• Economie Innovatie

  14 AUGUSTUS 2018

  Gronings bedrijf PTB levert pronkstuk af bij Deutsche Bahn

  Het Groningse bedrijf PTB Special Products heeft onlangs een pronkstukje afgeleverd bij Deutsche Bahn. De Groningers maakten een unieke transportmachine voor het vervoeren van enorm zware onderstellen van treinen: de zogeheten PTB EPZ150. 

 • Economie

  12 AUGUSTUS 2018

  Bommen Berend-bier ter gelegenheid Groningens Ontzet

  Groningen is deze maand een nieuw speciaal bier rijker: Bommen Berend. Het betreft een bier van brouwerij Martinus, die wordt gepresenteerd in het kader van de viering van 28 augustus, Groningens Ontzet. Bij de festiviteiten gaat een onlangs gevonden bom uit 1672 ook een belangrijke rol spelen.

 • Economie

  12 AUGUSTUS 2018

  DHL start emissievrije stadsdistributie - Wereldprimeur voor Groningen

  DHL Express is gisteren in Groningen van start gegaan met een 'CityHub voor duurzame stadsdistributie'. De opening werd verricht door Bauke Mollema. Het gaat om een lokale operationele vestiging met winkelfunctie, van waaruit met name fietskoeriers pakketten bezorgen en afhalen en waar consumenten zendingen ook zelf kunnen ophalen en versturen. Voor grotere pakketten wordt gebruik gemaakt van elektrische bestelauto’s. Bauke Mollema arriveerde gisteren op de 'Cubicycle', een containerfiets, bij de CityHub aan de Zonnelaan  in winkelcentrum Paddepoel. 

 • Economie

  09 AUGUSTUS 2018

  Ondernemend Groningen: uitblazen bij Paterswoldsemeer

  Het recent geopende Strandpaviljoen Paterswoldsemeer was gisteren ‘the place to be’ voor jongere en wat oudere ondernemers uit Groningen die deze vakantieweken toch doorwerken. Ze konden er even uitblazen en bijpraten tijdens de traditionele Zomerborrel van de Commerciële Clubs in Groningen.

 • Economie

  06 AUGUSTUS 2018

  Nieuwe Korremarkt op het Floresplein kent al vaste bezoekers

  Al acht weken op rij is de nieuwe Korremarkt drukbezocht én zonnig. De ondernemers van de markt zijn tevreden en inmiddels kent de markt op het Floresplein al een aantal vaste bezoekers, zo valt te lezen in een artikel op de website van de gemeente. Met de nieuwe wijkwarenmarkt is een wens van buurtbewoners gerealiseerd waarbij de gemeente ondersteunde.

 • Economie

  26 JULI 2018

  Macarons en meer lekkernijen bij Fig & Olive in Groningen

  Macarons, tapas, baklava en andere lekkernijen zoals een karamel- zeezout gebakje: voor de meest uiteenlopende lekkernijen uit verschillende culturen kan men terecht bij Fig & Olive. Dat is een nieuwe patisserie en delicatessenwinkel in de Nieuwe Ebbingestraat 20 Groningen.

 • Economie

  23 JULI 2018

  TEAM 4 Architecten verhuist naar Het Kwadraat

  Het Groningse architectenbureau Team 4, dat nog maar enkele jaren gevestigd is in het opvallend oranje pand ‘Hete Kolen’ op het Europapark, gaat alweer verhuizen. En kondigt meteen aan dit in 2019 nógmaals te zullen gaan doen, waarmee ze het begrip op 'hete kolen' zitten aardig waarmaken...

 • Economie

  19 JULI 2018

  Drie Commercieele Clubs in Groningen bundelen krachten

  Drie Commercieele Clubs in Groningen gaan steeds inniger samenwerken. Het betreft de Commercieele Club Groningen, de Jongeren Commerciële Club (JCC) en Commerciële Club Groningen Senioren.

 • Economie

  12 JULI 2018

  Groot fashionevent op 22 september: ‘050&Mode’ - Bedrijven kunnen zich nog aanmelden!

  Groningen staat op 22 september opnieuw volledig in het teken van mode. Op die dag wordt de 2018-editie van fashionevent 050&Mode georganiseerd! Ter gelegenheid daarvan is er een uniek magazine in de maak, met een overzicht van een groot aantal Groningse modezaken. Bedrijven die er ook in willen staan maar nog niet zijn benaderd, kunnen contact opnemen met Bettie van Veen.

 • Economie

  11 JULI 2018

  Cursus Duits voor Groningse bedrijven succes

  Een cursus Duits voor medewerkers van winkels of andere bedrijven in Groningen is een groot succes. Gisteren kregen kandidaten die een speciale cursus met goed gevolg hadden afgelegd bij lerares Anky de Wilde van het Noorderpoortcollege, een bijzonder certificaat. Dankzij de cursus, een initiatief van de Groninger Retail Academy en de Groningen City Club, kunnen Duitse klanten nu in hun eigen taal te woord worden gestaan, en dat blijken de Duitse oosterburen zeer te waarderen.

 • Economie

  10 JULI 2018

  Feithhuis in de race voor Publieksprijs Koffie Top 100 2018 – Stemmen kan nog!

  Het Groningse restaurant ’t Feithhuis is in de race voor de Publieksprijs van de Koffie Top 100. Het Groningse bedrijf zou dan de opvolger kunnen worden van Doppio Espresso uit Joure. Stemmen kan via deze link: voor de Publieksprijs Koffie Top 100.

 • Economie

  06 JULI 2018

  Donar sluit contract met kledingsponsor Macron

  Het Italiaanse sportmerk Macron is de komende drie seizoenen de kledingsponsor van Donar. Vandaag zijn de contracten getekend bij het hoofdkantoor van Macron in de Italiaanse stad Bologna.

 • Economie

  06 JULI 2018

  SMC050 op maandag 9 juli over innovatie in China, China, China …

  De bijeenkomst op 9 juli van SMC050 staat volledig in het teken van China. Ed Sander komt vertellen over digitale innovatie en nieuwe retail concepten in China. Een nieuwe en verrassende kijk op e-commerce, clicks and bricks, mobile, Wechat en aanverwanten. Rogier Creemers legt helder het sociale kredietsysteem uit. Dat blijkt meerdere vormen en meerdere lagen te hebben. Vaak helemaal niet zoals dat in westerse media wordt weergegeven.

 • Economie

  05 JULI 2018

  Drukte bij ‘palingparty’ Commercieele Club Groningen

  Het was een drukte van belang gistermiddag in het clubgebouw van zeilvereniging VWDTP aan de Meerweg aan de rand van het Paterswoldemeer. Daar organiseerde de Commercieele Club Groningen haar traditionele palingparty. Dat is een evenement waarmee deze netwerkvereniging als het ware het eerste deel van het seizoen afrondt waarna de vakantietijd aanbreekt.

 • Economie

  03 JULI 2018

  Internetbedrijf Youwe wil in Groningen aantal medewerkers verdubbelen

  Het internetbedrijf Youwe heeft aan de Stationsweg in Groningen een nieuwe lokatie in gebruik genomen. Het bedrijf kondigde bij de officiele opening van het pand door wethoyder Joost van Keulen aan het aantal medewerkers de komende tijd te willen verdubbelen.

 • Economie

  03 JULI 2018

  Ludina Terras 'beste van de provincie Groningen'

  Het Ludina terras bij de Ebbingebrug is uitgeroepen tot beste terras in Stad én provincie Groningen.

 • Economie

  02 JULI 2018

  Ondernemers welkom op EBF - grootste studentencongres van Nederland

  Groningse ondernemers zijn van harte welkom bij het EBF congres, het grootste studentencongres van Nederland, dat dit jaar op 4 en 5 oktober wordt gehouden. Dit congres kan zeer interessant zijn voor Groningse ondernemers op zoek naar nieuw talent. Bovendien is het congres zeer informatief, en gewijd aan Blockchain. Lees hieronder de uitnodiging aan Groningse ondernemers voor deelname aan dit congres.

 • Economie

  29 JUNI 2018

  Noordlease en Leasevisie samen verder als Hitachi Capital Mobility

  De twee leasemaatschappijen Noordlease (Groningen) en Leasevisie (Rotterdam en Heerhugowaard) gaan per 1 juli samen verder als Hitachi Capital Mobility Netherlands B.V. (Hitachi Mobility), dochteronderneming van Hitachi Capital Corporation in Japan

 • Economie

  28 JUNI 2018

  'Bedrijvige Groningers' - Directieteam Noordlease Holding compleet

  Met het aantrekken van Koen Jansen (52) is het directieteam van Noordlease Holding, met de labels Noordlease en Leasevisie, volledig. (Heeft u ook personele wijzigingen uit het Groningse bedrijfsleven? Mail ze ons: info@groc.nl, liefst met een foto, ovv: Bedrijvige Groningers. Lees verder voor info over Noordlease).

 • Economie

  21 JUNI 2018

  Commercieele Clubs Groningen: haringparty in nieuwe Strandpaviljoen

  Drie Commerciële Clubs uit Groningen hebben donderdag aan de oevers van het Paterswoldse Meer de eerste dag van de zomer gevierd met een traditionele haringparty. Dat gebeurde op initiatief van de Commercieele Club Groningen - senioren, die al sinds 1985 de ‘Cees van Muylwijck Haringparty’ organiseert.

 • Economie Innovatie

  21 JUNI 2018

  Deze tien bedrijven maken kans op de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft tien genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van dit jaar. Wil je weten wie dat zijn? Lees dan snel verder!