• Bereikbaarheid

  30 MEI 2018

  Slim onderweg met de Campus Cycle: proef deelfietsen P+R Reitdiep van start (VIDEO)

  Snel en eenvoudig van de P+R Reitdiep naar Zernike Campus of elders in de stad: dat kan voortaan met een Campus Cycle. Op dinsdag 29 mei is een proef met 15 deelfietsen (Campus Cycles) van start gegaan in het bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Paul de Rook en Wilko Huyink, directeur Groningen Bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  29 MEI 2018

  Ontbijt voor fietsers naar Groningen op landelijke 'Fiets naar je Werk Dag'

  In het kader van de landelijke ‘Fiets naar je Werk Dag’ worden fietsers op weg naar de stad Groningen donderdagochtend 31 mei vanaf 7:30 uur verrast met een ontbijtje. Ze ontvangen een krentenbol, en wie tijd heeft kan afstappen voor verse koffie.

 • Bereikbaarheid

  24 MEI 2018

  Slimme deelfietsen tussen Campus Groningen en P+R Reitdiep

  Campus Groningen lanceert op 29 mei een pilot met 15 deelfietsen voor Zernike Campus op P+R Reitdiep. Campus Groningen werkt met haar partners constant aan de bereikbaarheid van de Campus met nieuwe innovaties en slimme mobiliteitsprojecten zoals deze deelfietsen.

 • Bereikbaarheid

  22 MEI 2018

  Groningen krijgt “Ringwegacademie”: kansen voor scholieren en werkzoekenden

  Groningen krijgt een Ringwegacademie. Het betreft een samenwerkingsovereenkomst van onderwijsinstellingen en de betrokkenen bij de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat moet er toe leiden dat Groningse scholieren en werkzoekenden profiteren van de aanpak van de ringweg.

 • Bereikbaarheid

  14 MEI 2018

  Gronings verkeer reageert kalm op intensivering wegwerkzaamheden

  Ja: het was wat druk maandagmorgen op de noordelijke ringweg. Maar nee: grote problemen deden zich niet voor ten gevolge van de intensivering van de werkzaamheden in het kader van de aanpak ring zuid. Sinds maandag is overigens de kruising van de Meeuwerderweg met de Meeuwerderbaan en de Esperantostraat tot 4 juni afgesloten voor alle verkeer. De kruising de oprit Kempkensberg vanaf de Hereweg naar de zuidelijke ringweg is sinds zaterdag weer open. Dat melden Groningen Bereikbaar en Aanpak Ring Zuid.

 • Bereikbaarheid

  10 MEI 2018

  Aanpak Ring Zuid niet vertraagd door tegenvaller Helperzoomtunnel

  Voor de totale aanpak van de zuidelijke ringweg zullen de gevolgen van de tegenvaller met de Helperzoomtunnel beperkt blijven. Maar voor de bereikbaarheid van de wijk Helpman is de tegenvaller wel een probleem. Dat betoogde donderdagmorgen de directeur van de Aannemerscombinatie Herepoort, Bert Kramer.

 • Bereikbaarheid

  07 MEI 2018

  Helperzoom na 9 mei weer open voor autoverkeer

  Niet alleen de bouw van de Helperzoomtunnel zelf vordert gestaag, ook de aansluitingen van die nieuwe tunnel op de bestaande wegen aan beide zijden van het spoor. Dat blijkt uit een (foto-)reportage op de website met informatie over de aanpak van de zuidelijke ringweg.