• Interviews

  14 AUGUSTUS 2017

  Irma Noorbergen neemt afscheid van het OTP

  “Vooral​ ​trots op wat we in Groningen hebben neergezet!”​ ​Dat​ ​zegt​ ​Irma​ ​Noorbergen,​ ​hét​ ​gezicht​ ​van​ ​het​ ​OTP.​ ​Na​ ​9​ ​jaar neemt​ ​ze​ ​afscheid​ ​van​ ​wat​ ​inmiddels​ ​een​ ​onmisbare​ ​schakel​ ​is​ ​tussen​ ​het​ ​Groningse​ ​bedrijfsleven​ ​en het​ ​onderwijs.  

 • Interviews

  01 FEBRUARI 2017

  Nieuwe eigenaar Drie Gezusters: ‘Doorbouwen op huidige concept en z’n succes’

  Laurens Meyer, de nieuwe eigenaar van de Drie Gezusters en de andere kroegen aan de zuidkant van de Grote Markt gaat doorbouwen op het huidige concept en z’n succes. “Het is een prachtig bedrijf en we gaan geen grote wijzigingen doorvoeren in het concept. Natuurlijk gaan we wel doorbouwen op details om De Drie Gezusters naar een nog hoger niveau te krijgen.” Dat zegt Meyer in een enthousiaste reactie aan de Groninger Ondernemers Courant op het nieuws dat Meyer Beheer per 1 maart de Drie Gezusters en tal van andere kroegen aan de zuidkant van de Grote Markt overneemt. “Dit is een prachtige dag voor ons bedrijf!", aldus Meyer. 

 • Interviews

  01 FEBRUARI 2017

  Zwanestraat “Leukste Winkelstraat Nederland”? Stemmen kan nu!

  De stembussen zijn geopend: de Zwanestraat doet mee aan de wedstrijd ‘De Leukste Winkelstraat van Nederland’. Iedereen die deze straat inderdaad de leukste van Nederland vindt kan nu stemmen via deze link.

 • Interviews

  27 SEPTEMBER 2016

  H. Witting & Zn wordt 140 jaar; Ondernemers: Hoed helemaal terug van weggeweest

  Het is niet alleen de bekendste hoeden- en pettenspeciaalzaak van Groningen, maar ook een van de alleroudste winkels in de stad: hoeden- en pettenspeciaalzaak H. Witting & Zn. Komende zaterdag 1 oktober bestaat dit bekende bedrijf precies 140 jaar.

 • Interviews

  07 MAART 2016

  VNO-NCW MKB Noord: “Europa van groot belang, juist voor noordelijke economie”

  De organisatie van noordelijke werkgevers VNO-NCW MKB Noord roept iedereen op om, als ze al gaan stemmen, straks  in elk geval “ja” te stemmen bij het referendum over een handelsverdrag met Oekraïne. “Het is werkelijk te bizar dat er over deze kwestie een referendum wordt gehouden, want Nederland sluit 120 van dergelijke handelsverdragen per jaar. Daar gaan we toch ook niet 120 referenda over houden? Het is in elk geval juist in het belang van Groningen en van Noord-Nederland dat “ja” de meerderheid haalt. De Europese Unie is voor onze economie van levensbelang’. Dat zegt Lambert Zwiers, directeur van VNO-NCW MKB Noord. De Groninger Ondernemers Courant vroeg hem om een toelichting.

 • Economie Interviews

  29 JANUARI 2015

  Experty aan de Ulgersmaweg: 225 webwinkels in 4 landen en een van de grootste groeiers van Noord-Nederland

  Experty staat al twee jaar in de Deloitte Fast 50, de ranglijst met de snelst groeiende techbedrijven van de Benelux. “En ik weet nu al dat we dat ook in 2015 gaan halen”, aldus Benjamin Derksen van dit succesvolle Groningse bedrijf, dat inmiddels 225 webwinkels exploiteert in vier landen. Het bedrijf was al langer met het kantoor gevestigd aan de Ulgersmaweg, maar heeft daar onlangs 7.500 vierkante meter magazijnruimte bij gehuurd. Die ruimte was hard nodig: experty opent gemiddeld per maand zo’n 5 tot 10 nieuwe webwinkels en verdubbelt bijna elk jaar in omvang.

 • Interviews

  28 JANUARI 2015

  Vereniging Bedrijven Groningen West ook in 2015 actief voor vele ondernemers aan westkant van Stad

  De vereniging van- en voor bedrijven aan de westelijke zijde van Groningen - de Vereniging Bedrijven Groningen West - heeft in 2014 een goed- en vooral een zeer actief jaar achter de rug. Niet alleen was er bij deze vereniging sprake van lichte groei van het ledenbestand, maar de vereniging was bij tal van initiatieven betrokken. Deze initiatieven varieerden  van de afronding van de renovatie van het bedrijventerrein Hoendiep, tot participatie in het herziene bestemmingsplan van de Zernike Campus. En van voorzieningen voor elektrische fietsen op Kranenburg tot een marketingplan voor de winkeliers in Helpman of groenonderhoud op Corpus den Hoorn.

 • Innovatie Interviews

  20 JUNI 2014

  ‘Het is fantastisch als er weer een jong bedrijfje uitvliegt’

  “Als er na drie jaar weer een startup op eigen benen komt te staan en uitvliegt, dan is dat fantastisch”, zegt Frans Donders als directeur van Cube050. De incubator is een broedplaats voor 25 tot 30 startende (studenten)bedrijven. In de afgelopen jaren zag Donders de nodige bedrijven het pand op het Zernike-complex al verlaten. “Omdat ze op eigen benen konden staan en volledig hun kans pakten in bijvoorbeeld de Randstad. Dat is natuurlijk voor Cube050 een groot succes.”

 • Verenigingsnieuws Interviews

  17 JUNI 2014

  ‘We moeten de successen in Groningen veel meer gaan uitdragen’

  ‘We moeten de successen in Groningen veel meer gaan delen’, zegt Henk Bos als voorzitter van het Overleg Bedrijvenparken Groningen (OBG). ‘Dat doen we echt te weinig in Groningen. We hebben een mooie stad, veel bedrijvigheid, prachtige cultuur en historie. De ondernemerscourant bezegelt die successen’