• Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie

  De opvang voor dakloze vreemdelingen in het voormalig Formule 1 hotel in de Helsinkistraat blijft voorlopig in gebruik. Deze vorm van opvang staat bekend als de ‘bed bad brood-voorziening’. Weliswaar was door het kabinet afgesproken dat dergelijke voorzieningen in Nederland zullen worden beëindigd, maar daarvoor in de plaats komen zogenoemde ‘LVV’s’: de Landelijke Voorziening voor Vreemdelingen. Een en ander blijkt uit een brief van de gemeente Groningen die is terug te lezen op de website van de Bedrijvenvereniging ZO.

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2018

  Bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’

  De gemeente Groningen en bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) organiseren volgende week donderdag 13 december 2018 een bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’. De bijeenkomst is in de nieuwe garage van Terwolde Renault Dacia aan de Osloweg 147  Groningen en is behalve voor leden ook voor belangstellenden en niet-leden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan het secretariaat van Bedrijvenvereniging Zuidoost (info@bedrijvenvereniging-zo.nl). (Lees verder voor meer informatie over de bijeenkomst).

 • Verenigingsnieuws

  29 NOVEMBER 2018

  ALV WEST: Veel projecten, waaronder Congresstad

  In Groningen wordt gewerkt aan de oprichting van een nieuwe organisatie ‘Groningen Congresstad’. Deze organisatie gaat zich richten op het aantrekken van congressen naar Groningen en het aanprijzen van Groningen als congresstad. Een en ander werd gisteren bekend gemaakt tijdens een algemene ledenvergadering van Bedrijvenvereniging WEST in café De Sleutel.

 • Verenigingsnieuws

  28 NOVEMBER 2018

  Impact Noord: nieuwe vereniging voor ondernemers die maatschappelijke impact willen

  Ondernemers uit Noord Nederland die niet alleen winst willen maken maar ook maatschappelijk verantwoord actief willen zijn hebben een nieuwe ondernemersvereniging opgericht onder de naam 'Impact Noord'. De nieuwe vereniging is gelanceerd tijdens Social Impact Day Noord. Impact Noord  is ontstaan vanuit de behoefte om 'het ondernemersklimaat voor ondernemen met impact te verbeteren.'

 • Verenigingsnieuws

  26 NOVEMBER 2018

  Algemene Ledenvergadering Bedrijvenvereniging WEST: woensdagmiddag in De Sleutel

  In Café De Sleutel aan de Noorderhaven 72 begint woensdagmiddag 28 november om vier uur de Algemene Ledenvergadering van bedrijvenvereniging WEST.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  ZO-bezoek aan 2Join op 28 november: aanmelden kan nog!

  Het bestuur van ZO nodigt haar leden van harte uit voor een bedrijfsbezoek en netwerkborrel bij 2Join op woensdag 28 november. 2join aan de Cuxhavenweg 6 is een audio-, video- en lichtbedrijf dat alles in huis heeft voor evenementen, feesten en partijen voor particulieren en bedrijven.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  Harm Post bij de VBNO over Groningen Airport Eelde GRQ: ‘Industrie volgt Infrastructuur’

  Hangar-living: wonen op vliegveld Eelde, boven de hangar waar je vliegtuig gestald is. Het kan (nog) niet, maar “Ik zou zo drie kavels kunnen verkopen aan belangstellenden”, aldus Harm Post, die tijdens de ledenvergadering van de VBNO een inkijk gaf in de plannen rond het GRQ Businesspark bij Groningen Airport Eelde.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  Snellere Fondsaanvragen en nieuwe statuten bij (bijna) jubilerend VBNO

  Ondernemers in het Noordoosten van de stad die een aanvraag indienen voor financiering uit het Fonds, krijgen hierover binnen 20 werkdagen uitsluitsel van de VBNO. Dat is gisteren besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. Projecten waarvoor financiering wordt gevraagd vanuit de Fondsgelden van de VBNO worden voor de leden gepubliceerd op de VBNO-site en er wordt aan de leden gevraagd hier al dan niet akkoord op te geven. Vervolgens besluit het bestuur of de aanvraag wel of niet toegekend wordt.

 • Verenigingsnieuws

  15 NOVEMBER 2018

  Bedrijfsleven biedt nieuwe gemeenteraad Groningen lijst met actiepunten aan

  Het gezamenlijke bedrijfsleven heeft een lijst van actiepunten aangeboden bestemd voor de nog te kiezen gemeenteraad van Groningen. Daarin staan wensen die er voor moeten zorgen dat het in de nieuwe collegeperiode 2019 – 2023 economisch net zo voorspoedig blijft gaan met Groningen als nu het geval is.  De ‘strategische agenda gemeente Groningen vanuit het georganiseerde bedrijfsleven’ -  zoals de lijst met actiepunten heet - werd aangeboden door voorzitter Klaas Holtman van Bedrijvenvereniging West aan wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken.

 • Verenigingsnieuws

  06 NOVEMBER 2018

  Kickboxer Rico Verhoeven opent Promotiedagen 2018 met inspirerende speech

  Kickbokser Rico Verhoeven en wethouder Joost van Keulen van economische zaken hebben vanmiddag officieel de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland geopend. Het betreft de 32e editie van deze grootste bedrijvenbeurs van het Noorden waar zeshonderd bedrijven twee dagen lang laten zien wat hen bezighoudt, waar hun doelstellingen liggen en wat zij voor hun klanten kunnen betekenen. (Foto: Twitter, Rob van der Werf).

 • Verenigingsnieuws

  05 NOVEMBER 2018

  Subsidieregeling voor bedrijven op Euvelgunne voor maatregelen tegen wateroverlast

  Bedrijven op Euvelgunne die maatregelen willen nemen om regenwater op eigen terrein op te vangen of af te voeren, kunnen hiervoor een beroep doen op een nieuwe subsidieregeling van de gemeente. Dinsdag 6 november om 19.00 uur wordt de regeling uitgelegd tijdens de Promotiedagen in MartiniPlaza, meldt Bedrijvenvereniging ZO. Alle bedrijven op Euvelgunne zijn van harte welkom, maar zeker ook bedrijven die diensten of goederen kunnen leveren voor een klimaatbestendig bedrijventerrein.

 • Verenigingsnieuws

  02 NOVEMBER 2018

  Aandacht voor lezingen van ondernemersverenigingen over toekomst Retail tijdens Let's Gro

  Wat zijn belangrijke ontwikkelingen voor de retail de komende jaren? Wat kunnen ondernemers het beste doen om daar nu al op in te spelen? Wat kunnen ‘fysieke winkels’ het beste doen om te reageren op de concurrentie van internet? Deze en andere vragen kwamen gistermiddag aan de orde tijdens lezingen georganiseerd door de Groningen City Club en Bedrijvenvereniging WEST in het kader van Let’s Gro.

 • Verenigingsnieuws

  01 NOVEMBER 2018

  Bedrijvenvereniging WEST met tien leden aanwezig op Promotiedagen Noord Nederland

  Bedrijvenvereniging WEST is met tien van haar leden vertegenwoordigd in een fonkelnieuwe stand op de Promotiedagen Noord Nederland. Dat meldt deze Bedrijvenvereniging via haar nieuwsbrief.

 • Verenigingsnieuws

  31 OKTOBER 2018

  The Village studentenhuisvesting voor internationale studenten aan de Peizerweg

  Half november worden de eerste bewoners verwacht in The Village, een nieuw complex én concept voor de huisvesting van internationale studenten. The Village aan de Peizerweg 132 voorziet niet alleen in kamers voor in totaal 216 studenten in tijdelijke containers, maar biedt hen ook begeleiding en ondersteuning bij hun ‘nieuwe’ leven in het buitenland. Bijzonder is dat dit voor een deel gebeurt door mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt. Het concept is door Dirk Jan Bax toegelicht aan leden van Bedrijvenvereniging WEST tijdens de lunchbijeenkomst afgelopen dinsdag.

 • Verenigingsnieuws

  30 OKTOBER 2018

  Algemene Ledenvergadering Groningen City Club start in gloednieuwe Jumbo (20 nov.)

  Leden van de Groningen City Club kunnen maandag 20 november een zeer bijzondere rondleiding verwachten in de gloednieuwe Jumbo Foodmarkt aan de Bouma Boulevard. Dat is dan namelijk de start van de Algemene Ledenvergadering van deze vereniging. U kunt zich alvast aanmelden via info@groningencityclub.nl

 • Verenigingsnieuws

  30 OKTOBER 2018

  Bedrijvenvereniging ZO: bedrijfsbezoek bij audio-, video- en lichtbedrijf 2join

  Bedrijvenvereniging ZO organiseert woensdag 28 november voor al haar leden een bijzonder bedrijfsbezoek bij het bedrijf 2join: een audio-, video- en lichtbedrijf gericht op zowel de particuliere als de zakelijke markt. Leden van ZO kunnen zich nu al aanmelden voor dit bezoek, gevolgd door een netwerkborrel.

   

   

 • Verenigingsnieuws

  23 OKTOBER 2018

  Ondernemers Peizerweg: bijeenkomst 30 oktober over ‘nieuwe ontwikkelingen’

  Dinsdag 30 oktober organiseert bedrijvenvereniging WEST een lunchbijeenkomst over een aantal nieuwe ontwikkelingen bij de Peizerweg, waarvoor men zich nu al kan aanmelden. ( secretariaat@bedrijvenverenigingwest.nl)

 • Verenigingsnieuws

  23 OKTOBER 2018

  Bedrijvenverenigingen organiseren gezamenlijke netwerkborrel op Promotiedagen

  Woensdag 7 november: dat is de dag dat de Bedrijvenverenigingen in Groningen tijdens de Promotiedagen een gezamenlijke netwerkborrel organiseren, zo meldt de website van Bedrijvenvereniging ZO .

 • Verenigingsnieuws Economie

  19 OKTOBER 2018

  Gebiedsdeals voor Martini Trade Park, een duurzaam dynamisch werk- en leefmilieu

  Slim en collectief parkeren, van parkeerdek naar stadstuin, de Leonard Springerlaan als stadslaan en het realiseren van een levendige functiemix. Dit zijn een paar van de gebiedsdeals voor Martini Trade Park, waarmee pandeigenaren, bedrijvenvereniging West, gemeente en MartiniPlaza concreet uitvoering gaan geven aan de toekomstvisie voor Martini Trade Park. De eerste gebiedsdeal is in de maak: eigenaren op het noordoostelijk deel maken een concreet plan voor gezamenlijk gebruik en inrichting van hun parkeerterrein.