• Economie

  19 JUNI 2017

  Genomineerden Groninger Ondernemingsprijs 2017 bekend

  Vandaag is bekend geworden welke tien Groningse bedrijven zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2017. Daaronder maar liefst zeven bedrijven uit de stad Groningen.

 • Economie

  15 JUNI 2017

  Bossers & Cnossen uit Groningen krijgt opdracht VUmc uit Amsterdam

  Het Groningse ICT bedrijf Bossers & Cnossen gaat de komende vijf jaar haar ‘narrowcasting oplossing presentatiebeheer’ leveren aan het VUmc in Amsterdam.

 • Economie

  13 JUNI 2017

  Restaurant op 33 meter hoogte in The Big Building

  Groningen krijgt er vanaf 9 september een restaurant op hoog niveau bij. Op 33 meter hoogte om even helemaal precies te zijn.

 • Economie

  12 JUNI 2017

  Ondernemersavond Noorderpoort Pop Dijkemaweg over stages

  Het Noorderpoort, locatie Pop Dijkemaweg, heeft een succesvolle ‘Ondernemersavond’ achter de rug. Tijdens deze avond, bedoeld als ontmoetingsgelegenheid tussen onderwijs en bedrijfsleven,  kregen belangstellende ondernemers informatie over stageplaatsen voor lager opgeleiden.

 • Economie

  07 JUNI 2017

  Ondernemersplan Wijkwarenmarkt Reitdiephaven

  Het college van B en W van Groningen vindt het een goed idee om een Wijkwarenmarkt te realiseren aan de Reitdiephaven. Dat idee is afkomstig van een marktondernemer, en na een onderzoek is de gemeente tot de conclusie gekomen dat dat haalbaar is. De ondernemersvereniging Reitdiephaven en de wijkvereniging Reitdiepwijk hebben positief gereageerd op de plannen voor een wekelijkse wijkwarenmarkt.

 • Economie

  06 JUNI 2017

  Brandreclame uit Groningen: drie nieuwe klanten en nieuwe medewerkers

  Het gaat goed met het jonge Groningse reclamebureau Brandreclame. Het bedrijf kreeg er onlangs drie nieuwe opdrachtgevers bij, drie nieuwe medewerkers en geeft nu ook een eerste boek uit, met als titel:You are so fucking welcome!’

 • Economie

  01 JUNI 2017

  Timmerfabriek De Verbinding wint allereerste Social Impact Award van Groningen

  Wethouder Roeland van der Schaaf reikte vanmiddag de allereerste Social Impact Award van de gemeente Groningen uit aan timmerfabriek De Verbinding. Hiermee zette hij de kroon op het
  10-jarig jubileum van dit bedrijf, waar dove mensen opleiding en regulier werk krijgen. “De Verbinding levert een grote maatschappelijke meerwaarde voor Stad en regio en daar mogen alle mensen van De Verbinding heel erg trots op zijn”, waren de lovende woorden van de wethouder. Het was het hoogtepunt van het spetterende jubileumfeest.

 • Economie

  31 MEI 2017

  Wie kent nog meer Groningse familiebedrijven?

  Hooghoudt is misschien wel het bekendste familiebedrijf van Groningen. Maar behalve Hooghoudt kent Groningen nog tientallen andere familiebedrijven, groot en klein. De Groninger Ondernemers Courant werkt voor haar papieren versie die in juni verschijnt aan een verhaal over het belang van familiebedrijven voor de Groningse economie. De redactie vraagt de lezers van de digitale GROC of zij nog Groningse familiebedrijven kennen, en of zij iets kunnen zeggen over het belang van familiebedrijven voor de Groninsge economie. Heeft u namen van Groningse familiebedrijven? Mail ze ons: info@groc.nl Of reageer via Facebook. Alle tips zijn welkom! Dank alvast!

 • Economie

  31 MEI 2017

  Groningse brouwer brengt nieuw Gronings zomerbier: “Bloemen & Bijtjes”

  Vrijdag 2 juni presenteren de stad-Groningse bierbrouwer Baxbier en de Graanrepubliek het zomerbier “Bloemen & Bijtjes”. Een belangrijk bestanddeel van dit bier is Emmer, een oergraan, dat geteeld is door de Graanrepubliek. Dit graan geeft het bier een prettige fris-moutige romige smaak. 

 • Economie

  30 MEI 2017

  Groot symposium in UMCG over dure medicijnen, met Wouter Bos

  Het Centre of Expertise Healthwise van de Rijksuniversiteit Groningen en het Universitair Medisch Centrum Groningen organiseren woensdag 31 mei in het UMCG een symposium rondom het thema ‘Dure medicijnen’. Onder anderen Wouter Bos, bestuursvoorzitter van het VUmc, Bart Benraad, programmamanager bij Zorgverzekeraars Nederland en Alfred Bein, algemeen directeur van farmaceutisch bedrijf Novartis, geven dan hun visie op de prijs van geneesmiddelen.

 • Economie

  25 MEI 2017

  Winkelstraten Groningen nieuw ingericht

  Drie van de belangrijkste winkelstraten in Groningen krijgen een nieuwe inrichting. Het college van B en W vindt dat het winkelend publiek meer ruimte moet krijgen, en daarom verdwijnen de bussen door deze straten. Het gaat om de A-straat, de Brugstraat en de Munnekeholm.

 • Economie

  23 MEI 2017

  Johan Klamer partner in Cresa Groningen: bedrijfsmakelaar voor huurders

  Johan Klamer is toegetreden als partner in Cresa Groningen. Daar zal hij huurders van zakelijk vastgoed adviseren bij huisvestingsvraagstukken en hen bijstaand verlenen en - indien gewenst - vertegenwoordigen in onderhandelingen. 

 • Economie

  23 MEI 2017

  Groningse Esther de Boer beste Personal Trainer van Nederland

  Esther de Boer van The Body Buddy uit Groningen is tijdens de Dutch Fitness Awards uitgeroepen tot de beste Personal Trainer van Nederland. Haar klanten - die zij haar 'Buddies' - noemt en haar volgers op Facebook en Instagram hebben massaal op haar gestemd. 

 • Economie

  20 MEI 2017

  Grote drukte bij feestelijke opening Nespresso

  In de Brugstraat is zaterdagmorgen onder grote belangstelling een boutique van Nespresso geopend. De opening werd verricht door wethouder Joost van Keulen. De belangstelling was zeer groot: er stond vanmorgen een lange winkel wachtenden. (Foto boven: Grace Bregman).

 • Economie

  19 MEI 2017

  Op 20 mei de 5e editie van Django Girls Groningen: for women only

  Zaterdag 20 mei vindt alweer de vijfde editie plaats van Django Girls Groningen: in één dag leren zo’n 22 meisjes en vrouwen een website te programmeren en maken ze zo kennis met de mooie wereld van IT. Django Girls Groningen wordt georganiseerd door het OTP in samenwerking met Reindert Jan Ekker en Misja Hoebe en vindt dit jaar plaats bij Young Capitals aan de Leonard Springerlaan.

 • Economie

  16 MEI 2017

  Teleurstelling over sluiting filialen Blokker, maar City Club niet verrast

  Het nieuws dat winkelketen Blokker landelijk zo'n 100 winkels sluit, komt niet helemaal als een verrassing voor de Groningen City Club. Dat Blokker de winkels sluit werd vanmorgen bekend gemaakt. Ook zet het moederbedrijf de ketens Intertoys, Xenos, Big Bazar en Leen Bakker te koop. Landelijk gezien leidt dat tot het verlies van 2000 arbeidsplaatsen. De winkels die gesloten worden, zijn filialen die structureel verlieslatend zijn en op onrendabele locaties staan. De details worden de komende maanden verder uitgewerkt.Het is dus nog niet bekend wat een en ander precies voor Groningen betekent.

 • Economie

  15 MEI 2017

  Symposium over sociaal ondernemerschap groot succes (VIDEO)

  Het eerste Symposium Sociaal Ondernemerschap van Enactus Groningen was op vrijdag 12 mei een groot succes. Tientallen studenten en ondernemers kwamen af op het symposium. Er waren lezingen en workshops van onder andere Innofest en KPMG. 

 • Economie

  12 MEI 2017

  Ikonderneemhet.nl: nieuw portal voor zzp’ers uit stad en regio

  Vanmiddag lanceerde wethouder Joost van Keulen officieel de nieuwe netwerk portal voor zzp’ers in stad en regio: Ikonderneemhet.nl. Zo’n 35 genodigden, waarvan velen zelf als zzp’er werkzaam, woonden de lancering in The Rock bij. Bedrijfsverzamelgebouw The Rock is zelf een mooi voorbeeld van waar Ikonderneemhet.nl voor bedoeld is, aldus Joost van Keulen: “Een brandpunt van ondernemerschap waar zzp’ers elkaar vinden en inspireren tot groei.”

 • Economie

  12 MEI 2017

  Dolf Vogd draagt ambt als consul Duitsland over aan Sieger Dijkstra

  De Groningse ondernemer en oud-voorzitter van de Kamer van Koophandel en Commercieele Club Groningen Dolf Vogd (op de foto rechts) legt zijn ambt neer als honorair consul van Duitsland.

 • Economie

  12 MEI 2017

  StadOogst, hulp voor ondernemers in zwaar weer!

  Elke ondernemer start boordevol goede ideeën en passie om van het bedrijf een succes te maken. Maar soms lopen de dingen anders dan verwacht. StadOogst is een gerichte en bewezen succesvolle ondersteuning, speciaal voor zzp’ers en ondernemers die het al enkele jaren zwaar hebben. StadOogst biedt coaching, trainingen en netwerken, om ondernemers te helpen hun zaak weer goed op de rit te krijgen.

 • Economie

  12 MEI 2017

  Bedrijven Adviespunt Bodembeweging: vraagbaak voor Groningse ondernemers

  Bedrijven, klein en groot, hebben net als bewoners te maken met bodembeweging en daaruit voortvloeiende consequenties. Naast mogelijke vragen over schade aan een pand en het mogelijk versterken daarvan, hebben ondernemers vaak ook andere vragen. 

 • Economie

  10 MEI 2017

  Groninger Ondernemingsprijs 2017: aanmelden kan tot maandag 29 mei!

  Kent u een succesvolle Groninger onderneming, die langer dan 5 jaar bestaat en meer dan 10 medewerkers in dienst heeft? Of heeft u zelf die onderneming? Meld dit bedrijf dan vóór 29 mei aan om mee te dingen naar de Groninger Ondernemingsprijs 2017. In november wordt bekend wie de opvolger wordt van Eska, de winnaar van 2016.

 • Economie Innovatie

  09 MEI 2017

  Start Up City: nieuwe ruimte voor ondernemerschap op Zernike Campus

  Op de Zernike Campus Groningen wordt op maandag 15 mei Startup City feestelijk gelanceerd. Startup City wordt een inspirerende nieuwe faciliteit voor innovatieve startups en scale ups van de Hanzehogeschool en Rijksuniversiteit Groningen. Cube050, de incubator van de Hanzehogeschool Groningen en Rijksuniversiteit Groningen voor startende ondernemers, en het Marian van Os Centrum voor Ondernemerschap van de Hanzehogeschool Groningen krijgen als eerste een plek in deze bijzondere omgeving waar studenten, ondernemers en onderzoekers samenwerken.

 • Economie

  08 MEI 2017

  ‘Ikonderneemhet.nl’ helpt ondernemers aan klanten en opdrachten

  Ondernemers uit het Noorden die op zoek zijn naar nieuwe klanten of opdrachten, die door willen groeien of die hun netwerk willen vergroten, kunnen voortaan terecht bij een uniek ondernemersplatform. Wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken van de gemeente Groningen opent namelijk vrijdag 12 mei het vernieuwde online ondernemersplatform ‘ikonderneemhet.nl’.

 • Economie

  08 MEI 2017

  FC Groningen lanceert Skylounge Groningen Airport Eelde

  FC Groningen en Groningen Airport Eelde hebben een nieuw businessconcept ontwikkeld: de Skylounge Groningen Airport Eelde. Met ingang van het nieuwe voetbalseizoen 2017/2018 biedt de nieuwe ruimte in het Noordlease Stadion ondernemers de mogelijkheid een bijdrage te leveren aan een versterking van de infrastructuur en bereikbaarheid van Noord-Nederland. Met haar marketingkracht zal FC Groningen vanaf seizoen 2017/2018 het vliegveld ondersteunen met zowel landelijke als regionale exposure.

 • Economie

  05 MEI 2017

  Bedrijventerrein Westpoort-Groningen: nieuw warehouse voor ColliCare Logistics

  Het Bedrijventerrein Westpoort-Groningen krijgt een nieuwe impuls, dankzij de komst van ColliCare Logistics B.V., dat van Leek naar Groningen verhuist.

 • Economie

  03 MEI 2017

  Bereik Groninger Ondernemers Courant steeds groter - Vapiano bericht bereikt 25.000

  Het bereik van de Groninger Ondernemers Courant groeit door. Op Facebook alleen al gaan we nu richting 6000 volgers. Veel mensen vinden het interessant om het nieuws te volgen over nieuwe winkels en restaurants in Groningen, naast het reguliere ondernemersnieuws van de bedrijvenverenigingen VBNO, Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en VBZO. Dat leidde deze week tot een bereik van meer dan 25.000 personen van het bericht over het nieuwe restaurant Vapiano. Dus: heeft u ook ondernemers- of zakennieuws: mail het ons! U brengt het nieuws, en wij brengen het bij de lezers! Leest u ook graag het Groningse ondernemersnieuws: geef onze Facebookpagina dan een like! Of abonneer u op onze email nieuwsbrief die iedere week verschijnt !

 • Economie

  03 MEI 2017

  Nespresso Boutique Brugstraat Groningen deze maand open

  Groningen krijgt een Nespresso Boutique. De winkel vestigt zich in de Brugstraat 1, in het pand waar tot eind vorig jaar kledingzaak McGregor was gevestigd.

 • Economie Leefbaarheid

  02 MEI 2017

  Symposium Sociaal Ondernemerschap op 12 mei in Groningen

  Enactus Groningen organiseert volgende week vrijdag 12 mei in het Van Swinderen Huys in Groningen een Symposium over Sociaal Ondernemerschap. 

 • Economie

  02 MEI 2017

  Aanbesteden in Groningen: ‘Zoveel mogelijk opdrachten van overheden in eigen regio laten landen!’

  ‘Het Groningse bedrijfsleven moet zoveel mogelijk profiteren van de aanbestedingen die overheden en andere publieke instellingen hier jaarlijks te vergeven hebben. Gelukkig is dat al steeds meer het geval. Toch kunnen we nog wel degelijk nog punten op de i zetten, om er voor te zorgen dat zoveel mogelijk opdrachten in Groningen ook bij het plaatselijke bedrijfsleven terecht komen’. 

 • Economie

  01 MEI 2017

  Economie Groningen-Assen: sterke groei aantal bedrijven; uitgifte kavels komt op gang

  Het gaat goed met de economie van de regio Groningen – Assen. Dat blijkt althans uit een bedrijventerreinenmonitor 2017. Deze toont aan dat Regio Groningen-Assen het economisch goed doet. Zo laten de indicatoren weliswaar een lichte daling van de werkgelegenheid maar ook een sterke groei over de afgelopen jaren van het aantal inwoners en bedrijven zien. Daarbij steken de cijfers positief af ten opzichte van de landelijke, economische ontwikkeling. Verder zien we dat de uitgifte van nieuwe kavels het afgelopen jaar is aangetrokken.

 • Economie

  01 MEI 2017

  Nog deze maand nieuw restaurant in oude pand V&D

  Het nieuwe La Place restaurant en een supermarkt van Jumbo in het oude pand van de V&D gaan nog deze maand open. Beide formules komen naast Topshelf, dat al een tijdje open is. 

 • Economie Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Reitdiephaven wil veiligste winkelgebied van Nederland worden

  Het winkelcentrum Reitdiephaven moet het veiligste winkelcentrum van Nederland worden. Dat vinden de ondernemers in dit winkelcentrum, die samen met hun medewerkers een cursus Bedrijfs Hulpverlening (BHV) hebben gevolgd.

 • Economie

  26 APRIL 2017

  Geluidsdemonstraties in Vesta Woonforum, zaterdag en zondag

  In Vesta Woonforum aan de Peizerweg zijn komend weekend demonstraties van systemen waarmee het hele huis draadloos van muziek kan worden genoten.

 • Economie

  25 APRIL 2017

  “Gaming” Alfa-college bij beste opleidingen van het land

  De opleiding Game Architecture & Design van het Alfa-college behoort tot de beste van Nederland. Op de foto oud-studente Tamara Nijborg, werkzaam bij Dsign Online, richtte al tijdens haar studie haar eigen bedrijf op,

 • Economie

  24 APRIL 2017

  Groningse fashionblogger kiest wassalon Bedumerweg als decor fotoshoot

  Onlangs was Wassalon Lefferts aan de Bedumerweg in Groningen het decor voor een heuse mode-fotoshoot. Het betrof een shoot voor fashionblogger Elma van Keulen. Deze Groningse heeft een fashionblog onder de naam: TheStyleDoctor.  

 • Economie

  22 APRIL 2017

  Beste patatzaak Groningen in Folkingestraat (zegt AD)

  Hij bestaat nog maar net een jaar, en nu al is het de beste patatzaak van Groningen: ‘Frietwinkel’ in  de Folkingestraat. Althans volgens het Algemeen Dagblad dan. Tijdens de jaarlijkse friettest kreeg de Frietwinkel als eindcijfer een 8,5. Op de tweede plaats kwam Friet van Piet aan de Meeuwerderweg. Deze kreeg het cijfer 6. Dat meldt de Groningse omroep OOGTV op haar website. 

 • Economie

  20 APRIL 2017

  Meld u nu aan voor de Groninger Ondernemers Courant ! Het kan weer!

  De Groninger Ondernemers Courant groeit maar door!  Ook u kunt zich aanmelden voor een – ook al zeggen we het zelf -prachtig vormgegeven email nieuwsbrief, die iedere donderdag tussen de middag wordt verstuurd. Maar ook voor de papieren editie van de Groninger Ondernemers Courant, die drie keer per jaar uit komt. Ze zijn allebei gratis!! Meld u aan door op deze link te klikken, en klik op de rode balk. Overigens melden we ook graag úw ondernemersnieuws.  Als u nieuws heeft, mail dat naar: info@groc.nl Graag! Graag! Of like onze Facebookpagina: https://www.facebook.com/groc050/ (Lees verder)

   

 • Economie

  20 APRIL 2017

  GRQ Business Network Event Business: dinsdag 2 mei in Eelde

  De jonge ondernemersvereniging GRQ Business Network organiseert dinsdag 2 mei voor de tweede keer een Network Event. Deze is dinsdag 2 mei ’s middags vanaf 16.00 uur op  Groningen Airport Eelde, in restaurant Bites & Flights. 

 • Economie

  19 APRIL 2017

  Groningen in juni opnieuw meest swingende stad van Nederland: Swingin’ Groningen

  Groningen krijgt in juni opnieuw, en voor de 23ste keer, het grote jazzfestival Swingin’ Groningen. Het is de organisatie gelukt het programma en de financiering rond te krijgen.

 • Economie

  19 APRIL 2017

  Vandaag begint zevende editie Bierfestival Groningen

  Vanaf vandaag, woensdag 19 april tot en met zaterdag 22 april 2017 vindt de zevende editie van Bierfestival Groningen plaats. Ook dit jaar is de Martinikerk weer het decor voor dit festival. 

 • Economie

  13 APRIL 2017

  Groningens beroemdste mosterd breidt uit en wil met Stad verbonden blijven

  Het Groningse bedrijf Marne Mosterd breidt uit. Het bedrijf heeft begin deze week, 11 april, de eerste paal voor uitbreiding van het bestaande pand aan het Van Starkenborghkanaal in Groningen geslagen. De uitbreiding is een eerste stap in verdere groei van Marne Mosterd, zowel in Nederland en op de wereldmarkt.

 • Economie Leefbaarheid

  12 APRIL 2017

  Onderwijs en Bedrijfsleven treffen elkaar aan tafel bij Noorderpoort

  De banden tussen onderwijs en ondernemingen in Groningen worden steeds inniger. Zeker ook bij het Noorderpoortcollege. Daar werd dinsdagavond 11 april ook nog een stakeholdersdiner gehouden, waar vertegenwoordigers van Groningse bedrijven en instellingen aanwezig waren. Dat gebeurde allemaal voorafgaande aan de uitreiking van de Noorderpoort Jaarprijs.

 • Verenigingsnieuws Economie

  11 APRIL 2017

  Wie wordt de beste ondernemer van Hoogkerk? Schrijf u nu in voor de Ondernemersprijs

  Bedrijvenvereniging WEST organiseert samen met de SuikerUnie, De Westerkrant & Pixelsz Online vormgeving ook dit jaar de Ondernemersprijs Hoogkerk. Winkeliers en andere ondernemers kunnen zich nu al inschrijven voor deze wedstrijd, waarvan de uitslag bekend wordt gemaakt op 9 juni. Voor meer info en inschrijving, klik hier.!

 • Economie Innovatie

  11 APRIL 2017

  Bijeenkomst MKB Noord over 'Veilig & zakelijk internetten' (16 mei )

  Organisaties moeten ervoor zorgen dat privacy-gevoelige informatie niet beschikbaar is voor derden. Maar: hoe doe je dat? Dat is het onderwerp van een bijeenkomst van MKB Noord op 16 mei voor noordelijke ondernemers.

 • Economie

  10 APRIL 2017

  Wanneer opent Vapiano eigenlijk ? Het aftellen is alvast begonnen!

  Wanneer gaat de nieuwe Duits/Italiaanse horecaformule Vapiano in het pand Poelestraat 16/18 open? Het antwoord wordt gegeven door de nieuwsbrief van www.GroningenVernieuwt.nl

 • Economie

  10 APRIL 2017

  Retail Academy: gratis bijeenkomst voor Groningse detailhandel over klantgerichtheid (19 april)

  Volgende week dinsdag 19 april gaat de eerste informatieve en leerzame bijeenkomst van de Groninger Retail Academy van dit jaar 2017 van start. De bijeenkomst in de Sportlounge van Martiniplaza is speciaal bestemd voor ondernemers en medewerkers uit de detailhandel in de stad Groningen en is GRATIS. De eerste bijeenkomst is gewijd aan het thema "Klantgerichtheid".

 • Economie

  10 APRIL 2017

  Marketing Groningen lanceert nieuwe internationale toeristische campagne provincie Groningen

  Komende donderdag lanceert Marketing Groningen een nieuwe, internationale toeristische campagne voor Stad en provincie Groningen. Dat gebeurt tijdens een bijeenkomst gewijd aan 'Toeristisch Groningen' in de Allersmaborg. De bijeenkomst is georganiseerd door de provincie Groningen in samenwerking met de RECRON, HISWA- Vereniging, Koninklijke Horeca Nederland, Marketing Groningen en Routebureau Groningen. 

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  06 APRIL 2017

  Noorden investeerde 100 miljoen euro in 2016. Wat leverde dat op?

  In het Noorden is in 2016 voor een totaal van meer dan 100 miljoen euro aan subsidiegeld verdeeld. Dat blijkt uit een overzicht van het in Groningen in het pand van de Kamer van Koophandel gevestigde Samenwerkingsverband Noord-Nederland. Wat heeft dat opgeleverd voor Noord-Nederland?

 • Economie

  06 APRIL 2017

  Vandaag open huis Fysiotherapie Ebbingepoort

  Vanmiddag – donderdag 6 april vanaf vijf uur – is er Open Huis bij de vernieuwde Fysiotherapie Ebbingepoort aan de Noorderbinnensingel in Groningen. Tijdens dit open huis is de nieuwe praktijkruimte te bezichtigen. Bovendien vertellen de mensen van Fysiotherapie Ebbingepoort alles over de diensten die ze aanbieden.

 • Economie

  05 APRIL 2017

  MBO-studenten strijden om titel ‘Alfa-college Ondernemers Award’

  Woensdag 12 april organiseert het Alfa-college de finale van de Alfa-college Ondernemers Award. In de aanloop hiernaartoe zijn op de locaties in Groningen, Hoogeveen en Hardenberg voorrondes gehouden. Tijdens de  finale zullen tien teams op het podium  staan om hun onderneming te ‘verkopen’. Het winnende team van de jaarlijkse Ondernemers Award ontvangt een wisseltrofee, een geldprijs en een eervolle titel.

 • Economie

  01 APRIL 2017

  Groningen City Club: 'Groningen heeft nog veel méér leuke winkelstraten!'

  Het winnen van de titel Leukste Winkelstraat van Nederland door de Zwanestraat / Kromme Elleboog smaakt naar meer. De vraag is nu: welke straat kan over twee jaar mee doen aan de verkiezing 'Leukste Winkelstraat van Nedreland?'

 • Economie

  31 MAART 2017

  Sneakers ook in Herestraat; Superdry volgt

  Schoenenwinkel Sneakers heeft sinds vrijdag een vestiging geopend in de Herestraat 32 in Groningen. Heel binnenkort komt er in deze winkelstraat ook een vestiging van Superdry.

 • Economie Innovatie

  31 MAART 2017

  Woodwatch: houten horloges uit Groningen op derde plaats snelst groeiende webwinkels

  Prachtige horloges maken ze. Dat vinden in elk geval steeds meer consumenten want de Groningse horlogemaker Woodwatch – opgericht door studenten van de Rijksuniversiteit Groningen – heeft de derde plaats bereikt op een lijst van snelst groeiende webwinkels van Nederland, de zogenaamde 'Lightspeed Ecommerce50'.

 • Economie

  30 MAART 2017

  Bijeenkomst Gastvrij050 gewijd aan nieuwe campagne ‘Er gaat niets boven Groningen’

  Dinsdag 18 april organiseert Gastvrij050 een bijeenkomst in Café De Sleutel gewijd aan een nieuwe campagne van Marketing Groningen. Het betreft een internationale campagne. Spreker is Barbara Risselada.

 • Economie

  29 MAART 2017

  Wie wordt de beste ondernemer van Hoogkerk 2017?

  Wie is de beste ondernemer van Hoogkerk? Dat is de inzet van een nieuwe editie van de Ondernemersprijs Hoogkerk. Inschrijving voor deze wedstrijd is nu open, zo meldt de website van Bedrijvenvereniging West.

 • Economie

  28 MAART 2017

  Cursus 'Duits op de Werkvloer' voor Groningse ondernemers

  Maandag 2 mei organiseert het Servicepunt Detailhandel  in opdracht van de Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland de eerste van twee cursussen:  “Duits op de Werkvloer”

 • Economie Leefbaarheid

  27 MAART 2017

  ChecktheBizz en Carrousel helpen Groningse jongeren bij keuze vervolgstudie of toekomstig beroep

  Onlangs waren er in Groningen weer activiteiten in het kader van ChecktheBizz en Carrousel. Dat zijn activiteiten om Groningse jongeren te helpen bij hun keuze voor een vervolgstudie of toekomstig beroep. Donderdag 23 maart vond er een ‘check’ plaats van deze activiteiten, in de vorm van een netwerkbijeenkomst met terugkoppeling van de resultaten van een enquête en een evaluatie. Het kan altijd beter,  maar uit de evaluatie blijkt nu dat de meeste betrokkenen vinden dat de evenementen goed worden georganiseerd, zo blijkt uit een verslag van Bert Oost.

 • Economie

  27 MAART 2017

  ŠKODA en SEAT zijn verhuisd: vrijdag en zaterdag Open Huis aan Bornholmstraat in Groningen

  Ter gelegenheid van de opening van ons nieuwe ŠKODA en SEAT pand aan de Bornhomstraat in Groningen organiseren de Century Autogroep voor haar Audi, Volkswagen, SEAT en ŠKODA vestigingen aan de Bornholmstraat in Groningen een open huis

 • Economie

  23 MAART 2017

  Landelijke finales Autoschadehersteller bij Been Autoschadeherstel in Groningen

  Noorderpoort organiseert op vrijdag 24 en zaterdag 25 maart bij Been Autoschadeherstel in Groningen de landelijke finales Autoschadehersteller van Skills Heroes. Wiljan Zwart en Egbert van der Bijl, beide student Noorderpoort Automotive & Logistiek, nemen het dan op tegen andere mbo'ers die zich in deze categorie hebben geplaatst voor Skills The Finals.

 • Economie

  23 MAART 2017

  De Schoenenfabriek blijft open in afwachting van mogelijke overname

  De bijzondere schoenenwinkel De Schoenenfabriek is failliet. De winkels blijven de komende weken wel open, omdat curator Pieter Lettinga goede hoop heeft op een overname. 

 • Economie

  23 MAART 2017

  Outletstore aan Sontplein mag niet alles verkopen

  De nieuwe grote outletstore aan het Sontplein in Groningen mag een deel van hun assortiment niet verkopen. De officiële opening liep daardoor vertraging op. 

 • Verenigingsnieuws Economie

  22 MAART 2017

  'Aanbesteden050': nieuwe bijeenkomst op 10 mei. Save the Date!

  ‘Hoe kom ik voor een aanbesteding binnen bij publieke instellingen?’ Dat is het thema van een nieuwe bijeenkomst van het Inkoop Platform Groningen op woensdag 10 mei. Vorige keer was er zeer veel belangstelling bij Groningse ondernemers, dus meld u snel aan! De middag wordt georganiseerd door Inkoop Platform Groningen (IPG), in samenwerking met VNO-NCW MKB Noord en Bouwend Nederland.  (Lees verder. En voor aanmelding en registratie: klik hier )

 • Economie

  22 MAART 2017

  Groningen ‘start-up city’? Echt wel!

  Groningen presenteert zichzelf als ‘start-up city’. Maar is dat wel terecht?

 • Economie

  21 MAART 2017

  Klap voor Groningse retail: De Schoenenfabriek is failliet

  De bijzondere schoenenwinkel De Schoenenfabriek is failliet. Eigenaar Berend Ziengs heeft dinsdag het faillissement aan moeten vragen. De winkelketen kreeg in 2015 nog een prijs voor de beste winkelbelevenis. 

 • Verenigingsnieuws Economie Innovatie

  20 MAART 2017

  Zernike Café: donderdag 23 maart - alles over geothermie

  Donderdag 23 maart is er in het gebouw van Entrance, Zernikelaan 17 een ‘Zernike Cafe’. Het is een informele ontmoeting tussen science en business. Met deze keer aandacht voor de vraag: Wat betekent het geothermieproject voor Zernike Campus en de stad? Lees alles over deze bijeenkomst in onderstaande uitnodiging.

 • Economie Innovatie

  15 MAART 2017

  Organisatoren nieuwe 'RDW Techday' willen ICT leuker, sneller, beter en goedkoper maken

  Groningen heeft er voor mensen werkzaam in de ICT sector een nieuw evenement bij: de RDW Techday. Dat is een evenement voor ICT professionals dat gisteren voor het eerst werd gehouden, zo meldt de website van Samenwerking Noord. Daarop een interview met de organisatoren van deze dag.

 • Economie

  14 MAART 2017

  Marktplaatshelper profiteert van oplevende woonbranche

  Nederlanders geven weer meer geld uit aan hun interieur en daar profiteren ook tweedehandswinkels van, zo bewijst MarktplaatsHelper Groningen. MarkplaatsHelper verkoopt tweedehands spullen voor derden. Dat doen ze in hun winkel, maar ze zetten ook alle producten voor hun klanten op Marktplaats. 'Veel mensen willen hun gebruikte spullen verkopen om plaats te maken voor een nieuwe aankoop', vertelt Sweis Ubels van MarktplaatsHelper Groningen.

 • Economie Innovatie

  13 MAART 2017

  Oosterpoort kiest voor nieuw bewegend licht van Groningse Lichtpunt Theatertechniek

  Na een uitgebreide marktverkenning heeft Muziekcentrum De Oosterpoort voor de vervanging van het bewegend licht, in het kader van een Europese aanbesteding, gekozen voor de Italiaanse kwaliteits-armaturen van Clay Paky. Deze worden geleverd door het Groningse bedrijf Lichtpunt Theatertechniek, dat zeer verheugd is over de opdracht.

 • Economie

  13 MAART 2017

  Gazelle opent in Groningen eerste noordelijke 'e-bike Experience Center'

  Koninklijke Gazelle opent eind april het eerste Gazelle e-bike Experience Center van Noord-Nederland.  Het Experience Center wordt gehuisvest in het ŠKODA pand van Century Autogroep aan de Helsingborgweg in Groningen, dat eind maart naar de Bornholmstraat in Groningen verhuist. In het Experience Center kan de consument het gehele Gazelle assortiment aan elektrische fietsen testen, er worden geen fietsen verkocht. Daarvoor kan de consument terecht bij de bestaande Gazelle dealers.  

 • Economie

  10 MAART 2017

  Zwanestraat: ‘Deze overwinning is echt gewéldig!’

  Het nieuws dat de Zwanestraat/Kromme Elleboog-combinatie vanmorgen officieel de leukste winkelstraat van Nederland is geworden, na het winnen van een gelijknamige wedstrijd, werd vanmorgen met groot gejuich ontvangen. ‘Gewéldig!’, aldus Gea Koeling, mede-eigenaar van kaas- en delicatessenzaak De Kaaskop. Volgens haar is het super mooi nieuws, niet alleen voor de eigen winkelstraat, maar ook voor de rest van de Groningse binnenstad.

 • Economie

  08 MAART 2017

  Groningse winkel nog slechts 200 stemmen af van titel ‘Leukste Winkel van Nederland’

  Een Groningse winkel voor kaas, wijn en delicatessen staat tweede in de wedstrijd ‘Leukste Winkel van Nederland’. Slechts 200 stemmen minder dan de nummer 1 tot nu toe ! Wie nog mee wil doen met de wedstrijd kan tot vrijdagmorgen 10 uur stemmen. 

 • Economie

  08 MAART 2017

  Ondernemersacademie Groningen bestaat tien jaar

  In het Vergader- en Congrescentrum Het Kasteel aan de Melkweg in Groningen Groningen begint dinsdag 28 maart ’s avonds vanaf kwart over zeven een Netwerkbijeenkomst van de Ondernemersacademie. 

 • Economie Innovatie

  07 MAART 2017

  “Diefstal KNVB beker uit FC Groningen-museum”: nieuw spel bij Escape Hunt

  De KNVB beker is gestolen uit het FC Groningen Museum! Althans: dat is de inzet van  een nieuw spel bij The Escape Hunt aan de Sontweg in Groningen.

 • Economie

  06 MAART 2017

  Frietwinkel Folkingestraat opent tweede vestiging

  De Frietwinkel in de Folkingestraat in Groningen draait zó goed, dat de eigenaar heeft besloten een tweede vestiging te openen elders in de Groningse binnenstad.

 • Economie Leefbaarheid

  06 MAART 2017

  Tientallen Stadjers succesvol met starten onderneming vanuit de bijstand

  Sinds oktober 2015 hebben mensen in de bijstand meer ruimte om een onderneming te starten. Uit de evaluatie van de Groningse pilot ‘Parttime ondernemen in de bijstand’ blijkt dat dit werkt. Van de 110 mensen die in de pilotperiode aan de slag zijn gegaan, hebben er 33 winst gemaakt en zijn 18 mensen volledig onafhankelijk geworden van de bijstand. Het college van B&W stelt de gemeenteraad voor parttime ondernemen in de bijstand nu blijvend toe te staan.

 • Economie

  28 FEBRUARI 2017

  Legendary Lanes organiseert Sportcongres Noord-Nederland op 23 maart in Martiniplaza

  Legendary Lanes organiseert op donderdag 23 maart in MartiniPlaza het Sportcongres Noord-Nederland. Tijdens het congres, met Herre Zonderland als dagvoorzitter, komen diverse interessante sprekers aan het woord over onderwerpen die van belang zijn voor topsporters en talenten om de kansen op succes tijdens hun sportloopbaan te optimaliseren. Waar gaat het naartoe met sportsponsoring? Welke waarde heeft een sporter op social media? 

 • Verenigingsnieuws Economie

  28 FEBRUARI 2017

  Zwanestraat naar volgende ronde ‘Leukste Winkelstraat van Nederland’

  Ruim 10.000 mensen hebben de afgelopen weken op hun favoriete winkel en winkelstraat gestemd. Na een eerste schifting zijn er nu nog tien winkelstraten en winkels in de race voor de titel: 'Leukste winkelstraat en winkel van Nederland 2016'. Daaronder de Zwanestraat, die op kop ligt, en de winkel De Kaaskop, die tweede staat in de categorie 'winkels'.  

 • Economie Leefbaarheid

  27 FEBRUARI 2017

  Kan Groningen gastvrijer worden met Top Dutch? Bijeenkomst in De Sleutel

  'Kan Groningen gastvrijer worden met Top Dutch?' Dat is de vraag die dinsdagmiddag aan de orde komt tijdens de zevende bijeenkomst van Gastvrij050 in de stad Groningen. Tijdens deze bijeenkomst zal Gerard de Boer, de bedenker van de campagne ‘Top Dutch’, die in een paar weken werd opgetuigd om Tesla te overtuigen en te verleiden om zich ook in Noord Nederland te vestigen, aan het woord komen.

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  27 FEBRUARI 2017

  Grootste voetbal van Groningen hangt aan Ulgersmaweg

  De grootste, en meest opvallende voetbal van Groningen hangt sinds kort aan de Ulgersmaweg. Het gaat om een markante voetbal, die als uithangbord dient voor het Indoor Soccer Centre aan de Ulgersmaweg, zo meldt de website van de vereniging voor ondernemers aan de noord-oostkant van Groningen, VBNO (VBNO.info) 

 • Economie

  21 FEBRUARI 2017

  Verkiezing Leukste Winkelstraat en Winkel loopt uit op strijd met Friezen

  De Zwanestraat en de Kromme Elleboog staan op dit moment fier bovenaan in de tussenstand om de verkiezing van Leukste Winkelstraat van Nederland. De Kaaskop leidt de verkiezing om de leukste winkel. Beiden zijn dus nog volop in de race voor de NLstreets Award, maar de Friezen zitten de Groningse winkels op de hielen! Het winkelend publiek kan tot 10 maart stemmen op in totaal tien winkelstraten en tien winkels

 • Economie

  16 FEBRUARI 2017

  ‘Founding fathers’ OTP dragen stokje over: relatie onderwijs en ondernemers Groningen verbeterd

  Wisseling van de wacht donderdagmiddag bij het OTP ( ontmoetingspunt onderwijs en ondernemers). Het OTP is een organisatie die is opgericht om werkgevers te betrekken bij het onderwijs, zodat het onderwijs in Groningen zich meer richt op behoeften van het bedrijfsleven. Drie van de ‘founding fathers’ nemen vanmiddag afscheid en dragen het stokje over.

 • Economie

  13 FEBRUARI 2017

  MARUG Marketing Conference in Martiniplaza Groningen

  Studenten marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen houden dinsdag in Martiniplaza de jaarlijkse Marug Marketing Conference. Top-ondernemers en managers uit het Nederlandse bedrijfsleven komen dan naar Groningen om te spreken over ‘marketing en de nieuwe sociale media’

 • Economie Innovatie Vandaag in het nieuws

  10 FEBRUARI 2017

  Slimste mensen uit hele wereld bij Blockchain Hackathon in Groningen (VIDEO)

  De slimste software-ontwikkelaars uit de hele wereld zijn dit weekend in Groningen. Drie dagen lang werken ze in groepsverband aan het verder ontwikkelen van het nieuwe betaalsysteem Blokchain. Dat gebeurt in The Big Building.

 • Economie

  08 FEBRUARI 2017

  Verzending aanslagen OZB vertraagd

  De verzending van de aanslagen voor de onroerende zaak belasting (OZB) in Groningen is enigszins vertraagd. Voorgaande jaren lagen de aanslagen eind januari op de mat. Dat meldt de gemeente Groningen op haar website.

 • Economie

  03 FEBRUARI 2017

  ChecktheBizz! HAVO en VWO-leerlingen maken kennis met beroepen en bedrijven, zoals Combinatie Herepoort

  ChecktheBizz! is in volle gang: ruim veertig bedrijven en instellingen geven deze en volgende week een kijkje in hun keuken aan meer dan 1000 leerlingen van HAVO en VWO. De bedoeling van de bedrijfsbezoeken, georganiseerd door het OTP, is om leerlingen kennis te laten maken met de praktijk vóórdat zij hun profiel kiezen. Een van de bedrijven is Combinatie Herepoort, de aannemer die de zuidelijke ring gaat ombouwen. Welke opleiding heb je bijvoorbeeld nodig om bruggen te bouwen en welk profiel hoort daarbij?

 • Economie

  03 FEBRUARI 2017

  Aanbesteden in Groningen? De Leveranciersdatabank!

  Wilt u meedoen met enkelvoudige en meervoudig onderhandse aanbestedingen bij de gemeente Groningen? Dan kunt u zich inschrijven in de leveranciersdatabank van de gemeente.

 • Economie Duurzaamheid

  31 JANUARI 2017

  TNO komt Zernike Campus Groningen versterken

  Op de Zernike Campus Groningen, om precies te zijn op het terrein van EnTranCe, is dinsdagmiddag een nieuw onderzoekscentrum van TNO op het gebied van duurzame energie geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid commissaris der koning René Paas.  In het nieuwe centrum richt TNO zich op vraagstukken die een belangrijke rol spelen in de versnelling van de overgang naar duurzame energie. De transitie van het elektriciteits-, warmte- en gassysteem worden hier in relatie tot elkaar onderzocht.

 • Economie

  26 JANUARI 2017

  Werkend leren maakt jongeren met beperking aantrekkelijker voor werkgevers

  Wethouder Roeland van der Schaaf en Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) hebben vandaag de samenwerkingsovereenkomst Boris ondertekend. Jongeren met een beperking kunnen vaak geen mbo-diploma halen, maar met de Boris-aanpak werkend leren en praktijkervaring opdoen. Zij ontvangen een praktijkverklaring als bewijs van hun ervaring en vaardigheden. Deze praktijkverklaring maakt jongeren aantrekkelijker voor werkgevers uit Groningen. De brancheorganisaties erkennen de praktijkverklaringen. 

 • Economie Innovatie

  25 JANUARI 2017

  Wisseling van de wacht bij OTP: hét trefpunt voor onderwijs en bedrijfsleven in Groningen

  Donderdag 16 februari zullen drie bestuursleden afscheid nemen van het OTP,  het trefpunt voor onderwijs en bedrijfsleven in Groningen. Het gaat om de drie bestuursleden die aan de wieg stonden van dit trefpunt, en die dus de ‘founding fathers’ genoemd kunnen worden. Het gaat om Henk Bos, voorzitter VBZO, Hans van der Molen, voorzitter CVB Eemsdelta College en Diderik Koolman, hoofd Economische Zaken van de gemeente Groningen.

 • Economie

  25 JANUARI 2017

  Meer dan duizend Groninger scholieren op bedrijfsbezoek: achtste editie van “ChecktheBizz”

  Meer dan duizend leerlingen van HAVO en VWO in Groningen en ruim veertig bedrijven en instellingen verspreid over de hele stad doen in februari mee aan de achtste editie van ChecktheBizz!, georganiseerd door het OTP.  Dat is een uniek jaarlijks evenement waaraan steeds meer leerlingen meedoen om kennis te maken met beroepen en bedrijven.

 • Economie

  23 JANUARI 2017

  Nespresso begint winkel in Brugstraat

  De grote koffieketen Nespresso gaat een winkel openen in de Brugstraat in Groningen. Volgende week al wordt begonnen met de bouw van de ‘Nespresso-boutique’.

 • Economie

  23 JANUARI 2017

  Noorderpoort gaat samenwerken met Zorg(T)huis: antwoord op krapte op arbeidsmarkt zorgpersoneel

  Het Noorderpoortcollege heeft een samenwerkingsovereenkomst ondertekend met Zorg(T)huis. Het Zorg(T)huis is een collectief van het onderwijsveld, bedrijven, zorginstellingen, patiëntenorganisaties, ouderenbonden en de overheid. De samenwerking moet er toe leiden dat er een antwoord komt op de vooorziene krapte op de arbeidsmarkt voor zorgpersoneel.

 • Economie

  20 JANUARI 2017

  Toeristisch Groningen zit in de lift; weer meer bezoekers in 2016!

  Groningen is onder toeristen steeds meer in trek. Zowel musea, culturele instellingen als de VVV-winkel en de Martinitoren zagen vorig jaar het aantal bezoekers stijgen. Ook de toeristische websites van Marketing Groningen trokken meer mensen.

   

 • Economie

  19 JANUARI 2017

  Werkloosheid in Groningen gedaald; arbeidsmarkt trekt aan

  Het aantal Groningers met een WW-uitkering is afgelopen jaar behoorlijk gedaald. In december vorig jaar lag het aantal verstrekte WW-uitkeringen 5,6 procent lager dan in dezelfde maand een jaar eerder. Volgens het UWV blijkt hieruit dat het beter gaat met de arbeidsmarkt.

 • Economie Innovatie

  16 JANUARI 2017

  Slimste medewerkers Noordelijke Online Ondernemers: nieuwe uitdaging tijdens Nationale Blockchain Hackathon in The Big Building

  De slimste IT-medewerkers van Nederland wonen in Groningen. Tenminste: dat kunnen zij zelf glashard aantonen op 10, 11 en 12 februari. Dat weekend is Groningen het epicentrum van de nieuwste internettechnologie, blockchain, tijdens één van de grootste en meest uitdagende hackathons van Europa; de Dutch Blockchain Hackathon 2017. In totaal is er voor 50.000 euro aan prijzengeld beschikbaar.

 • Economie

  16 JANUARI 2017

  MARUG-marketing conferentie Rijksuniversiteit in Martiniplaza, met toppers uit Nederlandse bedrijfsleven over hun sociale media

  Groningen is op 7 maart ‘the place to be’ voor iedereen met belangstelling voor marketing. Althans: die dag is er in Martiniplaza de jaarlijkse MARUG conferentie, dit jaar voor de 28ste keer. MARUG is een organisatie van de studie marketing aan de Rijksuniversiteit Groningen. Thema van het congres is de vraag op welke wijze bedrijven gebruik kunnen maken van de nieuwste sociale media en van het feit dat alle consumenten tegenwoordig wel aan elkaar zijn verbonden.

 • Economie

  12 JANUARI 2017

  Van Hulley start met steun gemeente Groningen eigen mbo-traject: drempelloze mbo-variant is zeer succesvol

  Het Groningse naaiatelier Van Hulley heeft een eigen ‘drempelloze’’ mbo-opleiding ontwikkeld, samen met o.a. het ROC Noorderpoort en met steun van de gemeente Groningen. Deze eigen opleiding is een verbeterde voortzetting van de zogenaamde AKA opleiding, die bijzonder aantrekkelijk was voor veel bedrijven en leerlingen, maar waar het Rijk een einde aan maakte. 

 • Economie

  12 JANUARI 2017

  Webshopgigant Experty wijzigt naam in ‘Frank’

  Het stad-Groningse bedrijf Experty, dat zowel in Nederland als in zeven andere Europese landen honderden webshops runt, heeft een naamswijziging doorgevoerd. De webshopgigant gaat nu door het leven als FRANK. 

   

   

   

 • Economie

  11 JANUARI 2017

  Succes voor ’t Feithhuis: bij top -3 beste leerbedrijven horeca in Nederland

  Restaurant ’t Feithhuis heeft de derde plaats behaald in de nationale wedstrijd ‘Beste Leerbedrijf Horeca’. Op de foto een trotse directeur Keimpe Postema te midden van de medewerkers. De Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca is in het leven geroepen om leren in de praktijk te stimuleren en de waarde van leerbedrijven en leermeesters voor de horecasector onder de aandacht te brengen. 

 • Economie

  09 JANUARI 2017

  Cycloon Fietskoeriers Groningen groeit fors door na overname 45 postbusklanten

  Cycloon Fietskoeriers Groningen heeft 45 postbusklanten van koeriersbedrijf PBrunner overgenomen. Het betekent drie auto’s minder op de weg en 1 fietskoerier erbij. “Deze overname past perfect bij ons hogere doel”, aldus Flip Konings, bedrijfsleider Cycloon Fietskoeriers Groningen. “Auto’s uit de stad en fietsen erin. Zo werken we aan duurzame stadsdistributie.”

 • Economie

  06 JANUARI 2017

  Beta Business Days Groningen op 7 en 8 februari: evenement slaat brug tussen beta studenten en bedrijven

  Sinds Ben Feringa de Nobelprijs heeft gewonnen weet nu ook de rest van Nederland dat Groningen ook voortreffelijke beta-studenten heeft. De vraag is nu: hoe kan het Groningse bedrijfsleven profiteren van de aanwezigheid van zulke slimme beta studenten? Mede om het Groningse bedrijfsleven in contact te brengen met de studenten van de faculteit wiskunde en natuurwetenschappen zijn er op 7 en 8 februari de unieke Beta Business Days Groningen. Groningse bedrijven kunnen zich er presenteren aan studenten.

 • Economie

  06 JANUARI 2017

  ‘Hampshire Hotel Groningen Centre’ verkozen tot beste hotel

  Het Hampshire Hotel Groningen Centre is verkozen tot ‘Beste Hotel van Groningen’. Het gaat om een onderscheiding van de boekingswebsite Hotels.nl.

 • Economie

  04 JANUARI 2017

  Eerste ‘Noordkrachtig’-prijs toegekend aan overleden politicus Harry Langman

  De in augustus vorige jaar overleden oud-minister van economische zaken Harry Langman heeft postuum de eerste Noordkrachtig-prijs gekregen. De prijs kreeg hij voor zijn grote verdiensten voor Noord-Nederland, zoals het economische Plan Langman. De toekinning van de prijs werd woensdagavond bekend gemaakt in Martiniplaza tijdens de manifestatie ‘Noordkrachtig’. 

 • Economie

  04 JANUARI 2017

  Veel Groningse ondernemers bij drukke Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in MartiniPlaza

  Tal van ondernemers uit Groningen en de twee andere Noordelijke provincies, maakten woensdagavond gebruik van de mogelijkheid om elkaar de beste wensen te doen toekomen tijdens de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland in MartiniPlaza. Het was de allereerste keer dat deze receptie in deze vorm werd gehouden. 

 • Economie

  02 JANUARI 2017

  Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland: woensdag 4 januari MartiniPlaza

  Komende woensdag 4 januari is in MartiniPlaza de Nieuwjaarsreceptie Noord-Nederland. Deze receptie is de opvolger van de vroegere, ooit door Groninger ondernemers zeer druk bezochte receptie van de Kamer van Koophandel Groningen. Maar sinds die organisatie een terugtrekkende beweging heeft gemaakt, is er een nieuwe receptie voor in de plaats gekomen, met steun van meer instellingen en bedrijven uit het gehelen Noorden.

 • Economie

  02 JANUARI 2017

  Groningse bedrijven gooien hun deuren open voor tweede editie OpenStad

  Groningse bedrijven krijgen ook dit jaar weer een unieke mogelijkheid om inwoners van Groningen, familie van personeelsleden, relaties en andere belangstellenden te laten zien wat ze in huis hebben. Voor het tweede jaar zal de OpenStad Bedrijvendag worden gehouden. Vorig jaar bezochten vele duizenden mensen de deelnemende bedrijven. Dit jaar is de OpenStad Bedrijvendag op zaterdag 18 maart. De inschrijving is inmiddels geopend.

 • Economie

  28 DECEMBER 2016

  Vandaag in het nieuws: Weinig geld in innovatie, Verkeer Groningen slibt dicht, Virol neemt Snoek over, GIC zoekt lekkerste oliebollen

  De kerstdagen zijn achter de rug en ondanks dat ondernemend Groningen massaal vakantie lijkt te vieren, brengen we vandaag toch een kort nieuwsoverzicht met vijf headlines. Lees snel verder voor het laatste (economische) nieuws in de noordelijke media. 

 • Economie

  28 DECEMBER 2016

  Datacenter Groningen en NewComm bundelen de krachten

  Datacenter Groningen te Zuidbroek en NewComm IT Business Partner uit Assen hebben de krachten gebundeld. De samenwerking tussen Datacenter Groningen en NewComm IT uit Assen is een belangrijke samenwerking voor zowel de regio Noord, als daarbuiten. 

 • Economie

  23 DECEMBER 2016

  Vandaag in het nieuws: KWF steekt geld in UMCG-projecten, Assen steunt GAE, Stad moet toegankelijker worden

  Ondernemend Groningen zal er vast wel eens een krantje op na slaan, maar niet iedereen heeft dagelijks tijd om de belangrijkste Groningse nieuwsmedia bij te houden. Speciaal voor die mensen zet de Groninger Ondernemers Courant zeer regelmatig de belangrijkste nieuwtjes voor ondernemend Groningen op een rijtje. We doen dat kort en bondig, maar met een linkje naar het betreffende artikel. 

 • Economie

  22 DECEMBER 2016

  Bedrijven nemen honderden tickets af om Groningen Airport Eelde te steunen

  De MF Shipping Group uit Farmsum neemt honderd tickets bij Nordica Airlines Groningen. Dat is het luchtvaartbedrijf dat de dagelijkse vliegverbinding op Kopenhagen onderhoudt. Ook GRQ Business Network, de ondernemersclub rondom Eelde heeft al 300 retourtickets afgenomen.

 • Economie

  21 DECEMBER 2016

  MKB Winterwandeling voor Groningse ondernemers op 7 februari in Kardinge

  Ondernemers die het aangename, het nuttige én het gezonde willen combineren, kunnen deelnemen aan de MKB Winterwandeling op 7 februari in Kardinge. Traditiegetrouw begint MKB Noord het nieuwe jaar namelijk met een stevige wandeling om de goede voornemens voor het komende jaar te bespreken en tegelijkertijd de hapjes en drankjes van de feestdagen ‘er weer af te lopen’. MKB-Noord organiseert de wandeling samen met Flynth op 8 februari 2017.

   

 • Economie

  21 DECEMBER 2016

  Uw bedrijfslogo op de megamast bij knooppunt A7-Europaweg? Meld u dan aan bij OpenStad via www.openstad050.nl

  Ondernemers die zich vóór 15 januari aanmelden als deelnemer aan OpenStad maken kans op een bijzondere prijs. De organisatie van deze open bedrijvendag op 18 maart 2017 verloot twee plaatsingen van het bedrijfslogo op de grote reclamemast bij de afrit van de ringweg naar de Europaweg. Aanmelden kan via www.openstad050.nl. “OpenStad is een uitgelezen kans voor bedrijven om zich positief te profileren. Deze actie is daar een bijzonder onderdeel van, maar zeker niet de enige!” Aldus Marleen Boer, een van de ondernemers die OpenStad organiseert.

 • Economie

  16 DECEMBER 2016

  Zernike Campus gaat bruisend 2017 tegemoet: trots op de resultaten en ambitie voor de toekomst

  Edward van der Meer, managing director van Zernike Campus Groningen, keek gisteren tijdens de kerstborrel van Zernike Campus met trots terug op het afgelopen jaar : “Trots zijn we natuurlijk op ‘onze’ Nobelprijswinnaar Ben Feringa, maar ook op de student van winnaar van de Philips Innovation Award, student van ‘onze’ Hanzehogeschool. De komst van AVEBE naar de Campus is een zeer positieve ontwikkeling en ook andere bedrijven hebben interesse om zich hier te vestigen.” Kortom, het gaat goed met Zernike Campus.

 • Economie

  15 DECEMBER 2016

  Jan de Jeu (RUG) nieuw lid Raad van Toezicht Martini Ziekenhuis

  De Raad van Toezicht van het Martini Ziekenhuis heeft 14 december op voordracht van de cliëntenraad  Jan de Jeu als nieuw lid benoemd. Hij treedt per 1 januari toe en volgt daarmee mevr. Lenie Kootstra op, die twee volle termijnen van vier jaar lid is geweest. 

 • Economie

  15 DECEMBER 2016

  Restaurant ‘t Feithhuis in Finale Verkiezing Beste Leerbedrijf Horeca

  Stadscafé-restaurant ‘t Feithhuis in Groningen maakt een goede kans om op 10 januari tijdens de vakbeurs Horecava in Amsterdam te worden uitgeroepen tot het beste horeca leerbedrijf van Nederland.

   

 • Economie Innovatie

  14 DECEMBER 2016

  (Groningse export) Machielsen krijgt nieuwe klanten in België, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken, Zweden en Duitsland

  Het gaat steeds beter met de export vanuit Groningen. Dat blijkt ook uit onderstaand verhaal van Liesbeth Machielsen, van Machielsen Communicatie, Marketing en Vertalingen. Hieronder haar reactie als antwoord op de oproep van de GROC om voorbeelden te noemen van mooie Groningse export: goederen of diensten.

 • Economie Bereikbaarheid

  14 DECEMBER 2016

  Groningen Bereikbaar trakteert op oliebollen bij De Papiermolen

  Bewoners rond de Zuidelijke Ringweg kregen woensdagmiddag bij De Papiermolen een kleine traktatie aangeboden: gratis olie- en krentenbollen. Deze werden aangeboden door de organisaties ‘Groningen Bereikbaar’ en 'Aanpak Ring Zuid' als kleine tegemoetkoming voor eventuele overlast de komende jaren. Inwoners van bijvoorbeeld de Maaslaan zullen jaren lang te maken krijgen met de werkzaamheden voor het opknappen van de zuidelijke ringweg. De geste werd zeer op prijs gesteld.

   

 • Economie

  13 DECEMBER 2016

  (Groningse producten) Matthijssen -Ten Have reclame uit Groningen bouwt enorm logo AVEBE

  Het stad-Groningse bedrijf Matthijssen - Ten Have reclame is bezig aan de afronding van een bijzondere opdracht voor het produceren van een lichtreclame voor AVEBE in Foxhol.

 • Economie

  09 DECEMBER 2016

  Gemeente Groningen: ‘Soepeler controle op inrichting horeca’

  De gemeente Groningen wil wat milder zijn  bij de handhaving van de inrichtingseisen van de Drank- en Horecawet.

 • Economie

  05 DECEMBER 2016

  Oudste Groninger verfwinkel Bossina is weer open

  Verfwinkel Bossina aan de Pottebakkersrijge 21 is sinds 1 december weer open. De oudste verfwinkel van Groningen sloot eerder dit jaar nog de deuren na een faillissement. Ondernemer René Laeven blaast Bossina echter weer nieuw leven in. Na enkele weken voorbereiding is de verfspeciaalzaak nu alweer open.

 • Economie

  05 DECEMBER 2016

  Groningen koploper "Lokaal Aanbesteden"; woensdag bijeenkomst met honderden ondernemers

  De regio Groningen is landelijk koploper op het gebied van lokaal en regionaal aanbesteden. De samenwerking van vijftien grote publieke instellingen in het Inkoop Platform Groningen (IPG) blijkt een prima stimulans voor de regionale economie en werkgelegenheid. De Groningse aanpak, die al twee jaar draait, is geheel in lijn met het dit jaar gestarte traject ‘Beter Aanbesteden’ van het ministerie van Economische Zaken.

 • Economie

  05 DECEMBER 2016

  Gronings communicatiebureau Open krijgt forse opdracht in België

  Groningen ver weg en afgelegen? Dit cliché is hopeloos verouderd, ook wat betreft bedrijvigheid. Want Groningse bedrijven krijgen opdrachten uit de héle wereld. Een nieuw voorbeeld van het feit dat afstand niet telt is het Groningse communicatiebureau Open. Dat heeft een grote order in de wacht gesleept voor een promotiecampagne van een groot gebied in Belgie: De Westhoek

 • Economie

  02 DECEMBER 2016

  Internationaal succesvolle startup Chordify lanceert crowdfunding campagne

  De Groningse muziekdienst Chordify zoekt investeerders om binnen enkele jaren uit te groeien tot het grootste online platform voor muziekeducatie wereldwijd, in ruil voor aandelen in het bedrijf. De campagne loopt van 30 november tot 30 december en is nu al erg succesvol. Inmiddels is er al € 80.000 (35% van het streefbedrag) geïnvesteerd in Chordify, via het aandelen crowdfunding-platform Symbid. Investeren kan al vanaf €20.

 • Economie Innovatie

  29 NOVEMBER 2016

  VoIPGRID is snelst groeiende bedrijf van Nederland

  Het stad-Groninger bedrijf VoIPGRID van Mark Vletter is het snelst groeiende bedrijf van Nederland. Dat bleek dinsdag tijdens de uitreiking van de landelijke FD Gazellen Awards. VoIPGRID noteerde de afgelopen drie jaar een groeipercentage van 1673 procent. Dat leverde Vletter en kornuiten eerder al de Gouden Gazelle in de categorie klein op tijdens de noordelijke prijsuitreiking. 

 • Economie

  25 NOVEMBER 2016

  Eska wint Groninger Ondernemingsprijs 2016

  Gisteravond is de winnaar van de Groninger Ondernemingsprijs 2016 bekend gemaakt. Tijdens de finale in MartiniPlaza kwam Eska uit Hoogezand-Sappemeer als winnaar uit de bus. Eska produceert massief karton, dat onder andere wordt gebruikt voor spellen, legpuzzels, mappen en hardcovers. Het Italiaanse modehuis Gucci gebruikt het karton van Eska voor luxe cadeauverpakkingen.

 • Verenigingsnieuws Economie

  22 NOVEMBER 2016

  Zernike Campus / Healthy Ageing Campus kijken nu al terug op succesvol 2016

  Het jaar 2016 is nog niet voorbij, maar de Zernike Campus Groningen en de Healthy Ageing Campus kijken nu al terug op een zeer bijzonder jaar, waarin een paar bijzonder mooie successen konden worden geboekt.

 • Economie

  18 NOVEMBER 2016

  Schimmelpenninck Huys verwacht topdrukte dankzij bruidjes en bruidegommen in spé

  Hotel Schimmelpenninck Huys in Groningen doet volgende week zondag 27 november a.s. mee met de Open Toptrouwlocatie Route. Iedereen met trouwplannen kan op deze dag vrijblijvend een kijkje nemen bij meer dan 230 locaties, verspreid over heel Nederland. Van zomerse buitenlocaties en beachclubs tot boerderijen en klassieke kastelen. 

 • Economie

  17 NOVEMBER 2016

  Groningen grote winnaar tijdens jaarlijkse FD Gazellen Awards  

  De provincie Groningen was met maar liefst drie Gouden FD Gazellen Awards de grote winnaar van de noordelijke verkiezing van snelste groeiers. De Groningse ondernemingen VoIPGRID, Brandfield als Moving Spirits wonnen alle drie hun categorie. In totaal kregen in het Leeuwarder waterinstituut Wetsus 19 Groningse bedrijven een Gazelle Award. Je krijgt zo’n award als je de afgelopen die jaar een structurele omzetgroei van minimaal 20 procent had.

 • Economie

  11 NOVEMBER 2016

  Horeca-ondernemers Harry en Jennifer Westers: ’Nieuw hotel aan oostwand moet huiskamer van Stad worden’

  Het nieuwe WestCord hotel aan de oostkant van de Grote Markt moet een huiskamer voor alle Groningers worden. In het restaurant-gedeelte zouden niet alleen hotelgasten en jongeren zich thuis moeten voelen, maar iedereen. Dat betoogden Harry en Jennifer Westers gisteravond bij de presentatie in het Groninger Forum aan het Hereplein van eerste schetsen voor hun hotel aan de Grote Markt oostzijde.

 • Economie

  10 NOVEMBER 2016

  MKB ondernemersavond op Groningen Airport Eelde: ‘Nieuwe verdienmodellen in veranderende tijden’ (29 nov)

  ‘Nieuwe verdienmodellen in veranderende tijden’: dat is het thema van een ondernemersavond op dinsdag 29 november. Doel van deze avond, die mede mogelijk is gemaakt met steun van de gemeente Groningen, is ondernemers te inspireren om na te denken over nieuwe verdienmodellen en mogelijk richting geven en verder te helpen. De MKB Ondernemersavond wordt geopend door wethouder Joost van Keulen van economische zaken, wordt gehouden in het restaurant van Groningen Airport Eelde, aan de Machlaan 14A in Eelde en begint ’s avonds vanaf 18.00 uur.

   

 • Economie

  08 NOVEMBER 2016

  Groninger bedrijven kunnen zich presenteren aan (afstuderende) studenten tijdens Recruitment Days Martiniplaza op 12, 13 en 14 december

  Studenten in Groningen die afstuderen en die zich oriënteren op een baan, denken vaak automatisch aan bedrijven in de Randstad, zoals Heineken of Unilever. Daar is uiteraard niets mis mee. Maar velen weten niet dat er in Groningen inmiddels ook zeer interessante bedrijven zijn waar ze prachtige carrièremogelijkheden hebben. Een aantal van die bedrijven is te zien tijdens de Recruitment Days Groningen 2016, op 12, 13 en 14 december in Martiniplaza. Ook kunnen Groningse bedrijven die zich willen presenteren aan talentvolle Groningse studenten, zich nog aanmelden.

 • Economie

  03 NOVEMBER 2016

  Ruim 600 bedrijven op Promotiedagen

  MartiniPlaza is volgende week dinsdag en woensdag, 8 en 9 november, het decor van de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland. De beursvloer is al enkele weken uitverkocht; er zijn meer dan 600 deelnemende bedrijven te vinden.

 • Economie

  01 NOVEMBER 2016

  Nina Beswerda nieuw bestuurslid Kredietunie Groningen: ‘Kredietunie biedt ondernemers mogelijkheden voor doorgroei’

  “Als ondernemer weet je vaak wat het betekent om met banken te maken te hebben, zeker als je groeikansen ziet. Door de strenge regelgeving of de voor banken vaak relatief lage bedragen die nodig zijn binnen het MKB, zijn banken vaak niet geneigd om snel mee te bewegen en dat zorgt voor de nodige spanningen voor de ondernemer. Kredietunie Groningen biedt ondernemers wel mogelijkheden voor doorgroei, door kansrijke plannen te financieren en door coaching.” Nina Beswerda, vennoot bij Faktoo, weet waarover ze praat. Ze heeft meer dan 25 jaar ervaring als ondernemer en zet haar kennis en kunde sinds kort in als onbezoldigd bestuurslid van Kredietunie Groningen.

 • Economie

  28 OKTOBER 2016

  Grote vestiging van La Place in vroegere pand van V&D aan Grote Markt

  In het voormalige V&D pand aan de Grote Markt wordt de laatste hand gelegd aan de inrichting door de nieuwe huurder, het warenhuis Topshelf. Een  deel van het pand zal echter ook weer in gebruik genomen worden door La Place, dat inmiddels eigendom is van het Jumbo-concern. Onder in de kelder komt mogelijk een grote fietsenstalling.

 • Economie

  27 OKTOBER 2016

  Meer ruimte voor reclame in winkelstraat

  Winkeliers en ondernemers in Groningen krijgen meer ruimte om reclame te maken voor hun winkel, bedrijf of winkelstraat. Dat blijkt uit een nota van de gemeente.

 • Economie

  26 OKTOBER 2016

  MKB ondernemersavond over ‘Nieuwe verdienmodellen in veranderende tijden’ – Groningen Airport Eelde (29 november)

  Hoe kun je als ondernemer optimaal inspelen op de nieuwste (digitale) ontwikkelingen in de economie? Hoe kom je van de oude economie tot nieuwe verdienmodellen? Deze vragen komen aan de orde tijdens de 24ste MKB Ondernemersavond. Deze wordt gehouden op Groningen Airport Eelde en zal worden geopend door wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken. Een van de sprekers is prof. Jan Jonker, hoogleraar Duurzaam ondernemen aan de  Radboud Universiteit Nijmegen. Hij is een bevlogen spreker met  een innovatieve visie op duurzaam ondernemen.

 • Economie

  25 OKTOBER 2016

  Junior webdesigner in 10 weken: leren programmeren voor kinderen en tieners bij I.Turn.IT

  Pim Praat, 18 jaar, start eind van dit jaar bij I.Turn.IT in de Oosterstraat een cursus programmeren voor kinderen van groep 7 en 8 en tieners uit de eerste drie klassen van de middelbare school. “Het is net zoiets als wekelijks naar je sportvereniging gaan: lekker trainen, beter worden in wat je doet en natuurlijk met veel gezelligheid. In 10 weken leren ze hier bij I.Turn.IT hun eigen website ontwerpen, bouwen én online zetten.”

 • Economie

  24 OKTOBER 2016

  Groningse Payrollplaats blijft groeien en is een FD Gazelle

  Na FD Gazelle 2013, 2014 en 2015 mag payroll- en backofficespecialist Payrollplaats uit Groningen zich nu ook ‘FD Gazelle 2016’ noemen. Payrollplaats, dat zich met haar dienstverlening richt op het payrollen van medewerkers in diverse branches en het uitvoeren van de backoffice van diverse uitzendbureaus, krijgt de award op 17 november aanstaande uitgereikt in Leeuwarden.

 • Economie

  19 OKTOBER 2016

  Bijeenkomst “De grensoverschrijdende arbeidsmarkt tussen Niedersachsen en Nederland” in Leer (24 oktober)

  Maandag 24 oktober is er in het Ost-Friese Leer een bijeenkomst gewijd aan de grensoverschrijdende arbeidsmarkt tussen  Niedersachsen en Nederland.

 • Economie

  17 OKTOBER 2016

  Westerhaven krijgt flagshipstore van Nike

  Kleding- en schoenenmerk Nike heeft plannen voor een winkel aan de Westerhaven in Groningen. Het merk is al begonnen met het zoeken naar personeel.

 • Economie

  13 OKTOBER 2016

  Alfa-college Groningen op Beste Werkgeverslijst

  Het Alfa-college is de op een na beste werkgever onder ROC’s met meer dan 1.000 medewerkers. Dit blijkt uit de Beste Werkgevers-verkiezing van Intermediair en Effectory.

 • Economie

  13 OKTOBER 2016

  Kwestie van Koopzondagen winkelcentrum Paddepoel verdeelt stadspolitiek

  De kwestie van het al dan niet openen van winkels op zondag in het Winkelcentrum Paddepoel leidt tot politieke verdeeldheid in de Groningse politiek. Tijdens een raadscommissievergadering woensdagavond, waar over de zondag opening werd gesproken, kwamen VVD en D66 enerzijds en de partijen CDA en SP anderzijds tegenover elkaar te staan.

 • Economie

  10 OKTOBER 2016

  Modewinkel Only Stores naar Vismarkt Noordzijde

  En opnieuw is het aanbod aan modewinkels in Groningen vergroot. Aan de Noordzijde van de Vismarkt, direct naast Bershka, heeft zich onlangs de winkel Only Stores gevestigd

 • Economie

  04 OKTOBER 2016

  Grote opdracht voor Groningse ICT bedrijf Bossers & Cnossen

  Het Groningse ICT bedrijf Bossers & Cnossen heeft een grote opdracht in de wacht gesleept, na een Europese aanbesteding.

 • Economie

  04 OKTOBER 2016

  Hanzehogeschool Groningen in landelijke top bij Keuzegids en Elsevier

  De Hanzehogeschool Groningen staat op de derde plaats van grote hogescholen in de nieuwe Keuzegids Hbo 2017. Daarnaast staat de hogeschool op de vierde plaats van de brede hogescholen in de nieuwe editie van het Elsevier-onderzoek Beste studies.

 • Economie

  02 OKTOBER 2016

  Groningse bedrijven doen het uitstekend in de landelijke Innovatie Top 100 2016 !

  Maar liefst vijf bedrijven uit de provincie Groningen zijn terecht gekomen in de definitieve nationale Innovatie Top 100 2016. Dit zijn die Groningse bedrijven:

 • Economie

  30 SEPTEMBER 2016

  Swarovski opent vestiging in stad; tweede filiaal voor Scotch en Soda

  De binnenstad van Groningen krijgt er opnieuw nieuwe winkels bij. De Oostenrijkse winkelketen Swarovski opent een filiaal in de stad en Scotch & Soda krijgt een tweede vestiging in de Brugstraat.

 • Economie

  28 SEPTEMBER 2016

  Wies van ’t Slot, online uitzendbureau 365Werk: ‘Groningse arbeidsmarkt gaat richting vraagmarkt’

  Het economisch herstel is ook op de Groningse arbeidsmarkt merkbaar. “Het aantal vacatures bij Groningse werkgevers neemt toe en zeker voor bepaalde branches is er sprake van krapte op de arbeidsmarkt.” Wies van ’t Slot is directeur van online uitzendbureau 365Werk. Zij merkt het aantrekken van de economie in de dagelijkse praktijk.

 • Economie

  26 SEPTEMBER 2016

  Blije Business in nieuw Floreshuis: ondernemersnetwerk in Korrewegwijk

  “De Korrewegwijk telt maar liefst zo’n 1.000 zzp’ers, waarvan de meeste niet van elkaars bestaan en werk op de hoogte zijn. Blije Business is opgezet om die ondernemers met elkaar in contact te brengen en samenwerking te stimuleren.” Marjolein Oosterheerd, Johann van der Geest en Victor Bakker zijn de initiatiefnemers van Blije Business, bedoeld voor ondernemers in de Korrewegwijk en De Hoogte. Afgelopen zaterdag vierde Blije Business samen met een groot aantal buurtbewoners de opening van het nieuwe Floreshuis, verricht door wethouder Roeland van der Schaaf.

 • Economie

  25 SEPTEMBER 2016

  ‘Kiko Milano super toevoeging voor Groningen!’, aldus City Club

  ‘Een super toevoeging voor Groningen! De stad wordt steeds leuker!’.  Dat zegt Eric Bos, voorzitter van de Groningen City Club op de aankondiging van de komst van cosmeticaconcern Kiko Milano naar de Herestraat. Een bericht daarover op de Groninger Ondernemers Courant bereikte via Facebook maar liefst tachtigduizend (80.000!!) mensen. Het bericht kreeg meer dan 500 enthousiaste reacties. “Te gek: mijn favoriete winkel nu straks in Groningen!’. Er stonden zelfs Engelse en Portugese reacties onder het bericht. Waarom is iedereen toch zo blij?

 • Economie

  23 SEPTEMBER 2016

  Bos&Bos Catering, Eska en Voys finalisten Groninger Ondernemingsprijs

  Renske Bos van Bos&Bos Catering springt een gat in de lucht, Mark Vletter van Voys is, naar eigen zeggen, verbaasd en Rienk-Jan van der Kooij van Eska is vooral trots op al zijn medewerkers. Zij zijn gisteravond doorgedrongen tot de finale van de Groninger Ondernemingsprijs 2016. Op 24 november wordt bekend wie uiteindelijk de felbegeerde titel in de wacht gaat slepen.

 • Economie

  23 SEPTEMBER 2016

  Samenwerking Groningse en Duitse ondernemers rond Oldenburg werpt vruchten af

  De band tussen Groningen en Oldenburg wordt steeds sterker. Dat was donderdag 22 september duidelijk te merken tijdens een ontmoeting tussen Duitse en Groningse ondernemers onder de noemer “Partners4Business”. Die samenwerking begint z’n vruchten af te werpen: de contacten worden steeds intensiever.

 • Economie

  22 SEPTEMBER 2016

  DOTgroningen gaat zaterdag open

  Het nieuwe horecabedrijf DOTgroningen in het oude Infoversum opent aanstaande zaterdag de deuren voor het grote publiek. Vanaf 11.00 uur zijn de gasten welkom. Twee uur later wordt afgetrapt met een Streetartfestival en een DJ-marathon.

 • Economie

  21 SEPTEMBER 2016

  Ondernemers in actie voor steun aan Groningen Airport Eelde

  Ondernemers in Groningen zijn een actie begonnen om noordelijke collega-ondernemers te bewegen om met daden steun te verlenen aan Groningen Airport Eelde. ‘Het wordt nu tijd dat het noordelijke bedrijfsleven opstaat en daadwerkelijk achter Groningen Airport Eelde gaat staan’.

 • Economie

  20 SEPTEMBER 2016

  Martine Drijftholt benoemd tot directeur TEAM 4 Architecten

   Het Groningse architectenbureau Team 4 Architecten is versterkt met een vrouwelijk directielid: Martine Drijftholt.

 • Economie

  20 SEPTEMBER 2016

  Citymarketingcampagne Groningen te zien in Londen, Kopenhagen, Malmö en Gdańsk

  Vanaf vandaag start Marketing Groningen met een internationale citymarketingcampagne. Een Engelstalige spot laat citytrippers in onder andere Engeland, Denemarken, Zweden en Polen zien dat Groningen wel heel dichtbij is. Het spotje is onderdeel van een nazomercampagne om buitenlandse toeristen naar Groningen te trekken.

 • Economie

  19 SEPTEMBER 2016

  Legendarische schoenontwerper Jan Jansen op 24 september bij De Schoenenfabriek Groningen

  Komende zaterdag zal de legendarische schoenontwerper Jan Jansen aanwezig zijn bij De Schoenenfabriek tijdens de Nacht van de Mode.

 • Economie

  19 SEPTEMBER 2016

  ‘Future Real Estate’: thema van Vastgoedsymposium Noord-Nederland op 13 oktober in MartiniPlaza

  Op donderdag 13 oktober vindt weer het grootste Vastgoedsymposium van Noord-Nederland plaats, met als thema ‘Future Real Estate’. Stichting Vastgoedrapportage Groningen|Assen organiseert het symposium dit jaar samen met Studievereniging Villa '96. Tijdens het symposium in MartiniPlaza gaan sprekers in op actuele ontwikkelingen in de vastgoedwereld, zoals het belang van ondernemende binnensteden, de impact van logistiek op retail en steden en de nieuwe wereld van makelaars en taxateurs.

 • Economie

  16 SEPTEMBER 2016

  Nieuwe modewinkel met nieuw concept geopend in Herestraat: Monki, in voormalige pand 'Promiss'

  De Zweedse modeformule Monki opent vandaag, vrijdag 16 september, een vestiging aan de Herestraat 45 in Groningen. De winkelruimte heeft een oppervlakte van totaal ca. 406 m², waarvan ca. 330 m² op de begane grond is gelegen. Het betreft de voormalige winkel van Promiss.

 • Economie

  13 SEPTEMBER 2016

  ’t Feithhuis bij de top van koffie schenkende restaurants van Nederland

  Restaurant ’t Feithuis behoort tot de beste koffie schenkende restaurants van Nederland, zo is zojuist bekend geworden. Het bedrijf staat op en zeventiende plaats in een nieuwe top honderd van de beste koffie schenkende horeca voorzieningen van Nederland.

 • Economie

  13 SEPTEMBER 2016

  Bos&Bos Catering ziet innovatieve aanpak beloond met nominatie Groninger Ondernemersprijs

  Zeven jaar geleden gooiden ze het roer om, en kozen ze voor een nieuwe aanpak in de catering. Ze stapten over naar vaste locaties, met behoud van het partycatering-concept. Dat was vrij revolutionair voor een cateringbedrijf. Die aanpak leverde Bos & Bos Catering niet alleen een prachtig bedrijf op, maar ook een nominatie voor de Groninger Ondernemingsprijs.

 • Economie

  09 SEPTEMBER 2016

  Voys genomineerd voor European Business Award

  Het stad-Groninger bedrijf Voys is genomineerd voor de European Business Award. Dit meldt RTV Noord op haar website. De onderneming op de telecommarkt is een van de 16 bedrijven uit Nederland die kans maakt op deze prijs. Voys is genomineerd als 'National Champion', als een van de 636 uit heel Europa. De prijs is prestigieus, omdat deze alleen wordt uitgereikt aan uitzonderlijk presterende bedrijven.

 • Economie

  09 SEPTEMBER 2016

  Toekomstvisie Hoendiep en Suikerunieterrein: gebied Hoendiep vraagt en krijgt aandacht

  Bedrijventerrein Hoendiep vormt de komende jaren het hart van de ontwikkelingen aan de westkant van de stad. Groei van het aantal inwoners, de ontwikkelingen op het voormalige Suikerunieterrein, de gewenste noord-zuidontsluiting van wijken als Vinkhuizen, veranderingen rond de Ring West en de komst van het AZC: dit alles vraagt om een integrale visie op het toekomstbestendig maken van Hoendiep en de wijde omgeving. De dynamiek aan de westkant van de stad is heel urgent de komende jaren en staat de komende jaren dan ook hoog op de gemeentelijke en politieke agenda, zo stelde Roeland van der Schaaf, wethouder Ruimtelijke Ordening, dinsdagavond tijdens een informatiebijeenkomst in Hanze Plaza.

 • Economie

  08 SEPTEMBER 2016

  Eigen bedrijf beginnen??? Kom donderdag 29 september naar Dag van de Detailhandel in Groningen!

  Wie graag een eigen winkel wil beginnen in Groningen, of graag aan de slag wil in de detailhandel, kan zich donderdag 29 september uitvoerig laten inspireren en informeren tijdens de 'Dag van de Detailhandel in Groningen'. Organisator van dit leerzame evenement waar men ook andere (startende) ondernemers kan ontmoeten is de Groninger Retailacademy.

 • Economie

  08 SEPTEMBER 2016

  Heuvelman Ibis neemt het op tegen grote jongens’ en verdient nominatie Groninger Ondernemersprijs 2016

  Kunnen relatief kleine bedrijven uit stad en provincie Groningen de concurrentie aan met de ‘grote jongens’ uit de Randstad? Natuurlijk kan dat! Een voorbeeld van een bedrijf uit de provincie Groningen dat niet bang is aangelegd, is Heuvelman IBIS uit Delfzijl, actief in waterbouwkundige projecten. Dit bedrijf gaat niet alleen volop de concurrentie aan met gevestigde giganten als Boskalis en Van Oord, maar gaat die bedrijven nu zelf in hun eigen regio beconcurreren door een vestiging te openen in Amsterdam. En mede vanwege deze lef is Heuvelman IBIS genomineerd voor de Groninger Ondernemers Prijs 2016

 • Economie

  06 SEPTEMBER 2016

  Nu al duizend Groningse werkgevers aangesloten bij ‘Zelf aan het Werk’

  Het gaat goed met een  nieuwe, bijzondere  vacature-site in Groningen. Sinds de gemeente Groningen in februari startte met een proef voor deze voorziening onder de naam ‘Zelf aan het Werk’ , heeft de 1000ste werkgever zich inmiddels aangesloten. Samen zorgen deze duizend werkgevers voor een continue stroom aan vacatures op het online platform dat vraag en aanbod op de arbeidsmarktregio Groningen-Assen bij elkaar brengt. Werkgevers kunnen simpel en gratis hun vacatures toevoegen en ‘Zelf aan het Werk’ gaat op zoek naar de beste match.

 • Economie

  05 SEPTEMBER 2016

  Ondernemend Groningen: actuele kennis bij WTC Business Academy o.m. over nieuwe buitenlandse markten

  In september en oktober gaan er 'Executive Courses' en trainingen van start bij de WTC Business Academy.  De bijeenkomsten gaan over kansen op buitenlandse markten, zoals Cuba, Rusland en Iran. Maar ook zijn er cursussen om het (zakelijk) Duits bij te spijkeren of over de bedrijfscontinuiteit. Hieronder een overzicht van de cursussen en bijeenkomsten in Leeuwarden waar de WTC Business Academy is gevestigd:

 • Economie

  02 SEPTEMBER 2016

  Bedrijfsverzamelpand ‘The Rock’ op bedrijventerrein Hoendiep stroomt vol

  Het pas geopende bedrijfsverzamelpand 'The rock' aan de Atoomweg 6B stroomt razendsnel vol. Inmiddels is al 80 procent van het pand verhuurd. Het markante pand zit op bedrijventerrein Hoendiep.

 • Economie

  02 SEPTEMBER 2016

  Syncom, genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs: ‘We zijn supertrots op ons bedrijf’

  Op de Zernike Campus Groningen staan diverse bedrijven met sterke wortels in de wetenschap. Zo ook Syncom, een van de vijf stad-Groninger genomineerden voor de Groninger Ondernemingsprijs. Het bedrijf is gespecialiseerd in organische chemie en vormt als het ware één groot laboratorium waar 105 internationale wetenschappers werken. Bijna alle farmaceutische reuzen, zoals Bayer en Pfizer, laten hier deelonderzoeken uitvoeren voor hun producten. Dat leidt niet zelden tot nieuwe patenten.

 • Economie

  31 AUGUSTUS 2016

  Vliegveld Eelde wordt ‘logistiek partner’ van Donar; spelers vliegen voortaan vanaf Eelde

  Groningen Airport Eelde en basketbalclub Donar hebben de handen ineen geslagen. De spelers van Donar vliegen vanaf eind september vanaf Eelde naar alle Europese uitwedstrijden.  Door de dagelijkse verbinding met hub Kopenhagen kunnen de spelers vanaf Eelde naar elke wedstrijdstad in Europa vliegen.

 • Economie

  31 AUGUSTUS 2016

  Drie stad-Groningse bedrijven in finale ‘Vitaalste Bedrijf ’

  Drie bedrijven uit de stad Groningen zijn in de race voor de titel ‘Vitaalste bedrijf van Groningen’. Het gaat om NORISK IT Groep, ProCare en PerkinElmer. Olympisch zwemkampioen Pieter van den Hoogenband maakt woensdag 7 september bekend welke ondernemer uit de provincie Groningen er het beste in slaagt zijn medewerkers gezond te houden.

 • Economie

  30 AUGUSTUS 2016

  Ondernemersfonds zoekt 'projecten die Stad echt verder brengen' (mét video)

  Ondernemers of ondernemersorganisaties die mooie ideeën hebben voor projecten die de stad verder kunnen brengen, kunnen een beroep doen op het Fonds Ondernemend Groningen. "Wanneer het gaat om projecten die goed zijn  voor de economie van Groningen, en die gedragen worden door ondernemers, dan willen we graag kijken of we bij kunnen dragen aan de financiering er van."

 • Economie

  30 AUGUSTUS 2016

  Themaplein Aardbevingsbestendig en Duurzaam Bouwen op de Promotiedagen krijgt vorm

  Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar op het Themaplein Aardbevingsbestendig en Duurzaam Bouwen op de Promotiedagen in november. Dit vakgerichte themaplein voor de bouw en toelevering is een presentatie- en ontmoetingsplek voor iedereen die zich bezighoudt met aardbevingsbestendig en duurzaam bouwen.

 • Economie

  29 AUGUSTUS 2016

  Genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs: Voys gaat skyhigh

  Het Groningse Voys heeft gezorgd voor een revolutie in het zakelijk telefoneren: de logge, fysieke telefooncentrales de deur uit en bellen via de cloud! En met de Voys App op je mobiel heb je de functies van een telefooncentrale altijd bij de hand. Meer dan 13.000 ondernemers kennen inmiddels de voordelen die Voys biedt. ‘We hebben nu 1,5% marktaandeel’, zegt oprichter/directeur Mark Vletter, ‘dus er is nog heel veel te winnen.’

 • Economie

  29 AUGUSTUS 2016

  MKB ondernemersavond op 28 september in Hanze Plaza: ‘Gun jezelf een Netwerk’

  De MKB Ondernemersavond op 28 september a.s. staat helemaal in het teken van zakelijk netwerken. Onder het motto ‘Gun jezelf een Netwerk’ gaat Gertien Beijering, eigenaar van deGunfactorVerhoger, in haar presentatie in op de rol die je als persoon speelt in het proces van het op de juiste wijze overbrengen van je boodschap en het vergroten van de gunfactor om uiteindelijk te komen tot een samenwerking.

 • Economie

  22 AUGUSTUS 2016

  Genomineerd voor Groninger Ondernemingsprijs: NNZ pakt de wereld in

  Bij multinationals denk je meestal aan de Randstad. Terwijl stad Groningen ook haar multinationals kent! Neem NNZ bv dat tientallen vestigingen over de hele wereld telt. Het familiebedrijf begon in 1922, toen nog voluit Noord Nederlandse Zakkenhandel geheten, als producent van jute zakken. De jute is gebleven, maar daarnaast heeft NNZ zich ook gespecialiseerd in kunststof verpakkingen voor AGF-(aardappelen, groenten en fruit), food-, feed-, chemische én bouwproducten.

 • Economie

  18 AUGUSTUS 2016

  Aanmelden laatste ronde Nieuwbouw-innovatieregeling Groninger ondernemers aardbevingsbestendig bouwen

  De Nieuwbouw-innovatieregeling biedt ondernemers, ontwerpers en aandragers van innovatieve oplossingen de kans om hun innovatie verder te onderzoeken. In september gaat de derde onderzoeksronde van de regeling van start. Deze richt zich op aardbevingsbestendigere gestapelde woningbouw en rijwoningen. U kunt zich nog tot 5 september 2016 aanmelden voor deelname.

 • Economie

  18 AUGUSTUS 2016

  Ondernemersdiner op Noorderzon; gemeente ontvangt gasten op 24 augustus

  De gemeente Groningen heeft het initiatief genomen tot een Ondernemersdiner tijdens Noorderzon.

 • Economie

  10 AUGUSTUS 2016

  Groningen zichtbaar op pier in Southend

  Vanaf vrijdag 12 augustus is Groningen zichtbaar op de pier in het Engelse Southend in de vorm van een Cultural Beach Hut. In opdracht van de gemeente Southend Borough zijn tien beachhutten op de pier geplaatst. Deze hutten zullen het hele jaar blijven staan en vertegenwoordigen een culturele activiteit of uitstapje in Southend. Op vrijdag 12 augustus worden tien Cultural Beach Huts gepresenteerd op de pier van Southend tijdens de opening van de expositie Wish You Were Here.

 • Economie

  08 AUGUSTUS 2016

  SMC050 op 29 augustus over Facebook advertising

  De volgende SMC050 op maandag 29 augustus staat helemaal in het teken van Facebook advertising, met sprekers van Radyus, Storm Digital en Catawiki. Er kan ZO ontzettend veel met Facebook advertising: wil je alles weten over bijvoorbeeld: Custom audiences, Lookalike audiences, Facebook pixels, Audience Insights en Instagram adverteren? Tot-op-de-centimeter relevante doelgroepen je verhaal kunnen vertellen voor een appel-en-een-ei?

 • Economie

  04 AUGUSTUS 2016

  Groningen krijgt drie nieuwe internationale reclamespotjes

  Er komen drie internationale reclamespotjes over Groningen. De commercials zijn opgenomen in het Groninger Museum, het Nationaal Park Lauwersoog en de Wadden. Opdrachtgever voor de filmpjes is Marketing Groningen, die in Groningen de toeristische campagne voert onder de naam ‘Er gaat niets boven Groningen’.

 • Economie

  03 AUGUSTUS 2016

  Camping Stadspark draait goed seizoen: ‘Elk weekend vrijwel vol’

  Jan-Willem Swieter, beheerder van Camping Stadpark, is tevreden over hoe het hoogseizoen tot nu toe verloopt. “We hebben altijd te maken met veel wisselingen, typisch voor een stadscamping, maar in de weekenden staan we nu steeds bijna tot de randen toe vol. En ook op afgelopen dinsdag, vaak de rustigste dag van de week, had ik nog maar 30 van de 112 stroomaansluitingen vrij. Dus het is tot nog toe een prima seizoen.”

 • Economie

  30 JULI 2016

  Infoversum heet vanaf nu DOT

  Het Infoversum gaat vanaf nu DOT heten. De nieuwe eigenaren van het fulldome-theater bedachten de naam zelf, ook al kregen ze tientallen suggesties binnen. Bos & Bos Catering nam afgelopen maand het failliete theater over. Ze willen er een restaurant en congrescentrum van gaan maken. Ze hadden echter nog geen naam voor het nieuwe concept en vroegen Groningers op om mee te denken.

 • Economie

  25 JULI 2016

  Pasèl heeft volgens AD opnieuw beste haring van Stad

  Volgens de jaarlijkse haringtest van het Algemeen Dagblad verkoopt vishandel Pasèl in winkelcentrum Paddepoel opnieuw de beste haring van Groningen.

 • Economie

  21 JULI 2016

  Max Westerman komt dag na Amerikaanse verkiezingen naar Promotiedagen in Groningen

  Voormalig Amerika-correspondent Max Westerman komt een dag na de Amerikaanse presidentsverkiezingen naar Groningen om de uitslag te bespreken. De journalist en Amerika-kenner is tijdens de Promotiedagen voor het Bedrijfsleven Noord-Nederland gestrikt voor een speciale editie van Business-Wise.

 • Economie

  20 JULI 2016

  Inkoopbeleid gemeente Groningen onderzocht: 58% van de inkoop naar regionale MKB

  Uit onderzoek van het Lectoraat Inkoopmanagement van de Hanzehogeschool blijkt dat bijna 60% van alle inkopen van de gemeente Groningen gedaan wordt bij het regionale MKB. Hiermee geeft de gemeente daadwerkelijk invulling aan een belangrijke doelstelling van haar inkoopbeleid, namelijk het versterken van de lokale economie door zo veel mogelijk van de inkopen terecht te laten komen in onze eigen regio.

 • Economie

  18 JULI 2016

  Save the date: 13 oktober grootste Vastgoedsymposium van Noord-Nederland in MartiniPlaza

  Op donderdag 13 oktober vindt weer het grootste Vastgoedsymposium van Noord-Nederland plaats. Studievereniging Villa '96 organiseert het symposium dit jaar samen met Stichting Vastgoedrapportage Groningen|Assen  met als thema “Future Real Estate”. Deze samenwerking heeft geleid tot een nieuwe opzet van het symposium, met lezingen en workshops verdeeld over een ochtend- en middagprogramma.

 • Economie

  15 JULI 2016

  Hornbach Groningen rolt vernieuwend keuken-concept uit

  Het filiaal van Hornbach in Groningen is nu aangevuld met een Badkamer Keuken Center (BKC). Men kan er complete keukens ontwerpen en uitwerken, waarna Hornbach vervolgens de gehele planning en montage, geheel of gedeeltelijk, regelt.

 • Economie

  14 JULI 2016

  The Rock: nieuwe MKB-community aan de Atoomweg 6b

  The Rock aan de Atoomweg 6b op bedrijventerrein Hoendiep is het nieuwe onderkomen van het OTP, Onderneem ‘t, Master of Workflow en De Technologie Cooperatie, de paraplu waaronder onder meer Trics Media en PTA-Security gezamenlijk naar buiten treden. De ondernemers kennen elkaar als vaste huurders van Seats2Meet Groningen en hebben heel bewust gekozen voor een gezamenlijke nieuwe locatie. “In eerste instantie krijg je de vervelende boodschap dat we moesten verhuizen, maar dat bleek te leiden tot steeds meer ideeën over wat we samen kunnen doen. Het ging uiteindelijk veel meer over business en ondernemerschap dan over de vierkante meters”, zegt Klaar Zegers van Onderneem ‘t.

 • Economie

  12 JULI 2016

  Provincie en gemeente Groningen: ‘Extra geld voor cultuur is ook goed voor Groningse economie’

  ‘Cultuur is belangrijk voor de economie: het is een belangrijke vestigingsfactor voor de provincie Groningen. Wij hebben van diverse bedrijven gehoord dat ze voor vestiging in Groningen hebben gekozen mede vanwege het gevarieerde culturele aanbod. Ook dat is voor ons een reden om extra te investeren in cultuur'. Dat betoogden dinsdagmiddag de Groningse gedeputeerde voor cultuur Fleur Gräper ( op de foto rechts) en de Groningse wethouder voor cultuur Paul de Rook (midden). Zij presenteerden voor het eerst gezamenlijk een nota van Stad en provincie Groningen over de cultuur.

 • Economie

  08 JULI 2016

  Groningse ondernemer Joshua Valkenier neemt het op tegen directeuren van Dopper en Leapp

  Joshua Valkenier gaat de komende maanden bij de grootste ondernemersverkiezingen van ons land de strijd aan tegen de directeuren van onder andere Leapp en Dopper. Valkenier, directeur van Defibrion in Groningen, is samen met tien andere ondernemers genomineerd voor de titel van Emerging Entrepreneur of the Year 2016. Die verkiezing wordt georganiseerd door Ernst & Young.

 • Economie

  08 JULI 2016

  Nieuw initiatief ‘Van Hulley’: gediplomeerde vrouwen stap verder helpen door speeddaten met 'bedrijfsleven'

  Kapster. Programmeur. Cateraar. Marketeer. De ambitie van de vrouwen van Van Hulley loopt uiteen. En precies daarom organiseert deze sociale onderneming in samenwerking met de gemeente Groningen en recruitmentbureau Queenfishers speeddates met mensen die deze vrouwen verder kunnen helpen om hun ambitie waar te maken. Ondernemers, organisaties en bedrijven zijn bovendien vrijdag 8 juli -vandaag - om 17.00 u van harte uitgenodigd op de speciale netwerkborrel om te kijken hoe zij deze vrouwen kunnen ondersteunen, maar ook om zelf iets te leren. 

 • Economie

  07 JULI 2016

  Achtergrond: Groningse ondernemers laten steeds meer van zich horen

  Groningse (online-) ondernemers laten steeds meer van zich horen. Letterlijk. Want op bijstaande foto is te zien hoe Ben Woldring gistermorgen de beurs in Amsterdam opende door een knappe slag op de gong. Behalve Woldring heeft de internet-revolutie in 20 jaar tijd nog veel meer landelijk opererende Groningse ondernemers en bedrijven opgeleverd. De tijd is echt voorbij dat Groningen achter liep.

 • Economie

  06 JULI 2016

  Nieuw reclamebeleid gemeente Groningen: reageren kan tot 20 juli

  Het college van B en W werkt aan een voorstel om het reclamebeleid aan te passen. Nieuw is onder meer het feit dat de gemeente wil overleggen met ondernemersorganisaties over een concrete invulling van wensen. Voor individuele ondernemers is er straks meer keuzevrijheid in reclame-uitingen, aldus B en W. Voor wie het aangaat: iedereen kan reageren, tot 20 juli.

 • Economie

  05 JULI 2016

  HEMA in Herestraat start workshop voor Groningse scholieren: geef je agenda je eigen stijl

  Dinsdag 19 juli a.s. organiseert HEMA in haar filiaal aan de Herestraat in Groningen drie DIY (Do It Yourself) workshops voor Groningse scholieren. Het warenhuis organiseert de workshops speciaal voor jongeren uit de regio om hen te inspireren tot originele customize-ideeën voor hun agenda voor aankomend schooljaar.

 • Economie

  30 JUNI 2016

  Enorme belangstelling Groninger ondernemers voor start Retail Academy

  De Retail Academy in Groningen is gisteravond van start gegaan. Dat is een voorziening waar ondernemers uit Groningen kennis en informatie kunnen opdoen. Het is de bedoeling dat de Retail Academy regelmatig thema bijeenkomsten organiseert over actuele onderwerpen.

 • Economie

  28 JUNI 2016

  Groningen City Club organiseert bijeenkomst over ‘Mengvormen in 050 tussen Horeca en Retail’.

  Er zijn steeds meer bedrijven, ook in Groningen, die activiteiten gaan combineren die vroeger strikt gescheiden waren. Deze vermenging van functies (horeca, retail, dienstverlening) kent inmiddels vele initiatieven en experimenten. Dat is het thema van een bijeenkomst die de Groningen City Club organiseert op maandagmorgen 4 juli vanaf elf uur.

 • Economie

  20 JUNI 2016

  ‘Overleven in de Retail!’: kick-off van de Groninger Retail Academy op 29 juni

  Op 29 juni is de eerste bijeenkomst van de Groninger Retail Academy in het Infrahuis aan de Leonard Springerlaan. Thema van de avond is ‘Overleven in de Retail!’. Tijdens een inspirerende sessie zal de organisatie OMDENKEN de aanwezigen alles uitleggen over een andere manier van denken.  Het is een ultieme mix van theater, cabaret en voordracht. Voor de ondernemers in de stad Groningen zijn alle bijeenkomsten van de Groninger Retail Academy volledig kosteloos. Wel is het noodzakelijk dat u zich vooraf aanmeldt.

 • Economie

  20 JUNI 2016

  ‘Succesvol ZZP’en’ op 6 juli in MartiniPlaza: evenement voor zzp’ers over klanten vinden en samenwerken

  Het aantal zzp’ers neemt nog altijd gestaag toe. Speciaal voor deze groep ondernemers organiseert de Kamer van Koophandel samen met partners op 6 juli het zzp-event ‘Succesvol ZZP’en’ in Groningen. Tijdens een doorlopend programma van 12.30 tot 18.00 uur kunnen ondernemers in MartiniPlaza presentaties bijwonen, de informatiemarkt bezoeken en netwerken met collega-ondernemers. Het zzp-event is gratis toegankelijk.

 • Economie

  17 JUNI 2016

  Eerste stap gezet naar één noordelijk belastingkantoor

  Het college van B&W van de gemeente Groningen en de dagelijks besturen van de drie noordelijke waterschappen hebben besloten van start te willen gaan met een noordelijk belastingkantoor voor de heffing van lokale belastingen. Als ook de algemeen besturen van de waterschappen Hunze en Aa’s, Noorderzijlvest en Wetterskip Fryslân op 6 en 12 juli ‘ja’ zeggen, is de oprichting daarvan een feit. Het kantoor zal op z’n vroegst medio 2017 operationeel zijn.

 • Economie

  15 JUNI 2016

  Groningse hoogleraar RUG: "Fysieke winkels hebben zeker nog toekomst"

  Fysieke winkels hoeven niet te vrezen dat het online shoppen hen overbodig zal maken. Er is zeker toekomst, al moeten de ondernemers wel zorgen voor zoveel mogelijk beleving, zo meldt een Groningse hoogleraar Retail Marketing.

 • Economie

  14 JUNI 2016

  Opgeweckt Noord Verpakkingsvrij gaat sluiten - Binnenkort opheffingsuitverkoop

  Opgeweckt Noord, de eerste verpakkingsvrije winkel van Groningen, gaat sluiten. Dit nieuws komt voor zeer velen als een grote verrassing. De start van de winkel zorgde voor een vloedgolf aan publiciteit. Maar tot groot verdriet van de initiatiefnemers is het toch niet gelukt. De winkel sluit per 1 juli. Op Facebook leggen de initiatiefnemers van dé winkel gericht op duurzaam boodschappen doen uit waarom het toch niet gelukt is:

 • Economie

  13 JUNI 2016

  Marquant Department in de Oude Boteringestraat trekt klanten van heinde en verre

  ’De Oude Boteringestraat is een mooie straat met veel unieke en diverse winkels. Er zijn veel onderlinge contacten tussen de bedrijven, al zou dat nog wel wat beter kunnen, om samen nog wat meer activiteiten te organiseren. Wij zijn daarom bezig om een straatvereniging op te zetten. ‘Willem en Inge van Dijken, die dit betogen in het blad CityScoop van de Groningen City Club, zijn nu zeven jaar eigenaar van Marquant Department, een kledingwinkel voor vrouwen.  Het bedrijf is gevestigd precies naast de al veel langer - veertig jaar -  bestaande herenmodezaak van Marquant dat in september vorig jaar werd verkocht.

 • Economie

  10 JUNI 2016

  Ondernemers: ‘Samenwerking goed voor Haren én voor Groningen’

  "Het zou verstandig zijn wanneer bestuurders durven te kiezen voor samenwerking tussen Groningen en Haren. Dat zou goed zijn voor Haren én voor Groningen, ieder met zijn eigen problematiek. Persoonlijk leef ik al jaren zowel in Haren als in Groningen en ik denk dat het goed is voor het gehele Noorden wanneer er een kans is om een gemeente te vormen met 225.000 inwoners." Dat zegt de voorzitter van ondernemersorganisatie VBGW Klaas Holtman in de nieuwsbrief van deze ondernemersorganisatie, de Vereniging Bedrijven Groningen West.

 • Economie

  09 JUNI 2016

  Nordique en JCC slaan handen ineen; nieuwe site moet online zichtbaarheid verbeteren

  Internetbureau Nordique is de komende drie jaar preferred supplier van de Jongeren Commercieele Club Groningen (JCC). Resultaat van die samenwerking is een nieuwe website, die de vereniging online beter zichtbaar moet maken. Zo moeten  potentiële leden beter en sneller zien waar de JCC voor staat, als één van de grootste netwerkclubs voor jongeren. Daarnaast moet de nieuwe site de eigen leden ook beter gaan bedienen.

 • Economie

  08 JUNI 2016

  Verf- en kunstenaarszaak Bossina is failliet

  Bossina Verf en Behang op de punt van de Pottebakkersrijge en de Westerhavenstraat is failliet. De huidige ondernemer ziet volgens het Dagblad van het Noorden geen toekomst meer in de verfzaak, die zich de laatste jaren ook toelegde op kunstenaarsbenodigdheden en artikelen voor de grafische sector.

 • Economie

  03 JUNI 2016

  Ondernemersvoordeeldag bij Staples: dinsdag 9 juni aan de Kielerbocht

  Donderdag 9 juni is het Ondernemersvoordeeldag bij Staples. In alle vestigingen - dus ook in de Groningse vestiging aan de Kielerbocht 11 - zijn er dan interessante productdemonstraties, verzorgd door ondernemers uit de regio.

 • Economie

  30 MEI 2016

  Virol uitgeroepen tot winnaar in de Afvalverwerkingsbranche 2016

  Het in Scheemda gevestigde bedrijf Virol is winnaar geworden van de Nationale Business Succes Award in de categorie Afvalverwerkingsbranche. Deze award wordt jaarlijks uitgereikt aan succesvolle bedrijven in specifieke branches in Nederland.  Virol heeft zich in de loop van de tijd ontwikkeld tot toonaangevend bedrijf op het gebied van afvalverwerking, met een zeer sterke positionering en wordt als een van de beste bedrijven op dit gebied gezien, aldus het NBSA.

 • Economie

  30 MEI 2016

  En zo ziet de nieuwe Rietschans aan het Paterswoldse Meer er straks uit:

  Herberg De Rietschans aan de Meerweg is letterlijk uit de eigen as aan het herrijzen. Dat is te danken aan twee Groningse horeca-ondernemers, Fred Dalebout en Frans Kappenburg.

 • Economie

  25 MEI 2016

  Welke studenten vormen het beste HBO–marketingteam van Groningen, Nederland en Vlaanderen? Morgen uitslag HBO Talentenprijs 2016

  Donderdag 26 mei – morgen – begint een nieuwe editie van de HBO-Talentenprijs op de Hanzehogeschool Groningen. Een dag waar verschillende studenten, docenten, juryleden en mensen uit het bedrijfsleven uit heel Nederland en Vlaanderen aanwezig zijn. Het evenement wordt nu voor de zevende keer georganiseerd door studenten, waarbij elk jaar wordt afgewisseld tussen het Instituut voor Marketing Management en het Instituut Financieel Economisch Management.

 • Economie

  25 MEI 2016

  Jonge Groningse start-ups in de prijzen: veelbelovende onderwijs-app en slimme drone voor de landbouw

  In een spannende finale won Jan Kuipers met zijn startup Mr. Chadd gisteravond de Anner Award. Wilco Stollenga van AgriFly won de publieksprijs. Beide studentondernemers studeren aan de Hanzehogeschool Groningen. Dat meldt het Groningen Center of Entrepreneurship Value050.

 • Economie

  19 MEI 2016

  De kogel is door de kerk: Topshelf komt in pand V&D

  Het gerucht ging al langer, maar nu is het definitief: sportwinkelketen Topshelf vestigt zich in het voormalige pand van de V&D op de Grote Markt. Het is de bedoeling dat Topshelf al komend najaar de deuren opent.

 • Economie

  18 MEI 2016

  Feestelijke opening fraai opgeknapte Piccardthofplas en Schweitzerlaan op 3 juni voor ondernemers VBGW

  Vrijdag 3 juni is er een klein feestje van de ondernemers van de VBGW met de gemeente Groningen en Natuurmonumenten en de ondernemers van VBGW. Dan heffen zij samen graag het glas op een opmerkelijke  revitalisering op Corpus den Hoorn.

 • Economie

  18 MEI 2016

  Bedrijventerrein Kranenburg aantrekkelijker voor jong talent; bijzondere bijeenkomsten op 16 en 23 juni

  De HR werkgroep op bedrijventerrein Kranenburg organiseert diverse bijeenkomsten en acties om het terrein aantrekkelijk te maken voor jong talent. Dat meldt ondernemersvereniging VBGW.

 • Economie

  13 MEI 2016

  Life Cooperative zet het Noorden op de kaart voor nieuw talent

  De Life Cooperative heeft het innovatieve Noorden op de kaart gezet tijdens het BCF Career Event in de Amsterdamse RAI. De Groningse LifeScience en MedTech coöperatie werd op de carrièrebeurs  vertegenwoordigd door Syncom, Innocore, ABL en Polyganics. De bedrijven bezochten het BCF Career Event met het doel in contact te komen met potentiële nieuwe medewerkers. Uit de reacties bleek dat het noordelijk MKB in de smaak viel bij het jonge talent.

 • Economie

  13 MEI 2016

  Ondernemers Oude kijk in ’t Jatstraat organiseren morgen 'Eerste Groninger Bonenfestival'

  Ondernemers uit de Oude Kijk in’t Jatstraat zijn betrokken bij de organisatie van een uniek ‘Bionenfestival’ in Groningen. Ze doen dat samen met de Ommelander Markt.

 • Economie

  10 MEI 2016

  Gronings talent gezocht op het gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap

  Talent uit Groningen kan dit jaar wederom in de talentenexpositie op www.cityoftalent.nl/expo laten zien waarin zij uitblinken. Talenten op het gebied van kunst, muziek, sport, wetenschap en ondernemerschap kunnen met elkaar de strijd aangaan voor de winst van de ‘Gouden Like’ en een mini-expositieruimte in het Groninger Museum. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens De Nacht van Kunst & Wetenschap op zaterdag 4 juni 2016.

 • Economie

  10 MEI 2016

  Modeshow van Fashion & Styling Noorderpoortcollege in Martiniplaza

  Op dinsdag 31 mei presenteren studenten Fashion & Styling van Noorderpoort Business & Administratie hun creaties tijdens de modeshow Dare to Create 2016. Deze show wordt voor de tweede keer georganiseerd in Martiniplaza.

 • Economie

  04 MEI 2016

  Groningse ondernemers gezocht om Nacht van de Mode nog grootser te maken

  De organisatie voor de tweede editie van de Nacht van de Mode is al weer vol aan de gang!  Dit jaar wordt er weer groots uitgepakt en hoe mooi zou het zijn als alle mode gerelateerde ondernemingen van de binnenstad meedoen, zodat er nog meer reuring ontstaat en de Nacht van de Mode uitgroeit tot één van de belangrijkste mode-evenementen van Noord-Nederland, zo meldt Iris de Vries namens de Organisatie Nacht van de Mode.

 • Economie

  02 MEI 2016

  Gronings reclamebureau: van studentenkamer tot Unicef en Coolcat

  Hij begon vijf jaar geleden op zijn 21ste in een studentenkamer met een reclamebureau in Groningen. En nu is het bedrijf van Bennie Bus - Brandreclame - uitgegroeid tot een bedrijf met zeer gerenommeerde klanten. Zijn bureau nam onlangs een nieuw kantoor in gebruik in de Euroborg.

 • Economie

  28 APRIL 2016

  Groningse studenten starten ‘verrassingsrestaurant’: eten op onbekende plek via ‘DineOn’

  Twee studenten aan de Rijksuniversiteit Groningen hebben een geheel nieuw horeca-concept ontwikkeld, waar men een driegangen verrassingsmenu kan reserveren. De initiatiefnemers gaan echter niet zelf koken, maar regelen een plek in een van de vele goede restaurants die Groningen rijk is. Je weet van te voren dus niet waar je eet en wat je eet.

 • Economie

  26 APRIL 2016

  Gronings bedrijf Progress Events: eerste rondvaartboot op waterstof

  Duurzaam en innovatief: dat kan zeker gezegd worden van de nieuwe rondvaartboot van het Groningse bedrijf Progress Events BV. Dit bedrijf, gevestigd aan de Turfsingel, gaat varen met de eerste rondvaartboot op waterstof in Noord-Nederland.

 • Economie

  25 APRIL 2016

  Geslaagd bezoek Oostenrijkse staalbouwers aan CIG Architecture aan de Osloweg

  Afgelopen vrijdag bracht een delegatie van Oostenrijkse staalondernemers een bezoek aan CIG / CIG Architecture aan de Osloweg. De Oostenrijkers waren zeer enthousiast over de presentatie van de vele prestigieuze architectuurprojecten die met Gronings  vakmanschap zijn gerealiseerd. Wybren Terpstra van CIG: “CIG Architecture bestaat nu 10 jaar. Met het toepassen van de kennis en know-how die we van oudsher hebben op maritiem gebied is CIG Architecture in de loop van de jaren uitgegroeid tot een succesvolle wereldspeler op het gebied van complexe 3D staalbouw. Mooie voorbeelden in Nederland zijn het station Arnhem, dat diverse prijzen in de wacht heeft gesleept, en het stalen dak van het Infoversum hier in Groningen.”

 • Economie

  25 APRIL 2016

  Nieuwe manier van marketing bij Hooghoudt: Comedy en Cocktails

  Hooghoudt heeft een nieuwe manier van marketing ontwikkeld: cabaret en cocktails. Komende vrijdag 29 april is iedereen welkom bij dit Groningse bedrijf voor een ‘Comedy Night’.

 • Economie

  22 APRIL 2016

  ‘Django Girls’ in The Big Building: workshop programmeren voor meisjes en vrouwen

  Devhouse Spindle in The Big Building is morgen, 23 april, gastheer van Django Girls. Het OTP organiseert in samenwerking met Reindert-Jan Ekker van Django Girls Groningen deze ééndaagse workshop programmeren voor vrouwen en meisjes. Door hen zelf te laten ervaren hoe leuk ICT is, wil het OTP meer vrouwen en meiden motiveren om te kiezen voor deze sector. De workshop is gratis en wordt mogelijk gemaakt door Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, Voys en het OTP.

 • Economie Innovatie

  21 APRIL 2016

  Avebe en RUG praten over Innovatiecentrum op Zernike Campus; 100 extra banen naar Groningen

  Avebe en de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) onderzoeken gezamenlijk de mogelijkheid voor de huisvesting van het Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus in de stad Groningen. Dit Innovatiecentrum omvat alle marketing en R&D faciliteiten van Avebe en is nu gehuisvest in Veendam en in Foxhol. Dat meldt AVEBE op haar website.

 • Economie

  21 APRIL 2016

  Impuls voor wijkmarkt op woensdag in Paddepoel: nieuwe ondernemers benaderd

  De winkeliersvereniging Paddepoel en de gemeente Groningen willen de wijkmarkt in Paddepoel een stevige boost geven. De afgelopen periode is het aantal kramen op de markt flink teruggelopen. Een aantal marktondernemers en de winkeliersvereniging gaat nu gezamenlijk de wijkmarkt opnieuw starten.

 • Economie

  21 APRIL 2016

  Noorse delegatie bezoekt Groningen, Assen, Emmen en Leeuwarden voor Europese samenwerking

  Een delegatie uit Zuid-Noorwegen is vanmiddag in Groningen gearriveerd voor een 3-daags bezoek aan de vier grote noordelijke steden. Ze werden door vertegenwoordigers van de gemeenten ontvangen in het International Welcome Center Northern Netherlands aan het Zuiderdiep. Doel van het bezoek is de mogelijkheden te onderzoeken voor samenwerking tussen Noord-Nederland en Zuid-Noorwegen in Europese projecten. Thema’s die daarbij centraal staan zijn Energie, Water en ICT-startups.

 • Economie

  20 APRIL 2016

  Creatief onderweg 2.0: ‘de broedplaats voor ondernemerschap en creatief talent’

  Op 27 mei organiseert het Alfa-college in de Mediacentrale de derde editie van Creatief Onderweg, de broedplaats voor ondernemerschap en creatief talent. Studenten van de opleidingen Multi Media Design en Mode Maatkleding presenteren zich met pitches op het grote podium, studenten van de commerciële opleidingen tonen de resultaten van een Social Lab, er zijn workshops en op de beursvloer heeft u de tijd om in contact te komen met studenten, docenten en andere ondernemers. Daarnaast laat Creatief Onderweg bijvoorbeeld zien hoe studenten kunnen helpen met de ontwikkeling van een app en hoe bedrijven een opdracht of onderzoek uit kunnen zetten bij een van de projectbureaus.

 • Economie

  19 APRIL 2016

  Kennisbijeenkomst Wet Werk en Zekerheid door BENK Advocaten op 26 april

  Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar voor de Kennisbijeenkomst WWZ op 26 april die BENK Advocaten organiseert in het Hampshire Hotel Plaza. Onder leiding van mr. B.F.M. Kievitsbosch en mr. L.G. van Dijk worden ervaringen uitgewisseld over de gevolgen van de WWZ, waarvan de laatste wijzigingen per 1 januari van dit jaar zijn doorgevoerd. Waar bent u tegen aan gelopen? Hoe gaan rechters om met de nieuwe wet? Waar zitten valkuilen of in elk geval aandachtspunten voor werkgevers?

 • Economie Bereikbaarheid

  18 APRIL 2016

  Complete make-over voor luchthavenrestaurant op Groningen Airport Eelde (VIDEO)

  "Het behoud van de luchthaven is noodzakelijk voor een goed ondernemersklimaat. Wij geloven hierin, en dat is precies de reden waarom wij hebben geïnvesteerd.” Dat zei donderdagmiddag Renske Bos, eigenaresse van het nieuwe luchthavenrestaurant Bites & Flights op Eelde. Dat restaurant heeft een totale en complete make-over ondergaan.

 • Economie

  18 APRIL 2016

  Fabrieksverkoop Hunkemöller-ondermode in Martiniplaza

  Martiniplaza in Groningen heeft in mei een voor dit complex tamelijk ongebruikelijk evenement: een Fabrieksverkoop van Hunkemöller.

 • Economie

  18 APRIL 2016

  Gronings bureau 212 Fahrenheit genomineerd voor European Design Award

  Voor het tweede jaar op rij is 212 Fahrenheit, gevestigd aan de Noorderhaven, genomineerd voor een European Design Award, met het project 'Verhalen om nooit te vergeten' in opdracht van Stichting Oude Groninger Kerken. De opdracht: hoe brengen we de Joodse gemeenschap weer tot leven in de synagoge van Appingedam? 212 Fahrenheit bedacht, ontwierp en maakte een bijzondere boekenkast met 56 unieke boeken die allemaal het persoonlijke verhaal vertellen van de vroegere Joodse bewoners van Appingedam.

 • Economie

  17 APRIL 2016

  Jongste kroeg-eigenaresse van Groningen gaat 'viral': 40.938 personen bereikt

  Aileen Meijer is de jongste eigenaresse van een kroeg in Groningen. Vrijdag werd door de www.gic.nl gemeld dat de 22-jarige onderneemster het bruine café De Klikspaan in de Rabenhauptstraat heeft overgenomen. Dat bericht bereikte via Facebook maar liefst 40.938 personen (!),en kreeg maar liefst 321 likes. Nu maar hopen dat veel van die mensen ook even bij haar op bezoek komen, dan maakt Aileen Meijer een vliegende start. Met dank aan haar zus, die het persbericht maakte: die heeft wel een Belgisch biertje verdiend!

 • Economie

  15 APRIL 2016

  Century Autogroep Groningen neemt Schadenet Keizer Emmen over

  Century Autogroep neemt met ingang van 15 april 2016 Schadenet Keizer Emmen over van de huidige eigenaar de heer Renkema. De overname betekent voor Century, naast de al bestaande Schadenet vestigingen in Assen en Groningen, de toevoeging van een derde schadeherstelbedrijf aan de groep.


   

 • Economie

  15 APRIL 2016

  Groninger Ondernemingsprijs: aanmelden kan weer! (VIDEO)

  Aanmelden kan weer voor de Groninger Ondernemingsprijs, waarvan de finale is op donderdagavond 24 november. Lees hieronder hoe men zich kan aanmelden !

 • Economie

  14 APRIL 2016

  Groningse Pijper Media groeit als kool: opnieuw bladen overgenomen van Sanoma

  Het Groningse bedrijf Pijper Media ontwikkelt zich steeds meer tot een toonaangevende uitgever van landelijk bekende tijdschriften. Vandaar werd bekend dat Pijper Media de tijdschriften Beau Monde, Happy in Shape en Marie Claire overneemt van Sanoma.

 • Economie

  13 APRIL 2016

  Nieuw platform “Zelf aan het Werk’ selecteert kandidaten voor Groninger ondernemers op basis van talent en passie

  Groningen is de eerste stad in Nederland waar een nieuw ontwikkeld, veelbelovend ‘Top Talent platform’ uitvoerig zal worden getest. Het bijzondere van dit platform  is dat mensen er worden geselecteerd niet uitsluitend op basis van hun competentie, maar vooral ook op basis van hun passie en gedrevenheid. Ze moeten daarvoor een zogenaamd ‘Slim CV’ invullen, een combinatie van een persoonlijke beschrijving, werk- en leerervaring en testuitslagen.  

 • Economie

  12 APRIL 2016

  V&D sluit vrijdag definitief de deuren

  De deuren van de V&D aan de Grote Markt gaan nu toch écht bijna definitief dicht. Vrijdagmiddag om 13.00 uur sluiten de deuren van het failliete warenhuis voor altijd.

 • Economie

  12 APRIL 2016

  Economic Board Groningen wil nieuwe bedrijfsvestigingen naar Noord-Groningen halen

  Economic Board Groningen (EBG) zet in op het naar Noord-Groningen halen van nieuwe bedrijfsvestigingen. EBG heeft daarvoor speciaal een acquisitiemanager aangesteld, Elwin Ter Horst (38).

 • Economie

  11 APRIL 2016

  David Bowie-tentoonstelling leverde Groningse winkels en horeca miljoenenimpuls op

  De tentoonstelling “David Bowie Is” was niet alleen heel goed voor de reputatie van de stad Groningen, maar ook voor de economie van Groningen. Dat meldt Marketing Groningen.

 • Economie

  10 APRIL 2016

  Hanzehogeschool reikt prijzen uit voor beste profielwerkstukken over Healthy Ageing

  Het Centre of Expertise Healthy Ageing van de Hanzehogeschool Groningen heeft prijzen uitgereikt voor de beste havo- en vwo-profielwerkstukken op het gebied van Healthy Ageing van dit schooljaar.

 • Economie

  07 APRIL 2016

  Hans Nijland reikt Jaarprijs uit aan topstudent van Noorderpoort

  Dinsdag 12 april reikt Hans Nijland, directeur van FC Groningen, de Noorderpoort Jaarprijs uit aan een topstudent van Noorderpoort. De Noorderpoort Jaarprijs wordt voor de achttiende keer overhandigd aan een Noorderpoortstudent die opvalt door het tonen van passie, vakmanschap, betrokkenheid en/of creativiteit.

 • Economie

  07 APRIL 2016

  ‘Be Smart! Be International’: nog een paar plekken vrij op vrijdag 15 april

  Het loopt al aardig vol, maar er zijn nog een paar plaatsen vrij voor “Be Smart! Be International” op vrijdag 15 april. Het event over alle ins en outs rondom internationaal zaken doen kent een top ranking aan sprekers en inhoudelijke workshops en heeft als leuke extra dat het plaatsvindt op het TT Circuit in Assen tijdens de kwalificatietrainingen van het WK Superbike.

 • Economie

  07 APRIL 2016

  Kredietunie Groningen zoekt (voormalige) ondernemers ter versterking van het bestuur

  Het bestuur van Kredietunie Groningen wil graag in contact komen met een of meerdere (voormalige) ondernemers die het bestuur komen versterken. Gezien de samenstelling van het bestuur worden vrouwen specifiek uitgenodigd te reageren. Het doel van de Coöperatieve Kredietunie Groningen is het financieren van MKB-bedrijven met toekomstperspectief, waarin de banken op dit moment minder geïnteresseerd zijn.

 • Economie

  07 APRIL 2016

  Gemeente Groningen actualiseert register en benadert 16.000 vestigingen

  Vanaf deze week benadert de gemeente Groningen 16.000 vestigingen van bedrijven en instellingen voor het actualiseren van gegevens. In het Vestigingenregister houden gemeenten data bij over locatie, functies, banen, eventuele vacatures en dergelijke. Onderzoek & Statistiek voert dit onderzoek uit in opdracht van het stadsbestuur. Met een internet-vragenlijst kunnen bedrijven en instellingen hun gegevens controleren.

 • Economie

  04 APRIL 2016

  Wajongers bezoeken Albert Heijn Paddepoel in het kader van de Eerste European Employment Day

  Dinsdag 5 april ontvangt Albert Heijn in winkelcentrum Paddepoel 12 Wajongers die in aanmerking komen voor een afspraakbaan. Dit oriënteringsbezoek vindt plaats in het kader van de eerste European Employers Day die in alle EU-landen georganiseerd wordt vanuit de Europese uitkeringsorganisaties. Doel is het contact met werkgevers binnen Europa aan te halen. In Nederland doet UWV mee door werkgevers die een inclusieve arbeidsorganisatie nastreven in het zonnetje te zetten. UWV Groningen gaat de komende 2 weken meerdere werkgevers bij langs om hen te bedanken, waaronder Albert Heijn.

 • Economie

  04 APRIL 2016

  Groningse Wm Veenstra Druk en Matthijssen-Ten Have lichtreclame helpen bij naamswijziging Grontmij tot Sweco Nederland

  Advies- en ingenieursbureau Grontmij Nederland gaat na ruim een eeuw verder onder de naam Sweco Nederland. De uitvoering van de naamswijziging is de afgelopen maanden minutieus voorbereid door de communicatieafdeling van Sweco en Wm Veenstra Druk Print Sign Mail uit Groningen.

 • Economie

  30 MAART 2016

  Samenwerking Jumbo, Alfa College en Werk in Zicht biedt 25 jongeren kans te werken en leren

  Een samenwerking tussen het Alfa college, de arbeidsmarktregio Groningen (Werk in Zicht) en de Jumbo blijkt succesvol.  Er zijn 25 jongeren gaan werken en leren bij één van de 14 Jumbo vestigingen van de Jumbo/Maripaan groep in het Noorden. Dit betekent dat jongeren de kans krijgen om 4 dagen te werken en 1 dag in de week naar school te gaan. Dit is een belangrijke stap voor veel van deze jongeren, aangezien de banen in de detailhandel niet voor het oprapen liggen.

 • Economie

  30 MAART 2016

  Proef met nieuw platform voor Groningse werkzoekenden

  In een poging meer werkzoekenden met een uitkering aan een baan te helpen, is de gemeente Groningen gestart met het proefproject ‘Zelf aan het werk’.

 • Economie

  24 MAART 2016

  Duits-Nederlandse Handelsdag: 13 april in Papenburg: nieuwe kansen om zaken te doen met/bij onze buren!

  Op 13 april vindt de tweede Duits-Nederlandse Handelsdag plaats in Papenburg. Deze dag vormt een mooi platform voor Duitse en Nederlandse ondernemers om nieuwe businesskansen te onderzoeken en zakenpartners te ontmoeten

 • Economie

  22 MAART 2016

  Ondernemersvereniging en makelaar organiseren open huis Koopmansplein Ten Boer - winkelpanden

  Zaterdag 26 maart houden de ondernemersvereniging van Ten Boer en makelaar Starck van 11 tot 14 uur een open huis aan het Koopmansplein 23 in Ten Boer. Ten Boer beschikt over een prachtig, nieuw winkelcentrum waar diverse panden geheel of gedeeltelijk beschikbaar zijn of komen. Op 26 maart is iedereen welkom om de mogelijkheden om winkelruimte te huren te bespreken met de makelaar. Ook zijn vertegenwoordigers van de ondernemersvereniging en de gemeente aanwezig om vragen te beantwoorden.

 • Economie

  18 MAART 2016

  MKB ondernemersavond 20 april in Groningen met trendwatcher Gerda Jonker

  Woensdag 20 april organiseren MKB Nederland Noord met steun van de gemeente Groningen en het  Werkgevers Servicepunt een  MKB Ondernemersavond in congrescentrum Hanze Plaza, aan de Protonstraat 16. Het betreft de eerste ondernemersavond van 2016.

 • Economie

  14 MAART 2016

  De Smaak van het Noorden breidt uit: neem een kijkje in de nieuwe keuken aan de Soendastraat tijdens OpenStad

  “Wij richten ons op spraakmakende bijeenkomsten waarbij het meedenken en bedenken van bijzonder smaakvolle catering de basis is. Waar mogelijk en gewenst werken we met heerlijke lokale producten, en dit is een succesformule gebleken”, aldus Sascha Bouwknegt en Gijs Raat, eigenaren van De Smaak van het Noorden. Vanwege dit succes ging de cateraar op zoek naar meer productieruimte. Met succes: onlangs verbouwde De Smaak van het Noorden het gehele pand aan de Soendastraat 180 in Groningen en werd er een nieuw kantoor ingericht voor administratie en klantontvangst aan de Sumatralaan. 

 • Economie

  11 MAART 2016

  Hanzehogeschool Groningen investeert in digitale toekomst met Universe.IT

  “De arbeidsmarkt vraagt om meer ICT’ers dan ik momenteel kan leveren. In ons strategisch jaarplan staat dan ook dat we streven naar een verdubbeling van de instroom van ICT. Met deze samenwerkingsovereenkomst met I.Turn.IT voor het project Universe.IT investeren we gezamenlijk in de voorkant, door kinderen en zéker ook de meisjes, op de basisschool en de middelbare school op een leuke manier kennis laten maken met alle aspecten van IT en de toepassing ervan,” aldus Trijnie Faber, dean van het Instituut voor Communicatie, Media & IT van de Hanzehogeschool Groningen die gisteren de samenwerkingsovereenkomst tekende.

 • Economie

  10 MAART 2016

  Grunneger Power opent energiewinkel in binnenstad

  Steven Volkers (directeur Grunneger Power) omschrijft de energiewinkel als “een plek waar je kunt binnenlopen met vragen over energie en over duurzame projecten in jouw buurt."

  Het bewustzijn van de noodzaak om duurzame energie te gebruiken groeit, volgens Volkers. “Uit de vele energie-initiatieven in de stad blijkt dat mensen graag iets willen doen om bij te dragen aan een transitie naar groene energie. Wij vinden dat zelf energie produceren eenvoudig moet zijn. Daarom helpen we mensen om ‘prosumenten’ van duurzame energie te worden. Stadjers krijgen dan weer de regie over hun eigen energie.”

  Grunneger Power is de energiecoöperatie voor de stad Groningen. Inmiddels ondersteunen zij al bijna vijf jaar huishoudens, VVE’s, buurten en MKB-ers bij het besparen en opwekken van duurzame energie. De coöperatie levert groene stroom en gas via haar eigen energiebedrijf Noordelijk Lokaal Duurzaam energie.

   

 • Economie

  10 MAART 2016

  Gezocht: stageplekken voor financieel-administratieve MBO-talenten!

  Heeft uw bedrijf een financiële administratie en ruimte voor een stagiair? Neem dan contact op met het OTP! De drie noordelijke ROC’s Menso Alting College, Noorderpoort en Alfa-college zoeken stageplekken voor jonge talenten van de opleidingen financieel administratief medewerker niveau 3 en bedrijfsadministrateur niveau 4. Bedrijven die belangstelling hebben, kunnen alles eenvoudig regelen via het OTP. 

 • Economie

  09 MAART 2016

  Google traint ambitieuze studenten: Digitale Werkplaats voor studenten op 16 maart

  Op 16 maart zijn ondernemende studenten van harte welkom bij Google’s Digitale Werkplaats in de Suikerfabriek in Groningen. Google neemt je mee in de wereld van online marketing. Verwacht interessante sprekers uit het vakgebied. Kortom, tijdens de Digitale Werkplaats doe je kennis op waar je echt iets aan hebt. Deelname is gratis!

 • Economie

  04 MAART 2016

  'Broodje van eigen deeg' is leukste bakker van Nederland (Video)

  Bakker 'Broodje van eigen deeg' uit de Brugstraat is tweede geworden tijdens de landelijke wedstrijd 'Leukste winkel van Nederland'. Dat is een opmerkelijke prestatie voor deze winkel, die vorig jaar van start ging. Eigenaar Menno Plagmeijer was wel een tikje teleurgesteld, want het was echt een nek-aan-nekrace met Ariola. 'Nou: we zijn dan net niet de leukste winkel van heel Nederland, maar dan wel de leukste bakker van Nederland', aldus de Groninger ondernemer. Volgend jaar doe hij weer een gooi naar de titel.

 • Economie

  04 MAART 2016

  Ariola is ‘Leukste winkel van Nederland’

  Ariola Delicatessen in de Folkingestraat is verkozen tot de ‘Leukste winkel van Nederland’. Ariola won het in een nek-aan-nekrace nipt van Broodje van Eigen Deeg, aan de Brugstraat. Het verschil was slechts 29 stemmen.

   

 • Economie

  02 MAART 2016

  Op 15 april de eerste editie van ‘Be Smart! Be International’: alle ins en outs rondom internationaal zakendoen

  Speciaal voor ondernemers uit Noord-Nederland wordt op 15 april het event ‘Be Smart! Be International’ georganiseerd. Tijdens het event krijgt u een keur aan hoogwaardige workshops voorgeschoteld, waar u verschillende internationale onderwerpen kunt uitproberen. Daarnaast is er een zeer uitgebreide informatiemarkt en natuurlijk is er ook aan ‘internationale amusementswaarde’ gedacht. 

 • Economie

  26 FEBRUARI 2016

  OTP, ondernemers en leerlingen kijken terug op een zeer geslaagde zevende editie van ChecktheBizz!

  Met een zeer geanimeerde netwerkbijeenkomst gisteren in het Platformtheater sloten het OTP, ondernemers en docenten de zevende editie van ChecktheBizz! af. De afgelopen maand hebben 38 bedrijven in de stad in totaal 834 leerlingen van havo- en vwo-3 laten zien wat leerlingen kunnen verwachten in hun latere beroepspraktijk. Een zeer professioneel optreden van jeugdtheater De Steeg illustreerde waar het bij ChecktheBizz! allemaal om draait, namelijk leerlingen helpen bij hun profielkeuze door hen te laten zien tot welke beroepen elk profiel kan leiden.

 • Economie

  26 FEBRUARI 2016

  Primark Groningen: openingsdatum bekend gemaakt

  Primark Groningen opent dinsdag 17 mei haar deuren. Dat is te lezen op nieuwe affiches bij de Ierse kledinggigant aan de Westerhaven in Groningen. ('LIKE' OF DEEL DIT BERICHTALS U OOK IN DE TOEKOMST OP DE HOOGTE WILT BLIJVEN VAN GRONINGS ZAKENNIEUWS !)

 • Economie

  22 FEBRUARI 2016

  Groningen City Club positief over Binnenstadsvisie

  De Groningen City Club is positief over de nieuwe Binnenstadsvisie, zoals voorgesteld door het college van B en W. Het plan kan zorgen voor een sterkere positie van de binnenstad, die zich verder als een echte huiskamer voor Groningen kan ontwikkelen. Dat stelt Henk Wustenveld, voorzitter van de commissie Economische zaken van de Groningen City Club, deze week in het blad CityScoop.

 • Economie

  18 FEBRUARI 2016

  Tekenen herstel Groningse bouwsector

  In de provincie Groningen zijn de eerste tekenen van herstel van de bouwsector te zien. Afgezien van de tegenvallende gasbaten, groeide de economie in Groningen. Ook de woningmarkt herstelt. Voor de woningbouw is verder herstel te verwachten op basis van de waarde van de afgegeven vergunningen. De utiliteitsbouw en infrastructuur hebben minder goede vooruitzichten. Een en ander meldt het Economisch Bureau Nederland in een persbericht.

 • Economie

  16 FEBRUARI 2016

  Inspiratie voor Het Fonds 2.0: waardevolle resultaten behaald, nu kijken wat anders en beter kan

  Met bijdragen aan kleine én grote projecten van en door ondernemers heeft Het Fonds Ondernemend Groningen zijn waarde de afgelopen jaren bewezen. Maar de wereld staat niet stil en dat geldt zeker voor de economische ontwikkelingen. Behouden wat van waarde is en zoeken naar wat anders of beter kan: dat was de aanleiding voor de twee inspiratiesessies over Het Fonds 2.0 die afgelopen maandag plaatsvonden in het Infrahuis. De input van deze sessies wordt verwerkt tot een document dat besproken zal worden in de ledenvergaderingen van de vier ondernemersverenigingen VBGW, VBNO, VBZO en GCC en hopelijk voor de zomer geïmplementeerd kan worden.

 • Economie

  12 FEBRUARI 2016

  Groningen City Club tegen outletcentrum in Assen

  De Groningen City Club (GCC) wil niet dat er bij het TT Circuit in Assen een outletcenter komt. De gemeenteraad van Assen stemde al in met de komst van een Factory Outlet Centrum.

 • Economie

  11 FEBRUARI 2016

  ‘Groningen Meets Drenthe’: Groninger plein op Bedrijven Contact Dagen Drenthe

  Op 5 en 6 april staat de Bedrijven Contact Dagen Drenthe op het programma in de TT Hall in Assen. Dit jaar komt hier een eigen gezamenlijk beursplein  voor Groningse bedrijven onder de noemer ‘Groningen Meets Drenthe’. Bedrijven en overheden uit de gehele provincie Groningen hebben de mogelijkheid om zich met een beursstand of netwerktafel te presenteren op het plein en optimaal te profiteren van elkaars netwerk, activiteiten op het terras en de cateringfaciliteiten.

 • Economie

  10 FEBRUARI 2016

  Op zoek naar geld voor uw plannen? Kom naar de bijeenkomst Week van de Financiering op 17 februari in Assen

  Op 17 februari organiseert de Kamer van Koophandel in Hotel van der Valk in Assen een bijeenkomst over alle mogelijke vormen van financiering voor ondernemers in Noord-Nederland. Het Groningse bedrijf Mundu is een van de sprekers en vertelt over de goede ervaringen met Kredietunie Groningen. Dit meldt Kredietunie Groningen op haar website. De bijeenkomst vindt plaats in het kader van de Week van de Financiering en duurt van 15.30 tot 21.00 uur. Deelname is gratis.

 • Economie Innovatie

  02 FEBRUARI 2016

  Innolab: eind dit jaar alle ruimtes verhuurd

  Het nieuwe Innolab Chemie, een proeftuin voor start-ups in de chemie, op de Zernike Campus in Groningen is inmiddels voor 35 procent gevuld. En de ambities liegen er niet om: eind dit jaar moet 100 procent verhuurd zijn.