• Leefbaarheid

  04 JUNI 2018

  Rode Kruis Studentendesk Groningen zoekt enthousiaste ondernemingen

  Rode Kruis Studentendesk - een organisatie om studenten enthousiast te maken voor vrijwilligerswerk - is opzoek naar enthousiaste ondernemingen. Deze kunnen helpen om vrijwilligers werk van studenten te bevorderen. Dat kan in natura, via diensten of door sponsoring.

 • Leefbaarheid

  30 MEI 2018

  Fietsstroken langs Atoomweg gerealiseerd en kruising met Hoendiep wordt aangepakt

  De Atoomweg op bedrijventerrein Hoendiep is voorzien van fietsstroken, waarbij parkeren op straat niet meer mogelijk is. Met deze ingreep wordt het voor fietsers een stuk veiliger op de Atoomweg, een langgekoesterde wens van de ondernemers op Hoendiep. Zowel voor auto’s en vrachtwagens als voor fietsers is het veel overzichtelijker geworden: men ziet elkaar nu aankomen en dat komt de verkeersveiligheid zeer ten goede. Gisteren zijn de fietsstroken feestelijk in gebruik genomen door ondernemers, bedrijvenvereniging WEST, gemeente en fietsers op Hoendiep.

 • Economie Leefbaarheid

  16 MEI 2018

  Hanzehogeschool: Groningse ondernemers stappen nieuwe wereld in

  De Hanzehogeschool Groningen presenteert op donderdag 17 mei het ondernemerschapscongres ‘Innovatief ondernemen’. Deelnemers van het congres stappen donderdag de Energy Barn binnen in een nieuwe wereld. Ze worden aangemoedigd nieuwe paden te betreden, nieuwe contacten te leggen en nieuwe werkwijzen te ervaren in een inspirerende omgeving.

 • Leefbaarheid

  09 MEI 2018

  Spetterend winkelcentrum Beijum-Oost

  Het winkelcentrum Beijum-Oost heeft zich ontwikkeld tot een spetterend winkelcentrum. Letterlijk, zoals te zien op bovenstaande foto.

 • Leefbaarheid

  07 MEI 2018

  Extra hardloopclinics op de Campus vanwege grote aantal aanmeldingen

  Vandaag is de kick-off van een nieuwe serie hardloopclinics op de Zernike Campus voor iedereen die op de Campus werkt. Vanwege de grote belangstelling zijn de trainingen uitgebreid. Bij voldoende aanmeldingen is het ook mogelijk de clinic te volgen op de Healthy Ageing Campus (Wiebengacomplex / UMCG).

 • Leefbaarheid

  23 APRIL 2018

  Studenten Noorderpoort en Alfa-college bouwen voor Roemeense schoolkinderen

  Leren bouwen, leren werken, zelfstandig worden en anderen helpen: dat zijn enkele van de vele (leer-)effecten van een project waarbij Groningse MBO-ers hun handen uit de mouwen gaan steken in Roemenië. Het betreft een project waarmee Groningse scholen landelijk de aandacht hebben weten te trekken, de afgelopen jaren.