• Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Nieuwe P+R Leek vanaf zaterdag 20 juli in gebruik

  De P+R Leek bij de toerit van de A7 is nagenoeg gereed. Vanaf morgen, zaterdag 20 juli kan er op het parkeerterrein van de P+R Leek worden geparkeerd. Er kunnen dan ca. 200 auto's parkeren. De bussen halteren al bij de P+R.

 • Bereikbaarheid

  19 JULI 2019

  Voorbereidingen voor inschuiven Helperzoomtunnel in volle gang

  Vanaf woensdag 31 juli wordt de Helperzoomtunnel op z’n plek onder het spoor geschoven. Combinatie Herepoort is volop bezig met alle voorbereidende werkzaamheden om deze megaklus te klaren. Dit weekend wordt hiervoor doorgewerkt, van 7 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds, en vanaf maandag 22 juli moeten de mensen van de aannemer 24 uur per dag aan de bak, om de deadline van 31 juli te halen.

 • Bereikbaarheid

  15 JULI 2019

  Loket Damwand voor vragen, klachten of zorgen over intrillen damwanden zuidelijke ringweg

  Dinsdag 16 juli begint aannemer Combinatie Herepoort met het intrillen van damwandplanken voor de bouwkuip van de verdiepte ligging. Iedereen die hierover vragen, klachten of zorgen heeft, kan terecht bij Loket Damwand, telefoon (050) 210 01 45.

 • Bereikbaarheid

  12 JULI 2019

  Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!

  Zoek geen sluiproutes door de binnenstad, want het loopt geheid vast: de snelste route is echt de omleiding via de ringwegen west, noord en oost. Dus volg de omleidingsborden! Dit is het dringende advies van de aannemer Combinatie Herepoort en van Groningen Bereikbaar aan alle automobilisten tijdens de stremming van de zuidelijke ringweg.

 • Bereikbaarheid

  10 JULI 2019

  Zomerkorting P+R busabonnement: vanaf 15 juli een maand lang voor half geld

  Voor maar 25 euro een maand lang een P+R bus-abonnement en zo de verwachte hinder op de weg omzeilen: met deze zomerkorting van 50% willen het OV-bureau Groningen Drenthe en Groningen Bereikbaar automobilisten kennis laten maken met het gemak en de zekerheid van P+R. Vanaf maandag 15 juli bieden zij in samenwerking met Qbuzz de combinatie van parkeren op een P+R-terrein aan de rand van de stad en verder reizen met de bus aan voor maar half geld.

 • Bereikbaarheid

  08 JULI 2019

  Zomervakantie: stremmingen op zuidelijke ringweg N7 en N361 Groningen richting Winsum

  Van vrijdag 12 juli 22.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur is de zuidelijke ringweg (N7) tussen het Julianaplein en het Europaplein voor het verkeer vanuit Drachten/Assen richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en de Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er vanaf 31 juli een week lang geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

 • Bereikbaarheid

  21 JUNI 2019

  Zomervakantie: stremmingen op N7 richting Hoogezand en N361 (Adorp)

  Tijdens de zomervakantie is de zuidelijke ringweg (N7) richting Hoogezand afgesloten. Ook de N361 tussen Groningen en Munnikeweg (Adorp) is zes weken gestremd. Daarnaast rijden er begin augustus acht dagen geen treinen tussen Groningen- Assen en Groningen-Veendam/Weener.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Gronings IT bedrijf Dropper start met PostNL emissievrije pakketbezorging in Groningen

  Dropper, een van de nieuwe veelbelovende paradepaardjes van de Groningse economie, gaat met PostNL samenwerken aan emissievrije pakketbezorging in Groningen

 • Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid

  Tijdens de Dag van de Bouw, aanstaande zaterdag 15 juni, kan iedereen een kijkje nemen op de bouwplaats van de zuidelijke ringweg. Vanaf tien uur ’s morgens is men welkom bij het bezoekerscentrum aan de Muntinglaan, waar men een wandelroute af kan halen.

 • Bereikbaarheid

  12 JUNI 2019

  Deel Hereweg komende drie weekenden dicht

  De Hereweg, ter hoogte van het viaduct, is komende drie weekenden dicht voor autoverkeer. Het zuidelijke deel van het viaduct wordt dan gesloopt, zodat er ruimte ontstaat voor het verdiepte gedeelte van de zuidelijke ringweg. Het autoverkeer wordt omgeleid via de zuidelijke ringweg.

 • Bereikbaarheid

  26 MEI 2019

  Voorbereidingen gestart voor grote zomerklus: plaatsing Helperzoomtunnel

  Wat vorig jaar niet lukte moet deze zomer wèl worden gerealiseerd. De voorbereidingen zijn begonnen voor een van de grootste klussen op het gebied van infrastructuur van Groningen van dit jaar: de plaatsing van de Helperzoomtunnel. Op de website aanpakringzuid.nl alle (achtergrond-)informatie over deze megaklus. (Foto: Rijkswaterstaat).

 • Bereikbaarheid

  21 MEI 2019

  Ring Zuid vannacht afgesloten voor reparatiewerkzaamheden

  Van 22.00 uur vanavond, dinsdag 21 mei, tot woensdagochtend 06.00 uur is de zuidelijke ringweg afgesloten vanaf knooppunt Euvelgunne tot aan het Julianaplein. Dan repareert Combinatie Herepoort enkele detectielussen bij het Julianaplein. Het verkeer wordt omgeleid via de oostelijke, noordelijke en westelijke ringweg.

 • Bereikbaarheid

  16 MEI 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring Oost in twee weekenden mei/juli

  De provincie Groningen voert in mei en juli asfaltonderhoud uit aan delen van Ring Oost in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in het weekend van 24-27 mei en 5-8 juli. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.