• Leefbaarheid

  10 AUGUSTUS 2017

  Groningers steeds modebewuster

  Groningers worden steeds modebewuster. Er zijn althans steeds meer modewinkels in Groningen, waar je terecht kunt voor kleding in alle soorten en maten en tegen alle prijzen: van de meest kostbare merken tot kwaliteits-tweedehands, of vintage. Zaterdag 23 september is er in Groningen een groot mode-evenement, georganiseerd door de Groningen City Club: @050&Mode.

 • Leefbaarheid

  08 AUGUSTUS 2017

  Grunnsonic: Gronings talent welkom tijdens Eurosonic

  Acts uit stad en provincie opgelet: de inschrijving voor het Groninger showcasefestival Grunnsonic is geopend. Het gratis toegankelijke festival vindt plaats tijdens Eurosonic Noorderslag op 17 t/m 20 januari 2018 en biedt Groninger acts de kans om zich te laten zien aan zowel een groot publiek als de aanwezige professionals.

 • Leefbaarheid

  28 JULI 2017

  Historische schepen op ZomerWelVaart 28 tot en met 30 juli

  Tijdens ZomerWelVaart meren zes prachtige historische schepen aan op de Hoge der A: ZK4 Albatros, de Kamper Kogge, De Verwondering, De Gebroeders Luden, de Tromp en Poseidon. Bezoekers kunnen op zaterdag en zondag rondkijken op de schepen en er vinden diverse activiteiten in en rond de schepen plaats, van lezingen tot filmvoorstellingen en muziekoptredens.

 • Leefbaarheid

  28 JULI 2017

  Suppen tijdens ZomerWelVaart

  Ook dit jaar kun je weer suppen tijdens ZomerWelVaart! Suppen staat voor Stand up Paddle en is razend populair. Het suppen wordt verzorgd door Teuntje de Slak, het varende surfhuis van Groningen. Het team van Teuntje is tijdens ZomerWelVaart aanwezig met sup-boards op de aanlegsteiger de Kleine der A.

 • Leefbaarheid

  28 JULI 2017

  Zomerstad: gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen

  Groningen is deze zomer hét adres als het  gaat om plezier voor de kinderen. De binnenstad staat van zondag 30 juli tot en met 13 augustus in het teken van Zomerstad: een veelzijdig gratis zomerprogramma speciaal voor gezinnen met kinderen. Vanmiddag om 16.00 uur geeft Javano Zwiers, de Kinderburgemeester van Groningen, op het Vishoek Podium het feestelijke startsein tijdens Zomerwelvaart.

 • Leefbaarheid

  26 JULI 2017

  ZomerWelVaart in het A-kwartier van vrijdag 28 tot en met zondag 30 juli

  Het A-kwartier vormt van vrijdag 28 juli 16.00 uur tot en met zondag 30 juli 2017 weer het sfeervolle decor van het zomerfestival ZomerWelVaart. Aan de Hoge der A liggen dit jaar zes prachtige historische schepen waarop verschillende activiteiten plaatsvinden, van lezingen tot filmvoorstellingen en muziekoptredens. Dit jaar staat de Hanzegeschiedenis centraal.

 • Leefbaarheid

  10 JULI 2017

  Groninger binnenstad zondag hét podium voor amateurkunst

  Zondag 16 juli vindt de eerste editie van City Stage plaats. City Stage is een podium voor amateurkunstenaars in de binnenstad van Groningen. Op de Grote Markt zijn er optredens te zien van Circus Santelli, musicalgroep Vals Alarm en dansschool Let’s Swing samen met de rock & roll band Gold Diggin’ Papa. In september volgt een tweede editie met een muziek- en dansprogramma. 

 • Leefbaarheid

  09 JULI 2017

  Eerste Fruitcafé van Groningen

  In de wijk Helpman in Groningen is het eerste Fruitcafe van Groningen geopend.

 • Leefbaarheid

  07 JULI 2017

  Noorderpoort en Alfa-college trekken samen op in Educatie en Inburgering

  Het Noorderpoort en het Alfa-college hebben een ‘intentieverklaring Educatie en Inburgering’ ondertekend. Hierin delen beide ROC's hun visie op hun trajecten op het gebied van inburgering, educatie en Entree NT2, om zo samen de kwaliteit van deze trajecten te bewaken en  te verbeteren met aandacht voor de cursist.

 • Leefbaarheid

  29 JUNI 2017

  ‘De Verbinding’ - constructiebedrijf voor doven - meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Groningen

  Het aan de Osloweg, op het industrieterrein zuid-oost gevestigde constructiebedrijf voor doven ‘De Verbinding’ is de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van Groningen. Dat is bekend geworden tijdens het evenement ‘Goed Geregeld Groningen’, dat deze week plaats vond op de locatie Gezondheidszorg en Welzijn van het Noorderpoort College. 

 • Leefbaarheid

  22 JUNI 2017

  Architect presenteert ontwerp voor WestCord hotel aan de oostwand

  Maandag 26 juni a.s. presenteert de Berlijnse architect Thomas Müller zijn ontwerp voor het WestCord hotel aan de oostwand van de Grote Markt. Dat doet hij in het Groninger Forum, Hereplein 73. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur, zo meldt de nieuwsbrief van Groningenvernieuwt.nl Op bovenstaande tekening 3 schetsen, waar Müller nu een definitief ontwerp van heeft gemaakt.

 • Leefbaarheid

  13 JUNI 2017

  MartiniBusiness Netwerk- en Haringparty bij de Makro

  Aanstaande donderdag 14 juni organiseert MartiniBusiness, een regionaal zakenplatform in Groningen, voor leden en niet leden haar jaarlijkse Netwerk- en Haringparty op het terrein van de Makro aan de Kattegat in Groningen.

 • Leefbaarheid

  12 JUNI 2017

  Cheque van 17.962 euro van hardloopsters voor Pink Ribbon

  Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon, heeft gisteren en cheque uitgereikt gekregen van bijna 18.000 euro. Dat was het bedrag dat de deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen gisteren samen hadden ingezameld.

 • Leefbaarheid

  09 JUNI 2017

  Swingin’Groningen barst volgend weekend weer los: 15, 16 en 17 juni

  Een uiteenlopend gezelschap van musici en artiesten vanuit de hele wereld is op 15, 16 en 17 juni te zien bij Swingin Groningen. Op meerdere podia in de stad kan het publiek genieten van verschillende muziekstijlen. Van fusion, tot soul, funk, jazz, blues, R&B, salsa en groove. Headliners zijn onder andere blueslegende Johnny Mars, CP Sessies, Lucy Woodward, Lex Jasper en Michael Varekamp.

 • Leefbaarheid

  25 MEI 2017

  Nieuwe inrichting warenmarkt Groningen succes

  De gemeente Groningen is tevreden over een nieuwe inrichting van de warenmarkt op de Grote Markt. B en W lieten die warenmarkt onlangs opnieuw inrichten, om te kijken of er gelijktijdig markt gehouden kan worden en evenementen. Dat blijkt nu mogelijk te zijn.

 • Leefbaarheid

  09 MEI 2017

  Eurosonic Noorderslag 2018 focust op Denemarken

  Denemarken is het focusland van Eurosonic Noorderslag 2018. Dit is bekendgemaakt tijdens het SPOT Festival in Aarhus. ESNS programmeur Robert Meijerink: “We waren ontzettend onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de Deense acts op Eurosonic de afgelopen jaren. Veel Deense artiesten maken fantastische muziek en zijn wereldwijd succesvol. De scene is echt booming; de perfecte reden om te focussen op Denemarken.”

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  04 MEI 2017

  'Bie de Buuf': buurtrestaurant met groente uit ‘Toentje’ in Oosterparkwijk in Groningen

  Vrijdag 12 mei a.s. om 16.00 uur opent wethouder Matthias Gijsbertsen(GroenLinks) de nieuwe tuin van Toentje & buurtrestaurant Bie de Buuf.  Dat is een buurtrestaurant in de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk in Groningen, met lokaal en seizoensgebonden gerechten, afkomstig uit de stadstuin Toentje.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2017

  Bijeenkomst 'Groningen Gastvrij' in Groninger Museum

  Maandagavond 15 mei organiseren de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging WEST, Gastvrij050, Koninklijke Horeca Nederland, Gemeente Groningen en Marketing Groningen een kosteloze en inspirerende avond over kansen en mogelijkheden ondernemers.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2017

  Groningen Airport Eelde maakt zich klaar voor eerste Mobility Service Airport Night Run®!

  Een landelijke primeur: op zaterdag 16 september zijn Groningen Airport Eelde en omgeving hét decor van de allereerste Mobililty Service Airport Night Run in Nederland. Vanaf dinsdag 16 mei kunnen enthousiastelingen zich opgeven voor deelname aan dit avondevenement. Daarnaast worden ook speciale bedrijvenarrangementen aangeboden. Na afloop is een heuse afterparty.

 • Economie Leefbaarheid

  02 MEI 2017

  Symposium Sociaal Ondernemerschap op 12 mei in Groningen

  Enactus Groningen organiseert volgende week vrijdag 12 mei in het Van Swinderen Huys in Groningen een Symposium over Sociaal Ondernemerschap. 

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Grootste festival van duurzame mode naar Groningen: "superleuk, maar ook eerlijk"

  Groningen krijgt het grootste festival van modemerken die uitsluitend met stoffen die onder eerlijke arbeids- en milieuomstandigheden zijn geproduceerd. Tijdens dit festival, op 13 mei in Het Paleis, is er niet alleen eerlijke kleding maar ook schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires.