• Leefbaarheid

  22 JUNI 2017

  Architect presenteert ontwerp voor WestCord hotel aan de oostwand

  Maandag 26 juni a.s. presenteert de Berlijnse architect Thomas Müller zijn ontwerp voor het WestCord hotel aan de oostwand van de Grote Markt. Dat doet hij in het Groninger Forum, Hereplein 73. De avond begint om 20.00 uur. Inloop vanaf 19.30 uur, zo meldt de nieuwsbrief van Groningenvernieuwt.nl Op bovenstaande tekening 3 schetsen, waar Müller nu een definitief ontwerp van heeft gemaakt.

 • Leefbaarheid

  13 JUNI 2017

  MartiniBusiness Netwerk- en Haringparty bij de Makro

  Aanstaande donderdag 14 juni organiseert MartiniBusiness, een regionaal zakenplatform in Groningen, voor leden en niet leden haar jaarlijkse Netwerk- en Haringparty op het terrein van de Makro aan de Kattegat in Groningen.

 • Leefbaarheid

  12 JUNI 2017

  Cheque van 17.962 euro van hardloopsters voor Pink Ribbon

  Grace Bregman, ambassadeur van Pink Ribbon, heeft gisteren en cheque uitgereikt gekregen van bijna 18.000 euro. Dat was het bedrag dat de deelneemsters aan de GasTerra Ladiesrun Groningen gisteren samen hadden ingezameld.

 • Leefbaarheid

  09 JUNI 2017

  Swingin’Groningen barst volgend weekend weer los: 15, 16 en 17 juni

  Een uiteenlopend gezelschap van musici en artiesten vanuit de hele wereld is op 15, 16 en 17 juni te zien bij Swingin Groningen. Op meerdere podia in de stad kan het publiek genieten van verschillende muziekstijlen. Van fusion, tot soul, funk, jazz, blues, R&B, salsa en groove. Headliners zijn onder andere blueslegende Johnny Mars, CP Sessies, Lucy Woodward, Lex Jasper en Michael Varekamp.

 • Leefbaarheid

  25 MEI 2017

  Nieuwe inrichting warenmarkt Groningen succes

  De gemeente Groningen is tevreden over een nieuwe inrichting van de warenmarkt op de Grote Markt. B en W lieten die warenmarkt onlangs opnieuw inrichten, om te kijken of er gelijktijdig markt gehouden kan worden en evenementen. Dat blijkt nu mogelijk te zijn.

 • Leefbaarheid

  09 MEI 2017

  Eurosonic Noorderslag 2018 focust op Denemarken

  Denemarken is het focusland van Eurosonic Noorderslag 2018. Dit is bekendgemaakt tijdens het SPOT Festival in Aarhus. ESNS programmeur Robert Meijerink: “We waren ontzettend onder de indruk van de kwaliteit en diversiteit van de Deense acts op Eurosonic de afgelopen jaren. Veel Deense artiesten maken fantastische muziek en zijn wereldwijd succesvol. De scene is echt booming; de perfecte reden om te focussen op Denemarken.”

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  04 MEI 2017

  'Bie de Buuf': buurtrestaurant met groente uit ‘Toentje’ in Oosterparkwijk in Groningen

  Vrijdag 12 mei a.s. om 16.00 uur opent wethouder Matthias Gijsbertsen(GroenLinks) de nieuwe tuin van Toentje & buurtrestaurant Bie de Buuf.  Dat is een buurtrestaurant in de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk in Groningen, met lokaal en seizoensgebonden gerechten, afkomstig uit de stadstuin Toentje.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2017

  Bijeenkomst 'Groningen Gastvrij' in Groninger Museum

  Maandagavond 15 mei organiseren de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging WEST, Gastvrij050, Koninklijke Horeca Nederland, Gemeente Groningen en Marketing Groningen een kosteloze en inspirerende avond over kansen en mogelijkheden ondernemers.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2017

  Groningen Airport Eelde maakt zich klaar voor eerste Mobility Service Airport Night Run®!

  Een landelijke primeur: op zaterdag 16 september zijn Groningen Airport Eelde en omgeving hét decor van de allereerste Mobililty Service Airport Night Run in Nederland. Vanaf dinsdag 16 mei kunnen enthousiastelingen zich opgeven voor deelname aan dit avondevenement. Daarnaast worden ook speciale bedrijvenarrangementen aangeboden. Na afloop is een heuse afterparty.

 • Economie Leefbaarheid

  02 MEI 2017

  Symposium Sociaal Ondernemerschap op 12 mei in Groningen

  Enactus Groningen organiseert volgende week vrijdag 12 mei in het Van Swinderen Huys in Groningen een Symposium over Sociaal Ondernemerschap. 

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Grootste festival van duurzame mode naar Groningen: "superleuk, maar ook eerlijk"

  Groningen krijgt het grootste festival van modemerken die uitsluitend met stoffen die onder eerlijke arbeids- en milieuomstandigheden zijn geproduceerd. Tijdens dit festival, op 13 mei in Het Paleis, is er niet alleen eerlijke kleding maar ook schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires.

 • Economie Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Reitdiephaven wil veiligste winkelgebied van Nederland worden

  Het winkelcentrum Reitdiephaven moet het veiligste winkelcentrum van Nederland worden. Dat vinden de ondernemers in dit winkelcentrum, die samen met hun medewerkers een cursus Bedrijfs Hulpverlening (BHV) hebben gevolgd.

 • Leefbaarheid

  20 APRIL 2017

  Lof van minister Bussemaker in Den Haag voor Groningse studenten Noorderpoort

  Studenten van het Noorderpoort in Groningen zijn gisteren ontvangen door minister Jet Bussemaker van onderwijs in Den Haag om haar álles te vertellen over hun hulpppoject aan Roemenië. Het betreft een project, gesteund door projectleiders Frank Broeders en Hans Buissink, waarbij de studenten drie weken lang intensief meehelpen aan het bouwen van een Huiswerkverblijf in het dorp Tichendael. De studenten worden daar handig van, ze leren zelfstandig werken, maar bovenal verbreden ze hun horizon. En het dorp, dat grote armoede kent, is straks een prachtig Huiswerkverblijf rijker. De studenten vertrekken zondagnacht de 30e april en komen op vrijdag 19 mei weer terug.

 • Leefbaarheid

  18 APRIL 2017

  Voedselbank Ulgersmaweg krijgt schenking van 50.000 euro

  De Voedselbank in Groningen kan haar nieuwe onderkomen aan de Ulgersmaweg nu duurzaam gaan inrichten. Dat is mogelijk dankzij een schenking van 50.000 euro. Het opknappen van het nieuwe pand aan de Ulgersmaweg gebeurt met hulp en steun van het  Dagbestedingsbedrijf Stadsweg.

 • Economie Leefbaarheid

  12 APRIL 2017

  Onderwijs en Bedrijfsleven treffen elkaar aan tafel bij Noorderpoort

  De banden tussen onderwijs en ondernemingen in Groningen worden steeds inniger. Zeker ook bij het Noorderpoortcollege. Daar werd dinsdagavond 11 april ook nog een stakeholdersdiner gehouden, waar vertegenwoordigers van Groningse bedrijven en instellingen aanwezig waren. Dat gebeurde allemaal voorafgaande aan de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs.

 • Leefbaarheid

  12 APRIL 2017

  Groningse bedrijven kunnen zich weer aanmelden voor de 4Mijl

  Groningse bedrijven kunnen zich vanaf 19 april om 12.00 uur exact aanmelden voor de Bedrijvenloop, als onderdeel van de 4 Mijl, die op 8 oktober wordt gehouden. Nieuw dit jaar voor bedrijven is dat ze ook hun eigen logo op de voor- en achterkant van de shirtjes van deelnemers kunnen laten afdrukken. De campagne voor de inschrijving werd bij hoofdsponsor Menzis gepresenteerd door race-director Elske Dijkstra. Kinderen van de voetbalclub Kids United verrichtten een soort van officiële opening. (Video)

 • Leefbaarheid

  10 APRIL 2017

  Leergierige kinderen uit Groningen krijgen diploma Weekendschool van loco-burgemeester

  Het onderwijsaanbod in Groningen is aanzienlijk vergroot dankzij de Weekendschool. Gisteren kregen tientallen leerlingen, afkomstig uit alle delen van de stad die drie jaar lang uit eigen beweging naar deze weekendschool gingen uit handen van locoburgemeester Roeland van der Schaaf hun diploma.

 • Leefbaarheid

  27 MAART 2017

  Robot gaat samen met kinderen van SKSG gezonde maaltijd bereiden

  Op BSO locatie SKSG Atlantis aan de Kiel 5 in Groningen zijn ouders dinsdag uitgenodigd om een gezonde en zoutloze maaltijd te nuttigen. Wat dat eten extra speciaal maakt, is dat de maaltijd bereid wordt door hun eigen kinderen en een door het UMCG beschikbaar gestelde "smaakmaker" robot. Deze robot kenmerkt zich door grijparmen die kruidenmixen bevatten. De kruidenmixen dienen als smaakmaker die het zout vervangen. Het doel van deze maaltijd is om ouderen en kinderen bewust te maken van het belang van gezonde voeding.

 • Economie Leefbaarheid

  27 MAART 2017

  ChecktheBizz en Carrousel helpen Groningse jongeren bij keuze vervolgstudie of toekomstig beroep

  Onlangs waren er in Groningen weer activiteiten in het kader van ChecktheBizz en Carrousel. Dat zijn activiteiten om Groningse jongeren te helpen bij hun keuze voor een vervolgstudie of toekomstig beroep. Donderdag 23 maart vond er een ‘check’ plaats van deze activiteiten, in de vorm van een netwerkbijeenkomst met terugkoppeling van de resultaten van een enquête en een evaluatie. Het kan altijd beter,  maar uit de evaluatie blijkt nu dat de meeste betrokkenen vinden dat de evenementen goed worden georganiseerd, zo blijkt uit een verslag van Bert Oost.

 • Leefbaarheid

  27 MAART 2017

  Ixta Noa: nieuwe locatie aan Schuitendiep voor hulpverlening voor mensen met psychische problematiek

  Aan het Schuitendiep in Groningen is een nieuwe vestiging geopend Ixta Noa , een organisatie die zich inzet voor mensen met een psychische kwetsbaarheid. Het gaat daarbij om psychische problematiek zoals eetstoornis, depressie, burn-out en verslaving.  Uniek aan Ixta Noa is dat alle medewerkers én vrijwilligers zelf ervaring hebben (gehad) met psychische kwetsbaarheid. Dit zorgt voor herkenning en erkenning, en dat werkt. Wethouder Ton Schroor sprak ter gelegenheid van de opening een videoboodschap in voor de organisatie.

 • Leefbaarheid

  20 MAART 2017

  Noorderpoort studenten uit Groningen bouwen Huiswerkverblijf in Roemenië

  Dit weekend is voor de 4e keer in successie een groep MBO studenten van het Noorderpoort uit Groningen vertrokken naar een armoedig dorpje in het midden van Roemenië, om daar een Huiswerkverblijf te realiseren. Dit, ooit als particulier initiatief gestarte project werd al snel door een aantal Stichtingen, Onderwijsinstellingen én daarmee ook het Leonardo / Erasmusfonds, omarmd. 

 • Leefbaarheid

  13 MAART 2017

  'Carrousel' organiseert beroepsoriëntatie voor VMBO-leerlingen uit Groningen

  De aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt in Groningen gaat steeds beter, dankzij uiteenlopende initiatieven. Eén daarvan heet ‘Carroussel’, dat er onder meer op is gericht om beroepsoriëntatie voor VMBO-leerlingen mogelijk te maken. Carroussel is onderdeel van het Ondernemers Trefpunt Groningen (OTP).  Afgelopen woensdag organiseerde Carroussel ‘bedrijfsbezoeken’ aan de Facilitair Technische Dienst van de Rijksuniversiteit en de Stadsingenieurs van de gemeente Groningen, zo is te lezen in een verslag van ondernemersvereniging VBNO. 

 • Leefbaarheid

  10 MAART 2017

  Euforie in de Zwanestraat: de Leukste Winkelstraat van Nederland! (VIDEO)

  Het is feest in de Zwanestraat en de Kromme Elleboog, want vrijdag werden ze uitgeroepen tot de Leukste Winkelstraat van Nederland. De Kaaskop eindigde ook nog eens als tweede in de verkiezing van leukste Winkel. Een afvaardiging van organisator NLstreets reikte de award vrijdagmiddag uit. GICTV ging naar de Zwanestraat en sprak met een trotse wethouder Joost van Keulen, een tevreden GCC-voorzitter Eric Bos en natuurlijk de blije Cor Dijkstra als eigenaar van de Kaaskop en een van de drijvende krachten achter de Zwanestraat. 

 • Economie Leefbaarheid

  06 MAART 2017

  Tientallen Stadjers succesvol met starten onderneming vanuit de bijstand

  Sinds oktober 2015 hebben mensen in de bijstand meer ruimte om een onderneming te starten. Uit de evaluatie van de Groningse pilot ‘Parttime ondernemen in de bijstand’ blijkt dat dit werkt. Van de 110 mensen die in de pilotperiode aan de slag zijn gegaan, hebben er 33 winst gemaakt en zijn 18 mensen volledig onafhankelijk geworden van de bijstand. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor parttime ondernemen in de bijstand nu blijvend toe te staan.

 • Economie Leefbaarheid

  27 FEBRUARI 2017

  Kan Groningen gastvrijer worden met Top Dutch? Bijeenkomst in De Sleutel

  'Kan Groningen gastvrijer worden met Top Dutch?' Dat is de vraag die dinsdagmiddag aan de orde komt tijdens de zevende bijeenkomst van Gastvrij050 in de stad Groningen. Tijdens deze bijeenkomst zal Gerard de Boer, de bedenker van de campagne ‘Top Dutch’, die in een paar weken werd opgetuigd om Tesla te overtuigen en te verleiden om zich ook in Noord Nederland te vestigen, aan het woord komen.

 • Leefbaarheid

  23 FEBRUARI 2017

  Folkingestraat: ‘De Jordaan van Groningen?’ (REPORTAGE)

  In 2015 werd de Folkingestraat verkozen tot Leukste Winkelstraat van Nederland. Onder Stadjers en buitenlui is de straat geliefd om de leuke winkeltjes, koffietentjes en gezellige drukte. Maar de ‘Folkinge’ herbergt als voormalige Joodse volkswijk ook een schat aan geschiedenisverhalen. Dat blijkt uit een prachtige reportage van Journalistiekstudente Susanne Evers, die je hier kunt bekijken.

 • Leefbaarheid

  25 JANUARI 2017

  Topsportmaand aanbieding van Energy Valley Topclub: 6 wedstrijden voor nog geen 30 euro!

  Energy Valley heeft een mooie aanbieding: een passe-partout voor 6 wedstrijden van de samenwerkende sportclubs binnen de Energy Valley Topclub (EVTC). Dat meldt de energiecommunity ZoBright op haar website. Het gaat om thuiswedstrijden in februari van GIJS, Abiant Lycurgus, Donar, Nic./Alfa-college, FC Groningen en (op 5 maart) GHHC. Op woensdag 22 februari wordt door de clubs een gezamenlijke Top(sport)dag georganiseerd voor jeugd met een lichamelijke of verstandelijke beperking, die samen met valide (top)sporters actief zullen zijn in diverse sporten.

 • Leefbaarheid

  18 JANUARI 2017

  Open Dagen van Noorderpoort op 27 en/of 28 januari

  Tijdens Open Dagen van Noorderpoort op 27 en 28 januari kunnen leerlingen uit het voortgezet onderwijs samen met hun ouders/verzorgers kennismaken met docenten en studenten van de scholen van Noorderpoort. 

 • Leefbaarheid

  03 JANUARI 2017

  Eurosonic 2017 barst los: leden bedrijvenverenigingen gratis naar bijzondere ontvangst in Vindicat-pand

  Leden van de Groningse bedrijvenverenigingen VBNO, Groningen CityClub, VBGW en VBZO zijn dit jaar van harte welkom tijdens een ontvangst van Eurosonic. Dit festival, dat ook voor de Groningse economie van grote betekenis is, barst woensdag 11 januari los. De website van de bedrijvenvereniging VBNO meldt dat er een bijzondere gratis ontvangst is voor de leden van de bedrijvenverenigingen, waarvoor zij zich vóór maandag 9 januari kunnen opgeven.

 • Leefbaarheid

  05 DECEMBER 2016

  Kerstmarkt in winkelcentrum De Wijert op zaterdag 17 december

  Je hoeft niet helemaal naar Duitsland te rijden om te genieten van de gezelligheid van een kerstmarkt. Dat kan zaterdag 17 december gewoon in het winkelcentrum Van Lenneplaan in De Wijert.

 • Leefbaarheid

  02 DECEMBER 2016

  Groningse ondernemers zorgen voor komst Kerstboom naar Grote Markt

  Dit is ‘m dan: de Kerstboom die vanaf 7 december de Grote Markt zal sieren! De boom is afkomstig van de fam A.L. Beers uit Scheemda en wordt naar Groningen gehaald in opdracht van de organisatie van ondernemers in de binnenstad, de Groningen City Club.

 • Leefbaarheid

  28 NOVEMBER 2016

  Groningse winkelstraten en bruggen feestelijker verlicht dan ooit

  Alle vijftien bruggen in de binnenstad van Groningen zijn deze wintermaanden gesierd met nieuwe sfeerverlichting. En ook veel winkelstraten hebben dit jaar nieuwe feestverlichting, ontworpen door gespecialiseerde lichtontwerpers.

 • Leefbaarheid

  23 NOVEMBER 2016

  Zaterdag opening groot ijsfestijn 'Groningen on Ice' op Grote Markt

  Komende zaterdagmiddag 26 november om half zes is de openingsshow van het ijsfestijn ‘Groningen on Ice’ op de Grote Markt. De officiële opening zal worden verricht door de heer P.H.R. (Patrick) Brouns, gedeputeerde bij Provincie Groningen, en de heer J.M. (Joost) van Keulen, Wethouder EZ van de Gemeente Groningen.

 • Leefbaarheid

  21 NOVEMBER 2016

  Wethouder zoekt ondernemers met leuke ideeën voor Stadjerspas

  Het gaat goed met de Stadjerspas in Groningen. Dankzij deze pas kunnen inwoners van Groningen die van een minimum inkomen of minder moeten leven, kortingen krijgen op tal van diensten en activiteiten. Wethouder Mattias Gijsbertsen (GroenLinks) is nu op zoek naar ondernemers met leuke ideeën om nóg meer aanbiedingen te doen met behulp van de Stadjerspas, zodat de gebruikers nog wat extraatjes aangeboden kunnen krijgen, de komende wintermaanden.

 • Leefbaarheid

  17 NOVEMBER 2016

  NCG werkt aan een Informatie- en Adviespunt voor het bedrijfsleven

  Hans Alders, de Nationaal Coördinator Groningen, is vorige week in gesprek gegaan met het bedrijfsleven in de stad Groningen over de aanpak van de aardbevingsproblematiek. Hij benadrukte daar dat de stad geen uitzondering vormt op andere bevingsgemeentes als het gaat om de afhandeling van schades. 

 • Leefbaarheid

  31 OKTOBER 2016

  Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert 1 jaar: ondernemers en bewoners trekken samen op

  Sinds oktober 2015 is de Innovatiewerkplaats Helpman De Wijert gestart.  Doel is om in gezamenlijkheid van bewoners, ondernemers, scholen en de gemeente de leefbaarheid in de wijk naar een hoger peil te brengen. Na Terra MBO en Terra Next sluiten nu ook de Hanzehogeschool aan in de activiteiten. 

 • Innovatie Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 OKTOBER 2016

  Suikerunieterrein wordt ‘stadsdeel van de toekomst’

  Een zelfvoorzienende nederzetting waar plek is voor wonen, onderwijs, ondernemen en recreëren. Het Suikerunieterrein moet het stadsdeel van de toekomst worden. De gemeente heeft vrijdag de eerste plannen voor het terrein gepresenteerd.

 • Leefbaarheid

  25 OKTOBER 2016

  Kerstboom Groningen ingezet om schoolkinderen te leren programmeren

  De Kerstboom die in december wordt ontstoken op de Grote Markt in Groningen krijgt dit jaar een wel heel bijzondere functie. Groningse schoolkinderen zullen worden ingezet om de bijzondere led-lampjes te programmeren, zo meldt de Groningen City Club. Tot en met kerst programmeert elke dag een andere groep kinderen de verlichting van de boom.

 • Leefbaarheid

  24 OKTOBER 2016

  Organisaties bundelen krachten voor een gastvrij Groningen

  In een recent overleg waarbij Groningen City Club, Vereniging Bedrijvenparken Groningen West, Koninklijke Horeca Nederland, Gastvrij050, Marketing Groningen en de gemeente Groningen aanwezig waren is besloten tot de oprichting van de werkgroep ‘Gastvrij Groningen 2.0.’ Met een bundeling van krachten hopen de gezamenlijke organisaties Groningen nog nadrukkelijker op de kaart te kunnen zetten. 

 • Leefbaarheid

  19 SEPTEMBER 2016

  Eerste jaars Hanzehogeschool actief voor Voedselbank; Ondernemers gevraagd om bijdragen

  Een groep eerstejaars MER studenten aan de Hanzehogeschool gaat zich vanaf woensdag  inzetten voor de voedselbank in Groningen. Dat meldt de website van bedrijvenvereniging VBNO.  Deze vereniging vraagt ondernemers ook een bijdrage te leveren: financieel of met spullen die ze wellicht beschikbaar hebben.

 • Leefbaarheid

  05 SEPTEMBER 2016

  Kledingbank Maxima nu al een begrip in Groningen; winkel blij met kledingdonaties van ondernemers

  Kledingbank Maxima (voor minima) aan de Oosterhamriklaan 91 in Groningen, die in maart van dit jaar werd geopend , blijkt duidelijk in een behoefte te voorzien. Sinds de start zijn er al meer dan 650 mensen geweest om er - soms nog splinternieuwe - kleding gratis af te halen. Kledingbank Maxima is gelieerd aan de Voedselbank Groningen en uitsluitend bezoekers van de Voedselbank kunnen er terecht om er gratis kleding uit te zoeken. Die kleding is vaak afkomstig van ondernemers uit Groningen die kleding of schoenen over hebben, vaak nog van prima kwaliteit.

 • Leefbaarheid

  05 SEPTEMBER 2016

  Duchenne Gala – oudste gala van Groningen – op 19 november voor het eerst in De Oosterpoort

  Zaterdag 19 november 2016 vindt de twaalfde editie plaats van het Duchenne Gala Groningen. Door de groeiende belangstelling is dit keer gekozen voor de Oosterpoort als gala-locatie. De opbrengsten van het tweejaarlijkse evenement komen ten bate van het Duchenne Parent Project. Fondsen voor onderzoek naar de ernstige en fatale spierziekte Duchenne Spierdystrofie zijn nog altijd heel hard nodig.

 • Leefbaarheid

  25 AUGUSTUS 2016

  Ondernemers ontmoeten elkaar op Noorderzon

  Tientallen ondernemers kwamen woensdagavond in de hitte naar Noorderzon Groningen voor een door de gemeente georganiseerd ondernemersdiner. Doel was om elkaar te ontmoeten en verbindingen te leggen met de culturele sector en het onderwijs. Tijdens de borrel bleek dat het festival in ieder geval van groot belang is voor de stad!

 • Leefbaarheid

  16 AUGUSTUS 2016

  Teuntje de Slak: suppen in de diepenring, surfen op het Hoornsemeer en nog veel meer waterpret

  Wie op zoek is naar inspiratie voor een actief en ontspannen bedrijfsuitje kan eens een kijkje nemen bij Teuntje de Slak aan de Kaapse Baan bij het Hoornsemeer. Onder deze intrigerende naam bieden Jeen Wobbes, eigenaar, en Coen Bouman, bedrijfsleider, samen met hun crew een heel scala aan watersportactiviteiten aan voor bedrijven, scholen en andere groepen. “We kunnen een compleet programma op maat maken, al naar wens. Van ontspannen dobberen met onze dobberboot tot een supsafari in de diepenring of een windsurfintroductieles”, vertelt Coen Bouman.

 • Leefbaarheid

  08 AUGUSTUS 2016

  4 mijl route uitgezet op Zernike Campus

  Aan het trainen voor de 4 Mijl? Dan biedt de Zernike Campus een mooi nieuw trainingsparcours. De hardlooproute start bij de Aclo, waar goed gebruik gemaakt kan worden van de faciliteiten. De route loopt rondom de Campus door een mooi natuurgebied en is met pijlen aangegeven. Per kilometer (in totaal 6,43 km) is de afstand zichtbaar gemaakt. Op deze manier kan de gemiddelde snelheid per km/uur goed worden bijgehouden door de loper. De laatste kilometer loopt over een drukker gebied van de Zernike Campus (Zernikelaan, Zernikeplein, Landleven, Nettelbosje).

 • Innovatie Leefbaarheid

  05 AUGUSTUS 2016

  Nieuw Stadslab op Suikerunieterrein biedt ruimte aan bedrijven en feesten

  Op het voormalige Suikerunieterrein komt een groot Stadslab met ruimte voor bedrijven en feesten. Het complex is bedoeld voor creatieve bedrijfjes en er komt een hal voor feesten, partijen en bijvoorbeeld het laten zien van meubels of andere producten. Initiatiefnemers zijn JOP-winnaar Willem Straat en Jurian Zijlstra, die zelf met hun bedrijf KeyPro ook intrek nemen in het Stadslab.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  25 JULI 2016

  Snel van Stad naar Wad

  De WadloopExpress gaat vanaf komende vrijdag acht keer rijden tussen de Grote Markt en de Waddenzee. De tours brengen je van en naar het Werelderfgoed en zijn ook inclusief een twee of drie uur durende wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen.

 • Leefbaarheid

  19 JULI 2016

  Nieuw sportief evenement Zernike Campus Run Bike Run op 18 september

  Zondag 18 september organiseert Zernike Campus samen met Tritanium de Zernike Campus Run Bike Run! Een prachtig sportief event waarbij je een stuk hardloopt, een afstand fietst en weer een afstand hardloopt op en rond de Zernike Campus. Je kunt als ‘professional’ mee doen aan dit sportieve event, maar je kunt je ook met een collega of vriend opgeven om als duo dit event samen te doen. Je kunt dan dus het hardloopgedeelte en het fietsen splitsen: jij en je collega/vriend ieder een deel!

 • Leefbaarheid

  23 JUNI 2016

  Zaterdag ‘heropening’ Oosterstraat; nieuwe bankjes en fietsvakken

  De Oosterstraat in de stad heeft een mini-metamorfose ondergaan. Er zijn nieuwe fietsvakken aangelegd, bankjes geplaatst en infoborden neergezet. De straat wordt zaterdag feestelijk ‘heropend’ met een braderie en muziek.

 • Leefbaarheid

  17 JUNI 2016

  Groningse ondernemers willen azc Energieweg bouwen

  Rizoem, Friso Bouwgroep en architect Onix, allen gevestigd in Groningen, hebben een ontwerp gemaakt om samen het toekomstige azc aan de Energieweg te bouwen en in te richten.

 • Leefbaarheid

  06 JUNI 2016

  Schweitzerlaan groene verbinding tussen Martini Ziekenhuis en Piccardthofplas (VIDEO)

  Met een feestelijke bijeenkomst begin juni is de fraaie wandelroute tussen het Martini Ziekenhuis en de Piccardthofplas officieel geopend. De trottoirs van de Schweitzerlaan zijn verbreed, de beplanting langs de weg is verbeterd en er is een steiger aangelegd aan de oever van het water.

 • Leefbaarheid

  31 MEI 2016

  Erepenning van de stad Groningen voor Bart Kempinga en Wilma Naaijer

  Een geweldige feest afgelopen zaterdag 28 mei bij de opening van het Boterdiep. En……. wat een mooie verrassing. Twee van de grondleggers van het Ebbingekwartier kregen van loco-burgemeester Roeland van der Schaaf de EREPENNING van de stad Groningen uitgereikt. Deze erepenning staat voor uitzonderlijke inzet en daadkracht. Met deze eigenschappen hebben Bart Kempinga en Wilma Naaijer het gebied op de kaart gezet en ontwikkeld.

  Lees meer op www.ebbingekwartier.nl

 • Leefbaarheid

  23 MEI 2016

  Hans Buissink - Coördinator Stage Service Centrum Noorderpoort - wint ‘Publieksprijs’ WorkForce Holland

  De Groningse Coördinator Stage Service Centrum van het  Noorderpoort Hans Buissink, ook actief voor de Groningen City Club,  heeft de ‘Publieksprijs’ gewonnen. Met deze prijs wordt zijn langdurige inzet gewaardeerd. Hans Buissink (op de foto links)  is een van de werkenden die vanaf de start van WorkForce Holland zich inzet om netwerkzoekenden verder te helpen.

 • Leefbaarheid

  18 MEI 2016

  Met houten NOVO-hartjes naar de Alpe d’HuZes

  In juni gaan 200 houten hartjes, gedoneerd door NOVO Hout aan de Energieweg, de berg op tijdens Alpe d’HuZes. Fietsend en wandelend zetten team Lever du Soleil en Theresia Verkerk zich in om geld in te zamelen in de strijd tegen kanker. Met de opbrengsten wordt wetenschappelijk onderzoek naar kanker ondersteund, met als doel de ziekte onder controle te krijgen, zodat er in de toekomst niemand meer doodgaat aan kanker.

 • Leefbaarheid

  12 MEI 2016

  GIJS Groningen speelt – ondanks de hitte – ijshockey tegen Beatrix Kinderziekenhuis

  Op 18 mei speelt GIJS Groningen onder leiding van coach Arjan Peters, in het UMCG tegen het Beatrix Kinderziekenhuis. Terwijl de mussen van het dak vallen is het ijs voor GIJS nog niet gesmolten. Hun laatste wedstrijd van dit seizoen hebben zij bewaard voor de kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis.

 • Leefbaarheid

  12 MEI 2016

  Doe mee op 8 juli: het grootse VBGW Beachvolleybal toernooi bij de Hoornse Plas voor bedrijventeams uit heel Groningen

  Op 8 juli is het weer zover: het jaarlijkse VBGW Beachvolleybal toernooi  bij de Hoornse Plas. Alle bedrijven in Groningen zijn van harte uitgenodigd om mee te doen. Stel één of meer teams samen van 4 personen en meld je aan via de website van VBGW. Vorig jaar gingen bijna 40 teams met elkaar de sportieve strijd aan op het strand naast Kaap  Hoorn en de organisatie hoopt dit record te overtreffen deze zomer.

 • Leefbaarheid

  09 MEI 2016

  Groningse Uitdaging: evenement voor maatschappelijk betrokken ondernemers op Groningen Airport Eelde op 19 mei

  Groningse ondernemers kunnen zich donderdag 19 mei oriënteren op tal van mogelijkheden tot maatschappelijk betrokken ondernemen. Want die dag is er van ’s middags vijf tot ’s avonds acht uur een bijzondere bijeenkomst van de “Groningse Uitdaging” in het nieuwe luchthavenrestaurant Bites & Flights op Groningen Airport Eelde.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2016

  Fraaiere inrichting Westerhaven loopt vooruit op opening Primark

  Met de plaatsing van nieuwe bankjes, het realiseren van extra fietsparkeergelegenheden en de komst van twee bijzondere markeringspunten, heeft de Westerhaven een mooie facelift ondergaan. De Winkeliersvereniging Westerhaven nam het initiatief om samen met de Gemeente, de eigenaar van het pand en een lokale Groningse ontwerper en producent, het gebied een nieuwe boost te geven. Met de komst van de Primark en nieuwe ondernemers in het gebied is Westerhaven klaar voor de toekomst.

 • Leefbaarheid

  14 APRIL 2016

  Derde bijeenkomst van “Gastvrij050” in De Sleutel in Groningen

  Dinsdag 19 april aanstaande is er voor de derde keer een bijeenkomst van het initiatief “Gastvrij050”. Tijdens de bijeenkomsten van Gastvrij050 – in café de Sleutel aan de Noorderhaven - zijn er inspirerende sprekers die vertellen hoe in hun ogen de gastvrijheid van Groningen door samenwerking verder kan worden vergroot.

 • Leefbaarheid

  05 APRIL 2016

  Veiling in Palazzo Food & Wine voor entreekaarten Bevrijdingslunch

  Op zondag 10 april 2016 is er in Palazzo Food & Wine aan de Stoeldraaiersstraat een bijzondere veiling. Stephan Veenstra van Veilinghuis Klinkhamer, Marion Huisinga van Imazighen Recruitment en Natasja Huizenga van Palazzo Food & Wine organiseren dan een veiling van entreekaarten voor een Bevrijdingslunch in de Der Aa-kerk in Groningen met vluchtelingen uit de noodopvang, overlevenden van de Tweede Wereldoorlog en ondernemers uit Groningen.

 • Leefbaarheid

  05 APRIL 2016

  NOVO Hout maakt van oude kabelhaspel unieke stoel voor Ziggo

  NOVO Hout maakte van een oude kabelhaspel een unieke stoel. Cliënten brachten deze eyecatcher terug naar de oorspronkelijke eigenaar van de haspel: Ziggo. Bea Kuijpers, locations manager bij Ziggo, was enorm verrast dat NOVO Hout de stoel aanbiedt. “Ik vind het erg leuk dat NOVO Hout eraan denkt om het eindproduct weer terug te geven aan Ziggo. Voor ons is zo’n kabelhaspel afval. Dat ze daarvan een mooie stoel hebben gemaakt vind ik super. Daarom stellen we ook graag onze pallets beschikbaar. Wij moeten ze anders afvoeren en nu steunen we een plek waar mensen met een beperking dagelijks nieuwe producten maken.” 

 • Leefbaarheid

  24 MAART 2016

  InspireMedia aan de Eenrumermaar: de nieuwe naam van gezamenlijke mediagroep NOVO en Lentis

  InspireMedia: onder die naam gaan NOVO Drukkerij en Foolcolor Media van Lentis voortaan samen verder in hun gebouw aan de Eenrumermaar op Kardinge. Met een druk op de knop onthulden Arno Veldboom en de mensen van NOVO en Lentis vanmiddag de nieuwe naam tijdens een drukbezochte open dag. Een kleine vijftig mensen met een verstandelijke of psychische beperking zijn dagelijks actief bij InspireMedia. Zij genieten van de dagbesteding of krijgen werkervaring die ze kunnen gebruiken op weg naar een baan elders. Dankzij de samenwerking is een compleet leerwerkbedrijf ontstaan.

 • Leefbaarheid

  24 MAART 2016

  GCC beraadt zich over ontoegankelijkheid van binnenstad

  De Groningen City Club gaat zich beraden over de ontoegankelijkheid van de Groningse binnenstad. Aanleiding is een door het CDA georganiseerd symposium, waar bleek dat rolstoelers en slechtzienden en slechthorenden in Groningen tegen flink wat barrières op lopen. GCC-secretaris Alex Leuning laat in het Dagblad van het Noorden weten het onderwerp te bespreken in het bestuur.

 • Leefbaarheid

  15 MAART 2016

  Groningse zaterdagmarkt is beste grote markt van Nederland

  De Groningse warenmarkt op zaterdag is verkozen tot de beste grote warenmarkt van Nederland. Dat heeft de  Centrale Vereniging voor Ambulante Handel (CVAH) dinsdag bekendgemaakt.

 • Leefbaarheid

  11 MAART 2016

  VBNO: Nieuwe manier van schoonmaken met nano-technologie van Stichting Voor Elkaar Groningen

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) besteedt op haar website aandacht aan een nieuwe manier van schoonmaken met behulp van nanotechnologie.

 • Leefbaarheid

  01 MAART 2016

  Genieten van outsider art NOVO Kunst bij Coffee Company

  Bij Coffee Company aan de Carolieweg 33 en aan de Oude Ebbingestraat 39 worden schilderijen geëxposeerd van outsider kunstenaars, mensen met een verstandelijke beperking. Erwin Kroon, eigenaar van de twee vestigingen van Coffee Company: “Toen ik werd benaderd voor een expositie van NOVO Kunst was ik meteen enthousiast. Ik vind het belangrijk om in de buurt actief te zijn. Zo deden we in januari nog mee met Eurosonic/Noorderslag. We steunen graag lokale initiatieven. Dat NOVO Kunst niet alleen verkoopt, maar ook een uitleen heeft, vind ik een leuk aspect.” 

 • Leefbaarheid

  18 FEBRUARI 2016

  Kadepop Groningen groeit door en wijkt uit naar locatie Suikerunie

  Het popevenement Kadepop zal ook in 2016 worden voortgezet. Dit evenement werd de voorgaande vier keer gehouden aan het Damsterdiep in Groningen. Maar omdat het daar te klein werd wijkt het in september uit naar de locatie Suikerunie. Dat heeft de organisatie bekend gemaakt. Volgens de woordvoeder is ook al voor negentig procent bekend welke bands er in september komen.