• Bereikbaarheid

  29 AUGUSTUS 2019

  Bushaltes Emmaplein weer in gebruik, halte Schoolholm verdwijnt

  De gemeente Groningen wil reguliere bushaltes beter toegankelijker maken, in eerste instantie aan het Zuiderdiep. Ook verdwijnt de halte Schoolholm. Aanpassing van die halte Schoolholm zou alleen met forse ingrepen mogelijk zijn, zo meldt de gemeente Groningen.

 • Bereikbaarheid

  21 AUGUSTUS 2019

  Inloopbijeenkomst op 26 augustus over vervolg intrillen damwandplanken zuidelijke ringweg

  Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort organiseren op maandag 26 augustus een inloopbijeenkomst over het verdere verloop van het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Maandag is de zomerstremming van de zuidelijke ringweg voorbij, maar het intrillen van de damwandplanken duurt nog tot het eind van het jaar.

 • Bereikbaarheid

  08 AUGUSTUS 2019

  Treinvrije periode voor plaatsing Helperzoomtunnel is succesvol afgesloten

  Afgelopen nacht om 4.00 uur reed de eerste trein over de nieuwe Helperzoomtunnel. Daarmee is deze treinvrije periode volgens planning tot een goed einde gebracht. Combinatie Herepoort werkt de komende maanden verder aan de rijbaan en het fietspad in de tunnel en aan de aansluiting van de tunnel op de Helperzoom en de Duinkerkenstraat. Voorjaar 2020 gaat de Helperzoomtunnel open.

 • Bereikbaarheid

  07 AUGUSTUS 2019

  Zuidelijk ringweg: zaterdag doorwerken om kleine achterstand in te halen

  Het blijft bikkelen voor de medewerkers van de aannemer die de zuidelijk ringweg aanpakken. Afgelopen zaterdag moest er worden doorgewerkt om de Helperzoomtunnel te plaatsen. Maar komende zaterdag moet er een opgelopen achterstand op de planning worden weggewerkt.

 • Bereikbaarheid

  30 JULI 2019

  Spannende periode voor realisatie Helperzoomtunnel, inschuiven start zaterdag

  Komende nacht om 02.00 uur begint de treinvrije periode waarin de Helperzoomtunnel op z’n plek geschoven moet worden. Combinatie Herepoort werkt momenteel 24 uur per dag aan de voorbereidingen voor het inschuiven. Zaterdag 3 augustus is het dan zover: dan moet het enorme gevaarte via een ingenieuze schuifbaan op z’n plek onder het spoor terecht komen.

 • Bereikbaarheid

  25 JULI 2019

  Ook noordbaan zuidelijke ringweg vannacht dicht vanwege spoedreparatie

  Van 22.00 uur vanavond, donderdag 25 juli, tot morgenochtend 06.00 uur is de noordbaan van de zuidelijke ringweg afgesloten voor spoedreparaties. Dit betekent dat de hele zuidelijke ringweg vannacht dicht is tussen Julianaplein en Europaweg.

 • Bereikbaarheid

  24 JULI 2019

  Aan zomerstremming zuidelijke ringweg ging jaar intensieve voorbereiding vooraf

  Vanwege de werkzaamheden aan de bouwkuip voor de verdiepte ligging, is de zuidelijke ringweg richting Hoogezand van het Julianaplein tot de afrit Europaweg voor zes weken afgesloten. “Om dat veilig voor elkaar te krijgen, leiden we het verkeer zes weken lang om.” Dat zeggen verkeersdeskundigen Joris Hoogenboom en Tim van Winsum. In een uitvoerig interview op de website van Aanpak Ring Zuid geven ze een toelichting op hun werkzaamheden aan het belangrijkste infrastructurele project van Groningen.

 • Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Nieuwe P+R Leek vanaf zaterdag 20 juli in gebruik

  De P+R Leek bij de toerit van de A7 is nagenoeg gereed. Vanaf morgen, zaterdag 20 juli kan er op het parkeerterrein van de P+R Leek worden geparkeerd. Er kunnen dan ca. 200 auto's parkeren. De bussen halteren al bij de P+R.

 • Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Voorbereidingen voor inschuiven Helperzoomtunnel in volle gang

  Vanaf woensdag 31 juli wordt de Helperzoomtunnel op z’n plek onder het spoor geschoven. Combinatie Herepoort is volop bezig met alle voorbereidende werkzaamheden om deze megaklus te klaren. Dit weekend wordt hiervoor doorgewerkt, van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds, en vanaf maandag 22 juli moeten de mensen van de aannemer 24 uur per dag aan de bak, om de deadline van 31 juli te halen.

 • Bereikbaarheid

  15 JULI 2019

  Loket Damwand voor vragen, klachten of zorgen over intrillen damwanden zuidelijke ringweg

  Dinsdag 16 juli begint aannemer Combinatie Herepoort met het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Iedereen die hierover vragen, klachten of zorgen heeft, kan terecht bij Loket Damwand, telefoon (050) 210 01 45.

 • Bereikbaarheid

  12 JULI 2019

  Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!

  Zoek geen sluiproutes door de binnenstad, want het loopt geheid vast: de snelste route is echt de omleiding via de ringwegen west, noord en oost. Dus volg de omleidingsborden! Dit is het dringende advies van de aannemer Combinatie Herepoort en van Groningen Bereikbaar aan alle automobilisten tijdens de stremming van de zuidelijke ringweg.

 • Bereikbaarheid

  10 JULI 2019

  Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld

  Voor maar 25 euro een maand lang een P+R bus-abonnement en zo de verwachte hinder op de weg omzeilen: met deze zomerkorting van 50% willen het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar automobilisten kennis laten maken met het gemak en de zekerheid van P+R. Vanaf maandag 15 juli bieden zij in samenwerking met Qbuzz de combinatie van parkeren op een P+R-terrein aan de rand van de stad en verder reizen met de bus aan voor maar half geld.

 • Bereikbaarheid

  08 JULI 2019

  Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum

  Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en de Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er vanaf 31 juli een week lang geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.