• Economie Leefbaarheid

  16 OKTOBER 2018

  ‘Enige echte Startup- en Ondernemers verkiezingsdebat’ in Groninger Forum

  Komende donderdagavond organiseert ‘Founded in Groningen’ in het Groninger Forum van ’s avonds half acht tot tien uur het ‘enige echte Startup- en Ondernemers verkiezingsdebat’. (Haal je gratis kaartje hier)

 • Economie

  15 OKTOBER 2018

  Paddepoel: eind aan conflict winkelopening op zondag

  Er lijkt een einde te komen aan een jaren slepend conflict over de winkeltijden op zondag in het Winkelcentrum Paddepoel. Er is een nieuw bestuur aangetreden van de Vereniging van Eigenaren. Dat stelt voor om iedere winkelier voortaan vrij te laten om te beslissen om zijn winkel op zondag al dan niet open te stellen voor het publiek.

 • Economie Innovatie

  15 OKTOBER 2018

  ZAP Innovatiehal: unieke testhal voor Groningse ondernemers op Campus Groningen

  Groningen is een unieke faciliteit rijker waar ondernemers laboratoriumuitkomsten kunnen testen en opschalen om deze te kunnen door-ontwikkelen tot een markt-klaar product. Deze nieuwe voorziening is de ZAP Innovatiehal op Campus Groningen. Vorige week werd deze hal officieel geopend, zo meldt de website Campus Groningen

 • Economie Innovatie

  12 OKTOBER 2018

  Groningse ondernemers kijken ogen uit in China

  Een delegatie met ondernemers uit Groningen, en de andere Noordelijke provincies, is begonnen aan een soort ontdekkingsreis door China. Ze willen weten wat Noordelijke ondernemers kunnen leren van de nieuwste Chinese technologie op het gebied van retailing, shopping en branding.Tot de deelnemers behoren Marion Tjin-Tham-Sjin, Haskia Kramer, Bart Giezen en Xandra Groenewold.

 • Economie

  10 OKTOBER 2018

  Ziggo F1 eBattle naar Winkelcentrum Paddepoel

  De Ziggo F1 eBattle komt naar Winkelcentrum Paddepoel. Dat gebeurt in het weekend van 27 en 28 oktober. Tijdens dit race-evenement kunnen bezoekers van het winkelcentrum zelf ervaren hoe het is om F1 coureur te zijn.

 • Economie

  10 OKTOBER 2018

  Is Groningen de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland?

  De gemeente Groningen wil graag van alle ondernemers weten hoe zij de dienstverlening ervaren. MKB’ers worden uitgenodigd uit om deel te nemen aan de nieuwe editie van het tweejaarlijkse onderzoek van MKB Nederland naar de MKB-vriendelijkste gemeente van Nederland. Deze enquête kost ongeveer vijf minuten aan tijd en de uitkomsten kunnen bijdragen aan een beter ondernemersklimaat in Groningen. 

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  10 OKTOBER 2018

  Stad-Groningse bedrijven genomineerd voor Social Impact Award

  Twee ondernemingen uit de stad Groningen en twee uit de provincie zijn genomineerd voor de Social Impact Award 2018. Dat is een onderscheiding voor startende bedrijven die niet alleen winst maken, maar die ook van grote sociale en maatschappelijke betekenis kunnen zijn. De prijs wordt woensdag 17 oktober uitgereikt. Welke Groninger bedrijven zijn genomineerd?

 • Economie

  09 OKTOBER 2018

  Nieuw programma Windkracht5 biedt groeikansen aan sociaal ondernemers

  Groninger ondernemers kunnen binnenkort gebruik maken van het nieuwe provinciale groeiprogramma Windkracht5. Het programma is ontwikkeld door Buro Bries en moet startende sociaal ondernemers ondersteunen in het opbouwen van een rendabele, impact-gedreven onderneming.

  Windkracht5 moet startende sociaal ondernemers gaan helpen om van een mooi plan een nog mooiere onderneming te maken, met een toekomstbestendig verdienmodel. De provincie Groningen vindt het belangrijk om ondernemers te ondersteunen en geeft vanuit de Groninger Ondernemersregeling maximaal 5000 euro subsidie bij het volgen van een van de ontwikkelingsprogramma's. De subsidie kan door de ondernemer worden aangevraagd op de website van de provincie Groningen.

  Het programma Windkracht 5 duurt een half jaar en bestaat uit een gezamenlijk weekend en een wekelijkse themadag. Tijdens de themadagen worden masterclasses, lezingen, coaching en workshops gegeven en gaan de ondernemers met de praktijk aan de slag. Het programma omvat de thema’s:

  •    Waardepropositie + businessmodellen opzetten;
  •    Bedrijfsvoering;
  •    Marketing;
  •    Professionele ontwikkeling van de ondernemer;
  •    impactmeting;
  •    individuele coaching.

 • Economie Innovatie

  09 OKTOBER 2018

  Familiebedrijven Groningen: advies van Student Consultancy Rijksuniversiteit Groningen (RUG)

  Familiebedrijven in Groningen die zich verder willen ontwikkelen en een volgende stap willen zetten, kunnen een beroep doen op advies van Student Consultancy. Dat is een initiatief van de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen, waarbij masterstudenten met de meest frisse kennis worden ingezet voor advieswerk. Tot en met 25 oktober kunnen familiebedrijven zich aanmelden voor een nieuw project met advies op maat van Student Consultancy.

 • Economie

  08 OKTOBER 2018

  Social Impact eenvoudig en betaalbaar meten en zichtbaar maken

  De Hanzehogeschool Groningen gaat samenwerken met twaalf midden- en kleinbedrijven voor het ontwikkelen van een effectieve methodiek om social impact te meten en zichtbaar te maken. Uiteindelijk is het de bedoeling dat sociale bedrijven meer opdrachten gaan binnenslepen.

   

 • Economie

  05 OKTOBER 2018

  Restaurant in TopsportZorgCentrum: '2 Corpus' opent zaterdag

  Een restaurant met een aparte naam op een van de sportiefste plekken van Groningen. '2 Corpus' opent op zaterdag 13 oktober z'n deuren in het nieuwe TopsportZorgCentrum op Corpus den Hoorn.

 • Economie

  05 OKTOBER 2018

  Startup Verkiezingsdebat op 18 oktober in het Groninger Forum

  Met de gemeenteraadsverkiezingen voor de deur organiseert Founded in Groningen op 18 oktober het eerste Startup Debat Groningen. In het Groninger Forum aan het Hereplein ondervragen Groningse ondernemers, initiatieven en broedplaatsen tien afgevaardigden van lokale partijen, onder leiding van Evelien Bouma.

 • Economie

  04 OKTOBER 2018

  Barn Talk met Marga Hoek over The Trillion Dollar Shift

  Duurzaamheid en ondernemen gaan hand in hand in de Nieuwe Economie. Maar op welke manier verandert ondernemen zodra duurzaamheid als uitgangspunt wordt genomen? “Het investeren in en financieren van zaken die een directe, positieve invloed hebben op duurzaamheid zijn hierbij de succesfactoren”, aldus internationaal spreker Marga Hoek. Zij trapt op woensdag 10 oktober, de dag van de Duurzaamheid, het nieuwe Barn Talk seizoen af op de Hanzehogeschool Groningen.

 • Economie Innovatie

  04 OKTOBER 2018

  Groningse Noordhoff Uitgevers brengt nieuwe Bosatlas uit: nu gewijd aan de Wadden

  Een van de bekendste ‘exportprodukten’ van Groningen: dat zou je kunnen zeggen van de Bostalas. Al sinds 1877 brengt het Groningse bedrijf Noordhoff Uitgevers Bosatlassen uit, bekend bij miljoenen Nederlanders. Volgende week komt daar weer een nieuwe Bosatlas bij: deze keer volledig gewijd aan de Wadden.

 • Economie Innovatie

  02 OKTOBER 2018

  Groot ‘werkfestival’ in Groningen voor bedrijven op zoek naar personeel

  Op het Suikerunieterrein in Groningen begint woensdag 31 oktober een uniek Werkfestival. Er worden meer dan tienduizend bezoekers verwacht, bij wat de grootste banenbeurs van het Noorden moet worden, zo meldt de website van Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO).

 • Economie

  02 OKTOBER 2018

  Bos&Bos dragen sleutels officieel over aan Vermaat

  Renske Bos en haar man John hebben gisteren officieel de sleutels van hun bedrijven overgedragen aan Vermaat. Dat is een landelijke opererend horeca-concern uit IJsselstein, dat voortaan de bedrijven uit de Bos&Bos-groep als nieuwe eigenaar gaat aansturen.

 • Economie

  01 OKTOBER 2018

  Groningen één van aantrekkelijkste binnensteden van Nederland, aldus onderzoek

  Groningen scoort samen met steden als Breda,’s-Hertogenbosch en Zwolle het hoogst op een zogenaamde Attractiviteitsmatrix. Dat is een nieuw meetinstrument met behulp van GSM data voor de aantrekkingskracht van steden in Nederland. Dát Groningen zo goed scoort is te danken aan de historische binnenstad, in combinatie met een divers aanbod aan winkels, horeca, cultuur en activiteiten én een bovenregionale verzorgingsfunctie. Dat meldt de website van het bedrijf BRO, een adviesorganisatie voor ruimtelijke ordening, economie en milieu.

 • Economie

  29 SEPTEMBER 2018

  OpenStad, open bedrijvendag met 40 bedrijven, is van start

  Wethouder Joost van Keulen heeft vanochtend bij Bidfood op het GrootHandelsCentrum het startsein gegeven voor OpenStad050. Tot 15.00 uur vanmiddag is iedereen welkom om een kijkje te nemen achter de schermen bij 40 mooie bedrijven in de stad Groningen.

 • Economie

  28 SEPTEMBER 2018

  Finalisten Groninger Ondernemingsprijs bekend

  Roossien Hoogwerktechniek uit de stad Groningen, deurenfabrikant FritsJurgens uit Kolham en Koopman Logistics uit Leek zijn de drie finalisten van de Groninger Ondernemingsprijs 2018. Dat werd donderdagavond bekend gemaakt op de nominatiebijeenkomst bij Noorderpoort in Stadskanaal.

 • Economie

  25 SEPTEMBER 2018

  Twee Groningse zaken in Misset Koffie Top 100

  Twee zaken in Groningen hebben het dit jaar tot de Misset Koffie Top 100 geschopt. Food Matterz staat dit jaar op de 18eplek. Het Feithhuis staat op plekje 82 in de ranglijst. Black & Bloom, de winnaar van 2016, ontbreekt helemaal. 

 • Economie Innovatie

  24 SEPTEMBER 2018

  Zernike Campus Groningen aan vooravond grote veranderingen

  De Zernike Campus Groningen staat aan de vooravond van ingrijpende veranderingen. Zo zal de Zernikelaan worden aangesloten op de ringweg, komt er een nieuw fietspad over de Penningsdijk en zijn er bouwplannen van RUG en Hanzehogeschool. Belangstellenden worden uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst op 2 oktober aanstaande van 16.00 uur tot 19.00 uur in de hal van de Energy Academy Europe, Nijenborgh 6, in Groningen.