• Innovatie Duurzaamheid

  17 OKTOBER 2018

  Opening Klimaatcentrum door Ban Ki-moon: kroon op het werk voor duurzaamheids-ambities Groningen

  Groningen is zéer ingenomen met de komst van het zogenaamde Global Center on Adaptation op de Zernike Campus. Dat werd vanmorgen officieel geopend door de vroegere secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, nadat hij eerder in de Martinikerk een ere-doctoraat had aanvaard. Groningen is samen met Rotterdam de vestigingsplaats voor dit wereld-centrum over klimaatverandering. De komst van het centrum is ook een mooie beloning voor alle energie die de afgelopen jaren is gestoken in centra als Energy Valley. Groningen is nu echt een toonaangevende ‘klimaatstad’ geworden.

   

 • Innovatie

  17 OKTOBER 2018

  SMC050 over Cryptocurrencies, Blockchain en The Machine Economy

  Krijn Soeteman en Jan-Peter Doomerink zijn de sprekers tijdens de SMC050-bijeenkomst op maandag ‎29‎ ‎oktober over Cryptocurrencies, Blockchain en The Machine Economy. Ondanks de anti-blockchain clickbait verhalen van de laatste tijd blijft de potentie van blockchain, Bitcoin en cryptotokens springlevend.

 • Innovatie Leefbaarheid

  16 OKTOBER 2018

  Martini Trade Park: donderdag toekomstvisie gepresenteerd

  Donderdag 18 oktober worden de toekomstvisie en gebiedsdeals van het Martini Trade Park gepresenteerd aan ondernemers en pandeigenaren Martini Trade Park. Dat meldt de Bedrijvenvereniging WEST op haar website. Geïnteresseerden kunnen zich voor de bijeenkomst aanmelden door een email te sturen aan:  secretariaat@bedrijvenverenigingwest.nl

 • Innovatie

  15 OKTOBER 2018

  Groninger Retail Academy: gratis bijeenkomst over toekomst van de Retail tot 2030

  Wat zijn de belangrijkste veranderingen in de retail-sector tot het jaar 2030, waar ondernemers, ook in Groningen, nu al rekening mee moeten houden? Dat is het onderwerp van een bijeenkomst op dinsdag 6 november georganiseerd door de Groninger Retail Academy. Tijdens deze unieke bijeenkomst tijdens de Promotiedagen kunnen ondernemers uit de retail-sector zich gratis laten informeren over de nieuwste trends en technologische veranderingen.

 • Economie Innovatie

  15 OKTOBER 2018

  ZAP Innovatiehal: unieke testhal voor Groningse ondernemers op Campus Groningen

  Groningen is een unieke faciliteit rijker waar ondernemers laboratoriumuitkomsten kunnen testen en opschalen om deze te kunnen door-ontwikkelen tot een markt-klaar product. Deze nieuwe voorziening is de ZAP Innovatiehal op Campus Groningen. Vorige week werd deze hal officieel geopend, zo meldt de website Campus Groningen

 • Innovatie

  15 OKTOBER 2018

  Tweede GDBC-event op 13 november in DOT

  Het Groningen Digital Business Centre (GDBC) organiseert op dinsdag 13 november zijn tweede event, in DOT aan de Vrydemalaan. Diverse sprekers geven een toelichting op de laatste ins en outs rondom Digital Business. Onder hen Wijnand Jongen, CEO van Thuiswinkel.org, over The future of retail in the light of digitization, en Marcel Gerritsen, directeur Strategie & Innovatie Bedrijven van de Rabobank, onder de titel ‘Help entrepreneurs grow: how to do this with data’. Het GDBC-event begint om 15.00 uur, inloop vanaf 14.30 uur.

 • Economie Innovatie

  12 OKTOBER 2018

  Groningse ondernemers kijken ogen uit in China

  Een delegatie met ondernemers uit Groningen, en de andere Noordelijke provincies, is begonnen aan een soort ontdekkingsreis door China. Ze willen weten wat Noordelijke ondernemers kunnen leren van de nieuwste Chinese technologie op het gebied van retailing, shopping en branding.Tot de deelnemers behoren Marion Tjin-Tham-Sjin, Haskia Kramer, Bart Giezen en Xandra Groenewold.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  10 OKTOBER 2018

  Stad-Groningse bedrijven genomineerd voor Social Impact Award

  Twee ondernemingen uit de stad Groningen en twee uit de provincie zijn genomineerd voor de Social Impact Award 2018. Dat is een onderscheiding voor startende bedrijven die niet alleen winst maken, maar die ook van grote sociale en maatschappelijke betekenis kunnen zijn. De prijs wordt woensdag 17 oktober uitgereikt. Welke Groninger bedrijven zijn genomineerd?

 • Economie Innovatie

  09 OKTOBER 2018

  Familiebedrijven Groningen: advies van Student Consultancy Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

  Familiebedrijven in Groningen die zich verder willen ontwikkelen en een volgende stap willen zetten, kunnen een beroep doen op advies van Student Consultancy. Dat is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij masterstudenten met de meest frisse kennis worden ingezet voor advieswerk. Tot en met 25 oktober kunnen familiebedrijven zich aanmelden voor een nieuw project met advies op maat van Student Consultancy.

 • Economie Innovatie

  04 OKTOBER 2018

  Groningse Noordhoff Uitgevers brengt nieuwe Bosatlas uit: nu gewijd aan de Wadden

  Een van de bekendste ‘exportprodukten’ van Groningen: dat zou je kunnen zeggen van de Bostalas. Al sinds 1877 brengt het Groningse bedrijf Noordhoff Uitgevers Bosatlassen uit, bekend bij miljoenen Nederlanders. Volgende week komt daar weer een nieuwe Bosatlas bij: deze keer volledig gewijd aan de Wadden.

 • Economie Innovatie

  02 OKTOBER 2018

  Groot ‘werkfestival’ in Groningen voor bedrijven op zoek naar personeel

  Op het Suikerunieterrein in Groningen begint woensdag 31 oktober een uniek Werkfestival. Er worden meer dan tienduizend bezoekers verwacht, bij wat de grootste banenbeurs van het Noorden moet worden, zo meldt de website van Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO).

 • Innovatie

  01 OKTOBER 2018

  Bijeenkomst Groninger Retail Academy over de “Retail2030” tijdens Noordelijke Promotiedagen

  Hoe ziet de winkel van de toekomst er uit omstreeks het jaar 2030? Hoe kunnen we nu al inspelen op te verwachte veranderingen? Hoe maak jij je winkel toekomstbestendig? Deze vragen - en andere - komen aan de orde tijdens een zeer leerzame en inspirerende bijeenkomst van de Groninger Retail Academy, tijdens de Promotiedagen op dinsdag 6 november. U kunt zich nú al aanmelden voor deze (gratis!) bijeenkomst

 • Economie Innovatie

  24 SEPTEMBER 2018

  Zernike Campus Groningen aan vooravond grote veranderingen

  De Zernike Campus Groningen staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Zo zal de Zernikelaan worden aangesloten op de ringweg, komt er een nieuw fietspad over de Penningsdijk en zijn er bouwplannen van RUG en Hanzehogeschool. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 2 oktober aanstaande van 16.00 uur tot 19.00 uur in de hal van de Energy Academy Europe, Nijenborgh 6, in Groningen.

 • Innovatie

  24 SEPTEMBER 2018

  Gemeente Groningen: contract van 70 miljoen voor uitbesteding ICT

  De gemeente Groningen en Fujitsu hebben een zesjarig contract getekend voor de uitbesteding van het grootste gedeelte van de generieke ICT-voorzieningen. De contractwaarde is 71,9 miljoen euro en naar verwachting levert deze overeenkomst een besparing op van minimaal vier miljoen euro per jaar vanaf 2021, zo meldt de gemeente Groningen.

 • Economie Innovatie

  24 SEPTEMBER 2018

  PRA Health Sciences in Groningen nu grootste centrum voor geneesmiddelenonderzoek van Europa

  PRA Health Sciences opent woensdag haar verbouwde en aangepaste locatie aan de Van Swietenlaan in Groningen. Met deze verbouwing heeft PRA op deze locatie 150 onderzoeksbedden gerealiseerd en is daarmee het grootste centrum  voor geneesmiddelenonderzoek in Europa.  

 • Economie Innovatie

  20 SEPTEMBER 2018

  Northern Knowledge - nieuw centrum voor innovatie en ondernemerschap geopend

  Op de Zernike Campus Groningen is donderdagmiddag Northern Knowledge officieel geopend, een nieuw trefpunt en netwerk voor partijen uit wetenschap, economie, maatschappij en onderwijs.

 • Economie Innovatie

  20 SEPTEMBER 2018

  Horecabeurs Noord Nederland in Martinikerk

  De Martinikerk in Groningen is maandag 1 oktober het domein van de Noordelijke horeca. Voor de zevende keer wordt daar dan de Horecabeurs Noord Nederland georganiseerd.

 • Economie Innovatie

  18 SEPTEMBER 2018

  Hoed Groningse hoedenmaakster in beeld op Prinsjesdag

  Tot voor kort leek het vak van hoedenmaker een uitgestorven beroep in Nederland. Maar de Stad-Groningse Hetty Krook startte in 2015 een eigen hoedenmakerij. Voorlopig hoogtepunt voor haar vormt het feit dat een van haar ‘HoedenvanKrook’, zoals haar bedrijf heeft, vandaag is te zien tijdens Prinsjesdag. Made in Groningen, dus!

 • Innovatie

  14 SEPTEMBER 2018

  BioBTX opent demofabriek op Zernike Campus: mijlpaal voor duurzame chemie

  Gedeputeerde Patrick Brouns verrichtte gisteren de officiële opening van de demofabriek van BioBTX op de Zernike Campus. BioBTX heeft een technologie ontwikkeld die het mogelijk maakt plastics, zoals PET, polystyreen en andere chemische producten te maken met bio-massa als grondstof. In de demofabriek wordt deze technologie in praktijk gebracht, wat een mijlpaal betekent voor de chemische industrie wereldwijd op de weg naar duurzame, circulaire productie. Algemeen directeur Pieter Imhof: “De opening van onze fabriek is ook voor ons een mijlpaal, nu we na de succesvolle laboratoriumfase onze eigen pilot plant faciliteiten hebben waar we kunnen aantonen dat de technologie werkt en waar we producten kunnen maken die onze partners kunnen toepassen in verschillende producten.”

 • Innovatie

  12 SEPTEMBER 2018

  Winkelcentrum Paddepoel enthousiast over unieke ‘’feed-back- tool"van Groningse start-up

  De Groningse start-up Satysfact heeft een nieuwe tool bedacht waarmee klanten ter plaatse en onmiddellijk feed-back kunnen geven over service, kwaliteit of bediening. Bijzonder is dat het geven van feedback door de klant wordt gekoppeld aan een donatie voor een goed doel. Winkelcentrum Paddepoel werkte mee aan een pilot, en is zeer enthousiast over haar ervaringen.

   

 • Innovatie

  12 SEPTEMBER 2018

  'Startup in Residence': originele antwoorden op problemen in Groningen start vrijdag

  Jonge ondernemers of start-ups in Groningen gaan vanaf vrijdagmiddag 14 september aan de slag om originele oplossingen te verzinnen voor actuele problemen in Groningen. Het gaat om mensen die zich hebben aangemeld voor het bijzondere programma ‘Startup in Residence’. Dat is een initiatief gesteund door onder meer provincie en gemeente Groningen, met als doel mensen uit te dagen om met nieuwe antwoorden te komen op actuele vraagstukken. Vrijdagmiddag is de kick-off van het programma, om drie uur in het Groninger Forum aan het Hereplein in Groningen.