• Economie

  21 APRIL 2018

  Restaurant Happy Italy wil tweede vestiging in Groningen

  De Italiaanse fastfoodketen Happy Italy, die onlangs werd geopend in Groningen, is nu al op zoek naar een tweede vestiging.

 • Economie

  19 APRIL 2018

  Zwanestraat kleurt oranje - Eerste journalisten in Groningen

  Met nog minder dan tien dagen te gaan treft Groningen voorbereidingen voor de viering van Koningsdag. Veel winkels kleuren langzaam maar zeker oranje, en in etalages hangen in het kader van een prijsvraag foto's van eerdere koninklijke bezoeken. Ook de mediabelangstelling komt op gang.

 • Economie

  19 APRIL 2018

  Drukte in Martiniplaza bij fabrieksverkoop lingerie Hunkemöller

  Grote drukte deze dagen in Martiniplaza. Daar trekt lingerie van de firma Hunkemöller zeer veel belangstelling van vooral vrouwelijk publiek. Tot en met zaterdag 21 april is daar namelijk een fabrieksverkoop.

 • Verenigingsnieuws Economie

  18 APRIL 2018

  Groningse etalages trekken de aandacht met Oranje en historie

  Steeds meer ondernemers in de Groninger binnenstad spelen in op de komst van koning Willem- Alexander en koningin Maxima. Ze stellen hun etalages in het teken van de komst van de koning. Ze doen mee aan een actie van ondernemersvereniging Groningen City Club, die een prijsvraag heeft uitgeschreven

 • Verenigingsnieuws Economie

  18 APRIL 2018

  Koningsdag belangrijk thema ledenvergadering Groningen City Club

  Het was gezellig, informatief én nuttig, de algemene ledenvergadering gisteravond van de Groningen City Club. Deze werd gehouden in een van de zalen van bioscoop Pathé aan het Ged.Zuiderdiep, en stond deels in het teken van Koningsdag en van veranderingen binnen het beroepsonderwijs aan het Noorderpoortcollege.

 • Economie

  17 APRIL 2018

  Groningse online-ondernemer Paylogic opnieuw in buitenlandse handen

  Groningen is hofleverancier van succesvolle noordelijke online ondernemers. Eén zo'n succesvol bedrijf is het in 2005 opgerichte ticketbedrijf Paylogic. Voor de tweede keer in haar bestaan komen de aandelen in buitenlandse handen.

 • Economie

  16 APRIL 2018

  Groot onderzoek afgerond naar familiebedrijven in Groningen

  Studenten Economie en Bedrijfskunde hebben de afgelopen maanden onderzoek gedaan naar overnames van familiebedrijven in de gemeente Groningen. Door de toenemende vergrijzing kan de impact van mislukte overnames aanzienlijk zijn. Uit het onderzoek blijkt welke positieve rol de gemeente kan spelen in dit steeds belangrijker wordende onderwerp.

 • Economie

  16 APRIL 2018

  Groningse bedrijven ontwikkelen Koningsbier ‘Nuver’

  Groningse bedrijven hebben gezamenlijk een Koningsbier ontwikkeld, ter gelegenheid van het feit dat Koningsdag op 27 april in Groningen wordt gehouden. Daaraan is samengewerkt door Brouwerij Martinus, diner-café Soestdijk, het Bierfestival Groningen en IBM. Dit laatste bedrijf stelde haar softwareprogramma met big data ‘Watson’ beschikbaar.

 • Economie

  12 APRIL 2018

  Hampshire Groningen vanaf nu Best Western - feestje voor medewerkers

  Het voormalige Hampshire Hotel - Plaza Groningen en het Hampshire Hotel - Groningen Centre zijn sinds 1 april 2018 aangesloten bij Best Western Hotels & Resorts en vierden dit met een speciale medewerkersbijeenkomst.

 • Economie

  10 APRIL 2018

  Mareke Miedema van FAKTOO: ‘Kredietunie Groningen meer bekendheid geven’

  Maandag 16 april en maandag 28 mei organiseert de Kredietunie Groningen kennismakingsdagen voor Groningse ondernemers met groeikansen. Dit maakt deel uit van de campagne waarmee de Kredietunie haar bekendheid bij het Groningse MKB wil vergroten. Mareke Miedema van FAKTOO is de trekker van de campagne. “De Kredietunie Groningen bestaat inmiddels iets meer dan drie jaar. Zij heeft in de afgelopen jaren meerdere ondernemers met een krediet en coaching geholpen hun plannen voor groei te realiseren. Nu de economie weer in de lift zit, willen we de mogelijkheden van de Kredietunie breed onder de aandacht brengen.”

 • Economie

  10 APRIL 2018

  Veel winkels tóch open op Koningsdag in Groningen

  Veel winkels in de binnenstad van Groningen zijn een groot deel van de dag wél open op Koningsdag.

 • Economie

  09 APRIL 2018

  Startersdag Groningen: 23 mei in NoordLease Stadion

  Op initiatief van Gemeente Groningen organiseert Startersdagen.com op woensdag 23 mei een gratis startersdag in het NoordLease Stadion van FC Groningen. De avond bevat veel informatie en kennis over beginnend ondernemerschap en is bedoeld voor oriënterende starters, starters en eigenaren van een bedrijf tot drie jaar oud en de succesvolle start-ups.

 • Economie

  09 APRIL 2018

  Landelijk top-congres Bestuurskunde voor het eerst in Groningen

  Voor het eerst in de geschiedenis zal het Landelijk Congres der Bestuurskunde (LCB) haar jaarlijkse congres in Groningen houden. Dat gebeurt dinsdag 15 en woensdag 16 mei in cultuurcentrum De Oosterpoort. Aan het congres wordt deelgenomen door ruim vijfhonderd studenten (young)professionals, wetenschappers en bestuurders uit heel Nederland. Groningse ondernemers zijn welkom.

 • Economie

  07 APRIL 2018

  Meeste winkels Groningen dicht op Koningsdag

  Veruit de meeste winkels zijn dicht op Koningsdag, vrijdag 27 april, in hartje Groningen. Dat gebeurt mede op advies van beveiligers die stellen dat het door de komst van koning Willem Alexander en koningin Máxima zó druk wordt dat het voor winkeliers lastig wordt om het overzicht te houden.

 • Economie

  05 APRIL 2018

  Bierfestival Groningen: groot diner en Open Air festival

  Een Schwarzbier met de naam Olle Grieze, een bierdiner verzorgd door vijf Groningse restaurants en 150 bieren van de tap: het Bierfestival Groningen dat op 12 april in de Martinikerk van start gaat, heeft bezoekers veel te bieden. Gelukkig duurt het festival tot en met 14 april, dus iedereen heeft ruím de tijd om verrassende biersoorten te proeven, en bijpassende heerlijke hapjes en gerechten. Dit jaar is er ook een open air bierfestival en een bierdiner.

 • Economie

  05 APRIL 2018

  IT Academy college op 24 april over cybersecurity en ethical hacking

  In deze achtste editie van IT Academy colleges gaan securityspecialisten Erik Rutkens van Insite Security en Arnoud Warmerdam van Warpnet in op de technieken die (ethical) hackers toepassen en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van security. Het college is voor professionals, studenten en werkzoekenden en start om 15.00 uur (inloop vanaf 14.30 uur) in Het Kasteel in Groningen aan de Melkweg 1. Deelname is gratis, maar vol is vol.

 • Economie

  04 APRIL 2018

  Mark Rutte: ‘Groningen kraamkamer nieuwe energie’

  ‘Behalve dat we schade willen herstellen, willen we Groningen ook economisch versterken. Daarbij zou het mooi zijn wanneer de provincie Groningen ook in de toekomst energieprovincie kan blijven, een kraamkamer van nieuwe energie’.

 • Economie

  03 APRIL 2018

  Nieuw Italiaans restaurant met scherpe prijzen: Happy Italy

  Groningen is opnieuw een Italiaans restaurant rijker. Het gaat om Happy Italy, aan de Oosterstraat 56.

 • Verenigingsnieuws Economie

  03 APRIL 2018

  Groningen-Zuid straks tweede winkel- en shopgebied Groningen ?

  Hoe kan Groningen-Zuid zich na de binnenstad, ontwikkelen tot het tweede winkel en shopgebied van Groningen? Dat is een van de vragen die aan de orde komen tijdens een bijzonder wijkdiner voor ondernemers uit Helpman, De Wijert en aan het Overwinningsplein op woensdagavond 18 april.

 • Economie

  29 MAART 2018

  Kennismaken met Kredietunie Groningen: financiering en coaching voor MKB met groeikansen

  “We denken dat er veel MKB’ers in en om Groningen zijn die groeikansen zien voor hun bedrijf en op zoek zijn naar financiering om hun plannen te realiseren. Ik nodig al die ondernemers van harte uit om kennis te maken met wat de Kredietunie voor hen kan betekenen.” Aldus Nina Beswerda, bestuurslid van de Kredietunie Groningen. De Kredietunie organiseert op maandag 16 april en maandag 28 mei kennismakingsdagen voor ondernemers die meer willen weten over de financieringsmogelijkheden van de Kredietunie Groningen.

 • Economie

  27 MAART 2018

  Internationale erkenning voor Hanzehogeschool Groningen Vastgoed & Makelaardij

  De bachelor Vastgoed & Makelaardij van de Hanzehogeschool Groningen is als eerste hogeschoolopleiding in Nederland excellence geaccrediteerd door het Royal Institute of Chartered Surveyors (RICS), een internationaal instituut dat de kwaliteit en ethiek van professionals in de grond-, vastgoed- en bouwsector bewaakt. “Een prachtige blijk van erkenning van de kwaliteit van onze opleiding Vastgoed & Makelaardij,” aldus lector Jan Veuger, “en een bonus voor onze studenten.”