• Verenigingsnieuws

  18 JANUARI 2019

  Nieuwe jaar voor jubilerend VBNO in het teken van bereikbaarheid, energie en samenwerking

  In het winterse decor van de skibaan van Snowlimits op Kardinge vond gisteren de goed bezochte nieuwjaarsreceptie plaats van de VBNO. Dit jaar staat voor de VBNO onder meer in het teken van de samenwerking met het nieuwe college, de aanpak van de zuidelijke ringweg en het stationsgebied en de energietransitie, aldus VBNO-voorzitter Guus Vries in zijn speech.

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Korting voor leden bedrijvenvereniging ZO op deelname MARUG Marketing Conferentie

  Leden van bedrijvenvereniging Zuidoost kunnen met korting deelnemen aan de MARUG Conferentie over de impact van artificial intelligence op marketing, die plaatsvindt op 26 februari in MartiniPlaza. Als lid van ZO betaalt men  €125 i.p.v. €199 per persoon. Dat meldt de vereniging voor bedrijven aan de zuid-oostzijde van Groningen, ZO, op haar website.

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Vanmiddag VBNO Nieuwjaarsborrel: voor ondernemers uit noord-oosten van Groningen

  Ondernemers uit het noord-oosten van de stad Groningen hebben vanmiddag de gelegenheid om elkaar de beste wensen te geven, hun netwerk te onderhouden of te versterken en om informatie op te doen. Dat kan allemaal tijdens een Nieuwjaarsborrel van de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO), die vanmiddag om 17.00 uur start op een unieke locatie: Snowlimits, het ski-centrum in Kardinge.

 • Verenigingsnieuws

  17 JANUARI 2019

  Filmavond in Pathé voor alle leden Groningen City Club

  Een unieke manier om de onderlinge contacten op ontspannen en gezellige wijze te verstevigen: dat is de filmavond die de Groningen City Club volgende week zaterdag voor al haar leden organiseert, en waarvoor zij zich nu via e-mail kunnen aanmelden. ( info@groningencityclub.nl )

 • Verenigingsnieuws

  16 JANUARI 2019

  Lunchbijeenkomsten ondernemers over Zernike Campus en Kranenburg

  Woensdag 23 januari organiseert Bedrijvenvereniging WEST een Lunchbijeenkomst voor ondernemers die zich willen laten informeren over de nieuwste ontwikkelingen op- en met betrekking tot de Zernike Campus. Deze bijeenkomst is woensdag 23 januari in het gebouw UGCE aan de Kadijk 4, en begint ’s middags om half een.

 • Verenigingsnieuws

  08 JANUARI 2019

  Nieuwjaarsborrel Groningse ondernemers VBNO in ski-centrum Snowlimits

  Ondernemers actief in de noord-oostkant van de gemeente Groningen kunnen donderdag 17 januari helemaal in winterse sferen komen. Dan organiseert de Vereniging Bedrijven Noord-Oost (VBNO) namelijk haar Nieuwjaarborrel in ski-centrum Snowlimits in Kardinge (Bieskemaar 2, Groningen). Leden van de vereniging kunnen zich nu al opgeven voor deze bijeenkomst.

 • Verenigingsnieuws

  27 DECEMBER 2018

  Wordt Atelier Horneman Lijstenmaker van het Jaar?

  Atelier Horneman in de running om Lijstenmakerij van het Jaar te worden. Dat meldt de VBNO op haar website. De bedrijvenvereniging roept iedereen op om te stemmen op de Groningse lijstenmaker. 

 • Verenigingsnieuws

  20 DECEMBER 2018

  Monument aan de Bornholmstraat ter nagedachtenis aan drie jonge mannen

  Aan de Bornholmstraat staat sinds woensdag 19 december een bijzonder monumentje in de berm. Drie stoere palen met elk bovenop een inscriptie, die samen symbool staan voor de drie stoere en erg geliefde jonge mannen die hier twee jaar geleden bij een tragisch ongeluk om het leven kwamen. Bedrijvenvereniging Zuidoost vindt dat het goed is als alle bewoners en bezoekers van het bedrijvenpark weten waar de drie robuuste palen voor staan.

 • Verenigingsnieuws Bereikbaarheid Duurzaamheid

  17 DECEMBER 2018

  Ondernemers op bres voor Stads-havens Groningen

  Ondernemers gevestigd op het bedrijventerrein zuidoost vinden dat Groningen optimaal bereikbaar moet blijven voor vrachtschepen en daarom moeten de Scandinavische havens niet plaats maken voor woningbouw. ‘Eén vrachtschip vervoert net zo veel als 120 vrachtauto’s. Het is onbestaanbaar wanneer Groningen straks geen haven voor vrachtschepen meer zou hebben. Een goede aanlegsteiger voor bulkgoederen is cruciaal voor Groningen!’. Dat zei maandagavond voorzitter Harry Marissen van Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO).

 • Verenigingsnieuws

  17 DECEMBER 2018

  Eindejaarsbijeenkomst Bedrijvenvereniging Zuid Oost (ZO) vanmiddag in de Coendersborg

  Bedrijvenvereniging Zuid Oost (ZO) organiseert vanmiddag vanaf half vijf voor ondernemers en ondernemingen van dit bedrijventerrein aan de zuid-oost kant van Groningen haar Eindejaarsbijeenkomst, in de Coendersborg.

 • Verenigingsnieuws

  11 DECEMBER 2018

  Bedrijvenvereniging Zuidoost: maandag gezellige Eindejaarsborrel

  Bedrijvenvereniging Zuidoost sluit het jaar 2018 komende maandag 17 december af met een feestelijke bijeenkomst in de Coendersborg, die ’s middags om half vijf begint.

 • Verenigingsnieuws Leefbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie

  De opvang voor dakloze vreemdelingen in het voormalig Formule 1 hotel in de Helsinkistraat blijft voorlopig in gebruik. Deze vorm van opvang staat bekend als de ‘bed bad brood-voorziening’. Weliswaar was door het kabinet afgesproken dat dergelijke voorzieningen in Nederland zullen worden beëindigd, maar daarvoor in de plaats komen zogenoemde ‘LVV’s’: de Landelijke Voorziening voor Vreemdelingen. Een en ander blijkt uit een brief van de gemeente Groningen die is terug te lezen op de website van de Bedrijvenvereniging ZO.

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2018

  Bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’

  De gemeente Groningen en bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) organiseren volgende week donderdag 13 december 2018 een bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’. De bijeenkomst is in de nieuwe garage van Terwolde Renault Dacia aan de Osloweg 147  Groningen en is behalve voor leden ook voor belangstellenden en niet-leden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan het secretariaat van Bedrijvenvereniging Zuidoost (info@bedrijvenvereniging-zo.nl). (Lees verder voor meer informatie over de bijeenkomst).

 • Verenigingsnieuws

  29 NOVEMBER 2018

  ALV WEST: Veel projecten, waaronder Congresstad

  In Groningen wordt gewerkt aan de oprichting van een nieuwe organisatie ‘Groningen Congresstad’. Deze organisatie gaat zich richten op het aantrekken van congressen naar Groningen en het aanprijzen van Groningen als congresstad. Een en ander werd gisteren bekend gemaakt tijdens een algemene ledenvergadering van Bedrijvenvereniging WEST in café De Sleutel.

 • Verenigingsnieuws

  28 NOVEMBER 2018

  Impact Noord: nieuwe vereniging voor ondernemers die maatschappelijke impact willen

  Ondernemers uit Noord Nederland die niet alleen winst willen maken maar ook maatschappelijk verantwoord actief willen zijn hebben een nieuwe ondernemersvereniging opgericht onder de naam 'Impact Noord'. De nieuwe vereniging is gelanceerd tijdens Social Impact Day Noord. Impact Noord  is ontstaan vanuit de behoefte om 'het ondernemersklimaat voor ondernemen met impact te verbeteren.'

 • Verenigingsnieuws

  26 NOVEMBER 2018

  Algemene Ledenvergadering Bedrijvenvereniging WEST: woensdagmiddag in De Sleutel

  In Café De Sleutel aan de Noorderhaven 72 begint woensdagmiddag 28 november om vier uur de Algemene Ledenvergadering van bedrijvenvereniging WEST.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  ZO-bezoek aan 2Join op 28 november: aanmelden kan nog!

  Het bestuur van ZO nodigt haar leden van harte uit voor een bedrijfsbezoek en netwerkborrel bij 2Join op woensdag 28 november. 2join aan de Cuxhavenweg 6 is een audio-, video- en lichtbedrijf dat alles in huis heeft voor evenementen, feesten en partijen voor particulieren en bedrijven.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  Harm Post bij de VBNO over Groningen Airport Eelde GRQ: ‘Industrie volgt Infrastructuur’

  Hangar-living: wonen op vliegveld Eelde, boven de hangar waar je vliegtuig gestald is. Het kan (nog) niet, maar “Ik zou zo drie kavels kunnen verkopen aan belangstellenden”, aldus Harm Post, die tijdens de ledenvergadering van de VBNO een inkijk gaf in de plannen rond het GRQ Businesspark bij Groningen Airport Eelde.

 • Verenigingsnieuws

  23 NOVEMBER 2018

  Snellere Fondsaanvragen en nieuwe statuten bij (bijna) jubilerend VBNO

  Ondernemers in het Noordoosten van de stad die een aanvraag indienen voor financiering uit het Fonds, krijgen hierover binnen 20 werkdagen uitsluitsel van de VBNO. Dat is gisteren besloten tijdens de algemene ledenvergadering van de VBNO, de Vereniging Bedrijven Noord-Oost. Projecten waarvoor financiering wordt gevraagd vanuit de Fondsgelden van de VBNO worden voor de leden gepubliceerd op de VBNO-site en er wordt aan de leden gevraagd hier al dan niet akkoord op te geven. Vervolgens besluit het bestuur of de aanvraag wel of niet toegekend wordt.