• 17 JUNI 2019

  Groningse IT-ondernemer benoemd in raad van toezicht Groninger Museum

  Ondernemen, ICT en kunst hebben met elkaar gemeen dat het vaak draait om creativiteit. Mogelijk is dat één van de redenen waarom een Groningse IT ondernemer is benoemd in de Raad van Toezicht van het Groninger Museum.
   

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!

  De gemeente Groningen is heel blij met ondernemers en ondernemingen waar ze veel medewerkers hebben met een gevarieerde culturele achtergrond. Om te stimuleren dat er meer van dergelijke bedrijven zijn, is enkele jaren geleden de Diversiteitspriis in het leven geroepen. Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking. Wie zo’n bijzonder bedrijf kent kan het bedrijf nu al nomineren door een malitje te sturen naar: diversiteit@groningen.nl

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Dina Boonstra volgt Siem Jansen op als directeur NOM NV

  Dina Boonstra volgt per 1 september 2019 Siem Janssen op als directeur van de NV NOM, de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. Boonstra was van 2014 tot augustus 2018 algemeen directeur van NDC Mediagroep en is momenteel directeur/bestuurder bij Jeugdhulp Friesland.

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Onderzoek ‘Waarde van watergebonden bedrijvigheid in Groningen’ naar de Scandinavische Havens levert veel gespreksstof op

  De onrust bij ondernemers in de Scandinavische Havens blijft groot, maar het vooruitzicht dat dit bedrijvengebied de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt, geeft in elk geval wat lucht. De onrust gaat onder meer in hoeverre wonen in dit gebied gecombineerd kan worden met de bedrijven, over wat de gemeente verstaat onder ‘economisch versterken’ en over de positie die de Hunzehaven en de Deense Haven innemen in gemeentelijke plannen. Dit en meer zijn onderwerp van het gesprek met de gemeente over de gewenste toekomst van dit bijzondere stukje stad aan het Eemskanaal en Winschoterdiep.

 • Campus Groningen

  15 JUNI 2019

  Duits Candidum neemt intrek in Innolab Agrifood op Campus Groningen

  Het Duitse bedrijf Candidum heeft zijn intrek genomen in het Innolab Agrifood, gevestigd in het Avebe Innovatiecentrum op Campus Groningen. Deze internationale speler op het gebied van enzymontwikkeling is een spin-off van de universiteit van Stuttgart. Hun keuze voor Innolab Agrifood werd onder andere gemotiveerd door de state of the art laboratoriumfaciliteiten.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Gronings IT bedrijf Dropper start met PostNL emissievrije pakketbezorging in Groningen

  Dropper, een van de nieuwe veelbelovende paradepaardjes van de Groningse economie, gaat met PostNL samenwerken aan emissievrije pakketbezorging in Groningen

 • Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid

  Tijdens de Dag van de Bouw, aanstaande zaterdag 15 juni, kan iedereen een kijkje nemen op de bouwplaats van de zuidelijke ringweg. Vanaf tien uur ’s morgens is men welkom bij het bezoekerscentrum aan de Muntinglaan, waar men een wandelroute af kan halen.

 • Verenigingsnieuws

  12 JUNI 2019

  Burgemeester Peter den Oudsten morgen bij Algemene ledenvergadering VBNO

  De vereniging voor bedrijven uit de noord-oostzijde van Groningen houdt morgen, donderdag 13 juni, haar algemene ledenvergadering bij Kartracing & Bowling aan de Kardingerweg 50 in Groningen.

 • Bereikbaarheid

  12 JUNI 2019

  Deel Hereweg komende drie weekenden dicht

  De Hereweg, ter hoogte van het viaduct, is komende drie weekenden dicht voor autoverkeer. Het zuidelijke deel van het viaduct wordt dan gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor het verdiepte gedeelte van de zuidelijke ringweg. Het autoverkeer wordt omgeleid via de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  11 JUNI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuid Oost: Fietstocht met Groninger Landschap op donderdag 4 juli

  Gezellig, gezond, informatief én goed voor het netwerk: dat zijn vier voordelen van deelname aan een bijzondere fietstocht van Bedrijvenvereniging Zuid Oost. Deze organiseert donderdag 4 juli samen met het Groninger Landschap voor haar leden een zomerse fietstocht door de Hunzezone, afgesloten met een hapje en een drankje. Aanmelden voor deze tocht – die start bij de boerderij van de onlangs overleden Thies Dijkhuis – kan door een mailtje te sturen naar: info@bedrijvenvereniging-zo.nl (Lees verder)

 • Economie

  08 JUNI 2019

  H&M sluit vestigingen Grote Markt en Vismarkt in Groningen - 'plan voor nieuwe grote vestiging'

  Modezaak H&M gaat een vestiging aan de Grote Markt sluiten. Ook de vestiging aan de Vismarkt gaat dicht. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

 • Economie Innovatie

  07 JUNI 2019

  Ondernemersdag voor starters in Groningen op 27 juni

  Groningen barst van de startups en scale-ups. Volgens de Deloitte Fast50, de lijst van snelst groeiende bedrijven, groeien de ondernemingen gewoon door. De lijst bestaat voor meer dan 10% uit Groningse bedrijven (City of Talent, 2018). Omdat Groningen zo’n ondernemende regio is organiseert Startersdagen.com een Ondernemersdag op 27 juni om ondernemers te helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

 • 06 JUNI 2019

  Zakenvrouw van de Wereld spreekt voor Commercieele Club Groningen

  ‘Groningse bedrijven die bijzondere producten maken moeten nu écht nadenken over export naar China. De koopkracht is enorm, er is een groeiende middenklasse en er zijn ook steeds meer rijke mensen die wat te besteden hebben.’ Dat betoogde donderdagavond Zakenvrouw van de Wereld Marion Tjin-Tham-Sjin, tijdens een lezing voor de Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club Groningen.   

 • Verenigingsnieuws

  06 JUNI 2019

  Burgemeester Peter den Oudsten gastspreker bij ledenvergadering VBNO op 13 juni

  Burgemeester Peter den Oudsten is speciale gastspreker op de algemene ledenvergadering van de bedrijvenvereniging VBNO op donderdag 13 juni. VBNO-voorzitter Guus Vries: “We zijn als bestuur van de VBNO de burgemeester zeer erkentelijk dat hij onze uitnodiging heeft geaccepteerd. We kennen de burgemeester als een bestuurder met hart voor deze stad en voor ondernemend Groningen.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Jansen en Heuning druk bezig met Actieplan duurzaamheid, uit eigen overtuiging

  Jansen en Heuning bulk handling systems, sinds 1977 gevestigd aan de Duinkerkenstraat, heeft al voldaan aan de Informatieplicht energiebesparing per 1 juli. Jansen&Heuning is net als veel andere bedrijven verplicht energiemaatregelen te nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden en moest daar uiterlijk 1 juli over rapporteren. Directeur Jur Lommerts: “We waren samen met KNN Advies al druk bezig met ons Actieplan duurzaamheid. De wettelijke verplichting om voor 1 juli de rapportage aan te leveren was hiervoor niet de directe aanleiding; mijn filosofie is dat je uit overtuiging bezig bent met duurzaamheid en energiebesparing, vanuit je maatschappelijke verantwoordelijkheid als bedrijf, niet omdat de overheid dat eist.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Hotel Miss Blanche voldeed vroegtijdig aan Informatieplicht energiebesparing

  Al in mei leverde Hotel Miss Blanche, gevestigd aan en rond het Hoge der A in de stad, zijn rapportage in over energiebesparing. Daarmee voldeed het hotel als één van de allereerste ondernemingen aan de nieuwe wettelijke Informatieplicht energiebesparing. Hotelmanager Pim Boxem: “Uit die rapportage bleek dat wij momenteel niet hoefden te investeren in extra maatregelen, misschien maakte dat de rapportage voor ons wat eenvoudiger dan voor andere bedrijven.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Informatieplicht energiebesparing per 1 juli 2019

  Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen al jaren om energie te besparen. Zij moeten alle energiebesparende maatregelen treffen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Dat is de energiebesparingsplicht. Nieuw is dat er in 2019 een informatieplicht bij is gekomen. Verbruikt uw bedrijf of instelling per vestiging (‘inrichting’ onder de Wet milieubeheer) 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas(equivalent) of meer per jaar? Dan geldt de informatieplicht energiebesparing ook voor u.

 • Economie Leefbaarheid

  04 JUNI 2019

  Hanzehogeschool nu in wereldwijde top 5 ondernemerschap

  De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd nu op de 5de plaats in de subcategorie ‘graduate companies’, oftewel bedrijven opgericht door alumni. Hiermee is de hogeschool

 • Economie

  04 JUNI 2019

  Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten

  Groningen is vanaf woensdag een nieuwe publiekstrekker rijker: een grote sportwinkel van Decathlon.

 • Duurzaamheid

  03 JUNI 2019

  Noorderpoort, Alfa College en Terra MBO gaan duurzame Tiny Houses bouwen in Roemenië

  Docenten en studenten van Noorderpoort, Alfa College en Terra MBO gaan een vervolg geven aan een leerzaam vrijwilligersproject in Roemenië. Het betreft een uniek project, waarbij in voorgaande jaren een huiswerkverblijf werd gebouwd, maar vanaf volgend jaar gaan ze aan de slag met de bouw van duurzame Tiny Houses, met materiaal van Hempflax, dat niet alleen in Pekela, maar ook in Roemenie een vestiging heeft. Het eindproduct zal geleverd gaan worden door het Belgische bedrijf Isohemp.

   

 • Economie Innovatie

  03 JUNI 2019

  Hoe zet je Facebook en Instagram in voor jouw bedrijf ? Gratis lezing voor Groningse ondernemers

  Facebook en Instagram zijn bijna onvermijdelijk voor bedrijven die zichtbaar willen worden bij klanten. Maar hoe zet je deze media het meest efficiënt in? Daarover gaat een gratis lezing bij EM2Groningen op 26 juni. Deze avond biedt een unieke mogelijkheid om gratis de meest waardevolle informatie over dit onderwerp te krijgen uit de mond van trendwatcher Sander Duivestein. Wel is aanmelding voor de bijeenkomst nodig. Dat kan via deze link trendship.nl/facebook-aanmelden (Lees verder)

 • Campus Groningen

  29 MEI 2019

  Inschrijving van start voor derde editie Campus Trail op vrijdag 20 september

  Het fonkelnieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus is de start- en finishlocatie van de Campus Trail 2019 op vrijdag 20 september. Campus Groningen en partners organiseren voor het derde jaar op rij deze belevingsrun, met het parcours dwars door sportfaciliteiten, bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria. Inschrijven kan vanaf vandaag op de website van Campus Groningen.

 • Economie

  28 MEI 2019

  Ondernemers Academy: Masterclass ‘De Kindvriendelijke Onderneming’

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert dinsdagavond 25 juni een gratis masterclass gewijd aan de vraag hoe je als ondernemer je bedrijf zo aantrekkelijk mogelijk kunt maken voor het gehele gezin, en dus ook voor kinderen. ‘De Kindvriendelijke Onderneming’ is dan ook het thema van deze bijeenkomst vanaf 18.15 uur in Martiniplaza, waarvoor men zich nu al kan opgeven.

 • Economie Innovatie

  27 MEI 2019

  A Little Lovely Company komt met nieuwe collectie 'vrolijke sfeerbrengers'

  A Little Lovely Company aan de Stavangerweg 10 in Groningen meldt vol enthousiasme dat er een nieuwe collectie artikelen voor kinderen is ontwikkeld.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  27 MEI 2019

  Groningen zoekt 'Koplopers' - bedrijven die sociaal en duurzaam willen ondernemen

  Steeds meer bedrijven schrijven duurzaamheid  en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, en zien dat ook als onderscheidend en waardevol element in hun bedrijfsvoering. In Groningen is een zogenaamd ‘Koploper-project’ gestart, om deze ondernemers waar mogelijk te helpen en te stimuleren en inspireren. Er worden nu ondernemers gezocht voor dit unieke project   (Lees verder).

 • Vandaag in het nieuws

  26 MEI 2019

  Wat gaat er gebeuren met het Suikerunieterrein? Dinsdagmiddag informatiebijeenkomst

  Dinsdagmiddag 28 mei vanaf vier uur is er een informatiebijeenkomst over de ontwikkelingen op het Suikerunieterrein.

 • Bereikbaarheid

  26 MEI 2019

  Voorbereidingen gestart voor grote zomerklus: plaatsing Helperzoomtunnel

  Wat vorig jaar niet lukte moet deze zomer wèl worden gerealiseerd. De voorbereidingen zijn begonnen voor een van de grootste klussen op het gebied van infrastructuur van Groningen van dit jaar: de plaatsing van de Helperzoomtunnel. Op de website aanpakringzuid.nl alle (achtergrond-)informatie over deze megaklus. (Foto: Rijkswaterstaat).

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2019

  Bij Resaikelfabriek aan het Hoendiep in Groningen wordt alles verantwoord gerecycled

  Aan het Hoendiep in Groningen staat een bijzondere fabriek waar iedereen, en ook bedrijven, oude apparaten naar toe kan brengen, die er vervolgens op verantwoorde wijze worden gerecycled. Onlangs sleepte de Resaikelfabriek een belangrijk certificaat in de wacht.

 • Economie

  24 MEI 2019

  Grote controle bij auto(garage)bedrijven in Groningen

  Verschillende toezichthoudende instanties hebben een integrale controle uitgevoerd bij 13 auto(garage)bedrijven. Dat meldt de gemeente Groningen.

 • 24 MEI 2019

  Groot festival in Groningen over nieuwe energie in Energieproeftuin EnTranCe

  Energieproeftuin EnTranCe is op woensdag 12 juni voor het vijfde jaar op rij het decor voor TransFuture: het festival over nieuwe energie. 

 • Economie Innovatie

  23 MEI 2019

  Groningse studenten kunnen collegegeld verdienen door fabriek van de toekomst te ontwerpen!

  Het Groningse concern AVEBE heeft een bijzondere ontwerp-wedstrijd uitgeschreven waarbij studenten hun collegegeld terug kunnen verdienen! Ze worden gevraagd met nieuwe ideeën te komen voor het ontwerpen van een fabriek. Avebe vraagt studenten om vernieuwende ideeën aan te dragen, vanuit een greenfield principe: wat als je een fabriek helemaal opnieuw mocht bouwen?

 • Verenigingsnieuws Economie

  23 MEI 2019

  Campus Café gewijd aan ‘toekomst Healthy Ageing Campus’ in De Oude Gasfabriek ( 6 juni)

  Donderdag 6 juni ’s middags om vier uur begint een nieuwe editie van het Campus Café. Deze keer gewijd aan de vraag wat de toekomst is van de Healthy Ageing Campus. Het Campus Café wordt twee maal per jaar georganiseerd door het Campusmanagement voor alle mensen die op de campus werken, studeren of er op een andere manier bij betrokken zijn. Meld je nu al aan via deze link. (Lees verder!)

 • Innovatie Duurzaamheid

  22 MEI 2019

  Restwarmte datacenters Zernike Campus voor 10.000 Groningse woningen

  Nog voor de zomer wordt een definitief besluit genomen over plannen van de organisatie WarmteStad om restwarmte van datacenters op Zernike Campus te gebruiken voor Groningse huizen en kantoren. Maar liefst tienduizend huizen zouden zo van warmte kunenn worden voorzien.

 • Economie

  22 MEI 2019

  Informatiebijeenkomst over Scandinavische havens Groningen: 13 juni

  Ondernemers in- en om de Scandinavische havens in Groningen zijn van harte welkom op een informatiebijeenkomst van Bedrijvenvereniging Zuidoost op donderdag 13 juni. Daar worden de resultaten van een onderzoek bekend gemaakt. Leden van ZO kunnen zich tot 7 juni online via 'Mijn ZO' opgeven. Niet-leden kunnen zich per mail opgeven via ons secretariaat (info@bedrijvenvereniging-zo.nl). (Lees verder)

 • Economie

  21 MEI 2019

  Enorme belangstelling op tweede BaanBorrel voor werk in de Groningse horeca

  Tijdens een gezellige borrel solliciteren voor een mooie baan in de horeca, met een ontspannen gesprek in plaats van een ingewikkelde cv: dat is de essentie van de BaanBorrel, die gisteren in het Martini Hotel voor de tweede keer werd georganiseerd. Wim ten Cate van Stadscafé Pronk: “Een ontzettend leuk initiatief: in de horeca draait het immers vaak meer om de persoon dan om zijn of haar cv.” De belangstelling was enorm; met 120 belangstellenden was deze BaanBorrel ‘vol’. Voor wie achter het net viste: er volgt binnenkort een extra editie. Werkzoekenden die de boot niet willen missen kunnen zich nu al aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel.

 • Leefbaarheid

  21 MEI 2019

  Zomerfeest Winkelplein Selwerd: zaterdag 15 juni

  Vorig jaar vierde Winkelplein Selwerd in oktober haar 50 jarig jubileum. Het werd een stralende dag, met leuke activiteiten en veel enthousiaste bezoekers. Omdat het zo’n succes bleek te zijn, willen de winkeliers ook dit jaar iets feestelijks organiseren voor bezoekers, bewoners van de wijk en andere geïnteresseerden. Op zaterdag 15 juni is een ieder daarom welkom op het Zomerfeest!

 • Bereikbaarheid

  21 MEI 2019

  Ring Zuid vannacht afgesloten voor reparatiewerkzaamheden

  Van 22.00 uur vanavond, dinsdag 21 mei, tot woensdagochtend 06.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Dan repareert Combinatie Herepoort enkele detectielussen bij het Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Grootschalig zonnepark Groningen Airport Eelde uniek in de wereld

  De voorbereidende werkzaamheden voor de realisering van een grootschalig zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde zijn gestart. Het is wereldwijd voor het eerst dat op een luchthaven op deze wijze een zonnepark wordt gerealiseerd.

 • Verenigingsnieuws Economie

  20 MEI 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass opvallen met Marketingconcept

  Zichtbaar worden met je bedrijf, dat willen bijna alle ondernemers. Maar hoe doe je dat zo slim en effectief mogelijk? Dat is het onderwerp van een nieuwe Materclass aan de Groninger Ondernemers Academy op maandag 27 en dinsdag 28 mei. De (gratis!!) masterclass wordt gehouden in Martiniplaza en begint ’s avonds om kwart over zes met een gezellige inloop met broodjes.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival

  Modeliefhebbers in Groningen kunnen in juni opnieuw hun hart ophalen. Dan is er Pinkerstermaandag 10 juni voor de tweede keer het Fair Fashion Festival. Dat is een festival met niet alleen aantrekkelijk mode, maar die mode is ook duurzaam, betaalbaar en modieus.

 • Leefbaarheid

  17 MEI 2019

  Ondernemer: ‘zwerfboom’ tégen fietsenoverlast en vóor groenere winkelstraten

  Ondernemers in de binnenstad van Groningen worden soms een beetje radeloos van alle lukraak geparkeerde fietsen bij hun winkel. Maar sommigen worden er juist ook creatief van. Zo heeft Elsa van Dijken, eigenaar van damesmodezaak Maxime, een ‘zwerfboom’ of ‘aanwasboom’ bedacht.

 • Economie

  17 MEI 2019

  Groningen Digital Business Centre helpt Groningse ondernemers aan frisse universitaire kennis

  Het Groningen Digital Business Centre wil Groningse ondernemers helpen door het beschikbaar stellen van universitaire kennis. Dat gebeurt door studenten in te zetten die hun nieuwste kennis kunnen gebruiiken. Dat gebeurt vanaf komende maand onder leiding van een nieuwe directeur, prof. Tammo Bijmolt.

 • Bereikbaarheid

  16 MEI 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring Oost in twee weekenden mei/juli

  De provincie Groningen voert in mei en juli asfaltonderhoud uit aan delen van Ring Oost in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in het weekend van 24-27 mei en 5-8 juli. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

 • Duurzaamheid

  15 MEI 2019

  Acht gemeentelijke gebouwen naar energielabel A

  De gemeente Groningen zet forse stappen in het energiezuiniger maken van het eigen vastgoed. De vorige coalitie gaf de opdracht 24 gebouwen naar energielabel A te brengen. Dit is inmiddels voor acht gebouwen gelukt en meerdere gebouwen maken een labelsprong.

 • 15 MEI 2019

  Stad-Groningse Kemps Restauratie en Renovatie nu enige erkende monumentenschilder in het Noorden

  Het stad-Groningse schildersbedrijf Kemps Restauratie en Renovatie is onlangs officieel erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM). En dat is bijzonder: Kemps R&R is nu het enige schildersbedrijf uit de drie noordelijke provincies dat deze zogenoemde ERM-erkenning op zak heeft en daarmee de enige erkende monumentenschilder in het Noorden. In Nederland zijn er maar zestien schildersbedrijven die deze erkenning mogen voeren.

 • 14 MEI 2019

  Groot evenement van MBO-studenten vrijdag 24 mei: Terra SuikerTerrein Experience

  Volgende week vrijdag 24 mei vindt de eerste Terra SuikerTerrein Experience plaats. MBO-studenten organiseren een dag vol beleving en willen daarmee aan iedereen laten zien wat het SuikerTerrein te bieden heeft. Iedereen is van harte welkom van 12.00 tot 20.00 uur aan de Suikerlaan 51 in Groningen.

 • Economie Innovatie

  14 MEI 2019

  Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

  Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje

  Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft maandagavond afscheid genomen van bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Zweep betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harrie Marissen.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost ‘staat er financieel gezond voor’

  Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van deze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost eert haar bekendste lid: wijlen Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’

  Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - zal worden vereeuwigd middels een beeldje. Dat heeft de Bedrijvenvereniging Zuidoost maandag besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens de vereniging, waar Ties zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.

 • Economie

  13 MEI 2019

  Nieuw kantoor voor Harrier Accountancy aan Verlengde Bremenweg

  Accountantskantoor Harrier Accountancy - Bedrijfsadvies neemt donderdag 16 mei een nieuw kantoorpand in gebruik aan de Verlengde Bremenweg 1 in Groningen, nabij Euvelgunne.

 • Economie

  10 MEI 2019

  Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding

  Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer in Haren heeft een belangrijke internationale onderscheiding toegekend gekregen. Het betreft De Blauwe Vlag: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

 • 09 MEI 2019

  Maandag 13 mei: Algemene Ledenvergadering (ALV) Zuidoost in FC Groningen-stadion

  Aanstaande maandag 13 mei organiseert de Bedrijvenvereniging Zuidoost haar jaarlijkse Algemene Ledenvergadering (ALV). En wel in een bijzondere locatie:  in het Hitachi Capital Mobility Stadion, vanaf 16.30 uur. Met als speciale gasten: wethouder Paul de Rook en tech savvy consultant Nynke Jongstra van Bossers & Cnossen.

 • 09 MEI 2019

  Groningen City Club wil fietsvrije zones in het stadscentrum en pleit voor aanpak 'fietsen-schroothoop'

  Binnenstadondernemers, verenigd in de Groningen City Club (GCC), pleiten voor een aantal fietsvrije zones in het stadscentrum. Op deze plekken zou het dan verboden moeten zijn om te fietsen én om fietsen te parkeren. Volgens de GCC komt dit de gastvrijheid ten goede.

 • 08 MEI 2019

  Gasunie: nieuw besturingssysteem voor beter beheer leidingnet voor aardgas, waterstof en biogas

  De Gasunie in Groningen heeft een nieuw digitaal gastransportmanagementsysteem in gebruik genomen. Daarmee kan het gigantische leidingnet - dat niet alleen gebruikt wordt voor aardgas, maar ook voor waterstof en biogas – nog beter worden beheerd.

 • 08 MEI 2019

  Vanaf donderdag 11 dagen zwieren en zwaaien op de meikermis

  Donderdag 9 mei geeft wethouder Glimina Chakor het startsein voor elf dagen kermisvertier in de binnenstad. Op de Vismarkt, Grote Markt en Ossenmarkt zijn maar liefst 65 attracties te bezoeken. De stad kent al meer dan 150 jaar een meikermis. Deze kermis was de voortzetting van een grote jaarmarkt, waar eens per jaar ook marktkooplui van buiten de stad hun waren mochten verkopen. 

 • Economie Bereikbaarheid

  07 MEI 2019

  Leendert Klaassen ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor Groningen Airport Eelde

  De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de luchthaven Eelde.

 • 07 MEI 2019

  Groningen #30 in wereld-top New York Times Travel

  De provincie Groningen, althans een deel er van, scoort uitstekend in een overzicht in een lijstje met de 52 meest interessante bestemmingen ter wereld in 2019. Dat meldt Marketing Groningen in haar nieuwsbrief. Groningen staat nummer 30.

 • Economie

  07 MEI 2019

  Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten

  Dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass over alle juridische aspecten omtrent contracteren. De bijeenkomst vindt plaats bij de NOM aan de Paterswoldseweg 810 in Groningen, van 14.00 tot 17.00 uur: een aanrader voor elke MKB’er met groeiambitie. Aanmelden kan via TCKL.

 • Economie

  06 MEI 2019

  Domino’s opent achtste winkel in Groningen: pizza’s in Lewenborg

  Domino's opent op dinsdag 7 mei haar deuren van de achtste winkel in Groningen. De winkel is gevestigd in het centrum van Lewenborg, aan Kajuit 264.

   

 • Economie

  06 MEI 2019

  Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?

  Komt er wél of geen supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde, op de grens met de gemeente Groningen? Daarover moet de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdag een uitspraak doen.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen

  Ze zijn onlangs verhuisd naar de stad en zijn een nieuwe speler in de veelal traditionele verhuisbranche in het Noorden: Jan de Jong Verhuizingen.  Het bedrijf is aangesloten bij SimplyMile, dat duurzame (last mile) stadsdistributie gaat verzorgen in Groningen. De locatie (Rostockweg 5) wordt zo tevens een logistiek centrum waar goederen en bestellingen van bedrijven worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad. Vanuit de hub worden de goederen één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei

  In het Martini Hotel aan het Zuiderdiep willen Groningse horeca-ondernemers op 20 mei tijdens de BaanBorrel graag kennismaken met mensen die belangstelling hebben om te gaan werken in de horeca. Tijdens de informele BaanBorrel, tussen 16.00 en 18.00 uur, kunnen werkzoekenden kennismaken met ondernemers en in een gesprek hun kennis en motivatie bespreken. Mocht dit gesprek leiden tot een klik, dan kan de kennismaking de volgende dag, op 21 mei, voortgezet worden tijdens de Nationale Horecadag, de open dag van de horeca. Geïnteresseerde ondernemers en werkzoekenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. 

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2019

  Twaalf fietsen van Spaak Koffie & Koers en Voys voor members van Quiet Groningen

  Groningse ondernemers zijn op uiteenlopende wijze betrokken bij de activiteiten van Quiet Groningen. Dat is een in het pand van de Voedselbank aan de Ulgersmaweg gevestigde organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Eén daarvan is Douwe Doorduin. Hij deelde onlangs twaalf fietsen uit namens haar bedrijf Spaak Koffie & Koers. Hieronder het verslag van Arnold de Meijer van deze bijeenkomst bij Quiet.

   

   

 • Economie

  01 MEI 2019

  Nieuwe eigenaar datacenter TCN SIG Telehousing op Zernike

  Het datacentrum van TCN aan de Zernikelaan op de Zernike Campus Groningen heeft een nieuwe eigenaar.

 • Verenigingsnieuws

  01 MEI 2019

  Ondernemers Bedrijvenvereniging WEST: Beachvolleybal bij Hoornse Plas

  Ondernemers en andere leden van Bedrijvenvereniging WEST kunnen in topvorm de zomer ingaan. Dat kan, omdat er aan de vooravond van de vakantie het jaarlijkse volleybaltoernooi is aan de Hoornse Plas. Voor dit evenement op 28 juni kan men zich nu al digitaal inschrijven .

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Indietopia helpt game-industrie Groningen van de grond

  De game-industrie in Groningen begint langzaam maar zeker tot ontwikkeling te komen. Dat is mede te danken aan de activiteiten van Indietopia, momenteel gevestigd in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw aan de Lübeckweg. Indietopia is een platform dat de ontwikkeling van de game-industrie in Groningen wil bevorderen.

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !

  Groningse ondernemers die overwegen om voorzichtig hun eerste schreden te zetten op het pad van de export kunnen een kijkje nemen op een super-overzichtelijke flyer. Deze nieuwe nieuwe exportflyer biedt een overzicht van - én linkjes naar alle mogelijke apps, consultants, coaches, portals of export-clubs.

 • 29 APRIL 2019

  Wadapartja opent derde vestiging in Groningen: Pottebakkersrijge

  Eetgelegenheid Wadapartja krijgt een derde vestiging in Groningen. De zaak ging van start aan het Gedempte Zuiderdiep 39-41, en kreeg vorig jaar een tweede vestiging op de Zernike Campus. Maar komende maand, nog vóór Pinksteren, hopen eigenaren Margreet en Gezinus een derde vestiging te openen aan de Pottebakkersrijge. Dat meldt de facebookpagina met nieuws over bijzondere winkels en horeca in Groningen, Oogst Groningen.

 • Bereikbaarheid

  29 APRIL 2019

  Onderhoud aan de Ring West, deel Ring West tot dinsdagochtend 30 april in beide richtingen afgesloten

  Vanwege onderhoudswerkzaamheden is een deel van de Ring West tot dinsdagmorgen 30 april 6.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Ook het kruispunt Vinkhuizen/Paddepoel is dicht. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer kan de omleidingsroutes volgen.

 • Economie

  26 APRIL 2019

  Gebiedsbijeenkomst voor ondernemers Haren in juni

  De afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen organiseert in juni een gebiedsbijeenkomst voor alle ondernemers in Haren, om kennis te maken met nieuwe contactpersonen en deels ook nieuwe regelgeving. Daar zal ook wethouder Philip Broeksma aanwezig zijn, gebiedswethouder voor Haren. Eerder deze week vond een dergelijke bijeenkomst al plaats voor de horeca-ondernemers in Haren.

 • Verenigingsnieuws Economie Leefbaarheid

  25 APRIL 2019

  Nieuwe cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

  Medewerkers van bedrijven in Groningen die regelmatig Duitse klanten krijgen kunnen deelnemen aan een nieuwe cursus Duits van de Groninger Ondernemers Academy. Vanaf 8 mei organiseert deze Academy op verzoek van Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe (gratis!) cursus Duits. Daar leren de medewerkers hoe ze de Duitse clientèle in hun eigen taal op correcte wijze te woord kunnen staan.

 • 25 APRIL 2019

  Ondernemers aan westzijde van Groningen bijgepraat over actuele ontwikkelingen

  Er gebeurt veel aan de westzijde van Groningen, en de komende jaren staat er nog veel meer te gebeuren. Daarover ging een deel van de Algemene Ledenvergadering van Bedrijvenvereniging WEST, die gisteren werd gehouden in Kaap Hoorn. Na afloop daarvan was er gelegenheid om te netwerken en de contacten aan te halen op een zonovergoten terras (foto boven).

 • 24 APRIL 2019

  Bedrijvenvereniging ZO: Algemene Ledenvergadering bij FC Groningen

  De Bedrijvenvereniging ZO organiseert maandag 13 mei haar algemene ledenvergadering in het Hitachi Capital Mobility Stadion van FC Groningen. Dat is een unieke kans voor alle ondernemers en andere leden om een kijkje te nemen in dit stadion. Aanmelding kan via deze link.

 • Economie

  24 APRIL 2019

  Verkoop bedrijventerreinen trekt aan, minder leegstand kantoren

  De grafiek verloopt nog wat grillig, maar er zit een stijgende lijn in het aantal hectare bedrijventerrein dat in de regio Groningen-Assen wordt verkocht. Dat blijkt uit de bedrijventerreinenmonitor, die jaarlijks door Regio Groningen-Assen (RGA) wordt opgesteld. In 2018 is 11,5 ha bedrijventerrein verkocht. Daarmee was de uitgifte weliswaar lager dan in 2017, maar nog steeds flink boven het aantal dat in de crisisjaren 2013-2016 werd verkocht. Deze opgaande tendens is ook zichtbaar op de vastgoedmarkt; de leegstand van zowel bestaande bedrijfs- als kantoorpanden is in 2018 opnieuw fors afgenomen.

 • Innovatie

  23 APRIL 2019

  Donderdag: Dag van de Ondernemende Student in Start-up City op Campus Groningen

  Groningen zit boordevol ondernemers-talent. Elk jaar starten jongeren nieuwe bedrijven met onverwachte formules. Studenten die óok overwegen om een bedrijf(je) te starten kunnen een kijkje nemen op een uniek festival in Start-up City op Campus Groningen, zo meldt Digital Society Hub

 • Verenigingsnieuws

  23 APRIL 2019

  Bedrijvenvereniging WEST: morgen Algemene Ledenvergadering in Beachclub Kaap Hoorn

  De vereniging voor bedrijven aan de westzijde van Groningen - Bedrijvenvereniging WEST -  organiseert morgen, woensdagmiddag 24 april, haar Algemene Ledenvergadering op een in deze weersomstandigheden verkoelende locatie: Beachclub Kaap Hoorn. Ook is er een lezing over Cybersecurity.

 • Economie

  19 APRIL 2019

  Topdrukte in zonovergoten Groningen: massaal de bloemetjes buiten

  Groningen zet vandaag, GoedeVrijdag 19 april, massaal de bloemetjes buiten. Mooier weer hadden de organisatoren van de Bloemenjaarmarkt zich niet kunnen wensen. Het was al vroeg druk op de ringwegen en ook in de binnenstad kun je  bijna over de hoofden lopen. (Foto’s: Ralph Meijer).

 • 19 APRIL 2019

  Gemeente investeert in 2019 extra in fietsenstallingen binnenstad

  In Groningen moet de openbare ruimte herwonnen worden, vindt het college van B en W. Daarom maakt het college in 2019 geld vrij om te investeren ‘in een groene, goed onderhouden en toegankelijke openbare ruimte waar een plek is voor iedereen’. Er komen onder meer extra fietsenstallingen. Dat meldt de gemeente Groningen ter gelegenheid van het uitkomen van de begroting voor 2019. Uit die begroting blijkt dat de financiële situatie van de gemeente Groningen ‘gespannen’ is: bezuinigen en hogere lasten zijn daarom noodzakelijk in 2019. Maar wel is er geld gereserveerd om enkele idealen van B en W te helpen realiseren.

 • 19 APRIL 2019

  Ondernemers bedrijventerrein zuid-oost: aanpak zwerfvuil en onderhoud prioriteit bij inzetten "Fondsgelden"

  Ondernemers op het bedrijventerrein zuid-oost zouden middelen uit het Fonds Ondernemend Groningen graag willen inzetten om zwerfvuil aan te pakken en het bedrijventerrein te onderhouden. Dat bleek tijdens een bijzondere Lunch/brainstormsessie waar ondernemers konden aangeven wat wat hen betreft prioriteiten zijn bij de verdeling van Fondsgelden. Dat meldt de website van de Bedrijvenvereniging ZO  (Lees verder)

 • Innovatie

  17 APRIL 2019

  Groningse delegatie studenten en ondernemers bij digitaal topfestival in Berlijn

  Meer dan achtduizend bezoekers, elf podia en ruim 350 sprekers rondom honderd stands en dat allemaal op de prachtige locatie van het Station Berlin. De ‘Berlin Hub 2019’ was een groot succes en een delegatie uit Groningen was er bij. Ruim twintig GDBC studenten van de Rijkuniversiteit Groningen, tezamen met een even grote groep ondernemers uit Noord-Nederland, waren met de bus afgereisd naar Berlijn om daar twee dagen lang dit digitale festival bij te wonen.

 • Economie

  17 APRIL 2019

  Django Girls gezocht: meiden die het leuk vinden om in 1 dag een eigen website te leren programmeren

  Het IBM Client Innovation Center Benelux aan het Ged. Zuiderdiep is op 25 mei gastheer van de tiende editie van Django Girls Groningen. Django Girls wordt wereldwijd georganiseerd om meiden en vrouwen kennis te laten maken met ICT. Het OTP nodigt alle Groningse meiden uit voor deze ééndaagse workshop. Maar: vol = vol!

 • 16 APRIL 2019

  Veiligheidcheck BBOG op MartiniTradepark: deel bedrijven makkelijk toegankelijk

  Onlangs organiseerde de BBOG, samen met de bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en beveiligingsbedrijf CRUON, een actie waarbij gecontroleerd werd in hoeverre bedrijven en bedrijventerreinen in de stad goed beveiligd zijn. Dit keer waren MartiniTrade park en de omgeving van het Martiniziekenhuis aan de beurt.

   

 • Bereikbaarheid

  16 APRIL 2019

  Nieuwe krant Groningen Bereikbaar: van Helperzoomtunnel tot wegwerkzaamheden

  Deze week wordt de nieuwe krant van Groningen Bereikbaar huis-aan-huis bezorgd en bij bedrijven in de stad afgeleverd. Het eerste exemplaar is dinsdagochtend overhandigd door directeur Wilko Huyink van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar aan wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen, tevens voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar. In de krant staat informatie over werkzaamheden aan weg en spoor en maatregelen, acties en tips voor een bereikbare stad.

 • 16 APRIL 2019

  Siem Jansen geïnstalleerd als Programmadirecteur NPG

  Siem Jansen is maandag geïnstalleerd als Programmadirecteur van het Nationaal Programma Groningen (NPG). Het NPG is het fonds van 1,15 miljard euro, dat is bedoeld om het Groningse aardbevingsgebied een economische impuls te geven.

 • 15 APRIL 2019

  Studenten Hanzehogeschool verkopen unieke producten in Paddepoel

  Eerstejaarsstudenten Ondernemerschap & Retail Management van de Hanzehogeschool Groningen organiseren de Musthave Marktdag Paddepoel op woensdag 17 april. In Winkelcentrum Paddepoel worden door de studenten bedachte en ontwikkelde producten verkocht tussen 11.00 en 15.00 uur.

 • Verenigingsnieuws Economie

  15 APRIL 2019

  Vrolijke Paashazen huppelen zaterdag in de binnenstad en in Haren

  Zaterdag 20 april aanstaande zullen van 13.00-17.00 uur vijftien vrolijke Paashazen in de binnenstad van Groningen te zien zijn. Zoals al jaren een gebruik is zorgt de Groningen City Club voor Paashazen die in het centrum paaseitjes uitdelen aan bezoekers. Deze traditie zorgt ervoor dat het Paasgevoel al voor eerste Paasdag een ‘lekkere’ oppepper krijgt. In Haren lopen zaterdag van 12-17 uur ook 2 paashazen rond.

 • 15 APRIL 2019

  Inschrijving geopend voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019

   

  Bedrijven die gevestigd zijn in de provincie Groningen, die langer dan 5 jaar bestaan en tenminste 10 medewerkers hebben, kunnen zich tot 23 mei 2019 aanmelden. Kijk voor de voorwaarden en criteria op www.ondernemingsprijs.nl

 • Economie

  13 APRIL 2019

  Haren: kennismaking horeca-ondernemers, gemeente Groningen en wethouder Paul de Rook

  Woensdag 24 april 2019 organiseert directie Economische Zaken van gemeente Groningen een kennismakingbijeenkomst voor horecaondernemers uit Haren en omgeving. Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst in de oude raadszaal in Haren is wethouder Paul de Rook (D66) van economische zaken van de gemeente Groningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ez@groningen.nl. (Lees verder).

 • 12 APRIL 2019

  Volgende week extra bussen van P+R naar Bloemenjaarmarkt op Goede Vrijdag

  Op Goede Vrijdag 19 april vindt van 9.00 tot 18.00 uur de traditionele Bloemenjaarmarkt in het centrum van Groningen plaats. Er worden extra bussen ingezet vanaf de P+R terreinen. Kijk voor meer informatie en vertrektijden op qbuzz.nl/gd

 • 11 APRIL 2019

  Lees de april-editie van de Groninger Ondernemers Courant nu ook online!

  Er gebeurt zéér veel op economisch gebied in Groningen. En dat lees je terug in de papieren editie van de papieren Groninger Ondernemers Courant. De april-editie staat weer boordevol relevant nieuws voor bedrijven, ondernemers en andere geïnteresseerden. Er komen zeer uiteenlopende onderwerpen uit alle hoeken van de gemeente aan bod: van de ambitie om van Groningen de meest gastvrije stad te maken tot de ontwikkelingen rond het bedrijvenpark Hoendiep. En het mooie is: je kunt de krant onderaan dit bericht nu ook digitaal openslaan én delen met anderen!

 • Economie

  10 APRIL 2019

  Eerste schoenpoets-service met fietskoeriers in Groningen

  Als er in Groningen broodjes en tal van andere pakketjes met fietskoeriers kunnen worden bezorgd, dan is het ook mogelijk om schoenen die gepoetst moeten worden heen en weer te brengen. Dat is het idee achter een bijzondere service van heren-schoenenzaak SchoenenZaken. Deze winkel in de Zwanestraat start als eerste in Nederland een schoenpoets-service.

 • Innovatie

  10 APRIL 2019

  Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

  Flinc, onderdeel van de NOM, adviseert en begeleidt Groningse MKB’ers met groeiambitie bij het vinden van financiers. “We zijn al jaren actief om innovatieve startups in Noord-Nederland investor- ready te maken en te begeleiden naar financiering. Die expertise en ons financieringsnetwerk zetten we nu ook in voor het gevestigde MKB in de provincie Groningen met groeiambitie en een financieringsvraag”, vertelt Bjorn Redmeijer, projectmanager van Flinc.

 • 10 APRIL 2019

  Bossers & Cnossen neemt belang in 3D print bedrijf; Impuls voor ontwikkeling 3d technologie in Groningen

  ICT bedrijf Bossers & Cnossen uit Groningen neemt een belang in Citoforma BV, een snelgroeiende startup in de markt voor ‘additive manufacturing’, het maken van producten door ze op te bouwen met 3D-technieken.

 • 10 APRIL 2019

  Little Lovely Living Astraat sluit haar deuren

  De winkel van A Little Lovely Living, aan de Astraat 16, sluit op 12 mei de deuren. Het moederbedrijf, het Groningse A Little Lovely Company, heeft besloten zich alleen nog maar te focussen op haar activiteiten als groothandel en het ondersteunen van resellers, wereldwijd.

 • Innovatie Duurzaamheid

  09 APRIL 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Sociaal Ondernemen ( 17 april)

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert woensdag 17 april een gratis masterclass Sociaal Ondernemen. Opgave voor deze masterclass is nog mogelijk. Bijzonder is dat volgens de sprekers sociaal ondernemen niet alleen een mooie doelstelling is, maar dat het ook groeikansen biedt voor je onderneming.

 • Economie Bereikbaarheid

  09 APRIL 2019

  VNO-NCW Noord: ‘Op de bres voor snelle treinverbinding naar Randstad: de Lelylijn’

  Noord-Nederland moet in de bres springen voor een aanzienlijk snellere treinverbinding naar de Randstad. Deze treinverbinding via Lelystad ( de 'Lelylijn') is noodzakelikk omdat Nederland de komende jaren met twee miljoen inwoners groeit, en het Noorden dan zeer belangrijk is als vestigingsplaats. Dat het kabinet onlangs liet weten niets te voelen voor zo’n Lelylijn omdat deze ‘te duur’ zou zijn is "beperkt Randstad-denken”. Dat schrijft oud-wethouder Ton Schroor van Groningen in zijn nieuwe hoedanigheid als directeur van ondernemersvereniging VNO-NCW Noord. Hij schrijft dat op zijn LinkedIn-pagina,

 • 09 APRIL 2019

  ‘Hoe staat het met voorziene rol bedrijfsleven bij Groningen Airport Eelde?’

  ‘Hoe ziet de toekomst van Groningen Airport Eelde er uit, nu de verbinding met hubs (overstapplaatsen) met vliegvelden in het buitenland niet het verhoopte succes hebben gebracht?’. Dat vraagt de fractie van de PvdA in Groningen zich af. Daarom wil deze partij de toekomst van de luchthaven aan de orde stellen tijdens een overleg in een Raadscommissie. Wel meldt deze partij in principe voorstander te zijn van een goed renderend vliegveld nabij Groningen. ‘Dat draagt bij aan een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven en dus aan meer banen’

 • Economie

  08 APRIL 2019

  Feestelijke opening ‘sociale koelkast’ in De Wijert: inbreng van voedsel dat je zelf over hebt

  De Wijert krijgt een ‘sociale koelkast’, op de plek van Fruitcafé De Helpende Hand aan de Werumeus Buningstraat 20. Een sociale koelkast is een plek waar mensen vers voedsel in kunnen zetten dat ze zelf over hebben.