• Economie

  18 AUGUSTUS 2017

  Wie wordt 6000ste Facebookvolger Groninger Ondernemers Courant?

  Nog enkele ‘likes’ te gaan, en de Groninger Ondernemers Courant heeft zesduizend volgers! Daar zijn wij heel erg blij mee en ook heel erg trots op. De Groninger Ondernemers Courant heeft een website, een papieren editie en ook een wekelijkse digitale nieuwsbrief met het belangrijkste nieuws van- en over ondernemend Groningen en de vier bedrijvenverenigingen: VBNO, Bedrijvenvereniging West, VBZO en Groningen City Club, en is mede mogelijk gemaakt door het Fonds Ondernemend Groningen en de gemeente Groningen. Wilt u ons ook volgen? Geef dan een like!

 • Economie

  17 AUGUSTUS 2017

  Gronings bedrijf IT’s Privacy eerste in wereldwijde certificering Privacy Professionals

  Het Groningse juridisch adviesbureau 'IT’s Privacy' is het eerste bedrijf in het Noorden dat kan gaan certificeren namens de wereldwijd opererende ‘International Association of Privacy Professionals’ (IAPP). IAPP biedt wereldwijd drie certificeringstrajecten aan om het tekort aan Privacy Professionals te lijf te gaan. Het bedrijf loopt daarmee vooruit op nieuwe wetgeving die volgend jaar van kracht wordt.

 • Economie

  17 AUGUSTUS 2017

  Plannen om te exporteren naar Duitsland? De provincie subsideert!

  Groningse ondernemers die plannen hebben om de Duitse markt te bestormen, kunnen profiteren van aanzienlijke subsidies. BaandersExport en Andalus begeleiden Groningse ondernemers met een verdiepend traject. De provincie Groningen vergoedt de helft van de kosten, zo valt te lezen op de site van de VBNO.

 • Economie

  17 AUGUSTUS 2017

  Stad wil studenten wijzen op kansen op banen in Groningen

  Studenten in Groningen die aan het afstuderen zijn, of reeds afgestudeerd zijn, gaan er ten onrechte vanuit dat er in of rond de stad geen passende banen te vinden zijn. In de Groningse economie zijn veel meer banen van niveau te vinden dan studenten vaak denken. Daarom gaat de gemeente Groningen studenten helpen hun kennis over de stad Groningen te vergroten. Dat meldt wethouder Joost van Keulen (VVD) van economische zaken donderdag in het Dagblad van het Noorden.

 • Economie

  17 AUGUSTUS 2017

  Minder Groningers met een WW-uitkering

  Het aantal inwoners van Groningen met een WW-uitkering is in juli verder gedaald, doordat het economische herstel aanhoudt. Het aantal uitkeringen nam met 457 af naar 13.213 in totaal.

 • Economie

  11 AUGUSTUS 2017

  Groningse ICT’ers Alfa-college vinden heel gemakkelijk werk

  Het gaat goed met de belangstelling voor ICT opleidingen bij het Alfa college in Groningen. Afgestudeerde mbo-ers komen snel aan de slag.

 • Economie

  11 AUGUSTUS 2017

  Martini Ziekenhuis blij met gestegen bekendheid in merkenonderzoek

  Het Martini Ziekenhuis is vier plaatsen gestegen naar de twaalfde plek in het Ziekenhuizen Merkonderzoek onder alle Nederlandse ziekenhuizen. Na de academische centra behoort het Martini Ziekenhuis als topklinisch ziekenhuis tot de kopgroep.

 • Economie

  08 AUGUSTUS 2017

  De leukste (onbekende) winkel van Groningen

  Het is vakantietijd, en velen hebben dus ook veel tijd om uitvoerig te winkelen. De vraag aan onze lezers is: kunt u andere lezers van de Groninger Ondernemers Courant misschien tippen op wat in uw ogen leuke, bekende of minder bekende, maar in elk geval hartstikke aardige winkels zijn om eens kijkje te nemen? Of leuke winkelstraten die bezoekers aan Groningen écht gezien moeten hebben?  

   

  (Fotocollage: NL Streets).

 • Economie

  02 AUGUSTUS 2017

  Groningen Airport Eelde: ruim 30% groei eerste halfjaar

  Uit de halfjaarcijfers van Groningen Airport Eelde blijkt dat het aantal passagiers flink is toegenomen. Het aantal passagiers is gegroeid met ruim 30% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Al eerder werd bekend dat in het eerste kwartaal een groei van 25% is gerealiseerd. In het tweede kwartaal is de groei verder gestegen.

 • Economie

  02 AUGUSTUS 2017

  Omroep Organisatie Groningen (OOG) hoogstwaarschijnlijk naar Zernike Campus

  Omroep Organisatie Groningen (OOG) gaat hoogstwaarschijnlijk verhuizen naar de Zernike Campus. Dinsdag is daarover een intentieverklaring getekend met Triade Real Estate.

 • Economie

  02 AUGUSTUS 2017

  Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) helpt MKB interne diefstal te voorkomen

  Interne diefstal bij MKB bedrijven in het Noorden komt vaker voor dan gedacht. Volgens landelijke cijfers is er bij drie procent van de MKB bedrijven sprake van interne diefstal, maar studenten van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden denken dat dat percentage hoger ligt. In hun onderzoek bleek er bij 26 procent van de onderzochte bedrijven wel eens sprake van interne diefstal. Of dat inderdaad zo hoog is is niet bekend, maar bedrijven die interne diefstal willen voorkómen kunnen de hulp inroepen van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

 • Economie

  01 AUGUSTUS 2017

  Bijeenkomst Kamer van Koophandel voor Groningse ondernemers die willen groeien

  Groningse ondernemers die willen groeien met hun bedrijf kunnen de datum van 14 november in hun agenda noteren. Dan organiseert de Kamer van Koophandel een bijeenkomst over tal van zaken die te maken hebben met groei. Dit in het kader van het project ‘nlgroeit’.

 • Economie

  31 JULI 2017

  Grote winkelformules naar Sontplein; maar afstemming op binnenstad

  Het college van B en W van Groningen heeft een masterplan ontwikkeld voor het Sontplein. Kern van dat plan is dat het gebied wordt opgeknapt en plaats gaat bieden aan winkelformules die in de binnenstad niet passen. Winkels groter dan 1500m2, waar mensen vaak speciaal naar toe gaan, met voldoende parkeergelegenheid voor de deur en branches die daar passen.

 • Economie

  27 JULI 2017

  Barbara Risselada nieuwe directeur Marketing Groningen

  Barbara Risselada wordt per 1 oktober a.s. de nieuwe directeur-bestuurder van Marketing Groningen. Zij volgt daarmee Hans Poll op die vanaf dat moment aan de slag gaat als directeur marketing en programmering bij het Groninger Forum.
   

 • Economie

  14 JULI 2017

  Avebe start bouw innovatiecentrum op Zernike Campus

  Coöperatie Avebe heeft op gisteren symbolisch een eerste ‘aardappel’ geplant op Zernike Campus Groningen tijdens de feestelijke start van de bouw van haar nieuwe Innovatiecentrum. Door middel van een aardappel-tijdscapsule werd de basis gelegd voor verdere innovatieve ontwikkeling door Hans Hoekman, voorzitter RvC Avebe, en Ed Kraaijenzank, CFO en tevens vice voorzitter van het Bestuur van Avebe. 

 • Economie

  10 JULI 2017

  Bijeenkomst voor Groningse ondernemers over alternatieve financieringen

  Ondernemers die geld nodig hebben voor investeringen of voor andere activiteiten zijn komende woensdag 12 juli welkom tijdens een informatiebijeenkomst van Univé en de Krediet Unie Groningen over alternatieve financieringen. Deze is ’s middags vanaf vier uur in het Launchcafe in Groningen.

 • Economie

  07 JULI 2017

  Anna Nooshin opent Gronings fashion-event ‘050&Mode’

  Anna Nooshin, een van de bekendste en meest populaire mode-bloggers van Nederland, komt zaterdag 23 september naar Groningen voor de opening van het fashion event 050&Mode. Dat wordt een van de grootste mode-evenementen ooit gehouden in het Noorden, dankzij de medewerking van meer dan honderd modewinkels. Samen geven zij een beeld van de nieuwste ontwikkelingen op mode-gebied en van wat er in het Noorden allemaal verkrijgbaar is.

 • Economie

  04 JULI 2017

  Honderdste ‘Groningen Open Coffee Club’ voor ondernemende Stadjers

  Woensdag 5 juli kunnen zzp-ers en alle andere ondernemende Stadjers elkaar ontmoeten tijdens de ‘Groningen Open Coffee Club’. Deze wordt dan voor de honderdste keer gehouden in Groningen, deze keer in Stadscafé ’t Feithhuis aan het Martinikerkhof in Groningen.

 • Economie Duurzaamheid

  04 JULI 2017

  Gronings energiebedrijf Enie.nl biedt gratis zonnepanelen

  Het in Groningen gevestigde zonne-energiebedrijf Enie.nl komt met een opmerkelijk aanbod. Consumenten, bedrijven en verenigingen kunnen gratis zonnepanelen op hun dak krijgen.

 • Economie

  03 JULI 2017

  Jubileum op Zernike Campus Groningen: Cj2 15 jaar en duizendste klant

  Het bedrijf Cj2 , specialist in managed hosting-, datacenter- en virtualisatie-diensten en gevestigd op de Zerrnike Campus Groningen, viert in juli het vijftienjarig bestaan.

 • Economie

  28 JUNI 2017

  Groningse mode-studente (18) wil eigen show in Parijs