• Verenigingsnieuws

  16 JANUARI 2020

  Bedrijvenvereniging VBNO juicht plannen voor Rodelbaan en Ulgersmaweg toe

  De vereniging voor bedrijven aan de noord-oostzijde van de gemeente Groningen, VBNO, vindt het plan voor een rodelbaan op de berg bij Kardinge, een mooi idee. Het betreft een idee van Roel Kuper en Marco van Dijk uit Lewenborg die in 2021 op de ‘Kardingebult’ de langste rodelbaan van Nederland willen realiseren. ‘Dat is een mooi idee. Zeker wanneer je ook horeca realiseert boven op de berg, en wie weet ook nog een kabelbaantje’, zei voorzitter Guus Vries van de VBNO gisteravond tijdens een Nieuwjaarsbijeenkomst in Aduard.

 • Verenigingsnieuws

  14 JANUARI 2020

  Morgen nieuwjaarsbijeenkomsten Groningen City Club en Vereniging Bedrijven Noord-Oost

  Morgen, woensdag 15 januari, kunnen leden van twee Groningse bedrijvenverenigingen elkaar nog de beste wensen geven, maar vooral ook horen hoe het gaat met hun vereniging. Er zijn dan nieuwjaarsrecepties van de Groningen City Club en van de Vereniging bedrijven noord-oost (VBNO).

 • Verenigingsnieuws Economie

  08 JANUARI 2020

  Groningen opnieuw genomineerd voor titel: “Beste grote binnenstad van Nederland”

  Groningen is genomineerd voor de titel: “Beste Binnenstad van Nederland”. Het betreft een wedstrijd van het Platform Binnenstadsmanagement. Groningen won de titel eerder al in 2005, en mocht dat predicaat voeren tot en met 2007.

 • Verenigingsnieuws

  07 JANUARI 2020

  Bedrijvenvereniging WEST en Bedrijvenvereniging Zuidoost nemen leden-ondernemers mee in busreis met THE GRONE

  Leden van de Bedrijvenvereniging WEST en Bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen een bijzondere excursie tegemoet zien. Vrijdag 31 januari organiseren deze verenigingen een excursie met The Grone. Dat is een prachtig vormgegeven en comfortabele touringcar. Waarbij de echte, fysieke wereld en multimedia zorgen voor een gecombineerde en overweldigende ervaring tijdens de rit door het Groninger land. Aanmelden is nu al mogelijk.

 • Verenigingsnieuws

  30 DECEMBER 2019

  GCC houdt nieuwjaarsbijeenkomst in Forum Groningen

  De Groningen City Club organiseert op 15 januari een nieuwjaarsbijeenkomst in het nieuwe Forum Groningen. 

 • Verenigingsnieuws

  17 DECEMBER 2019

  Schilderij boer Thies Dijkhuis geveild; opbrengst voor herstel boerderij

  Een schilderij van Thies Dijkhuis, de ‘laatste boer van Euvelgunne’’ komt ter veiling. De opbrengst is voor een speciaal fonds waarmee het Groninger Landschap de oude boerderij wil herstellen. Zo meldt de website van Bedrijvenvereniging ZO. Iedereen kan een bod uitbrengen!!

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De nieuwe papieren Groninger Ondernemers Courant is deze week bij ongeveer 10.000 Groningse ondernemers op de mat geploft. Maar je kunt de krant ook online lezen. Want onderneem je in Groningen, dan moet je zeker de GROC lezen om op de hoogte te zijn van al het belangrijke ondernemersnieuws en informatie over regels en regelingen. 

 • Verenigingsnieuws

  12 DECEMBER 2019

  WEST werkt slim, aan gebiedsontwikkeling, gastvrijheid en duurzaamheid

  Het jaar 2020 staat voor bedrijvenvereniging WEST in het teken van de Economische Agenda van Groningen. Investeren in toekomstbestendige werklocaties, versterken van toerisme als economische pijler en duurzame samenwerking in Groningen Werkt Slim: dit zijn een paar ingrediënten van het jaar waarin deze ondernemersvereniging haar 10-jarig bestaan viert.

 • Verenigingsnieuws

  05 DECEMBER 2019

  Leden VBNO halen herinneringen op in jubileumjaar

  Ter ere van het veertigjarig jubileum kwamen leden van Vereniging bedrijven Noord-Oost (VBNO) samen om tijdens een lunch gezamenlijke herinneringen te delen.

 • Verenigingsnieuws

  27 NOVEMBER 2019

  Nieuw bedrijf naar Groningen: Waste Vision, voor onder- en bovengrondse afvalcontainers

  Vanaf donderdag 12 december is Groningen officieel een nieuw bedrijf rijker: Waste Vision, aan de Duinkerkenstraat 31.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start

  ‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg

  De gemeente heeft besloten dat bedrijventerrein Ulgersmaweg de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt. Maar, zo zei wethouder Paul de Rook tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, ik verwacht dat na die 10 jaar dit gebied verandert naar woningbouw.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Het Fonds, Gerrit Krolbrug en Economische Agenda centraal op ledenvergadering VBNO

  Wethouder Paul de Rook gaf gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO een uitgebreide toelichting op de Economische Agenda van dit college. Koersen op groei is het motto, met 5.000 banen erbij in drie jaar tijd. Jaarlijks is er 900.000 euro beschikbaar om de vijf speerpunten van de Economische Agenda te helpen realiseren, aldus wethouder Paul de Rook.

 • Verenigingsnieuws

  20 NOVEMBER 2019

  Wethouder Paul de Rook speciale gast Algemene Ledenvergadering VBNO op 21 november

  Paul de Rook, wethouder Economische Zaken, is speciale gast op de Algemene Ledenvergadering van VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. De Ledenvergadering vindt, bijna traditiegetrouw, plaats in het Kartracing & Bowling centrum op Kardinge. Het officiële gedeelte begint om 17.00 uur.

 • Verenigingsnieuws

  14 NOVEMBER 2019

  Investeren in Scandinavische Havens zaak van ondernemers en gemeente

  Minimaal de komende 10 jaar blijven de Scandinavische Havens, tussen Sontbrug en de zuidelijke ringweg, hun huidige functie behouden. Eerder dit jaar heeft de gemeente dit besloten. Daarom is nu het moment om te kijken naar mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken en de bedrijven hier meer ‘smoel’ te geven. Bedrijvenvereniging ZO organiseerde hiervoor deze week een bijeenkomst voor belanghebbende ondernemers.

 • Verenigingsnieuws

  13 NOVEMBER 2019

  Drukte bij Algemene Ledenvergadering Groningen City Club

  Het gaat goed met de Groningen City Club. Althans: het aantal leden blijft groeien, en deze vereniging van - en voor ondernemers in de Groninger binnenstad - is op veel fronten betrokken bij activiteiten ter verbetering van de binnenstad. Hoe de GCC er voor staat kwam aan de orde gisteravond, dinsdag 12 november, tijdens Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club. Deze werd eenmalig niet in de binnenstad gehouden maar in het Van der Valk-hotel in Hoogkerk, omdat er aansluitend op de ledenvergadering een interessante bijeenkomst was gewijd aan sociale media en holografie.

 • Verenigingsnieuws

  09 NOVEMBER 2019

  Opvang op zaterdag in Groninger binnenstad voor kinderen van winkelende ouders geopend

  De binnenstad van Groningen is een nieuwe voorziening rijker op het gebied van kinderopvang. Dat is het ‘Huis van Ome Loeks’ aan de Nieuwstad 12, waar kinderen zich op de zaterdag kunnen vermaken, terwijl hun ouders inkopen doen. ‘Huis van Ome Loeks’ is een instelling van de kinderopvang-organisatie SKSG, dus de kinderen die er op zaterdagen komen krijgen professioneel toezicht terwijl ze zich vermaken.

 • Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  07 NOVEMBER 2019

  Groningen City Club: opvang voor kinderen van winkelende ouders

  Een lang gekoesterde wens van de Groningen City Club gaat in vervulling. In de Nieuwstad opent vanaf zaterdag 9 november een bijzondere kinderopvang. Deze is bijzonder omdat deze alleen op zaterdag geopend is. ‘Huis van Ome Loeks’, zo heet de opvang, die bedoeld is voor kinderen van winkelende ouders.