• Economie Innovatie

  22 OKTOBER 2019

  Chinese pannenkoeken in oude pand van sigarenmagazijn Homan

  Nog niet zo heel lang geleden was het één van de bekendste zaken van Groningen, waar je terecht kon voor sigaren en kaartjes voor FC Groningen. Dat was nog zo omstreeks 1980 toen deze foto van Groninger Archieven werd genomen van sigarenmagazijn Homan en Zn, op de hoek van het Gedempte Zuiderdiep/Herestraat.

 • Economie Innovatie

  07 OKTOBER 2019

  Groningse Klippa wil met investering NOM uitgroeien tot grootste documentverwerker van Europa

  Het Groningse Klippa heeft financiële steun gekregen van de Noordelijke Ontwikkelings Maatschappij (NOM), waardoor het beter in staat is haar forse groeiambities in Europa waar te maken. Klippa startte ooit als app voor zzp-ers. Geboren uit bonnetjesfrustratie bedachten de ondernemers een tool om hun administratieve lasten te verlichten. Maar inmiddels is de techniek zo ver door ontwikkeld, dat het bedrijf haar vleugels nu fors wil uitslaan in Europa.

 • Innovatie

  25 SEPTEMBER 2019

  Groot congres op Zernike Campus over innovatie, dienstverlening van de overheid en data: ‘Connect to the Future’

  Wethouder Paul de Rook opent donderdag 3 oktober het congres ‘Connect to the Future’ . Dit congres, op de Zernike Campus, richt zich op publieke dienstverlening en op mensen die geïnteresseerd zijn in innovatie, dienstverlening en het gebruik van data. Er komen vragen aan de orde als: hoe bereidt de overheid zich voor op de nieuwste ontwikkeling in (digitale) dienstverlening? Wat betekent dit voor interactie met inwoners? Het congres is gratis toegankelijk maar opgave is verplicht. Dat kan via deze link.

 • Economie Innovatie

  24 SEPTEMBER 2019

  Advocatenkantoor PlasBossinade: met nieuwe huisstijl op zoek naar jonge juristen

  Het Groningse advocatenkantoor Plas Bossinade heeft de huisstijl volledig vernieuwd. Eén van de redenen om dit te doen is dat het zich daarmee 'richt op talentvolle, jonge juristen in de regio', zo meldt bestuursvoorzitter Peter Fousert (foto boven).

 • Innovatie

  11 SEPTEMBER 2019

  Onderwijsinstellingen in het Noorden bundelen de krachten en lanceren programma Cybersafety

  Awareness Cybersafety & Cybersecurity: dat is de naam van een nieuwe opleiding aan onder meer Hanzehogeschool Groningen. Deze heeft als doel om het digitale bewustzijn en de digitale weerbaarheid bij medewerkers van organisaties te verbeteren

 • Innovatie

  11 SEPTEMBER 2019

  Groningse televisiewinkel TVQ op zoek naar de nieuwste trends op elektronicabeurs in Berlijn

  TV- en audiospecialist TVQ uit Groningen bracht een bezoek aan de grote elektronicabeurs IFA 2019, ging op zoek naar de laatste innovaties in de tv en audiowereld, en ontdekte er dat er trends zijn naar grotere beeldschermen, en steeds hogere resoluties.

 • Innovatie

  10 SEPTEMBER 2019

  Uitvinder van de ‘zeewierburger’ houdt lezing in Groningen voor RUG en Hanzehogeschool

  Mark Kulsdom, uitvinder van de ‘zeewierburger’, houdt dinsdagavond 17 september een lezing in Groningen. Zijn burger is een succes en staat al op meer dan 200 menukaarten. Het college van 17 september vindt plaats in het voormalige Natuurmuseum aan de Praediniussingel in Groningen, en is georganiseerd door Impact Noord, Thrive Institute, de Rijksuniversiteit en de Hanzehogeschool Groningen.

 • Verenigingsnieuws Innovatie Campus Groningen

  10 SEPTEMBER 2019

  Campus Café in fraaie nieuwbouw van Innovation Center Avebe: 20 september, na Campus Trail

  De Zernike Campus is sinds kort verrijkt met een belangrijk onderzoekscentrum van Avebe. Belangstellenden die het willen bekijken krijgen daartoe een bijzondere mogelijkheid tijdens een Campus Café op vrijdag 20 september aan de Zernikelaan 8.

 • Innovatie Campus Groningen

  04 SEPTEMBER 2019

  Foodcourt op Zernike Campus

  De Zernike Campus in Groningen is de afgelopen zomermaanden aanzienlijk vernieuwd, zo hebben studenten en medewerkers sinds deze week kunnen constateren. Ook aan de inwendige mens is gedacht: er is nu een ‘foodcourt’, waar een zestal restaurants maaltijden aanbieden, zo valt te lezen op de website van de RUG.

 • Innovatie

  29 AUGUSTUS 2019

  Groningen en Hamburg: samen Europese tópregio op gebied van waterstof

  De gemeente Groningen wil samen met de stad Hamburg de ontwikkeling van ‘groene waterstof’ fors stimuleren. Door het bundelen van kennis, kracht en technologie zou ‘de zuidkust van de Noordzee’ zelfs de belangrijkste waterstof regio van Europa moeten worden.

 • Economie Innovatie

  27 AUGUSTUS 2019

  CBEE Remarkable uit Groningen haalt Salesforce partnership binnen

  Het Groningse bedrijf CBEE Remarkable, onderdeel van CBEE Smart-People, is onlangs ‘registered partner’ geworden van het internationale softwarebedrijf Salesforce. Salesforce is wereldwijd leider in Cloudbased CRM-Software en bedient meer dan 150.000 klanten van alle groottes en in meerdere industrieën. CBEE Remarkable is nu de eerste partner van Salesforce die zich puur richt op de drie Noordelijke provincies.

 • Economie Innovatie

  26 AUGUSTUS 2019

  Groningse studenten gaan strijd aan met grote fitnessketens

  De groei van het aantal sportscholen in Groningen zet door. Met name de grote 'budget fitnessketens' hebben zich gevestigd in het centrum van Groningen. Maar er is nu ook een andere trend in opmars: de compacte fitnessclub. Compacte fitnessclubs zijn kleinschalige sportscholen gericht op service, persoonlijke aandacht, community en unieke conceptvorming op een beperkt aantal vierkante meters. Veelal gevestigd in winkelstraten, unieke panden of drukbezochte straten.