• Innovatie

  17 APRIL 2019

  Groningse delegatie studenten en ondernemers bij digitaal topfestival in Berlijn

  Meer dan achtduizend bezoekers, elf podia en ruim 350 sprekers rondom honderd stands en dat allemaal op de prachtige locatie van het Station Berlin. De ‘Berlin Hub 2019’ was een groot succes en een delegatie uit Groningen was er bij. Ruim twintig GDBC studenten van de Rijkuniversiteit Groningen, tezamen met een even grote groep ondernemers uit Noord-Nederland, waren met de bus afgereisd naar Berlijn om daar twee dagen lang dit digitale festival bij te wonen.

 • Innovatie

  10 APRIL 2019

  Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

  Flinc, onderdeel van de NOM, adviseert en begeleidt Groningse MKB’ers met groeiambitie bij het vinden van financiers. “We zijn al jaren actief om innovatieve startups in Noord-Nederland investor- ready te maken en te begeleiden naar financiering. Die expertise en ons financieringsnetwerk zetten we nu ook in voor het gevestigde MKB in de provincie Groningen met groeiambitie en een financieringsvraag”, vertelt Bjorn Redmeijer, projectmanager van Flinc.

 • Innovatie Duurzaamheid

  09 APRIL 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Sociaal Ondernemen ( 17 april)

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert woensdag 17 april een gratis masterclass Sociaal Ondernemen. Opgave voor deze masterclass is nog mogelijk. Bijzonder is dat volgens de sprekers sociaal ondernemen niet alleen een mooie doelstelling is, maar dat het ook groeikansen biedt voor je onderneming.

 • Innovatie

  03 APRIL 2019

  Inschrijving Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden is geopend

  De inschrijving voor de Jonge Ondernemingsprijs van het Noorden is geopend. Ondernemers uit Drenthe, Friesland en Groningen kunnen zich vanaf nu inschrijven voor deze uitdagende wedstrijd. Het initiatief wordt enthousiast gesteund door verschillende bedrijven uit Noord-Nederland en diverse gemeenten en provincies.

 • Economie Innovatie

  01 APRIL 2019

  Jonge Groningse ondernemers onderscheiden door Commercieele Clubs

  De Commercieele Club Groningen en de Jongeren Commerciële Club (JCC) hebben maandagavond in restaurant De Coendersborg drie talentvolle jonge Groningse ondernemers in het zonnetje gezet. Eén van de drie, Marijn Poelman (27), won uiteindelijk de Paul Dijkstra Award.

 • Innovatie

  28 MAART 2019

  Groningse bouwbedrijven kunnen straks beter virtueel ontwerpen dankzij BIM- lab van Alfacollege

  Het begint steeds ‘normaler’ te worden dat architecten en bouwbedrijven virtual reality gebruiken bij hun ontwerpen en om ‘in de toekomst’ te kijken. Maar lang niet alle medewerkers weten hoe je dat doet: “Bimmen”. Daarom gaat het Alfa College studenten opleiden die dat wel kunnen. Daarvoor is er een BIM-lab ingericht.

 • Innovatie

  07 MAART 2019

  Budget flexplekken in De Printfabriek

  In De Printfabriek aan de Atoomweg in Groningen kunnen (startende) ondernemers nu ook terecht voor budget flexplekken.

 • Economie Innovatie

  05 MAART 2019

  Bijeenkomst Leisure Academy Groningen over toekomst vrijetijdseconomie Groningen

  Donderdag 7 maart organiseren Leisure Academy Groningen en Toeristisch Groningen een bijeenkomst voor ondernemers in de toeristische branche. Het thema is: ‘Groningen als bestemming 2030, welke route kiest u?’.

 • Innovatie

  03 MAART 2019

  De Drie Gezusters brengt samen met Baxbier eigen IPA speciaalbier

  Vandaag, zondag 3 maart, is De Drie Gezusters twee jaar in handen van Meyer Beheer. Het Groningse Grand Café heeft voor die gelegenheid een tweede eigen speciaalbier ontwikkeld: De Drie Gezusters IPA.

 • Economie Innovatie

  26 FEBRUARI 2019

  Groningse bedrijven massaal aanwezig bij dertigste editie Marug-conferentie

  Ruim driehonderd studenten en tegen de 150 ondernemers cq personen van organisaties uit onder andere het bedrijfsleven waren dinsdag aanwezig bij de dertigste editie van de Marug-conferentie.

 • Innovatie

  14 FEBRUARI 2019

  Lidl opent nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen

  Supermarktketen Lidl opent op woensdag 20 februari een nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen. Klanten kunnen vanaf deze dag terecht voor alle dagelijkse boodschappen. De winkel is zeven dagen per week open voor klanten uit Groningen en omstreken. De winkel in Groningen is één van de eerste supermarkten in Nederland waar geen sigaretten en tabak wordt verkocht.