• Economie

  21 JUNI 2018

  Commercieele Clubs Groningen: haringparty in nieuwe Strandpaviljoen

  Drie Commerciële Clubs uit Groningen hebben donderdag aan de oevers van het Paterswoldse Meer de eerste dag van de zomer gevierd met een traditionele haringparty. Dat gebeurde op initiatief van de Commercieele Club Groningen - senioren, die al sinds 1985 de ‘Cees van Muylwijck Haringparty’ organiseert.

 • Economie Innovatie

  21 JUNI 2018

  Deze tien bedrijven maken kans op de Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De jury van de Groninger Ondernemingsprijs heeft tien genomineerden bekend gemaakt voor de verkiezing van dit jaar. Wil je weten wie dat zijn? Lees dan snel verder!

 • Economie

  18 JUNI 2018

  Bouw WestCord hotel Grote Markt dinsdag officieel van start

  Het zal ongetwijfeld een van de meest besproken ontwerpen voor een nieuw hotel van Groningen worden: het WestCord hotel aan de Grote Markt oost-zijde.

 • Economie

  14 JUNI 2018

  Nog 69 miljoen in de pot voor stimuleren innovatie in het mkb

  Het aantal ondernemers dat in 2017 in Groningen en de rest van Noord-Nederland gebruik maakte van een EFRO-subsidie (Europees Fonds Regionale Ontwikkeling) is sterk gestegen (30%). Inmiddels is door dit Innovatieprogramma 90 miljoen euro aan investeringen uitgelokt voor innovatie en versterking van de noordelijke economie. In totaal ontvingen in 2017 378 mkb-bedrijven Europese subsidie. Binnen dit programma is tot 2020 nog 69 miljoen euro beschikbaar voor innovatie.
   

 • Economie

  12 JUNI 2018

  Europese topambtenaar: ‘Binnenstad van Groningen is voorbeeld voor Europa’

  De binnenstad van Groningen is een voorbeeld voor soortgelijke andere steden in Europa. Dat zegt de Franse topambtenaar Bernard Morvan na een bezoek aan het centrum. De president van de Franse organisatie voor de detailhandel kwam naar Groningen om met eigen ogen te zien wat de binnenstad uniek maakt. De Fransman was eerder dit jaar al onder de indruk van een presentatie van wethouder Joost van Keulen bij de Europese Unie in Brussel.

   

 • Economie

  11 JUNI 2018

  Spellenzaak Wirwar in Groningen levert duízenden spelletjes

  Bang voor concurrentie van digitale games is ze helemaal niet. Integendeel: mede dankzij de game-industrie is er nu ook weer veel belangstelling voor de ‘ouderwetse’ gezelschapsspelletjes. Dat merkt eigenaresse Kim Hoetjes van spellen- en puzzelzaak Wirwar in de Oude Kijk in ’t Jatstraat.

 • Economie

  06 JUNI 2018

  Esther de Boer beste Personal Trainer Groningen

  Tijdens de Dutch Fitness Awards in de evenementenhal in Gorinchem is Esther de Boer van The Body Buddy uitgeroepen tot de beste Personal Trainer van de provincie Groningen.

 • Economie

  05 JUNI 2018

  Campus Groningen snelst groeiende Campus van Nederland

  Campus Groningen is in nog geen zes jaar tijd uitgegroeid van startende campus tot een van de grootste volwassen campussen van nationaal belang in 2018. Daarnaast is Campus Groningen de snelst groeiende campus in Nederland en de op een na grootste campus qua totale werkgelegenheid. Dit blijkt uit het vandaag verschenen rapport van het adviesbureau Buck Consultants International (BCI), dat is opgesteld in opdracht van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en het Netwerk Kennissteden Nederland.

 • Economie

  04 JUNI 2018

  Dinsdag bijeenkomst voor ondernemers over 'Gouden tijden voor Groningen'

  Er zullen gouden tijden aanbreken voor Groningen als we elkaar nog beter weten te vinden en nauwer samenwerken. Dat vindt Marketing Groningen. Daarom deelt de Groningse organisatie voor regiomarketing op 5 juni haar visie voor de komende jaren graag met alle ondernemers uit de stad.

 • Economie

  04 JUNI 2018

  Ondernemersavond 14 juni in Ten Boer over 'zaken doen met de (nieuwe) gemeente'

  Donderdag 14 juni organiseert de gemeente Ten Boer in samenwerking met de gemeente Groningen een ondernemersavond in het Buurhoes, Ten Boer.  Het thema van de avond is 'Zaken doen met de (nieuwe) gemeente'.

   

 • Economie

  30 MEI 2018

  Honderd starters komen naar Startersdag in Groningen (VIDEO)

  Meer dan honderd starters kwamen op 23 mei naar het Noordlease Stadion voor de Startersdag. Ze kregen daar allerlei informatie over het starten van een eigen bedrijfje. En dat is belangrijk, want starters zijn goed voor de economie van de stad.

 • Economie

  30 MEI 2018

  Aegon participeert in project StadOogst

  Groningen doet veel om armoede in de stad tegen te gaan en te verlichten. Deze armoede is helaas nog steeds een realiteit voor veel stadjers. De bestrijding ervan is lastig omdat mensen er niet mee te koop lopen. Dat geldt nog zwaarder voor ondernemers. Het project StadOogst is daarom door bureau Onderneem ’t samen met de gemeente Groningen opgezet om armoede onder ondernemers tegen te gaan. Een mooi voorbeeld van samenwerking tussen overheid en bedrijfsleven. In het project worden ondernemers, die door uiteenlopende omstandigheden onvoldoende omzet genereren, door ondernemers geholpen hun bedrijf weer te laten groeien. StadOogst heeft nu inmiddels al ruim 70 ondernemers weer perspectief gegeven.

 • Economie

  29 MEI 2018

  Decathlon naar Sontplein; Kwantum in voormalige pand van de Praxis

  Het Sontplein in Groningen krijgt er twee bedrijven van naam bij. De Franse keten van sport- en kampeerwinkels Decathlon en Kwantum.

 • Economie

  28 MEI 2018

  Grafisch ontwerpbureau IDEA 2 uit Groningen in de prijzen bij International Design Awards


  Het Groningse bureau IDEA 2 heeft een award (Honorable Mention) gewonnen bij de International Design Awards voor het ontwerp van hun nieuwe bedrijfslogo. 

 • Economie

  24 MEI 2018

  ‘In Groningen 15.000 extra werkplekken nodig’

  In Groningen zijn de komende jaren 15.000 extra werkplekken nodig door de groei van de stad. Dat maakte de Groningse wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA) donderdagavond bekend tijdens de presentatie van de Vastgoed Monitor 2018, een analyse van de actuele stand van zaken in de kantoren- en bedrijfsruimte markt in Groningen.

 • Economie

  24 MEI 2018

  Groningse bloemist wint kwalificatiewedstrijd -Interflora World Cup

  Hans Zijlstra uit Groningen vertegenwoordigt Nederland tijdens de Fleurop-Interflora World Cup 2019. De bloemist uit de stad Groningen won gisteren in Veenendaal de nationale kwalificatiewedstrijd. In maart zal hij voor de finale afreizen naar Philadelphia, waar bloemendesigners uit de hele wereld om de prestigieuze kampioenstitel strijden.

 • Economie

  23 MEI 2018

  Laatste dag voor inschrijven Groninger Ondernemingsprijs 2018!

  De inschrijving voor de Groninger Ondernemingsprijs 2018 sluit vandaag! Alle bedrijven die langer dan 5 jaar bestaan, gevestigd zijn in de provincie en meer dan 10 medewerkers hebben, mogen meedoen. Bedrijven kunnen zichzelf aanmelden of een ander nomineren voor deze prestigieuze prijs, maar nogmaals: vandaag is de laatste dag, daarna gaat de jury aan de slag.

 • Economie

  22 MEI 2018

  Meet your Future: succesvolle ontmoeting Groningse bedrijven en studenten

  Studenten in Groningen weten lang niet altijd wat voor prachtige bedrijven er in Groningen zijn. Maar de bedrijven hier weten vaak niet hoeveel studenten-talent hier is. Om beide partijen met elkaar in contact te brengen werd vorige week ‘Meet your Future’ georganiseerd.

 • Economie

  17 MEI 2018

  Zakenvrouw van de wereld komt uit Groningen!

  De zakenvrouw van de wereld komt uit de provincie Groningen. Ze won de titel vannacht in Londen.

 • Economie

  17 MEI 2018

  Gemeenteraad Groningen steunt ondernemers Paddepoel

  Het college van B en W van Groningen en de gemeenteraad springen in de bres voor ondernemers in het winkelcentrum Paddepoel die een conflict hebben met de Vereniging van Eigenaren (VVE) over winkelopeningstijden op zondag.

 • Economie Leefbaarheid

  16 MEI 2018

  Hanzehogeschool: Groningse ondernemers stappen nieuwe wereld in

  De Hanzehogeschool Groningen presenteert op donderdag 17 mei het ondernemerschapscongres ‘Innovatief ondernemen’. Deelnemers van het congres stappen donderdag de Energy Barn binnen in een nieuwe wereld. Ze worden aangemoedigd nieuwe paden te betreden, nieuwe contacten te leggen en nieuwe werkwijzen te ervaren in een inspirerende omgeving.