• Innovatie Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Gronings IT bedrijf Dropper start met PostNL emissievrije pakketbezorging in Groningen

  Dropper, een van de nieuwe veelbelovende paradepaardjes van de Groningse economie, gaat met PostNL samenwerken aan emissievrije pakketbezorging in Groningen

 • Economie Innovatie

  07 JUNI 2019

  Ondernemersdag voor starters in Groningen op 27 juni

  Groningen barst van de startups en scale-ups. Volgens de Deloitte Fast50, de lijst van snelst groeiende bedrijven, groeien de ondernemingen gewoon door. De lijst bestaat voor meer dan 10% uit Groningse bedrijven (City of Talent, 2018). Omdat Groningen zo’n ondernemende regio is organiseert Startersdagen.com een Ondernemersdag op 27 juni om ondernemers te helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

 • Economie Innovatie

  03 JUNI 2019

  Hoe zet je Facebook en Instagram in voor jouw bedrijf ? Gratis lezing voor Groningse ondernemers

  Facebook en Instagram zijn bijna onvermijdelijk voor bedrijven die zichtbaar willen worden bij klanten. Maar hoe zet je deze media het meest efficiënt in? Daarover gaat een gratis lezing bij EM2Groningen op 26 juni. Deze avond biedt een unieke mogelijkheid om gratis de meest waardevolle informatie over dit onderwerp te krijgen uit de mond van trendwatcher Sander Duivestein. Wel is aanmelding voor de bijeenkomst nodig. Dat kan via deze link trendship.nl/facebook-aanmelden (Lees verder)

 • Economie Innovatie

  27 MEI 2019

  A Little Lovely Company komt met nieuwe collectie 'vrolijke sfeerbrengers'

  A Little Lovely Company aan de Stavangerweg 10 in Groningen meldt vol enthousiasme dat er een nieuwe collectie artikelen voor kinderen is ontwikkeld.

 • Economie Innovatie

  23 MEI 2019

  Groningse studenten kunnen collegegeld verdienen door fabriek van de toekomst te ontwerpen!

  Het Groningse concern AVEBE heeft een bijzondere ontwerp-wedstrijd uitgeschreven waarbij studenten hun collegegeld terug kunnen verdienen! Ze worden gevraagd met nieuwe ideeën te komen voor het ontwerpen van een fabriek. Avebe vraagt studenten om vernieuwende ideeën aan te dragen, vanuit een greenfield principe: wat als je een fabriek helemaal opnieuw mocht bouwen?

 • Innovatie Duurzaamheid

  22 MEI 2019

  Restwarmte datacenters Zernike Campus voor 10.000 Groningse woningen

  Nog voor de zomer wordt een definitief besluit genomen over plannen van de organisatie WarmteStad om restwarmte van datacenters op Zernike Campus te gebruiken voor Groningse huizen en kantoren. Maar liefst tienduizend huizen zouden zo van warmte kunenn worden voorzien.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Grootschalig zonnepark Groningen Airport Eelde uniek in de wereld

  De voorbereidende werkzaamheden voor de realisering van een grootschalig zonnepark op het middenterrein van Groningen Airport Eelde zijn gestart. Het is wereldwijd voor het eerst dat op een luchthaven op deze wijze een zonnepark wordt gerealiseerd.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  20 MEI 2019

  Groningen krijgt in juni opnieuw Fair Fashion Festival

  Modeliefhebbers in Groningen kunnen in juni opnieuw hun hart ophalen. Dan is er Pinkerstermaandag 10 juni voor de tweede keer het Fair Fashion Festival. Dat is een festival met niet alleen aantrekkelijk mode, maar die mode is ook duurzaam, betaalbaar en modieus.

 • Economie Innovatie

  14 MEI 2019

  Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

  Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 MEI 2019

  Groningen in juni hét centrum voor bak- en vrachtfietsen dankzij International Cargo Bike Festival (ICBF)

  In de stad Groningen vindt op 14, 15 en 16 juni het International Cargo Bike Festival (ICBF) plaats op het Suikerfabriekterrein. Daar laten zo’n honderd bedrijven en organisaties zien wat bak- en vrachtfietsen te bieden hebben. De meeste bakfietsen kun je uitproberen op het testparcours.

 • Innovatie

  23 APRIL 2019

  Donderdag: Dag van de Ondernemende Student in Start-up City op Campus Groningen

  Groningen zit boordevol ondernemers-talent. Elk jaar starten jongeren nieuwe bedrijven met onverwachte formules. Studenten die óok overwegen om een bedrijf(je) te starten kunnen een kijkje nemen op een uniek festival in Start-up City op Campus Groningen, zo meldt Digital Society Hub

 • Innovatie

  17 APRIL 2019

  Groningse delegatie studenten en ondernemers bij digitaal topfestival in Berlijn

  Meer dan achtduizend bezoekers, elf podia en ruim 350 sprekers rondom honderd stands en dat allemaal op de prachtige locatie van het Station Berlin. De ‘Berlin Hub 2019’ was een groot succes en een delegatie uit Groningen was er bij. Ruim twintig GDBC studenten van de Rijkuniversiteit Groningen, tezamen met een even grote groep ondernemers uit Noord-Nederland, waren met de bus afgereisd naar Berlijn om daar twee dagen lang dit digitale festival bij te wonen.

 • Innovatie

  10 APRIL 2019

  Flinc maakt financiering toegankelijk voor innovatief Gronings MKB!

  Flinc, onderdeel van de NOM, adviseert en begeleidt Groningse MKB’ers met groeiambitie bij het vinden van financiers. “We zijn al jaren actief om innovatieve startups in Noord-Nederland investor- ready te maken en te begeleiden naar financiering. Die expertise en ons financieringsnetwerk zetten we nu ook in voor het gevestigde MKB in de provincie Groningen met groeiambitie en een financieringsvraag”, vertelt Bjorn Redmeijer, projectmanager van Flinc.

 • Innovatie Duurzaamheid

  09 APRIL 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Sociaal Ondernemen ( 17 april)

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert woensdag 17 april een gratis masterclass Sociaal Ondernemen. Opgave voor deze masterclass is nog mogelijk. Bijzonder is dat volgens de sprekers sociaal ondernemen niet alleen een mooie doelstelling is, maar dat het ook groeikansen biedt voor je onderneming.