• Economie Bereikbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Groningen Airport Eelde: overleg directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders 'constructief'

  Directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders van Groningen Airport Eelde hebben met elkaar gesproken over de situatie nadat eerder bekend werd dat Nordica stopt met de routes naar Kopenhagen en München.

 • Economie Bereikbaarheid

  03 DECEMBER 2018

  Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica

  Een domper voor Groningen Airport Eelde: dat is de mededeling van Luchtvaartbedrijf Nordica dat het eind december de vluchten op Kopenhagen en München staakt. De directie van ‘Eelde’ meldt dat het inmiddels al weer in gesprek is met andere luchtvaartmaatschappijen om de vluchten over te nemen.

 • Bereikbaarheid Duurzaamheid

  21 NOVEMBER 2018

  Nieuw systeem van auto-delen in Groningen: MyWheels in tien straten

  Groningen krijgt er een nieuw systeem van auto-delen bij: My Wheels. Sinds kort staan op tien plekken in Stad de zogeheten deelauto’s. Even online reserveren en je kunt de auto openen met je smartphone. Geen abonnementskosten en borg; voor minder dan tien euro ben je onderweg.

   

 • Bereikbaarheid

  20 NOVEMBER 2018

  Doe mee aan de Spitsbrekerscompetitie

  Groningen Bereikbaar nodigt bedrijven uit om mee te doen met de Spitsbrekers competitie van BNR Nieuwsradio. In deze competitie gaan bedrijven de uitdaging aan om hun medewerkers uit de file te krijgen. Bedrijvenverenigingen Zuidoost en West wijzen hun leden op deze uitdaging, waarvoor bedrijven zich nog tot 1 december kunnen opgeven. Het is een mooie manier om landelijk aandacht te krijgen voor initiatieven op het gebied van slimme mobiliteit.

 • Bereikbaarheid

  14 NOVEMBER 2018

  Noordbaan van Ring Zuid vanaf 16 november twee nachten afgesloten

  De noordelijke rijbaan van de Ring Zuid is afgesloten voor alle verkeer in de nacht van vrijdag 16 op zaterdag 17 november (22.00 – 07.00 uur) en van zaterdag 17 op zondag 18 november (22.00 – 08.00 uur). Het gaat om de rijbaan richting Drachten, van het Europaplein tot aan het Julianaplein. Zondag 18 november wordt de maximumsnelheid op dit stuk ringweg weer verhoogd naar 70 km/uur.

 • Bereikbaarheid

  12 NOVEMBER 2018

  Sensoren moeten binnenstad toegankelijker maken - gemeente zoekt marktpartijen met ideeën

  De gemeente Groningen doet een beroep op marktpartijen om met leuke ideeën te komen voor de vraag hoe je nieuwe technologie kunt gebruiken om het verkeer soepeler door de binnenstad te leiden.

 • Bereikbaarheid

  10 NOVEMBER 2018

  Zernikelaan vanaf volgend jaar op de schop

  De herinrichting van de Zernikelaan op de Zernike Campus wordt momenteel aanbesteed. Dat meldt de gemeente Groningen in de wekelijkse Nieuwsbrief West.

 • Bereikbaarheid

  09 NOVEMBER 2018

  Aanleg nieuwe P+R Leek begonnen

  Leek krijgt een P+R langs de A7 met 200 parkeerplaatsen, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen. Vandaag, vrijdag 9 november, gaven gedeputeerde Fleur Gräper, wethouder Karin Dekker (Leek) en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt het startsein voor de aanleg. In juni 2019 moet de P+R klaar zijn. 

 • Bereikbaarheid Leefbaarheid

  06 NOVEMBER 2018

  Miljoen euro om overlast regenwater Bedrijventerrein Euvelgunne te voorkomen

  De gemeente Groningen investeert een miljoen euro om overlast van regenwater op bedrijventerrein Euvelgunne te voorkomen. Bedrijven krijgen de mogelijkheid met een aanzienlijke subsidie maatregelen te nemen zodat regenwater niet meer in de riolering terecht komt. 

 • Bereikbaarheid

  05 NOVEMBER 2018

  Gratis pendelbus naar Promotiedagen vanaf P+R Hoogkerk en P+R Haren

  Voor bezoekers van de Promotiedagen op dinsdag 6 en woensdag 7 november rijden er gratis pendelbussen vanaf P+R Hoogkerk (A7) en P+R Haren (A28) naar MartiniPlaza. De pendelbussen vertrekken elke 10 minuten tussen 11.30 en 22.30 uur. Op P+R Haren vertrekt de pendelbus vanaf de bushalte, op P+R Hoogkerk vertrekt de bus vanaf het busperron. Net als de pendelbus is het parkeren op de P+R gratis, er is hiervoor geen kaartje nodig.