• Economie

  17 MEI 2019

  Groningen Digital Business Centre helpt Groningse ondernemers aan frisse universitaire kennis

  Het Groningen Digital Business Centre wil Groningse ondernemers helpen door het beschikbaar stellen van universitaire kennis. Dat gebeurt door studenten in te zetten die hun nieuwste kennis kunnen gebruiiken. Dat gebeurt vanaf komende maand onder leiding van een nieuwe directeur, prof. Tammo Bijmolt.

 • Economie Innovatie

  14 MEI 2019

  Ondernemer bouwt nieuwe ‘Escaperoom’ op Suikerterrein

  Het Groningse bedrijf Goldberg Escape heeft vanaf deze week een nieuwe Escaperoom op het Suikerterrein. Dat betekent dat dit terrein er een nieuwe trekpleister bij heeft: familieleden, vrienden of bedrijven kunnen er proberen te ontsnappen uit een ‘angstig’ huis, waar ze de uitgang van moeten zien te vinden.

 • Economie

  13 MEI 2019

  Nieuw kantoor voor Harrier Accountancy aan Verlengde Bremenweg

  Accountantskantoor Harrier Accountancy - Bedrijfsadvies neemt donderdag 16 mei een nieuw kantoorpand in gebruik aan de Verlengde Bremenweg 1 in Groningen, nabij Euvelgunne.

 • Economie

  10 MEI 2019

  Jachthaven aan Paterswoldsemeer in Haren krijgt internationale onderscheiding

  Jachthaven Zuidwesthoek aan het Paterswoldsemeer in Haren heeft een belangrijke internationale onderscheiding toegekend gekregen. Het betreft De Blauwe Vlag: een onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn.

 • Economie Bereikbaarheid

  07 MEI 2019

  Leendert Klaassen ziet nieuwe kansen en mogelijkheden voor Groningen Airport Eelde

  De nieuwe voorzitter van de Raad van Commissarissen van Groningen Airport Eelde heeft er alle vertrouwen in dat het goed komt met de luchthaven Eelde.

 • Economie

  07 MEI 2019

  Masterclass over juridische kanten van contracteren door Flinc en Yspeert Advocaten

  Dinsdag 11 juni a.s. organiseert Flinc in samenwerking met Yspeert Advocaten een masterclass over alle juridische aspecten omtrent contracteren. De bijeenkomst vindt plaats bij de NOM aan de Paterswoldseweg 810 in Groningen, van 14.00 tot 17.00 uur: een aanrader voor elke MKB’er met groeiambitie. Aanmelden kan via TCKL.

 • Economie

  06 MEI 2019

  Domino’s opent achtste winkel in Groningen: pizza’s in Lewenborg

  Domino's opent op dinsdag 7 mei haar deuren van de achtste winkel in Groningen. De winkel is gevestigd in het centrum van Lewenborg, aan Kajuit 264.

   

 • Economie

  06 MEI 2019

  Komt er wél of geen supermarkt bij Ter Borch?

  Komt er wél of geen supermarkt in de wijk Ter Borch in Eelderwolde, op de grens met de gemeente Groningen? Daarover moet de gemeenteraad van Tynaarlo dinsdag een uitspraak doen.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Jan de Jong Verhuizingen: nieuw speler in verhuisbranche Groningen

  Ze zijn onlangs verhuisd naar de stad en zijn een nieuwe speler in de veelal traditionele verhuisbranche in het Noorden: Jan de Jong Verhuizingen.  Het bedrijf is aangesloten bij SimplyMile, dat duurzame (last mile) stadsdistributie gaat verzorgen in Groningen. De locatie (Rostockweg 5) wordt zo tevens een logistiek centrum waar goederen en bestellingen van bedrijven worden ontvangen, eventueel opgeslagen en gebundeld voor levering in de stad. Vanuit de hub worden de goederen één of enkele malen per week in één zending samengevoegd en elektrisch afgeleverd door PostNL.

 • Economie

  03 MEI 2019

  Werk vinden in de horeca met tweede editie BaanBorrel en open dag Horeca op 20 en 21 mei

  In het Martini Hotel aan het Zuiderdiep willen Groningse horeca-ondernemers op 20 mei tijdens de BaanBorrel graag kennismaken met mensen die belangstelling hebben om te gaan werken in de horeca. Tijdens de informele BaanBorrel, tussen 16.00 en 18.00 uur, kunnen werkzoekenden kennismaken met ondernemers en in een gesprek hun kennis en motivatie bespreken. Mocht dit gesprek leiden tot een klik, dan kan de kennismaking de volgende dag, op 21 mei, voortgezet worden tijdens de Nationale Horecadag, de open dag van de horeca. Geïnteresseerde ondernemers en werkzoekenden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden. 

 • Economie

  01 MEI 2019

  Nieuwe eigenaar datacenter TCN SIG Telehousing op Zernike

  Het datacentrum van TCN aan de Zernikelaan op de Zernike Campus Groningen heeft een nieuwe eigenaar.

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Indietopia helpt game-industrie Groningen van de grond

  De game-industrie in Groningen begint langzaam maar zeker tot ontwikkeling te komen. Dat is mede te danken aan de activiteiten van Indietopia, momenteel gevestigd in het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw aan de Lübeckweg. Indietopia is een platform dat de ontwikkeling van de game-industrie in Groningen wil bevorderen.

 • Economie

  30 APRIL 2019

  Groningse ondernemers: Eerste Hulp Bij Export in super handige flyer !

  Groningse ondernemers die overwegen om voorzichtig hun eerste schreden te zetten op het pad van de export kunnen een kijkje nemen op een super-overzichtelijke flyer. Deze nieuwe nieuwe exportflyer biedt een overzicht van - én linkjes naar alle mogelijke apps, consultants, coaches, portals of export-clubs.

 • Economie

  26 APRIL 2019

  Gebiedsbijeenkomst voor ondernemers Haren in juni

  De afdeling Economische Zaken van de gemeente Groningen organiseert in juni een gebiedsbijeenkomst voor alle ondernemers in Haren, om kennis te maken met nieuwe contactpersonen en deels ook nieuwe regelgeving. Daar zal ook wethouder Philip Broeksma aanwezig zijn, gebiedswethouder voor Haren. Eerder deze week vond een dergelijke bijeenkomst al plaats voor de horeca-ondernemers in Haren.

 • Verenigingsnieuws Economie Leefbaarheid

  25 APRIL 2019

  Nieuwe cursus Duits voor medewerkers Groningse winkels en bedrijven

  Medewerkers van bedrijven in Groningen die regelmatig Duitse klanten krijgen kunnen deelnemen aan een nieuwe cursus Duits van de Groninger Ondernemers Academy. Vanaf 8 mei organiseert deze Academy op verzoek van Groningen City Club, Bedrijvenvereniging West en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe (gratis!) cursus Duits. Daar leren de medewerkers hoe ze de Duitse clientèle in hun eigen taal op correcte wijze te woord kunnen staan.

 • Economie

  24 APRIL 2019

  Verkoop bedrijventerreinen trekt aan, minder leegstand kantoren

  De grafiek verloopt nog wat grillig, maar er zit een stijgende lijn in het aantal hectare bedrijventerrein dat in de regio Groningen-Assen wordt verkocht. Dat blijkt uit de bedrijventerreinenmonitor, die jaarlijks door Regio Groningen-Assen (RGA) wordt opgesteld. In 2018 is 11,5 ha bedrijventerrein verkocht. Daarmee was de uitgifte weliswaar lager dan in 2017, maar nog steeds flink boven het aantal dat in de crisisjaren 2013-2016 werd verkocht. Deze opgaande tendens is ook zichtbaar op de vastgoedmarkt; de leegstand van zowel bestaande bedrijfs- als kantoorpanden is in 2018 opnieuw fors afgenomen.

 • Economie

  19 APRIL 2019

  Topdrukte in zonovergoten Groningen: massaal de bloemetjes buiten

  Groningen zet vandaag, GoedeVrijdag 19 april, massaal de bloemetjes buiten. Mooier weer hadden de organisatoren van de Bloemenjaarmarkt zich niet kunnen wensen. Het was al vroeg druk op de ringwegen en ook in de binnenstad kun je  bijna over de hoofden lopen. (Foto’s: Ralph Meijer).

 • Economie

  17 APRIL 2019

  Django Girls gezocht: meiden die het leuk vinden om in 1 dag een eigen website te leren programmeren

  Het IBM Client Innovation Center Benelux aan het Ged. Zuiderdiep is op 25 mei gastheer van de tiende editie van Django Girls Groningen. Django Girls wordt wereldwijd georganiseerd om meiden en vrouwen kennis te laten maken met ICT. Het OTP nodigt alle Groningse meiden uit voor deze ééndaagse workshop. Maar: vol = vol!

 • Verenigingsnieuws Economie

  15 APRIL 2019

  Vrolijke Paashazen huppelen zaterdag in de binnenstad en in Haren

  Zaterdag 20 april aanstaande zullen van 13.00-17.00 uur vijftien vrolijke Paashazen in de binnenstad van Groningen te zien zijn. Zoals al jaren een gebruik is zorgt de Groningen City Club voor Paashazen die in het centrum paaseitjes uitdelen aan bezoekers. Deze traditie zorgt ervoor dat het Paasgevoel al voor eerste Paasdag een ‘lekkere’ oppepper krijgt. In Haren lopen zaterdag van 12-17 uur ook 2 paashazen rond.

 • Economie

  13 APRIL 2019

  Haren: kennismaking horeca-ondernemers, gemeente Groningen en wethouder Paul de Rook

  Woensdag 24 april 2019 organiseert directie Economische Zaken van gemeente Groningen een kennismakingbijeenkomst voor horecaondernemers uit Haren en omgeving. Een van de sprekers tijdens de bijeenkomst in de oude raadszaal in Haren is wethouder Paul de Rook (D66) van economische zaken van de gemeente Groningen. Belangstellenden kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ez@groningen.nl. (Lees verder).

 • Economie

  10 APRIL 2019

  Eerste schoenpoets-service met fietskoeriers in Groningen

  Als er in Groningen broodjes en tal van andere pakketjes met fietskoeriers kunnen worden bezorgd, dan is het ook mogelijk om schoenen die gepoetst moeten worden heen en weer te brengen. Dat is het idee achter een bijzondere service van heren-schoenenzaak SchoenenZaken. Deze winkel in de Zwanestraat start als eerste in Nederland een schoenpoets-service.