• Economie Leefbaarheid

  04 JUNI 2019

  Hanzehogeschool nu in wereldwijde top 5 ondernemerschap

  De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd nu op de 5de plaats in de subcategorie ‘graduate companies’, oftewel bedrijven opgericht door alumni. Hiermee is de hogeschool

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  27 MEI 2019

  Groningen zoekt 'Koplopers' - bedrijven die sociaal en duurzaam willen ondernemen

  Steeds meer bedrijven schrijven duurzaamheid  en maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel, en zien dat ook als onderscheidend en waardevol element in hun bedrijfsvoering. In Groningen is een zogenaamd ‘Koploper-project’ gestart, om deze ondernemers waar mogelijk te helpen en te stimuleren en inspireren. Er worden nu ondernemers gezocht voor dit unieke project   (Lees verder).

 • Leefbaarheid

  21 MEI 2019

  Zomerfeest Winkelplein Selwerd: zaterdag 15 juni

  Vorig jaar vierde Winkelplein Selwerd in oktober haar 50 jarig jubileum. Het werd een stralende dag, met leuke activiteiten en veel enthousiaste bezoekers. Omdat het zo’n succes bleek te zijn, willen de winkeliers ook dit jaar iets feestelijks organiseren voor bezoekers, bewoners van de wijk en andere geïnteresseerden. Op zaterdag 15 juni is een ieder daarom welkom op het Zomerfeest!

 • Leefbaarheid

  17 MEI 2019

  Ondernemer: ‘zwerfboom’ tégen fietsenoverlast en vóor groenere winkelstraten

  Ondernemers in de binnenstad van Groningen worden soms een beetje radeloos van alle lukraak geparkeerde fietsen bij hun winkel. Maar sommigen worden er juist ook creatief van. Zo heeft Elsa van Dijken, eigenaar van damesmodezaak Maxime, een ‘zwerfboom’ of ‘aanwasboom’ bedacht.

 • Leefbaarheid

  03 MEI 2019

  Twaalf fietsen van Spaak Koffie & Koers en Voys voor members van Quiet Groningen

  Groningse ondernemers zijn op uiteenlopende wijze betrokken bij de activiteiten van Quiet Groningen. Dat is een in het pand van de Voedselbank aan de Ulgersmaweg gevestigde organisatie die zich inzet voor mensen in armoedesituaties. Eén daarvan is Douwe Doorduin. Hij deelde onlangs twaalf fietsen uit namens haar bedrijf Spaak Koffie & Koers. Hieronder het verslag van Arnold de Meijer van deze bijeenkomst bij Quiet.

   

   

 • Verenigingsnieuws Economie Leefbaarheid

  25 APRIL 2019

  Nieuwe cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

  Medewerkers van bedrijven in Groningen die regelmatig Duitse klanten krijgen kunnen deelnemen aan een nieuwe cursus Duits van de Groninger Ondernemers Academy. Vanaf 8 mei organiseert deze Academy op verzoek van Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe (gratis!) cursus Duits. Daar leren de medewerkers hoe ze de Duitse clientèle in hun eigen taal op correcte wijze te woord kunnen staan.