• Verenigingsnieuws Innovatie

  12 OKTOBER 2017

  Top Dutch campagne inspireert VBZO Academy

  Tientallen ondernemers en andere belangstellenden hebben donderdagavond inspiratie en ideeën opgedaan over ‘innovatie’ tijdens een goed bezochte bijeenkomst van de VBZO Academy in restaurant De Beurs in Groningen. Een deel van die inspiratie was te danken aan een inleiding door Stef van der Ziel, een van de geestelijke vaders en bedenkers van de ‘Top Dutch’ campagne die in het leven was geroepen om een gigafabriek van Tesla voor de productie van accu’s naar het Noorden te krijgen.

 • Innovatie

  03 OKTOBER 2017

  Creativiteit en Innovatie in ondernemingen thema van bijeenkomst in DOT (12 okt)

  In het DOT in Groningen is volgende week donderdag 12 oktober een  bijzondere bijeenkomst over het thema ‘creativiteit en innovatie in ondernemingen’ waar alle Groningse ondernemers welkom zijn. Iedereen kan zich nu al voor deze avond - met als motto: “Grip op Innovatie” -  opgeven. De avond die is georganiseerd door ondernemersvereniging VBZO, in samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen. Meer informatie en aanmelding kan via deze link.

 • Economie Innovatie

  19 SEPTEMBER 2017

  Hippe bedrijfsverzamelpanden aan Hoendiep

  Met de opening van bedrijfsverzamelpand The Rock aan de Atoomweg vorig jaar en het razendsnel volstromen van deze kantoorhotspot is een nieuwe trend ingezet op bedrijventerrein Hoendiep. En met de opening van Proton en De Printfabriek zet deze lijn zich voort.

 • Innovatie

  14 SEPTEMBER 2017

  Expertise-dagen in Groningen over ICT beveiliging (10 en 11 oktober)

  Het Groningse bedrijf Sollie.Com organiseert dinsdag 10 en woensdag 11 oktober de ‘GICOM Expertisedagen 2017’. Deze dagen staan in het teken van ICT beveiliging en worden gehouden aan het Skagerrak 28.

 • Innovatie

  14 SEPTEMBER 2017

  Cameratoezicht Westpoort krijgt upgrade met kentekencamera

  De Vereniging Parkmanagement Westpoort heeft onlangs het cameratoezichtsysteem een upgrade gegeven met een geavanceerde kentekencamera. De nieuwe camera moet ervoor zorgen dat de overlast afneemt. Tegelijkertijd draagt de camera ook bij aan het terugvinden van gestolen en vermiste auto’s. 

 • Innovatie

  11 SEPTEMBER 2017

  Travelbags nieuw in Brugstraat

  Groningen krijgt er opnieuw een speciaalzaak bij: een tassenwinkel deze keer. Het betreft een vestiging van het bedrijf Travelbags dat medio oktober in Groningen haar derde fysieke winkel opent. In het pand  waar schoenenwinkel Dimagini was gevestigd aan de Brugstraat in Groningen wordt de winkel geopend. Inmiddels is Travelbags uitgegroeid tot de grootste online koffers-  en​ ​tassen​ ​specialist​ ​van​ ​Nederland​ ​en​ ​België. 

 • Economie Innovatie

  09 SEPTEMBER 2017

  Doppio: romige cappuccino aan Zuiderdiep

  Doppio Espresso heeft sinds kort ook een vestiging geopend op de hoek van de Folkingestraat en het Gedempte Zuiderdiep. Doppio espresso biedt er vakkundig bereide koffie en theeproducten. De eigenaar streeft naar een trendy plek waar iedereen kan genieten van de lekkerste espresso en de romigste cappuccino.(Foto-collage Grace Bregman).

 • Innovatie

  06 SEPTEMBER 2017

  Hudson’s Bay kan bellen dankzij Groningse Voys

  Zakelijke telecomaanbieder Voys uit Groningen heeft de nieuwe warenhuizen van Hudson’s Bay Company van geavanceerde telefonievoorzieningen voorzien. Hudson’s Bay Company opent de komende drie weken tien vestigingen in Nederland.

 • Innovatie

  05 SEPTEMBER 2017

  Zeven Groningse bedrijven genomineerd voor Technology Fast50

  Zeven stad-Groningse bedrijven zijn genomineerd voor de Deloitte Technology Fast 50. Dat is de verkiezing van de vijftig snelst groeiende technologiebedrijven van Nederland.