• Innovatie

  19 JUNI 2017

  Drukte bij Google’s Digitale Werkplaats in Suikerfabriek

  Het was een drukte van belang vanmorgen in de oude fabriekshal op het Suikerunieterrein. Daar organiseerde Google samen met de gemeente Groningen  en Groningen Digital City opnieuw een Digitale Werkplaats. Grote en kleine ondernemers, studenten, werkzoekenden en zzp-ers kunnen zich twee dagen lang gratis informeren over de vraag hoe ze meer profijt kunnen hebben van internet en sociale media.

 • Innovatie

  12 JUNI 2017

  Uniek festival op Zernike Campus rond nieuwe energie en innovatie

  Donderdag 22 en vrijdag 23 juni organiseren EnTranCe - de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen -  en Energy Academy Europe voor de derde keer voor de derde keer het TransFuture Festival. Dat is een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. Het TransFuture Festival draagt op donderdag 22 juni het karakter van een business to business event, waarbij kennis delen, netwerken en bijpraten in een goeie festival-sfeer centraal staat. 

 • Innovatie

  22 MEI 2017

  212 Fahrenheit wint opnieuw prestigieuze prijs: zilveren International Design Award voor project ‘Sleutelbewaarders’

  Met het bijzondere project ‘Sleutelbewaarders’ in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken vielen Paul Mulder en Albert Buring van 212 Fahrenheit opnieuw in de prijzen. De zilveren International Design Award werd toegekend aan dit project, dat leerlingen van basisscholen structureel verbindt aan hun eigen dorpskerk.

 • Innovatie

  18 MEI 2017

  Google topman: ‘Groningers kunnen zóveel meer uit internet halen!’

  "We waren een jaar geleden ook al in Groningen, maar er is in een jaar tijd al weer zeer veel veranderd. Er is tegenwoordig zóveel mogelijk om je producten beter zichtbaar te maken op internet. Dat willen we heel graag komen laten zien", zegt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland.

 • Innovatie Internationalisering

  17 MEI 2017

  Nieuwe lector International Business wil noordelijk mkb internationaal meer op de kaart zetten

  Dr. Diederich Bakker, de nieuwe lector International Business bij de Hanzehogeschool Groningen, wil het noordelijke midden- en kleinbedrijf (mkb) internationaal meer op de kaart zetten. Dat zegt hij woensdagmiddag tijdens zijn installatie.

   

 • Innovatie

  17 MEI 2017

  Google opnieuw naar Groningen, met ‘Digitale Werkplaats’ in Suikerfabriek

  In de week van 19 tot en met 23 juni organiseren Google, Groningen Digital City en de gemeente Groningen Digital X Groningen. Een week vol activiteiten op verschillende niveaus om de digitale vaardigheden van Groningers te versterken. Tijdens Digital X Groningen strijkt Google met de Digitale Werkplaats neer in de Suikerfabriek om workshops te geven aan ondernemers, studenten en werkzoekenden.

 • Innovatie

  16 MEI 2017

  Grote opdracht van online supermarkt Picnic naar Gronings bedrijf Storm Digital

  Voor grote opdrachten en klanten hoeven bedrijven al lang niet meer in de Randstad gevestigd te zijn: ook vanuit Groningen lukt het uitstekend om landelijk aan de weg te timmeren. Zo heeft de nieuwe, aanstormende online supermarkt Picnic besloten om met het Groningse digitale marketingbureau Storm Digital te gaan samenwerken om haar ambitieuze groeidoelstellingen te realiseren. Storm helpt het innovatieve bedrijf om de digital advertisement inspanningen te versnellen. Daarnaast bouwt Storm Digital mee aan de opzet van Picnic’s marketing stack met daarin oplossingen voor onder andere advertising, geotargeting, data management en conversie attributie.

 • Innovatie

  15 MEI 2017

  Startup City: hét centrum voor Ondernemerschap in Groningen geopend

  Aan de Kadijk op de Zernike Campus Groningen is maandagmiddag ‘Startup City’ geopend. Dat is een nieuw onderkomen voor bedrijven en bedrijfjes opgericht door studenten aan Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en Hanzehogeschool Groningen. Ook incubator Cube050 wordt er gevestigd, evenals andere voorzieningen op het gebied van onderwijs en ondernemerschap in Groningen. ‘Dit wordt een bruisend middelpunt voor ondernemerschap, onderwijs en industrie’, zo formuleerde Jan de Jeu, lid College van Bestuur Rijksuniversiteit Groningen, de functie van Startup City.

 • Economie Innovatie

  09 MEI 2017

  Start Up City: nieuwe ruimte voor ondernemerschap op Zernike Campus

  Op de Zernike Campus Groningen wordt op maandag 15 mei Startup City feestelijk gelanceerd. Startup City wordt een inspirerende nieuwe faciliteit voor innovatieve startups en scale ups van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Cube050, de incubator van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen voor startende ondernemers, en het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen krijgen als eerste een plek in deze bijzondere omgeving waar studenten, ondernemers en onderzoekers samenwerken.

 • Innovatie

  05 MEI 2017

  Gronings bedrijf biedt bijna-zittenblijvers ‘overlevingspakket’

  Ondernemen is innoveren. Dat heeft ook de Groningse huiswerkbegeleider Mr. Chadd goed begrepen. Dit bedrijf begeleidt scholieren tijdens het maken van hun huiswerk door via chatt vragen te beantwoorden, na schooltijd en in het weekend, middels een persoonlijke coach. Maandag gaat het bedrijf naar het Maartenscollege om leerlingen die dreigen te blijven zitten een kans te bieden om toch over te gaan.

 • Innovatie

  03 MEI 2017

  Ondernemers onder indruk van bezoek aan de grootste industriebeurs van de wereld (VIDEO)

  Twee bussen vol met Groningse ondernemers, studenten van de Hanzehogeschool en beleidsmedewerkers van de gemeente hebben een bezoek gebracht aan de Hannover Messe, de grootste industriebeurs van de wereld. De tientallen Groningers bleken enorm onder de indruk van de gigantisch grote beurs. De Groninger Ondernemers Courant reisde mee en maakte een uitgebreid videoverslag. 

 • Innovatie

  24 APRIL 2017

  Uitdaging voor Groninger IT-ondernemers: competitie rond Blockchaintoepassingen voor de overheid

  De provincie Groningen en het ministerie van Economische Zaken zijn op zoek naar Groninger IT-ondernemers die met de nieuwe blockchaintechnologie aan de slag willen. Zij roepen hen op om mee te doen met de competitie Small Business Innovation Research (SBIR) en goede ideeën in te dienen voor Blockchaintoepassingen voor de overheid op het gebied van zorg, energie en uitvoering van publieke taken. Op 2 mei is hierover in The Big Building een informatiebijeenkomst voor ondernemers. Tijdens deze post-hackathon meetup van de Dutch Blockchain Hackathon vindt de start van de competitie plaats.

 • Innovatie

  19 APRIL 2017

  Elke donderdag 10.00 uur: subsidiespreekuur bij SNN voor innovatieve ondernemers

  Innovatieve ondernemers uit Noord-Nederland die willen weten of hun idee in aanmerking komt voor subsidie, kunnen elke donderdag tussen 10.00 en 11.00 uur terecht op het subsidiespreekuur van SNN, het Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Er zijn een heleboel verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor het noordelijk mkb, zoals de Versneller Innovatieve Ambities (VIA).

 • Economie Innovatie

  11 APRIL 2017

  Bijeenkomst MKB Noord over 'Veilig & zakelijk internetten' (16 mei )

  Organisaties moeten ervoor zorgen dat privacy-gevoelige informatie niet beschikbaar is voor derden. Maar: hoe doe je dat? Dat is het onderwerp van een bijeenkomst van MKB Noord op 16 mei voor noordelijke ondernemers.

 • Innovatie

  10 APRIL 2017

  Groningse start-up CC Diagnostics in finale Young Business Awards

  CC Diagnostics is genomineerd voor de Young Business Award, zo meldt Zernike Campus Groningen op haar website. Deze Groningse start-up ontwikkelde een nieuwe DNA-methylatietest voor de screening van baarmoederhalskanker. Het bedrijf is opgericht door drie studenten van de Rijksuniversiteit Groningen: Jean-Luc Kraaijenoord, Wisse Krikke en Nutte van Belzen.

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  06 APRIL 2017

  Noorden investeerde 100 miljoen euro in 2016. Wat leverde dat op?

  In het Noorden is in 2016 voor een totaal van meer dan 100 miljoen euro aan subsidiegeld verdeeld. Dat blijkt uit een overzicht van het in Groningen in het pand van de Kamer van Koophandel gevestigde Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Wat heeft dat opgeleverd voor Noord-Nederland?

 • Economie Innovatie

  31 MAART 2017

  Woodwatch: houten horloges uit Groningen op derde plaats snelst groeiende webwinkels

  Prachtige horloges maken ze. Dat vinden in elk geval steeds meer consumenten want de Groningse horlogemaker Woodwatch – opgericht door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen – heeft de derde plaats bereikt op een lijst van snelst groeiende webwinkels van Nederland, de zogenaamde 'Lightspeed Ecommerce50'.

 • Verenigingsnieuws Economie Innovatie

  20 MAART 2017

  Zernike Café: donderdag 23 maart - alles over geothermie

  Donderdag 23 maart is er in het gebouw van Entrance, Zernikelaan 17 een ‘Zernike Cafe’. Het is een informele ontmoeting tussen science en business. Met deze keer aandacht voor de vraag: Wat betekent het geothermieproject voor Zernike Campus en de stad? Lees alles over deze bijeenkomst in onderstaande uitnodiging.

 • Innovatie

  20 MAART 2017

  Nieuw aangezicht voor Poelestraat dankzij Vapiano

  De Poelestraat ziet er, komende vanaf de Grote Markt, nieuwer en moderner uit. Dat is te danken aan de vestging van de Italiaanse horecaformule Vapiano, zo meldt de nieuwsbrief van www.groningenvernieuwt.nl

 • Economie Innovatie

  15 MAART 2017

  Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken

  Groningen heeft er voor mensen werkzaam in de ICT sector een nieuw evenement bij: de RDW Techday. Dat is een evenement voor ICT professionals dat gisteren voor het eerst werd gehouden, zo meldt de website van Samenwerking Noord. Daarop een interview met de organisatoren van deze dag.

 • Economie Innovatie

  13 MAART 2017

  Oosterpoort kiest voor nieuw bewegend licht van Groningse Lichtpunt Theatertechniek

  Na een uitgebreide marktverkenning heeft Muziekcentrum De Oosterpoort voor de vervanging van het bewegend licht, in het kader van een Europese aanbesteding, gekozen voor de Italiaanse kwaliteits-armaturen van Clay Paky. Deze worden geleverd door het Groningse bedrijf Lichtpunt Theatertechniek, dat zeer verheugd is over de opdracht.

 • Economie Innovatie

  07 MAART 2017

  “Diefstal KNVB beker uit FC Groningen-museum”: nieuw spel bij Escape Hunt

  De KNVB beker is gestolen uit het FC Groningen Museum! Althans: dat is de inzet van  een nieuw spel bij The Escape Hunt aan de Sontweg in Groningen.

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  27 FEBRUARI 2017

  Grootste voetbal van Groningen hangt aan Ulgersmaweg

  De grootste, en meest opvallende voetbal van Groningen hangt sinds kort aan de Ulgersmaweg. Het gaat om een markante voetbal, die als uithangbord dient voor het Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg, zo meldt de website van de vereniging voor ondernemers aan de noord-oostkant van Groningen, VBNO (VBNO.info) 

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  10 FEBRUARI 2017

  Slimste mensen uit hele wereld bij Blockchain Hackathon in Groningen (VIDEO)

  De slimste software-ontwikkelaars uit de hele wereld zijn dit weekend in Groningen. Drie dagen lang werken ze in groepsverband aan het verder ontwikkelen van het nieuwe betaalsysteem Blokchain. Dat gebeurt in The Big Building.

 • Economie Innovatie

  25 JANUARI 2017

  Wisseling van de wacht bij OTP: hét trefpunt voor onderwijs en bedrijfsleven in Groningen

  Donderdag 16 februari zullen drie bestuursleden afscheid nemen van het OTP,  het trefpunt voor onderwijs en bedrijfsleven in Groningen. Het gaat om de drie bestuursleden die aan de wieg stonden van dit trefpunt, en die dus de ‘founding fathers’ genoemd kunnen worden. Het gaat om Henk Bos, voorzitter VBZO, Hans van der Molen, voorzitter CVB Eemsdelta College en Diderik Koolman, hoofd Economische Zaken van de gemeente Groningen.

 • Innovatie

  17 JANUARI 2017

  Nieuwe winkelfaçade halverwege de Herestraat

  Zo ziet een nieuwe winkel façade in de Herestraat er over ongeveer een jaar uit. Bovenstaande is geen foto maar een artist-impressie van wat er straks komt halverwege de Herestraat, ter hoogte van de vroegere winkel van juwelier Siebel.

 • Economie Innovatie

  16 JANUARI 2017

  Slimste medewerkers Noordelijke Online Ondernemers: nieuwe uitdaging tijdens Nationale Blockchain Hackathon in The Big Building

  De slimste IT-medewerkers van Nederland wonen in Groningen. Tenminste: dat kunnen zij zelf glashard aantonen op 10, 11 en 12 februari. Dat weekend is Groningen het epicentrum van de nieuwste internettechnologie, blockchain, tijdens één van de grootste en meest uitdagende hackathons van Europa; de Dutch Blockchain Hackathon 2017. In totaal is er voor 50.000 euro aan prijzengeld beschikbaar.

 • Innovatie

  06 JANUARI 2017

  Ondernemingsprijswinnaar ESKA op techbeurs in Las Vegas

  Het Hoogezandse bedrijf ESKA, winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs (GOP), staat dit weekend op één van de grootste techbeurzen van de wereld in Las Vegas. De producent van massief karton heeft op de zogeheten Consumer Electronics Show (CES) in de gokstad z’n eigen stand. Minister Kamp opende er donderdagmiddag ook een startuppaviljoen, maar daar zijn dit jaar nog geen Groningse bedrijven te vinden.

 • Innovatie

  15 DECEMBER 2016

  11 miljoen extra voor Zernike Campus en Eemsdelta met RIG2017

  Er komt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen door bedrijven in de Eemsdelta en op Zernike Campus Groningen. De nieuwe subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG2017) biedt ruimere mogelijkheden voor bedrijven om subsidie aan te vragen. Nieuw is dat grote bedrijven nu meer kans op subsidie hebben wanneer hun project zich specifiek richt op groene en duurzame investeringen.

 • Economie Innovatie

  14 DECEMBER 2016

  (Groningse export) Machielsen krijgt nieuwe klanten in België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en Duitsland

  Het gaat steeds beter met de export vanuit Groningen. Dat blijkt ook uit onderstaand verhaal van Liesbeth Machielsen, van Machielsen Communicatie, Marketing en Vertalingen. Hieronder haar reactie als antwoord op de oproep van de GROC om voorbeelden te noemen van mooie Groningse export: goederen of diensten.

 • Innovatie

  29 NOVEMBER 2016

  Donderdag groot symposium in Groningen over Healthy Ageing

  In Groningen is donderdag 1 december een groot symposium over de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van Healthy Ageing. Organisator is het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen. 

   

 • Economie Innovatie

  29 NOVEMBER 2016

  VoIPGRID is snelst groeiende bedrijf van Nederland

  Het stad-Groninger bedrijf VoIPGRID van Mark Vletter is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat bleek dinsdag tijdens de uitreiking van de landelijke FD Gazellen Awards. VoIPGRID noteerde de afgelopen drie jaar een groeipercentage van 1673 procent. Dat leverde Vletter en kornuiten eerder al de Gouden Gazelle in de categorie klein op tijdens de noordelijke prijsuitreiking. 

 • Innovatie

  17 NOVEMBER 2016

  Eerste editie van 'Smart City Challenge for Girls'

  In Groningen wordt op vrijdag 18 november de landelijke ‘Smart City Challenge for Girls’ afgetrapt. Dit is een initiatief van de VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bètatechniek, en glasvezelnetwerkbedrijf Eurofiber. In vijf steden worden zo’n 50 meisjes van basisscholen uitgedaagd om maatschappelijke vraagstukken op te lossen met de inzet van technologie. 

 • Innovatie

  17 NOVEMBER 2016

  Noord-Nederlandse maritieme sector op voorsprong door LNG: Barkmeijer bouwt hypermodern baggerschip als pilot

  Schepen die op LNG (vloeibaar aardgas) varen worden in de maritieme wereld gezien als een gamechanger; een technische ontwikkeling die in het komende decennium de scheepvaart ingrijpend zal doen veranderen. Het veilig en efficiënt toepassen van LNG aan boord van schepen vereist veel kennis en expertise. Om deze kennis in de regio verder op te bouwen en te demonstreren gaat een aantal Noord-Nederlandse partijen gezamenlijk een dual fuel LNG-aangedreven baggerschip ontwikkelen. Een hypermodern schip dat de toon zet voor toekomstige schepen in dit segment.

 • Innovatie

  09 NOVEMBER 2016

  De Zernike Campus faciliteert op dinsdag 6 december de Philips Innovation Awards (PHIA)

  Ben je student of een jonge entrepreneur met innovatieve ideeën en wil je kans maken op 50.000 euro om dat idee te realiseren? Meld je dan uiterlijk 29 november aan voor  de noordelijke voorrondes van de Philips Innovation Award (PHIA). Op 6 december vindt in de EnergyBarn op de Zernike Campus de eerste fase plaats op weg naar deze prestigieuze award voor de beste studentondernemer.

 • Innovatie

  02 NOVEMBER 2016

  FD Gazelle voor Gronings telecombedrijf VoIPGRID

  VoIPGRID is door het Financieele Dagblad uitgeroepen tot een van de snelst groeiende bedrijven van Nederland. Door de sterke omzetgroei in de afgelopen drie jaar mag het telecombedrijf uit Groningen zich een jaar lang FD Gazelle noemen.

 • Innovatie Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 OKTOBER 2016

  Suikerunieterrein wordt ‘stadsdeel van de toekomst’

  Een zelfvoorzienende nederzetting waar plek is voor wonen, onderwijs, ondernemen en recreëren. Het Suikerunieterrein moet het stadsdeel van de toekomst worden. De gemeente heeft vrijdag de eerste plannen voor het terrein gepresenteerd.

 • Innovatie

  14 OKTOBER 2016

  Zes stad-Groningse bedrijven in Deloitte Technology Fast50

  In de jaarlijkse ranglijst van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven staan dit jaar zes Groningse bedrijven. VoIPGRID is met een groeipercentage van 863 procent over de laatste vier jaar het beste Groninger bedrijf op de 9e plaats, net voor Gadero van Henk Jan Bijmolt (10e met 715% groei). Koploper van de lijst is net zoals vorig jaar Catawiki uit Assen met een groeipercentage van 3676 procent in vier jaar.

 • Innovatie

  05 OKTOBER 2016

  Bestuursvoorzitter Poppema over Nobelprijs: ‘Dit is niet alleen fantastisch voor Ben Feringa, maar ook voor de RUG!’

  ‘Dit is fantastisch voor de Rijksuniversiteit’, jubelt Sibrand Poppema, bestuursvoorzitter van de RUG, enkele uren nadat hoogleraar Ben Feringa de Nobelprijs voor de Scheikunde heeft ontvangen. ‘Het is natuurlijk een enorme eer voor Ben, maar ook voor onze faculteit en universiteit. Hiermee gaan we zeker stijgen in de universiteitsranglijsten. We komen dicht bij ons doel en dat is een plekje bij de beste vijftig universiteiten van de wereld.”

 • Innovatie

  26 SEPTEMBER 2016

  Groninger Retail Academy: bijeenkomst over 'Winkel van de Toekomst' voor Groninger ondernemers (25 okt)

  Dinsdag 25 oktober as. vindt alweer de derde bijeenkomst plaats van de Groninger Retail Academy. Vanuit dit platform voor retailers worden interessante en inspirerende bijeenkomsten aangeboden. Het thema van deze eerstvolgende bijeenkomst is: De Winkel van de Toekomst.

 • Innovatie

  26 AUGUSTUS 2016

  Energie-hackathon op Zernike Campus van 14 oktober tot en met 16 oktober

  Hacked-in-Groningen organiseert van vrijdag 14 tot en met zondag 16 oktober a.s. een hackathon over energietransitie in de Energy Barn, de duurzame evenementenlocatie op Zernike Campus Groningen. In een snelkookpan van beperkte tijd en complexe opdrachten werken IT-ontwikkelaars, programmeurs en grafisch ontwerpers in teams aan software- of hardware-projecten. Sprekers geven presentaties over IBM Watson, Bluemix en de mogelijkheden voor toepassing van Blockchain.

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  15 AUGUSTUS 2016

  Tweede bijeenkomst Groninger Retail Academy richt zich op veranderende consument

  De Groninger Retail Academy houdt op 14 september een nieuwe bijeenkomst met de veranderende consument als thema. Belangstellenden kunnen zich nu inschrijven.

 • Innovatie

  09 AUGUSTUS 2016

  Groningen krijgt nog twee nieuwe pizza-automaten

  Er komen nog zeker twee pizza-automaten in de stad Groningen. De jonge ondernemer Jordi Hillenga gaat z’n imperium uitbreiden in onder andere de Poelestraat.

 • Innovatie Leefbaarheid

  05 AUGUSTUS 2016

  Nieuw Stadslab op Suikerunieterrein biedt ruimte aan bedrijven en feesten

  Op het voormalige Suikerunieterrein komt een groot Stadslab met ruimte voor bedrijven en feesten. Het complex is bedoeld voor creatieve bedrijfjes en er komt een hal voor feesten, partijen en bijvoorbeeld het laten zien van meubels of andere producten. Initiatiefnemers zijn JOP-winnaar Willem Straat en Jurian Zijlstra, die zelf met hun bedrijf KeyPro ook intrek nemen in het Stadslab.

 • Innovatie

  01 AUGUSTUS 2016

  Chinese overheden evalueren plannen voor RUG-campus Yantai

  Een delegatie van de Rijksuniversiteit Groningen onder leiding van collegevoorzitter Sibrand Poppema nam vorige week deel aan een evaluatiebijeenkomst met experts van het Chinese onderwijsministerie.  De evaluatiebijeenkomst was een onderdeel van de aanvraagprocedure om de branch campus in China op te richten.

 • Innovatie

  13 JULI 2016

  Noord-Nederland is beste van Europa op het gebied van Healthy Ageing

  Noord-Nederland is volgens de Europese Commissie koploper in Europa op het gebied van Healthy Ageing. Woensdag is een ranglijst gepresenteerd van Europese voorbeeldregio’s op het gebied van Active and Healthy Ageing. Liefst 78 regio’s uit 22 Europese lidstaten deden mee voor een plek op deze lijst, die wordt bepaald door het aantal sterren dat je haalt. Noord-Nederland behaalde onder leiding van het Healthy Ageing Netwerk Noord-Nederland (HANNN) de maximale score van vier sterren.

 • Innovatie

  11 JULI 2016

  The Holland WebWeek Groningen en Let’s Gro samen verder met als motto ‘Tomorrow’s Way of Life’

  De succesvolle festivals The Holland WebWeek Groningen en Let’s Gro hebben besloten hun krachten te bundelen. Beide organisaties gaan verder onder de naam Let’s Gro met als gemene deler en ondertitel: ‘Tomorrow’s Way of Life’. De vierde editie van Let’s Gro vindt plaats op 9, 10 en 11 november.

 • Innovatie

  01 JULI 2016

  Oud-CdK Max van den Berg wordt toezichthouder Energy Academy Europe

  Max van den Berg, de oud-Commissaris van de Koning in Groningen, wordt per direct voorzitter van de Raad van Toezicht van de Energy Academy Europe. Van den Berg is de opvolger van GasTerra-CEO Gertjan Lankhorst.

 • Innovatie

  29 JUNI 2016

  RUG: Noord-Nederlandse innovatie komt vaak uit onverwachte hoek

  Naast de 'usual suspects' zoals grote technologiebedrijven en kleine hightech start ups zijn er in Noord-Nederland ook andere bedrijven in onverwachte sectoren die excelleren in innovatie. Dat leert onderzoek van de RUG in samenwerking met het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN).

 • Innovatie

  16 JUNI 2016

  Vijf stad-Groningse bedrijven doen gooi naar ondernemingsprijs

  Vijf stad-Groningse bedrijven zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2016. Naast Bos & Bos Catering doen ook Frans Muller Benelux BV, NNZ BV, SynCom BV en Voys BV een gooi naar de titel.

 • Innovatie

  02 JUNI 2016

  Premier Rutte: “Waanzinnig! Deze regio is echt booming!”

  Dolenthousiast was hij. Premier Mark Rutte was woensdagmiddag op bezoek bij webshopgigant experty aan de Ulgersmaweg. Met flair ondervroeg hij de eigenaren Benjamin Derksen en Reinier de Jong. En net zo vrolijk pakte hij z’n eigen pakketje in: een wereldbol (want daar begon het ooit mee bij experty) met het Torentje op de adressticker. Toch was er ook aandacht voor serieuze zaken. Want Rutte sprak ook over de Groningse startup-scene en het belang ervan voor de noordelijke economie.

 • Innovatie Duurzaamheid

  01 JUNI 2016

  WarmteStad kan los na overeenkomst met woningcorporaties

  Het project Warmtenet Noordwest in Groningen kan worden gestart nadat vier grote woningcorporaties een overeenkomst hebben gesloten met WarmteStad. Er zijn straks voldoende woningen aangesloten op aardwarmte om het project rendabel te kunnen maken.

 • Innovatie

  23 MEI 2016

  Internationaal congres ‘Building the Future of Health’ van 1 tot 4 juni

  Een huis waarin je gegarandeerd vier jaar ouder wordt, kan dat? Hebben we over veertig jaar nog wel ziekenhuizen nodig? En hoe zorgen we voor gezonde wijken, buurten en steden? Dergelijke vragen staan centraal tijdens het internationale congres Building the Future of Health (BTFOH) dat van 1 tot 4 juni plaatsvindt in het UMCG in Groningen.

 • Innovatie Duurzaamheid

  19 MEI 2016

  Subsidie beschikbaar voor programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen

  Groninger mkb'ers met een duurzaam project kunnen een beroep doen op het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen van de provincie Groningen. Het gaat om projecten die gebruikmaken van vernieuwende technologie en bijdragen aan de economische ontwikkeling van Groningen. De provincie heeft hiervoor nog ruim één miljoen euro beschikbaar.

 • Innovatie

  18 MEI 2016

  Groningse startup komt met bijzondere app die foto’s print vanaf iPhone - VIDEO

  Iedereen maakt tegenwoordig foto’s met z’n telefoon, maar bijna niemand doet er wat mee. Dat bracht de Groningse onderneemster Alieke Zelhorst op het idee van een app, die er voor zorgt dat iedere maand je tien mooiste foto’s worden geprint. Opnieuw een opmerkelijke start-up uit Groningen. (Lees verder voor de Video).

 • Innovatie

  11 MEI 2016

  Nieuwe werkwijze Century Autogroep Groningen: medewerkers gaan naar de klant toe

  Om te concurreren moet je blijven innoveren. Dat hoef je het Groningse bedrijf Century Autogroep niet te vertellen: daar komen ze nu met een nieuwe vorm van dienstverlening:  ‘service op locatie’.  Het autobedrijf gaat naar de klant toe in plaats van dat de klant met de auto naar de werkplaats komt. Kleinere werkzaamheden aan auto’s kunnen straks op locatie worden uitgevoerd.

 • Innovatie

  06 MEI 2016

  The Big Building gaat fors uitbreiden

  The Big Building gaat flink uitbreiden. De broedplaats voor startende bedrijven in het oude postkantoor achter het station wordt drie keer zo groot. In het pand is nu 5.000 vierkant meter aan ruimte beschikbaar voor startende bedrijven. Uiteindelijk wordt er nog 10.000 vierkante meter vrijgegeven voor startups, zo meldt het Dagblad van het Noorden vrijdag.

 • Innovatie

  25 APRIL 2016

  Groningse studenten, techfans, innovators en geeks welkom bij vijfdaagse nationale ‘Hackathon’

  Groningse IT-ers kunnen de naam en faam van Groningen op IT-gebied en als start-up stad binnenkort helemaal waarmaken in Utrecht. Daar is dan een nationale hackathon, een ‘campusero’.  Er is speciaal plaats gereserveerd voor ICT-ers uit Groningen.

 • Economie Innovatie

  21 APRIL 2016

  Avebe en RUG praten over Innovatiecentrum op Zernike Campus; 100 extra banen naar Groningen

  Avebe en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheid voor de huisvesting van het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in de stad Groningen. Dit Innovatiecentrum omvat alle marketing en R&D faciliteiten van Avebe en is nu gehuisvest in Veendam en in Foxhol. Dat meldt AVEBE op haar website.

 • Innovatie

  19 APRIL 2016

  Groningse makelaardij speelt in op internationalisering: website voortaan in Engels, Duits, Frans en Chinees

  Internationalisering is een belangrijk thema in Groningen. De Groningse makelaar Wichers Van der Schaaf wil daar in haar bedrijfsvoering veel meer rekening gaan houden en biedt haar diensten aan in het Engels, Duits, Frans en Chinees via haar website.

 • Innovatie

  12 APRIL 2016

  Containerhostel op voormalig Suikerunieterrein

  Op het voormalige Suikerunieterrein komt een containerhostel. De initiatiefneemsters haalden via crowdfunding binnen korte tijd de benodigde investering binnen en dus opent Rebel Rebel al snel de deuren.

   

 • Innovatie

  12 APRIL 2016

  Hanzehogeschool wereldwijd in top-25 met aantal startups

  De Hanzehogeschool staat in de mondiale top-25 als het gaat om startende bedrijven en aantallen academici die hun oorsprong op de hogeschool hebben.

 • Innovatie

  07 APRIL 2016

  Noordelijke Innovatie Award voor jonge innovatieve ondernemers

  De Jonge Ondernemersprijs (JOP) gaat bij de volgende verkiezing ook de nieuwe Noordelijke Innovatie Award uitdelen. Dat is een aanmoedigingsprijs voor de jonge ondernemer met de meest innovatieve ideeën of innoverend vermogen. Jonge ondernemers kunnen zich nog tot 10 april aanmelden voor de JOP en daarmee ook de innovatieprijs.

 • Innovatie

  04 APRIL 2016

  Nordique lanceert koppeling met Simplicate voor optimale leadgeneratie

  In samenwerking met Simplicate heeft de Groningse webbouwer Nordique een unieke koppeling ontwikkeld die er voor zorgt dat ondernemers geen enkele lead meer mislopen. Voor het eerst kunnen organisaties die werken met Simplicate automatisch leads vanuit hun website opslaan binnen dit systeem. Dit betekent dat als een websitebezoeker bijvoorbeeld een formulier invult, de betreffende gegevens automatisch ook in Simplicate staan. Zonder tussenstap.

 • Innovatie

  01 APRIL 2016

  Neelie Kroes onder de indruk van Groningse startup-scene

  Neelie Kroes, oud-minister, voormalig eurocommissaris en tegenwoordig speciaal gezant van Startup Delta, toonde zich donderdag onder de indruk van de vooruitgang die de Groningse startup scene het afgelopen jaar heeft doorgemaakt. Ze was  te gast bij een besloten bijeenkomst in startup-fabriek The Big Building om een presentatie van Founded in Groningen bij te wonen, het vorig jaar opgerichte platform voor innovatieve Groningse startups.

 • Innovatie

  04 MAART 2016

  Ben jij in voor technologie, innovatie en een gezellig weekend? Kom dan 9 & 10 april naar I.Turn.IT!

  Op 9 en 10 april organiseert I.Turn.IT in het hart van de stad Groningen een hackathon voor jongeren tussen de 14 en 24 jaar. In de hotspot van I.Turn.IT in de Oosterstraat werk jij met jouw team 24 uur aan een indrukwekkende case. Affiniteit met ICT is niet nodig. Alle deelnemers van deze hackathon worden beloond met een bezoek aan het RDM Makerspace in Rotterdam! De winnaars mogen ook hun idee pitchen aan een Innovation Board.

 • Innovatie

  19 FEBRUARI 2016

  1000 aanmeldingen voor gratis workshops van Google

  Zeker 1000 zzp’ers en kleine ondernemers zijn aanwezig bij een gratis Digitale Werkplaats van Google in de Suikerfabriek in Groningen op 14 en 15 maart. Dat laat wethouder Joost van Keulen weten op z’n Facebook-pagina. Ongeveer twee weken geleden stond de teller nog op 350 aanmeldingen, maar die is de laatste tijd flink omhoog geschoten.

 • Innovatie

  19 FEBRUARI 2016

  Groningse hackers bij lijst van 25 ‘meest hotte startups’ in San Francisco

  Het bedrijf HackerOne, dat Groningse roots heeft, is door Business Insider genoemd als één van de 25 meest hotte startups in San Francisco. HackerOne zet hackers in om beveiligingslekken op te zoeken in websites en software van grote bedrijven.

 • Innovatie

  10 FEBRUARI 2016

  Grote belangstelling Groninger ondernemers voor zonnepanelen – drukke bijeenkomst VBGW, VBNO en VBZO

  Meer dan honderd ondernemers waren  aanwezig bij een informatiebijeenkomst over zonnepanelen in de Coendersborg.  Daaruit bleek  dat het inzetten van nieuwe energiebronnen een actueel onderwerp is voor ondernemend Groningen. De bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO en VBZO hadden de bijeenkomst samen met de gemeente Groningen georganiseerd.

 • Innovatie

  04 FEBRUARI 2016

  Gemeente en Fonds vergoeden aanvraag subsidie zonnepanelen

  Ondernemers die een SDE-subsidie willen aanvragen voor de plaatsing van zonnepanelen op hun dak, kunnen de kosten van de aanvraag (á 250 euro) vergoed krijgen van de gemeente Groningen en het Fonds Ondernemend Groningen.

 • Innovatie

  03 FEBRUARI 2016

  Google Nederland: ‘Wij hopen in Groningen een Pronkjewail te worden!'

  ‘Het is mooi dat Groningen trots is op de aanwezigheid van Google in de Eemshaven. Maar andersom is Google er ook trots op dat ons datacenter in de provincie Groningen staat. Wij hopen een “Pronkjewail” in Groningen te worden!’  Dat zegt Pim van der Feltz, directeur van Google Nederland. We spreken hem naar aanleiding van het bericht  dat Google een Digitale Werkplaats gaat houden in Groningen.

 • Economie Innovatie

  02 FEBRUARI 2016

  Innolab: eind dit jaar alle ruimtes verhuurd

  Het nieuwe Innolab Chemie, een proeftuin voor start-ups in de chemie, op de Zernike Campus in Groningen is inmiddels voor 35 procent gevuld. En de ambities liegen er niet om: eind dit jaar moet 100 procent verhuurd zijn.