• Internationalisering

  19 JUNI 2017

  New in Town: Lisandra Maioli (Braziliƫ)

  “Ik ben hier nog maar net, maar ik ben al een klein beetje verliefd geworden op Groningen”, zegt Lisandra Maioli (38) met een grote glimlach op haar gezicht. Terwijl ze van haar Latte Macchiato drinkt, vertelt de geboren Braziliaanse honderduit over haar ervaringen als student en expat in steden als Sao Paolo, San Francisco, Los Angeles, Milan en Dublin. De volgende stap in haar leven zet ze in Groningen.
   

 • Internationalisering

  18 MEI 2017

  Hoe internationaal is het Noorden? En waar liggen onze kansen? (VIDEO)

  Hoe internationaal is het Noorden? Hoe belangrijk zijn internationale kenniswerkers? Welke relatie is er tussen export en innovatie? En wat zijn de kansen voor noordelijke bedrijven? Allemaal vragen waarop zo'n honderd ondernemers een antwoord konden krijgen tijdens Be Smart Be International. De Groninger Ondernemers Courant maakte een uitgebreide videoreportage, die je hier kunt zien!

   

 • Innovatie Internationalisering

  17 MEI 2017

  Nieuwe lector International Business wil noordelijk mkb internationaal meer op de kaart zetten

  Dr. Diederich Bakker, de nieuwe lector International Business bij de Hanzehogeschool Groningen, wil het noordelijke midden- en kleinbedrijf (mkb) internationaal meer op de kaart zetten. Dat zegt hij woensdagmiddag tijdens zijn installatie.

   

 • Internationalisering

  01 MAART 2017

  Groningen in de bres voor internationaal talent

  “Internationaal talent is van groot belang voor de Groningse regio, en ook voor de andere regio’s in Nederland. De politieke partijen zullen dat talent op waarde moeten schatten, en zich er voor moeten inzetten om dat talent voor het Noorden en andere regio’s in Nederland te behouden’. Dat vindt de "talent coalition", een onlangs gevormde coalitie die meent dat Nederland ook het buitenlands talent moet koesteren.

 • Internationalisering

  11 MAART 2016

  VBGW: Aandacht voor groot evenement op 15 april over internationaal zaken doen

  Is internationaal zaken doen niets voor u? Dat dacht u maar! Internationaal zakendoen is gemakkelijker dan vaak wordt gedacht. Om dat duidelijk te maken is er vrijdag 15 april een groot evenement waar u volledig wordt geïnformeerd over tal van aspecten van internationale handel. Een en ander meldt de Vereniging Bedrijven Groningen West (VBGW) op haar website.