• Verenigingsnieuws

  23 JUNI 2017

  Naamsverandering sluitstuk op mooi jaar van WEST

  Het is kort en het bekt lekker. De bedrijvenvereniging aan de westelijke kant van de stad heeft de naam veranderd van Vereniging Bedrijvenpark Groningen-West, kortweg VBGW, naar Bedrijvenvereniging WEST. Het vormt het sluitstuk op een goed jaar voor de vereniging, zo bleek tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV), die op 21 juni werd gehouden bij Bax Bier.
   

 • Verenigingsnieuws

  23 JUNI 2017

  Gezocht: sociaal ondernemende bedrijven

  Het Accountteam Werk van de gemeente Groningen heeft contact gezocht met de VBNO met de vraag of er bij bedrijven in dit gebied mogelijkheden zijn om mensen met een achterstand tot de arbeidsmarkt aan het werk te helpen.

 • Verenigingsnieuws

  22 JUNI 2017

  Wat kan Groningen leren van Münster? City Club organiseert bijzondere excursie

  De Groningen City Club organiseert vrijdag 22 september voor Groningse ondernemers een studiereis naar Münster. Nadat de Groningen City Club in 2015 en 2016 al een inspiratietour organiseerde naar respectievelijk Amsterdam en Hamburg, is volgens haar nu Münster ‘de ultieme plek om inspiratie op te doen’. Ondernemers die mee willen, kunnen een mailtje sturen aan: info@groningencityclub.nl.

 • Verenigingsnieuws

  19 JUNI 2017

  Scheidend voorzitter Henk Bos: 'Het was een feestje!’

  ‘Je was ongelooflijk breed inzetbaar, al je vrije tijd stak je in onze ondernemersvereniging. Daarbij behield je zelf als voorzitter het overzicht en een helicopterview, maar je gaf alle vrijheid aan je collega bestuursleden’. Dat waren enkele van de complimenten van bestuursleden van de Vereniging Bedrijvenpark Zuid Oost (VBZO), de ondernemersvereniging voor de zuidoostkant voor Groningen. Henk Bos(53) kreeg de complimenten maandagmiddag bij zijn afscheid als voorzitter. Bos is 12,5 jaar voorzitter geweest. Hij heeft een nieuwe functie aanvaard in Apeldoorn, en om die reden nam hij afscheid.

 • Verenigingsnieuws

  16 JUNI 2017

  Ondernemersvereniging VBNO blaakt van gezondheid

  Het gaat goed met de vereniging voor ondernemers aan de noord-oost zijde van Groningen, de VBNO. Financieel is deze vereniging kerngezond, maar minstens zo belangrijk is het feit dat zich steeds nieuwe leden melden. Een en ander bleek tijdens de recente Algemene Ledenvergadering. We maakten daar al kort melding van op de Groninger Ondernemers Courant, maar secretaris Bert Oost plaatste een verslag op de website van deze vereniging, waarin nog wat uitvoeriger staat hoe het precies gaat met de VBNO, en waarom het van belang is voor ondernemers aan deze zijde van Groningen om zich er bij aan te sluiten. (Overigens:het lidmaatschap brengt ook gezelligheid mee, zoals te zien is op bovenstaande, na afloop door Bert Oost gemaakte foto, met tweede van links voorzitter Guus Vries).

 • Verenigingsnieuws

  09 JUNI 2017

  Bestuur Groningen City Club zoekt enthousiaste collega’s

  De Groningen City Club – de vereniging van en voor ondernemers in de binnenstad -  is op zoek naar enthousiastelingen die het bestuur willen versterken. Het gaat om leerzame functies in een gezellige en efficiënte ondernemersvereniging. Het gaat om meerdere functies, die enkele uren per week vergen. Iedereen die de binnenstad een warm hart toedraagt, zijn of haar netwerk en kennis wil verbreden zou er naar kunnen informeren. Het gaat om de volgende functies:

 • Verenigingsnieuws

  08 JUNI 2017

  Geslaagd diner en overleg met wijkwinkelcentra in Watertoren Groningen

  Bedrijvenvereniging WEST en het Servicepunt Detailhandel (SPD) hebben zich gisteravond uitvoerig laten informeren, en informatie verstrekt aan, de wijkwinkelcentra in de stad Groningen. Dat gebeurde tijdens een drie-gangendiner in de Watertoren. Tijdens dit bijzondere diner werd samen met winkeliers / besturen gesproken over de Retail Agenda 050, koopstromen, ondersteuning van wijkwinkel besturen, klanttevredenheid en het meetbaar maken daarvan en vele andere zaken. 

 • Verenigingsnieuws

  02 JUNI 2017

  VBNO: a.s. donderdag 8 juni Algemene Ledenvergadering

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) organiseert komende donderdag 8 juni weer haar Algemene Ledenvergadering. Deze begint ’s middags om vijf uur en wordt, als vanouds, gehouden op de Kartbaan Kardinge. Leden zijn van harte welkom. Aanmelding of informatie over de VBNO: klik hier. (Archieffoto algemene ledenvergadering VBNO - Bert Oost)

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  01 JUNI 2017

  Netwerkbijeenkomst in Groningen over verduurzaming bedrijventerreinen

  Donderdag 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt u geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag. U kunt zich aanmelden tot en met 6 juni.

 • Verenigingsnieuws

  30 MEI 2017

  Website voor ondernemers uit sport-en recreatiegebied Kardinge: Kardinge050.nl

  Ondernemers uit het sport-en recreatiegebied Kardinge kunnen voortaan voor alle belangrijke informatie in hun eigen omgeving terecht op de website Kardinge050.nl. Met steun van Het Fonds Ondernemend Groningen is het gelukt om de website nieuw leven in te blazen en van nieuwe impulsen te voorzien, zo meldt de Vereniging Bedrijven Noord- Oost(VBNO) op haar website. Bedrijven die al eerder op de website stonden wordt gevraagd hun informatie te actualiseren.

 • Verenigingsnieuws

  30 MEI 2017

  Algemene Ledenvergadering VBZO: maandag 19 juni in De Rietschans

  De Vereniging Bedrijvenpark Zuid Oost (VBZO) houdt maandag 19 juni haar algemene ledenvergadering in De Rietschans aan het Paterswolde Meer. Leden kunnen zich nu al aanmelden voor deze inspirerende en gezellige middag via de VBZO-website. Hier worden binnenkort ook de benodigde stukken voor de ALV gepubliceerd

 • Verenigingsnieuws

  29 MEI 2017

  VBZO: woensdag 31 mei bedrijfsbezoek HANOS én Wijnproeverij !

  Leden van de bedrijvenvereniging VBZO krijgen komende woensdagmiddag 31 mei een unieke kans om het nuttige met het aangename te combineren. Zij kunnen dan deelnemen aan een bedrijfsbezoek bij HANOS Groningen (het nuttige), en vervolgens een wijnproeverij (het aangename). Klik hier om u nu snel aan te melden! (Lees verder)

 • Verenigingsnieuws

  24 MEI 2017

  Rob van Duuren vlogt over zijn ambities met de Zernike Campus

  Rob van Duuren is niet alleen directeur van het mooie stad-Groningse bedrijf Mediaproducts. Ook zet hij zich vanuit de Bedrijvenvereniging West in voor de ontwikkeling van de Zernike Campus. De GROC maakte een vlog met hem. 

 • Verenigingsnieuws

  19 MEI 2017

  Drukte tijdens Open Huis bij Doesburg Autoverhuur – leden VBNO op bezoek

  Leden van ondernemersvereniging VBNO maakten gisteren volop gebruik van de mogelijkheid een kijkje te nemen in het bedrijf van een van de aangesloten mede-leden. In dit geval: Doesburg Autoverhuur. Veel leden van de VBNO wilden graag kennis maken met de eigenaren van dit bedrijf, broer en zus Doesburg. Bij deze vereniging weten ze het nuttige, informatieve én gezellige altijd handig te combineren, want na afloop was er een wijnproeverij, verzorgd door Martijn Fernhout (27), eigenaar van wijncafé Barrel in de Haddingestraat. Foto’s en een verslag van de bijeenkomst zijn gemaakt door secretaris Bert Oost, en terug te zien en te lezen op de website van de VBNO. 

 • Verenigingsnieuws

  12 MEI 2017

  Groningen City Club raadpleegt binnenstads ondernemers

  De Groningen City Club wil heel graag van binnenstads ondernemers weten wat deze vereniging misschien nog meer kan betekenen voor de belangenbehartiging van haar leden. Daarom is er een korte enquête op internet gezet, waarvan de GCC hoopt dat ondernemers de vragen willen beantwoorden. Dat kost slechts luttele minuten, is leuk om te doen en kan sterk bijdragen aan kwaliteitsverbetering van de GCC. (Lees verder).

 • Verenigingsnieuws

  19 APRIL 2017

  Voedzame én informatieve Ondernemerslunch Zernike Campus

  Bedrijvenvereniging WEST heeft een nieuwe manier gevonden om ondernemers bij te praten over relevante ontwikkelingen op- en rond hun bedrijventerrein: de Ondernemerslunch. 

 • Verenigingsnieuws Economie

  11 APRIL 2017

  Wie wordt de beste ondernemer van Hoogkerk? Schrijf u nu in voor de Ondernemersprijs

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert samen met de SuikerUnie, De Westerkrant & Pixelsz Online vormgeving ook dit jaar de Ondernemersprijs Hoogkerk. Winkeliers en andere ondernemers kunnen zich nu al inschrijven voor deze wedstrijd, waarvan de uitslag bekend wordt gemaakt op 9 juni. Voor meer info en inschrijving, klik hier.!

 • Verenigingsnieuws

  10 APRIL 2017

  Groningen City Club: vanavond Algemene Ledenvergadering; Dirk Nijdam over Groninger Forum

  De Groningen City Club houdt vanavond, maandag 10 april haar Algemene Ledenvergadering, in het Infrahuis, aan de Leonard Springerlaan 3 in Groningen.  Deze Algemene Ledenvergadering, die om kwart over zes begint, is eerst uitsluitend voor leden. Maar na de pauze, vanaf half acht, is het informele programma, en hier zijn ook niet-leden van harte welkom. Dirk Nijdam zal dan een presentatie over het Groninger Forum geven.

 • Verenigingsnieuws

  04 APRIL 2017

  Bedrijvenvereniging West: Ondernemerslunch op Zernike Campus op woensdag 19 april

  Bedrijvenvereniging WEST nodigt de ondernemers op Zernike Campus Groningen van harte uit voor een  ondernemerslunch op Zernike Campus op woensdag 19 april. Tijdens deze lunch bespreekt de Bedrijvenvereniging West actuele ontwikkelingen op de campus. Zoals:

   

 • Verenigingsnieuws

  22 MAART 2017

  Kom naar de VBZO Academy over Klantbeleving en Klanttevredenheid

  De bedrijvenvereniging in het zuidoosten van de stad organiseert op 6 april een VBZO Academy over Klantbeleving & Klanttevredenheid. De bijeenkomst is gratis voor VBZO-leden. Bestuurslid Harry Marissen legt uit waarom je naar de Academy in DOT moet komen! Inschrijven kan via dit bericht. 

 • Verenigingsnieuws Economie

  22 MAART 2017

  'Aanbesteden050': nieuwe bijeenkomst op 10 mei. Save the Date!

  ‘Hoe kom ik voor een aanbesteding binnen bij publieke instellingen?’ Dat is het thema van een nieuwe bijeenkomst van het Inkoop Platform Groningen op woensdag 10 mei. Vorige keer was er zeer veel belangstelling bij Groningse ondernemers, dus meld u snel aan! De middag wordt georganiseerd door Inkoop Platform Groningen (IPG), in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord en Bouwend Nederland.  (Lees verder. En voor aanmelding en registratie: klik hier )

 • Verenigingsnieuws Economie Innovatie

  20 MAART 2017

  Zernike Café: donderdag 23 maart - alles over geothermie

  Donderdag 23 maart is er in het gebouw van Entrance, Zernikelaan 17 een ‘Zernike Cafe’. Het is een informele ontmoeting tussen science en business. Met deze keer aandacht voor de vraag: Wat betekent het geothermieproject voor Zernike Campus en de stad? Lees alles over deze bijeenkomst in onderstaande uitnodiging.

 • Verenigingsnieuws

  20 MAART 2017

  Ledengroei Groningen City Club zet ook door in 2017

  De stevige groei van het aantal leden van de vereniging voor ondernemers in de Groningse binnenstad, Groningen City Club, gaat ook dit jaar, 2017, in hoog tempo door. Tot de nieuwe leden behoren grote bedrijven als Primark, maar ook bekende kleinere bedrijven als Bakkerij Beukeveld of Cycloon Post Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  16 MAART 2017

  Nieuwe aanvragen mogelijk uit Fonds Ondernemend Groningen via Groningen City Club

  De Groningen City Club heeft een tweede ronde voor Fondsaanvragen 2017 geopend. 

 • Verenigingsnieuws

  01 MAART 2017

  Atoomweg groener en veiliger dankzij parkeerverbod en ruimte voor fietsers

  Een parkeerverbod aan de Atoomweg, vanaf het Hoendiep tot aan de Protonstraat, biedt ruimte om de weg aantrekkelijker en veiliger in te richten. De parkeerplaatsen kunnen benut worden voor fietsstroken die in verbonden worden met de fietsroutes richting Vinkhuizen en een groenstrook met bomen. Verhoging van de kruising van het fietspad met Hoendiep / Atoomweg en een extra bocht in het fietspad kan een oplossing zijn voor deze onveilige kruising. Dit zijn de belangrijkste onderdelen van het plan van Donkergroen voor de herinrichting van de omgeving Atoomweg, op gesteld in opdracht van de Bedrijvenvereniging West en de gemeente.

 • Verenigingsnieuws

  01 MAART 2017

  Visie Meubelboulevard Hoendiep: wonen aan de zuidkant en winkels clusteren aan de noordkant

  De kern van de toekomstvisie voor de Meubelboulevard Hoendiep is het concentreren van de woonwinkels aan de noordkant van de weg Hoendiep, met aan beide entrees een goede publiekstrekker en parkeren aan de voorkant. De omgeving rond de Energieweg aan de zuidkant, grenzend aan het Suikerunieterrein, kan benut worden voor woningbouw. De ondernemers op bedrijventerrein Hoendiep onderschrijven op hoofdlijnen de toekomstvisie voor de Meubelboulevard zoals die opgesteld is door Broekhuis Rijs Advisering, bleek tijdens de bijeenkomst gisteren in The Rock aan de Atoomweg.

 • Verenigingsnieuws Economie

  28 FEBRUARI 2017

  Zwanestraat naar volgende ronde ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’

  Ruim 10.000 mensen hebben de afgelopen weken op hun favoriete winkel en winkelstraat gestemd. Na een eerste schifting zijn er nu nog tien winkelstraten en winkels in de race voor de titel: 'Leukste winkelstraat en winkel van Nederland 2016'. Daaronder de Zwanestraat, die op kop ligt, en de winkel De Kaaskop, die tweede staat in de categorie 'winkels'.  

 • Verenigingsnieuws

  27 FEBRUARI 2017

  Dagexcursie naar de Hannover Messe op 25 april: aanmelden kan nog tot 1 maart

  Bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO, VBZO, de Hanzehogeschool Groningen en de gemeente Groningen nodigen u graag uit voor een bezoek aan de Hannover Messe op dinsdag 25 april a.s. U kunt zich nog aanmelden tot 1 maart. De organisatie heeft een interessant programma samengesteld rond de thema’s Energy en Research & Development, waarbij u de gelegenheid heeft deel te nemen aan een (Engelstalige) rondleiding.

 • Verenigingsnieuws

  21 FEBRUARI 2017

  Bijeenkomst ondernemers Hoendiep op 28 februari in The Rock

  Ondernemers op Hoendiep worden volgende week dinsdag 28 februari bijgepraat over de ontwikkelingen op Hoendiep en het Suikerunieterrein. Op de agenda staan het vaststellen van de gewenste Groenaanpak, wensen over parkeren en de bespreking van de Toekomstvisie voor Hoendiep opgesteld door bureau Broekhuis Rijs Advisering. Ook kunt u kennismaken met Cor Staal, de nieuwe projectmanager Hoendiep van de gemeente Groningen. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en vindt plaats in The Rock aan de Atoomweg 6b.

 • Verenigingsnieuws

  27 JANUARI 2017

  Groningen City Club wil ondernemers meer betrekken bij Eurosonic Open Air 2018

  De Groningen City Club is zeer tevreden over het verloop van Eurosonic Noorderslag, maar vindt dat het evenement nóg beter benut kan worden door binnenstadondernemers.

 • Verenigingsnieuws

  25 JANUARI 2017

  VBGW-lunchbijeenkomst Corpus den Hoorn-Zuid in het teken van bereikbaarheid, parkeren en groenaanpak

  Zo’n 25 ondernemers gevestigd op Corpus den Hoorn zijn afgelopen maandag  in het Hampshire Hotel tijdens de lunch bijgepraat over de bereikbaarheid van hun kantoorlocatie. In de breedste zin van het woord, want alle aspecten passeerden de revue. VBGW-voorzitter Klaas Holtman memoreerde de files tijdens de spits, waardoor met name vertrekkend verkeer vanuit het Martini Ziekenhuis en vanuit de kantoren slechts met grote vertraging de Laan Corpus den Hoorn kan bereiken. VBGW pleit bij gemeente en Groningen Bereikbaar voor een online-meetsysteem om de verkeersdruk realtime te meten.

 • Verenigingsnieuws

  24 JANUARI 2017

  Ombouw Ring Zuid tijdens VBZO-informatiebijeenkomst bij Noorderpoort Automotive: veel vragen en goede suggesties

  Geen betere locatie dan de Noorderpoort-opleiding Automotive aan de Bornholmstraat voor een VBZO-bijeenkomst voor de presentatie van de plannen voor de ombouw Ring Zuid. De aanwezige ondernemers hadden uiteraard veel vragen aan Bert Kramer, omgevingsmanager van aannemer Combinatie Herepoort, en aan de vertegenwoordigers van Groningen Bereikbaar. Die staken niet onder stoelen of banken dat de werkzaamheden ook voor de bedrijvenparken Zuidoost grote consequenties hebben.

 • Verenigingsnieuws

  20 JANUARI 2017

  Groningen City Club: “Betekenis webwinkels enorm overdreven”

  “De betekenis van webwinkels wordt zwaar overschat. In totaliteit wordt nog geen tien procent van alle inkopen on-line gedaan. Het meeste on-line shoppen betreft bovendien vooral business-to business. En wanneer mensen levensmiddelen nodig hebben, doen ze hun aankopen voor slechts twee tot drie procent online. Kortom: de “fysieke winkels” zijn nog steeds springlevend en ontzettend belangrijk, en de verwachting is dat dat zo blijft. En daarom werken wij aan de uitvoering van een agenda om de positie van de fysieke winkels in Groningen verder te versterken”.

 • Verenigingsnieuws

  20 JANUARI 2017

  Mooie plannen van de VBNO: markeringen langs Ring Oost en verder met de kabelbaan

  In de dynamische setting van GROPO Bouldergym aan de Ulgersmaweg luidde de VBNO gisteravond het nieuwe jaar in met een zeer goed bezochte bijeenkomst. De VBNO heeft mooie en ambitieuze plannen voor 2017, zo vertelde voorzitter Guus Vries de ruim 50 aanwezigen. Nog dit jaar worden bij vijf afslagen van de Ring Oost fraaie markeringen geplaatst die verwijzen naar het type bedrijven dat daar gevestigd is. Bedrijven zelf kunnen in hun eigen uitingen hetzelfde icoon gebruiken en zo hun zichtbaarheid vanaf de ringweg vergroten. Een mooi resultaat van samenwerking tussen de VBNO, de gemeente en de provincie. 

 • Verenigingsnieuws

  12 JANUARI 2017

  Update: VBGW-bijeenkomst ondernemers Martini Trade Park e.o. op 18 januari begint om 16.00 uur

  De bijeenkomst voor ondernemers gevestigd op of rond het Martini Trade Park op 18 januari in MartiniPlaza is verzet naar 16.00 uur. VBGW organiseert deze bijeenkomst om alle ondernemers te informeren over onder meer de bereikbaarheid van MTP en omgeving die sterk verandert door de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  11 JANUARI 2017

  ‘Broodje bij Klaas’: eerste editie van bijpraten met voorzitter Holtman van VBGW goed bezocht

  De allereerste editie van  ‘Broodje bij Klaas’ die deze week werd gehouden is een succes geworden. Dat is een nieuwe manier voor ondernemers actief aan de westkant van Groningen, aangesloten bij ondernemersvereniging VBGW, om even informeel bij te praten met voorzitter Klaas Holtman. Of om zich te laten informeren over tal van actuele ontwikkelingen die spelen in het VBGW-gebied. Hieronder een verslag van de bijeenkomst.

 • Verenigingsnieuws

  11 JANUARI 2017

  Collectieve surveillance winkelgebieden en bedrijventerreinen Groningen

  Het bestuur van de stichting Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen (BBOG) heeft onlangs voor de collectieve surveillance een overeenkomst gesloten met Cruon Beveiliging B.V. uit Groningen. Dat betekent dat deze organisatie de surveillance gaat verzorgen in winkelgebieden en op bedrijventerreinen. 

 • Verenigingsnieuws

  10 JANUARI 2017

  VBGW had in 2016 goed jaar: nieuwe leden en versterking mede dankzij komst Wijkwinkelcentra

  Het gaat goed met ondernemersvereniging VBGW. Althans: in het afgelopen jaar 2016 was er sprake van een krachtige groei van het ledenbestand, mede dankzij de verdere verbinding met de wijkwinkelcentra. Maar de VBGW blijft er aan werken om de organisatiegraad van de bedrijven aan de westzijde van de gemeente Groningen nog verder te vergroten, zodat de ondernemers nog beter zijn vertegenwoordigd tijdens overleg over komende nieuwe ontwikkelingen op de bedrijventerreinen en in winkelcentra.

 • Verenigingsnieuws

  05 JANUARI 2017

  VBGW nodigt ondernemers uit maandagmiddag informeel bij te praten tijdens ‘Broodje met Klaas’

  Ondernemers werkzaam in het gebied van ondernemersvereniging VBGW kunnen maandagmiddag 9 januari aanstaande even informeel bijpraten met - of wensen of grieven kenbaar maken aan - de voorzitter van deze vereniging: Klaas Holtman. Een 'Broodje met Klaas', zo noemt de VBGW-voorzitter deze mogelijkheid om uit de eerste hand van de ondernemers te kunnen horen wat er allemaal speelt op een specifiek onderwerp.

   

 • Verenigingsnieuws

  04 JANUARI 2017

  ‘De laatste boer van Euvelgunne’ in première: Documentaire over VBZO-lid en volhardende boer Thies Dijkhuis

  De documentaire "De laatste boer van Euvelgunne", van regisseur Tom Tieman, gaat zondag 15 januari in première in het Groninger Forum. In de docu wordt boer Thies Dijkhuis – een van de bekendste leden van bedrijvenvereniging VBZO - gevolgd, die samen met zijn broer Teun gestreden heeft om zijn boerderij in Euvelgunne te behoeden voor de oprukkende stad.

 • Verenigingsnieuws

  02 JANUARI 2017

  Groningen City Club sluit zich aan bij Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland

  De Groningen City Club heeft besloten haar traditionele Nieuwjaarsreceptie dit jaar niet apart te houden, maar aan te sluiten bij de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland van aanstaande woensdag 4 januari in MartiniPlaza.

 • Verenigingsnieuws

  21 DECEMBER 2016

  Leden VBNO krijgen korting op inzameling bedrijfsafval door SUEZ

  De vereniging voor bedrijven in het noord-oosten van de gemeente Groningen, VBNO, heeft bijzondere afspraken gemaakt met afvalinzamelaar SUEZ. Niet alleen kunnen leden van VBNO hun bedrijfsafval door SUEZ laten inzamelen, ook helpen ze VNBO, dat een extra ‘’fee” krijgt. Bovendien wordt het afval duurzaam verwerkt. Bijvoorbeeld koffiedik, waar brandbare biopallets van worden gemaakt, zo meldt Bert Oost op de website van VBNO.

 • Verenigingsnieuws

  17 DECEMBER 2016

  Groningen City Club na twintig jaar levendiger en vitaler dan ooit

  De Groningen City Club viert vanmiddag een feestje. De vereniging proost dan op het twintig jarig bestaan. Dat gebeurt op de Grote Markt op het verwarmde terras bij de tijdelijke ijsbaan. Een treffende locatie, want de Groningen City Club heeft de komst van een ijsbaan, kerstboom, feestverlichting en tal van andere zaken om de binnenstad aantrekkelijker te maken de afgelopen decennia met hart en ziel gepromoot.

 • Verenigingsnieuws

  16 DECEMBER 2016

  Congres Platform GRAS in Ebbingekwartier: Tijdelijkheid of geleidelijkheid?

  Platform Gras organiseerde op 15 december een congres rond het einde van de tijdelijkheid op het terrein van Open Lab Ebbinge in het Ebbingekwartier. De website van de VBNO geeft een uitgebreide impressie van de positieve ontwikkelingen de afgelopen jaren, met Wilma Naayer van het Binnenhuys woninginrichting en Bart Kempinga als de voortrekkers van ideeën en gedachten om het Ebbingekwartier op te stoten naar een prettige en aangename wijk dicht tegen de binnenstad van Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2016

  Teambouldering bij GROPO aan de Ulgersmaweg

  Bouldering bij GROPO aan de Ulgersmaweg: een prima gelegenheid voor bijvoorbeeld een teambuildingmiddag of een ander bedrijfsuitje. Op de website van de VBNO staat een mooie impressie van wat bouldering is en vooral hoeveel pret het oplevert.

 • Verenigingsnieuws

  13 DECEMBER 2016

  Historisch hoge opkomst eindejaarsbijeenkomst VBZO in Paviljoen van de Dame

  De eindejaarsbijeenkomst van de vereniging voor bedrijven aan de zuid-oostzijde van Groningen, de VBZO, die gisteravond werd gehouden in het Paviljoen van de Dame aan de rand van het Paterswoldsemeer, werd zeer goed bezocht. Volgens een tevreden voorzitter Henk Bos was er zelfs sprake van een historisch hoge opkomst: er kwamen ruim negentig mensen.

 • Verenigingsnieuws

  12 DECEMBER 2016

  Groningen City Club viert vrijdag haar 20ste verjaardag, maar deze oudste ondernemersvereniging van Stad is eigenlijk al 40 jaar actief

  De Groningen City Club viert komende vrijdagmiddag de 16e december haar twintigjarig bestaan. Maar eigenlijk is er al veel langer sprake van een ondernemersvereniging voor de binnenstad, want een voorganger van de Groningen City Club liet in 1986 voor de allereerste keer van zich horen, zo lezen we in het archief van deze Groninger Ondernemers Courant.

 • Verenigingsnieuws Bereikbaarheid

  12 DECEMBER 2016

  Onderdoorgang Eemsgolaan klaar; ondernemers willen Kranenburg nu karakteristieke uitstraling geven

  De nieuwe onderdoorgang bij de Eemsgolaan. Daarmee heeft Kranenburg een veilige en snellere entree gekregen. De VBGW en de ondernemers op het bedrijventerrein langs de A7 richting Drachten willen het bedrijvenpark verder ontwikkelen. Op 12 december werd afgesproken dat ze serieus gaan werken aan het ontwikkelen van een plan voor een nieuw parkachtig landschap, evenals aan een oriënteringspunt, zodat iedereen straks met plezier in dit gebied werkt en woont. Dat moet ook zorgen voor meer bekendheid van Kranenburg. 

 • Verenigingsnieuws

  09 DECEMBER 2016

  Eindejaarsbijeenkomst VBZO: maandagmiddag, Paviljoen van de Dame

  Het eind van het jaar nadert, en daarmee starten de eindejaarsbijeenkomsten. De Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO) trapt het ‘eindejaarsbijeenkomsten-seizoen’ dit jaar af, en wel a.s. maandagmiddag 12 december in Paviljoen van De Dame. Volgens de VBZO betreft het hier “de leukste, gezelligste en drukst bezochte bijeenkomst van het jaar.”

 • Verenigingsnieuws

  02 DECEMBER 2016

  Woensdag 7 december: verkiezing Meest Sympathieke Ondernemer van Groningen; vier VBNO leden genomineerd

  De kans dat de meest sympathieke ondernemer uit de oostkant van de stad Groningen komt, is niet denkbeeldig. Want onder de genomineerden voor deze prijs, waarvan de uitslag woensdag 7 december aanstaande  bekend wordt gemaakt, zijn maar liefst vier leden van ondernemersvereniging VBNO. Evenals het organiserende bedrijf Martini Business, overigens, zo meldt de VBNO op haar website en in haar nieuwsbrief.

 • Verenigingsnieuws

  01 DECEMBER 2016

  Meerstad valt per 1 januari onder VBNO-gebied

  Meerstad valt gemeentelijke herindeling van 1 januari 2017 onder de stad Groningen. Dat betekent ook dat de bedrijven op dat moment worden ingedeeld in het gebied van de VBNO. Nu nog valt Meerstad onder de gemeente Slochteren.

 • Verenigingsnieuws

  29 NOVEMBER 2016

  Eindejaarsbijeenkomst Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO): maandag 12 december in Paviljoen van de Dame

  Ondernemers en vertegenwoordigers van bedrijven aan de zuid-oostkant van Groningen, aangesloten bij de Vereniging Bedrijven Zuid Oost (VBZO), zijn maandag 12 december vanaf ’s middags half vijf welkom op de ‘leukste, gezelligste en drukst bezochte bijeenkomst van het jaar’: de eindejaarsbijeenkomst.

 • Verenigingsnieuws

  24 NOVEMBER 2016

  Ondernemers Groningen-West over ombouw Ring Zuid: ‘Grootste zorg is bereikbaarheid op onderliggend wegennet’

  Complimenten voor de plannen, maar veel zorgen over de lokale bereikbaarheid van bedrijventerreinen en winkelgebieden: dat waren de reacties gisteravond tijdens de ALV van VBGW op de presentatie van Groningen Bereikbaar en aannemer Combinatie Herepoort van de aanpak Ring Zuid.

 • Verenigingsnieuws

  22 NOVEMBER 2016

  Groningen City Club: precies 20 jaar op de bres voor ondernemers in de binnenstad

  De Groningen City Club (GCC) viert in december het twintigjarig bestaan. Deze vereniging van- en voor ondernemers in de binnenstad heeft zich in die jaren ontwikkeld tot een degelijke belangenbehartiger voor ondernemers en tot een serieus genomen gesprekspartner voor de gemeente Groningen en andere overheden. Dat de vereniging springlevend is blijkt ook uit het feit dat het ledenaantal dit jaar met tien procent is gestegen. Dat allemaal is aanleiding voor de GCC om op vrijdag 16 december even het glas te heffen op de eigen verjaardag.

 • Verenigingsnieuws Economie

  22 NOVEMBER 2016

  Zernike Campus / Healthy Ageing Campus kijken nu al terug op succesvol 2016

  Het jaar 2016 is nog niet voorbij, maar de Zernike Campus Groningen en de Healthy Ageing Campus kijken nu al terug op een zeer bijzonder jaar, waarin een paar bijzonder mooie successen konden worden geboekt.

 • Verenigingsnieuws

  18 NOVEMBER 2016

  Algemene Ledenvergadering VBNO goed bezocht; 6 Fondsaanvragen gehonoreerd

  De ledenvergadering van de VBNO, gisteravond in het Eurokartcentrum op Kardinge, had een volle zaal. Zo’n 25 leden stemden in met de 6 Fondsaanvragen die Henk Bol namens de Adviesraad van de VBNO aan de ledenvergadering voorlegde ter goedkeuring, waaronder OpenStad, de open bedrijvendag die volgend jaar op 18 maart zijn tweede editie zal beleven.

 • Verenigingsnieuws

  17 NOVEMBER 2016

  Ledenvergadering ondernemersvereniging VBGW woensdag 23 november in teken “bereikbaarheid”

   De vereniging voor ondernemers  aan de westkant van Groningen - Vereniging Bedrijven Groningen West – houdt woensdag 23 november aanstaande vanaf ’s middags vijf uur haar algemene ledenvergadering. Deze wordt gehouden in Martiniplaza, Leonard Springerlaan 2. Deze avond zullen de ondernemers onder meer worden bijgepraat over de opknapbeurt van de zuidelijke ringweg.

 • Verenigingsnieuws

  16 NOVEMBER 2016

  Drukte bij Algemene Ledenvergadering Groningen City Club

  De algemene ledenvergadering van de Groningen City Club is gisteravond opnieuw druk bezocht. Bijna vijftig aanwezigen kwamen naar de algemene ledenvergadering in het Infrahuis aan de Leonard Springerlaan. Zij kregen uitvoerige informatie over hoe het gaat met de Groningen City Club. Vervolgens waren er inleidingen van Groningen Bereikbaar over de naderende opknapbeurt van de zuidelijke ringweg, en over de Stadjerspas.

 • Verenigingsnieuws

  04 NOVEMBER 2016

  Nieuwe Groninger Ondernemers Courant in teken van Promotiedagen, Let’s Gro en OpenStad

  De nieuwste editie van de Groninger Ondernemers Courant staat in het teken van de Promotiedagen, het inspiratiefestival Let’s Gro en open bedrijvendag OpenStad. En wist u wel dat het Groninger Forum he-le-maal vol zit? De papieren courant is afgelopen week weer bij duizenden ondernemers op de mat geploft. U kunt de courant ook online lezen.

 • Verenigingsnieuws

  31 OKTOBER 2016

  Groningen City Club: Algemene Ledenvergadering op dinsdag 15 november

  Dinsdag 15 november zal de Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club plaatsvinden in het Infrahuis, aan de Leonard Springerlaan 3 in Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  27 OKTOBER 2016

  Eurosonic Noorderslag nodigt noordelijke ondernemers uit

  Na het geslaagde ‘050 connects Eurosonic’ diner dat Groninger ondernemers afgelopen voorjaar organiseerden, heeft EurosonicNoorderslag gisteravond geïnteresseerde ondernemers uitgenodigd voor een bijeenkomst in de Groningse Brouwerij Martinus. 

 • Verenigingsnieuws

  27 OKTOBER 2016

  Update VBGW: kruising Eemsgolaan gestremd in weekend van 19 en 20 november, 21 november openstelling

  De werkzaamheden aan de ongelijkvloerse kruising bij de Eemsgolaan gaan onverminderd door. De planning is op dit moment dat de ongelijkvloerse kruising op maandagochtend 21 november 2016 om 06:00 uur wordt opengesteld voor al het verkeer, zo meldt VBGW op haar website. Dit houdt in, dat de kruising van de busbaan Peizerweg - Eemsgolaan en de Zuiderweg vanaf de rotonde tot aan de kruising van vrijdagavond 18 november 19:00 uur tot maandagochtend 21 november 06:00 uur gesloten is voor het verkeer. Het verkeer wordt omgeleid met borden.

 • Verenigingsnieuws

  26 OKTOBER 2016

  Algemene Ledenvergadering VBNO op 17 november

  De najaarseditie van de Algemene Ledenvergadering van de VBNO staat op de agenda voor donderdag 17 november. De vergadering vindt plaats bij Eurokartracing & Bowling aan de Kardingerweg. Ook niet-leden zijn welkom.

 • Verenigingsnieuws

  10 OKTOBER 2016

  Groningse autoverhuurder Doesburg gaat een maand op fiets naar het werk: Low Car Diet

  Een bijzondere actie om Groningse bedrijven te stimuleren tijdelijk de auto te laten staan, levert steeds meer succes op. Zo gaan ze ook bij de Groningse Autoverhuurder Doesburg op de fiets naar het werk, in het kader van een actie genaamd “Low Car Diet”, zo meldt de website van de ondernemersvereniging VBNO. (Foto: Bert Oost).

 • Verenigingsnieuws

  04 OKTOBER 2016

  Burgemeester Den Oudsten: ‘Georganiseerd bedrijfsleven enorm belangrijk voor Groningen’

  ‘Het georganiseerde bedrijfsleven is enorm belangrijk voor Groningen. Groningen is niet een stad met grote, krachtige individuele bedrijven, die in sommige andere steden voor groei zorgen. Maar dankzij organisatie van de vele kleinere bedrijven die hier wel zijn, en dankzij leiderschap kunnen wij ook in Groningen veel bereiken, en daar draagt het georganiseerde bedrijfsleven hier zeer toe bij.’ Dat zei dinsdagavond in het Grand Theatre burgemeester Peter den Oudsten tijdens een druk bezochte  gezamenlijke bijeenkomst van de bedrijvenverenigingen VBNO, VBZO,VBGW en Groningen City Club.

 • Verenigingsnieuws

  02 OKTOBER 2016

  Groningen City Club wil ‘Retail burgemeester’ - ter begeleiding enorme veranderingen retailsector

  Groningen moet een ‘retail-burgemeester’ aanstellen. Deze moet het ingrijpende proces van verandering die de Groningse retailsector momenteel ondergaat, begeleiden en er voor zorgen dat deze sector er sterker uit tevoorschijn komt. De nieuwe ‘burgemeester’ moet het transitieproces van de retailsector trekken, in nauw overleg met ondernemers, vastgoed eigenaren en gemeente Groningen. Om de positie van zelfstandig ondernemers in de binnenstad en in de winkelcentra in Groningen te versterken, moet ook een ‘Groninger Retailagenda’ worden uitgevoerd.

 • Verenigingsnieuws

  23 SEPTEMBER 2016

  Maandag 26 september inloopbijeenkomst over revitalisering van De Hoogte

  Komende maandag 26 september is er een informatiebijeenkomst voor ondernemers van bedrijventerrein De Hoogte. De aannemers geven daar alle informatie over de werkzaamheden die dinsdag van start gaan in het kader van de revitalisering van het terrein. Dit meldt de VBNO op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  08 SEPTEMBER 2016

  Relatie tussen ondernemers en onderwijs versterkt met project bij ondernemersverenigingen VBGW, VBNO en VBZO

  Het Ondernemers Trefpunt Groningen (OTP) heeft een bijzonder project ontwikkeld met als doel de relatie tussen ondernemers, docenten en leerlingen een stevige boost te geven en een duurzame werkrelatie tussen scholen en bedrijfsleven te realiseren. 'Jouw bedrijf, mijn school, onze leerling', zo luidt de naam van dit project. Na een succesvolle uitvoering op de terreinen van VBGW en VBNO gaat het project op 29 september 2016 van start op Zuidoost. Een en ander meldt de website van de VBZO

 • Verenigingsnieuws

  08 SEPTEMBER 2016

  Vier Groninger bedrijvenverenigingen: unieke gezamenlijke netwerkbijeenkomst op 4 oktober met burgemeester Den Oudsten

  Leden van de vier Groningse bedrijvenverenigingen GCC, VBGW, VBNO en VBZO kunnen dinsdag 4 oktober aanstaande deelnemen aan een netwerkbijeenkomst. Het bijzondere is dat ondernemers uit alle delen van de stad elkaar er kunnen ontmoeten. Vorig jaar was er al een eerste gezamenlijke bijeenkomst van de drie bedrijvenverenigingen VBGW, VBNO en VBZO. De Groningen City Club doet dit jaar ook mee, zo meldt de Vereniging Bedrijven Noord Oost(VBNO) op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  31 AUGUSTUS 2016

  Ondernemers Hoendiep over AZC: vragen over veiligheid, oog voor de kansen (VIDEO)

  De komst van het AZC naar de Energieweg op bedrijventerrein Hoendiep biedt kansen voor de ontwikkeling van dit gebied. Maar er leven wel prangende vragen bij de ondernemers, zo bleek gisteravond tijdens de informatiebijeenkomst in Hanze Plaza. De bijeenkomst was georganiseerd door VBGW in samenwerking met de gemeente, waar ook het COA vertegenwoordigd was. Belangrijk punt van zorg is veiligheid: voor de omwonenden, maar evenzeer voor de bewoners van het AZC, met name waar het gaat om veilige verkeersroutes.

 • Verenigingsnieuws

  23 AUGUSTUS 2016

  Bedrijvencompetitie Indoor Soccer Centre: aanmelden kan nog tot 1 september

  Vanaf 7 september a.s. organiseert Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg een bedrijvencompetitie, zo meldt de VBNO op haar website. De strijd gaat om de Bedrijven Indoor Soccer (BIS) Cup. Bedrijventeams kunnen zich nog tot 1 september aanmelden voor de najaarscompetitie.

 • Verenigingsnieuws

  22 AUGUSTUS 2016

  Burgemeester Den Oudsten weer bij gezamenlijke netwerkbijeenkomst van bedrijvenverenigingen

  De vier Groningse bedrijvenverenigingen GCC, VBGW, VBNO en VBZO organiseren op 4 oktober aanstaande een gezamenlijke bijeenkomst. Dat meldt de bedrijvenvereniging VBNO op haar website.

 • Verenigingsnieuws Innovatie

  15 AUGUSTUS 2016

  Tweede bijeenkomst Groninger Retail Academy richt zich op veranderende consument

  De Groninger Retail Academy houdt op 14 september een nieuwe bijeenkomst met de veranderende consument als thema. Belangstellenden kunnen zich nu inschrijven.

 • Verenigingsnieuws

  10 AUGUSTUS 2016

  Bedrijvenverenigingen houden opnieuw gezamenlijke netwerkbijeenkomst

  De vier bedrijvenverenigingen in de stad houden op 4 oktober opnieuw een gezamenlijke netwerkbijeenkomst. Afgaande op berichtgeving van de VBNO zal deze plaatsvinden in het Grand Theatre.

 • Verenigingsnieuws

  02 AUGUSTUS 2016

  GCC zoekt nieuwe kerstboom voor op de Grote Markt

  De Groningen City Club (GCC) is op zoek naar een kerstboom die tijdens de kerstdagen op de Grote Markt kan worden gezet. De vereniging wil graag een dennenboom van 20 tot 25 meter hoog.

 • Verenigingsnieuws

  02 AUGUSTUS 2016

  Promotiedagen 2016: VBNO zoekt ‘medestanders’

  De VBNO is net als voorgaande jaren weer met een gezamenlijke stand aanwezig op de Promotiedagen in november. Er hebben zich al 10 VBNO-leden aangemeld, maar er is ruimte voor meer ‘medestanders’, meldt de VBNO op haar website. Ondernemers die belangstelling hebben voor deze gezamenlijke presentatie in MartiniPlaza kunnen zich aanmelden bij verenigingsmanager Bert Oost. De Promotiedagen vinden dit jaar plaats op dinsdag 8 en woensdag 9 november.

  Aanmelden en meer informatie op www.vbno.info

 • Verenigingsnieuws

  28 JULI 2016

  Promotiecampagne OOG TV over de VBNO en VBNO-leden

  Omroep OOG wil samen met de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) een promotiecampagne starten om bedrijven en instellingen in het VBNO-gebied en de VBNO zelf letterlijk in (het tv-)beeld te brengen. Dit meldt de VNBO op haar website. OOG maakt korte filmpjes van leden van de VBNO en zendt ze groepsgewijs uit in de reclameblokken van OOGTV. De filmpjes komen ter beschikking van de deelnemers en zijn bruikbaar voor eigen campagnes en (sociale)media-uitingen.

 • Verenigingsnieuws

  27 JULI 2016

  Informatiebijeenkomst AZC Hoendiep op 30 augustus

  Op dinsdag 30 augustus organiseert Vereniging Bedrijven Groningen West (VBGW) samen met de gemeente Groningen een informatiebijeenkomst over het geplande AZC aan de Energieweg. Dit meldt VBGW op haar website. Op deze bijeenkomst wordt nadere uitleg gegeven over de stand van zaken en er is gelegenheid om vragen te stellen. Het tijdstip van de bijeenkomst is 18.00-20.00 uur. De locatie volgt nog.

 • Verenigingsnieuws

  19 JULI 2016

  Groningen City Club: tweede ronde “Fondsgelden”

  De Groningen City Club (GCC) heeft een tweede ronde voor Fondsaanvragen geopend. Dat betekent dat mensen met interessante plannen en initiatieven via de GCC een aanvraag kunnen doen voor steun vanuit het Fonds Ondernemend Groningen. Aanvragen kan tot 12 augustus.

 • Verenigingsnieuws

  13 JULI 2016

  Recordaantal van 50 bedrijventeams namen deel aan VBGW Beachvolleybaltoernooi

  Maar liefst 200 deelnemers verdeeld over 50 bedrijventeams stonden afgelopen vrijdag klaar voor het jaarlijkse VBGW Beachvolleybaltoernooi bij Kaap Hoorn aan de Hoornseplas. Sommige bedrijven verschenen met meerdere teams op het toernooi, waaronder Transcom en Bakkerij Beukeveld. Bakkerij Beukeveld bezorgde in de pauze enkele honderden belegde broodjes voor de hongerige sportievelingen. De studenten van Kroton leidden alles in goede banen en hielden toezicht op het spel dat zo nu en dan felle trekjes vertoonde. VBGW-bestuurslid Harry Watermulder reikte de prijzen uit aan de winnende teams. De prijs voor het meest originele t-shirt ging naar Dommerholt Advocaten: zeer toepasselijk!

 • Verenigingsnieuws

  29 JUNI 2016

  Leden VBNO: donderdag 7 juli bezoek aan uniek Bevrijdingsmuseum aan Ulgersmaweg

  De Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) houdt donderdag 7 juli weer een soort bedrijfsbezoek bij een collega-ondernemer. Deze keer gaat het bezoek – ‘Borrel bij de Buren’ naar een uniek Bevrijdingsmuseum aan de Ulgersmaweg.

 • Verenigingsnieuws

  27 JUNI 2016

  Feithhuis Groningen opnieuw in terras Top 100 van Nederland; Stemmen kan nog voor Publieksprijs

  Restaurant ’t Feithhuis is opnieuw doorgedrongen tot de terras-top honderd van Nederland. Op maandag 4 juli wordt bekend op welke plek ze precies eindigen, bij de vakjury. Maar er is ook nog een aparte Publieksprijs, waar alle fans van dit Groningse terras op kunnen stemmen.

  Stemmen kan via Facebook op de volgende manier:

  1. Ga naar facebook.com/terrastop100
  2. Klik op ‘Breng hier je stem uit’
  3. Kies voor ‘t Feithhuis

   

 • Verenigingsnieuws

  15 JUNI 2016

  Morgen (donderdag): Algemene Ledenvergadering VBNO bij Kartbaan Groningen

  Bedrijvenvereniging VBNO houdt morgen, donderdag 16 juni, haar Algemene Ledenvergadering. De bijeenkomst is het gebouw van Kartracing Groningen, begint ’s middags om 17.00 bij Kartbaan Groningen. De ledenvergadering is traditiegetrouw ook een mooie gelegenheid voor ondernemers om gezellig te netwerken en de contacten met andere ondernemers aan de oostkant van de stad Groningen weer aan te halen.

 • Verenigingsnieuws

  15 JUNI 2016

  Cheque voor burgemeester Den Oudsten van VBGW voor sociaal doel

  Burgemeester Peter den Oudsten (rechts op de foto) kreeg woensdagavond een cheque van duizend euro overhandigd namens de vereniging van ondernemers uit de westzijde van Groningen, de VBGW. De burgemeester kan zelf een goed doel uitzoeken waar hij het bedrag aan kan besteden.

 • Verenigingsnieuws

  13 JUNI 2016

  Oud familiebedrijf in Groningen 1000 jaar!, zo meldt VBNO

  De Groningse bedrijvereniging VBNO komt met een opmerkelijk jubileum van een Gronings familiebedrijf, Timmerfabriek Excelsior: het duizend jarig bestaan.

   

 • Verenigingsnieuws

  08 JUNI 2016

  Groningen City Club: woensdag 29 juni Algemene Ledenvergadering in Infrahuis

  Leden van de Groningen City Club opgelet: woensdagavond 29 juni vanaf kwart over zes is de Algemene Ledenvergadering van de Groningen City Club in het Infrahuis, Leonard Springerlaan 3 in Groningen. 


   

 • Verenigingsnieuws

  06 JUNI 2016

  Groninger Retail Academy een feit! Leerzame en inspirende bijeenkomsten voor Groninger ondernemers

  Detailhandel Groningen kan sinds kort voor interessante, informatieve en inspirerende bijeenkomsten terecht bij de Groninger Retail Academy. Een samenwerking van verschillende bedrijfsverenigingen in de stad Groningen, het Servicepunt Detailhandel  en de Gemeente Groningen maakt dit mogelijk.

 • Verenigingsnieuws

  06 JUNI 2016

  Eric Bos voorgedragen als voorzitter Groningen City Club

  Eric Bos, oud-vestigingsmanager van V&D, is voorgedragen als voorzitter van de Groningen City Club.

 • Verenigingsnieuws

  31 MEI 2016

  Al honderd deelnemers aan Groningens grootste mode-manifestiatie: de Nacht van de Mode

  Er zijn al zo´n honderd deelnemers voor de Nacht van de Mode! Daramee ontwikkelt dit evemement zich tot een van de grooste mode-manifestatie van het Noorden, eind september. Maar: er kan nog meer bij, en aanmelden kan nog, aldus de Groningen City Club in haar Nieuwsbrief.

 • Verenigingsnieuws

  03 MEI 2016

  Groningen City Club: Openingstijden winkels tijdens feest - en zondagen

  De Groningen City Club heeft op haar website een overzicht van de openingstijden van de winkels in Groningen tijdens de feestdagen en zondagen :

 • Verenigingsnieuws

  02 MEI 2016

  VBNO: Algemene Ledenvergadering donderdag 16 juni

  Donderdag 16 juni 2016 houdt de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO) haar Algemene Ledenvergadering. In deze voorjaarsvergadering komen in ieder geval aan bod het jaarverslag en de rekening 2015.

 • Verenigingsnieuws

  20 APRIL 2016

  Rob Vianen van Anser gelukkige winnaar van VBGW-verloting kaarten FC Groningen

  Rob Vianen was gister een dubbele winnaar, zo meldt VBGW op haar website. Vianen kreeg uit handen van verenigingsmanager Nico Borgman twee vrijkaarten voor de wedstrijd FC Groningen – Roda JC, die in winst eindigde voor de FC. VBGW verlootte de vrijkaarten onder de ondernemers die de tevredenheidsenquête ingevuld hadden over de ledenbijeenkomst bij FC Groningen op 6 april. VBGW is zeer tevreden met de uitkomst van de enquête: de bijeenkomst werd beoordeeld met een eindcijfer van een ruime 8,5.

 • Verenigingsnieuws

  11 APRIL 2016

  Bezoek aan Hannover Messe op 26 april: VBGW-leden kunnen zich vandaag nog aanmelden

  Laatste kans voor VBGW-leden: vandaag kunt u zich nog aanmelden voor de dagreis naar de Hannover Messe op 26 april. VBGW organiseert deze reis samen met de NOM en de gemeente Groningen en biedt haar leden een mooie korting. De Hannover Messe is de grootste industrie- en handelsbeurs ter wereld, waar technologische innovatie centraal staat. De Messe trekt elk jaar ruim 200.000 bezoekers.

 • Verenigingsnieuws

  06 APRIL 2016

  Netwerkborrel tijdens Bierfestival Groningen

  Businessclub Global Networks organiseert op vrijdag 8 april een netwerkborrel voor ondernemers tijdens het Bierfestival in de Martinikerk. Op het programma staat een voorlichting over meerdere subsidieregelingen voor het MKB. Het gaat onder andere over de mogelijkheden voor Europese subsidies voor innovatieve en duurzame ontwikkeling van Noord-Nederland en over de mogelijkheden die het Regionaal Investeringsfonds MBO biedt.

 • Verenigingsnieuws

  18 MAART 2016

  Ondernemers Zernike Campus Groningen dankzij VBGW weer helemaal bijgepraat

  Afgelopen week hield ondernemersvereniging VBGW een lunchbijeenkomst voor de ondernemers die gevestigd zijn op de Zernike Campus. Ze werden bijgepraat over de toekomstige plannen en ontwikkelingen van het park. Daarnaast hield Groningen Bereikbaar (Thomas Faber) een inleiding over de aanpak van de zuidelijke ringweg en de gevolgen voor de bereikbaarheid van de stad. (Foto: Nena Borgman)

 • Verenigingsnieuws

  17 MAART 2016

  VBGW-bijeenkomst bij FC Groningen op 6 april voor leden en introducees

  De VBGW organiseert samen met FC Groningen een ondernemersbijeenkomst op 6 april in de Groene Kathedraal. Alle VBGW-leden zijn welkom en worden ook nadrukkelijk uitgenodigd een collega-ondernemer te introduceren bij de vereniging. Het programma is interessant voor alle ondernemers in Groningen-West: Gerard Kemkers geeft een kijkje in de plannen van het nieuw te bouwen Topsportcentrum bij Corpus den Hoorn en er is een presentatie over relevante ontwikkelingen in dit deel van de stad, zoals de bereikbaarheid en de verkeersveranderingen aan de Ring Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  23 FEBRUARI 2016

  Wijsneus verkozen tot leukste kinderkledingwinkel van Nederland

  Wijsneus in Groningen is verkozen tot leukste kinderkledingwinkel van Nederland. De zaak aan de Vismarkt voert de lijst aan van 25 leukste boetiekjes op het gebied van kinderkleding.

 • Verenigingsnieuws

  04 FEBRUARI 2016

  Groningse ondernemers welkom bij discussiebijeenkomst Het Fonds Ondernemend Groningen: 15 februari

  Maandag 15 februari is er in het Infrahuis aan de Leonard Springerlaan een discussiebijeenkomst rond Het Fonds Ondernemend Groningen. Ondernemers zijn er van harte welkom om te spreken over hun ervaringen rondom de inzet van Fondsmiddelen.  Elke ondernemer in Groningen is van harte welkom, in het bijzonder zijn leden van besturen en beoordelingscommissies uitgenodigd. Men kan kiezen uit een bijeenkomst 's morgens of 's middags. Aanmelden kan via: info@hetfondsgroningen.nl

 • Verenigingsnieuws

  04 FEBRUARI 2016

  Ledengroei Groningen City Club

  De vereniging voor ondernemers in de binnenstad van Groningen, de Groningen City Club, is in de groei. Mede dankzij de energieke inzet van Hans Buissink, die de contacten tussen de GCC en de achterban voortaan behartigt, zijn er opnieuw nieuwe leden bij gekomen. Het gaat om:  de heer Jurjen Smeenk van De Roemer in de Astraat, de heer R. de Vries van Link 050 uit de Oude Ebbingestraat, W. Eringa van Eringa administratiekantoor en K. Ytsma van De Huizenbemiddelaar. Klik hier voor meer informatie