• Economie

  15 JANUARI 2020

  Ondernemers Groningen helpen Eurosonic Air gratis toegankelijk te houden

  Eurosonic Noorderslag is niet alleen van grote betekenis voor muziekliefhebbers, maar zeker ook voor de Groningse economie. Dat vinden de Groningse ondernemers en bedrijvenverenigingen. Mede om die reden hebben zij er samen met het Fonds Ondernemend Groningen aan bij gedragen dat het onderdeel ‘Eurosonic Air’ georganiseerd kan worden als gratis toegankelijk podium voor alle Groningers op de Grote Markt.

 • Economie Innovatie

  10 JANUARI 2020

  Restaurant van Hotel Prinsenhof wordt ‘Restaurant Nassau’

  Het fine-dining restaurant van Hotel Prinsenhof aan het Martinikerkhof wijzigt per dinsdag 14 januari aanstaande haar naam in ‘Restaurant Nassau’. Volgens het bedrijf had het restaurant sinds de opening niet een echte naam gekregen, en is het altijd een onderbelicht onderdeel van het hotel gebleven.

 • Economie

  09 JANUARI 2020

  RUG-topman Jouke de Vries wint Langman Prijs vanwege “actief Noordelijk denken én handelen”

  Prof. Jouke de Vries, bestuursvoorzitter Rijksuniversiteit Groningen, heeft donderdagavond de Langman Prijs 2019 toegekend gekregen als waardering voor het feit dat hijactief Noordelijk denkt én handelt’. De uitreiking vond plaats in Martiniplaza en is een initiatief van de Stichting Noord-Nederland&, een groep Noordelijke ondernemers en bestuurders. Stichting Noord-Nederland& streeft naar meer samenwerkingsverbanden binnen de drie Noordelijke provincies Drenthe, Friesland en Groningen.

 • Economie Innovatie

  09 JANUARI 2020

  Chris Garrit uit Groningen genomineerd voor titel "meest ondernemende muziekgeest" van Nederland

  Chris Garrit, oud-nachtburgemeester en momenteel event-manager, is genomineerd voor de titel "meest ondernemende muziekgeest" van Nederland. Dat meldt hij op zijn LinkedIn-pagina.

 • Verenigingsnieuws Economie

  08 JANUARI 2020

  Groningen opnieuw genomineerd voor titel: “Beste grote binnenstad van Nederland”

  Groningen is genomineerd voor de titel: “Beste Binnenstad van Nederland”. Het betreft een wedstrijd van het Platform Binnenstadsmanagement. Groningen won de titel eerder al in 2005, en mocht dat predicaat voeren tot en met 2007.

 • Economie

  06 JANUARI 2020

  Ondernemend Groningen trapt nieuwe jaar af met Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in Martiniplaza

  Bijna twee weken lang heeft de economie, ook in Groningen, op een laag pitje gedraaid. Maar de Kerstvakantie is nu écht voorbij, en het leven herneemt zijn loop. Voor veel ondernemers hoort bij de herstart in het nieuwe jaar ook een bezoekje aan de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland, donderdag in Martiniplaza.

 • Economie

  30 DECEMBER 2019

  IJzerwarenwinkel Wovar timmert flink aan de weg

  De online ijzerwarenwinkel Wovar uit Groningen timmert flink aan de weg. Ze groeien zelfs zo hard, dat ze zijn verhuisd naar een nieuwe bedrijfshal van 1100 vierkante meter aan de Emdenweg.

 • Economie Innovatie

  20 DECEMBER 2019

  Enthousiaste reacties op komst Europees hyperloop test-centrum naar Groningen

  De provincie Groningen is dolblij met het feit dat er voor is gekozen om Europese Hyperloop Center (EHC) hier te bouwen. "Het EHC zal Groningen internationaal op de kaart zetten als proeftuin voor slim en groen vervoer. Daarbij zorgt het ook voor meer werkgelegenheid in onze regio”, aldus gedeputeerde Mirjan Wulfse.

 • Economie Innovatie

  19 DECEMBER 2019

  Laif & Nuver stopt aan Vismarkt, maar keert terug in Rode Weeshuisstraat

  Woonwinkel Laif & Nuver aan de Vismarkt stopt per 31 december. Tot zover het slechte nieuws. Het goede nieuws is dat het bedrijf al in het eerste kwartaal van 2020 een splinternieuwe vestiging met een vloeroppervlak van negenhonderd vierkante meter opent in de Rode Weeshuisstraat.

 • Economie Innovatie

  16 DECEMBER 2019

  Bar 1672: nieuw restaurant, wine- en cocktailbar aan Zuiderdiep van Martini Hotel Group

  Aan het Gedempte Zuiderdiep 15 is een nieuw restaurant, wine- en cocktailbar geopend: Bar 1672. De horecagelegenheid is de recente aanwinst van Martini Hotel Group, waartoe ook behoren het Martini Hotel, Bud Gett Hostels, WEEVA, Taveerne Rabenhaupt in Groningen en Brinkhotel en Eethuis voor Allen in Zuidlaren.

 • Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • Economie Innovatie

  06 DECEMBER 2019

  GDBC onderzoekt ‘Digital Readiness’ ; Noordelijke IT bedrijven bereiden zich voor op delven van het nieuwe goud: big data

  Het Groningen Digital Business Center (GDBC) heeft de resultaten gepresenteerd van een 'Digital Readiness Scan', uitgevoerd in opdracht van Samenwerking Noord.

 • Economie

  29 NOVEMBER 2019

  Bouw Groninger Forum investering van 101 miljoen euro, bedoeld als impuls voor binnenstad

  Het Forum Groningen, dat vandaag officieel geopend wordt, is niet in de eerste plaats bedoeld om Groningen als architectuurstad nog beter te profileren. En is ook niet bedoeld om een nieuw cultureel centrum op te richten. Een van de basis-motieven was economisch en planologisch. Het gedeelte van de binnenstad nabij de oostwand had dringend een impuls nodig, want het was tot dan toe een doodse omgeving geworden bij de Naberpassage.

 • Economie

  25 NOVEMBER 2019

  Economie-redacteur Bouke Nielsen met pensioen

  Eén van de in Groningse ondernemerskringen meest bekende economie-redacteur van Groningen, Bouke Nielsen, is sinds afgelopen zaterdag met pensioen. Tijdens een druk bezochte receptie in café De Sleutel nam de journalist afscheid van ‘zijn’ krant, het Dagblad van het Noorden.

 • Economie

  20 NOVEMBER 2019

  Grootste dierenwinkel van Nederland naar Groningen: Pets Place

  Aan de Roskildeweg (achter het Sontplein) in Groningen opent zaterdag de grootste dierenwinkel van Noord-Nederland: Pets Place.

 • Economie

  15 NOVEMBER 2019

  Avebe ontvangt predicaat Koninklijk

  Ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. Het predicaat is donderdag tijdens een feestelijk symposium door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen. 

 • Economie

  13 NOVEMBER 2019

  Reis&Co Event voor zesde keer naar Martiniplaza

  Wie langzaam al plannen aan het maken is voor vakantie volgend jaar maar nog niet weet waarheen, kan zich laten verrassen tijdens het evenement Reis&Co. Dat komt opnieuw naar Martiniplaza en geeft bezoekers volop tips, informatie en ideeën om een mooie reis te maken of vakantie te vieren.

 • Economie Innovatie

  11 NOVEMBER 2019

  Vegan-drive: eerste vega-McDrive restaurant in Groningen

  Aan de Radesingel in Groningen is zondag en ‘Vegan Drive’ geopend. Dat is het eerste restaurant waar je vega-burgers eventueel ook per auto kunt ophalen, net zoals bij een McDrive.

 • Economie

  05 NOVEMBER 2019

  ‘Toolkit’ voor Groninger ondernemers om gastvrijheid Stad te promoten

  Een fles vol drop, stroopwafels uit Groningen, een welkomstmat of bierviltjes: Vanuit het Gastvrij programma is volledig in stijl van het Merk Groningen een toolkit ontwikkeld ter promotie van Groningen. Dinsdag 5 november tijdens de Promotiedagen werd deze speciale ‘toolkit’ gepresenteerd met een brede selectie van deze artikelen. De toolkits zijn onderdeel van een campagne gericht op het mobiliseren van ondernemers, met als doel de Groningse gastvrijheid verder te stimuleren.

 • Economie

  04 NOVEMBER 2019

  Groningen steeds internationaler; ‘buitenlands talent goed voor economie’, aldus jubilerend IWCN

  Er zijn in Noord-Nederland inmiddels tienduizend kennismigranten, zo’n drieduizend internationale start-ups en zelfstandigen en elfduizend internationale studenten. En dat is een prima ontwikkeling voor de economie, zo meent het International Welcome Center North (IWCN). Deze organisatie bestaat vijf jaar, en is blij met de komst van jong internationaal talent, want de arbeidsmarkt wordt krapper en krapper.

 • Economie Bereikbaarheid

  04 NOVEMBER 2019

  Ondernemers: ‘Verkeerschaos Winkelcentrum Paddepoel; werkzaamheden slecht gepland’

  Er is sprake van verkeerschaos bij Winkelcentrum Paddepoel. Dat heeft te maken met werkzaamheden voor WarmteStad, maar vooral met een slechte planning van de werkzaamheden. Het is onbegrijelijk dat veel van die werkzaamheden precies worden uitgevoerd in een periode dat ondernemers in het winkelcentrum hun brood moeten verdienen. Dat schrijft Harold Lubberts, Centrummanager Winkelcentrum Paddepoel, in een brief aan collega-ondernemers. Een afschrift van de brief is onder meer naar de gemeente Groningen, WarmteStad en naar Bedrijvenvereniging WEST gestuurd. Hieronder de tekst van de brief.