• Bereikbaarheid

  15 JUNI 2017

  Vanaf maandag stremming bij Kempkensberg tot 14 augustus

  Vanaf maandag 19 juni voert Combinatie Herepoort werkzaamheden uit bij de Kempkensberg. Het betreft voorbereidingen op het aanleggen van de verdiepte ligging van de zuidelijke ringweg, die leiden tot stremmingen die duren tot 14 augustus.Maandagochtend 19 juni worden er tijdens de ochtendspits verkeersregelaars ingezet om vooral het fietsverkeer in goede banen te leiden. Alle omleidingen worden ter plekke met borden aangegeven.

 • Bereikbaarheid

  02 JUNI 2017

  Ondernemers bijgepraat door Groningen Bereikbaar

  De voorzitters van de Groningse bedrijvenverenigingen VBNO, VBZO, Bedrijvenvereniging WEST en de Groningen City Club zijn gisteravond uitvoerig bijgepraat door Groningen Bereikbaar over hoe deze organisatie ondernemend Groningen wil informeren. Daarvoor is een ‘roadshow’ bedacht onder het motto ‘Groningen Bereikbaar komt naar je toe!’ . 

 • Bereikbaarheid

  05 MEI 2017

  Eeldersingel en Emmasingel vanaf maandag ‘s avonds en ‘s nachts afgesloten

  Vanaf maandag 8 mei zijn de Eeldersingel, Emmasingel, Emmabrug (foto) en een stukje van de Stationsweg iedere avond en nacht afgesloten. Deze straten krijgen een nieuwe laag met geluidsvriendelijker asfalt. Ook wordt de indeling van de Emmasingel anders, zodat verkeer richting Cascadeplein makkelijker rechtsaf kan slaan. 

 • Bereikbaarheid

  02 MEI 2017

  VBNO wil snel oplossing voor gestremde Gerrit Krolbrug

  De VBNO wil dat de Gerrit Krolbrug snel wordt gerepareerd. De brug raakte dit weekend beschadigd na een aanvaring en daardoor is het wegverkeer gestremd. “Hij moet het binnen twee weken gewoon weer doen”, zo vindt VBNO-voorzitter Guus Vries. “Er komt namelijk veel autoverkeer langs en bij de Oostersluis is ook al veel hinder.”

 • Bereikbaarheid

  26 APRIL 2017

  Aanpak Diepenring: vanaf zondag 30 april nieuwe deklaag

  De gemeente pakt de Diepenring aan. In plaats van twee rijstroken zonder fietspad komt er straks één rijstrook met daarnaast een breed fietspad van rood asfalt.  Van zondag 30 april 03.00 uur tot en met 21.00 uur worden onlangs al eerder aangepakte rijstroken van de Diepenring in één keer voorzien van een definitieve deklaag. 

 • Bereikbaarheid

  20 APRIL 2017

  Begin gemaakt aan nieuwe bushalte Westerhaven (VIDEO)

  Deze week staken de wethouders Joost van Keulen en Paul de Rook symbolische wijze de eerste schep in de grond voor de nieuw aan te leggen Centrumhalte West. GCC-voorzitter Eric Bos is blij met de ingreep, want het leidt tot een nog betere binnenstad!

 • Bereikbaarheid

  11 APRIL 2017

  Wijzigingsontwerp Tracébesluit Europaweg en omstreken ter inzage, meldt VBZO. Wat verandert er?

  De Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) wijst er op haar website op dat het Wijzigingsontwerp Tracébesluit Europaweg en omstreken ter inzage ligt. Tot en met 10 mei 2017 kan men zienswijzen indienen.

 • Bereikbaarheid

  06 APRIL 2017

  Witkar maakt z'n opwachting in Groningen: samen auto delen

  Vanaf vandaag, donderdag 6 april, maakt de Witkar z’n debuut in Groningen. Dat is een moderne manier van het delen van een auto. Via een slimme app kan men de auto dan huren. De enige voorwaarde is dat de auto, de smart forfour, na afloop van de huurperiode weer ergens in de Witkarzone in Groningen wordt geparkeerd.

 • Bereikbaarheid

  06 APRIL 2017

  Marinus Hol, Deli XL (vanaf 12 juni Bidfood) over ombouw Ring Zuid: ‘Wij laten het Julianaplein letterlijk links liggen’

  Deze zomer begint de ombouw van de zuidelijke ringweg. Deli XL – dat vanaf 12 juni Bidfood heet - gevestigd in het Groothandelscentrum aan de Osloweg, speelt vroegtijdig in op de werkzaamheden: “Wij laten het Julianaplein letterlijk links liggen, door onze rayons anders in te delen. Zo garanderen wij de tijdige leveranties aan onze klanten, maken we minder kilometers en besparen we op de kosten door stilstand te vermijden”, aldus Marinus Hol, Manager Operations bij de Groningse vestiging van deze Foodservice Groothandel.

 • Bereikbaarheid

  22 MAART 2017

  Ondernemers Helpman, Overwinningsplein en De Wijert bijgepraat over bereikbaarheid

  Ondernemers uit de winkelcentra Helpman, Overwinningsplein en De Wijert zijn bijgepraat over de naderende werkzaamheden in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg. ‘En dat was een nuttige bijeenkomst! Al ben ik niet zo bang voor eventuele overlast, daar ontkom je nu eenmaal niet aan. En bovendien biedt dat ook weer nieuwe kansen, want ik denk dat inwoners van Groningen – Zuid straks minder snel de A7 over steken en dus meer in de wijk en dus bij onze winkelcentra zullen blijven. Wij denken graag in kansen!’, aldus Rien Willems van AH de Wijert. Lees verder voor een verslag van deze avond.

 • Bereikbaarheid

  15 MAART 2017

  'Slimme Kaart': alle werkzaamheden rond Groningse bedrijven in één oogopslag gepresenteerd tijdens OpenStad050

  In Groningen is een “slimme kaart” ontwikkeld waarop in één oogopslag is te zien welke werkzaamheden in de stad worden uitgevoerd en hoe dat de bereikbaarheid beïnvloedt. De unieke kaart is ontwikkeld door Groningen Bereikbaar en wordt door Open Stad 050 ingezet op de website. De “slimme kaart” biedt een overzicht van de werkzaamheden rond de bedrijven op korte termijn en de lange termijn. 

 • Bereikbaarheid

  10 MAART 2017

  Oproep aan ondernemers in omgeving Helpman: laat je informeren over aanpak Ring Zuid (VIDEO)

  Bedrijvenvereniging West organiseert samen met het Servicepunt Detailhandel en Groningen Bereikbaar een informatiebijeenkomst over de gevolgen van de aanpak van de zuidelijke ringweg voor de ondernemers in Helpman en de Wijert en aan het Overwinningsplein. Het is volgens de initiatiefnemers belangrijk dat ondernemers zich laten informeren over wat de werkzaamheden betekenen voor bijvoorbeeld de bereikbaarheid van winkels en bedrijven. 

 • Bereikbaarheid

  02 MAART 2017

  Groningen City Club: alle vertrouwen in goede afloop aanpak zuidelijke ringweg

  Voor ondernemers in Groningen, en ook in de binnenstad, zou de naderende aanpak van de zuidelijke ringweg tijdelijk vervelende gevolgen kunnen hebben. Door de werkzaamheden vermindert immers de bereikbaarheid. Maar de organisatie van de ondernemers in de binnenstad, de Groningen City Club, vindt enige overlast onvermijdelijk en heeft er alle vertrouwen in dat het uiteindelijk leidt tot een grote verbetering van de bereikbaarheid. Dat zegt bestuurslid Jan Legters van de Groningen City Club in een interview met de website gewijd aan de aanpak van de zuidelijke ringweg, aanpak ringzuid.nl

 • Bereikbaarheid

  24 JANUARI 2017

  Leden Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) bijgepraat over aanpak zuidelijke ringweg

  De leden van de Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) zijn gisteren uitvoerig bijgepraat over de maatregelen die de komende jaren genomen zullen worden in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg. Dat gebeurde tijdens een drukbezochte Nieuwjaarsbijeenkomst in het opleidingsgebouw voor de Automotive-branche van het Noorderpoortcollege. Tientallen leden waren naar de bijeenkomst gekomen om zich te laten informeren.

 • Bereikbaarheid

  23 JANUARI 2017

  Eerste zestig automobilisten met nieuwe OV-probeerkaart naar Groningen

  Een eerste groep van 60 forenzen heeft maandag 23 januari de auto laten staan en is met het openbaar vervoer naar Groningen gereisd. De 60 personen maken gebruik van de OV-probeerkaart van de samenwerkingsorganisatie Groningen Bereikbaar. Ze reizen drie weken gratis met de bus of trein naar hun werk in de stad. De OV-probeerkaart is een van de maatregelen van Groningen Bereikbaar om automobilisten uit de spits te halen.

 • Bereikbaarheid

  20 JANUARI 2017

  Zorgen bij ondernemers Martini Trade Park over bereikbaarheid tijdens aanpak Ring Zuid

  Een tiental ondernemers van het Martini Trade Park (MTP) heeft zich woensdag tijdens een bijeenkomst van de VBGW laten bijpraten over hun bereikbaarheid tijdens de grote ombouw van de zuidelijke ring. Dat leverde toch de nodige zorgen op. Ook werden ze bijgepraat over de stand van zaken bij MartiniPlaza en de plannen voor het aanpakken van de binnenterreinen van het kantorenpark.

 • Bereikbaarheid

  19 JANUARI 2017

  Grote belangstelling informatiebijeenkomst VBZO en Groningen Bereikbaar

  De belangstelling is groot voor een bijeenkomst aanstaande maandag van ondernemersvereniging VBZO en Groningen Bereikbaar. De bijeenkomst is gewijd aan de laatste ontwikkelingen rond de zuidelijke ringweg. Inmiddels is de zaal, in de school voor auto-opleidingen Automotive & Logistiek van het Noorderpoortcollege aan de Bornholmstraat, vol: er zijn meer dan 130 aanmeldingen.

 • Bereikbaarheid

  05 JANUARI 2017

  OV-probeerkaart van Groningen Bereikbaar: drie weken gratis bus of trein voor woon-werkverkeer

  Wie gewend is dagelijks met de auto naar en van het werk in Groningen te reizen, heeft nu de kans om te testen of het openbaar vervoer een goed alternatief biedt. Met de OV-probeerkaart van Groningen Bereikbaar kunnen forenzen drie weken lang gratis met de bus of trein naar het werk. Voor meer dan de helft van de automobilisten geldt namelijk dat ze een evengoed of zelfs beter reisalternatief hebben met het openbaar vervoer. Omdat lang niet iedereen zich daar bewust van is, helpt Groningen Bereikbaar hen slim op weg.

 • Bereikbaarheid

  04 JANUARI 2017

  VBGW: Bijeenkomst voor ondernemers rond het Martini Trade Park (18 januari)

  De VBGW organiseert op woensdag 18 januari (12-13.30 uur) een bijeenkomst voor ondernemers op en rond het Martini Trade Park. U kunt de datum alvast vastleggen in uw agenda. Tijdens deze informele lunchbijeenkomst staat een broodje voor u klaar. 

 • Bereikbaarheid

  30 DECEMBER 2016

  Goed voornemen voor 2017: neem de bus direct vanaf P+R Haren of P+R Hoogkerk naar Zernike en Corpus den Hoorn

  Wie in Corpus den Hoorn werkt, op het Zernikepark of bij de Gasunie, heeft nieuwe mogelijkheden om slim naar kantoor te gaan in 2017, het jaar waarin de ombouw van de Ring Zuid begint. Lijn 25 is nieuw en rijdt vanaf P+R Haren/A28 naar het Martini Ziekenhuis en de Gasunie (Concourslaan). Lijn 26 is ook nieuw en biedt een rechtstreekse verbinding vanaf P+R Haren/A28 naar de Zernike Campus.

 • Bereikbaarheid

  23 DECEMBER 2016

  Werkzaamheden bij Vrijheidsplein – verleggen rioolleiding – starten 9 januari

  Op 9 januari beginnen werkzaamheden rond het Vrijheidsplein: het verleggen van rioolleidingen, zo meldt de website met informatie over de aanpak van de zuidelijke ringweg.

 • Bereikbaarheid

  19 DECEMBER 2016

  Volgende fase groot onderhoud Diepenring

  Maandag 9 januari 2017 starten de werkzaamheden van fase 2 groot onderhoud Diepenring. Het werk in het wegvak Kattenhage/Sint Jansstraat gaat duren tot 26 februari. Fase 2 wordt in gedeelten aangepakt zodat de bereikbaarheid voor aanliggende panden zo optimaal mogelijk blijft.

  De werkzaamheden van fase 1 (Turfsingel binnenzijde vanaf de Ebbingebrug tot aan de Maagdenbrug) zijn afgelopen vrijdag afgerond. Dat wegvak is weer open voor verkeer. 

 • Economie Bereikbaarheid

  14 DECEMBER 2016

  Groningen Bereikbaar trakteert op oliebollen bij De Papiermolen

  Bewoners rond de Zuidelijke Ringweg kregen woensdagmiddag bij De Papiermolen een kleine traktatie aangeboden: gratis olie- en krentenbollen. Deze werden aangeboden door de organisaties ‘Groningen Bereikbaar’ en 'Aanpak Ring Zuid' als kleine tegemoetkoming voor eventuele overlast de komende jaren. Inwoners van bijvoorbeeld de Maaslaan zullen jaren lang te maken krijgen met de werkzaamheden voor het opknappen van de zuidelijke ringweg. De geste werd zeer op prijs gesteld.

   

 • Verenigingsnieuws Bereikbaarheid

  12 DECEMBER 2016

  Onderdoorgang Eemsgolaan klaar; ondernemers willen Kranenburg nu karakteristieke uitstraling geven

  De nieuwe onderdoorgang bij de Eemsgolaan. Daarmee heeft Kranenburg een veilige en snellere entree gekregen. De VBGW en de ondernemers op het bedrijventerrein langs de A7 richting Drachten willen het bedrijvenpark verder ontwikkelen. Op 12 december werd afgesproken dat ze serieus gaan werken aan het ontwikkelen van een plan voor een nieuw parkachtig landschap, evenals aan een oriënteringspunt, zodat iedereen straks met plezier in dit gebied werkt en woont. Dat moet ook zorgen voor meer bekendheid van Kranenburg. 

 • Bereikbaarheid

  02 DECEMBER 2016

  19% minder autogebruik Groningse bedrijven dankzij actie om duurzaam rijden te stimuleren: Low Car Diet

  Een actie onder de naam ‘Low Car Diet’ die tot doel heeft om medewerkers van (grote) bedrijven te stimuleren om niet met hun auto naar hun werk te gaan, blijkt zoden aan de dijk te zetten. Een recente actie van Low Car Diet leidde tot een daling van het autogebruik van de werknemers van vier deelnemende bedrijven met maar liefst 19%, zo meldt Groningen Bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  24 NOVEMBER 2016

  Slimme 'drempelhulp' maakt Groningse winkels makkelijk bereikbaar voor mensen in rolstoel

  Het ei van Columbus! Zo zou je een draagbare drempel kunnen noemen die bedrijven heel simpel kunnen aanbrengen bij hun winkeldeur, waarna ook mensen met een rolstoel gemakkelijk naar binnen kunnen. Deze “drempelhulp” is ontwikkeld door Groningse jongeren en is niet alleen erg gemakkelijk, maar ook zéer laag geprijsd. 

 • Bereikbaarheid

  23 NOVEMBER 2016

  Groningse bedrijven binnenkort per email benaderd om Eelde te steunen

  Het nieuwe ondernemersnetwerk rondom Groningen Airport Eelde - GRQ Business Network – gaat noordelijke ondernemers benaderen met verzoeken voortaan te willen vliegen via Groningen Airport Eelde. Of om anderszins bij te dragen aan het voortbestaan van Eelde. Bestuurslid Haskia Kramer van GRQ Business Network liet weten dat er binnenkort een mailing uitgaat naar 1783 bedrijven met het verzoek Eelde te ondersteunen.

 • Bereikbaarheid

  23 NOVEMBER 2016

  Groningse bedrijvenverenigingen: financiële bijdrage aan behoud Groningen Airport Eelde

  De Groningse bedrijvenverenigingen VBNO, VBGW, VBZO en Groningen City Club hebben, samen met het Fonds Ondernemend Groningen, besloten financieel ook een bijdrage te leveren aan het behoud van Groningen Airport Eelde. Dat werd dinsdagmiddag bekend gemaakt tijdens de allereerste bijeenkomst van de nieuwe bedrijvenvereniging GRQ Business Network op Groningen Airport Eelde. 

 • Bereikbaarheid

  23 NOVEMBER 2016

  Website GRQ Business Network nu online : ondernemersvereniging rondom Groningen Airport Eelde

 • Bereikbaarheid

  22 NOVEMBER 2016

  Drenthe kiest voor investeren in Groningen Airport Eelde

  Het college van GS van Drenthe heeft besloten te blijven investeren in Groningen Airport Eelde. Vandaag worden ook nog besluiten van de provincie en gemeente Groningen verwacht.(Lees verder over het besluit van Drenthe)

 • Bereikbaarheid

  18 NOVEMBER 2016

  Prijs voor ondernemersorganisatie VBNO van Groningen Bereikbaar

  Bert Oost van ondernemersvereniging VBNO heeft gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van die vereniging een prijs gekregen van de organisatie Groningen Bereikbaar. Het betrof een eerste exemplaar van een nieuwe ‘business card’ die bedrijven straks aan medewerkers kunnen geven om het gebruik van het openbaar vervoer te bevorderen.

 • Bereikbaarheid

  17 NOVEMBER 2016

  Lunch voor ondernemers op Zernike Campus Groningen

  Ondernemers gevestigd op de Zernike Campus Groningen krijgen vanmiddag uitvoerige informatie over de aanstaande opknapbeurt van de zuidelijke ringweg, en wat dat betekent voor de bereikbaarheid van de campus. Althans, die ondernemers die zich hebben aangemeld voor een bijzondere lunch georganiseerd door ondernemersvereniging VBGW. De lunch is vanmiddag vanaf twaalf uur bij EnTranCe aan de Zernikelaan 17.

 • Bereikbaarheid

  19 OKTOBER 2016

  Bijeenkomst toekomst luchthaven Eelde: 24 oktober in MartiniPlaza in Groningen; ondernemers welkom

  Groningse ondernemers en andere belangstellenden zijn welkom op een informatiebijeenkomst over de toekomst van Groningen Airport Eelde. Deze wordt komende maandagavond 24 oktober gehouden, zo meldt de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO.info) 

 • Bereikbaarheid

  19 OKTOBER 2016

  Raad van State geeft groen licht voor nieuwe zuidelijke ring

  De Raad van State heeft woensdag groen licht gegeven voor de aanpak van de zuidelijke ringweg. De laatste bezwaren tegen het besluit zijn nu van tafel geveegd door de hoogste bestuursrechter. Dat betekent dat er nu ook daadwerkelijk kan worden begonnen met het uitvoeren van de plannen.

 • Bereikbaarheid

  14 OKTOBER 2016

  Op de fiets met De Goede Gastvrouw

  De Goede Gastvrouw doet mee met het autodieet en fietst mee met andere ‘bewoners’ van het bedrijfsverzamelgebouw The Rock. De fiets wordt aan het hoofdmenu toegevoegd.

   

 • Bereikbaarheid

  14 OKTOBER 2016

  Uitspraak tracébesluit zuidelijke ringweg laat opnieuw op zich wachten

  Opnieuw is een uitspraak door de Raad van State over het tracébesluit van de zuidelijke ringweg uitgesteld.

 • Bereikbaarheid

  16 SEPTEMBER 2016

  Bedrijven Kranenburg beter bereikbaar dankzij tunnel in aanbouw Eemsgolaan

  Aan de Eemsgolaan in Groningen zijn werkzaamheden voor de bouw van een tunnel in volle gang. De tunnel is nodig om auto’s en fietsers straks ongestoord de busbaan Peizerweg over te laten steken.

 • Bereikbaarheid

  13 SEPTEMBER 2016

  Pieter Smit nieuwe voorzitter RvC Groningen Airport Eelde

  De burgemeester van de gemeente Oldambt, Pieter Smit, is de nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde. Hij volgt prof. dr. Henk Sol op, die sinds juni 2010 voorzitter was en op 1 oktober aftreedt.

 • Bereikbaarheid

  09 SEPTEMBER 2016

  Bereikbaarheid: Afsluitingen afritten rotonde Hoogkerk vanwege werkzaamheden in weekenden vanaf 16 september

  De afritten van de rotonde bij de A7 bij Hoogkerk worden vier weekenden in september en oktober afgesloten vanwege werkzaamheden. De rotonde bij Hoogkerk wordt aangepast om de busverbinding tussen Groningen en Leek te verbeteren. De werkzaamheden worden uitgevoerd door KWS.

 • Bereikbaarheid

  22 AUGUSTUS 2016

  Low Car Diet op 10 oktober van start: welk bedrijf maakt de meeste duurzame kilometers?

  Op 10 oktober gaat het Low Car Diet Groningen weer van start. Bedrijven en organisaties kunnen zich aanmelden voor deze wedstrijd van Urgenda en Groningen Bereikbaar, waarbij organisaties en medewerkers 31 dagen lang met elkaar de strijd aangaan om zoveel mogelijk duurzame kilometers te maken. Topbestuurders en medewerkers maken gebruik van fietsen, (high-speed) e-bikes, werk- en vergaderlocaties, openbaar vervoer (OV) en elektrische-/deel-auto’s (EV) en ontdekken dat de dagelijkse reis goedkoper, schoner en gezonder kan. De vorige editie van Low Car Diet werd gewonnen door de Hanzehogeschool, die ook deze keer weer tot de deelnemers behoort. Op 9 november wordt de Groningse winnaar bekendgemaakt, tijdens de Promotiedagen.

 • Bereikbaarheid

  01 AUGUSTUS 2016

  Werkzaamheden aan de Noordelijke Ringweg deze week: hou rekening met hinder en omleidingen

  Tot 27 augustus krijgen de ringwegen in Groningen - het traject vanaf het knooppunt Driebond  tot aan het knooppunt Reitdiep een nieuwe (stille) asfaltdeklaag, nieuwe belijning, nieuwe bebording en vervanging van geluidsschermen (Ring Noord). Deze week krijgt de Noordelijke Ringweg, het gedeelte Bedumerweg - Oostelijke Ringweg, nieuw asfalt. Weggebruikers dienen dan rekening te houden met hinder. Tijdens deze zomerperiode worden dan de puntjes op de i gezet op de afgelopen vijf jaar klussen aan de ring en is dit gedeelte van de stad klaar om de komende omleidingen voor de werkzaamheden aan de Zuidelijke Ringweg op te vangen.  Voor de weggebruiker betekent deze periode een wirwar van vermindering van rijstroken en in enkele gevallen ook omleidingen.

 • Bereikbaarheid

  26 JULI 2016

  Nieuwe bewegwijzering op Zernike Campus

  De bewegwijzering op Zernike Campus wordt vernieuwd deze zomer. Deze week worden als eerste de autoborden vervangen, zo meldt de website van de Campus. Uiterlijk 5 september moet de gehele bewegwijzering vervangen zijn. De nieuwe bewegwijzering is heel simpel: geen gebouwletters meer, maar verwijzingen naar adressen (straatnaam en nummer). Ook komen er duidelijke plattegronden en verwijsborden op de Campus te staan. Op deze plattegronden zijn de belangrijke gebouwnamen van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool toegevoegd. De bushaltes en parkeerplaatsen zijn ook duidelijk te vinden op deze kaarten, die te downloaden zijn vanaf www.zernikecampusgroningen.nl

 • Bereikbaarheid

  25 JULI 2016

  Ring Noord nadert voltooiing: afrondende werkzaamheden zorgen voor hinder

  Het verkeer op de noordelijke ringweg bij Groningen moet van 29 juli tot 5 augustus rekening houden met hinder. In verband met asfalteringswerkzaamheden zullen gedurende die periode verschillende op- en afritten tijdelijk worden afgesloten.

 • Bereikbaarheid

  13 JULI 2016

  Ondernemers blij met Kopenhagen als nieuwe bestemming vanaf Groningen Airport Eelde

  Tal van ondernemers hebben blij gereageerd op het nieuws van Groningen Airport Eelde dat je vanaf 16 september tweemaal daags kunt vliegen op de internationale ‘hub’ Kopenhagen. Vanaf die luchthaven ligt namelijk de hele wereld aan je voeten. “Fantastisch nieuws. Niet alleen voor Groningen, maar voor heel het Noorden”, jubelden ze in koor vlak na de bekendmaking op de luchthaven.

 • Bereikbaarheid

  04 JULI 2016

  Renovatie Griffebrug van start; vanaf 12 september weer voor álle verkeer open

  Sinds afgelopen weekend, en tot 12 september knapt de gemeente Groningen de Griffebrug over het Winschoterdiep op. De Griffeweg, de weg tussen de Europaweg en de Trompsingel, is dan afgesloten voor verkeer dat de stad binnenkomt vanaf de Europaweg.

 • Bereikbaarheid

  29 JUNI 2016

  VBZO: Enquête ondernemers bereikbaarheid Zuidoost

  In opdracht van de Infracommissie van Vereniging Bedrijven Zuid Oost  heeft het OndernemersTrefpunt (OTP) een enquête ontwikkeld met vragen over de toekomstige verslechterde bereikbaarheid van de bedrijven op Zuidoost ten gevolge van de Ombouw Zuidelijke Ringweg. Lees er meer over op de website van de VBZO en klik hier.

 • Bereikbaarheid

  10 JUNI 2016

  VBGW: “Veel overlast door verkeerslichten bij realisatie onderdoorgang Eemsgolaan”

  Door de aanleg van de tunnel aan de Eemsgolaan is er veel overlast voor ondernemers in dit gebied. Vanaf het moment dat de verkeersregelaars plaats hebben gemaakt voor verkeerslichten, is er veel overlast en vertraging op en in de nabijheid van het bedrijventerrein Kranenburg, zegt de VBGW. De VBGW heeft dit aangekaart bij provincie en bouwers, zo meldt deze organisatie voor ondernemers aan de westzijde van Groningen op haar website.

   

 • Bereikbaarheid

  06 JUNI 2016

  Nieuwe Korrewegbrug moet in 2020 klaar zijn en kost 18 miljoen euro

  B en W hebben een keuze gemaakt voor een nieuwe Korrewegbrug. Het gaat om een zogenaamde ‘tafelbrug’ met twee rijbanen, twee fietspaden en voetpaden.

 • Bereikbaarheid

  01 JUNI 2016

  VBNO: Opdracht voor quick scan voor kabelbaan boven de busbaan langs de Oosterhamrikzone

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) wil een ‘quick scan’ instellen om een goede indruk te krijgen van kansen en mogelijkheden van een kabelbaan boven de busbaan langs de Oosterhamrikzone. Het gaat om een ander traject dan het plan van de Groningen City Club, dat onlangs ‘in de ijskast’ is gezet. De quick scan naar deze kabelbaan van de VBNO langs de Oosterhamrikzone krijgt financiële steun van de gemeente Groningen. De gemeente hoopt zo in elk geval meer kennis te krijgen over de haalbaarheid.

 • Bereikbaarheid

  17 MEI 2016

  Inloopbijeenkomst herinrichting Hoendiep bij Hoogkerk donderdag 19 mei; Kade wordt opgeknapt

  De gemeente Groningen nodigt ondernemers en bewoners van Hoogkerk uit voor een inloopbijeenkomst op donderdag 19 mei over de herinrichting van het Hoendiep. Deze wordt gehouden in de Theresiakapel, Zuiderweg 38. Dat meldt de Vereniging Bedrijven Groningen West (VBGW).

 • Bereikbaarheid

  12 MEI 2016

  Combinatie Herepoort i.o. aan de slag met voorbereidende werkzaamheden

  Combinatie Herepoort i.o. kan aan de slag met de voorbereidende werkzaamheden voor Aanpak Ring Zuid. Cees Brandsen, hoofdingenieur-directeur Grote Projecten en Onderhoud bij Rijkswaterstaat en de directie van Herepoort hebben vanmorgen het Design & Construct contract ondertekend. Namens de stuurgroep Aanpak Ring Zuid waren gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder Paul de Rook hierbij aanwezig. De combinatie Herepoort i.o. gaat het project realiseren inclusief drie extra wensen, namelijk de Esperanto fiets- en voetgangerstunnel, de volledige aansluiting op de Europaweg en het groene Julianaplein.

 • Bereikbaarheid

  06 MEI 2016

  Groningse gemeenteraadsleden: ‘Kabelbaan-plannen niet zo maar afschieten’

  In de Groningse gemeenteraad gaan stemmen op van raadsleden die vinden dat het plan voor een kabelbaan niet te snel moet worden opgegeven. Raadsleden uit de fracties van VVD en ChristenUnie vinden dat het college van B en W misschien iets te snel is geweest om een initiatief van de stichting FlyOver van de hand te wijzen. Dat melden de raadsleden Sabine Koebrugge (VVD) en Inge Jongman (ChristenUnie) vrijdag in het Dagblad van het Noorden.

 • Bereikbaarheid

  02 MEI 2016

  Raad van State wil meer tijd voor uitspraak over Ring Zuid

  De Raad van State (RvS) heeft meer tijd nodig voor een uitspraak over de plannen voor de nieuwe Ring Zuid. Er werd gehoopt op een snelle uitspraak, maar de RvS organiseert een tweede hoorzitting. Dat meldt het Dagblad van het Noorden maandag.

 • Bereikbaarheid

  28 APRIL 2016

  Ondernemers Hoendiep opgelet: Extra afsluiting afrit Hoendiep op vrijdag 29 april 2016

  Door de weersomstandigheden is er aanstaande vrijdag 29 april tussen 06.00 en 18.00 uur een extra afsluiting gepland van de afrit naar het Hoendiep, komende vanuit de richting Europaplein/ Gasunie. Dat meldt de website van de Vereniging Bedrijven Groningen West (VBGW).

 • Bereikbaarheid

  19 APRIL 2016

  Mening inwoners gevraagd over aansluiting N361 Noorderhoogebrug

  De provincie Groningen heeft drie mogelijke alternatieven onderzocht om de verkeerssituatie bij de provinciale weg N361 op de noordelijke ringweg te verbeteren. Daarbij gaan twee alternatieven uit van een nieuwe aansluiting  op de noordelijke ringweg bij Noorderhoogebrug. In het derde alternatief worden alleen de fietsroutes verbeterd. Doelstellingen van het project zijn het verbeteren van de bereikbaarheid van Noordwest-Groningen, verbeteren van de verkeersveiligheid en de leefbaarheid.

 • Economie Bereikbaarheid

  18 APRIL 2016

  Complete make-over voor luchthavenrestaurant op Groningen Airport Eelde (VIDEO)

  "Het behoud van de luchthaven is noodzakelijk voor een goed ondernemersklimaat. Wij geloven hierin, en dat is precies de reden waarom wij hebben geïnvesteerd.” Dat zei donderdagmiddag Renske Bos, eigenaresse van het nieuwe luchthavenrestaurant Bites & Flights op Eelde. Dat restaurant heeft een totale en complete make-over ondergaan.

 • Bereikbaarheid

  15 APRIL 2016

  Voorlopige gunning Aanpak Ring Zuid aan combinatie Herepoort i.o.

  Rijkswaterstaat is voornemens het project Aanpak Ring Zuid te gunnen aan de combinatie Herepoort i.o., bestaande uit Max Bögl Nederland BV, Züblin Nederland BV, Oosterhof Holman Infra BV, Koninklijke Sjouke Dijkstra BV, Roelofs Wegenbouw BV en Jansma Drachten BV. Dit is besloten na een positief advies van de stuurgroep Aanpak Ring Zuid, waarin Rijkswaterstaat, de gemeente Groningen en de provincie Groningen samen deelnemen.

 • Bereikbaarheid

  14 APRIL 2016

  Voorbereidingen van start voor aanleg bypass en tunnel Eemsgolaan

  De aannemer is druk bezig met de voorbereiding voor de realisatie van de ongelijkvloerse kruising Eemsgolaan-Peizerweg en de bypass die aan de zuidkant wordt aangelegd. Ondernemers en omwonenden zijn over alle werkzaamheden geïnformeerd tijdens een inloopbijeenkomst in Hoogkerk, zo meldt de bedrijvenvereniging VBGW op haar website. De bypass zorgt ervoor dat autoverkeer door kan rijden tijdens de aanleg van de tunnel. De busbaan wordt aan de westzijde van de onderdoorgang omgelegd. Fietsers en voetgangers krijgen hun eigen fiets- en voetpad. De bypass gaat waarschijnlijk in week 16 voor verkeer open. Alle bedrijven blijven tijdens de bouwperiode bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  01 APRIL 2016

  Bedrijven - waaronder woonboulevard Peizerweg en Woonforum - blijven maandag goed bereikbaar, ondanks enkele afsluitingen

  Vanaf komende maandag 4 april t/m vrijdag 8 april is de oprit vanaf de Peizerweg richting Ring West/Zuidhorn en vervolgens de afrit van Ring West naar het Hoendiep afgesloten. Tevens is dan een gedeelte van de dag de afrit van Ring West (komende vanaf het Vrijheidsplein) naar de Peizerweg afgesloten.  Bedrijven - waaronder woonboulevard Peizerweg en woonforum Vesta - blijven goed bereikbaar.

 • Bereikbaarheid

  25 MAART 2016

  Uitnodiging Inloopbijeenkomst onderdoorgang Eemsgolaan op woensdag 6 april

  De provincie en de gemeente Groningen organiseren op woensdag 6 april een informatiebijeenkomst voor bewoners en ondernemers rondom de bouwlocatie Onderdoorgang Eemsgolaan. Dat meldt de VBGW op haar website. De inloopbijeenkomst vindt plaats in de Theresiakapel aan de Zuiderweg 38 in Hoogkerk tussen 17.00 en 20.00 uur. De aannemer is druk bezig met de voorbereiding voor de realisatie van de ongelijkvloerse kruising Eemsgolaan-Peizerweg. Achter de schermen wordt er hard gewerkt aan de voorbereiding van de tunnel. En zoals reeds zichtbaar zijn er ook op de locatie activiteiten. 

 • Bereikbaarheid

  23 MAART 2016

  Fietspad rotonde Bedumerweg naar bedrijventerrein de Hoogte afgesloten

  Van dinsdag 29 maart tot omstreeks 15 april 2016 vinden er werkzaamheden plaats aan de wand onder het nieuwe viaduct bij de nieuwe rotonde Bedumerweg/bedrijventerrein De Hoogte. Fietsers en voetgangers kunnen dan tijdelijk  geen gebruik maken van het fiets-/voetpad naar en vanaf het bedrijventerrein. Er wordt een omleiding ingesteld via de Poortstraat richting Selwerd.

 • Bereikbaarheid

  21 MAART 2016

  (VIDEO) Groningse bedrijven kunnen sinds vandaag fietsenstallingen huren op P&R Hoogkerk

  Vanmorgen hebben de Drentse gedeputeerde Henk Brink en de Groningse wethouder Paul de Rook samen een bijzondere voorziening geopend voor Groningse bedrijven en instellingen. Het betreft een veilige fietsenstalling op de P&R Hoogkerk.

 • Bereikbaarheid

  18 MAART 2016

  Wegwerkzaamheden Westelijke Ringweg vanaf maandag 21 maart

  Aan de Westelijke Ringweg zal vanaf maandag 21 maart gewerkt worden. Het werk speelt zich af op de Westelijke Ringweg tussen afrit Peizerweg (Vesta) en aansluitingen Hoendiep. Bij omleidingen zullen de diverse (bedrijven)terreinen goed worden aangegeven. Naar aanleiding van eerdere input van ondernemers rond het Hoendiep, zullen er rondom de Goede Vrijdag/Pasen geen ingrijpende werkzaamheden plaatsvinden die nadelig zijn voor de bereikbaarheid. Ook in de weekenden zal de aannemer ervoor zorgen dat (eventuele omleidingen) telkens worden opgeheven.