• Innovatie

  17 AUGUSTUS 2017

  Noorderzon levendige proeftuin voor vier innovatieve vindingen

  Festival Noorderzon is de komende dagen een proeftuin voor vier innovatieve vindingen. Zo wordt er getest met een verplaatsbaar zonne-energie systeem, speciale plattegronden, festivalgras en de manier waarop bezoekers feedback kunnen geven.

 • Innovatie

  11 JULI 2017

  SurfCity, de Groningse 'Netflix voor de sport' - kennis maken met nieuwe sporten

  SurfCity aan de Westerhaven 3 in Groningen heeft een sport abonnement ontwikkeld, waarbij de stad-Groningse bevolking op een leuke manier verschillende sporten kan uitproberen. Om kinderen, studenten, en volwassenen uit te dagen tot beweging biedt de zomeragenda van dit bedrijf een gevarieerd aanbod van kitesurfen tot squash. 

 • Innovatie

  19 JUNI 2017

  Drukte bij Google’s Digitale Werkplaats in Suikerfabriek

  Het was een drukte van belang vanmorgen in de oude fabriekshal op het Suikerunieterrein. Daar organiseerde Google samen met de gemeente Groningen  en Groningen Digital City opnieuw een Digitale Werkplaats. Grote en kleine ondernemers, studenten, werkzoekenden en zzp-ers kunnen zich twee dagen lang gratis informeren over de vraag hoe ze meer profijt kunnen hebben van internet en sociale media.

 • Innovatie

  12 JUNI 2017

  Uniek festival op Zernike Campus rond nieuwe energie en innovatie

  Donderdag 22 en vrijdag 23 juni organiseren EnTranCe - de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen -  en Energy Academy Europe voor de derde keer voor de derde keer het TransFuture Festival. Dat is een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. Het TransFuture Festival draagt op donderdag 22 juni het karakter van een business to business event, waarbij kennis delen, netwerken en bijpraten in een goeie festival-sfeer centraal staat. 

 • Innovatie

  22 MEI 2017

  212 Fahrenheit wint opnieuw prestigieuze prijs: zilveren International Design Award voor project ‘Sleutelbewaarders’

  Met het bijzondere project ‘Sleutelbewaarders’ in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken vielen Paul Mulder en Albert Buring van 212 Fahrenheit opnieuw in de prijzen. De zilveren International Design Award werd toegekend aan dit project, dat leerlingen van basisscholen structureel verbindt aan hun eigen dorpskerk.

 • Innovatie

  18 MEI 2017

  Google topman: ‘Groningers kunnen zóveel meer uit internet halen!’

  "We waren een jaar geleden ook al in Groningen, maar er is in een jaar tijd al weer zeer veel veranderd. Er is tegenwoordig zóveel mogelijk om je producten beter zichtbaar te maken op internet. Dat willen we heel graag komen laten zien", zegt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.

 • Innovatie Internationalisering

  17 MEI 2017

  Nieuwe lector International Business wil noordelijk mkb internationaal meer op de kaart zetten

  Dr. Diederich Bakker, de nieuwe lector International Business bij de Hanzehogeschool Groningen, wil het noordelijke midden- en kleinbedrijf (mkb) internationaal meer op de kaart zetten. Dat zegt hij woensdagmiddag tijdens zijn installatie.

   

 • Innovatie

  17 MEI 2017

  Google opnieuw naar Groningen, met ‘Digitale Werkplaats’ in Suikerfabriek

  In de week van 19 tot en met 23 juni organiseren Google, Groningen Digital City en de gemeente Groningen Digital X Groningen. Een week vol activiteiten op verschillende niveaus om de digitale vaardigheden van Groningers te versterken. Tijdens Digital X Groningen strijkt Google met de Digitale Werkplaats neer in de Suikerfabriek om workshops te geven aan ondernemers, studenten en werkzoekenden.

 • Innovatie

  16 MEI 2017

  Grote opdracht van online supermarkt Picnic naar Gronings bedrijf Storm Digital

  Voor grote opdrachten en klanten hoeven bedrijven al lang niet meer in de Randstad gevestigd te zijn: ook vanuit Groningen lukt het uitstekend om landelijk aan de weg te timmeren. Zo heeft de nieuwe, aanstormende online supermarkt Picnic besloten om met het Groningse digitale marketingbureau Storm Digital te gaan samenwerken om haar ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Storm helpt het innovatieve bedrijf om de digital advertisement inspanningen te versnellen. Daarnaast bouwt Storm Digital mee aan de opzet van Picnic’s marketing stack met daarin oplossingen voor onder andere advertising, geotargeting, data management en conversie attributie.

 • Innovatie

  15 MEI 2017

  Startup City: hét centrum voor Ondernemerschap in Groningen geopend

  Aan de Kadijk op de Zernike Campus Groningen is maandagmiddag ‘Startup City’ geopend. Dat is een nieuw onderkomen voor bedrijven en bedrijfjes opgericht door studenten aan Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Hanzehogeschool Groningen. Ook incubator Cube050 wordt er gevestigd, evenals andere voorzieningen op het gebied van onderwijs en ondernemerschap in Groningen. ‘Dit wordt een bruisend middelpunt voor ondernemerschap, onderwijs en industrie’, zo formuleerde Jan de Jeu, lid College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen, de functie van Startup City.

 • Economie Innovatie

  09 MEI 2017

  Start Up City: nieuwe ruimte voor ondernemerschap op Zernike Campus

  Op de Zernike Campus Groningen wordt op maandag 15 mei Startup City feestelijk gelanceerd. Startup City wordt een inspirerende nieuwe faciliteit voor innovatieve startups en scale ups van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Cube050, de incubator van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen voor startende ondernemers, en het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen krijgen als eerste een plek in deze bijzondere omgeving waar studenten, ondernemers en onderzoekers samenwerken.

 • Innovatie

  05 MEI 2017

  Gronings bedrijf biedt bijna-zittenblijvers ‘overlevingspakket’

  Ondernemen is innoveren. Dat heeft ook de Groningse huiswerkbegeleider Mr. Chadd goed begrepen. Dit bedrijf begeleidt scholieren tijdens het maken van hun huiswerk door via chatt vragen te beantwoorden, na schooltijd en in het weekend, middels een persoonlijke coach. Maandag gaat het bedrijf naar het Maartenscollege om leerlingen die dreigen te blijven zitten een kans te bieden om toch over te gaan.

 • Innovatie

  03 MEI 2017

  Ondernemers onder indruk van bezoek aan de grootste industriebeurs van de wereld (VIDEO)

  Twee bussen vol met Groningse ondernemers, studenten van de Hanzehogeschool en beleidsmedewerkers van de gemeente hebben een bezoek gebracht aan de Hannover Messe, de grootste industriebeurs van de wereld. De tientallen Groningers bleken enorm onder de indruk van de gigantisch grote beurs. De Groninger Ondernemers Courant reisde mee en maakte een uitgebreid videoverslag. 

 • Innovatie

  24 APRIL 2017

  Uitdaging voor Groninger IT-ondernemers: competitie rond Blockchaintoepassingen voor de overheid

  De provincie Groningen en het ministerie van Economische Zaken zijn op zoek naar Groninger IT-ondernemers die met de nieuwe blockchaintechnologie aan de slag willen. Zij roepen hen op om mee te doen met de competitie Small Business Innovation Research (SBIR) en goede ideeën in te dienen voor Blockchaintoepassingen voor de overheid op het gebied van zorg, energie en uitvoering van publieke taken. Op 2 mei is hierover in The Big Building een informatiebijeenkomst voor ondernemers. Tijdens deze post-hackathon meetup van de Dutch Blockchain Hackathon vindt de start van de competitie plaats.

 • Innovatie

  19 APRIL 2017

  Elke donderdag 10.00 uur: subsidiespreekuur bij SNN voor innovatieve ondernemers

  Innovatieve ondernemers uit Noord-Nederland die willen weten of hun idee in aanmerking komt voor subsidie, kunnen elke donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur terecht op het subsidiespreekuur van SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Er zijn een heleboel verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor het noordelijk mkb, zoals de Versneller Innovatieve Ambities (VIA).

 • Economie Innovatie

  11 APRIL 2017

  Bijeenkomst MKB Noord over 'Veilig & zakelijk internetten' (16 mei )

  Organisaties moeten ervoor zorgen dat privacy-gevoelige informatie niet beschikbaar is voor derden. Maar: hoe doe je dat? Dat is het onderwerp van een bijeenkomst van MKB Noord op 16 mei voor noordelijke ondernemers.

 • Innovatie

  10 APRIL 2017

  Groningse start-up CC Diagnostics in finale Young Business Awards

  CC Diagnostics is genomineerd voor de Young Business Award, zo meldt Zernike Campus Groningen op haar website. Deze Groningse start-up ontwikkelde een nieuwe DNA-methylatietest voor de screening van baarmoederhalskanker. Het bedrijf is opgericht door drie studenten van de Rijksuniversiteit Groningen: Jean-Luc Kraaijenoord, Wisse Krikke en Nutte van Belzen.

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  06 APRIL 2017

  Noorden investeerde 100 miljoen euro in 2016. Wat leverde dat op?

  In het Noorden is in 2016 voor een totaal van meer dan 100 miljoen euro aan subsidiegeld verdeeld. Dat blijkt uit een overzicht van het in Groningen in het pand van de Kamer van Koophandel gevestigde Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Wat heeft dat opgeleverd voor Noord-Nederland?

 • Economie Innovatie

  31 MAART 2017

  Woodwatch: houten horloges uit Groningen op derde plaats snelst groeiende webwinkels

  Prachtige horloges maken ze. Dat vinden in elk geval steeds meer consumenten want de Groningse horlogemaker Woodwatch – opgericht door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen – heeft de derde plaats bereikt op een lijst van snelst groeiende webwinkels van Nederland, de zogenaamde 'Lightspeed Ecommerce50'.

 • Verenigingsnieuws Economie Innovatie

  20 MAART 2017

  Zernike Café: donderdag 23 maart - alles over geothermie

  Donderdag 23 maart is er in het gebouw van Entrance, Zernikelaan 17 een ‘Zernike Cafe’. Het is een informele ontmoeting tussen science en business. Met deze keer aandacht voor de vraag: Wat betekent het geothermieproject voor Zernike Campus en de stad? Lees alles over deze bijeenkomst in onderstaande uitnodiging.

 • Innovatie

  20 MAART 2017

  Nieuw aangezicht voor Poelestraat dankzij Vapiano

  De Poelestraat ziet er, komende vanaf de Grote Markt, nieuwer en moderner uit. Dat is te danken aan de vestging van de Italiaanse horecaformule Vapiano, zo meldt de nieuwsbrief van www.groningenvernieuwt.nl