• Verenigingsnieuws Innovatie

  12 OKTOBER 2017

  Top Dutch campagne inspireert VBZO Academy

  Tientallen ondernemers en andere belangstellenden hebben donderdagavond inspiratie en ideeën opgedaan over ‘innovatie’ tijdens een goed bezochte bijeenkomst van de VBZO Academy in restaurant De Beurs in Groningen. Een deel van die inspiratie was te danken aan een inleiding door Stef van der Ziel, een van de geestelijke vaders en bedenkers van de ‘Top Dutch’ campagne die in het leven was geroepen om een gigafabriek van Tesla voor de productie van accu’s naar het Noorden te krijgen.

 • Verenigingsnieuws

  26 SEPTEMBER 2017

  Groninger Museum wint Jans Catsprijs

  Het Groninger Museum heeft dinsdagavond de Jans Catsprijs toegekend gekregen. Dat is een prijs vernoemd naar een voormalige ambtenaar van de gemeente Groningen, die veel heeft betekend voor de relatie tussen gemeente en ondernemers. Het Groninger Museum kreeg de prijs als waardering voor de grote culturele betekenis van het museum voor Groningen.

 • Verenigingsnieuws

  25 SEPTEMBER 2017

  Cursus ‘Duits op de ‘Werkvloer’ voor winkelmedewerkers gestart

  In Groningen is vorige week een nieuwe editie van een cursus Duits van start gegaan. Afgelopen voorjaar was al de eerste cursus van dit jaar en nu is de tweede cursus begonnen. In een reeks van vijf bijeenkomsten verbeteren de deelnemers hun Duitse taalvaardigheden om op die manier klanten in de winkel beter te woord te kunnen staan. Zo’n vijfentwintig ondernemers en medewerkers van winkels in de stad Groningen volgen deze cursus.

 • Verenigingsnieuws

  20 SEPTEMBER 2017

  Opnieuw inspirerende bijeenkomst VBZO Academy: donderdag 12 oktober

  Donderdag 12 oktober organiseert ondernemersvereniging VBZO een inspirerende bijeenkomst van de VBZO Academy. Thema van deze Academy-sessie, die wordt gehouden in het Dot is ‘innovatie en creativiteit.’ Aanmelden is nu al mogelijk via deze link .

   

 • Verenigingsnieuws

  20 SEPTEMBER 2017

  Inschrijving bijeenkomst Bedrijvenverenigingen op 26 september gesloten

  Er is grote belangstelling voor een gezamenlijke bijeenkomst van de vier bedrijvenverenigingen WEST, VBZO, VBNO en Groningen City Club op 26 september in het Groninger Museum. Zó groot dat is besloten om de voorinschrijving te sluiten, zo meldt de VBZO.  Of er bij andere verenigingen nog aanmelding mogelijk is, gelieve dat even bij uw eigen vereniging te informeren.

 • Verenigingsnieuws

  13 SEPTEMBER 2017

  Levendige discussie over toekomst Groninger binnenstad

  ‘Groningen moet de meest toekomstbestendige retailstad van het Noorden worden: alleen hoe doen we dat? ’: dat was de vraag die aan de orde kwam tijdens een bijeenkomst gisteravond (dinsdag 12 september) in het Infrahuis in Groningen. Daar organiseerde de Groningen City Club een bijeenkomst over de toekomst van de Groninger binnenstad.

 • Verenigingsnieuws

  06 SEPTEMBER 2017

  Feestelijke starthandeling bouw Sportcentrum Europapark

  Vanmiddag gaven wethouder Roeland van der Schaaf en wethouder Paul de Rook de officiële aftrap voor de bouw van het Sportcentrum Europapark. Onder het toeziend oog van Rob Schuur, voorzitter College van Bestuur Noorderpoort, en genodigden onthulden zij het bouwbord.

 • Verenigingsnieuws

  06 SEPTEMBER 2017

  Bedrijventerrein Westpoort gaat cameratoezicht upgraden

  Het cameratoezicht op het bedrijventerrein Westpoort zal worden geïntensiveerd. Op dit bedrijventerrein is al bijna drie jaar cameratoezicht, maar het is nu ook mogelijk om met behulp van een kentekencamera na te gaan of er auto’s naar het terrein rijden met een gestolen kenteken. De bedrijvenvereniging heeft besloten daar gebruik van te maken, als reactie op stijgende criminele- althans illegale activiteiten het afgelopen jaar.

 • Verenigingsnieuws

  31 AUGUSTUS 2017

  Grootste modeblad van Groningen gelanceerd

  ‘050&Mode’: dat is de titel van een uniek, geheel op Groningen gericht modeblad. Het betreft een speciale uitgave van de Groningen City Club ter gelegenheid van een groot mode-evenement op zaterdag 23 september in Groningen.