• Bereikbaarheid

  18 APRIL 2018

  Uniek autodeelproject VBZO op Zuidoost

  Op het bedrijvenpark zuid-oost gaat een uniek project van start waarbij bedrijven elektrische auto’s kunnen delen. Het betreft een initiatief met steun van bedrijvenvereniging VBZO, dat bedoeld is om efficiënt en duurzaam autogebruik te bevorderen om zo de files te verminderen tijdens de aanpak van de zuidelijke ringweg. VBZO meldt in het nieuwsbrief:

 • Bereikbaarheid

  16 APRIL 2018

  Groningers en Duitsers: samen achter ‘Wunderline’ naar Bremen

  In iets meer dan twee uur comfortabel met de trein van Groningen naar Bremen. Dat willen Groningse en Duitse bestuurders samen zien te realiseren met de ‘Wunderline’. Nog dit jaar moet er een concreet plan op tafel liggen, en al in 2024 moet het grotendeels zijn gerealiseerd.

 • Bereikbaarheid

  13 APRIL 2018

  Online Toolkit van Groningen Bereikbaar voor bedrijven over bereikbaarheid en alternatieven

  Groningen Bereikbaar heeft een uitgebreide toolkit ontwikkeld voor bedrijven, die daarmee hun medewerkers, leveranciers en klanten kunnen informeren over stremmingen, routes en alternatieven voor de auto. De toolkit is te downloaden via www.groningenbereikbaar.nl

 • Bereikbaarheid Duurzaamheid

  12 APRIL 2018

  VBZO voorloper met duurzame mobiliteit op Zuidoost (VIDEO)

  Een flitsende presentatie van oud-F1 coureur Robert Doornbos was de opmaat naar de officiële lancering van het VBZO-Mobiliteitsplan tijdens de speciale editie van de VBZO Academy. Zo’n 70 ondernemers konden de nieuwe elektrische VBZO-deelauto’s en deelfietsen uitproberen en een kijkje nemen in de nieuwe Kantoorbus. Wethouder Paul de Rook, die de eerste deelautopas in ontvangst nam namens de gemeente, was vol lof over de plannen van VBZO voor optimale bereikbaarheid en duurzaam vervoer op Zuidoost. 

 • Bereikbaarheid

  09 APRIL 2018

  Groningen Bereikbaar en ondernemersverenigingen starten informatieve “Roadshow”

  Morgen,  dinsdag 10 april start een roadshow, waarbij winkels en horecagelegenheden persoonlijk worden bezocht en geïnformeerd over de komende werkzaamheden. Wethouder Paul de Rook, en de bestuurders van de bedrijfsverenigingen geven op dinsdag 10 april om 12.00 uur voor het stadhuis op de Grote Markt in Groningen het startsein.

 • Bereikbaarheid

  21 MAART 2018

  VBZO Academy haalt voormalig F1-coureur naar Groningen

  Ondernemers aangesloten bij de Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) kunnen binnenkort ‘college’ volgen van voormalig F1-coureur Robert Doornbos, nu bekend als analist bij Ziggo Sport. Hij is namelijk gastspreker tijdens een college van de VBZO Academy op 10 april. Het is nú al mogelijk om u op te geven voor zijn relaas, die in het teken staat van het thema mobiliteit. Geef je dus snel op!

 • Bereikbaarheid

  19 MAART 2018

  Verkeersplannen Oosterhamrikzone in de raadscommissie

  Op welke manier kan de Oosterhamrikzone het beste worden ingezet om de oostkant van de stad Groningen beter te verbinden met de binnenstad en het UMCG? Is het verstandig om de huidige busbaan ‘uit te breiden’ met nieuw asfalt zodat auto’s daar gebruik van kunnen maken? Deze kwesties komen binnenkort uitvoerig aan de orde bij de behandeling van plannen voor de Oosterhamrikzone in de raadscommissie Beheer en Verkeer. Die plannen hebben gevolgen voor de bedrijven aan de oostkant van de stad. Op de website van de bedrijvenvereniging VBNO een overzichtsverhaal over de verkeersplannen voor de Oosterhamrikzone.

 • Bereikbaarheid

  12 MAART 2018

  Donderdag a.s. grote informatiebijeenkomst bedrijven over werkzaamheden en hinder 2018

  Groningen Bereikbaar organiseert voor alle bedrijven en instellingen in en rond Groningen aanstaande donderdag 15 maart een informatiebijeenkomst in De Oosterpoort. Tijdens deze bijeenkomst wordt ingegaan op de verwachte werkzaamheden in 2018, de gevolgen voor de bereikbaarheid en de maatregelen.

 • Bereikbaarheid

  08 MAART 2018

  Deel Helperzoom twee maanden dicht voor aansluiting op Helperzoomtunnel

  Combinatie Herepoort begint maandag 12 maart met de aanleg van de aansluiting van de Helperzoomtunnel op de Helperzoom. In verband hiermee is de Helperzoom tussen Groenendaal en de Händellaan van 12 maart tot 7 mei dicht voor autoverkeer. Ook het uiteinde van de Helper Brink is afgesloten, vanaf de Strausslaan. Fietsers en voetgangers kunnen de werkzaamheden passeren.

 • Bereikbaarheid

  07 MAART 2018

  Gemeente komt voor de zomer met ruimtelijke concepten westelijke ringweg

  De aanpak van de westelijke ringweg staat pas na 2022 op de agenda, maar de gemeente is al volop bezig met de plannen en ideeën voor de ombouw. Prioriteit is het ongelijkvloers maken van de huidige 5 kruisingen voor een betere doorstroming, in combinatie met het slechten van de barrière die de ringweg nu vormt tussen de verschillende stadswijken. De gemeente komt nog voor de zomer met ruimtelijke concepten over hoe de nieuwe westelijke ringweg ingepast zou kunnen worden in de stad, aldus projectleider Cor Staal tijdens de bijeenkomst van bedrijvenvereniging WEST gisteren op Hoendiep.

 • Bereikbaarheid

  05 MAART 2018

  VBZO Academy: alles over mobiliteit - met Robert Doornbos (Ziggo Sport)

  In april is er een nieuwe editie van de 'VBZO Academy': dat zijn informatieve bijeenkomsten waar je in korte tijd over een actueel thema wordt bijgepraat. Dinsdag 10 april is er een bijeenkomst in het Noorderpoortcollege die gewijd aan het thema mobiliteit. Aanmelden voor die bijeenkomst is nu al mogelijk via deze link. Speciale gast is oud-formule 1 coureur en medewerker van Ziggo Sport, Robert Doornbos.