• Economie

  10 DECEMBER 2018

  MBO in Groningen heeft wind in de zeilen: ook veel vraag naar afgestudeerden Sport & Bewegen

  De arbeidsmarkt voor jongeren met een mbo-opleiding trekt duidelijk aan. Dat merken ze ook bij het Alfa College in Groningen, waar veel vraag is naar afgestudeerden Sport & Bewegen. 95% heeft binnen twee jaar een baan, zo laat de school weten.

 • Economie

  07 DECEMBER 2018

  Oproep Groninger ondernemers: “Onze regio verdient een nationaal vliegveld”

  Jong en hip. Groningen is het winnende alternatief voor Amsterdam!” Met dit compliment plaatste nieuwszender CNN onze prachtstad vandaag op de lijst van beste Europese bestemmingen tussen steden als Avignon, Düsseldorf, Lissabon, Salzburg en Athene. (Lees verder voor het vervolg van dit opiniestuk, geschreven namens de vier Groningse ondernemersverenigingen en Marketing Groningen).

 • Economie

  07 DECEMBER 2018

  Groninger Museum: Spektakel van glas, licht en kleur

  In het Groninger Museum opent zaterdag 8 december een bijzondere tentoonstelling van de Amerikaanse glaskunstenaar Dale Chihuly. In verband met de expositie is er buiten in de open lucht een licht-kunstwerk van hem opgesteld, dat uitstekend past bij het kleurrijke uiterlijk van het Groninger Museum. ‘Daar word je vrolijk van!’, aldus een bezoeker die alvast een kijkje mocht nemen.

 • Economie Innovatie

  07 DECEMBER 2018

  Restaurant zonder bediening in Groningen ‘Bistronoom van het jaar 2019’

  De eigenaar van een restaurant zonder medewerkers in de bediening in Groningen heeft de titel: ‘Bistronoom van het jaar 2019’ in de wacht gesleept. Het betreft Dennis de Haan van Restaurant De Haan aan de A-weg.

 • Economie Bereikbaarheid

  06 DECEMBER 2018

  Groningen Airport Eelde: overleg directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders 'constructief'

  Directie, Raad van Commissarissen en aandeelhouders van Groningen Airport Eelde hebben met elkaar gesproken over de situatie nadat eerder bekend werd dat Nordica stopt met de routes naar Kopenhagen en München.

 • Economie

  06 DECEMBER 2018

  Nieuwe slogan Top Dutch Campagne: “A good place to be great"

  “A good place to be great”: dat is de nieuwe slogan van aan grote marketingcampagne van de organisatie Top Dutch om Noord-Nederland aan te prijzen als regio om in te investeren. Daarbij zal de campagne zich met name richten op de groene chemie, en zal het Noorden zich profileren als dé regio in Nederland waar top-chemische bedrijven actief zijn, die bovendien op groene, duurzame wijze produceren.

 • Economie

  03 DECEMBER 2018

  Winkel met kleding voor lange mensen vestigt zich in Groningen: Looks4Tall

  Mensen met een bovengemiddelde lengte krijgen binnenkort een aanzienlijk ruimere keuzemogelijkheid. Aan de Carolieweg vestigt zich namelijk het bedrijf Looks4Tall.

 • Economie Bereikbaarheid

  03 DECEMBER 2018

  Vluchten vanaf Groningen Airport Eelde naar Kopenhagen en München stoppen; directie praat met opvolger Nordica

  Een domper voor Groningen Airport Eelde: dat is de mededeling van Luchtvaartbedrijf Nordica dat het eind december de vluchten op Kopenhagen en München staakt. De directie van ‘Eelde’ meldt dat het inmiddels al weer in gesprek is met andere luchtvaartmaatschappijen om de vluchten over te nemen.

 • Economie

  30 NOVEMBER 2018

  Koopman Logistics uit Leek wint Groninger Ondernemingsprijs 2018

  De Groninger Ondernemingsprijs 2018 is toegekend aan Koopman Logistics uit Leek. Directieleden Maurice de Wilde en Harm Koopman ontvingen de prijs donderdagavond uit handen van Commissaris van de Koning René Paas in een volle Springerzaal van MartiniPlaza. Naast de winnaar kregen ook mede-finalisten FritsJurgens en Roossien Hoogwerktechniek veel lovende woorden van de jury.

 • Economie

  27 NOVEMBER 2018

  Grote finale van Groninger Ondernemingsprijs 2018 op donderdag 29 november

  Donderdag 29 november is het zo ver: dan strijden Koopman Logistics, Roossien Hoogwerktechniek en FritsJurgens om de felbegeerde Groninger Ondernemingsprijs 2018. Tijdens de finale in MartiniPlaza worden de drie kanshebbers nog eens uitgebreid voorgesteld door presentator Marcel Nieuweweg. Aan het eind van de avond is duidelijk wie de opvolger wordt van Innocore en de prijs in ontvangst mag nemen uit handen van Commissaris van de Koning René Paas.

 • Economie

  26 NOVEMBER 2018

  Onderwijs in Groningen en Commercieele Club halen banden aan

  Het onderwijs doet haar uiterste best om bij de inrichting van studies en bij stages zoveel mogelijk rekening te houden met de wensen en eisen van bedrijven in en om Groningen. Ondernemers zijn ook van harte welkom om met suggesties te komen voor een betere afstemming tussen het onderwijs en de wensen van de bedrijven. Deze boodschap kregen de leden van de Commercieele Club Groningen maandagavond mee tijdens een bijzonder diner bij het Noorderpoort aan de Hora Siccamasingel.

 • Economie

  26 NOVEMBER 2018

  Gratis bijeenkomst over Bedrijfsopvolging / Bedrijfsbeëindiging bij Groninger Retail Academy

  Maandag 10 december organiseert de Groninger Retail Academy in opdracht van de Groningen City Club een masterclass met als thema: “Bedrijfsopvolging / Bedrijfsbeëindiging”. Voor deze gratis bijeenkomst kan men zich nu al aanmelden via deze link. (Lees verder voor meer informatie).

 • Economie Leefbaarheid

  22 NOVEMBER 2018

  Conclusie inspectie bedrijfsbeveiliging Groningen: nonchalance met afsluitingen

  De Groningse politie heeft samen met beveiligingsbedrijf CRUON een inspectie gehouden van de beveiliging van bedrijventerreinen. Er werden bijna zestig onvolkomenheden geconstateerd. De gezamenlijke surveillancerondes vinden plaats conform de afspraken binnen BBOG (Bedrijfsbeveiliging Omgeving Groningen).

 • Economie

  17 NOVEMBER 2018

  ‘Dag van de Ondernemer’ van Metaalunie in Groningen succesvol verlopen

  De Dag van de Ondernemer, die vrijdag in Groningen werd gehouden en waarin aandacht werd gevraagd voor de maak-industrie, is succesvol verlopen. De dag werd georganiseerd door Koninklijke Metaalunie, met 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal.

   

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  15 NOVEMBER 2018

  Unieke duurzame Betoncentrale in Groningen volgende week officieel open

  De stad Groningen is een nieuwe, duurzame, betoncentrale rijker. Volgende week vrijdag gaat deze centrale aan de Gdanskweg van afvalverwerker Theo Pouw BV, officieel open. Het bijzondere van deze centrale is dat er oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger.

 • Economie

  14 NOVEMBER 2018

  Metaal-bedrijven en maakindustrie Groningen vrijdag in het zonnetje - Dag van de Ondernemer

  Metaalbedrijven, en andere bedrijven in de maak-industrie, zijn cruciaal voor de Groningse economie. Daarom is er komende vrijdag 16 november extra aandacht voor deze bedrijven tijdens de ‘Dag van de Ondernemer’. Mede-organisator van deze dag is de Metaalunie.

 • Economie

  07 NOVEMBER 2018

  Winnaars Groningse Ondernemers Challenge 2018: Connor Sports, Oma’s Soep, AvHaal en Fitgaaf

  Connor Sports, Oma’s Soep, AvHaal en Fitgaaf: dat zijn de stad-Groningse bedrijven die de prijzen hebben gewonnen tijdens de Groningse Ondernemers Challenge 2018. Dat is een unieke prijs waarmee sociaal ondernemerschap in Groningen wordt beloond. De prijzen werden gisteren tijdens de Promotiedagen uitereikt door wethouder Roeland van der Schaaf (PvdA).

 • Economie

  02 NOVEMBER 2018

  ZZP Debatavond in The Rock met belangrijke thema’s voor ondernemers

  Maandag 12 november organiseren ZZP Nederland en Ikonderneemhet.nl in The Rock in Groningen een ZZP Debatavond. Een uitgelezen mogelijkheid voor de 12.500 zelfstandig ondernemers in Groningen, Haren en ten Boer om voor de gemeenteraadsverkiezingen de diverse politieke partijen aan de tand te voelen over belangrijke ondernemerszaken. Alle politieke partijen zullen vertegenwoordigd zijn op de debatavond.

 • Economie

  25 OKTOBER 2018

  Leg een case voor aan masterstudenten Economie en Bedrijfskunde op Business Meets University

  Wilt u bijvoorbeeld een product vernieuwen, een nieuwe dienst ontwikkelen of een andere doelgroep benaderen? Dien dan uiterlijk 8 november uw vraagstuk in voor het event Business Meets University. Tijdens interactieve sessies buigen groepjes master studenten zich door bedrijven ingebrachte cases en zoeken samen met de ondernemer naar creatieve oplossingen.

 • Economie Innovatie

  23 OKTOBER 2018

  Start-up’er: maak kans op een jaar kosteloos gebruik van bedrijfsruimte aan de Grote Markt

  Ook dit jaar maakt een startend bedrijf kans op een jaar lang kosteloos gebruik maken van een bedrijfsruimte aan de Grote Markt en op vakkundige begeleiding bij en door ABN AMRO. Tijdens een finale in de tent op donderdag 1 november (15:30 – 17:00) wordt bekend wie de winnaar van 2019 wordt.

 • Economie

  23 OKTOBER 2018

  Groningen als ‘powerhouse van Nederland’, gepresenteerd aan 70.000 Nederlanders

  Groningen is al lang  veranderd van een probleem-regio tot het powerhouse van Nederland, en loopt  voorop op het gebied van energietransitie, de kringloopeconomie en de digitale maatschappij. Dat is de boodschap die 70.000 Nederlanders hebben ontvangen in een speciale bijlage over Groningen. Het betreft het magazine ‘Bestemming Groningen’, een bijlage bij Elsevier Weekblad.