• Economie Innovatie

  14 AUGUSTUS 2019

  En de naam van het hoogste restaurant van Groningen wordt….

  Er komt een bijzonder restaurant op het dak van het Groninger Forum. Op een hoogte van 45 meter wordt dit het hoogste restaurant va Groningen. Vandaag is de naam van dit nieuwe restaurant bekend gemaakt. En de naam is….

 • Economie Innovatie

  13 AUGUSTUS 2019

  ‘Florentin’ brengt mediterrane keuken van Tel Aviv naar Oude Gasfabriek in Groningen

  Vanaf 3 september is Groningen een nieuw restaurant met een bijzondere formule rijker. Dan is er een nieuwe formule in het vroegere restaurant De Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier.

 • Economie Innovatie

  12 AUGUSTUS 2019

  Groningse lekkernijen behoren tot lekkerste van Europa: Great Taste Awards voor ‘fudge’

  Twee Groningse lekkernijen - iedere zaterdagmiddag te koop op de Groningse warenmarkt -  behoren tot de lekkerste ‘fudges’ van Europa. Het gaat om een whiskey- en een salmiakfudge die tijdens een wedstrijd in Groot-Brittannië werden onderscheiden met een zogenaamde ‘Great Taste Award’. Deze prijzen zouden kunnen worden omschreven als de Britse  Michelinsterren voor voedsel.

 • Economie Innovatie

  06 AUGUSTUS 2019

  Studenten Hanzehogeschool: steeds vaker sociale ondernemingen

  Dat studenten aan de Hanzehogeschool Groningen ondernemend zijn, is bekend. Maar het blijkt dat veel van de bedrijven die door studenten worden opgericht ‘sociale ondernemingen’ zijn. Dit bleek tijdens de Dag van de Ondernemende Student, georganiseerd door de Hanzehogeschool in samenwerking met de Rabobank. Van alle 58 bedrijfsideeën was het merendeel een idee voor een sociale onderneming.

 • Innovatie

  06 AUGUSTUS 2019

  Ondernemende Groningse studente ontwerpt afbreekbaar festivalbandje, met plantenzaadjes

  Wie wel eens naar een muziekfestival gaat, krijgt vaak een plastic toegangsbandje om de pols. ‘Dat moet anders kunnen!’, dacht de 22-jarige Tessa Hesseling, studente aan de Academie Minervan van de Hanzehogeschool. Zij ontwikkelde aan afbreekbaar polsbandje van hennep, dat bovendien is voorzien van een zaadje, dat na afloop van het festival gezaaid kan worden. Komend weekend wordt het unieke bandje in Groningen getest door Innofest.

 • Economie Innovatie

  05 AUGUSTUS 2019

  A Little Lovely Company weer op volle kracht vooruit met nieuwe eigenaar

  A Little Lovely Company, afgelopen jaren een van de succesvolle start-ups in de Groningse detailhandel, gaat een nieuwe toekomst tegemoet met een nieuwe eigenaar aan het roer. Dankzij de overname is een dreigend faillissement afgewend.

 • Economie Innovatie

  02 AUGUSTUS 2019

  Gino’s IJssalon: tweede vestiging in Groningen

  IJsliefhebbers krijgen steeds meer keuze in de Groningse binnenstad. Het aanbod aan ijs in alle soorten en kleuren stijgt, waardoor er voor elk wat wils is. In die trend past ook het feit dat Gino’s binnenkort een tweede vestiging opent aan het Gedempte Zuiderdiep, niet ver van de onlangs gesloten winkel van sigarenmagazijn Homan.

 • Economie Innovatie

  01 AUGUSTUS 2019

  Opvallend veel sluitingen: te veel horeca in Groningen ?

  Oude Gasfabriek, Toprestaurant Alice aan de Hereweg, De Pauw in de Ebbingestraat: in korte tijd hebben bekende en gerenommeerde restaurants in Groningen hun deuren gesloten, of hebben laten weten van plan te zijn dit te gaan doen.

 • Economie Innovatie

  29 JULI 2019

  Droomstart My Jewellery in Groningen: enorme rij meiden in Folkingestraat

  De vestiging van My Jewellery in Groningen beleefde zaterdag een droomstart in Groningen. Voorafgaande aan de officiële start had zich al een lange rij, voornamelijk meiden, gevormd in de Folkingestraat. De jonge dames trotseerden de hitte in afwachting van een goodybag en nieuwsgierig naar de producten. Een video op de Groninger Ondernemers Courant ging zaterdag viral op Facebook. (Foto: Grace Bregman, Groningen City Club)

 • Economie Innovatie

  29 JULI 2019

  Knol’s Koek - een van de visitekaartjes van de Groningse economie - terug van weggeweest

  Het is vandaag een belangrijke dag voor de Groningse koekproducent Knol’s Koek. Bijna een jaar na een grote brand in augustus vorig jaar heropent het bedrijf de productie in haar pand aan het Hoendiep. Knols Koek is een van de bekendste familiebedrijven van Groningen, en een van de visitekaartjes van de Groningse economie.

 • Economie Innovatie

  24 JULI 2019

  Sharon Hilgers (30) opent elfde ‘My Jewellery’ in Folkingestraat in Groningen

  Ze begon al op haar dertiende met het maken en verkopen van sieraden en juwelen. Nu, zeventien jaar later, heeft Sharon Hilgers (30) in heel Nederland al tien sieraden-winkels onder de naam ‘My Jewellery’. En aanstaande zaterdag 27 juli opent ze in de Folkingestraat in Groningen haar elfde boutique.

 • Economie Innovatie

  23 JULI 2019

  Masterclass Groninger Ondernemers Academy: Meer doen met Social Media (gratis!)

  Groningse ondernemers krijgen in september een unieke mogelijkheid om hun kennis over de effectieve inzet van sociale media voor hun bedrijf te vergroten. Normaliter hangen er stevige prijskaartjes aan dergelijke cursussen, maar Groningse ondernemers kunnen deze cursus, die dinsdag 10 september wordt gehouden in Martiniplaza, gratis volgen.  Maar aanmelding is dan wel noodzakelijk.

 • Innovatie

  23 JULI 2019

  Grootste Kennisfestival Noord-Nederland in september opnieuw op Suikerunieterrein

  Wegens succes geprolongeerd: donderdag 26 september vindt op het Suikerunieterrein de tweede editie plaats van het Grootste Kennisfestival van Noord-Nederland, zo meldt Campus Groningen op zijn website. Het thema dit jaar is Innovatief Organiseren. Net als twee jaar geleden biedt dit evenement de inhoud van een congres, maar in de sfeer van een festival.

 • Innovatie

  09 JULI 2019

  Hive.mobility op Zernike Campus: innovatiecentrum voor slimme en groene mobiliteit

  Hive.mobility is het nieuwe kenniscentrum op Campus Groningen waarin overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven samen werken aan slimme en innovatieve mobiliteit voor personen- en goederenvervoer in stad en regio. Het centrum is afgelopen vrijdag officieel geopend. Hive.mobility bundelt kennis, ervaringen en initiatieven en biedt studenten, onderzoekers en bedrijfsleven de mogelijkheid om slimme en innovatieve oplossingen voor mobiliteit te ontwikkelen, te testen en toe te passen in de noordelijke regio.

 • Innovatie

  03 JULI 2019

  ‘Het Kasteel’ krijgt belangrijke functie als opleidingslocatie voor IT Academy Noord-Nederland

  Het Kasteel aan de Kranweg in Groningen gaat een nieuwe toekomst tegemoet als belangrijk opleidingscentrum voor IT Onderwijs van de IT Academy Noord-Nederland. Dat werd bekend gemaakt gisteren tijdens het ondertekenen van een contract tussen Hanzehogeschool en Noorderpoort, die verder gaan samenwerken bij het ontwikkelen van ICT-opleidingen.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  02 JULI 2019

  Holtman: ‘Groningen kán en móet voorop lopen met zonne-energie!’

  ‘Groningen is dé energiestad van Nederland, niet alleen omdat Groningen de gashoofdstad van Europa is, maar ook omdat de industrie en wetenschap zeer actief zijn op het gebied van de energietransitie. Ook zijn er in de Gemeente Groningen de nodige en goede initiatieven. Instituten als Hanzehogeschool en RUG horen qua realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bij de top van hun sector, de gemeente heeft een energiedoelstelling voor eigen gebouwen en de nodige pand- en woningbezitters nemen hun verantwoordelijkheid. Maar om van het Gronings gas af te komen zou de invoering van zonne-energie wel wat ambitieuzer mogen. Groningse bedrijvenverenigingen en de Gemeente Groningen willen in elk geval graag helpen om samen met de overheid en burgers zonne-energie verder van de grond te tillen, zodat Groningen óok op het gebied van zonne-energie voorop loopt.’

 • Economie Innovatie

  01 JULI 2019

  ‘Noorden vooraanstaande ICT-regio dankzij vruchtbare samenwerking Onderwijs, Overheid en Ondernemers’

  Noord-Nederland ontwikkelt zich tot een van de belangrijkste ICT-regio’s in Nederland. Niet alleen zijn er in het Noorden vestigingen van IT bedrijven - waaronder van internationaal bekende zoals IBM en Google - ook hebben zich hier IT bedrijven uit de eigen regio ontwikkeld die boven in de nationale top meespelen.

 • Innovatie

  20 JUNI 2019

  Welke wapengordel draag je in het digitale tijdperk? (VIDEO)

  De criminaliteit verplaatst zich van de straat naar de digitale snelweg. En dat vormt een nieuwe uitdaging voor ondernemers, de politie en het Openbaar Ministerie. Want hoe ga je hackers te lijf? En op welke manier beveilig je je bedrijf ook digitaal? Belangrijke vragen waarop een antwoord kwam tijdens een kennissessie van de stichting Cyber Security Centrum Noord-Nederland.

 • Economie Innovatie

  19 JUNI 2019

  Barracuda Social Club: vis, vegan én vlees aan Schuitendiep

  Het horeca-aanbod in Groningen blijft zich ontwikkelen. Telkens komen er nieuwe restaurants, met bijzondere formules. Zo is onlangs aan het Schuitendiep de Barracuda Social Club geopend.

 • Economie Innovatie Campus Groningen

  19 JUNI 2019

  UMCG gaat samenwerken met groot bedrijf bij onderzoek naar ontstaan allergie of astma

  Het UMCG en MIcompany, een AI-&data bedrijf uit Amsterdam, gaan samenwerken op het gebied van astma- en allergieonderzoek. De samenwerking met een groot particulier bedrijf past in het thema ‘healthy ageing’, een van de speerpunten van het UMCG. Chronische longziekten als astma, de meeste allergieën en COPD waar het onderzoek zich op richt, behoren tot de meest voorkomende ziekten in de wereld

 • Innovatie Bereikbaarheid

  13 JUNI 2019

  Gronings IT bedrijf Dropper start met PostNL emissievrije pakketbezorging in Groningen

  Dropper, een van de nieuwe veelbelovende paradepaardjes van de Groningse economie, gaat met PostNL samenwerken aan emissievrije pakketbezorging in Groningen