• Economie Innovatie

  23 JANUARI 2019

  LinQhost uit Groningen krijgt opdracht voor hostingbeheer Zwanenberg Food Group

  LinQhost uit Groningen, specialist in managed hosting en kennispartner voor vele online bedrijven, gaat het beheer verzorgen van de hosting voor de Zwanenberg Food Group, een van de leidende Europese producenten en exporteurs van vleesconserven, snacks, droge worst, soepen en sauzen.

 • Economie

  22 JANUARI 2019

  Commercieele Club Groningen niet bang voor 'klein beetje sneeuw'

  De Commercieele Club Groningen - een netwerkvereniging voor ondernemers en mensen werkzaam in het bedrijfsleven of bij overheden - liet zich dinsdagavond niet van de wijs brengen door een beetje sneeuw. Een bijeenkomst van deze vereniging die gepland stond in de Buitensociëteit aan de Meerweg, een de rand van het Paterswoldsemeer, ging gewoon door. En dat was best bijzonder, want de hoofdspreker van deze avond, hoofdredacteur Peter Vandermeersch van NRC Handelsblad had deze avond wel afgezegd

 • Economie Innovatie

  22 JANUARI 2019

  Gronings bedrijf Basicly gaat Nederlandse basisscholen helpen met computerlessen

  Het Groningse bedrijf Basicly - tot voor kort ITurnIT - gaat scholen in heel Nederland helpen bij het aanleren van digitale vaardigheden aan scholieren in het basisonderwijs. In Stad en provincie Groningen helpt het bedrijf nu al 160 scholen. Er is een nieuw computerprogramma ontwikkeld waarmee basisscholen in héel Nederland hun  leerlingen straks gemakkelijk basiskennis over programmeren of ICT kunnen aanbieden.

 • Economie Bereikbaarheid

  18 JANUARI 2019

  Groningen Airport Eelde: volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC)

  Ook de twee laatst overgebleven leden van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde vertrekken. Daardoor krijgt Groningen Airport Eelde krijgt een volledig nieuwe Raad van Commissarissen (RvC). Dat meldt de Luchthaven vrijdag.

 • Economie

  17 JANUARI 2019

  Netwerkbijeenkomst Exportclub: ‘Omgaan met buitenlandse klanten’

  Exportclub  Noord organiseert maandag 4 februari in het Van der Valk Hotel in Hoogkerk een bijzondere bijeenkomst over het thema ‘Omgaan met buitenlandse klanten’. Spreker Guido Thys, voorzitter van de ‘Klanten Wegjaag Club’, neemt de bezoekers op 4 februari mee ‘in de meest effectieve sessie over klantgerichtheid aller tijden’. Dat belooft wat! 

 • Economie

  16 JANUARI 2019

  Open Dagen Terra MBO aan Hereweg Groningen

  Vrijdag 25 en zaterdag 26 januari opent Terra Groningen MBO aan de Hereweg 99 in Groningen haar deuren voor scholieren die een keuze moeten maken voor een vervolgopleiding.

 • Economie Innovatie

  15 JANUARI 2019

  Groningse muziek start-up Chordify: acht miljoen unieke bezoekers per maand

  Het gaat goed met Chordify, een muziekeducatieplatform dat vijf jaar geleden werd opgericht in Groningen. Chrordify heeft een systeem ontwikkeld om makkelijker instrumenten te bespelen en levert direct alle akkoorden voor een nummer. Inmiddels heeft het ook een vestiging in Utrecht en is het gegroeid van duizend bezoekers per dag in 2013, naar acht miljoen unieke bezoekers per maand in 2018. Chordify zal tijdens Eurosonic een sessie opnemen met Nederlandse popsterren EUT.

   

 • Economie

  14 JANUARI 2019

  Nieuwe maatschappij AIS gaat vliegen van Eelde naar Kopenhagen

  De Nederlandse luchtvaartmaatschappij AIS Airlines gaat vliegen tussen Groningen Airport Eelde en Kopenhagen Airport. De maatschappij  gaat vanaf 4 maart 2x per dag vliegen tussen Groningen en Kopenhagen, zodat reizigers zowel ’s ochtends als ’s avonds kunnen vertrekken en in één dag heen en weer kunnen. De vluchten worden uitgevoerd met een Jetstream 32.  

 • Economie

  14 JANUARI 2019

  Wisseling van de wacht maritiem trainingscentrum Groningen

  De Ruyter Training & Consultancy B.V. (DRTC) heeft de cursusactiviteiten, het trainingsponton ‘Sepia’ en de inboedel van het Groningse NTTA overgenomen. Dit naar aanleiding van de aanvraag tot surseance van betaling medio september 2018 door NTTA B.V. en het kort daarna uitspreken van het faillissement van NTTA door de Rechtbank Noord-Nederland.

 • Economie

  11 JANUARI 2019

  Groningse uitzendgroep Prima Personeel overgenomen door Actief Group

  De landelijk werkende, maar in Groningen opgerichte uitzendgroep Prima Personeel (met acht vestigingen in Groningen, Emmen, Leeuwarden, Hengelo, Heerhugowaard, Velsen-Noord, Schiedam en Bergen op Zoom) gaat op in Actief Group, bekend van de uitzendbureaus Actief Werkt!. Bastiaan Last, oprichter en eigenaar van Prima Personeel, is enthousiast over de samenwerking met Actief Werkt!:

 • Economie Leefbaarheid

  11 JANUARI 2019

  Woningverkoop Meerstad schiet omhoog

  Na jarenlange stagnatie is de verkoop van nieuwbouwwoningen in de wijk Meerstad afgelopen jaar, 2018, flink op stoom gekomen. Voor Meerstad was 2018 daardoor een bijzonder goed jaar, zo meldt Bureau Meerstad.

 • Economie

  09 JANUARI 2019

  Kredietunie Groningen en Ondernemershuis bundelen krachten: gemakkelijker krediet

  Met ingang van 1 januari 2019 zijn Ondernemershuis Groningen en Kredietunie Groningen een samenwerking aangegaan. Het doel is om ondernemers beter van dienst te kunnen zijn op het gebied van het financieren van hun businessplannen en het verkrijgen van krediet te vergemakkelijken.

 • Economie

  07 JANUARI 2019

  Kartracing & Bowling Groningen trekt honderdduizend bezoekers

  Het begint zich te ontwikkelen tot één van de grotere recreatieve trekpleisters op het gebied van recreatie in Groningen: de Kartracing & Bowlingbaan bij Kardinge. Het afgelopen jaar 2018 passeerden honderdduizend mensen de kassa’s, zo laat het bedrijf weten op haar LinkedIn pagina.

 • Economie

  07 JANUARI 2019

  Grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland op 9 januari in MartiniPlaza

  Woensdag 9 januari is MartiniPlaza weer het toneel van de grootste Nieuwjaarsreceptie van Noord-Nederland. Janine Abbring is opnieuw de dagvoorzitter van de NNN en ontvangt Wopke Hoekstra, minister van Financiën, en Ingrid Faber, CEO van Pooling Partners.

 • Economie Innovatie

  31 DECEMBER 2018

  Groningen krijgt speciaalzaak voor macarons in Oude Ebbingestraat

  Groningen krijgt een winkel waar mensen terecht kunnen voor de meest uiteenlopende macarons. Wat dacht u bijvoorbeeld van een macaron van pistache en abrikoos? Kersen en monchou? Of een combinatie van kweepeer en lavendel?

 • Economie Innovatie

  29 DECEMBER 2018

  Gratis drinken tijdens diner in ‘De Biechtstoel’

  Toenemende concurrentie in de Groningse horeca zorgt er voor dat bedrijven in deze sector voortdurend moeten vernieuwen. Dat leidde bij restaurant De Biechtstoel in Groningen tot een nieuwe formule: gratis drinken tijdens een diner.

 • Economie

  24 DECEMBER 2018

  Drie Groningse marktonderzoekbureaus slaan nationaal en internationaal de vleugels uit

  Drie Groningse marktonderzoekbureaus hebben zich stevig genesteld in de top-veertig van de Nederlandse onderzoekbureaus. Een knappe prestatie, die maar weer aantoont dat je in Groningen ook bij de landelijke top kunt meedraaien. De drie bureaus Store Support, KIEN PanelWizard en ZorgfocuZ hebben stevige ambities voor 2019.

 • Economie Innovatie

  14 DECEMBER 2018

  Grootschalig accountantskantoor naar Martini Trade Park

  Het Martini Tradepark in Groningen krijgt een nieuwe impuls met de komst van een groot ven internationaal accountants- en belastingadviseursbedrijf.

 • Economie Innovatie

  14 DECEMBER 2018

  Kranenburg: impuls voor bedrijventerrein dankzij aanleg park en komst kunstwerk

  Het bedrijvenpark Kranenburg bij Hoogkerk moet straks een van de meest aantrekkelijke locaties worden voor bedrijven, en voor hun medewerkers om er tussen de middag te wandelen en te recreëren. Dat moet het effect zijn van de aanleg van het Kranenburgpark. Gisteren werd een intentieverklaring ondertekend voor de aanleg van dit park.

 • Economie Innovatie

  13 DECEMBER 2018

  Winkeliers in Zuid starten unieke Kerstactie: consument met taxibusjes opgehaald

  Zaterdag 15 december aanstaande wordt het winkelen in het zuiden van de stad nóg gemakkelijker en gezelliger. Dan starten de Winkeliersverenigingen Overwinningsplein, Helpman en Van Lenneplaan de actie “Winkelen in Zuid”. Mensen uit omringende wijken die boodschappen willen doen kunnen dan met een taxibusje worden opgehaald, en later worden hun boodschappen thuis bezorgd. Ze moeten dan even het speciale servicenummer bellen:   050-5417390.

 • Economie

  12 DECEMBER 2018

  Zwanestraat heeft vanaf donderdag unieke inpakservice in ‘inpak-huis’

  De kerstman slaat New York, Parijs, Londen en Amsterdam dit jaar over en heeft de Zwanestraat tot locatie voor zijn tweede ‘inpak-huis’ verkozen.  Dat melden althans ondernemers uit de Zwanestraat. Vanaf donderdagmiddag half vijf staat er namelijk een uniek inpak-centrum in de vorm van een kunstwerk.