• Economie Leefbaarheid

  04 FEBRUARI 2019

  Nieuwe uitdagingen en kansen voor Winkelcentrum Lewenborg

  Verplaatsing naar het binnenplein van de markt op woensdag zal de levendigheid in het Winkelcentrum Lewenborg zeer bevorderen. Dat is één van de aanbevelingen uit een rapport over de toekomst van het Winkelcentrum Lewenborg.

 • Leefbaarheid

  04 FEBRUARI 2019

  Groningse jongeren gezocht om uit te groeien tot ‘Nieuwe Baas’

  Jonge Stadjers tussen de 18 en 27 jaar kunnen zich aanmelden voor een bijzonder traineeship waarin ze kunnen worden opgeleid tot sociaal ondernemer. Het gaat om een initiatief onder de naam Nieuwe Bazen. Het project is ontwikkeld in het kader van de maatschappelijke diensttijd, een pilot van de overheid met als doel jongeren meer te betrekken bij de maatschappij door passend vrijwilligerswerk voor hen te ontwikkelen.

 • Leefbaarheid

  01 FEBRUARI 2019

  Bedrijvenvereniging WEST: Bijeenkomst over ontwikkelingen Corpus den Hoorn

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert dinsdag 12 februari een bijzondere Lunchbijeenkomst in het nieuwe TopsportZorgCentrum aan de Laan Corpus den Hoon 101 in Groningen. De bijeenkomst begint ’s middags om twaalf uur.

 • Leefbaarheid

  31 JANUARI 2019

  Inzamelingsactie in Café de Klikspaan in Rabenhauptstraat Groningen

  Zaterdag 9 februari organiseren Hilko Hoekman en Ilse Veneklaas een benefietavond in Café de Klikspaan in Groningen om geld in te zamelen voor onderzoek naar MS, een zenuwziekte waar ook Hilko mee moet leven. Aileen Meijer, eigenaresse van De Klikspaan, werkt graag mee aan de Benefietavond, mede omdat haar vader ook aan MS lijdt.

 • Economie Leefbaarheid

  29 JANUARI 2019

  Gemeente Groningen: onderzoek naar ontwikkeling binnenstad; ook ondernemers ondervraagd

  De gemeente Groningen heeft opdracht gegeven voor het houden van een groot economisch binnenstedelijk onderzoek. Ook ondernemers in de binnenstad kunnen komende week mogelijk benaderd worden door onderzoekers in opdracht van de bureaus Sweco en Louter met het verzoek of ze mee willen werken aan het onderzoek.

 • Economie Leefbaarheid

  25 JANUARI 2019

  Nieuwe portal voor Stad en provincie: Groningen.nl

  Stad en provincie Groningen krijgen een nieuwe ‘portal’. Vrijdag 15 februari is de lancering van deze geheel vernieuwde website.

   

 • Leefbaarheid

  23 JANUARI 2019

  Noorderpoort: open dagen mbo-onderwijs vrijdag 25 en zaterdag 26 januari

  Noorderpoort organiseert op vrijdag 25 en zaterdag 26 januari de open dagen. Tijdens de open dagen kunnen leerlingen van het voortgezet onderwijs zich laten informeren over mbo-onderwijs en over de opleiding van hun voorkeur. Daarnaast kunnen ze kennismaken met de schoollocatie en met docenten en studenten, waar ze wellicht komend schooljaar mee te maken krijgen.

 • Leefbaarheid

  19 JANUARI 2019

  Gemeente en Eurosonic danken ondernemers Groningen voor steun

  De gemeente Groningen heeft, bij monde van wethouder Joost van Keulen, Groningse ondernemers hartelijk bedankt voor hun steun aan Eurosonic/Noorderslag. Dat gebeurde zaterdagavond tijdens een ontvangst in het Stadhuis van Groningse ondernemers en bedrijven die met sponsoring het evenement mede mogelijk hebben gemaakt. Ook Dago Houben, algemeen directeur van Eurosonic Noorderslag (ESNS) liet weten blij te zijn met de steun van het bedrijfsleven.

 • Economie Leefbaarheid

  11 JANUARI 2019

  Woningverkoop Meerstad schiet omhoog

  Na jarenlange stagnatie is de verkoop van nieuwbouwwoningen in de wijk Meerstad afgelopen jaar, 2018, flink op stoom gekomen. Voor Meerstad was 2018 daardoor een bijzonder goed jaar, zo meldt Bureau Meerstad.

 • Leefbaarheid

  07 JANUARI 2019

  Beveiliging Groninger bedrijventerreinen: inspecties tonen nonchalance aan

  De beveiliging van de bedrijventerreinen en P en R’s in Groningen is sinds vorig jaar in handen van CRUON. Dit bedrijf voert onder meer controles en surveillances uit. Wij gingen mee, en stelden vast dat veel bedrijven nogal nonchalant zijn met hun bedrijfsbeveiliging. Lees verder voor het verslag van een avondje surveillance!

 • Leefbaarheid

  02 JANUARI 2019

  Martiniplaza maakt flitsende start in 2019: 5000 bezoekers voor Nieuwjaarsfestival

  Martiniplaza is het jaar 2019 voortvarend van start gegaan. Voor de derde keer in successie werd er het Nieuwjaarsfestival gehouden, nadat voordien jarenlang De Oostpoort gastheer was. Er kwamen maandagavond vijfduizend mensen, en daar is deze instelling zeer tevreden mee.

 • Leefbaarheid

  31 DECEMBER 2018

  Ondernemers opnieuw enthousiaste steunpilaren Eurosonic Noorderslag

  Ondernemend Groningen is ook dit jaar enthousiast supporter van Groningens belangrijkste pop-evenement Eurosonic Noorderslag. Groninger ondernemers, bedrijvenverenigingen én Het Fonds Ondernemend Groningen zien de enorme cultureel-economische betekenis van dit evenement, dat van 16 tot en met 19 januari wordt gehouden, en daarom hebben ze het financieel mede gesteund. In het kader van de samenwerking is er op 18 januari in het Stadhuis een netwerkbijeenkomst, waar ondernemers die ook van popmuziek houden van harte welkom zijn.

 • Leefbaarheid

  24 DECEMBER 2018

  Winterwelvaart trekt 30.000 bezoekers

  Ondanks het matige, regenachtige weer kwamen er 30.000 bezoekers. De organisatie was daarmee dik tevreden. Hierbij enkele fraaie foto’s van amateurfotografen die ze deelden op Twitter. Want Winterwelvaart deed ook dit jaar de harten van fotografen sneller kloppen en blijkt een bron van inspiratie. (foto boven: Marathon Peter, Twitter).

 • Leefbaarheid

  21 DECEMBER 2018

  Winkelcentrum Paddepoel schoonste van Groningen

  Het winkelcentrum Paddepoel volgt dit jaar het Overwinningsplein op als schoonste winkelgebied van Groningen. Dat is gisteren bekend gemaakt.

 • Leefbaarheid

  21 DECEMBER 2018

  WinterWelvaart brengt Groningen van vanavond tot en met zondag in sprookjessfeer

  Volgens velen één van de mooiste evenementen van het jaar: Winterwelvaart. Het sneeuwt vandaag dan wel niet, maar verder zijn alle ingrediënten aanwezig om de duizenden bezoekers aan dit evenement – van vandaag, vrijdag 21 tot en met zondag 23 december – opnieuw tot een succes te maken en iedereen in een sprookjesachtige Kerstsfeer te krijgen.

 • Leefbaarheid

  14 DECEMBER 2018

  Nieuwe aanpak collectieve beveiliging bedrijventerreinen Groningen levert al veel op

  De nieuwe aanpak van de collectieve beveiliging heeft in 2018 tot meer samenwerking van gemeente, bedrijvenverenigingen, politie, brandweer en, last but not least, beveiligingsbedrijf CRUON geleid. Het aantal meldingen en incidenten neemt fors toe. Dat komt vooral doordat er meer gezien wordt en dus ook meer gemeld. De collectieve surveillance strekt zich sinds de zomer van 2018 ook uit over de P en R’s in en rond Groningen.