• Innovatie

  10 DECEMBER 2018

  Yspeert Advocaten groeit uit haar jas en verhuist naar Eemsgolaan

  Yspeert Advocaten is in de groei, en heeft besloten om daarom  te verhuizen van haar huidige pand aan het Helperpark naar een nieuwe locatie aan de Eemsgolaan langs de A7.

 • Economie Innovatie

  07 DECEMBER 2018

  Restaurant zonder bediening in Groningen ‘Bistronoom van het jaar 2019’

  De eigenaar van een restaurant zonder medewerkers in de bediening in Groningen heeft de titel: ‘Bistronoom van het jaar 2019’ in de wacht gesleept. Het betreft Dennis de Haan van Restaurant De Haan aan de A-weg.

 • Innovatie Campus Groningen

  04 DECEMBER 2018

  Rijksuniversiteit Groningen (RUG) laat studenten kennis testen bij Philips Drachten

  Theorie in de collegebanken opdoen is één ding. Maar die theorie toepassen, dat is soms iets anders. Om opgedane kennis te toetsen in de praktijk organiseerde het Groningen Digital Business Centre (GDBC) gisteren een bezoek van studenten van twee faculteiten aan Philips in Drachten.

 • Innovatie

  30 NOVEMBER 2018

  Coffee Break aan Zuiderdiep gaat uitbreiden

  De beste soorten koffie van de meest uiteenlopende koffiebonen, een barrista, bijzondere gerechten zoals coco pancakes of een yoghurt bowl met granola. Daarvoor kan men allemaal terecht bij een van de bekendere koffiezaken in Groningen: Coffee Breek aan het Ged. Zuiderdiep. Deze zaak, die al bijna zestien jaar bestaat, gaat uitbreiden. Dat meldt de Facebookpagina met nieuws over bijzondere zaken in de binnenstad,Oogst Groningen.

 • Innovatie

  23 NOVEMBER 2018

  Albert Heijn Brugstraat breidt uit

  Albert Heijn aan de Brugstraat in Groningen gaat uitbreiden. B en W van Groningen melden dat zij daarvoor een verzoek hebben gekregen van het bedrijf. Het betreft een verzoek tot ‘herinrichting en uitbreiding bestaande supermarkt’. Wanneer de klus start is nog niet bekend.

 • Innovatie

  22 NOVEMBER 2018

  Toponderzoekers UMCG verzorgen lunchlezingen onder het motto Broodje Onderzoek

  Donderdag 29 november start het UMCG met een serie bijzondere lunchlezingen door toponderzoekers: Broodje Onderzoek. Iedereen is welkom om, onder het genot van de lunch, kennis te maken met toponderzoek in het academische ziekenhuis (UMCG). Tijdens de lezingenreeks zullen onder andere het gebruik van nieuwe technieken zoals Virtual Reality, Big Data en Kunstmatige Intelligentie in gezondheidsonderzoek aan bod komen.

 • Innovatie

  20 NOVEMBER 2018

  ‘Winkelstraat van de toekomst’ vol hippe innovaties moet in Groningen komen

  Groningen moet de meest innovatieve winkelstraat van Nederland krijgen, waar consumenten van heinde en verre in alle winkels in die straat kunnen zien wat er op technologisch gebied allemaal mogelijk is bij presentatie en verkoop van producten. Dat vindt de Groningen City Club.

 • Innovatie Campus Groningen

  17 NOVEMBER 2018

  Mediaprimeur Groningen: RUG en Northern Times.nl maken podcast over noordelijke economie

  Podcasts raken steeds populairder als middel om verhalen te vertellen. Dat hebben ze ook onderkend bij de Rijksuniversiteit Groningen en The NorthernTimes.nl, de Engelstalige noordelijke nieuwsvoorziening voor expats en internationale studenten. Vrijdagmiddag lanceerden ze samen de Podcast Econ 050, ingesproken door journaliste Traci White (foto).

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  15 NOVEMBER 2018

  Unieke duurzame Betoncentrale in Groningen volgende week officieel open

  De stad Groningen is een nieuwe, duurzame, betoncentrale rijker. Volgende week vrijdag gaat deze centrale aan de Gdanskweg van afvalverwerker Theo Pouw BV, officieel open. Het bijzondere van deze centrale is dat er oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger.

 • Innovatie

  12 NOVEMBER 2018

  Groningen, het ‘Shanghai van Nederland’

  Groningen ontwikkelt zich tot ‘het Shanghai van Nederland’. Het gaat er althans uitstekend wat betreft innovatie.

 • Innovatie

  07 NOVEMBER 2018

  Groningen City Monitor: data en statistieken over Groningen voortaan openbaar

  Ondernemers die gegevens nodig hebben over de Groningse economie kunnen voortaan een kijkje nemen op de website: www.groningencitymonitor.nl Daarop staan tal van statistische gegevens die door de gemeente Groningen worden gebruikt, maar die voortaan ook te raadplegen zijn door derden. De nieuwe website werd woensdag onthuld door wethouder Joost van Keulen van economische zaken tijdens de Promotiedagen.

 • Innovatie

  06 NOVEMBER 2018

  Groningen Digital Business Centre: groot ‘kennis-event’ over digitaal ondernemen in DOT (13 nov)

  In het DOT in Groningen begint dinsdagmiddag 13 november een bijzonder ‘kennis-event’. Dit evenement van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) is bestemd voor ondernemers, studenten en opleiders met interesse in digitaal ondernemen en het praktisch toepassen van data analyse. Het  Groningen Digital Business Centre (GDBC) is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen en de Noordelijke Online Ondernemers (NOO) ter versteviging van de digitale sector in Noord-Nederland.

 • Innovatie

  05 NOVEMBER 2018

  Wereldwijde markt aan de voeten van LIFE Cooperative

  Een delegatie van MKB-bedrijven in de Life Science en MedTech sector in het noorden neemt deel aan de grootste BIO & Life Sciences conferentie van Europa in Kopenhagen. Wethouder Joost van Keulen, van Economie & Innovatie, Internationale Handel & Samenwerking, reist mee. “Het is mooi om van dichtbij te zien hoe krachtig de LIFE Cooperative ook op internationale schaal is”, aldus wethouder Joost van Keulen.

 • Innovatie

  01 NOVEMBER 2018

  Indoor Sports Centre Ulgersmaweg uitgebreid; zaterdag spectaculaire opening

  Het  Indoor Soccer Centre Groningen aan de Ulgersmaweg 12 krijgt er enkele voor Groningen nieuwe sporten bij. Om die reden wordt de naam gewijzigd van ‘soccer’ centre in ‘Indoor Sports Centre’. Komende zaterdag 3 november is de officiële opening van het geheel vernieuwde centrum, waar men voortaan voor tal van sporten, attracties en uitjes terecht kan.

 • Innovatie

  31 OKTOBER 2018

  Groningse ondernemers uitgedaagd met leuke ideeën te komen!

  Ondernemers in Groningen met leuke ideeën, bijzondere plannen of opvallende initiatieven kunnen voor de financiering er van altijd een beroep doen op een bijzonder fonds: Het Fonds Ondernemend Groningen. Dit fonds helpt - wanneer aanvragen aan de criteria voldoen - om het mogelijk te maken dat dromen werkelijkheid kunnen worden, wanneer ze in het bredere, collectieve belang zijn van de Groningse economie of ondernemers. (Wilt u meer weten? Stuur een mail naar: info@hetfondsgroningen.nl Lees verder…

 • Innovatie

  29 OKTOBER 2018

  Groningse start-ups mee naar Europees start-up evenement in Helsinki

  Groningse start-ups krijgen een kans om deel te nemen aan een reis in december naar een Europees event voor startups uit heel Europa. Founded in Groningen biedt tien start-ups de kans om mee te gaan op deze inspirerende reis.

 • Innovatie

  26 OKTOBER 2018

  Noordelijke bedrijfsleven presenteert zich aan het internationale netwerk

  Het noordelijke bedrijfsleven presenteerde zich vrijdag aan het internationale netwerk, oftewel alle relaties en instanties die het Noorden ook in het buitenland vertegenwoordigen. Tientallen ondernemers, die internationaal actief zijn of zich daarop oriënteren, kwamen naar Exportclub Noord-lid ECM Technologiesin Leeuwarden voor ‘Meet the Northern Industry 2018’. 

 • Innovatie

  25 OKTOBER 2018

  Inspiratiefestival Let’s Gro heeft Groningse ondernemers veel te bieden - woensdag van start

  Groningen staat vanaf aanstaande woensdag 31 oktober in het teken van het inspiratie- en toekomst festival Let’s Gro. Voor ondernemers en ondernemende Groningers heeft het festival, dat duurt tot en met zaterdag 3 november, veel te bieden.

 • Innovatie

  25 OKTOBER 2018

  Google komt met Digitale Werkplaats-bus naar Groningen

  Internet kan helpen bij het vinden van een baan, het vergroten van de inzetbaarheid op de arbeidsmarkt en het laten groeien van een bedrijf. Maar om optimaal deze kansen van het internet te kunnen benutten zijn digitale vaardigheden cruciaal. Google gaat daarom vanaf november on tour met een bus door heel Nederland om gratis trainingen en workshops te geven aan ondernemers en studenten. Een van de eerste steden die de Google bus zal aandoen is Groningen.

 • Economie Innovatie

  23 OKTOBER 2018

  Start-up’er: maak kans op een jaar kosteloos gebruik van bedrijfsruimte aan de Grote Markt

  Ook dit jaar maakt een startend bedrijf kans op een jaar lang kosteloos gebruik maken van een bedrijfsruimte aan de Grote Markt en op vakkundige begeleiding bij en door ABN AMRO. Tijdens een finale in de tent op donderdag 1 november (15:30 – 17:00) wordt bekend wie de winnaar van 2019 wordt.