• Leefbaarheid

  23 FEBRUARI 2018

  Duizenden banen gerealiseerd voor werkzoekenden met arbeidsbeperking

  Het aantal banen voor werkzoekenden met een arbeidsbeperking is tussen 2013 en 2017 in onze arbeidsmarktregio toegenomen tot een record van 3044. Hiermee realiseren Groningen en Noord-Drenthe veruit de meeste afspraakbanen van heel Nederland. Dat meldt de gemeente Groningen. Wethouder Roeland van der Schaaf, bestuursvoorzitter van de arbeidsmarktregio Groningen en Noord-Drenthe is zeer tevreden met dit resultaat.

 • Leefbaarheid

  22 FEBRUARI 2018

  Geen extra vergunning meer nodig voor terrassen

  Horecaondernemers hebben straks geen extra vergunning meer nodig om een terras voor hun café of restaurant te plaatsen. Nu nog moeten ze daarvoor een speciale exploitatievergunning aanvragen.

 • Leefbaarheid

  19 FEBRUARI 2018

  Koningsdag: sommige straten en winkels moeten dicht

  Een nog onbekend aantal winkels en horecagelegenheden moet op Koningsdag een paar uur dicht. Ook worden een aantal straten in de binnenstad afgesloten. Dat is te lezen in een brief van de gemeente aan ondernemers in de binnenstad. Ze worden daarbij gewaarschuwd voor verkeers- en veiligheidsmaatregelen op 27 april.      

 • Leefbaarheid

  08 FEBRUARI 2018

  Vestiging Happy Italy is bijna klaar en zoekt pizzabakkers

  In de Oosterstraat wordt hard gewerkt aan de Groningse vestiging van pizza- en pastaketen Happy Italy. Volgens Oogst Groningen zou het restaurant zelfs binnen een aantal weken open kunnen gaan. Ze zijn in ieder geval al op zoek naar personeel. 

 • Leefbaarheid

  08 FEBRUARI 2018

  Bierfestival Groningen opnieuw in Martinikerk

  Groningen is in april “the place to be” voor liefhebbers van speciaalbieren. Dan is er voor de achtste keer het Bierfestival Groningen. De bieren, zowel als de bierlefhebbers komen dan uit heel Nederland en zelfs uit het buitenland naar Groningen voor de meest bijzondere bieren.

 • Leefbaarheid

  06 FEBRUARI 2018

  Groningse jongeren met beperking ronden dankzij nieuwe methode beroepsopleiding af

  In Groningen reikt wethouder Van der Schaaf donderdagmiddag certificaten uit aan jongeren met een arbeidsbeperking en zonder startkwalificatie die dankzij een nieuwe methode toch een beroepsopleiding met succes hebben kunnen afronden.

 • Leefbaarheid

  24 JANUARI 2018

  City Central geopend: ‘home’ voor expats en internationale studenten aan A-Kerkhof

  Wethouder Paul de Rook heeft woensdagmiddag aan het A-Kerhof een bijzonder onderkomen geopend voor buitenlandse werknemers (‘expats’) en voor buitenlandse studenten. Het gaat om een ‘hub’ onder de naam City Central, ideaal gelegen in hartje Stad. Het betreft een initiatief van Marian Counihan (foto), samen met Eva Magnusková, die steun hebben gekregen van de gemeente Groningen en het International Welcome Center North.

 • Leefbaarheid

  18 JANUARI 2018

  Groningen weer centrum van de Europese popscene tijdens Eurosonic Noorderslag

  Het is weer zover: vrijwel de gehele Europese popmuziekkaravaan slaat vier dagen lang zijn tenten op in Groningen. Maar het is niet alleen de muziekindustrie voor wie Eurosonic Noorderslag een jaarlijks hoogtepunt is: dankzij Eurosonic Air, het gratis toegankelijke festival op de Grote Markt, is er ook voor stadjers, studenten, boeren en buitenlui van alles te beleven.

 • Leefbaarheid

  16 JANUARI 2018

  ‘IJshockeyers GIJS hebben een héel groot hart!’ – clinic voor Beatrixkinderziekenhuis

  IJshockeyers van GIJS geven woensdag een clinic voor ernstig zieke kinderen in het Beatrixkinderziekenhuis in het UMCG. De contacten tussen de ijshockeyers werden ooit gelegd door de Groningen City Club. Maar de ijshockeyers zijn zó begaan met het lot van deze kinderen dat ze nu uit zichzelf het initiatief hebben genomen tot de clinic. Grace Bregman van de Groningen City Club schrijft in onderstaand blog hóe mooi het is dat ook sportverenigingen maatschappelijk verantwoord actief zijn.

 • Leefbaarheid

  09 JANUARI 2018

  Uitreiking Popprijs 2017 tijdens Noorderslag: 20 januari

  De Popprijs, de meest prestigieuze prijs voor Nederlandse popmuziek, wordt zaterdag 20 januari 2018 tijdens Noorderslag in Groningen voor de 32ste keer uitgereikt. De Popprijswinnaar is altijd een goed bewaard geheim en het is dan ook nog niet bekend welke artiest wordt toegevoegd aan het selecte rijtje Popprijswinnaars.