• Innovatie

  14 AUGUSTUS 2018

  ‘High tech on high heels’: meer Groningse vrouwen in technische beroepen

  De positie van vrouwen in hoogopgeleid, technisch werk moet worden verbeterd. Er moeten meer vrouwen techniek gaan studeren en in technische beroepen aan de slag komen. Dat vinden vrouwen in Groningen betrokken bij het project ‘Femina, high tech on high heels’. 

 • Economie Innovatie

  14 AUGUSTUS 2018

  Gronings bedrijf PTB levert pronkstuk af bij Deutsche Bahn

  Het Groningse bedrijf PTB Special Products heeft onlangs een pronkstukje afgeleverd bij Deutsche Bahn. De Groningers maakten een unieke transportmachine voor het vervoeren van enorm zware onderstellen van treinen: de zogeheten PTB EPZ150. 

 • Innovatie

  08 AUGUSTUS 2018

  Levensveranderende behandelingen mogelijk door samenwerking InnoCore en Merck

  InnoCore Pharmaceuticals, gevestigd op de Healthy Ageing Campus, en Merck KGaA  (actief als MilliporeSigma in de VS en Canada) zijn een wereldwijde samenwerkingsovereenkomst aangegaan voor het eigen SynBiosys® biologisch afbreekbare polymeerplatform van InnoCore. Het medicijnafgifteplatform kan worden gebruikt om oplossingen met langdurige afgifte voor biologische geneesmiddelen in injecties te ontwikkelen. Dit meldt Campus Groningen op zijn website.

 • Innovatie

  06 AUGUSTUS 2018

  SMC050 op 10 september over Impact of Quantum Computing

  Google, IBM en een handvol andere corporates en onderzoeksinstellingen strijden om de volgende generatie supercomputers te maken. Maar ook landen als China, Japan, Zweden, Rusland en de USA doen een duit in het zakje wie de eerste en grootste gaat zijn op het gebied van QC. Tijdens de SMC050-bijeenkomst op 10 september lichten Arian Stolk, QuTech, en Cor van der Struijf, IBM, de actuele ontwikkelingen van QC toe.

 • Innovatie

  03 AUGUSTUS 2018

  Hanzehogeschool en KPN per 1 sept samen in data innovatie lab

  Op 1 september gaan de Digital Society Hub van de Hanzehogeschool en KPN ICT Consulting samenwerken in het data innovatie lab. Hier gaan studenten, docenten, onderzoekers en ondernemers werken aan nieuwe toepassingen op het gebied van data en kunstmatige intelligentie.

 • Innovatie

  01 AUGUSTUS 2018

  Plein De Nieuwe Bouw op Promotiedagen in november

  Nieuw op de Promotiedagen in MartiniPlaza op 6 en 7 november is het plein voor toekomstbestendig bouwen. Onder het motto De Nieuwe Bouw biedt het plein aan de bouwsector in de breedste zin van het woord een platform waar vakgenoten met elkaar in contact worden gebracht, verschillende spelers op de markt laten zien wat ze voor u kunnen betekenen, hoe ze inspelen op de huidige ontwikkelingen, én waar volop kennis kan worden vergaard middels een aantal inspirerende sessies.

 • Innovatie Campus Groningen

  18 JULI 2018

  Winactie naar Londen voor mooiste foto Campus Groningen

  Campus Groningen heeft een wedstrijd georganiseerd, met als inzet de mooiste foto van deze campus. Voor de winnaar zijn er twee vliegtickets naar Londen beschikbaar gesteld. Campus Groningen - de snelst groeiende campus van Nederland - vertelt over haar bijzondere foto-wedstrijd:

 • Innovatie Leefbaarheid

  17 JULI 2018

  Martini Trade Park moet aantrekkelijk 'verblijfspark' worden

  Hoe kunnen we er sámen voor zorgen dat het gebied rond en tussen het Martini Trade Park en Martiniplaza zich ontwikkelt tot een aantrekkelijk en levendig gebied, waar het prettig is om te werken, te wandelen en zelfs om er kortere of langere tijd te wonen? Dat was de vraag tijdens een bijeenkomst gistermiddag in het gebouw van My Office Stadspark georganiseerd door Bedrijvenvereniging WEST en gemeente Groningen.

 • Innovatie

  10 JULI 2018

  Masterclass Groninger Retail Academy: hoe versterken we de fysieke winkels tegenover 'online'?

  Op maandagavond 16 juli organiseert de Groninger Retail Academy een masterclass met als titel: 'De kracht van de fysieke winkel'. Aanmelden is nog mogelijk...

 • Innovatie

  04 JULI 2018

  Primeur voor Paddepoel: Barista Café

  Winkelcentrum Paddepoel heeft een primeur: er is een vestiging gekomen van Barista Café. Dat is een koffieketen met veel vestigingen in de Randstad, maar in het Noorden was er nog geen. Volgens de Facebookpagina Oogst Groningen, dat dit meldt, kan men er niet alleen terecht voor koffie, maar ook voor een uitgebreid ontbijt, taartjes en koffie-specials.
   

 • Innovatie Duurzaamheid

  25 JUNI 2018

  Bedrijvenvereniging WEST en Reisswolf in actie voor Martini Ziekenhuis

  Speciaal voor haar leden heeft Bedrijvenvereniging WEST in mei een speciale actie opgezet genaamd ‘Opgeruimd de zomer in’. Samen met archiefspecialist Reisswolf bood de vereniging haar leden een zeer aantrekkelijke opruimactie aan voor de vernietiging van vertrouwelijke documenten.

 • Economie Innovatie

  21 JUNI 2018

  Deze tien bedrijven maken kans op de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft tien genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van dit jaar. Wil je weten wie dat zijn? Lees dan snel verder!

 • Innovatie

  19 JUNI 2018

  Groot congres Healthy Ageing over gezondere leefomgeving in Groningen

  Het thema ‘Healthy Ageing’ (gezond ouder worden) is één van de speerpunten van de Groningse economie. Diverse instellingen en organisaties die bij de ontwikkeling van bedrijvigheid op het gebied van healthy ageing in Groningen zijn betrokken, gaan in oktober een groot congres organiseren over het verbeteren van de leefomgeving in Groningen

 • Innovatie

  18 JUNI 2018

  Retail Academy: gratis informatie over AVG

  De Groninger Retail Academy organiseert woensdagavond 20 juni een bijeenkomst voor Groningse ondernemers over de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Het zal u niet zijn ontgaan dat deze wet op 25 mei van kracht is geworden, we worden er voortdurend via email aan herinnerd. Toch zijn veel ondernemers nog niet helemaal klaar voor deze wetgeving.

 • Innovatie

  18 JUNI 2018

  Studenten Alfa-college organiseren Fashionshow in Martinikerk

  Ter afsluiting van het schooljaar organiseren studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college de Fashionshow. Het modespektakel met als thema ‘ERROR 404’ wordt gehouden op donderdag 28 juni in de Martinikerk in Groningen.

 • Innovatie

  15 JUNI 2018

  Eerste brouwerij van vrouwen in Groningen

  Dokjard: dat is de naam van een bijzondere brouwerij die gerealiseerd gaat worden aan de Noorderhaven 63. Het is de eerste brouwerij in het Noorden waar het bier wordt gebrouwen door vrouwen. In Amsterdam is al zo’n brouwerij.

 • Innovatie Campus Groningen

  15 JUNI 2018

  Healthy Ageing Campus (HAC): Campus Café voor wetenschap en ondernemers

  Donderdag 12 juli is er voor het eerst een Campus Café van de Healthy Ageing Campus (HAC). Dat café is bedoeld als informele ontmoeting ‘tussen science en business’.

 • Innovatie

  13 JUNI 2018

  “Sfeergebieden” moeten Groningen nóg aantrekkelijker maken

  De Groningen City Club wil toewerken naar het ontwikkelen van “sfeergebieden”. Dat betekent dat de sterke kanten van gebieden en straten extra moeten worden belicht, en dat kan uitstekend gebruikt worden bij de verdere vermarkting van Groningen, bij consumenten en toeristen. Dat bleek gisteravond tijdens een door de Groningen City Club georganiseerde bijeenkomst in bioscoop Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep.

 • Innovatie

  06 JUNI 2018

  Bijeenkomst en buffet binnenstadondernemers over “DNA van uw straat”

  Hoe kunnen straten van Groningen zich onderscheiden van andere straten? Wat zijn hun sterke kanten en hoe kun je dit ‘DNA van de straten’ nog verder versterken? Daarover gaat een bijeenkomst van- en voor binnenstadondernemers op dinsdag 12 juni in de bioscoop Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Organisator is de Groningen City Club. (Aanmelden kan door een mail te sturen aan: info@spd-groningen.nl)