• Verenigingsnieuws

  13 FEBRUARI 2018

  Bijeenkomst WEST over ontwikkelingen Hoendiep op 6 maart

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert in samenwerking met de gemeente Groningen op dinsdag 6 maart een bijeenkomst over de actuele ontwikkelingen op bedrijventerrein Hoendiep. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, in Hanze Plaza aan de Protonstraat.

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  06 FEBRUARI 2018

  Sontplein aan vooravond grote veranderingen; ondernemers geïnformeerd

  Het Sontplein staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Zo zal het oude Praxispand worden verbouwd en zal een Masterplan Sontplein worden uitgevoerd. In de zomer van 2019 moet alles klaar zijn. Ondernemersvereniging VBZO organiseerde onlangs een speciale bijeenkomst over alle ontwikkelingen, voor ondernemers op en rond het Sontplein. Volgens de website van de VBZO komt er mogelijk ook een parkmanagementorganisatie speciaal voor het Sontplein.

 • Verenigingsnieuws

  31 JANUARI 2018

  Ambitie GCC: 'Groningen toegankelijk voor iedereen!'

  De stad Groningen toegankelijk maken voor iedereen. Dat is de ambitie van de Groningen City Club. Samen met de gemeente Groningen wordt gekeken hoe de toegankelijkheid van winkels in het centrum verbeterd kan worden. 

 • Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2018

  Bert Oost stopt als ‘aanjager van VBNO’

  Bert Oost stopt in juni met zijn officiële functies voor de VBNO. Dat meldde VBNO-voorzitter Guus Vries vanavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van VBNO eerder vanavond.

 • Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2018

  2018 voor VBNO: meer contacten tussen ondernemers, nieuwe website en bereikbaarheid

  De VBNO sluit traditiegetrouw de serie nieuwjaarsbijeenkomsten voor ondernemers af in de derde week van januari. Ook dit jaar was de opkomst van VBNO-leden groot en de stemming goed, op de mooie locatie van Tasmania Party Pub & Lounge aan de Timpweg 19. Guus Vries, VBNO-voorzitter, gaf kernachtig de goede voornemens weer voor de bedrijventerreinen in Noord-Oost: meer netwerkbijeenkomsten waar onze leden elkaar kunnen treffen, een nieuwe website met meer mogelijkheden voor leden en vinger aan de pols waar het gaat om de ombouw van de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  11 JANUARI 2018

  Nieuwjaarsborrel VBNO: donderdag in Tasmania Party Pub & Lounge

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) houdt volgende week donderdag 18 januari haar Nieuwjaarsborrel voor al haar leden in de Tasmania Party Pub & Lounge aan de Timpweg 19. (Aanmelden kan nu al hier.) Tijdens deze bijeenkomst kunnen de leden traditiegetrouw op ongedwongen wijze en in gezellige sfeer elkaar nog de beste wensen doen toekomen. Maar eerst worden ze nog even bijgepraat over het wel en wee van de VBNO, en over de verwachtingen voor 2018 door voorzitter Guus Vries.

 • Verenigingsnieuws

  10 JANUARI 2018

  Bedrijvenvereniging WEST: Volle kracht door op Campus Groningen en plannen 2017 uitvoeren!

  De samenwerking met de Hanzehogeschool, de RUG en de bedrijven op de Campus Groningen is in 2017 succesvol gebleken. WEST-voorzitter Holtman wil die lijn graag doorzetten. “De opgezette organisatie voor campusmanagement door Triade begint steeds beter op elkaar in te spelen en iedereen ziet dat de bouwactiviteiten rondom Avebe, Start-Up City, RUG-Ondernemershuis en Entrance gestaag vorderen. Maar ook zijn de komst van Bytesnet en TNO aangekondigd en werken de Hanzehogeschool en RUG aan hun eigen huisvestingsplannen.”

 • Verenigingsnieuws

  08 JANUARI 2018

  Ambities voor 2018 van VBZO in het teken van mobiliteit, bereikbaarheid en duurzaamheid

  VBZO heeft grote ambities voor 2018. Een zeer omvangrijk mobiliteitsplan moet de bereikbaarheid van bedrijven waarborgen, met onder meer de realisatie van een kantoorbus, het VBZO-fietsenplan en de inzet van elektrische deelauto’s voor VBZO-leden. Ook op het gebied van duurzaamheid zijn er grote plannen, zoals datagestuurd rioolbeheer. Samen met de leden wordt er al hard gewerkt aan de verwezenlijking van alle ambities voor de Bedrijvenparken Zuid Oost.