• Bereikbaarheid

  16 MEI 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring Oost in twee weekenden mei/juli

  De provincie Groningen voert in mei en juli asfaltonderhoud uit aan delen van Ring Oost in Groningen. De onderhoudswerkzaamheden vinden plaats in het weekend van 24-27 mei en 5-8 juli. Tijdens de werkzaamheden wordt de bovenste asfaltlaag verwijderd en vervangen door een nieuwe geluidsreducerende laag asfalt.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.

 • Economie Bereikbaarheid

  07 MEI 2019

  Leendert Klaassen ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor Groningen Airport Eelde

  De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de luchthaven Eelde.

 • Bereikbaarheid

  29 APRIL 2019

  Onderhoud aan de Ring West, deel Ring West tot dinsdagochtend 30 april in beide richtingen afgesloten

  Vanwege onderhoudswerkzaamheden is een deel van de Ring West tot dinsdagmorgen 30 april 6.00 uur in beide richtingen afgesloten. Het gaat om het stuk tussen de Edelsteenlaan en de Metaallaan. Ook het kruispunt Vinkhuizen/Paddepoel is dicht. Het doorgaand verkeer wordt omgeleid via de overige ringwegen. Lokaal verkeer kan de omleidingsroutes volgen.

 • Bereikbaarheid

  16 APRIL 2019

  Nieuwe krant Groningen Bereikbaar: van Helperzoomtunnel tot wegwerkzaamheden

  Deze week wordt de nieuwe krant van Groningen Bereikbaar huis-aan-huis bezorgd en bij bedrijven in de stad afgeleverd. Het eerste exemplaar is dinsdagochtend overhandigd door directeur Wilko Huyink van samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar aan wethouder Philip Broeksma van de gemeente Groningen, tevens voorzitter van de stuurgroep Groningen Bereikbaar. In de krant staat informatie over werkzaamheden aan weg en spoor en maatregelen, acties en tips voor een bereikbare stad.

 • Economie Bereikbaarheid

  09 APRIL 2019

  VNO-NCW Noord: ‘Op de bres voor snelle treinverbinding naar Randstad: de Lelylijn’

  Noord-Nederland moet in de bres springen voor een aanzienlijk snellere treinverbinding naar de Randstad. Deze treinverbinding via Lelystad ( de 'Lelylijn') is noodzakelikk omdat Nederland de komende jaren met twee miljoen inwoners groeit, en het Noorden dan zeer belangrijk is als vestigingsplaats. Dat het kabinet onlangs liet weten niets te voelen voor zo’n Lelylijn omdat deze ‘te duur’ zou zijn is "beperkt Randstad-denken”. Dat schrijft oud-wethouder Ton Schroor van Groningen in zijn nieuwe hoedanigheid als directeur van ondernemersvereniging VNO-NCW Noord. Hij schrijft dat op zijn LinkedIn-pagina,

 • Bereikbaarheid

  02 APRIL 2019

  Onderhoudswerkzaamheden Ring West (N370) verkort tot een week in de meivakantie

  De provincie voert dit voorjaar onderhoud uit aan de Ring West (N370) en de Ring Oost (N46). Dankzij een behoorlijke optimalisatie in fasering en uitvoering zijn de werkzaamheden aan de westelijke ringweg ingekort tot een week in de meivakantie, onder voorbehoud van het weer. Alle actuele informatie is te vinden op Groningen Bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  28 MAART 2019

  Aanpak zuidelijke ringweg vlot getrokken; “We kunnen samen weer vooruit"

  De Combinatie Herepoort, provincie Groningen en andere betrokkenen zijn optimistisch over het vervolg van de aanpak van de zuidelijke ringweg. Deze zomer kunnen er flinke stappen worden gezet, zoals het inschuiven van de Helperzoomtunnel en het starten van de aanleg van de verdiepte ligging. Dat werd vanmorgen duidelijk na de presentatie door professor Hertogh van een plan van aanpak. Hij was gevraagd dit plan te maken nadat partijen onderling onenigheid hadden over de afbouw. Inmiddels staan de neuzen weer dezelfde kant op.

 • Bereikbaarheid

  15 MAART 2019

  Viaduct Vrijheidsplein deze zomer volledig gerenoveerd

  Deze zomer, omstreeks half juli, hoopt Combinatie Herepoort het volledig vernieuwde viaduct aan het Vrijjheidsplein op te kunnen leveren. Komende maandag 18 maart worden de renovatiewerkzaamheden aan het viaduct op het Vrijheidsplein na een maandenlange onderbreking in elk geval hervat.  (Foto: Raymond Bos, aanpakringzuid.nl)

 • Bereikbaarheid

  13 MAART 2019

  Groningen straks per trein bereikbaar vanaf Stadskanaal

  De stad Groningen is straks ook veel beter bereikbaar voor reizigers vanuit zuid-oost Groningen (Stadskanaal). Dat is te danken aan de aanleg van een treinverbinding tussen Groningen en Stadskanaal die in 2025 klaar moet zijn. In ruim een half uur kun je dan van Groningen naar Stadskanaal rijden. Dat kan ook zeer aantrekkelijk zijn voor studenten en jongeren die stages lopen. Dat werd vanmorgen bekend gemaakt door gedeputeerde Fleur Gräper (D66).