07 DECEMBER 2019

100.000 bezoekers Forum Groningen

Het Forum Groningen heeft in één week tijd 100.000 bezoekers ontvangen. Daarmee is het Forum Groningen ‘onwaarschijnlijk goed’ van start gegaan. Dat meldt zaterdag directeur Dirk Nijdam in een interview met het Dagblad van het Noorden.

Nijdam zegt dat hij verrast is door de vele positieve reacties op het Forum. ‘De respons is groot, het Forum maakt mensen trots. Zelfs tegenstanders komen naar me toe en zeggen dat ze moeten toegeven dat het prachtig is geworden’.

In het interview zegt hij dat medewerkers druk bezig zijn om allerlei kinderziektes uit het Forum te halen. Ze hebben lijstjes gemaakt van verbeterpunten, die ze afvinken als het is aangepast. Het gaat daarbij om zaken als deuren die te zwaar open gaan, of te fel licht in het filmcafé of ontbrekende trapleuningen.

Nijdam zegt in het interview dat hij twee ambities heeft. Enerzijds om van Forum Groningen een soort huiskamer te maken, en anderzijds een ‘hotspot voor actualiteit’. Beide functies hoopt hij uiteindelijk te kunnen combineren. Hij heeft er alle vertrouwen in dat dat zal lukken. ‘Ik denk te weten dat we dat voor elkaar gaan krijgen’.

Flaneerboulevard
Via Twitter zijn er ook vooral positieve reacties. Een bijzondere observatie is er van de stad Groningse publicist Ritzo ten Cate. Hij vergelijkt de functie van het Forum Groningen met die van het culturele nazomerse evenement Noorderzon. Daar is weliswaar veel cultuur, maar veel inwoners van Groningen zien Noorderzon als een kans om elkaar weer te ontmoeten

“Een avondje Forum Groningen heeft veel weg van een avondje Noorderzon. Je zit wat hier, je drinkt wat daar, je komt om de haverklap bekenden tegen, die ook maar weer een rondje zijn  gaan doen omdat het zo leuk is. En de roltrappen zijn de flaneerboulevard”.

Volgens Ten Cate lijkt het nieuwe Forum de rol van kroeg over te nemen. ‘Vroeger ging je een avondje naar de kroeg. Anno 2019 ga je lekker bankhangen, in de bieb. Lekker flaneren op de rolrappen. Van het zicht op de stad genieten op het dak’.

Onrustig studeren?
Wel zijn er studenten die hadden gehoopt in het Forum te kunnen studeren, maar er lopen zóveel mensen rond de studieplekken, dat het lastig is voor de concentratie. Dus zijn ze maar weer in de UB gaan zitten.

Gerelateerd
100.000 bezoekers Forum Groningen
100.000 bezoekers Forum Groningen