• Bereikbaarheid

  14 AUGUSTUS 2017

  Esperantokruising weer open voor verkeer

  De werkzaamheden bij de Esperantokruising en de Helperzoomtunnel tijdens de treinvrije periode zijn klaar en de treinen rijden weer. Vanochtend vroeg is de Esperantokruising weer opengesteld voor het verkeer. In de directe omgeving heeft het verkeer nog wel te maken met omleidingsroutes.

 • Bereikbaarheid

  04 AUGUSTUS 2017

  Werkzaamheden Esperantokruising en Helperzoomtunnel vanaf 6 augustus live volgen

  Van zondag 6 augustus (vanaf 00.20 uur) tot en met maandag 14 augustus (04.20 uur) werkt Combinatie Herepoort 24 uur per dag op en rond de spoorwegovergang bij de Esperantostraat en bij de Helperzoomtunnel. Bij de Esperantokruising en bij de Helperzoomtunnel staat een webcam die vanaf zondag 6 augustus live de werkzaamheden uitzendt.

 • Bereikbaarheid

  03 AUGUSTUS 2017

  Filevorming en vertraging bij Oostersluis

  Het is druk momenteel bij de Oostersluis. Dat is ook goed te zien op deze foto van Bert Oost van de ondernemersvereniging VBNO. Hij schrijft op de VBNO website:

 • Bereikbaarheid

  31 JULI 2017

  24 uur per dag werkzaamheden Aanpak Ring Zuid tijdens treinvrije periode 6 – 14 augustus

  Van komende zondag 6 augustus (vanaf 00.20 uur) tot en met maandag 14 augustus (04.20 uur) zijn er 24 uur per dag werkzaamheden op en rond de spoorwegovergang bij de Esperantostraat ter voorbereiding van het project Aanpak Ring Zuid. Ook op en rond het spoor bij de nieuw te bouwen Helperzoomtunnel tussen de Duinkerkenstraat en de Helperzoom wordt in die periode 24 uur per dag gewerkt. Tijdens de werkzaamheden is een aantal straten afgesloten.

 • Bereikbaarheid

  13 JULI 2017

  Bijeenkomst bereikbaarheid Kranenburg op 18 juli

  In juli organiseert Groningen Bereikbaar per gebied een bijeenkomst voor de communicatieadviseurs van de bedrijven en instellingen in Groningen. Voor Kranenburg staat dit gepland op dinsdag 18 juli a.s. van ’s middags 15.00 – 16.30. Dat meldt de (vernieuwde!) website van de Bedrijvenvereniging WEST.

 • Bereikbaarheid

  12 JULI 2017

  Werkzaamheden en verkeershinder in Groningen deze zomer: een overzicht van Groningen Bereikbaar

  Op veel plekken in en rond de stad Groningen wordt gewerkt aan de wegen, bruggen, stations, rails en fietspaden. Zo zijn de voorbereidende werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg begonnen. De komende zomer staan er voor dit project en andere verkeersprojecten meerdere werkzaamheden met gevolgen voor het verkeer op de planning. Groningen Bereikbaar geeft een overzicht op haar website.

 • Bereikbaarheid

  05 JULI 2017

  Informatiebijeenkomsten Aanpak Oosterhamrikzone

  De gemeente Groningen wil de bereikbaarheid van de oostkant van de stad richting binnenstad en UMCG verbeteren. Dat moet gebeuren via de Oosterhamrikzone. Er zijn drie varianten in beeld die tijdens inloopbijeenkomsten worden gepresenteerd en toegelicht. Dinsdag 11 en donderdag 13 juli zijn er informatiebijeenkomsten over deze aanpak, zo meldt de ondernemersvereniging VBNO.

 • Bereikbaarheid

  30 JUNI 2017

  Mobility Pitch voor creatieve ICT’ers op 8 en 9 juli: hoofdprijs van 10.000 euro

  Creatieve ICT’ers kunnen zich nog inschrijven voor de Mobility Pitch op 8 en 9 juli in het Launch Café: ontwikkel met je team in 24 uur een werkende oplossing voor een mobi­li­ty chal­len­ge, geef een overtuigende pitch en maak kans op de hoofdprijs van 10.000 euro!

 • Bereikbaarheid

  30 JUNI 2017

  Groninger onderwijs tekent intentieverklaring voor bereikbare stad

  De onderwijsinstellingen in Groningen gaan samen actief bijdragen aan het bereikbaar houden van de stad. Dit hebben ze met elkaar en Groningen Bereikbaar afgesproken in een intentieverklaring die op 29 juni is ondertekend, meldt Groningen Bereikbaar op haar website. De onderwijsinstellingen zetten zich in om werknemers, scholieren en studenten de spits in het OV en op de weg zoveel mogelijk te laten vermijden. Ook stimuleren ze hen om slim te werken, leren en reizen.

 • Bereikbaarheid

  15 JUNI 2017

  Vanaf maandag stremming bij Kempkensberg tot 14 augustus

  Vanaf maandag 19 juni voert Combinatie Herepoort werkzaamheden uit bij de Kempkensberg. Het betreft voorbereidingen op het aanleggen van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg, die leiden tot stremmingen die duren tot 14 augustus.Maandagochtend 19 juni worden er tijdens de ochtendspits verkeersregelaars ingezet om vooral het fietsverkeer in goede banen te leiden. Alle omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven.

 • Bereikbaarheid

  02 JUNI 2017

  Ondernemers bijgepraat door Groningen Bereikbaar

  De voorzitters van de Groningse bedrijvenverenigingen VBNO, VBZO, Bedrijvenvereniging WEST en de Groningen City Club zijn gisteravond uitvoerig bijgepraat door Groningen Bereikbaar over hoe deze organisatie ondernemend Groningen wil informeren. Daarvoor is een ‘roadshow’ bedacht onder het motto ‘Groningen Bereikbaar komt naar je toe!’ . 

 • Bereikbaarheid

  05 MEI 2017

  Eeldersingel en Emmasingel vanaf maandag ‘s avonds en ‘s nachts afgesloten

  Vanaf maandag 8 mei zijn de Eeldersingel, Emmasingel, Emmabrug (foto) en een stukje van de Stationsweg iedere avond en nacht afgesloten. Deze straten krijgen een nieuwe laag met geluidsvriendelijker asfalt. Ook wordt de indeling van de Emmasingel anders, zodat verkeer richting Cascadeplein makkelijker rechtsaf kan slaan. 

 • Bereikbaarheid

  02 MEI 2017

  VBNO wil snel oplossing voor gestremde Gerrit Krolbrug

  De VBNO wil dat de Gerrit Krolbrug snel wordt gerepareerd. De brug raakte dit weekend beschadigd na een aanvaring en daardoor is het wegverkeer gestremd. “Hij moet het binnen twee weken gewoon weer doen”, zo vindt VBNO-voorzitter Guus Vries. “Er komt namelijk veel autoverkeer langs en bij de Oostersluis is ook al veel hinder.”

 • Bereikbaarheid

  26 APRIL 2017

  Aanpak Diepenring: vanaf zondag 30 april nieuwe deklaag

  De gemeente pakt de Diepenring aan. In plaats van twee rijstroken zonder fietspad komt er straks één rijstrook met daarnaast een breed fietspad van rood asfalt.  Van zondag 30 april 03.00 uur tot en met 21.00 uur worden onlangs al eerder aangepakte rijstroken van de Diepenring in één keer voorzien van een definitieve deklaag. 

 • Bereikbaarheid

  20 APRIL 2017

  Begin gemaakt aan nieuwe bushalte Westerhaven (VIDEO)

  Deze week staken de wethouders Joost van Keulen en Paul de Rook symbolische wijze de eerste schep in de grond voor de nieuw aan te leggen Centrumhalte West. GCC-voorzitter Eric Bos is blij met de ingreep, want het leidt tot een nog betere binnenstad!

 • Bereikbaarheid

  11 APRIL 2017

  Wijzigingsontwerp Tracébesluit Europaweg en omstreken ter inzage, meldt VBZO. Wat verandert er?

  De Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) wijst er op haar website op dat het Wijzigingsontwerp Tracébesluit Europaweg en omstreken ter inzage ligt. Tot en met 10 mei 2017 kan men zienswijzen indienen.

 • Bereikbaarheid

  06 APRIL 2017

  Witkar maakt z'n opwachting in Groningen: samen auto delen

  Vanaf vandaag, donderdag 6 april, maakt de Witkar z’n debuut in Groningen. Dat is een moderne manier van het delen van een auto. Via een slimme app kan men de auto dan huren. De enige voorwaarde is dat de auto, de smart forfour, na afloop van de huurperiode weer ergens in de Witkarzone in Groningen wordt geparkeerd.

 • Bereikbaarheid

  06 APRIL 2017

  Marinus Hol, Deli XL (vanaf 12 juni Bidfood) over ombouw Ring Zuid: ‘Wij laten het Julianaplein letterlijk links liggen’

  Deze zomer begint de ombouw van de zuidelijke ringweg. Deli XL – dat vanaf 12 juni Bidfood heet - gevestigd in het Groothandelscentrum aan de Osloweg, speelt vroegtijdig in op de werkzaamheden: “Wij laten het Julianaplein letterlijk links liggen, door onze rayons anders in te delen. Zo garanderen wij de tijdige leveranties aan onze klanten, maken we minder kilometers en besparen we op de kosten door stilstand te vermijden”, aldus Marinus Hol, Manager Operations bij de Groningse vestiging van deze Foodservice Groothandel.

 • Bereikbaarheid

  22 MAART 2017

  Ondernemers Helpman, Overwinningsplein en De Wijert bijgepraat over bereikbaarheid

  Ondernemers uit de winkelcentra Helpman, Overwinningsplein en De Wijert zijn bijgepraat over de naderende werkzaamheden in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg. ‘En dat was een nuttige bijeenkomst! Al ben ik niet zo bang voor eventuele overlast, daar ontkom je nu eenmaal niet aan. En bovendien biedt dat ook weer nieuwe kansen, want ik denk dat inwoners van Groningen – Zuid straks minder snel de A7 over steken en dus meer in de wijk en dus bij onze winkelcentra zullen blijven. Wij denken graag in kansen!’, aldus Rien Willems van AH de Wijert. Lees verder voor een verslag van deze avond.

 • Bereikbaarheid

  15 MAART 2017

  'Slimme Kaart': alle werkzaamheden rond Groningse bedrijven in één oogopslag gepresenteerd tijdens OpenStad050

  In Groningen is een “slimme kaart” ontwikkeld waarop in één oogopslag is te zien welke werkzaamheden in de stad worden uitgevoerd en hoe dat de bereikbaarheid beïnvloedt. De unieke kaart is ontwikkeld door Groningen Bereikbaar en wordt door Open Stad 050 ingezet op de website. De “slimme kaart” biedt een overzicht van de werkzaamheden rond de bedrijven op korte termijn en de lange termijn. 

 • Bereikbaarheid

  10 MAART 2017

  Oproep aan ondernemers in omgeving Helpman: laat je informeren over aanpak Ring Zuid (VIDEO)

  Bedrijvenvereniging West organiseert samen met het Servicepunt Detailhandel en Groningen Bereikbaar een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de aanpak van de zuidelijke ringweg voor de ondernemers in Helpman en de Wijert en aan het Overwinningsplein. Het is volgens de initiatiefnemers belangrijk dat ondernemers zich laten informeren over wat de werkzaamheden betekenen voor bijvoorbeeld de bereikbaarheid van winkels en bedrijven.