• Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • Economie Innovatie

  06 DECEMBER 2019

  GDBC onderzoekt ‘Digital Readiness’ ; Noordelijke IT bedrijven bereiden zich voor op delven van het nieuwe goud: big data

  Het Groningen Digital Business Center (GDBC) heeft de resultaten gepresenteerd van een 'Digital Readiness Scan', uitgevoerd in opdracht van Samenwerking Noord.

 • Economie

  29 NOVEMBER 2019

  Bouw Groninger Forum investering van 101 miljoen euro, bedoeld als impuls voor binnenstad

  Het Forum Groningen, dat vandaag officieel geopend wordt, is niet in de eerste plaats bedoeld om Groningen als architectuurstad nog beter te profileren. En is ook niet bedoeld om een nieuw cultureel centrum op te richten. Een van de basis-motieven was economisch en planologisch. Het gedeelte van de binnenstad nabij de oostwand had dringend een impuls nodig, want het was tot dan toe een doodse omgeving geworden bij de Naberpassage.

 • Economie

  25 NOVEMBER 2019

  Economie-redacteur Bouke Nielsen met pensioen

  Eén van de in Groningse ondernemerskringen meest bekende economie-redacteur van Groningen, Bouke Nielsen, is sinds afgelopen zaterdag met pensioen. Tijdens een druk bezochte receptie in café De Sleutel nam de journalist afscheid van ‘zijn’ krant, het Dagblad van het Noorden.

 • Economie

  20 NOVEMBER 2019

  Grootste dierenwinkel van Nederland naar Groningen: Pets Place

  Aan de Roskildeweg (achter het Sontplein) in Groningen opent zaterdag de grootste dierenwinkel van Noord-Nederland: Pets Place.

 • Economie

  15 NOVEMBER 2019

  Avebe ontvangt predicaat Koninklijk

  Ter ere van het 100-jarige bestaan van Avebe is door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander het Koninklijk predicaat toegekend. Het predicaat is donderdag tijdens een feestelijk symposium door René Paas, commissaris van de Koning in de provincie Groningen, overhandigd aan bestuursvoorzitter Bert Jansen. 

 • Economie

  13 NOVEMBER 2019

  Reis&Co Event voor zesde keer naar Martiniplaza

  Wie langzaam al plannen aan het maken is voor vakantie volgend jaar maar nog niet weet waarheen, kan zich laten verrassen tijdens het evenement Reis&Co. Dat komt opnieuw naar Martiniplaza en geeft bezoekers volop tips, informatie en ideeën om een mooie reis te maken of vakantie te vieren.

 • Economie Innovatie

  11 NOVEMBER 2019

  Vegan-drive: eerste vega-McDrive restaurant in Groningen

  Aan de Radesingel in Groningen is zondag en ‘Vegan Drive’ geopend. Dat is het eerste restaurant waar je vega-burgers eventueel ook per auto kunt ophalen, net zoals bij een McDrive.

 • Economie

  05 NOVEMBER 2019

  ‘Toolkit’ voor Groninger ondernemers om gastvrijheid Stad te promoten

  Een fles vol drop, stroopwafels uit Groningen, een welkomstmat of bierviltjes: Vanuit het Gastvrij programma is volledig in stijl van het Merk Groningen een toolkit ontwikkeld ter promotie van Groningen. Dinsdag 5 november tijdens de Promotiedagen werd deze speciale ‘toolkit’ gepresenteerd met een brede selectie van deze artikelen. De toolkits zijn onderdeel van een campagne gericht op het mobiliseren van ondernemers, met als doel de Groningse gastvrijheid verder te stimuleren.

 • Economie

  04 NOVEMBER 2019

  Groningen steeds internationaler; ‘buitenlands talent goed voor economie’, aldus jubilerend IWCN

  Er zijn in Noord-Nederland inmiddels tienduizend kennismigranten, zo’n drieduizend internationale start-ups en zelfstandigen en elfduizend internationale studenten. En dat is een prima ontwikkeling voor de economie, zo meent het International Welcome Center North (IWCN). Deze organisatie bestaat vijf jaar, en is blij met de komst van jong internationaal talent, want de arbeidsmarkt wordt krapper en krapper.

 • Economie Bereikbaarheid

  04 NOVEMBER 2019

  Ondernemers: ‘Verkeerschaos Winkelcentrum Paddepoel; werkzaamheden slecht gepland’

  Er is sprake van verkeerschaos bij Winkelcentrum Paddepoel. Dat heeft te maken met werkzaamheden voor WarmteStad, maar vooral met een slechte planning van de werkzaamheden. Het is onbegrijelijk dat veel van die werkzaamheden precies worden uitgevoerd in een periode dat ondernemers in het winkelcentrum hun brood moeten verdienen. Dat schrijft Harold Lubberts, Centrummanager Winkelcentrum Paddepoel, in een brief aan collega-ondernemers. Een afschrift van de brief is onder meer naar de gemeente Groningen, WarmteStad en naar Bedrijvenvereniging WEST gestuurd. Hieronder de tekst van de brief.

 • Economie

  01 NOVEMBER 2019

  Makelaars van Damsterdiep naar Suikerterrein

  ‘Partners in wonen’ verruilt het centrum van Groningen voor het innovatieve Suikerterrein. Hiermee verlaat het full service makelaarskantoor haar karakteristieke pand aan het Damsterdiep en vestigt zich in de kantoorruimte onder het Citylab hotel, wat inmiddels al vol in bedrijf is.

 • Economie

  31 OKTOBER 2019

  Ondernemers die in Duitsland actief willen worden: 13 november Duits-Nederlandse Handelsdag Groningen

  Ondernemers uit Groningen die overwegen om te gaan exporteren naar Duitsland of op een andere manier economisch actief te worden bij onze oosterburen, kunnen zich woensdag 13 november in korte tijd volledig informeren. Dat kan tijdens  de Duits-Nederlandse Handelsdag Groningen, georganiseerd vanuit de Kamer van Koophandel.

 • Economie

  30 OKTOBER 2019

  Nieuwste winkelconcept van Albert Heijn in Hoogkerk - met nieuwe entree en 'huiskamer'

  Albert Heijn Hoogkerk in Groningen is na een ingrijpende verbouwing heropend. De winkel is fors groter en heeft nu het nieuwste winkelconcept van Albert Heijn. Klanten vinden er een veel ruimer assortiment aan verse producten zoals groente, fruit, kant-en-klaarmaaltijden, brood, banket, vleeswaren, kazen en borrelhapjes. De winkel heeft de nieuwste technische snufjes.

 • Economie

  28 OKTOBER 2019

  Groningen krijgt ‘Winterfestijn’: tóch schaatsen op de Grote Markt

  Het Groninger Winterfestijn: dat is de naam voor een nieuw winters evenement op de Grote Markt dat er vanaf 23 november voor gaat zorgen dat er tóch weer een schaatsbaan komt op de Grote Markt.

 • Economie Innovatie

  24 OKTOBER 2019

  Gronings freelancenetwerk Jellow opgenomen in lijst van 50 meest ‘challenging’ bedrijven van Nederland

  Het Groningse snelgroeiende freelancenetwerk Jellow is opgenomen in de lijst van de Sprout Challenger50. Dit is de lijst met vijftig meest uitdagende, innovatieve en snelgroeiende bedrijven van Nederland. De ondernemers die in deze lijst zijn opgenomen ontwikkelen nieuwe markten en gooien bestaande businessmodellen op zijn kop, volgens de samenstellers van deze lijst

 • Economie

  23 OKTOBER 2019

  Promotiedagen: tal van masterclasses en kennis-evenementen op 5 en 6 november

  De Promotiedagen, die dinsdag 5 en woensdag 6 november worden gehouden in Martiniplaza, bieden dit jaar ook tal van mogelijkheden voor ondernemers om hun kennis op zeer divers gebied te actualiseren. Zo is er een masterclass ‘Customer Journey Mapping’ over klantbeleving. Maar ook een Werkplaats Online Ondernemen Groningen (WOO Groningen).

 • Economie Innovatie

  23 OKTOBER 2019

  Kunstmatige intelligentie (AI): een vloek of een zegen? Lezing van trendwatcher Jarno Duursma voor Groningen Digital Business Centre (GDBC)

  Is kunstmatige intelligentie (AI) een vloek of een zegen? Op deze vraag gaat trendwatcher Jarno Duursma uitvoerig in tijdens het kennis- en netwerkevent van het Groningen Digital Business Centre (GDBC) op dinsdag 29 oktober (15:00-18:30 uur) in Groningen

 • Economie Innovatie

  22 OKTOBER 2019

  Chinese pannenkoeken in oude pand van sigarenmagazijn Homan

  Nog niet zo heel lang geleden was het één van de bekendste zaken van Groningen, waar je terecht kon voor sigaren en kaartjes voor FC Groningen. Dat was nog zo omstreeks 1980 toen deze foto van Groninger Archieven werd genomen van sigarenmagazijn Homan en Zn, op de hoek van het Gedempte Zuiderdiep/Herestraat.

 • Economie

  21 OKTOBER 2019

  WiFi-netwerken op bedrijventerreinen Groningen: oh zo handig , maar soms ook oh zo gevaarlijk!

  Het is oh zo handig dat WiFi-netwerk. Je bent ‘draadloos’ verbonden met de rest van de wereld. Maar de rest van de wereld ook met jou! Criminelen maken daar soms dankbaar gebruik van.

 • Economie

  15 OKTOBER 2019

  Amerikaanse ambassadeur in Nederland Pete Hoekstra spreekt voor Commercieele Clubs

  Pete Hoekstra, de 65-jaar geleden in Huize Tavenier in Groningen geboren huidige Amerikaanse ambassadeur van Amerika in Nederland, heeft dinsdagavond een lezing gehouden voor drie Noordelijke Commerciele Clubs.