• Economie Bereikbaarheid

  14 OKTOBER 2017

  Groningen Airport Eelde verdeelt politiek in Stad

  Er is grote verdeeldheid in politiek Groningen over de toekomst van Groningen Airport Eelde. Voor een uitbreiding en het voorbestaan van de luchthaven is 46 miljoen euro nodig. Alle regionale overheen willen daar wel mee instemmen, maar de gemeenteraad van Groningen is huiverig. D66 in Groningen komt nu met een eigen voorstel voor een oplossing.

 • Economie

  11 OKTOBER 2017

  Retail Academy over ‘Het Nieuwe Ondernemen’

  De Groninger Retail Academy organiseert dinsdag 17 oktober lezingen van inspirerende en gepassioneerde (lokale) ondernemers over ‘het nieuwe ondernemen’. De lezingen zijn in Martiniplaza en beginnen ’s avonds vanaf half zeven. Opgave is mogelijk via deze link.

 • Economie

  10 OKTOBER 2017

  Riets Lingerie Groningen krijgt Prima Donna Award in Parijs

  Riets Lingerie uit de Oude Ebbingestraat in Groningen heet de Prima Donna Award gewonnen. Dat is een beloning voor lingerie-speciaalzaken die in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland de ‘ultieme Lingerie Styling-ervaring aanbieden’.

 • Economie

  09 OKTOBER 2017

  SMC050 op 16 oktober: Chatbots en Virtual Assistants

  De bijeenkomst van SMC050 op maandag 16 oktober staat in het teken van Chatbots en Virtual Assistants. Steeds meer ondernemingen kiezen ervoor om chatbots in te zetten. Chatbots zijn slimme stukjes software waarmee je in gesprek kunt gaan. Wikipedia noemt ze geautomatiseerde gesprekspartners.

 • Economie

  09 OKTOBER 2017

  Primeur Groningen Airport Eelde: drones

  Groningen Airport Eelde is de eerste Europese luchthaven waar vliegen met onbemande luchtvaartuigen, zoals drones, wordt toegestaan. Dat is vanmorgen bekend gemaakt tijdens een persconferentie op de luchthaven.

 • Economie

  02 OKTOBER 2017

  Gronings MKB kan talentvolle RUG-studenten ontmoeten tijdens Recruitment Days

  Van 11 t/m 14 december vindt de jaarlijkse Recruitment Days van de Rijksuniversiteit Groningen plaats. Het evenement wordt dit jaar voor de 24e keer georganiseerd. Dit jaar wordt daar voor het eerst een nieuw element aan toegevoegd, in samenwerking met de Gemeente Groningen: de MKB markt. Dit vormt voor lokale ondernemingen bij uitstek de gelegenheid om met de getalenteerde Groningse studenten in contact te komen. (Archieffoto).

 • Economie

  02 OKTOBER 2017

  Jan Loeters vertrekt als directievoorzitter bij Rabobank Stad en Midden Groningen

  Jan Loeters stopt per 1 december als als directievoorzitter van Rabobank Stad en Midden Groningen. Na 37 dienstjaren, waarvan zeven jaren bij Rabobank Stad en Midden Groningen, gaat hij met pensioen.

 • Economie

  02 OKTOBER 2017

  Dinsdag grote drukte verwacht wegens ‘Tag der Deutschen Einheit’

  Morgen, dinsdag 3 oktober, hebben onze oosterburen een vrije dag. Dan is het hun nationale feestdag, de ‘Tag der Deutschen Einheit’. Voor veel mensen uit de Duitse grensregio is dat aanleiding om er gezellig op uit te gaan naar Groningen. De Groningen City Club pakt daarom samen met Marketing Groningen en de gemeente Groningen uit, en organiseert morgen een Warenmarkt, bloemetjesmarkt, vintagemarkt, proeverijen en speciale acties.

 • Economie

  28 SEPTEMBER 2017

  Op safari langs de leukste winkels van Groningen tijdens Let’s Gro

  De Groninger Retail Academy organiseert donderdag 2 november in het kader van Let’s Gro een bijzondere ‘Retailsafari’ langs leuke winkels in Groningen, in combinatie met ‘Winkelstraatpraat’. ‘Hoe kan het shoppen in Groningen nóg leuker en aantrekkelijker worden ?’, is een van de vragen die dan aan de orde komen.

 • Economie

  28 SEPTEMBER 2017

  Training preventie Winkeldiefstal tijdens Week van de Veiligheid

  Op dinsdagavond 10 oktober organiseert de Groninger Retail Academy een training Winkeldiefstalpreventie. De training is geschikt voor ondernemers, filiaalmanagers en medewerkers actief in de detailhandel. Deze training is een van de activiteiten in het kader van de Week van de Veiligheid. In de week van 9 t/m 15 oktober wordt op verschillende manieren door de gemeente en bedrijvenverenigingen aandacht gegeven worden aan het onderwerp veiligheid.

 • Economie

  26 SEPTEMBER 2017

  Twee stad-Groninger bedrijven in finale Groninger Ondernemingsprijs

  Twee bedrijven uit de stad-Groningen behoren tot de drie bedrijven die gisteren officieel zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017.

 • Economie

  21 SEPTEMBER 2017

  Kamera Express opent winkel in Groningen

  Fotoretailer Kamera Express heeft een ruimte van ca. 200 m² gehuurd in het project Kop van Oost aan de Sontweg in Groningen.

 • Economie

  21 SEPTEMBER 2017

  The Glamfactory: Make-up workshops tijdens 050&Mode; Korting voor lezers

  Mode-liefhebbers kunnen komende zaterdag 23 september hun hart volledig ophalen tijdens het evenement 050&Mode in Groningen. Een van de deelnemende bedrijven is The Glamfactory  dat net als vorige edities de hair styling en de visagie verzorgt van de modellen. Bezoekers die zich graag professioneel willen laten informeren en begeleiden kunnen deze dag ook gebruik maken van een bijzondere aanbieding. Zij kunnen een make-up workshop volgen tegen sterk gereduceerd tarief.

 • Economie

  20 SEPTEMBER 2017

  MKB Ondernemersavond: 'Behind the Scenes bij de Top Dutch - Tesla Campagne'

  Op 3 oktober staat de derde MKB Ondernemersavond van dit jaar in het teken van de Top Dutch-Teslacampagne, met onder meer een College Tour met Gerard de Boer (Initio) onder leiding van Bouke Nielsen. In Congrescentrum Hanze Plaza aan de Protonstraat krijg je alle achtergrondinformatie over deze wereldwijde campagne om de Gigafactory van Tesla naar Noord-Nederland te krijgen.

 • Economie Innovatie

  19 SEPTEMBER 2017

  Hippe bedrijfsverzamelpanden aan Hoendiep

  Met de opening van bedrijfsverzamelpand The Rock aan de Atoomweg vorig jaar en het razendsnel volstromen van deze kantoorhotspot is een nieuwe trend ingezet op bedrijventerrein Hoendiep. En met de opening van Proton en De Printfabriek zet deze lijn zich voort.

 • Economie

  19 SEPTEMBER 2017

  Luchtverbinding Groningen – Kopenhagen: 35 procent zakelijke passagiers

  De Luchtverbinding Groningen - Kopenhagen, die vandaag precies een jaar geleden van start ging, blijkt ook door zakelijke reizigers goed te worden benut. Volgens een woordvoerder van Groningen Airport Eelde, die dit meldt, is dat ‘een zeer positief resultaat’.

 • Economie

  18 SEPTEMBER 2017

  Groningen viert band met Oldenburg: tien jaar Partners4Business

  De gemeente Groningen en Groningse ondernemers vieren donderdag 19 oktober het feit dat er nu tien jaar lang intensieve en zeer regelmatige contacten zijn met Oldenburg. Daartoe is er die dag een bijeenkomst in restaurant Dot aan de Vrydemalaan.

 • Economie

  15 SEPTEMBER 2017

  Groningen krijgt nieuwe vakopleiding voor rijinstructeur

  Groningen krijgt een nieuwe vakopleiding voor rijinstructeurs om te kunnen voldoen aan de sterk groeiende vraag naar gekwalificeerde instructeurs in het noorden van Nederland. De vakopleiding start op 16 september met ruim twintig cursisten. 

 • Economie

  14 SEPTEMBER 2017

  ‘Koningsdag Groningen is de hoófdprijs!’

  ‘Groningen heeft de hoofdprijs gewonnen!’. Zo reageerden burgemeester Peter den Oudsten en Commissaris René Paas op de melding dat Willem Alexander en Maxima volgend jaar de nationale viering van Koningsdag in Groningen gaan bijwonen. Volgens de beide bestuurders levert dat een kans van onschatbare waarde op voor Groningen om zich als talentvolle stad aan heel Nederland te presenteren.

 • Economie

  14 SEPTEMBER 2017

  Albert Heijn levert in de arbeidsmarktregio Groningen een bijdrage aan de afspraakbanen  

  Meer werkzoekenden uit de regio Groningen en Noord-Drenthe de kans geven om hun talenten in te zetten. Dat is wat supermarktketen Albert Heijn en de arbeidsmarktregio Werk in Zicht hebben afgesproken. Op 12 september ondertekenden zij een overeenkomst waar afspraken zijn vastgelegd over het werven, selecteren en plaatsen van werkzoekenden die wat extra ondersteuning nodig hebben.

 • Economie

  12 SEPTEMBER 2017

  Rondvlucht voor Groninger ondernemers-bestuurders

  Jarenlang hebben ze zich verdienstelijk gemaakt voor de Groningse economie. Maar onlangs namen ze afscheid: Henk Bos als voorzitter van bedrijvenvereniging VBZO, en Jacob Emmelkamp, voorzitter van de ‘Koepel Economische agenda’. Als dank voor hun verdiensten voor de Groningse economie kregen ze een rondvlucht boven Groningen aangeboden, de stad en provincie waar ze jarenlang actief voor waren.