• Innovatie

  23 FEBRUARI 2018

  Waar vind je de lekkerste puut patat in Stad?

  In Groningen komen steeds meer variaties op het ouderwetse zakje patat. Sommige winkels specialiseren zich in friet van hoge kwaliteit. Maar waar zijn volgens ú de lekkerste frieten te halen?

 • Innovatie

  14 FEBRUARI 2018

  5G Masterclass op 22 februari over 5G en Blockchain

  Wat is Blockchain? Wat biedt het voor mogelijkheden en wat is de connectie met 5G? Nikos Moustakas van KPN vertelt hierover tijdens de 5G Masterclass op 22 februari in het 5G Lab op Zernike Campus. De 5G Masterclass is voor iedereen toegankelijk en begint om 16.00 uur.

 • Innovatie

  08 FEBRUARI 2018

  26 miljoen nieuwe subsidies beschikbaar voor onderzoek, valorisatie en proeftuinen

  Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) stelt sinds 1 februari 2018 weer ruim 26 miljoen euro aan subsidies beschikbaar voor projecten gericht op valorisatie, onderzoek, proeftuinen, netwerkontwikkeling en human capital. Dat meldt de website campus.groningen.nl

 • Innovatie

  07 FEBRUARI 2018

  InnoCore: biomedisch bedrijf uit Groningen bij de wereldtop

  In 2004 werd het opgericht, en inmiddels behoort het bij de beste biofarmaceutische bedrijven ter wereld: InnoCore. Opnieuw een paradepaardje uit de stad-Groningse economie, waar mensen uit de hele wereld komen solliciteren voor een baan. InnoCore maakt verpakkingsmateriaal voor geneesmiddelen dat afbreekbaar is in het menselijk lichaam.

 • Innovatie

  07 FEBRUARI 2018

  Grote opdracht voor Groningse softwareleverancier Embrace SBS

  Het Groningse Embrace SBS, softwareleverancier en specialist in sociaal internet aan de Griffeweg, heeft een grote opdracht in de wacht gesleept van de Nederlands-Duitse netbeheerder TenneT. Softwareclub Embrace mag de komende jaren de Nederlands-Duitse hoogspanningsnetbeheerder TenneT ondersteunen met een platform voor (interne) communicatie. TenneT wil Duitse en Nederlandse collega’s meer met elkaar verbinden. Doordat Embrace zowel in Nederland als in Duitsland actief is, kan de club dit realiseren. 

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  06 FEBRUARI 2018

  Sontplein aan vooravond grote veranderingen; ondernemers geïnformeerd

  Het Sontplein staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Zo zal het oude Praxispand worden verbouwd en zal een Masterplan Sontplein worden uitgevoerd. In de zomer van 2019 moet alles klaar zijn. Ondernemersvereniging VBZO organiseerde onlangs een speciale bijeenkomst over alle ontwikkelingen, voor ondernemers op en rond het Sontplein. Volgens de website van de VBZO komt er mogelijk ook een parkmanagementorganisatie speciaal voor het Sontplein.

 • Innovatie

  29 JANUARI 2018

  SMC050 op 19 februari over de Biotech revolution; is de mens maakbaar?

  De eerstvolgende bijeenkomst van smc050 op 19 februari staat in het teken van de moderne biotechnologie: het aanpassen van de eigenschappen van bacteriën, planten en dieren aan door rechtstreeks in te grijpen op het DNA, de code van alle erfelijke informatie. Spreker is dr. ir. Floris Foijer, die binnen het onderzoeksinstituut ERIBA (European Research Institute for the Biology of Ageing) een onderzoeksgroep leidt die zich bezighoudt met chromosomale instabiliteit: “Wij doen onderzoek naar lichaamscellen met een afwijkende hoeveelheid DNA. Wij willen weten welke gevolgen dat heeft en hoe dat kan leiden tot kanker.”

 • Innovatie

  25 JANUARI 2018

  Mr. Franklin: stijlvolle brillen, nieuw concept opent in Folkingestraat

  De winkels in Groningen blijven zich maar vernieuwen. Dat geldt ook voor de brillenbranche.

   

 • Innovatie

  19 JANUARI 2018

  Eerste paal Bytesnet: Datalab en Datacentrum op Zernike Campus

  Het bedrijf Bytesnet heeft de eerste paal geslagen voor de bouw van een Datalab in combinatie met een datacentrum op de Zernikecampus in Groningen. Dat meldt de website Campus Groningen.

 • Innovatie

  19 JANUARI 2018

  Mooie Groningse innovaties mede dankzij Eurosonic Noorderslag

  Groningen staat deze dagen weer helemaal in het teken van Eurosonic Noorderslag. Naast de muziek levert dat ook mooie innovaties op door Groningse bedrijven, mede dankzij hun betrokkenheid bij ESNS. Founded in Groningen zet op zijn website vier Groningse voorbeelden in de spotlights die actief zijn op het snijvlak van muziek, technologie en festivals.

 • Innovatie

  18 JANUARI 2018

  Volop activiteiten in UMCG tijdens e-Health Week 2018

  Tijdens de nationale e-Health Week, van 22 tot en met 26 januari, organiseert het UMCG verschillende activiteiten rond het thema technologische vernieuwing in de zorg. Zo zijn er dagelijks op verschillende tijden en locaties kenniscafés en komt er bij de centrale fontein in het UMCG een 'Oooh! Dat is dus e-Health!-wall of fame', waar mensen in videoboodschappen kunnen vertellen over hun eigen ervaringen met zorgtechnologie.

 • Economie Innovatie

  12 JANUARI 2018

  Online-marketing bedrijf uit Groningen kiest nieuwe naam: Rocket Digital

  Ze groeien als kool. En de nieuwe naam die het Groningse online-marketing bedrijf In2search vandaag bekend heeft gemaakt, lijkt dat goed te symboliseren: Rocket Digital. Toch is deze nieuwe naam niet bedoeld om de eigen groei mee aan te geven maar wel de bij klanten beoogde omzetgroei. Vandaag, vrijdag, lanceerde dit jonge bedrijf uit de mediacentrale haar nieuwe naam in een opmerkelijke campagne.

 • Innovatie

  12 JANUARI 2018

  Eerste Hulp Bij IT-onderwijs door Groningse organisatie ITurnIT

  Het lijkt wel een EHBO-bus of een bijzondere ambulance: een opvallend busje van de Groningse organisatie ITurnIT. Deze organisatie helpt echter niet bij ongelukken, maar wel bij het bevorderen van kennis over ICT op Groningse scholen.

 • Innovatie Duurzaamheid

  05 JANUARI 2018

  Pand ABN AMRO Grote Markt compleet verduurzaamd

  Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen verricht donderdag 1 februari de officiële opening van het volledig gerenoveerde pand van ABN AMRO aan de Grote Markt 22 in Groningen.