• Economie

  22 FEBRUARI 2018

  Startbijeenkomst Top Dutch Talent 5 maart op vliegveld Eelde

  Op 5 maart vindt de officiële start plaats van Top Dutch Talent, hét talent-project van en voor Noord-Nederland. Ondernemers zijn van harte welkom op de bijeenkomst, zo meldt de website van VBZO. Onder de nieuwe titel Top Dutch Talent (voorheen Make it in the North) gaan de initiatiefnemers een platform bouwen voor talent en bedrijven in de Top Dutch-regio. De bijeenkomst begint om 16.00 uur en vindt plaats op Groningen Airport Eelde. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via events@iwcn.nl

 • Economie

  21 FEBRUARI 2018

  Jong Groningse reclamebureau in nek-aan-nek race om nominatie: stem!

  Groningen is een jonge stad met zéer veel creatief talent. Dat blijkt ook uit het feit dat het jonge reclamebureau ‘Brand Creatives’ – vanuit Groningen werkzaam voor klanten door het héle land – is genomineerd voor een landelijke prijs. Vandaag kan men nog stemmen. Stemmen kan op de site van fonkonline.nl, bij vraag van de dag: Brand Creatives.

 • Economie

  21 FEBRUARI 2018

  Onderwijsinspectie lovend over Noorderpoort: lof voor samenwerking met het werkveld

  De Inspectie van het Onderwijs heeft Noorderpoort beoordeeld met een goed, waarbij met veel lof gesproken wordt over de samenwerking met het werkveld. Vooral de opleiding Verzorgende-IG van Noorderpoort Gezondheidszorg & Welzijn gooit hoge ogen: ‘We hebben een opleiding gezien die de waardering ‘goed’ ruim verdient.’ Deze maximaal haalbare score blijkt uit het conceptrapport van de Onderwijsinspectie.

 • Economie

  21 FEBRUARI 2018

  Hoop op doorstart Vegter’s Nieuwjaarsrolletjes

  Wat is Nieuwjaar in Groningen zonder de met slagroom gevulde rolletjes van Vegter? Voor veel Groningers en Drenten is dat moeilijk voorstelbaar. Toch lijkt het er op dat de Nieuwjaarsrolletjes zullen verdwijnen, want producent Vegter is failliet. Maar de curator heeft toch hoop op een doorstart.

 • Economie

  19 FEBRUARI 2018

  Opnieuw beurs voor vrouwelijke ondernemers in Groningen: 30 mei in Hoogkerk

  Het magazine VrouwenVisie een glossy die de ondernemende vrouw op onder de aandacht wil brengen en vrouwelijke ondernemers met elkaar wil verbinden, organiseert woensdag 30 mei 2018 een beurs voor ondernemende vrouwen en vrouwelijk ondernemers.

 • Economie

  17 FEBRUARI 2018

  Restaurant Het Zusje van André Dokter in de Oosterstraat heropend

  In de brand, uit de brand: dat geldt zeker ook voor het Groningse restaurant ‘Het Zusje van André Dokter’ in de Oosterstraat. Dat raakte op 29 januari ernstig beschadigd. Maar er is nu met man en macht aan gewerkt om de schade niet alleen te herstellen, maar om het allemaal nóg mooier te maken. Het resultaat is te bewonderen vanaf donderdag 22 februari.

 • Economie

  16 FEBRUARI 2018

  Vierde tranche RIG-subsidie Eemsdelta en Zernike Campus Groningen in één dag uitverkocht

  Er zijn zoveel aanvragen binnengekomen voor de vierde tranche van de subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) dat het beschikbare budget ruim twee keer is overtekend. De subsidieregeling werd op 7 februari 2018 geopend, waarmee in totaal 15 miljoen euro beschikbaar werd gesteld voor investeringen van industriële bedrijven in de Eemsdelta en op de Zernike Campus Groningen. Dit meldt de EBG op zijn website.

 • Economie

  15 FEBRUARI 2018

  Oud-FC Groningen speler Kurt Elshot opent House of Chambers

  Oud FC Groningen speler Kurt Elshot heeft opnieuw een droom gerealiseerd: een winkel voor mode en stijl, onder de naam House of Chambers. De winkel in de Oude Ebbingestraat werd onlangs officieel geopend.

 • Economie

  12 FEBRUARI 2018

  Rechtenstudenten spelen zich in de kijker bij hun toekomstige werkgevers (90 seconden)

  Honderden Groningse talentvolle rechtenstudenten hebben zich afgelopen vrijdag in de kijker gespeeld bij zo'n 35 potentiele werkgevers. Ze deden in het Noordlease stadion tijdens de jaarlijkse Bedrijven en Instellingendag door is georganiseerd door studenten van de Juridische Faculteitsvereniging Groningen.

 • Economie

  09 FEBRUARI 2018

  'ChecktheBizz': leerlingen 3 havo/vwo bij werkgevers in Groningen

  Groningse scholieren hebben deze week gebruik gemaakt van een bijzondere mogelijkheid om zich te oriënteren op het bedrijfsleven en op een eventueel toekomstig beroep. Zij nemen deel aan het programma ChecktheBizz. ChecktheBizz is een initiatief van OTP, hét stagebemiddelingsbureau in Groningen. OTP is een stichting waarin het verenigd bedrijfsleven, gemeente en onderwijsinstellingen in Groningen samen werken om leerlingen en studenten in de stad en omgeving een stap op weg te helpen richting werk. Op de website van ondernemersvereniging VBNO een uitvoerig verslag met foto’s van secretaris Bert Oost.

 • Economie

  08 FEBRUARI 2018

  Groningse Hampshire hotels overgenomen door Best Western

  De twee Groningse hotels van Hampshire, die bij het Hoornsemeer en in het centrum, gaan vanaf 1 april verder onder de vlag van Best Western. Beide drie-sterren-hotels behouden hun eigen identiteit. Die bij het Hoornsemeer komt zelfs nog een stukje dichter aan het water te liggen. 

 • Economie

  07 FEBRUARI 2018

  OpenStad 2018: Open bedrijvendag Groningen in september. Save the date!

  De derde editie van OpenStad, de open bedrijvendag van de stad Groningen, vindt dit jaar plaats in september. De exacte datum wordt nog bekendgemaakt, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang. Nieuw bij OpenStad 2018 is de nauwe samenwerking met het OTP, zegt Marleen Boer, een van de organisatoren: “Binnen het OTP is het hele Groningse onderwijs sterk vertegenwoordigd. Zo bundelen we onze krachten: onze kennis van het bedrijfsleven gekoppeld aan hun uitstekende ingangen bij scholen en kennisinstellingen. Zo leggen we nog sterker de verbinding tussen bedrijven en opleidingen tijdens de open bedrijvendag.”

 • Economie

  06 FEBRUARI 2018

  Veel belangstelling MKB voor Groninger Ondernemingsregeling

  Al ruim zestig ondernemers hebben een beroep gedaan op de Groninger Ondernemersregeling van de provincie Groningen. Dat meldt de website van Groningenatwork. De ondernemers doen mee aan een van de tien programma’s die worden aangeboden en krijgen 50% van de kosten vergoed tot een maximum van 5.000 euro. Gedeputeerde Patrick Brouns is enthousiast: “We hopen komend jaar nog eens 150 MKB'ers op deze manier verder te kunnen helpen bij het ondernemen. De meeste belangstelling gaat uit naar de meester-gezel programma’s, maar ook de programma’s die gericht zijn op ondernemersvaardigheden en op export zijn in trek.”

 • Economie

  06 FEBRUARI 2018

  Billboards in Californië moeten Noorden bij Tesla aanprijzen als ‘Top Dutch regio’

  Een van de meest succesvolle ondernemers ter wereld, Elon Musk, oprichter van Tesla, kan het binnenkort niet ontgaan dat Groningen en de rest van Noord-Nederland veel aandacht hebben voor duurzaamheid. En daarmee een zeer aantrekkelijke regio vormen om in te investeren. Er komen namelijk grote billboards te staan rond het hoofdkantoor van Tesla in Palo Alto (foto boven). Daarin wordt Elon Musk opgeroepen om naar de website TopDutch.com te gaan.

 • Economie

  05 FEBRUARI 2018

  Economic Board Groningen organiseert eerste EBG Kenniscafé

  Voor ondernemers uit Groningen organiseert Economic Board Groningen dinsdag 6 februari (morgen) het EBG Kenniscafé, de eerste van een reeks. EBG Kenniscafé is een informele bijeenkomst met wisselende thema’s, gericht op de behoefte van de ondernemer. Plaats van handeling: café Garnwerd aan Zee, aan de Hunzeweg 38a in Garnwerd.

 • Economie

  02 FEBRUARI 2018

  ABN AMRO heropent kantoor aan de Grote Markt

  Wethouder Joost van Keulen (Economie & Innovatie) en Frans van der Horst, CEO Retail Banking bij ABN AMRO, hebben op donderdag 1 februari het ingrijpend verbouwde ABN AMRO kantoor aan de Grote Markt 22 in Groningen feestelijk geopend. Het kantoor was bijna een jaar gesloten. Tijdens een grondige renovatie is het onderkomen van de bank gemoderniseerd en verduurzaamd. De faciliteiten voor klanten zijn verbeterd, bijvoorbeeld door de realisatie van spreekkamers waarin klanten via de webcam contact kunnen hebben met adviseurs elders in het land. Aan de buitenkant springen de vleermuis- en insectenhotels op het dak van het gebouw in het oog. 

 • Economie

  30 JANUARI 2018

  Opnieuw positieve cijfers voor toeristisch Groningen

  Groningen doet het goed op toeristisch gebied. Verschillende musea en culturele instellingen zagen vorig jaar een stijging in hun bezoekersaantallen. Dat Groningen in trek is, merkt ook de VVV-winkel op de Grote Markt. De winkel handhaaft haar positie als derde VVV van Nederland en de Martinitoren werd maar liefst 70.500 keer beklommen. Ook Marketing Groningen ziet de positieve trend terug in een recordaantal bezoekers op de toeristische websites.

 • Economie

  30 JANUARI 2018

  ChecktheBizz! Zo’n 1000 Havo- en Vwo-leerlingen maken kennis met beroepen en bedrijven

  De tiende editie van ChecktheBizz! gaat donderdag 1 februari van start. 55 Groningse bedrijven en instellingen geven deze en volgende week een kijkje in hun keuken aan zo’n 1000 Havo-3 en Vwo-3 leerlingen. ChecktheBizz!, georganiseerd door het OTP, laat deze 15-jarigen kennismaken met wat er binnen bedrijven gebeurt, wat voor opleiding je daarvoor nodig hebt en welke profielkeuze daarbij hoort.

 • Economie

  30 JANUARI 2018

  RUG zoekt hulp bij onderzoek naar overdracht van familiebedrijven

  De gemeente Groningen is geïnteresseerd in overdrachten (c.q. overnames) van familiebedrijven in de gemeente. Daarom is de gemeente de samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen aangegaan. Om de situatie omtrent bedrijfsoverdrachten van familiebedrijven in de gemeente Groningen in kaart te brengen, heeft het RUG-expertisecentrum Vinci een enquête ontworpen. Iedereen die betrokken is bij zo'n overdracht wordt gevraagd om een korte enquête in te vullen. 

 • Economie

  23 JANUARI 2018

  Het succes van Groningse software: start-up Simplicate groeit met 141%

  Software start-up Simplicate is in één jaar tijd ruim twee keer zo groot geworden: in omzet, klanten én medewerkers. De inkomsten van het Groningse bedrijf groeiden in 2017 explosief, met maar liefst 141%. Het aantal klanten verdubbelde, net als het aantal collega’s bij de ontwikkelaar van zakelijke alles-in-1-software. ‘We zijn eigenlijk geen start-up meer.’

 • Economie

  22 JANUARI 2018

  Onderzoek overdracht familiebedrijven in Groningen - deelnemers gezocht

  De gemeente Groningen is geïnteresseerd in overdrachten (c.q. overnames) van familiebedrijven in de gemeente. Daarom is de gemeente de samenwerking met de Rijksuniversiteit Groningen aangegaan. Om de situatie omtrent bedrijfsoverdrachten van familiebedrijven in de gemeente Groningen in kaart te brengen, heeft het RUG-expertisecentrum Vinci een enquête ontworpen. De onderzoekers vragen u om deze enquête in te vullen. Dit zal ongeveer 10 minuten in beslag nemen.