• Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie

  De opvang voor dakloze vreemdelingen in het voormalig Formule 1 hotel in de Helsinkistraat blijft voorlopig in gebruik. Deze vorm van opvang staat bekend als de ‘bed bad brood-voorziening’. Weliswaar was door het kabinet afgesproken dat dergelijke voorzieningen in Nederland zullen worden beëindigd, maar daarvoor in de plaats komen zogenoemde ‘LVV’s’: de Landelijke Voorziening voor Vreemdelingen. Een en ander blijkt uit een brief van de gemeente Groningen die is terug te lezen op de website van de Bedrijvenvereniging ZO.

 • Leefbaarheid

  05 DECEMBER 2018

  Boxerproducent Van Hulley breidt uit: relatiegeschenken uit oude bedrijfskleding

  Van Hulley, één van de bekendste sociale ondernemingen van Groningen, waar vrouwen met afstand tot de arbeidsmarkt boxershorts maken uit oude overhemden, gaat iets nieuws beginnen. Het bedrijf gaat relatiegeschenken maken van afgedankte bedrijfskleding.

 • Leefbaarheid

  30 NOVEMBER 2018

  Genieten van decembersfeer op terras Grote Markt-zuidzijde

  Laat de winter en december maar komen. Op de Grote Markt zuidzijde, maar ook elders in de stad, zijn ze er helemaal klaar voor.

 • Leefbaarheid

  30 NOVEMBER 2018

  Bedrijven met camera’s gecontroleerd op naleving venstertijden

  De gemeente Groningen wil het illegaal inrijden van gemotoriseerd verkeer in enkele straten in de  binnenstad tegen gaan, en gaat daarom zó scherp controleren dat er een pakkans is van honderd procent.

 • Economie Leefbaarheid

  22 NOVEMBER 2018

  Conclusie inspectie bedrijfsbeveiliging Groningen: nonchalance met afsluitingen

  De Groningse politie heeft samen met beveiligingsbedrijf CRUON een inspectie gehouden van de beveiliging van bedrijventerreinen. Er werden bijna zestig onvolkomenheden geconstateerd. De gezamenlijke surveillancerondes vinden plaats conform de afspraken binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen).

 • Leefbaarheid

  16 NOVEMBER 2018

  Groningen moet op toeristisch vlak voorbeeld nemen aan Leeuwarden

  Groningen kan veel meer toeristen trekken als de ondernemers in de vrijetijds- en toerismesector de handen ineenslaan. En Groningen mag daarin best wel een voorbeeld nemen aan Leeuwarden, dat dit jaar Culturele Hoofdstad van Europa is. Dat betoogt de Groningen City Club (GCC) bij RTV Noord. De vereniging van binnenstadsondernemers wil een flinke slag slaan en heeft daarom amen met Marketing Groningen de Leisure Academy opgericht. 

   

 • Leefbaarheid

  14 NOVEMBER 2018

  Meer ruimte voor reclame binnenstad ondernemers Groningen

  De gemeente Groningen, Groningen City Club en ondernemers in de binnenstad verruimen de mogelijkheden voor reclame-uitingen van ondernemers. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in de Zwanestraat in aanwezigheid van de wethouders Roeland van der Schaaf (PvdA) en Joos van Keulen (VVD).

 • Leefbaarheid

  14 NOVEMBER 2018

  Sportcentrum Europapark geopend en start aanleg Helperpark

  Rob Schuur, voorzitter van het College van Bestuur van Noorderpoort, en wethouder Paul de Rook hebben vanmiddag het Sportcentrum Europapark officieel geopend. Het prachtige sportcentrum aan de Duinkerkenstraat krijgt bovendien een mooie groene omgeving die uitnodigt om ook in de buitenlucht te sporten en te bewegen. Dit Helperpark wordt volgens wethouder Roeland van der Schaaf, die het startsein gaf voor de aanleg van het park, de kers op de taart van deze nieuwe uitbreiding van het Europapark.

 • Leefbaarheid

  09 NOVEMBER 2018

  Scholenmarkt Martiniplaza verwacht drieduizend bezoekers

  Dinsdag 13 en woensdag 14 november tussen 17.00 en 20.00 uur houden  meerdere scholen voor voortgezet onderwijs uit de stad Groningen en de Ommelanden de jaarlijkse Scholenmarkt in Martiniplaza. Vorig jara trok het evenement drieduizend bezoekers.

 • Bereikbaarheid Leefbaarheid

  06 NOVEMBER 2018

  Miljoen euro om overlast regenwater Bedrijventerrein Euvelgunne te voorkomen

  De gemeente Groningen investeert een miljoen euro om overlast van regenwater op bedrijventerrein Euvelgunne te voorkomen. Bedrijven krijgen de mogelijkheid met een aanzienlijke subsidie maatregelen te nemen zodat regenwater niet meer in de riolering terecht komt. 

 • Leefbaarheid

  01 NOVEMBER 2018

  MartiniZorg winnaar van de Groningse Diversiteitsprijs 2018

  MartiniZorg heeft de Groningse Diversiteitsprijs 2018 gewonnen. Wethouder Roeland van der Schaaf reikte gisteren de prijs uit tijdens het Werkfestival. MartiniZorg biedt begeleiding, behandeling en verzorging aan mensen die hulp nodig hebben om zelfstandig/begeleid te kunnen (blijven) wonen. De vakjury prees MartiniZorg vanwege hun “cross-over” werkwijze. Medewerkers met een verschillende culturele achtergrond bekijken gezamenlijk de zorgvraag van cliënten. Vanwege de verschillende invalshoeken ontstaat een zorgaanpak op maat waarbij rekening wordt gehouden met de culturele achtergrond van de cliënt.

 • Leefbaarheid

  31 OKTOBER 2018

  Grote controle BBOG-team op beveiliging en afsluiting Groninger bedrijfspanden

  Mensen van bedrijvenverenigingen, politie en beveiligingsbedrijf CRUON (BBOG*) verzamelden zich onlangs voor een gezamenlijke actie.  Daarbij werd gecontroleerd of Groningse bedrijven wel actief genoeg zijn bij het afsluiten en beveiligen van hun panden.