• Bereikbaarheid

  07 AUGUSTUS 2018

  Informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid aan Muntinglaan geopend

  Vanaf vandaag, dinsdag 7 augustus, is het informatiecentrum Paviljoen Ring Zuid geopend. Het Paviljoen zit in een tijdelijk gebouw tegenover het Noorderpoortcollege aan de Muntinglaan. Dit is om de hoek bij het Julianaplein. Het paviljoen is ontworpen door studenten van Academie Minerva van de Hanzehogeschool Groningen.

 • Bereikbaarheid

  01 AUGUSTUS 2018

  Duinkerkenbrug over Winschoterdiep van 6 tot en met 24 augustus gestremd

  De Duinkerkenbrug over het Winschoterdiep, tussen Duinkerkenstraat en Winschoterweg, is toe aan groot onderhoud. Door deze werkzaamheden is de brug tussen maandag 6 augustus en vrijdag 24 augustus gestremd voor alle verkeer. Verkeer kan in deze periode gebruikmaken van de Antwerpenbrug over het Oude Winschoterdiep.

 • Bereikbaarheid

  30 JULI 2018

  Meedenken over bouwstenen voor de Aanpak Ring West, reageren kan tot 20 augustus

  Een verdiepte ligging zoals die van de zuidelijke ringweg of toch op maaiveld? Fietsverbindingen erover heen of liever via een tunnel? Zonder verkeerslichten en wel een goede aansluiting met de wijken, maar hoe dan? Dit en meer zijn de bouwstenen, de keuzemogelijkheden, voor de Aanpak Ring West. Wie mee wil denken over deze keuzes en wil reageren, kan tot 20 augustus het reactieformulier invullen op de website van de gemeente. Daar is ook een animatie te vinden van de bouwstenen.

 • Bereikbaarheid

  23 JULI 2018

  Ondernemers over tegenvallers Ringweg: ‘Maak van nood een deugd’

  Ervaring leert dat projecten zoals de aanpak van de zuidelijke ringweg vaak meer tijd vergen dan begroot. Er moet dan ook geen paniek geschopt worden telkens wanneer er een vertraging is, maar tegenslagen moeten we in Groningen sámen opvangen. Laten we met elkaar van de nood een deugd maken, en zorgen dat we alles op alles zetten om Groningen gastvrij te houden tijdens de verbouwing.

 • Bereikbaarheid

  20 JULI 2018

  Gerrit Krolbrug dicht voor autoverkeer van 23 juli tot en met 6 augustus

  De Gerrit Krolbrug aan het einde van de Korreweg is van maandag 23 juli tot en met maandag 6 augustus gestremd voor autoverkeer. De brug krijgt een opknapbeurt. De fiets- en voetgangersbruggen naast de Gerrit Krolbrug blijven wel beschikbaar.

 • Bereikbaarheid

  13 JULI 2018

  Subsidie voor aanpassen winkelentree voor rolstoelen

  Er is subsidie beschikbaar voor winkels in Groningen die hun entree zodanig willen aanpassen dat klanten met een rolstoel er ook gemakkelijk in kunnen, zo meldt de Groningen City Club in haar nieuwsbrief.

 • Bereikbaarheid

  07 JULI 2018

  Álles over omleidingen, files en bereikbaarheid komende tijd in speciale krant voor Groningse bedrijven

  De komende periode wordt er volop gewerkt aan de zuidelijke ringweg in Groningen. Daarnaast wordt er aan vele andere projecten in en rond de stad gewerkt. Samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar brengt deze week de twaalfde krant uit met onder andere informatie over werkzaamheden aan weg en spoor. Om ook het bedrijfsleven hiervan goed op de hoogte te brengen, worden de kranten bij bedrijven in de stad bezorgd.

 • Bereikbaarheid

  06 JULI 2018

  (VIDEO) P+R Meerstad: speciale kluizen voor bedrijven en onderwijs

  Voor Groningse bedrijven en het onderwijs zijn er speciale voorzieningen bij de vrijdagmorgen 6 juli officieel geopende P+R Meerstad. Er zijn namelijk beveiligde stallingen voor e-bikes en andere fietsen.

 • Bereikbaarheid

  05 JULI 2018

  Inloopbijeenkomst over Ringweg West en Reitdiepzone op maandag 9 juli

  Nu al meedenken over de Ring West van de toekomst? Kom dan naar de inloopbijeenkomst op maandag 9 juli in de Stadskerk, Friesestraatweg 221 tussen 19.30 en 21.30 uur! Ook is er deze avond informatie over de Reitdiepzone.

 • Bereikbaarheid

  03 JULI 2018

  Inloopbijeenkomsten dinsdag 3 en woensdag 4 juli over zomerstremmingen zuidelijke ringweg

  Van vrijdag 6 juli 22.00 uur tot maandag 9 juli 6.00 uur is de noordbaan van de zuidelijke ringweg, Hoogezand richting Drachten, gestremd tussen het knooppunt Euvelgunne en het Julianaplein. Van 20 juli tot en met 24 augustus is de zuidelijke ringweg afgesloten in de richting Hoogezand, tussen het Julianaplein en de Europaweg.

 • Bereikbaarheid

  25 JUNI 2018

  Vrees voor groot file-probleem Stad direct na zomervakantie vanaf 2 september

  ‘Bij veel bedrijven in Groningen en hun medewerkers lijkt nog onvoldoende door te dringen dat de stad vanaf 2 september écht lastig bereikbaar zal worden door werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg. Het gevoel van urgentie ontbreekt. Maar het wordt nu écht hoog tijd dat bedrijven zich daar op gaan instellen.’ Deze boodschap kregen leden van Bedrijvenvereniging WEST vanmorgen tijdens een informatiebijeenkomst, georganiseerd samen met de gemeente Groningen.