• Innovatie

  14 FEBRUARI 2019

  Lidl opent nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen

  Supermarktketen Lidl opent op woensdag 20 februari een nieuwe winkel aan de Rijksweg in Groningen. Klanten kunnen vanaf deze dag terecht voor alle dagelijkse boodschappen. De winkel is zeven dagen per week open voor klanten uit Groningen en omstreken. De winkel in Groningen is één van de eerste supermarkten in Nederland waar geen sigaretten en tabak wordt verkocht.

 • Economie Innovatie

  02 FEBRUARI 2019

  Huiskamercafé LUI in Groningen: telefoon uit, pantoffels aan

  De Oude Ebbingestraat en de rest van Groningen is een bijzonder restaurant rijker: huiskamercafé Lui.

 • Economie Innovatie

  29 JANUARI 2019

  Office Centre Groningen terug op oude locatie; ‘alles wat ondernemers nodig hebben’

  Kantoorartikelenleverancier Office Centre Groningen is weer terug op haar oude locatie aan de Kielerbocht 11. Vanuit dit pand werden de afgelopen jaren kantooratikelen onder de naam Staples Retail aangeboden. Maar sinds enkele maanden prijkt de naam Office Centre weer op de gevel. Zaterdag 30 maart 2019 houdt Office Centre Groningen de officiële heropening.

 • Innovatie

  28 JANUARI 2019

  21-jarige Valeria Scamacca opent Italiaanse wijnbar en restaurant in Groningen

  Op de locatie van voormalig restaurant Romantica aan de Rademarkt 15 in Groningen is sinds deze maand het nieuwe restaurant ‘47 Anno Domini’ Groningen geopend.

 • Innovatie

  25 JANUARI 2019

  Kranenburg krijgt Kranenburgpark voor ontmoeten en bewegen gebaseerd op principes van circulariteit

  Met grote instemming van ondernemers op Kranenburg en wijkbewoners van De Buitenhof gaat nog dit voorjaar de aanleg van start van het Kranenburgpark. De eerste fase van dit park, naar ontwerp van DonkerGroen, wordt gerealiseerd in de driehoek tussen A7, Eemsgolaan en Rozenburglaan rondom het Gamefi-theater. Zowel bij de aanleg als bij het onderhoud spelen natuur en circulariteit een hoofdrol. Het park is een initiatief van Bedrijvenvereniging WEST, in samenwerking met de wijkvereniging Hoogkerk. Extra bijzonderheid is dat DonkerGroen de komende 5 jaar ook verantwoordelijk is voor het onderhoud van Kranenburgpark.

 • Innovatie

  25 JANUARI 2019

  Het Noorden als voorloper als het gaat om de aanpak van Cybersecurity (VIDEO)

  Met de steeds verdergaande digitalisering wordt Cybersecurity ook steeds belangrijker. In het Noorden zijn al veel initiatieven die ervoor zorgen dat de regio landelijk gezien zelfs een voorloper is als het gaat om de aanpak van Cybersecurity. De Stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland doet ook een duit in het zakje. Zij organiseerden vorige week een bijeenkomst voor de al meer dan zestig aangesloten partijen. 

 • Economie Innovatie

  23 JANUARI 2019

  LinQhost uit Groningen krijgt opdracht voor hostingbeheer Zwanenberg Food Group

  LinQhost uit Groningen, specialist in managed hosting en kennispartner voor vele online bedrijven, gaat het beheer verzorgen van de hosting voor de Zwanenberg Food Group, een van de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven, snacks, droge worst, soepen en sauzen.

 • Economie Innovatie

  22 JANUARI 2019

  Gronings bedrijf Basicly gaat Nederlandse basisscholen helpen met computerlessen

  Het Groningse bedrijf Basicly - tot voor kort ITurnIT - gaat scholen in heel Nederland helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden aan scholieren in het basisonderwijs. In Stad en provincie Groningen helpt het bedrijf nu al 160 scholen. Er is een nieuw computerprogramma ontwikkeld waarmee basisscholen in héel Nederland hun  leerlingen straks gemakkelijk basiskennis over programmeren of ICT kunnen aanbieden.

 • Innovatie

  21 JANUARI 2019

  Broodje Falafel nu ook per fiets thuis bezorgd

  Falafel-liefhebbers in Groningen kunnen hun favoriete broodje nu ook per fiets thuis of op het werk laten bezorgen.

 • Innovatie

  21 JANUARI 2019

  Stijlvolle horeca in Groningen: champagne in Bar Cinq

  Groningen is goed voorzien van bars en restaurants waar je tegen scherpe prijzen iets kunt consumeren. Sinds vorige week is de stad nu ook een gelegenheid rijker waar je met de chique tak van je familie terecht kunt: Bar Cinq aan de Kleine Kromme Elleboog 5. Ze serveren er onder meer een aardige Louis Brut Champagne voor 35 euro.

 • Innovatie

  15 JANUARI 2019

  1,8 miljoen voor datacenter Bytesnet op Zernike Campus

  Bytesnet krijgt 1,8 miljoen subsidie uit de Regionale Investeringssteun Groningen voor de bouw van een nieuw datacenter op Zernike Campus. Het centrum werd op 17 november geopend in bijzijn van minister Van Engelshoven en kostte ruim 11 miljoen. Het eerste aardbevingsbestendige datacenter in Nederland is een van de meest energiezuinige in Europa.

 • Economie Innovatie

  15 JANUARI 2019

  Groningse muziek start-up Chordify: acht miljoen unieke bezoekers per maand

  Het gaat goed met Chordify, een muziekeducatieplatform dat vijf jaar geleden werd opgericht in Groningen. Chrordify heeft een systeem ontwikkeld om makkelijker instrumenten te bespelen en levert direct alle akkoorden voor een nummer. Inmiddels heeft het ook een vestiging in Utrecht en is het gegroeid van duizend bezoekers per dag in 2013, naar acht miljoen unieke bezoekers per maand in 2018. Chordify zal tijdens Eurosonic een sessie opnemen met Nederlandse popsterren EUT.

   

 • Innovatie

  08 JANUARI 2019

  Tweede hands designkledingzaak Tulip-Style: chique merken in de Oosterpoort

  Is kleding van top-ontwerpers en van top-modehuizen onbereikbaar voor de meeste Groningers? Sinds enige tijd niet meer. Want aan de Oosterweg 14 a in de Oosterpoortwijk is Tulip-Style gevestigd. Daar kan men terecht voor de meest hoogwaardige dameskleding van beroemde merken. Van Gucci, Prada, Chanel en Philippa K, tot Pauw, Armani, Girbaud, Paul Smith of MaxMara. Daarbij gaat het om tweede hands kleding, maar van uitstekende kwaliteit. Echt goedkoop is het overigens nog steeds niet, maar voor wie een beetje spaart is het nu makkelijker haalbaar.

 • Economie Innovatie

  31 DECEMBER 2018

  Groningen krijgt speciaalzaak voor macarons in Oude Ebbingestraat

  Groningen krijgt een winkel waar mensen terecht kunnen voor de meest uiteenlopende macarons. Wat dacht u bijvoorbeeld van een macaron van pistache en abrikoos? Kersen en monchou? Of een combinatie van kweepeer en lavendel?

 • Economie Innovatie

  29 DECEMBER 2018

  Gratis drinken tijdens diner in ‘De Biechtstoel’

  Toenemende concurrentie in de Groningse horeca zorgt er voor dat bedrijven in deze sector voortdurend moeten vernieuwen. Dat leidde bij restaurant De Biechtstoel in Groningen tot een nieuwe formule: gratis drinken tijdens een diner.

 • Innovatie

  18 DECEMBER 2018

  Groninger Ondernemers Courant nu ook te volgen via LinkedIn

  De Groninger Ondernemers Courant is voortaan ook te volgen via LinkedIn. Althans: dagelijks zullen we ook relevante berichten delen via LinkedIn. Op deze manier hopen we lezers uit het Groningse zaken- en bedrijfsleven op de hoogte te houden van de belangrijkste ontwikkelingen. Maar ook via Facebook, de website en de wekelijkse digitale nieuwsbrief van de GROC kunt u ons blijven volgen. Wilt u ons volgen viaLinkedIn, klik dan hier! (Foto: Ondernemers bij Walk of Fame Hanzehogeschool, Foto archief GIC.nl).

 • Innovatie

  17 DECEMBER 2018

  Groningen is unieke ‘sociale’ brouwerij rijker: De Prael aan Boterdiep

  In Groningen is een unieke brouwerij geopend. Eén van de bijzonderheden van deze brouwerij, gevestigd aan het Boterdiep, is dat er mensen werken met afstand tot de arbeidsmarkt. De Prael Groningen werkt samen met WerkPro, een overkoepelende organisatie van sociale ondernemingen waar mensen naar werk worden begeleid.

 • Economie Innovatie

  14 DECEMBER 2018

  Grootschalig accountantskantoor naar Martini Trade Park

  Het Martini Tradepark in Groningen krijgt een nieuwe impuls met de komst van een groot ven internationaal accountants- en belastingadviseursbedrijf.