• Verenigingsnieuws

  16 AUGUSTUS 2017

  Save the date: netwerkbijeenkomst bedrijvenverenigingen Groningen op 26 september 2017

  De vier bedrijvenverenigingen in de stad Groningen organiseren op 26 september weer een gezamenlijke netwerkbijeenkomst. Ditmaal is het Groninger Museum de locatie. 

 • Verenigingsnieuws

  02 AUGUSTUS 2017

  Wisselingen van de wacht in ondernemend Groningen

  Jacob Emmelkamp is onlangs gestopt als voorzitter van de Economische Koepel Groningen. Zijn functie wordt voorlopig overgenomen door Berjo Wortmann (foto-archief GROC). Dat meldt nieuwsbrief van de Bedrijvenvereniging WEST.

 • Verenigingsnieuws

  24 JULI 2017

  Campus Trail op 15 september, dwars door gebouwen op de Zernike Campus

  Altijd al willen weten wat er zich afspeelt achter al die deuren op Zernike Campus Groningen? Doe dan mee met de Campus Trail op vrijdag 15 september 2017. Een bijzondere loop van 4 mijl tijdens de week waarin het Sportcentrum haar 50 jarige lustrum viert. Niet alleen door straten en grasvelden, nee ook dwars door de gebouwen op de Zernike Campus. 

 • Verenigingsnieuws

  20 JULI 2017

  VBZO-stand Promotiedagen 2017 helemaal volgeboekt!

  Met 22 deelnemende bedrijven is de VBZO op 7 en 8 november met een volledig volgeboekte stand aanwezig op de Promotiedagen Noord-Nederland. Dit jaar staat de VBZO-stand vlak bij die van de VBNO en Bedrijvenvereniging WEST, in de buurt van de gemeente Groningen. Op deze manier kunnen de verenigingen elkaar nóg meer versterken, een rechtstreekse link maken naar de gemeente Groningen en eventuele activiteiten op elkaar afstemmen.

 • Verenigingsnieuws

  19 JULI 2017

  B&W wil looptijd van Fonds Ondernemend Groningen verlengen voor onbepaalde tijd

  Het college van burgemeester en wethouders wil dat het Fonds Ondernemend Groningen wordt verlengd voor onbepaalde tijd. Het is dan niet meer nodig om de looptijd elke drie jaar opnieuw te verlengen. Dat heeft wethouder Joost van Keulen woensdag gezegd.

 • Verenigingsnieuws

  17 JULI 2017

  Zomeraanbieding Cruon voor leden VBNO, VBZO en WEST: veilig en onbezorgd op vakantie

  Cruon Beveiliging heeft een mooie zomeraanbieding voor de leden van VBNO, VBZO en WEST: vakantiebeveiliging tegen gereduceerd tarief. De vakantiebeveiliging van Cruon Beveiliging zorgt ervoor dat je als ondernemer zorgeloos van je vakantie kan genieten, terwijl Cruon een oogje in het zeil houdt. Deze actie is geldig van 21 juli 2017 tot 1 augustus 2017; buiten deze periode is de prijs op aanvraag.

 • Verenigingsnieuws

  15 JULI 2017

  Borrel op de Kade: VBNO luidt zomer in bij Indoor Soccer Centre

  Op de kade van Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg luidde de VBNO gistermiddag de zomer in. Met typisch Hollands zomerweer en het fraaie uitzicht op de schepen op het Van Starkenborghkanaal genoten de aanwezigen van de barbecue en de inmiddels traditionele Borrel bij de Buren.

 • Verenigingsnieuws

  14 JULI 2017

  Roossien Hoogwerktechniek krijgt leden VBZO op bezoek

  Leerzaam, gezellig en nuttig: zo zou je in drie woorden het bedrijfsbezoek van de Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) kunnen omschrijven dat zij gisteren brachten aan het lid Roossien Hoogwerktechniek. Onder leiding van de nieuwe voorzitter Harry Marissen kregen de circa 35 deelnemers alle informatie over het productieproces bij Roossien Hoogwerktechniek. Ook konden ze het klimmateriaal testen, zo blijkt uit een verslag op de website van de VBZO. (Foto's: Geert Job Sevink, voor VBZO)

 • Verenigingsnieuws

  06 JULI 2017

  Maar liefst 45 bedrijventeams op Beach Volleybaltoernooi WEST morgen bij Hoornse Plas

  Morgen, vrijdag 7 juli, strijden 45 bedrijventeams uit Groningen-West om de winst van het jaarlijkse Beach Volleybaltoernooi WEST. Iedereen is harte welkom bij de Hoornse Plas, waar dit sportieve en altijd gezellige evenement vanaf 15.00 uur plaatsvindt vlak naast Kaap Hoorn. Om 18.45 uur is de prijsuitreiking, gevolgd door de borrel bij Kaap Hoorn.

 • Verenigingsnieuws

  05 JULI 2017

  VBNO luidt zomer in met gezellige ‘Borrel op de kade’ (14 juli)

  De VBNO luidt voor haar leden de zomervakantie in met een gezellige Zomerborrel en BBQ op de kade van het van Starkenborghkanaal. Dat gebeurt vrijdag 14 juli. Leden zijn van harte welkom vanaf 's middags vier uur.

 • Verenigingsnieuws

  04 JULI 2017

  VBZO-leden gaan op bezoek bij Roossien Hoogwerktechniek

  Leden van de bedrijvenvereniging VBZO zijn donderdag 13 juli van harte welkom voor een bezoek bij een van de aangesloten leden. Dat is deze middag de firma Roossien Hoogwerktechniek aan de Bornholmstraat. Aanmelden kan nu al via deze link.

   

   

 • Verenigingsnieuws

  30 JUNI 2017

  Cursus Duits voor Groningse bedrijven slaat aan

  Dit zijn ze: deelnemers aan een cursus Duits voor medewerkers van Groningse bedrijven. De mensen op bijstaande foto hebben de cursus met succes gevolgd en kunnen voortaan Duitse klanten aanzienlijk beter te woord staan.

 • Verenigingsnieuws

  28 JUNI 2017

  Zomeraanbieding SUEZ voor leden VBZO: opgeruimd de zon tegemoet!

  De ondernemersvereniging voor het industrieterrein zuid-oost, de VBZO, en SUEZ Recycling and Recovery bieden samen een eenmalige zomerkorting aan voor een zes kuub afvalcontainer voor grof vuil, voor de leden van VBZO. Dat meldt de VBZO op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  26 JUNI 2017

  Bedrijvenvereniging WEST: extra ALV op woensdag 12 juli

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert woensdagmiddag 12 juli van twaalf tot twee uur ‘s middags een extra ALV.  Deze wordt gehouden in het Mercure Hotel Groningen bij MartiniPlaza aan de Expositielaan 6 te Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  23 JUNI 2017

  Naamsverandering sluitstuk op mooi jaar van WEST

  Het is kort en het bekt lekker. De bedrijvenvereniging aan de westelijke kant van de stad heeft de naam veranderd van Vereniging Bedrijvenpark Groningen-West, kortweg VBGW, naar Bedrijvenvereniging WEST. Het vormt het sluitstuk op een goed jaar voor de vereniging, zo bleek tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), die op 21 juni werd gehouden bij Bax Bier.
   

 • Verenigingsnieuws

  23 JUNI 2017

  Gezocht: sociaal ondernemende bedrijven

  Het Accountteam Werk van de gemeente Groningen heeft contact gezocht met de VBNO met de vraag of er bij bedrijven in dit gebied mogelijkheden zijn om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

 • Verenigingsnieuws

  22 JUNI 2017

  Wat kan Groningen leren van Münster? City Club organiseert bijzondere excursie

  De Groningen City Club organiseert vrijdag 22 september voor Groningse ondernemers een studiereis naar Münster. Nadat de Groningen City Club in 2015 en 2016 al een inspiratietour organiseerde naar respectievelijk Amsterdam en Hamburg, is volgens haar nu Münster ‘de ultieme plek om inspiratie op te doen’. Ondernemers die mee willen, kunnen een mailtje sturen aan: info@groningencityclub.nl.

 • Verenigingsnieuws

  19 JUNI 2017

  Scheidend voorzitter Henk Bos: 'Het was een feestje!’

  ‘Je was ongelooflijk breed inzetbaar, al je vrije tijd stak je in onze ondernemersvereniging. Daarbij behield je zelf als voorzitter het overzicht en een helicopterview, maar je gaf alle vrijheid aan je collega bestuursleden’. Dat waren enkele van de complimenten van bestuursleden van de Vereniging Bedrijvenpark Zuid Oost (VBZO), de ondernemersvereniging voor de zuidoostkant voor Groningen. Henk Bos(53) kreeg de complimenten maandagmiddag bij zijn afscheid als voorzitter. Bos is 12,5 jaar voorzitter geweest. Hij heeft een nieuwe functie aanvaard in Apeldoorn, en om die reden nam hij afscheid.

 • Verenigingsnieuws

  16 JUNI 2017

  Ondernemersvereniging VBNO blaakt van gezondheid

  Het gaat goed met de vereniging voor ondernemers aan de noord-oost zijde van Groningen, de VBNO. Financieel is deze vereniging kerngezond, maar minstens zo belangrijk is het feit dat zich steeds nieuwe leden melden. Een en ander bleek tijdens de recente Algemene Ledenvergadering. We maakten daar al kort melding van op de Groninger Ondernemers Courant, maar secretaris Bert Oost plaatste een verslag op de website van deze vereniging, waarin nog wat uitvoeriger staat hoe het precies gaat met de VBNO, en waarom het van belang is voor ondernemers aan deze zijde van Groningen om zich er bij aan te sluiten. (Overigens:het lidmaatschap brengt ook gezelligheid mee, zoals te zien is op bovenstaande, na afloop door Bert Oost gemaakte foto, met tweede van links voorzitter Guus Vries).

 • Verenigingsnieuws

  09 JUNI 2017

  Bestuur Groningen City Club zoekt enthousiaste collega’s

  De Groningen City Club – de vereniging van en voor ondernemers in de binnenstad -  is op zoek naar enthousiastelingen die het bestuur willen versterken. Het gaat om leerzame functies in een gezellige en efficiënte ondernemersvereniging. Het gaat om meerdere functies, die enkele uren per week vergen. Iedereen die de binnenstad een warm hart toedraagt, zijn of haar netwerk en kennis wil verbreden zou er naar kunnen informeren. Het gaat om de volgende functies:

 • Verenigingsnieuws

  08 JUNI 2017

  Geslaagd diner en overleg met wijkwinkelcentra in Watertoren Groningen

  Bedrijvenvereniging WEST en het Servicepunt Detailhandel (SPD) hebben zich gisteravond uitvoerig laten informeren, en informatie verstrekt aan, de wijkwinkelcentra in de stad Groningen. Dat gebeurde tijdens een drie-gangendiner in de Watertoren. Tijdens dit bijzondere diner werd samen met winkeliers / besturen gesproken over de Retail Agenda 050, koopstromen, ondersteuning van wijkwinkel besturen, klanttevredenheid en het meetbaar maken daarvan en vele andere zaken.