• Innovatie

  20 APRIL 2018

  Bellamy Gallery: ‘Smart affordable luxury’ aan Akerkhof

  Aan het Akerkhof 25 is deze week Bellamygallery geopend, een kledingzaak met een bijzondere formule, die ze zelf samenvatten onder de naam: ‘Smart affordable luxury’, gericht op het middensegment, betaalbare mode voor de doelgroep vrouwen, mannen en kinderen, 'van 4 jaar tot XXXL'

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  17 APRIL 2018

  Gemeente praat met ondernemers over toekomst Groningen: NextCity’

  Hoe kunnen we er voor zorgen dat Groningen groeit, maar tegelijkertijd leefbaar en aantrekkelijk blijft voor haar bewoners? Wat betekent deze ambitie voor ondernemers? Deze kwesties komen aan de orde tijdens gesprekken tussen de gemeente en ondernemers in het kader van het project Next City. Onlangs was er voor ondernemers van ondernemersvereniging VBNO zo’n bijeenkomst. Secretaris Bert Oost van de VBNO maakte er een (foto-) verslag van.

 • Innovatie

  17 APRIL 2018

  Chordify uit Groningen nu bij populairste websites ter wereld

  Tot de succesvolle Groningse start-ups kunnen we zeker ook Chordify rekenen, een website om muziek om te zetten in akkoorden die je snel na kunt spelen. Vandaag qerd bekend dat Chordify tot de best bezochte websites ter wereld behoort.

 • Innovatie

  13 APRIL 2018

  XPAR Vision en STT Products ontwikkelen speciale robot voor glasindustrie

  XPAR Vision uit Groningen en STT Products uit Tolbert werken samen aan de ontwikkeling van een intelligente smeerrobot voor de glasverpakkingsindustrie. Doel is om zo minder glas nodig te hebben voor de glazen verpakkingen voor voedsel en dranken, om zo kosten en energie te besparen. Naar verwachting zorgt uitvoering van het project voor 15 banen bij de beide bedrijven en 5 werkplekken bij toeleveranciers in de regio Noord-Nederland. De provincie verleent ruim 131.000 euro subsidie voor deze innovatie.

 • Innovatie

  07 APRIL 2018

  Adrenaline en koffie: 48 uur non-stop programmeren bij hackathon Groningen

  Het was ongekend en kóortsachtig druk afgelopen nacht op het Suikerunieterrein in Groningen. Maar tegelijkertijd zéer gezellig: het bruist er van de energie. Het was één en al adrenaline.

 • Innovatie

  05 APRIL 2018

  EIGEN BAAS: creatieve giftshop in Herestraat

  De Herestraat is sinds kort verrijkt met een bijzondere winkel. Vijf jonge ondernemende Stadjers met een kunst- en design achtergrond maken er hun droom waar van een eigen zaak.

 • Innovatie

  04 APRIL 2018

  Suikerfabriek vanaf 5 april toneel van grootste Blockchain Hackathon van Europa

  Op 5, 6, 7 en 8 april vindt de Blockchaingers Hackathon 2018 plaats. Op het Suikerunieterrein buigen meer dan 700 pioniers afkomstig van 5 continenten zich over nieuwe toepassingen van blockchain. 63 Teams van ontwerpers, ontwikkelaars, overheden en bedrijven werken vier dagen en nachten aan prototypes van bruikbare oplossingen voor diverse maatschappelijke en economische vraagstukken.

 • Innovatie

  28 MAART 2018

  Groninger Retail Academy: bijeenkomst over digitale kansen voor ondernemers

  Welke kansen zijn er voor Groningse ondernemers dankzij de meest recente digitale innovaties? Dat is het onderwerp van een bijzondere bijeenkomst van de Retail Academy Groningen, gewijd aan de allernieuwste digitale ontwikkelingen. Retailers of andere ondernemers die deze avond mee willen maken kunnen zich er nu al voor opgeven. Lees verder voor meer informatie over deze avond op woensdag 25 april in Martiniplaza.

 • Innovatie

  21 MAART 2018

  Groningen Digital Business Centre moet de honger naar academisch geschoold IT-personeel gaan stillen

  Op dinsdag 3 april wordt het Groningen Digital Business Centre (GDBC) officieel geopend. Groningen heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot één van de belangrijkste IT-steden van Nederland: uiteenlopende innovatieve startups zijn hier uitgegroeid tot bedrijven van formaat en ook gerenommeerde internetgiganten vestigen zich steeds vaker in Noord-Nederland. Het gevolg is dat er een dringende vraag is naar academisch opgeleide experts op het gebied van digital science en big data. Het GDBC moet de komende jaren gaan zorgen voor een sterkere koppeling tussen het universitair onderwijs en de ICT-arbeidsmarkt.

 • Innovatie

  20 MAART 2018

  Ruud van Dijk vertelt over 5G en IoT tijdens de 5G Masterclass op 5 april

  Groot supporter van de digitale transformatie en de rol van IoT en 5G daarbij is Ruud van Dijk van Vodafone. Op donderdag 5 april is hij de spreker van de 5G Masterclass in het 5G Lab op Zernike en vertelt hij hoe Vodafone al bezig is om de eerste elementen van deze technieken te introduceren. Specifiek gaat hij in op Low Power Wide Area services, die ervoor gaan zorgen dat we veel meer IoT mogelijkheden kunnen gebruiken dan met de huidige gestandaardiseerde technologieën.

 • Innovatie

  17 MAART 2018

  Oud V&D - pand Groningen wordt winkelcentrum

  Het vroegere pand van V&D in Groningen gaat een nieuwe toekomst tegemoet als winkelcentrum.

 • Economie Innovatie

  16 MAART 2018

  Shoelia: schoenen én maatpakken aan A-straat

  De Groninger binnenstad is vanaf zondag 8 april een nieuwe schoenenspeciaalzaak zaak rijker. Dan vestigt zich Shoelia aan de A-straat 8. De schoenen kenmerken zich vooral door bijzonder kleurgebruik en het gebruik van allerlei printjes. Opmerkelijk is dat de nieuwe schoenenzaak gaat samenwerken met een bestaand bedrijf uit Groningen: De Stijlmeester. Dit bedrijf verzorgt stijladvies, maar helpt de klant ook aan bijvoorbeeld maatpakken of adviezen over trouwpakken.

 • Innovatie

  16 MAART 2018

  Game-industrie komt van de grond in Groningen

  Zal Groningen een belangrijk centrum van game-industrie worden? Daarvoor is er nog een lange weg te gaan. Maar toch begint de game-industrie hier langzaam maar zeker van de grond te komen. Er is nu ook een beeldbepalend bedrijfsverzamelgebouw, waar veel van deze jonge bedrijven tot ontwikkeling kunnen komen: Het Kwadraat , waar ook NDC is gehuisvest.

 • Innovatie

  15 MAART 2018

  '5Groningen gaat gewoon door'

  5Groningen gaat gewoon door met het testen van 5G projecten in Noord-Groningen. Dat meldt vanmorgen de Economic Board Groningen.