• Verenigingsnieuws Innovatie Campus Groningen

  10 SEPTEMBER 2019

  Campus Café in fraaie nieuwbouw van Innovation Center Avebe: 20 september, na Campus Trail

  De Zernike Campus is sinds kort verrijkt met een belangrijk onderzoekscentrum van Avebe. Belangstellenden die het willen bekijken krijgen daartoe een bijzondere mogelijkheid tijdens een Campus Café op vrijdag 20 september aan de Zernikelaan 8.

 • Verenigingsnieuws Economie

  10 SEPTEMBER 2019

  Groningen City Club op oriëntatiereis naar “booming” Eindhoven

  Wat kan Groningen leren van de binnenstad van Eindhoven? Daar is de laatste tijd sprake van een forse groei van het aantal bezoekers en toeristen. Hoe kan dat, en waar komen ze vandaan? Welke winkelformules doen het daar goed, en welke winkels hebben het lastig? Deze vragen kwamen aan de orde tijdens een bezoek dat ondernemers van de Groningen City Club gisteren, maandag 9 september, brachten aan Eindhoven. Ook vertegenwoordigers uit het onderwijs en van de gemeente Groningen maakten deel uit van de Groningse delegatie.

 • Verenigingsnieuws

  04 SEPTEMBER 2019

  Wijkwinkelcentra in zuiden van Stad leggen op 21 september de rode loper uit (GROCTV)

  Drie wijkwinkelcentra in het zuiden van de Stad (Overwinningsplein, Helpman, Van Lenneplaan) leggen op zaterdag 21 september de rode loper uit voor de bezoekers. Deze dag zorgen de deelnemende winkels voor tal van activiteiten: van proeverijen tot demonstraties en aanbiedingen. Ze doen dat onder de noemer 'Winkelen in Zuid'. 

 • Verenigingsnieuws

  02 SEPTEMBER 2019

  Zwerfvuil bedrijventerrein Hoendiep ingezameld met nieuwe Cargo Bike Car

  Op Bedrijventerrein Hoendiep wordt woensdag een bijzondere Cargo Bike Car in gebruik genomen. Daarmee kan zwerfvuil aanzienlijk makkelijker worden verwijderd.

 • Verenigingsnieuws

  19 AUGUSTUS 2019

  Met BBOG op ontdekkingstocht naar ‘open deuren’

  De partijen die zich hebben verenigd in BBOG hebben onlangs weer een schouw gedaan op een aantal bedrijventerreinen in de stad. ‘BedrijfsBeveiliging Omgeving Groningen’ ging op zoek naar open deuren en andere kwetsbare plekken. 

 • Verenigingsnieuws

  16 AUGUSTUS 2019

  Kruispunt Olgerweg - Kieler Bocht op Zuidoost aangepakt

  Om de verkeersveiligheid bij de kruising Olgerweg - Kieler Bocht te verbeteren, neemt de gemeente binnenkort een aantal maatregelen, meldt de website van bedrijvenvereniging Zuidoost. Zo krijgt het kruispunt onder meer een brede markering op de drie aankomende wegen waardoor het kruispunt duidelijker aangekondigd wordt.