• Economie

  13 SEPTEMBER 2019

  Grootste kennisfestival van Noord-Nederland donderdag 26 september in Groningen

  Onderdompelen in een keur aan interessante sprekers: dat is mogelijk tijdens een nieuwe editie van ‘Het grootste kennisfestival van Noord-Nederland’. Dat is een festival met in totaal tachtig boeiende sprekers, dat donderdag 26 september in Groningen gehouden wordt. Het festival, op het Suikerunieterrein, is een bijzondere mix van thema’s als innovatie, inspiratie en muziek en bedoeld voor managers van (grotere) organisaties die zich willen laten inspireren. (Zie videoverslag van OOGTV uit september 2017)

 • Economie

  13 SEPTEMBER 2019

  Groningen City Club wil eind aan fietsparkeren in hele kernwinkelgebied

  Nieuwe ‘fietsparkeerpaleizen’ en ‘fietsstewards’, in combinatie met een verbod op het parkeren van fietsen in het hele kernwinkelgebied, moeten een einde maken aan de overlast van geparkeerde fietsen. Daarvoor pleit de Groningen City Club.

 • Economie

  12 SEPTEMBER 2019

  Start-up City: dé kraamkamer voor ondernemerstalent RUG en Hanzehogeschool

  Zowel de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) als Hanzehogeschool Groningen hebben ondernemerschap hoog in het vaandel staan. Vanuit beide onderwijsinstellingen zijn al honderden studenten bedrijven begonnen, en sommige zijn uitgegroeid tot landelijk bekende spelers. Eén van de manieren om het ondernemerschap te simuleren is ‘Start-up City’.

 • Economie

  12 SEPTEMBER 2019

  Kerstwinkel in Herestraat: It’s all about Christmas

  It's beginning to look a lot like Christmas. In de Herestraat welteverstaan. In het vroegere pand van CoolCat wordt hard gewerkt aan de inrichting van een heuse kerstwinkel: ‘It’s all about Christmas’.

 • Verenigingsnieuws Economie

  10 SEPTEMBER 2019

  Groningen City Club op oriëntatiereis naar “booming” Eindhoven

  Wat kan Groningen leren van de binnenstad van Eindhoven? Daar is de laatste tijd sprake van een forse groei van het aantal bezoekers en toeristen. Hoe kan dat, en waar komen ze vandaan? Welke winkelformules doen het daar goed, en welke winkels hebben het lastig? Deze vragen kwamen aan de orde tijdens een bezoek dat ondernemers van de Groningen City Club gisteren, maandag 9 september, brachten aan Eindhoven. Ook vertegenwoordigers uit het onderwijs en van de gemeente Groningen maakten deel uit van de Groningse delegatie.

 • Economie

  05 SEPTEMBER 2019

  Groninger Ondernemers Academy: ‘Hoe blijf je zichtbaar als onderneming?’

  In de huidige economie is er veel aandacht voor de positie van de Retail. Daarbij lijkt het soms alsof het alleen nog draait om online en technologie. Is daarom het einde van de fysieke winkel dichtbij? De Groninger Ondernemers Academy organiseert op 23 september een bijeenkomst waarin drie experts vertellen waarom zij denken dat dit zeker niet het geval is! 

 • Economie

  04 SEPTEMBER 2019

  Bedrijf beginnen? Oriënteer je op Startersdag Kamer van Koophandel in Groningen

  Ben je een bedrijf aan het starten of heb je plannen? Neem dan een kijkje tijdens een speciale dag van de Kamer van Koophandel in Groningen, op dinsdagavond 24 september.

 • Economie

  03 SEPTEMBER 2019

  Mona Keijzer opent MKB Werkplaats Digitalisering Groningen - advies vanuit RUG en Hanzehogeschool voor ondernemers

  Mona Keijzer, staatssecretaris van Economische Zaken en Klimaat, komt maandag 7 oktober naar Groningen. Zij verzorgt de openingshandeling voor een MKB Werkplaats Digitalisering. In deze werkplaats kunnen ondernemers terecht voor hulp en advies bij en over tal van zaken op het gebied van digitale marketing

 • Economie

  02 SEPTEMBER 2019

  Economic Board Groningen krijgt toch vergunning voor testen voor onderdeel toekomstige 5G-netwerk

  Economic Board Groningen heeft voor de 5Groningen proeftuin een experimenteervergunning ontvangen van Agentschap Telecom voor testen op 3.5GHz, de belangrijkste frequentie voor het toekomstige 5G-netwerk.

 • Economie

  28 AUGUSTUS 2019

  Veel Groningse ondernemers bij 28 augustus lezing

  Leden van de Commercieele Club Groningen, de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en andere ondernemersverenigingen waren woensdagmorgen in groten getale aanwezig bij de traditionele 28 augustus lezing in de aula van het Academiegebouw. De lezing, opnieuw gewijd aan het thema ‘Vrijheid’, werd uitgesproken door Herman Pleij, emeritus-hoogleraar Nederlandse Letterkunde.

 • Economie

  27 AUGUSTUS 2019

  Opleidingen Bedrijfskunde en Leiderschap bij AOG School of Management in Groningen

  Bij AOG School of management in Groningen gaat binnenkort de unieke opleiding Bedrijfskunde en Leiderschap van start. Deze verbindt bedrijfskunde en leiderschap met innovatie en ondernemendheid én kan de eerste stap zijn in het behalen van een MBA-titel. AOG School of Management is een academisch opleidingsinstituut, 25 jaar geleden opgericht vanuit de Rijkuniversiteit Groningen. Bij deze School of Management staat alles in het teken van het verder ontwikkelen van bestuurders, managers en professionals en hun organisaties.

 • Economie Innovatie

  27 AUGUSTUS 2019

  CBEE Remarkable uit Groningen haalt Salesforce partnership binnen

  Het Groningse bedrijf CBEE Remarkable, onderdeel van CBEE Smart-People, is onlangs ‘registered partner’ geworden van het internationale softwarebedrijf Salesforce. Salesforce is wereldwijd leider in Cloudbased CRM-Software en bedient meer dan 150.000 klanten van alle groottes en in meerdere industrieën. CBEE Remarkable is nu de eerste partner van Salesforce die zich puur richt op de drie Noordelijke provincies.

 • Economie Innovatie

  26 AUGUSTUS 2019

  Groningse studenten gaan strijd aan met grote fitnessketens

  De groei van het aantal sportscholen in Groningen zet door. Met name de grote 'budget fitnessketens' hebben zich gevestigd in het centrum van Groningen. Maar er is nu ook een andere trend in opmars: de compacte fitnessclub. Compacte fitnessclubs zijn kleinschalige sportscholen gericht op service, persoonlijke aandacht, community en unieke conceptvorming op een beperkt aantal vierkante meters. Veelal gevestigd in winkelstraten, unieke panden of drukbezochte straten.

 • Economie

  20 AUGUSTUS 2019

  Winkelplein Selwerd: tal van activiteiten rond thema ‘Familiedag’

  Zaterdag 14 september wordt het weer gezellig druk in het winkelcentrum Selwerd. Niet alleen omdat iedereen dan terug is van vakantie, maar vooral omdat er dan weer tal van activiteiten worden georganiseerd. Deze keer rond het thema ‘Familiedag’. De activiteiten vinden tussen 13.00 -17.00 uur plaats op het plein in het winkelcentrum en deelname is gratis.

 • Economie

  16 AUGUSTUS 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Workshop ‘Kijken in de ziel van…de klant’ ( 3 sept)

  Wil je als ondernemer succesvol zijn en groeien, dan is het handig als je trouwe klanten hebt. Trouwe klanten zijn minder prijsgevoelig en zijn begripvoller als er eens iets verkeerd gaat. Bovendien denken ze graag met je mee om je nog succesvoller te maken. Maar hoe krijg je nou een groeiende schare trouwe klanten?  Dat is het onderwerp van een gratis workshop voor ondernemers uit Groningen, georganiseerd door de Groninger Ondernemers Academy op dinsdag 3 september.

 • Economie

  14 AUGUSTUS 2019

  ‘The Great Borrelnootjes’ in Winkelcentrum Paddepoel

  In het Winkelcentrum Paddepoel is het zaterdagmiddag extra gezellig. Niet alleen omdat velen dan weer terug zijn gekomen van vakantie, maar ook dankzij een bijzonder optreden.

 • Economie Innovatie

  14 AUGUSTUS 2019

  En de naam van het hoogste restaurant van Groningen wordt….

  Er komt een bijzonder restaurant op het dak van het Groninger Forum. Op een hoogte van 45 meter wordt dit het hoogste restaurant va Groningen. Vandaag is de naam van dit nieuwe restaurant bekend gemaakt. En de naam is….

 • Economie Innovatie

  13 AUGUSTUS 2019

  ‘Florentin’ brengt mediterrane keuken van Tel Aviv naar Oude Gasfabriek in Groningen

  Vanaf 3 september is Groningen een nieuw restaurant met een bijzondere formule rijker. Dan is er een nieuwe formule in het vroegere restaurant De Oude Gasfabriek in het Ebbingekwartier.

 • Economie Innovatie

  12 AUGUSTUS 2019

  Groningse lekkernijen behoren tot lekkerste van Europa: Great Taste Awards voor ‘fudge’

  Twee Groningse lekkernijen - iedere zaterdagmiddag te koop op de Groningse warenmarkt -  behoren tot de lekkerste ‘fudges’ van Europa. Het gaat om een whiskey- en een salmiakfudge die tijdens een wedstrijd in Groot-Brittannië werden onderscheiden met een zogenaamde ‘Great Taste Award’. Deze prijzen zouden kunnen worden omschreven als de Britse  Michelinsterren voor voedsel.

 • Economie

  09 AUGUSTUS 2019

  Workshop Kijken in de ziel van de klant, speciaal voor de westelijke wijkwinkelcentra

  Hoe maak je van een klant een trouwe klant en zorg je voor een groeiend klantenbestand? De Groninger Ondernemers Academy organiseert op 3 september in samenwerking met bedrijvenvereniging WEST de workshop ‘Kijken in de ziel van de klant’. De bijeenkomst in The Rock aan de Atoomweg 6B is speciaal bedoeld voor de ondernemers uit de wijkwinkelcentra Helpman, de Wijert, Overwinningsplein, Paddepoel, Selwerd, Vinkhuizen, Reitdiephaven en Hoogkerk.

 • Economie

  08 AUGUSTUS 2019

  Eric Bos: “Het gaat goed met binnenstad. Maar blijf scherp, innovatie blijft cruciaal”

  “Het gaat nog steeds heel goed met de binnenstad van Groningen. In vergelijking tot andere steden is er weinig leegstand van winkelpanden; de terrassen zitten vaak bomvol, er komen steeds nieuwe winkels bij. Maar dat wil niet zeggen dat er geen bedreigingen zijn: die zijn er zeker. Het antwoord daarop is dan: blijf bij de les! Zorg dat je relevant blijft, en vooral: blijf zichtbaar”. Dat zegt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club. Hij zegt dit in antwoord op de vraag of hij zich geen zorgen maakt over de binnenstad, naar aanleiding van recente berichten over sluitingen van enkele bekende horecazaken en kledingzaken in Groningen.