• Economie Innovatie

  23 JULI 2019

  Masterclass Groninger Ondernemers Academy: Meer doen met Social Media (gratis!)

  Groningse ondernemers krijgen in september een unieke mogelijkheid om hun kennis over de effectieve inzet van sociale media voor hun bedrijf te vergroten. Normaliter hangen er stevige prijskaartjes aan dergelijke cursussen, maar Groningse ondernemers kunnen deze cursus, die dinsdag 10 september wordt gehouden in Martiniplaza, gratis volgen. Maar aanmelding is dan wel noodzakelijkGroningse ondernemers krijgen in september een unieke mogelijkheid om hun kennis over de effectieve inzet van sociale media voor hun bedrijf te vergroten. Normaliter hangen er stevige prijskaartjes aan dergelijke cursussen, maar Groningse ondernemers kunnen deze cursus, die dinsdag 10 september wordt gehouden in Martiniplaza, gratis volgen. Maar aanmelding is dan wel noodzakelijk.

 • Economie

  22 JULI 2019

  Ondernemers Paddepoel blij met nieuwe Woldring Locatie aan Friesestraatweg

  Ondernemers in het Winkelcentrum Paddepoel zijn blij met de bouw van de Woldring Locatie aan de Friesestraatweg. De komst van het markante complex, waarvan de bouw momenteel zeer snel vordert, betekent de komst van honderden mogelijke nieuwe klanten. De nieuwbouw wordt vanaf september 2019 gefaseerd opgeleverd.

 • Economie

  08 JULI 2019

  Bossers & Cnossen nieuwe IT-leverancier Onderwijsgroep Noord

  Onderwijsgroep Noord en Bossers & Cnossen uit Groningen hebben een aanbestedingscontract ondertekend. Hiermee verbindt Onderwijsgroep Noord zich aan Bossers & Cnossen voor de levering van desktops, laptops en leerlinggebonden werkplekken.

 • Economie

  06 JULI 2019

  Gratis friet op Grote Markt Groningen wegens finale WK voetbal Oranje-vrouwen

  Groningse voetballiefhebbers kunnen zondag met een goed gevulde maag genieten van de finale van het WK voetbal. Een Groningse ondernemer, de Belg Waterloo, gaat gratis friet uitdelen om het feit te vieren dat de Nederlandse dames een finaleplaats hebben gehaald.

 • Economie

  04 JULI 2019

  Actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ ondersteunt en stimuleert ondernemen met een missie

  De gemeente Groningen wil bedrijven stimuleren en ondernemers aan elkaar koppelen die het als hun missie zien om maatschappelijke meerwaarde te realiseren. Hiervoor is het actieprogramma ‘Ondernemen met Impact’ in het leven geroepen, dat gisteren werd gelanceerd in de Mediacentrale. Centraal aanspreekpunt bij de gemeente voor ondernemers en coördinator van het actieprogramma is Simon Poelstra.  

 • Economie

  03 JULI 2019

  Ondernemers vieren de zomer met palingparty Commercieele Club Groningen

  Ondernemers en andere leden van de Commercieele Club Groningen hebben woensdag op traditionele wijze de zomer ingeluid middels een ‘Palingparty’ aan het Paterswoldsemeer. Tijdens de bijeenkomst konden de bezoekers genieten van duurzame paling van palingvisser Postma uit Zoutkamp. De palingparty markeert het einde van het eerste deel van het activiteitenseizoen van deze netwerkvereniging. Na een zomerstop gaan de activiteiten straks weer verder.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  02 JULI 2019

  Holtman: ‘Groningen kán en móet voorop lopen met zonne-energie!’

  ‘Groningen is dé energiestad van Nederland, niet alleen omdat Groningen de gashoofdstad van Europa is, maar ook omdat de industrie en wetenschap zeer actief zijn op het gebied van de energietransitie. Ook zijn er in de Gemeente Groningen de nodige en goede initiatieven. Instituten als Hanzehogeschool en RUG horen qua realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bij de top van hun sector, de gemeente heeft een energiedoelstelling voor eigen gebouwen en de nodige pand- en woningbezitters nemen hun verantwoordelijkheid. Maar om van het Gronings gas af te komen zou de invoering van zonne-energie wel wat ambitieuzer mogen. Groningse bedrijvenverenigingen en de Gemeente Groningen willen in elk geval graag helpen om samen met de overheid en burgers zonne-energie verder van de grond te tillen, zodat Groningen óok op het gebied van zonne-energie voorop loopt.’

 • Economie

  01 JULI 2019

  Yspeert advocaten verhuisd naar Eemsgolaan

  Yspeert Advocaten - een van de grotere advocatenkantoren van Groningen - heeft een nieuw onderkomen. Per vandaag is het kantoor niet meer gevestigd aan het Helperpark maar aan de Eemsgolaan.

 • Economie Innovatie

  01 JULI 2019

  ‘Noorden vooraanstaande ICT-regio dankzij vruchtbare samenwerking Onderwijs, Overheid en Ondernemers’

  Noord-Nederland ontwikkelt zich tot een van de belangrijkste ICT-regio’s in Nederland. Niet alleen zijn er in het Noorden vestigingen van IT bedrijven - waaronder van internationaal bekende zoals IBM en Google - ook hebben zich hier IT bedrijven uit de eigen regio ontwikkeld die boven in de nationale top meespelen.

 • Economie Duurzaamheid

  26 JUNI 2019

  Energietransitie: kostenpost of kans? Lezing in Hanzehogeschool ( 5 juli)

  De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.

 • Economie Leefbaarheid

  25 JUNI 2019

  Welk bedrijf in Groningen wint de Diversiteitsprijs 2019? Aanmelding geopend!

  De gemeente Groningen reikt in oktober een bijzondere prijs uit: de Diversiteitsprijs 2019.

 • Economie Innovatie

  19 JUNI 2019

  Barracuda Social Club: vis, vegan én vlees aan Schuitendiep

  Het horeca-aanbod in Groningen blijft zich ontwikkelen. Telkens komen er nieuwe restaurants, met bijzondere formules. Zo is onlangs aan het Schuitendiep de Barracuda Social Club geopend.

 • Economie Innovatie Campus Groningen

  19 JUNI 2019

  UMCG gaat samenwerken met groot bedrijf bij onderzoek naar ontstaan allergie of astma

  Het UMCG en MIcompany, een AI-&data bedrijf uit Amsterdam, gaan samenwerken op het gebied van astma- en allergieonderzoek. De samenwerking met een groot particulier bedrijf past in het thema ‘healthy ageing’, een van de speerpunten van het UMCG. Chronische longziekten als astma, de meeste allergieën en COPD waar het onderzoek zich op richt, behoren tot de meest voorkomende ziekten in de wereld

 • Economie

  18 JUNI 2019

  Vijf stad-Groningse bedrijven in Top Tien Groninger Ondernemingsprijs!

  Vijf bedrijven uit de stad Groningen zijn genomineerd voor de Groninger Ondernemingsprijs 2019. Zij staan op een groslijst van in totaal tien ondernemingen uit de gehele provincie Groningen die genomineerd zijn voor de Groninger Ondernemingsprijs. Dit zijn alle tien genomineerden:

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Welke Groninger onderneming wint de Diversiteitsprijs 2019?? Meld u aan!!

  De gemeente Groningen is heel blij met ondernemers en ondernemingen waar ze veel medewerkers hebben met een gevarieerde culturele achtergrond. Om te stimuleren dat er meer van dergelijke bedrijven zijn, is enkele jaren geleden de Diversiteitspriis in het leven geroepen. Ook dit jaar is er weer een prijsuitreiking. Wie zo’n bijzonder bedrijf kent kan het bedrijf nu al nomineren door een malitje te sturen naar: diversiteit@groningen.nl

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Dina Boonstra volgt Siem Jansen op als directeur NOM NV

  Dina Boonstra volgt per 1 september 2019 Siem Janssen op als directeur van de NV NOM, de Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland. Boonstra was van 2014 tot augustus 2018 algemeen directeur van NDC Mediagroep en is momenteel directeur/bestuurder bij Jeugdhulp Friesland.

 • Economie

  17 JUNI 2019

  Onderzoek ‘Waarde van watergebonden bedrijvigheid in Groningen’ naar de Scandinavische Havens levert veel gespreksstof op

  De onrust bij ondernemers in de Scandinavische Havens blijft groot, maar het vooruitzicht dat dit bedrijvengebied de komende 10 jaar zijn huidige functie behoudt, geeft in elk geval wat lucht. De onrust gaat onder meer in hoeverre wonen in dit gebied gecombineerd kan worden met de bedrijven, over wat de gemeente verstaat onder ‘economisch versterken’ en over de positie die de Hunzehaven en de Deense Haven innemen in gemeentelijke plannen. Dit en meer zijn onderwerp van het gesprek met de gemeente over de gewenste toekomst van dit bijzondere stukje stad aan het Eemskanaal en Winschoterdiep.

 • Economie

  08 JUNI 2019

  H&M sluit vestigingen Grote Markt en Vismarkt in Groningen - 'plan voor nieuwe grote vestiging'

  Modezaak H&M gaat een vestiging aan de Grote Markt sluiten. Ook de vestiging aan de Vismarkt gaat dicht. Dat meldt zaterdag het Dagblad van het Noorden.

 • Economie Innovatie

  07 JUNI 2019

  Ondernemersdag voor starters in Groningen op 27 juni

  Groningen barst van de startups en scale-ups. Volgens de Deloitte Fast50, de lijst van snelst groeiende bedrijven, groeien de ondernemingen gewoon door. De lijst bestaat voor meer dan 10% uit Groningse bedrijven (City of Talent, 2018). Omdat Groningen zo’n ondernemende regio is organiseert Startersdagen.com een Ondernemersdag op 27 juni om ondernemers te helpen bij het starten van een eigen bedrijf.

 • Economie Leefbaarheid

  04 JUNI 2019

  Hanzehogeschool nu in wereldwijde top 5 ondernemerschap

  De Hanzehogeschool Groningen staat wereldwijd nu op de 5de plaats in de subcategorie ‘graduate companies’, oftewel bedrijven opgericht door alumni. Hiermee is de hogeschool

 • Economie

  04 JUNI 2019

  Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten

  Groningen is vanaf woensdag een nieuwe publiekstrekker rijker: een grote sportwinkel van Decathlon.