• Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje

  Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft maandagavond afscheid genomen van bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Zweep betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harrie Marissen.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost ‘staat er financieel gezond voor’

  Bedrijvenvereniging Zuidoost staat er ‘financieel gezond voor’. Dat bleek maandagavond in het stadion van FC Groningen, waar tijdens een goed bezochte algemene ledenvergadering van deze vereniging het jaarverslag over 2018 door leden werd goedgekeurd. Zuidoost heeft zich het afgelopen jaar op vele fronten ingezet voor de behartiging van de belangen van de leden en voor die van de bedrijven op het bedrijventerrein.

 • Verenigingsnieuws

  13 MEI 2019

  Bedrijvenvereniging Zuidoost eert haar bekendste lid: wijlen Thies Dijkhuis, ‘de laatste boer van Euvelgunne’

  Thies Dijkhuis - ‘de laatste Boer van Euvelgunne ‘ - zal worden vereeuwigd middels een beeldje. Dat heeft de Bedrijvenvereniging Zuidoost maandag besloten tijdens de algemene ledenvergadering. Volgens de vereniging, waar Ties zelf ook lid van was, heeft hij een beeldje wel verdiend omdat hij zich jarenlang voor het bedrijventerrein in het zuid-oosten van Groningen heeft ingezet.

 • Verenigingsnieuws

  01 MEI 2019

  Ondernemers Bedrijvenvereniging WEST: Beachvolleybal bij Hoornse Plas

  Ondernemers en andere leden van Bedrijvenvereniging WEST kunnen in topvorm de zomer ingaan. Dat kan, omdat er aan de vooravond van de vakantie het jaarlijkse volleybaltoernooi is aan de Hoornse Plas. Voor dit evenement op 28 juni kan men zich nu al digitaal inschrijven .

 • Verenigingsnieuws Economie Leefbaarheid

  25 APRIL 2019

  Nieuwe cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

  Medewerkers van bedrijven in Groningen die regelmatig Duitse klanten krijgen kunnen deelnemen aan een nieuwe cursus Duits van de Groninger Ondernemers Academy. Vanaf 8 mei organiseert deze Academy op verzoek van Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe (gratis!) cursus Duits. Daar leren de medewerkers hoe ze de Duitse clientèle in hun eigen taal op correcte wijze te woord kunnen staan.

 • Verenigingsnieuws

  23 APRIL 2019

  Bedrijvenvereniging WEST: morgen Algemene Ledenvergadering in Beachclub Kaap Hoorn

  De vereniging voor bedrijven aan de westzijde van Groningen - Bedrijvenvereniging WEST -  organiseert morgen, woensdagmiddag 24 april, haar Algemene Ledenvergadering op een in deze weersomstandigheden verkoelende locatie: Beachclub Kaap Hoorn. Ook is er een lezing over Cybersecurity.

 • Verenigingsnieuws Economie

  15 APRIL 2019

  Vrolijke Paashazen huppelen zaterdag in de binnenstad en in Haren

  Zaterdag 20 april aanstaande zullen van 13.00-17.00 uur vijftien vrolijke Paashazen in de binnenstad van Groningen te zien zijn. Zoals al jaren een gebruik is zorgt de Groningen City Club voor Paashazen die in het centrum paaseitjes uitdelen aan bezoekers. Deze traditie zorgt ervoor dat het Paasgevoel al voor eerste Paasdag een ‘lekkere’ oppepper krijgt. In Haren lopen zaterdag van 12-17 uur ook 2 paashazen rond.

 • Verenigingsnieuws

  02 APRIL 2019

  Benieuwd naar de mogelijkheden van Het Fonds voor Zuidoost? Kom naar de Fondslunch op 18 april!

  Bedrijvenvereniging Zuidoost nodigt al haar leden uit voor de Fondslunch op donderdag 18 april in Noorderpoort Euroborg. Het bestuur van ZO zal in deze informele lunchmeeting kort iets uitleggen over Het Fonds Ondernemend Groningen. Graag hoort het bestuur welke ideeën er leven bij de ondernemers op Zuidoost en hoe deze tot uitvoering gebracht kunnen worden.

 • Verenigingsnieuws Economie

  01 APRIL 2019

  Hij is er weer: de papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant!

  Hij is er weer: de papieren editie van de steeds meer gelezen Groninger Ondernemers Courant. Het blad is net van de persen van Drukkerij Scholma gerold, en gebonden bij Boekbinderij F. Erenstein en zal deze week worden bezorgd bij negenduizend bedrijven en geïnteresseerden. “Al het nieuws ten dienste van de handel en economie van Groningen”, zo luidt het motto van dit blad, dat gemaakt wordt in een samenwerking tussen de bedrijvenverenigingen, het Fonds Ondernemend Groningen, gemeente Groningen en Groningen Bereikbaar.

 • Verenigingsnieuws

  26 MAART 2019

  Evenement in Roden over Internationaal zaken doen, ook voor Groningse bedrijven

  De Groningse bedrijvenverenigingen ZO en WEST behoren tot de participanten die vrijdag 14 juni een grootschalig evenement organiseren gericht op internationaal zakendoen. Het evenement is voor álle ondernemers in Noord-Nederland, en mede om die reden wordt het die dag georganiseerd in Roden. Bedrijven die (meer) willen exporteren krijgen er alle praktische informatie. Dat meldt de bedrijvenvereniging ZO op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Drukte bij Lunchbijeenkomst Bedrijvenvereniging WEST

  Veel leden van de Bedrijvenvereniging WEST hebben maandag tussen de middag gebruik gemaakt van de mogelijkheid om zich tijdens een speciale lunch te laten bijpraten over actuele ontwikkelingen in het gebied. De “Gebiedsbijeenkomst Hoendiep” werd gehouden in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2019

  Harense modezaken tonen voorjaarsmode tijdens Fashion Dag Haren

  Modeliefhebbers opgelet: zaterdag 30 maart vindt weer de voorjaarseditie van de Fashion Dag Haren plaats. Tweemaal per jaar presenteren de Harense modezaken hun visie op het komende modeseizoen tijdens een energieke show voor de Dorpskerk in het centrum.