• Economie

  20 MAART 2019

  Nieuwe naam voor Oosterpoort & Stadsschouwburg: 'SPOT Groningen'

  De theater- en concertorganisatie voor De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen heeft vanaf vandaag een nieuwe naam: SPOT Groningen. Dat is nodig omdat de vorige naam – “De Oosterpoort & de Stadsschouwburg Groningen, afgekort OPSB “ - geen recht meer doet ‘aan wie we zijn en waar we voor staan’, zo meldt SPOT Groningen.

 • Economie

  20 MAART 2019

  Opening op 4 april van De Stukadoorsvrouw aan Lamsoor 9a1

  Wethouder Carine Bloemhoff opent op 4 april De Stukadoorsvrouw. Bij dit bedrijf, gevestigd aan Lamsoor op bedrijventerrein Het Witte Lam, werken uitsluitend vakvrouwen. De Stukadoorsvrouw biedt bovendien een opleiding aan vrouwen met ondersteuning van Werk in Zicht.

 • Economie

  19 MAART 2019

  Noorderpoort organiseert business event met aandacht voor Duitse taal

  Dinsdag 26 maart 2019 is de Dag van de Duitse taal. Daarom wordt bij Noorderpoort Business & Administratie de Duitse taal en cultuur in het zonnetje gezet. Dit gebeurt in samenwerking met het jaarlijkse business event Suit up! van de opleiding International Business Studies.

 • Economie

  19 MAART 2019

  Commercieele Club Groningen biedt leden nieuwe ervaringen

  De Commercieele Club Groningen heeft gisteren haar 74-ste verjaardag gevierd. Daarmee is het een van de oudste netwerkverenigingen van Nederland. Maar belegen is de Groningse club zeker niet. De vereniging organiseert voortdurend nieuwe activiteiten waardoor het ook in deze tijd van sociale media een belangrijke rol kan vervullen in de Groningse economie. Zo organiseerde de vereniging gisteravond op diverse plaatsen in de stad kookworkshops, zodat de leden elkaar in een ontspannen situatie beter kunnen leren kennen.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Bedrijventerrein Hoendiep aan vooravond grote opknapbeurt

  Het bedrijventerrein Hoendiep kan de komende jaren een ingrijpende opknapbeurt verwachten. Doel daarvan is een einde te maken aan de ‘verrommeling’, en om het gebied veel aantrekkelijker te maken voor bedrijven. Het gebied, waar 55 bedrijven zijn gevestigd, zou veel meer dan tot nu toe onderdeel moeten gaan uitmaken van de stad. Dat werd maandagmiddag bekend gemaakt tijdens een Lunchbijeenkomst van Bedrijvenvereniging WEST in het bedrijfsverzamelgebouw The Rock aan de Atoomweg.

 • Economie

  18 MAART 2019

  Nieuwe eigenaren Primera Paddepoel

  De vestiging van Primera in winkelcentrum Paddepoel heeft nieuwe eigenaren.

 • Economie

  14 MAART 2019

  HEMA Groningen beste HEMA-vestiging van Nederland

  De vestiging van de HEMA in de Herestraat is gisteren uitgeroepen tot beste HEMA-vestiging van Nederland.

 • Economie

  12 MAART 2019

  Siem Jansen neemt afscheid als directeur van de NOM

  Siem Jansen neemt na twaalf jaar afscheid als directeur van de NV NOM. Hij vertrekt per 1 juni aanstaande en gata dan aan de slag als programmadirecteur van het Nationaal Programma Groningen (NPG).

 • Economie

  11 MAART 2019

  Groninger horecaondernemers: unieke en gezellige BaanBorrel om 850 vacatures te vervullen

  Groningse horeca-ondernemers komen met een heel bijzonder initiatief om zo snel mogelijk 850 vacatures te vervullen. Maandag 18 maart organiseren ze daartoe een BaanBorrel vanaf ’s middags vier uur in De Drie Gezusters in Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel (Lees verder voor meer informatie)

 • Economie

  10 MAART 2019

  Haskia en Getie Kramer verkopen hun Internoord Reizen Groningen

  De bekendste stad-Groningse ondernemers in de reisbranche, Getie en Haskia Kramer ( op de archieffoto links), van Internoord Reizen, hebben besloten samen te werken met Klooster Reizen. Dit laatste bedrijf is eveneens een familiebedrijf, geleid door Gerda Klooster. Zij neemt de aandelen over van Internoord Reizen, maar het merk Internoord Reizen Groningen blijft bestaan.

 • Economie

  07 MAART 2019

  Toeristische ondernemers: grote belangstelling voor bijeenkomst ‘Leisure Academy’

  ‘Welke kant moet het op met de toeristische sector in Stad en provincie Groningen, de komende jaren?’ Dat was één van de vragen die vanmorgen aan de orde kwamen tijdens een zeer druk bezochte bijeenkomst van de Leisure Academy in Groningen. Circa 120 ondernemers en andere betrokkenen bij de toeristische sector waren afgekomen op deze bijeenkomst, in restaurant Rietland in Noorddijk, nabij Lewenborg. De bijeenkomst was georganiseerd met steun van de ondernemersverenigingen Groningen City Club, WEST, Marketing Groningen en provincie Groningen.

 • Economie Interviews

  05 MAART 2019

  Hans Silvius, de nieuwe kapitein op de brug bij De Haan Advocaten

  Eén van de grootste advocatenkantoren van Groningen, en zelfs van Nederland - De Haan Advocaten en Notarissen – heeft een nieuwe kapitein op de brug. Hans Silvius (59) is sinds 1 januari de opvolger van oprichter en naamgever Winfryd de Haan, die met pensioen is gegaan. Silvius is even ambitieus als zijn voorganger. Vanuit Groningen wil hij er aan werken om De Haan nog beter op de kaart kunnen zetten als kantoor waar ondernemers voor ál hun juridische kwesties terecht kunnen, zo vertelt hij in een interview aan de website economie.groningen.nl

 • Economie Innovatie

  05 MAART 2019

  Bijeenkomst Leisure Academy Groningen over toekomst vrijetijdseconomie Groningen

  Donderdag 7 maart organiseren Leisure Academy Groningen en Toeristisch Groningen een bijeenkomst voor ondernemers in de toeristische branche. Het thema is: ‘Groningen als bestemming 2030, welke route kiest u?’.

 • Economie

  04 MAART 2019

  Grote belangstelling ondernemers voor bezoek aan Jumbo Foodmarkt Groningen

  Ondernemers als inspiratiebron voor andere ondernemers. Dat was maandag zeker het geval bij een bedrijfsbezoek van leden van de Commercieele Club Groningen aan de Foodmarkt van Jumbo in de Euroborg in Groningen. Bijna zeventig leden van die Commercieele Club waren afgekomen op een inleiding die werd gegeven door de franchise-nemers/eigenaren van de Jumbo Foodmarkt in Groningen: Anrico Maat en Paul Papo.

 • Economie

  01 MAART 2019

  Marketing Groningen presenteert Stad én Waddenzee op grootste internationale reisbeurs in Berlijn

  Marketing Groningen presenteert de stad Groningen van 6 t/m 10 maart op de grootste internationale reisbeurs ter wereld in Berlijn. Samen met de twee andere Noordelijke marketingorganisaties wordt dan ook het UNESCO Waddenzee Werelderfgoed gepresenteerd.

 • Economie

  01 MAART 2019

  Groningen krijgt eerste ‘Baby Spa’

  In Groningen gaat volgende week vrijdag een ‘Baby Spa’ open. Sparkle Baby Spa is een uniek en nieuw concept voor baby’s (en moeders) in Noord-Nederland, gevestigd aan de Kleine Butjesstraat.  

 • Economie

  28 FEBRUARI 2019

  Paul Berndsen commercieel manager MartiniPlaza

  Per 1 maart 2019 treedt Paul Berndsen (54) als Commercieel Manager in dienst bij MartiniPlaza. Paul wordt eindverantwoordelijk voor het marketing- en salesbeleid. 

 • Economie Innovatie

  26 FEBRUARI 2019

  Groningse bedrijven massaal aanwezig bij dertigste editie Marug-conferentie

  Ruim driehonderd studenten en tegen de 150 ondernemers cq personen van organisaties uit onder andere het bedrijfsleven waren dinsdag aanwezig bij de dertigste editie van de Marug-conferentie.

 • Economie

  14 FEBRUARI 2019

  Baanborrel op 18 maart; Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen

  Wie op zoek is naar een baan in de horeca, moet op 18 maart meedoen aan de BaanBorrel. Tijdens deze borrel kunnen werkzoekenden een Wildcard uitdelen aan de horecazaak van hun keuze. Daarmee kunnen ze een dag meelopen op de werkvloer bij wijze van praktische sollicitatie. Ook de horecaondernemers kunnen zo’n wildcard uitdelen aan de kandidaat van hun keuze. Met dit initiatief hopen Groninger horecaondernemers in contact te komen met kandidaten om de 850 openstaande vacatures in de horeca te vervullen.

 • Economie

  11 FEBRUARI 2019

  Gronings restaurant krijgt 8,5 van De Volkskrant

  ‘Wat zou een mens nog meer verlangen dan wat de eigenaren van De Grote Frederik met zoveel zorg en liefde doen: gewoon heel lekker koken, fijne wijn schenken en aardig zijn. Dit is een restaurantje om vrolijk van te worden.’ Met deze positieve samenvatting eindigt een recensie in het Volkskrant Magazine van afgelopen zaterdag, gewijd aan een Gronings restaurant in de Oosterpoortwijk.

 • Economie Leefbaarheid

  04 FEBRUARI 2019

  Nieuwe uitdagingen en kansen voor Winkelcentrum Lewenborg

  Verplaatsing naar het binnenplein van de markt op woensdag zal de levendigheid in het Winkelcentrum Lewenborg zeer bevorderen. Dat is één van de aanbevelingen uit een rapport over de toekomst van het Winkelcentrum Lewenborg.