• Economie Innovatie

  21 JUNI 2018

  Deze tien bedrijven maken kans op de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft tien genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van dit jaar. Wil je weten wie dat zijn? Lees dan snel verder!

 • Innovatie

  19 JUNI 2018

  Groot congres Healthy Ageing over gezondere leefomgeving in Groningen

  Het thema ‘Healthy Ageing’ (gezond ouder worden) is één van de speerpunten van de Groningse economie. Diverse instellingen en organisaties die bij de ontwikkeling van bedrijvigheid op het gebied van healthy ageing in Groningen zijn betrokken, gaan in oktober een groot congres organiseren over het verbeteren van de leefomgeving in Groningen

 • Innovatie

  18 JUNI 2018

  Retail Academy: gratis informatie over AVG

  De Groninger Retail Academy organiseert woensdagavond 20 juni een bijeenkomst voor Groningse ondernemers over de ‘Algemene Verordening Gegevensbescherming’ (AVG). Het zal u niet zijn ontgaan dat deze wet op 25 mei van kracht is geworden, we worden er voortdurend via email aan herinnerd. Toch zijn veel ondernemers nog niet helemaal klaar voor deze wetgeving.

 • Innovatie

  18 JUNI 2018

  Studenten Alfa-college organiseren Fashionshow in Martinikerk

  Ter afsluiting van het schooljaar organiseren studenten van de opleiding Specialist mode/maatkleding van het Alfa-college de Fashionshow. Het modespektakel met als thema ‘ERROR 404’ wordt gehouden op donderdag 28 juni in de Martinikerk in Groningen.

 • Innovatie

  15 JUNI 2018

  Eerste brouwerij van vrouwen in Groningen

  Dokjard: dat is de naam van een bijzondere brouwerij die gerealiseerd gaat worden aan de Noorderhaven 63. Het is de eerste brouwerij in het Noorden waar het bier wordt gebrouwen door vrouwen. In Amsterdam is al zo’n brouwerij.

 • Innovatie

  15 JUNI 2018

  Healthy Ageing Campus (HAC): Campus Café voor wetenschap en ondernemers

  Donderdag 12 juli is er voor het eerst een Campus Café van de Healthy Ageing Campus (HAC). Dat café is bedoeld als informele ontmoeting ‘tussen science en business’.

 • Innovatie

  13 JUNI 2018

  “Sfeergebieden” moeten Groningen nóg aantrekkelijker maken

  De Groningen City Club wil toewerken naar het ontwikkelen van “sfeergebieden”. Dat betekent dat de sterke kanten van gebieden en straten extra moeten worden belicht, en dat kan uitstekend gebruikt worden bij de verdere vermarkting van Groningen, bij consumenten en toeristen. Dat bleek gisteravond tijdens een door de Groningen City Club georganiseerde bijeenkomst in bioscoop Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep.

 • Innovatie

  06 JUNI 2018

  Bijeenkomst en buffet binnenstadondernemers over “DNA van uw straat”

  Hoe kunnen straten van Groningen zich onderscheiden van andere straten? Wat zijn hun sterke kanten en hoe kun je dit ‘DNA van de straten’ nog verder versterken? Daarover gaat een bijeenkomst van- en voor binnenstadondernemers op dinsdag 12 juni in de bioscoop Pathé aan het Gedempte Zuiderdiep 98. Organisator is de Groningen City Club. (Aanmelden kan door een mail te sturen aan: info@spd-groningen.nl)

 • Innovatie

  05 JUNI 2018

  Nieuwe organisatie voor online-start-ups in Groningen: YES!

  “Yes!”: dat is de naam van een nieuwe organisatie in Groningen voor digitale start-ups. Deze organisatie is de jeugdige evenknie voor de organisatie NOO: die is er meer voor de gevestigde Noordelijke Online Ondernemers.

 • Innovatie

  28 MEI 2018

  Groningse VR-app biedt betere voorbereiding op bestraling in het UMCG

  Het UMCG heeft in samenwerking met het Groningse bedrijf VIEMR, specialist in Virtual Reality en Augmented Reality oplossingen, en communicatiebureau RTRN een app ontwikkeld voor patiënten die bestraald moeten worden. Met de virtual reality-app kunnen zij zich thuis beter voorbereiden op hun behandeling. De app is bedoeld voor kinderen en volwassenen en is er voor zowel protonen- als fotonenbestraling, meldt Campus Groningen op zijn website.

 • Innovatie

  19 MEI 2018

  Inniger banden onderwijs en praktijk: Hanzehogeschool en Zinn

  Op tal van gebieden is er sprake van meer samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven. Ook in de zorg stemmen onderwijs en instellingen hun activiteiten meer op elkaar af. Een voorbeeld daarvan is de samenwerkingsovereenkomst die is ondertekend door ZINN en Hanzehogeschool Groningen.

 • Innovatie

  16 MEI 2018

  Echt Groningse kinderkleding bij MiskMask in Steentilstraat

  Groningen is een echte modestad. Maar behalve mode-winkels heeft Groningen ook mode-ontwerpers. Bijvoorbeeld van kinderkleding. In de Steentilstraat 46-1 is MiskMask gevestigd waar kleding te koop is ontworpen én gemaakt in Groningen.

 • Innovatie

  07 MEI 2018

  Eerste Yoghurt-bar van Groningen

  Het in de Oude Ebbingestraat gevestigde Food Matterz Café heeft nu ook de eerste yoghurt-bar van Groningen. Voor mensen die wat uitgekeken zijn op het vaak wel erg zoete ijs, is er nu een alternatief in yoghurt, in tal van smaken bovendien.

 • Innovatie

  02 MEI 2018

  Suikerunieterrein Groningen trefpunt beroepsonderwijs en ondernemers

  Het Suikerunieterrein in Groningen moet een plek worden waar ondernemers en onderwijs samenkomen. Het startsein voor deze beoogde ontwikkeling werd gegeven door de samenwerking van Terra met MACG, Extenzo en UrbanLiving, waarbij het educatiecentrum De Pionier werd gerealiseerd.  Afgelopen week startten de studenten van het Alfa-college met de bestrating rondom het educatiecentrum van Terra. 

 • Innovatie

  30 APRIL 2018

  LaDress: Nederlandse jurken voor alle gelegenheden aan AKerkhof

  Aan het AKerkhof is onlangs de eerste vestiging in Groningen geopend van het damesmodemerk LaDress. De opening is opmerkelijk want het merk had eerst uitsluitend pop-up stores. Bij LaDress kunnen vrouwen met name terecht voor ‘multifunctionele’ jurken, waarin ze zowel naar het werk kunnen gaan, als na afloop van de werkdag nog even de kroeg in. ‘The perfect dress for every occasion’, is dan ook met motto.

 • Innovatie

  30 APRIL 2018

  Groningse start-up IVWear in de finale Philips Innovation Award 2018

  De Groningse start-up IVWear heeft de grote finale van de Philips Innovation Award 2018 bereikt met hun prototype van een draagbaar infuussysteem. IVWear is opgericht door studenten Maximilian Heintzen, Melcher Frankema en Niels Weijermars in de loop van het VentureLab traject van de Rijksuniversiteit Groningen. Zij pitchen hun vinding op 7 mei in Rotterdam tijdens de finale van de PHIA.

 • Innovatie

  23 APRIL 2018

  Kantoor van de toekomst in Groningen

  In Groningen wordt gewerkt aan een nieuw kantoor dat voor kantoormedewerker overal ter wereld weleens grote gevolgen zou kunnen hebben.