• Bereikbaarheid

  16 OKTOBER 2018

  Probeer gratis een e-bike! Fietsactie Groningen Bereikbaar wegens succes uitgebreid

  Had u altijd al eens een e-bike of speed pedelec willen testen? Dan heeft u nu een hele mooie kans. Een actie van Groningen Bereikbaar waarbij forenzen gratis een e-bike of speed pedelec kunnen proberen voor hun reis van en naar de stad is een groot succes en wordt daarom uitgebreid.

 • Bereikbaarheid

  28 SEPTEMBER 2018

  Bedrijvenvereniging Zuid-Oost: werkzaamheden Oude Roodehaansterweg 1-2 oktober

  Bedrijvereniging Zuid-Oost attendeert haar leden en de overige bedrijven aan de zuid-oostzijde van Groningen op werkzaamheden bij de Oude Roodehaansterweg op 1 en 2 oktober. De gemeente Groningen gaat op 1 en 2 oktober 2018 namelijk werkzaamheden uitvoeren bij de Oude Roodehaansterweg om de afwatering te verbeteren. Er wordt een duiker aangelegd.

 • Bereikbaarheid

  28 SEPTEMBER 2018

  Bedrijvenvereniging WEST blij met veiliger fietsoversteek Hoornsedijk

  Bedrijvenvereniging WEST is zeer ingenomen met het feit dat de Gemeente Groningen de oversteek op de Laan Corpus den Hoorn iets wil verleggen naar het Westen. Dat meldt de bedrijvenvereniging op haar website.  Bedrijvenvereniging WEST had samen met bewoners aangedrongen op een overzichtelijker oversteek.

 • Bereikbaarheid

  20 SEPTEMBER 2018

  Nieuwe fietsbrug naar Linnaeusborg bij Zernike Campus geopend

  Op de Zernike Campus is donderdag een nieuwe fietsbrug over de Penningsdijk geopend. De brug maakt nu onderdeel uit van de Zernike Route Oost, een fietsroute vanuit de stad richting de campus. 

 • Bereikbaarheid

  17 SEPTEMBER 2018

  Informatiemiddag Groningen Bereikbaar voor secretaresses, officemanagers, managementassistenten

  Groningen Bereikbaar organiseert dinsdagmiddag 18 september 2018 van 14.30 uur tot 16.00 uur een bijeenkomst in het Groninger Museum over tal van bereikbaarheidswerkzaamheden. De bijeenkomst is deze keer voor secretaresses, officemanagers en managementassistenten, zo meldt Bedrijvenvereniging West op haar agenda.

 • Bereikbaarheid

  13 SEPTEMBER 2018

  Afrit Hoogkerk A7 ook dit weekend dicht

  Vanaf vrijdagavond 14 september 19.00 uur tot maandagochtend 17 september 06.00 uur is de afrit van de A7 naar Hoogkerk en Peize vanuit de richting Drachten net als vorig weekend afgesloten. Het verkeer richting Hoogkerk wordt omgeleid via de volgende afrit bij Corpus den Hoorn. Verkeer richting Peize wordt geadviseerd via Leek/Roden te rijden.

 • Bereikbaarheid

  12 SEPTEMBER 2018

  Afsluiting spoorwegovergang Paterswoldseweg met ingang van 13 oktober voor aanleg tunnel

  Van 13 oktober 2018 tot augustus 2019 is de spoorwegovergang op de Paterswoldseweg afgesloten voor auto's. Van 17 tot 29 oktober 2018 is de overgang ook gesloten voor fietsers en voetgangers. De overweg wordt vervangen door een onderdoorgang voor auto's, fietsers en voetgangers. Naast het spoor komt een busbaan. De werkzaamheden worden uitgevoerd door BAM Infra in opdracht van ProRail voor het project Extra Sneltrein Groningen-Leeuwarden.

 • Bereikbaarheid

  07 SEPTEMBER 2018

  Afrit A7 bij Hoogkerk en Verlengde Hereweg dit weekend afgesloten

  Vanaf vrijdagavond 7 september om 19.00 uur tot maandagochtend 10 september 06.00 uur is de afrit van de A7 bij Hoogkerk vanuit de richting Drachten afgesloten. Het verkeer wordt omgeleid via de volgende afrit bij Corpus den Hoorn. Ook de Verlengde Hereweg in Helpman is dan afgesloten. Verkeer wordt omgeleid via de N7, de A28 en de Van Ketwich Verschuurlaan en vice versa.