• Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De nieuwe papieren Groninger Ondernemers Courant is deze week bij ongeveer 10.000 Groningse ondernemers op de mat geploft. Maar je kunt de krant ook online lezen. Want onderneem je in Groningen, dan moet je zeker de GROC lezen om op de hoogte te zijn van al het belangrijke ondernemersnieuws en informatie over regels en regelingen. 

 • Verenigingsnieuws

  12 DECEMBER 2019

  WEST werkt slim, aan gebiedsontwikkeling, gastvrijheid en duurzaamheid

  Het jaar 2020 staat voor bedrijvenvereniging WEST in het teken van de Economische Agenda van Groningen. Investeren in toekomstbestendige werklocaties, versterken van toerisme als economische pijler en duurzame samenwerking in Groningen Werkt Slim: dit zijn een paar ingrediënten van het jaar waarin deze ondernemersvereniging haar 10-jarig bestaan viert.

 • Verenigingsnieuws

  05 DECEMBER 2019

  Leden VBNO halen herinneringen op in jubileumjaar

  Ter ere van het veertigjarig jubileum kwamen leden van Vereniging bedrijven Noord-Oost (VBNO) samen om tijdens een lunch gezamenlijke herinneringen te delen.

 • Verenigingsnieuws

  27 NOVEMBER 2019

  Nieuw bedrijf naar Groningen: Waste Vision, voor onder- en bovengrondse afvalcontainers

  Vanaf donderdag 12 december is Groningen officieel een nieuw bedrijf rijker: Waste Vision, aan de Duinkerkenstraat 31.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Koploperproject Zuidoost Toekomstbestendig Ondernemen in januari van start

  ‘Men spreekt altijd van People, Planet, Profit. Maar zet daar gerust: pleasure bij. Want het is gewoon een feestje om hier mee bezig te zijn’, aldus Koploper Michiel van der Stel. Hij is directeur van het familiebedrijf de Van Ginkel Groep, met vestigingen in Hoogezand en Haaksbergen, en vertelde aan een gehoor van 16 ondernemers op Zuidoost over wat deelname aan het Koploperproject hem en anderen hebben opgeleverd.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Gemeente stelt 100.000 euro beschikbaar voor toekomstbestendig Ulgersmaweg

  De gemeente heeft besloten dat bedrijventerrein Ulgersmaweg de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt. Maar, zo zei wethouder Paul de Rook tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, ik verwacht dat na die 10 jaar dit gebied verandert naar woningbouw.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2019

  Het Fonds, Gerrit Krolbrug en Economische Agenda centraal op ledenvergadering VBNO

  Wethouder Paul de Rook gaf gisteren tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO een uitgebreide toelichting op de Economische Agenda van dit college. Koersen op groei is het motto, met 5.000 banen erbij in drie jaar tijd. Jaarlijks is er 900.000 euro beschikbaar om de vijf speerpunten van de Economische Agenda te helpen realiseren, aldus wethouder Paul de Rook.

 • Verenigingsnieuws

  20 NOVEMBER 2019

  Wethouder Paul de Rook speciale gast Algemene Ledenvergadering VBNO op 21 november

  Paul de Rook, wethouder Economische Zaken, is speciale gast op de Algemene Ledenvergadering van VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. De Ledenvergadering vindt, bijna traditiegetrouw, plaats in het Kartracing & Bowling centrum op Kardinge. Het officiële gedeelte begint om 17.00 uur.

 • Verenigingsnieuws

  14 NOVEMBER 2019

  Investeren in Scandinavische Havens zaak van ondernemers en gemeente

  Minimaal de komende 10 jaar blijven de Scandinavische Havens, tussen Sontbrug en de zuidelijke ringweg, hun huidige functie behouden. Eerder dit jaar heeft de gemeente dit besloten. Daarom is nu het moment om te kijken naar mogelijkheden om het gebied aantrekkelijker te maken en de bedrijven hier meer ‘smoel’ te geven. Bedrijvenvereniging ZO organiseerde hiervoor deze week een bijeenkomst voor belanghebbende ondernemers.

 • Verenigingsnieuws

  13 NOVEMBER 2019

  Drukte bij Algemene Ledenvergadering Groningen City Club

  Het gaat goed met de Groningen City Club. Althans: het aantal leden blijft groeien, en deze vereniging van - en voor ondernemers in de Groninger binnenstad - is op veel fronten betrokken bij activiteiten ter verbetering van de binnenstad. Hoe de GCC er voor staat kwam aan de orde gisteravond, dinsdag 12 november, tijdens Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club. Deze werd eenmalig niet in de binnenstad gehouden maar in het Van der Valk-hotel in Hoogkerk, omdat er aansluitend op de ledenvergadering een interessante bijeenkomst was gewijd aan sociale media en holografie.

 • Verenigingsnieuws

  09 NOVEMBER 2019

  Opvang op zaterdag in Groninger binnenstad voor kinderen van winkelende ouders geopend

  De binnenstad van Groningen is een nieuwe voorziening rijker op het gebied van kinderopvang. Dat is het ‘Huis van Ome Loeks’ aan de Nieuwstad 12, waar kinderen zich op de zaterdag kunnen vermaken, terwijl hun ouders inkopen doen. ‘Huis van Ome Loeks’ is een instelling van de kinderopvang-organisatie SKSG, dus de kinderen die er op zaterdagen komen krijgen professioneel toezicht terwijl ze zich vermaken.

 • Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  07 NOVEMBER 2019

  Groningen City Club: opvang voor kinderen van winkelende ouders

  Een lang gekoesterde wens van de Groningen City Club gaat in vervulling. In de Nieuwstad opent vanaf zaterdag 9 november een bijzondere kinderopvang. Deze is bijzonder omdat deze alleen op zaterdag geopend is. ‘Huis van Ome Loeks’, zo heet de opvang, die bedoeld is voor kinderen van winkelende ouders.

 • Verenigingsnieuws

  29 OKTOBER 2019

  Lees hier online de nieuwe Groninger Ondernemers Courant!

  De najaarseditie van de Groninger Ondernemers Courant is uit, met veel informatie over de Promotiedagen en natuurlijk het Forum Groningen, maar ook over bijzondere initiatieven op bedrijventerreinen zoals het regenwaterproject op Euvelgunne. U leest bovendien over de soms verborgen parels die het Groninger bedrijfsleven rijk is, zoals edelsmid Atelier Wolf. Lees snel verder!

 • Verenigingsnieuws

  22 OKTOBER 2019

  Groningen City Club: Algemene Ledenvergadering op dinsdag 12 november

  Voor uw agenda alvast: De Groningen City Club houdt dinsdag 12 november haar Algemene Ledenvergadering. Locatie is deze keer het Van der Valkhotel in Hoogkerk.

 • Verenigingsnieuws

  16 OKTOBER 2019

  Leden Bedrijvenvereniging Zuidoost leren alles over ‘Cybersecurity’ tijdens bezoek aan Privacy1

  Hoe kun je je wapenen tegen hackers? Wat is Cybersecurity? Wat kun je doen aan naiviteit van medewerkers binnen je eigen bedrijf? Deze zaken kwamen aan de orde tijdens een bijzonder bedrijfsbezoek vorige week van leden van Bedrijvenvereniging Zuidoost aan het bedrijf Privacy 1. Eén van de voordelen van lidmaatschap van een Bedrijvenvereniging is dat er vaak interessante bedrijfsbezoeken zijn, en dat je veel informatie krijgt over actuele onderwerpen.

 • Verenigingsnieuws

  11 OKTOBER 2019

  Martini Trade Park als groene binnenstedelijke werklocatie met mix aan functies

  Martini Trade Park, het bedrijvengebied aan de Leonard Springerlaan van MartiniPlaza tot aan het Stadspark, heeft alle potentie zich te ontwikkelen tot een echte binnenstedelijke werklocatie. Op hemelsbreed maar 500 meter van het Hoofdstation en pal naast het grootste park van Groningen biedt dit kantorenpark volop kansen voor een duurzame en dynamische invuling. Dat blijkt uit de reacties van de aanwezigen op de informatiebijeenkomst gisteren in MartiniPlaza, georganiseerd door Bedrijvenvereniging WEST, MartiniPlaza en de gemeente.

 • Verenigingsnieuws Economie

  07 OKTOBER 2019

  Welke ondernemende Groningse vrouw wil de nieuwe voorzitter worden van VNO-NCW Noord?

  Werkgeversorganisatie VNO-NCW Noord is op zoek naar een nieuwe voorzitter. De zoektocht is gestart nadat de huidige voorzitter, Alfred Welink, tijdens het VNO-NCW Noord Ondernemersgala op 6 september, zijn vertrekt aankondigde. Uit een profielomschrijving blijkt dat de ondernemersorganisatie bij gelijke geschiktheid de voorkeur geeft aan een vrouw.