• Economie Leefbaarheid

  16 OKTOBER 2018

  ‘Enige echte Startup- en Ondernemers verkiezingsdebat’ in Groninger Forum

  Komende donderdagavond organiseert ‘Founded in Groningen’ in het Groninger Forum van ’s avonds half acht tot tien uur het ‘enige echte Startup- en Ondernemers verkiezingsdebat’. (Haal je gratis kaartje hier)

 • Innovatie Leefbaarheid

  16 OKTOBER 2018

  Martini Trade Park: donderdag toekomstvisie gepresenteerd

  Donderdag 18 oktober worden de toekomstvisie en gebiedsdeals van het Martini Trade Park gepresenteerd aan ondernemers en pandeigenaren Martini Trade Park. Dat meldt de Bedrijvenvereniging WEST op haar website. Geïnteresseerden kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden door een email te sturen aan:  secretariaat@bedrijvenverenigingwest.nl

 • Leefbaarheid

  08 OKTOBER 2018

  Student start eerste pannenkoekbezorgdienst in Groningen: Oh Crêpe

  Wie geen zin of tijd heeft om te koken kan in Groningen van alles laten bezorgen: van pizza tot Chinees en van een broodje shoarma tot belegde bolletjes. Maar een pannenkoek-service was er nog niet. Tot nu toe, want dit gat in de culinaire bezorgmarkt wordt nu ook gevuld. In Groningen is namelijk cateringbedrijf Oh Crêpe van start gedaan, dat zichzelf de eerste crêperie van Groningen noemt.

 • Leefbaarheid

  04 OKTOBER 2018

  Ook op bedrijventerreinen moet je alert zijn op wietkwekerijen

  Een bericht over het ‘oprollen’ van een wietkwekerij haalt niet standaard meer de voorpagina. Het komt echter zeer regelmatig voor en vaak ook op plaatsen waar je het niet verwacht: zoals de bedrijventerreinen in de stad Groningen. De Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen (BBOG*) is extra alert, maar vraagt ondernemers om ook om zich heen te kijken.

   

 • Leefbaarheid

  03 OKTOBER 2018

  Terras Grote Markt: bezoekers kunnen straks zelf verwarming aanzetten

  Op het terras aan de zuidzijde van de Grote Markt kunnen bezoekers komende winter zélf de verwarming aan- of uitzetten. Dat moet zorgen voor een fikse energiebesparing.

 • Leefbaarheid

  27 SEPTEMBER 2018

  Symposium Klimaatadaptatie in Noord-Nederland op 17 oktober bij EnTranCe

  Climate Initiative Noord-Nederland organiseert op woensdag 17 oktober het symposium ‘Klimaatadaptatie in Noord-Nederland’. Wereldwijd werken onderzoekers, overheden, bedrijven en instituties aan innovatieve maatregelen die nodig zijn om ons beter te bestendigen tegen een veranderend klimaat. Ook in de noordelijke provincies werken verschillende partners samen aan het onderwerp, georganiseerd in het Climate Initiative Northern Netherlands.

 • Leefbaarheid

  26 SEPTEMBER 2018

  WerkPro: bijzonder bedrijfsverzamelgebouw in Vinkhuizen

  Groningen is een bijzonder bedrijfsverzamelgebouw rijker. In Vinkhuizen gaat op 4 oktober aan de Protonstraat namelijk een bedrijfsverzamelgebouw van start van WerkPro. In dit bedrijfsverzamelgebouw draait alles om werken en leren voor doelgroepen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken op weg naar de arbeidsmarkt.

 • Leefbaarheid

  25 SEPTEMBER 2018

  ‘Welcome Day’ in Groningen voor internationals

  In Pathé aan het Zuiderdiep in Groningen begint vrijdag 5 oktober een Welcome Day voor Internationals. Deze is speciaal bedoeld voor internationale werkenden, want studenten hebben al hun eigen ceremonies. Volgens de organisatoren is het ook voor werkenden van belang dat ze elkaar beter leren kennen en informatie krijgen over de regio waar ze wonen, zo meldt de website Campus Groningen.

 • Economie Leefbaarheid

  23 SEPTEMBER 2018

  Taart van gele steentjes bij heropening Brugstraat

  Wethouder Joost van Keulen heeft zaterdagmiddag door het aansnijden van een cake in de vorm van gele steentjes de heringerichte Brugstraat officieel heropend. Na de A-straat is ook is nu ook de Brugstraat opnieuw ingericht en voorzien van nieuwe - stroeve - gele steentjes.

 • Leefbaarheid

  21 SEPTEMBER 2018

  Evenement 050&Mode: kans op cadeaubonnen van 250 euro

  Wie zaterdag een bezoek brengt aan het evenement 050&Mode maakt kans op twee cadeaubonnen van 250 euro en een van 150 euro! Lever daarvoor een coupon in die staat in het gratis blad 050&Mode, dat verkrijgbaar is in 150 winkels in Groningen.

 • Leefbaarheid

  21 SEPTEMBER 2018

  Straatfeest Oosterstraat en Carolieweg: zaterdag 29 september

  Het Oosterkwartier is op zaterdag 29 september de leukste plek van Groningen. De Winkeliersvereniging Oosterkwartier houdt dan het jaarlijkse Straatfeest. Een evenement dat in de Oosterstraat en Carolieweg ieder jaar opnieuw zorgt voor een bruisende sfeer.

 • Leefbaarheid

  21 SEPTEMBER 2018

  Ook Scandinavische kledingwinkel Kosadome doet mee aan 050&Mode

  De binnenstad van Groningen is zaterdag een modewalhalla. Een van de deelnemers aan het mode-event 050&Mode is Kosadome: een Scandinavische kledingwinkel in de Zwanestraat. Onderneemster Iris Dijkema richt zich met haar modezaak op vrouwen die van smaakvolle en aparte kleding én een goede kwaliteit houden. Zo is de kleding vaak gemaakt van natuurlijke materialen. Heel kleurrijk of juist mooi in zwart en wit. Bij Kosadome heeft ook de werkende vrouw ruimschoots keuze uit een scala van exclusieve modemerken. 

 • Leefbaarheid

  17 SEPTEMBER 2018

  Albert Heijn Hoogkerk: Buurtlunch rond thema eenzaamheid op 2 oktober

  De vestiging van Albert Heijn in Hoogkerk heeft dinsdag 2 oktober 's middags vanaf twaalf uur een opmerkelijk initiatief: een Buurtlunch om aandacht te vragen voor thema eenzaamheid.

 • Economie Leefbaarheid

  11 SEPTEMBER 2018

  Zaterdag 22 september: Groningen dé Modestad van Nederland!

  Nog minder dan twee weken te gaan. En dan is Groningen op zatedag 22 september de belangrijkste modestad van Nederland. Want in geen enkele stad in Nederland doen er dan zoveel zaken en winkelstraten mee aan een mode-evenement: ‘050&Mode’