• Economie Bereikbaarheid

  18 JANUARI 2019

  Groningen Airport Eelde: volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC)

  Ook de twee laatst overgebleven leden van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde vertrekken. Daardoor krijgt Groningen Airport Eelde krijgt een volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Dat meldt de Luchthaven vrijdag.

 • Bereikbaarheid

  10 JANUARI 2019

  Nachtelijke werkzaamheden zuidelijke ringweg voor tijdelijke weg richting Hoogezand

  Tussen 10 en 25 januari werkt Combinatie Herepoort aan de zuidelijke ringweg richting Hoogezand. Dan wordt de tijdelijke weg klaargemaakt voor het verkeer, dat hier vanaf 26 januari gaat rijden van het Julianaplein richting Europaplein. De werkzaamheden worden ’s nachts uitgevoerd tussen 22.00 en 06.00 uur.

 • Bereikbaarheid

  28 DECEMBER 2018

  Verkeer richting Hoogezand in januari naar tijdelijke weg

  Vanaf vrijdagavond 25 januari 22:00 uur tot en met zaterdagochtend 26 januari 07:00 uur is de zuidelijke ringweg in de richting Hoogezand gestremd tussen het Julianaplein en het knooppunt Europaweg. In deze nacht schuift Combinatie Herepoort de zuidelijke rijbanen in de richting van Hoogezand op naar het noorden. Ook gaat de oprit vanaf de Kempkensberg richting Hoogezand definitief dicht. Vanaf zaterdag 26 januari rijdt het verkeer tussen het Julianaplein en de Europaweg dan in beide richtingen op de tijdelijke weg. Deze verkeerssituatie blijft de komende jaren gelijk.

 • Verenigingsnieuws Bereikbaarheid Duurzaamheid

  17 DECEMBER 2018

  Ondernemers op bres voor Stads-havens Groningen

  Ondernemers gevestigd op het bedrijventerrein zuidoost vinden dat Groningen optimaal bereikbaar moet blijven voor vrachtschepen en daarom moeten de Scandinavische havens niet plaats maken voor woningbouw. ‘Eén vrachtschip vervoert net zo veel als 120 vrachtauto’s. Het is onbestaanbaar wanneer Groningen straks geen haven voor vrachtschepen meer zou hebben. Een goede aanlegsteiger voor bulkgoederen is cruciaal voor Groningen!’. Dat zei maandagavond voorzitter Harry Marissen van Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO).

 • Economie Bereikbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Groningen Airport Eelde: overleg directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders 'constructief'

  Directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders van Groningen Airport Eelde hebben met elkaar gesproken over de situatie nadat eerder bekend werd dat Nordica stopt met de routes naar Kopenhagen en München.

 • Economie Bereikbaarheid

  03 DECEMBER 2018

  Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica

  Een domper voor Groningen Airport Eelde: dat is de mededeling van Luchtvaartbedrijf Nordica dat het eind december de vluchten op Kopenhagen en München staakt. De directie van ‘Eelde’ meldt dat het inmiddels al weer in gesprek is met andere luchtvaartmaatschappijen om de vluchten over te nemen.