• OpenStad

  19 MAART 2017

  OpenStad 2017 groot succes: duizenden bezoekers aan de open bedrijvendag

  Duizenden mensen namen gisteren tijdens OpenStad een kijkje achter de schermen van de 52 Groningse bedrijven die hun deuren open hadden gezet. Zo kregen zo’n 300 bezoekers bij Deli XL een rondleiding tot in de vriesruimte aan toe, bij Dennis Cooking Place zijn de hele dag Groningse aaierball’n gemaakt, Knol’s Koek kon de aanloop nauwelijks  bijhouden, de creatieve bedrijven aan de Neutronstraat zijn goed bezocht, net als niet-commerciële organisaties zoals Humanitas.

 • OpenStad

  18 MAART 2017

  Knol’s Koek, Bos Recycling en veel andere mooie bedrijven bij OpenStad 2017

  Zeer bekende Groningse bedrijven, zoals Knol’s Koek en Bos Recycling, behoren tot de deelnemers aan de open bedrijvendag Open Stad die zaterdag voor de tweede keer is georganiseerd. OpenStad is de naam van het evenement waar meer dan vijftig grote en kleine bedrijven aan meedoen. Vanmorgen werd het evenement geopend bij Bos Recycling in de Rouaanstraat. Dat gebeurde door de organisatie van Open Stad, samen met Groningen Bereikbaar, die samen een van reusachtige koek van Kol aansneden.(Zie foto).

 • OpenStad

  17 MAART 2017

  Deze mooie Groningse bedrijven houden morgen Open Huis:

  Vijftig van de mooiste bedrijven van Groningen zetten morgen de deuren wagenwijd open voor het publiek. Hieronder een lijst van deze bedrijven, waar u er een of meer van kunt kiezen om te bezoeken:

 • OpenStad

  16 MAART 2017

  Waarom moet je zaterdag naar OpenStad gaan?

  Waarom je zaterdag naar OpenStad050 moet gaan? Dat vertelt wethouder Joost van Keulen je kort in dit filmpje (klikken!). Zo'n vijftig bedrijven zetten tijdens deze open dag de deuren open voor klanten, studenten, scholieren, werkzoekenden, familie van werknemers en iedereen die graag wil weten wat er achter de schermen gebeurt in het Groningse bedrijfsleven. Dus save the date and be there: OpenStad 18 maart 2017!

  Kijk op de site van OpenStad voor een overzicht van alle deelnemende bedrijven. 

 • OpenStad

  13 MAART 2017

  Vijftig Groningse bedrijven houden komende zaterdag open huis tijdens OpenStad050

  Aanstaande zaterdag 18 maart 2017 zetten zo'n vijftig bedrijven in de stad Groningen hun deuren open. Voor klanten, studenten, scholieren, werkzoekenden, familie van werknemers - kortom, voor iedereen die graag wil weten wat er achter de schermen gebeurt in het Groningse bedrijfsleven. Dus save the date: komende zaterdag 18 maart 2017.

 • OpenStad

  23 FEBRUARI 2017

  Opnieuw vier nieuwe aanmeldingen voor OpenStad

  Weer vier bedrijven hebben zich onlangs ingeschreven voor de tweede editie van OpenStad op zaterdag 18 maart. Van Dijk Tuinen, Knol’s Koek, The Steamcompany en Schipper Kozijnen zetten dan hun deuren open tijdens de open dag van het Groningse bedrijfsleven. In totaal zijn er al zo’n vijftig deelnemende bedrijven. 

 • OpenStad

  26 JANUARI 2017

  Ondernemers lopen al warm voor OpenStad op 18 maart: “Super-kans op publiciteit!”

  Ondernemers uit alle delen van de gemeente Groningen hebben zich al aangemeld voor de tweede editie van de open bedrijven dag OpenStad. Dagelijks komen er aanmeldingen bij voor dit evenement op zaterdag 18 maart. ‘Het is dan ook een schitterende kans voor bedrijven om zich te laten zien en om in de publiciteit te komen. En voor bedrijven die nieuwe medewerkers zoeken is het ook een ideale mogelijkheid om personeel te werven!’, zegt Marleen Boer. Zij is eigenaar van het bedrijf Medity aan de Paterswoldseweg, en een van de vijf stad-Groninger ondernemers die het evenement organiseren.

 • OpenStad

  20 JANUARI 2017

  Lichtpunt doet mee aan OpenStad 2017: ‘Tijdens OpenStad treden we graag op de voorgrond’

  Tientallen bedrijven hebben zich al aangemeld voor OpenStad op 18 maart a.s. Lichtpunt Theatertechniek was een van de eerste. Alwin Staal: “Voor de tentoonstelling ‘David Bowie is …’ in het Groninger Museum vorig jaar heeft Lichtpunt de volledige technische productie mogen uitvoeren: licht, geluid, video en aanleg van een tijdelijk netwerk zowel bedraad als draadloos. Bert Visscher werkt altijd met ons licht en zo kan ik talloze voorbeelden opnoemen. Vrijwel iedereen kent ons product, maar niet wie wij zijn, wat wij doen en hoe wij dat doen. Dat willen we heel graag laten zien tijdens OpenStad 2017 en daarom doen we heel graag weer mee.”

 • OpenStad

  20 JANUARI 2017

  OpenStad lanceert promovideo

  De organisatie van OpenStad 2017 heeft een nieuwe promo gelanceerd. Daarmee hopen ze nog meer deelnemers te werven voor de open bedrijvendag die ze op 18 maart organiseren. Nu al is bekend dat tientallen bedrijven op die dag de deuren openen voor het publiek. Onder hen zijn bijvoorbeeld bedrijven als Lichtpunt, WM Veenstra, Yarden uitvaartzorg, Bos recycling, Frank, Simmeren en bedrijvenpand The Rock. 

  Wil je ook meedoen? Kijk dan voor meer informatie over inschrijven op de website van OpenStad!

 • OpenStad

  12 JANUARI 2017

  Schrijf nog dit weekend in voor OpenStad en maak kans op bedrijfslogo 2 weken lang op de megamast bij Ringweg-Europaweg!

  Twee weken lang, begin maart, uw bedrijfslogo op de grote reclamemast bij de afrit van de ringweg naar de Europaweg: bedrijven die zich vóór 15 januari - komende zondag! - aanmelden als deelnemer aan OpenStad maken kans op deze geweldige promotie. Aanmelden kan via www.openstad050.nl

 • OpenStad

  06 JANUARI 2017

  Machinefabriek Rusthoven neemt deel aan OpenStad: Groningse bruggenmaker open voor publiek op 18 maart

  Tal van prachtige bedrijven uit de stad Groningen hebben zich al opgegeven voor deelname aan de tweede editie van Open Stad.  Dat is een Open Bedrijvendag op 18 maart, waar alle bedrijven aan de familieleden van de werknemers, aan relaties en aan potentiele klanten kunnen tonen waar ze zo trots op zijn. Een van de vele deelnemers is Machinefabriek Rusthoven.

 • OpenStad

  19 MEI 2016

  Groningen krijgt tweede editie van OpenStad

  De eerste open bedrijvendag in Groningen, OpenStad, krijgt in 2017 een vervolg. De tweede editie vindt volgend jaar plaats op 18 maart. “Uit de enquête onder de deelnemers aan OpenStad blijkt dat de reacties zeer positief zijn en dat ruim 70% van de bedrijven volgend jaar weer mee wil doen. We zien dus volop kansen voor een succesvolle tweede editie”, zegt Marleen Boer, een van de organiserende ondernemers. Dit jaar namen bijna 70 bedrijven deel aan OpenStad, die ruim 10.000 bezoekers trok uit stad en regio.

 • OpenStad

  15 MAART 2016

  Workspace, deFine en OpMaat3D: creatief bedrijvencluster Neutronstraat presenteert zich tijdens OpenStad

  Aan de Neutronstraat 7 is een cluster bedrijven gevestigd dat zich het best laat omschrijven als technische creatievelingen, die onder meer voor musea interactieve presentaties ontwikkelen en bouwen. “We profileren ons gezamenlijk onder het motto IDEE – ICT – CNC: Studio Jansen en Workspace bedenken het creatieve concept, wij ontwikkelen daar de software voor en hiernaast bij OpMaat3D bouwen ze een mooie houten opstelling met de CNC-frees”, legt Stefan Hemmes van deFine uit. Gezamenlijk laten zij voorbeelden van hun werk zien aan alle belangstellenden tijdens OpenStad komende zaterdag 19 maart.

 • OpenStad

  09 MAART 2016

  EQIN, leverancier aan de zware industrie, pakt uit tijdens OpenStad met een programma voor het hele gezin

  “We willen graag aan het grote publiek laten zien welke waarde EQIN aan klanten levert en hoe bijzonder dit bedrijf is. Op 18 en 19 maart a.s. richten we ons bedrijf aan de Gotenburgweg in als een soort evenemententerrein, waar voor jong en oud van alles te zien en te doen is. Mensen kunnen hier echt een dagje uitgaan met het hele gezin”, zo vertelt een enthousiaste Alfred Nanninga, Regiomanager Noordoost-Nederland. EQIN is een full service provider op het gebied van (tijdelijk) materieel, projectondersteuning en opleidingen. EQIN verhuurt en verkoopt onder andere tijdelijke lucht-, licht- en stroomvoorzieningen evenals gereedschappen en accommodatie.

 • OpenStad

  08 MAART 2016

  Neem een kijkje achter de schermen van het Martini Ziekenhuis tijdens OpenStad op 19 maart

  Het Martini Ziekenhuis viert dit jaar het 25-jarig jubileum en opent daarom op 19 maart, tijdens OpenStad en de landelijke Week van Zorg en Welzijn, de deuren voor iedereen die het leuk vindt een kijkje te nemen achter de schermen van het ziekenhuis. Onder de noemer ‘Al 25 jaar samen voor de beste zorg’ is er voor jong en oud van alles te beleven. De Open Dag biedt de mogelijkheid om verschillende plekken in het Martini Ziekenhuis te zien: bijzondere locaties zoals de operatiekamers, de keuken van het ziekenhuis en/of het nieuwe pathologielaboratorium. Het belooft echt een leuk en interessant evenement te worden voor jong en oud!

 • OpenStad

  04 MAART 2016

  Adviesbureau Syplon nodigt ondernemers en pandeigenaren uit voor OpenStad: presentaties van Warmtescan en Energiescan

  “Een ondernemer die zijn of haar bestaande pand wil isoleren staat voor een forse investering. Maar zelfs een ouder gebouw hoeft niet per se slecht geïsoleerd te zijn. Onze warmtebeelden tonen aan waar isolatie zin heeft en waar niet. Dat kan enorm schelen in de kosten”, vertelt Syplon-directeur Alexander Bleker. “En zo’n scan biedt veel meer mogelijkheden. We laten op 19 maart bijvoorbeeld mooie voorbeelden zien hoe een warmtescan kan aantonen dat vloerverwarming niet goed ingesteld is en dat daardoor het binnenklimaat enorm negatief beïnvloed wordt. Of gebruikt kan worden om de kwaliteit van zonnepanelen te controleren.”

 • OpenStad

  29 FEBRUARI 2016

  Century Autogroep, RE-ON LAS Lastechniek en Wefitness: steeds meer deelnemers Open bedrijvendag in Groningen op 19 maart

  De lijst van deelnemers aan de Open Bedrijvendag Open Stad op 19 maart in Groningen wordt langer, en langer en langer! Bekende en minder bekende bedrijven, groot of klein, en gevestigd op de meeste uiteenlopende locaties: allemaal vinden ze het een prachtige kans om de inwoners van Groningen te ontvangen. Hieronder een overzichtje van aanmeldingen die de laatste dagen binnen kwamen, bij de steeds enthousiaster wordende organisatie:

 • OpenStad

  25 FEBRUARI 2016

  Eerste open bedrijvendag OpenStad stevent af op groot succes; vele duizenden bezoekers verwacht

  Tientallen bedrijven in de stad Groningen zetten op zaterdag 19 maart hun deuren open tijdens OpenStad. Onder meer het jubilerende Martini Ziekenhuis, de jarige Euroborg met FC Groningen, IBM, de RDW en Stadsbeheer van de gemeente Groningen bieden op deze open bedrijvendag hun bezoekers een bijzonder kijkje achter de schermen. Ook tientallen kleinere en minder bekende bedrijven zet de deuren open. En er komen dagelijks nog nieuwe deelnemers bij.

 • OpenStad

  23 FEBRUARI 2016

  Extra OpenStad-editie van Groninger Ondernemers Courant is klaar

  De nieuwe papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant is van de persen gerold! Het betreft een extra editie, volledig in het teken van de allereerste open bedrijvendag in Groningen - OpenStad - op zaterdag 19 maart aanstaande.

 • OpenStad

  16 FEBRUARI 2016

  OpenStad roept bedrijven op om mee te doen met eerste open bedrijvendag

  De organisatie van OpenStad roept alle stad-Groningse bedrijven op om alsnog mee te doen tijdens de eerste open bedrijvendag van Groningen. Op zaterdag 19 maart zetten meer dan zestig bedrijven hun deuren al open, maar de initiatiefnemers hopen dat meer ondernemers besluiten om zich bij OpenStad aan te sluiten.

 • OpenStad

  16 FEBRUARI 2016

  Groningen Ondernemers Courant komt met extra editie over OpenStad

  De Groninger Ondernemers Courant krijgt een extra editie over OpenStad. In die papieren courant leest u alles over de open bedrijvendag. Bijvoorbeeld welke bedrijven onder andere meedoen en wat er zoal te zien is bij de verschillende bedrijven.