• Bereikbaarheid

  15 MAART 2019

  Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd

  Deze zomer, omstreeks half juli, hoopt Combinatie Herepoort het volledig vernieuwde viaduct aan het Vrijjheidsplein op te kunnen leveren. Komende maandag 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein na een maandenlange onderbreking in elk geval hervat.  (Foto: Raymond Bos, aanpakringzuid.nl)

 • Bereikbaarheid

  13 MAART 2019

  Groningen straks per trein bereikbaar vanaf Stadskanaal

  De stad Groningen is straks ook veel beter bereikbaar voor reizigers vanuit zuid-oost Groningen (Stadskanaal). Dat is te danken aan de aanleg van een treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal die in 2025 klaar moet zijn. In ruim een half uur kun je dan van Groningen naar Stadskanaal rijden. Dat kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor studenten en jongeren die stages lopen. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt door gedeputeerde Fleur Gräper (D66).

 • Bereikbaarheid

  12 MAART 2019

  Tijdelijke weg aan de oostkant van de A28

  Combinatie Herepoort heeft dit weekend een begin gemaakt met de ingebruikname van een tijdelijke weg aan de oostkant van de A28. Via deze tijdelijke weg wordt het verkeer op de A28 omgeleid over een tijdelijk viaduct bij de Brailleweg, zo meldt de website aanpakringzuid.nl

 • Bereikbaarheid

  04 MAART 2019

  Maatregelen om Groningen bereikbaar te houden ‘zeer succesvol’: minder files

  Het beleid om reizigers te stimuleren niet via de zuidelijke ringweg te reizen, of anders eerder of later  te vertrekken, is zeer succesvol. Het is aan de aanpak van Groningen Bereikbaar te danken dat het aantal files in Groningen niet is gegroeid, zoals elders in Nederland, maar juist zelfs is afgenomen.

 • Bereikbaarheid

  28 FEBRUARI 2019

  Onderhoud aan westelijke ringweg (N370) vanaf eind april

  In de meivakantie, vanaf 28 april, begint de provincie met de onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg. Rond half juni moeten de werkzaamheden afgerond zijn. De meeste hinder voor het doorgaand verkeer wordt in de eerste paar dagen verwacht: dan is een deel van de westelijke ringweg in beide richtingen gestremd, ter hoogte van het kruispunt Pleiadenbrug. Tijdens de overige werkzaamheden is er in beide richtingen minstens één rijstrook beschikbaar.

 • Bereikbaarheid

  20 FEBRUARI 2019

  Campus Cycle: deelfietsen op P+R Reitdiep nu ook bij Start-up City op Zernike

  Vanaf vandaag kun je ook bij Start-up City aan de Kadijk terecht voor een leenfiets. De Campus Cycles, ook beschikbaar op P+R Reitdiep, zijn de eerste 10 uur gratis te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld gratis parkeren op de P+R en dan met de bus of met de leenfiets naar de eindbestemming op de Zernike Campus of elders in de stad. De Campus Cycles zijn beschikbaar gesteld door Groningen Bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  18 FEBRUARI 2019

  Inloopbijeenkomst werkzaamheden Ring West op woensdag 27 februari

  De provincie Groningen nodigt iedereen uit voor een inloopbijeenkomst op 27 februari over de onderhoudswerkzaamheden aan de Ring West (N370) dit voorjaar. De inloopbijeenkomst vindt plaats in EM2, Suikerlaan 6 in Groningen; je bent welkom tussen 17.00 en 20.00 uur.

 • Bereikbaarheid

  08 FEBRUARI 2019

  Er gaat héel veel gebeuren aan werkzaamheden in Groningen in 2019: een overzicht

  Werkzaamheden aan het Hoofdstation, aanleg van een tunnel onder de Paterswoldseweg, groot onderhoud aan de oostelijke en westelijke ringweg, afsluiting Stationsweg op 16 februari, inschuiven Helperzoomtunnel in het derde kwartaal: er wordt op zeer veel fronten hard gewerkt aan de bereikbaarheid van Groningen. Na jaren van voorbereidingen lijkt 2019 een ‘oogstjaar’ te worden.

 • Bereikbaarheid

  05 FEBRUARI 2019

  Drukte na afsluiten oprit naar zuidelijke ringweg bij DUO van tijdelijke aard

  De extra drukte die gisteren op de Kempkensberg ontstond bij de verdwenen afslag ter hoogte van DUO, zal vermoedelijk binnen enkele dagen verdwenen zijn. Dan zijn automobilisten waarschijnlijk gewend aan de nieuwe situatie.

 • Economie Bereikbaarheid

  18 JANUARI 2019

  Groningen Airport Eelde: volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC)

  Ook de twee laatst overgebleven leden van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde vertrekken. Daardoor krijgt Groningen Airport Eelde krijgt een volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Dat meldt de Luchthaven vrijdag.