• Economie Bereikbaarheid Duurzaamheid

  11 OKTOBER 2019

  Groningen Bereikbaar biedt Campus Groningen nieuwe deelfietsen aan

  Tijdens de Dag van de Duurzaamheid heeft Community Manager Annet de Vree van Campus Groningen samen met Ciska Bakema - Hanzehogeschool Groningen, drie Campus deelfietsen in ontvangst mogen nemen van Groningen Bereikbaar.

 • Duurzaamheid

  09 OKTOBER 2019

  Wasaweg goed op weg om meest energieneutrale straat op een bedrijventerrein van Groningen te worden

  Ondernemers aan de Wasaweg in het industriegebied zuidoost zijn goed onderweg met het realiseren van hun ambitie om zo energieneutraal mogelijk te worden. Het betreft een voor Noord-Nederland uniek project, omdat veel ondernemers samen de schouders zetten onder ambities op het gebied van duurzaam ondernemen, zo meldt Bedrijvenvereniging ZO op haar website.

 • Duurzaamheid

  07 OKTOBER 2019

  Kinderopvang SKSG: hele week lang activiteiten in kader van Healthy Aging, voor kinderen én ouders

  De Healthy Ageing Week t/m 13 oktober staat dit jaar in het teken van mentale gezondheid. Een onderwerp dat deze week ook bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) veel aandacht krijgt, met onder andere een bezoek aan de knuffeldokter en damles van een wereldkampioen. Samen met partners HANNN, Hanzehogeschool, GGD en UMCG organiseert de kinderopvangorganisatie een week bomvol activiteiten voor kinderen en hun ouders. Alle activiteiten zijn onderdeel van de ‘Healthy Ageing Week: Pluk Geluk.’ Informatie over de activiteiten is te vinden op haweek.nl  

 • Duurzaamheid

  03 OKTOBER 2019

  Ondernemers Zuidoost: Bijeenkomst over ‘toekomstbesteding ondernemen’ via Koploperproject (20 nov).

  Ondernemers op het Bedrijventerrein Zuidoost, die iets meer willen doen aan duurzaam of toekomstbestendig ondernemen, kunnen zich daarover laten informeren tijdens een bijzondere bijeenkomst op woensdagmiddag 20 november. Dan is er in My Office, Winschoterdiep 50, Groningen in een bijeenkomst over het Koploperproject. Dit ‘Koploperproject’ over toekomstbesteding ondernemen richt zich op bedrijven met minimaal 10 fte, die zich willen onderscheiden door duurzamer te ondernemen. Meer dan 350 bedrijven in het Noorden hebben hier al aan meegedaan. 

 • Duurzaamheid

  28 SEPTEMBER 2019

  Groningen vandaag en zondag dé Mode-stad van Nederland, met 050&Mode en 'Klein Berlijn'

  Groningen is zaterdagmiddag dé modestad van Nederland. Vanmiddag om 13.00 uur opent wethouder Glimina Chakor (GroenLinks) het evenement, dat dit jaar volledig staat in het teken van duurzaamheid. Er is veel te doen. Zondag is er aandacht voor vintagemode tijdens Klein Berlijn.

 • Duurzaamheid

  17 SEPTEMBER 2019

  Het Witte Lam wordt Groen!

  Het Witte Lam wordt Groen! Onder deze noemer gaat het project dat ondernemers op het bedrijventerrein Het Witte Lam helpt verduurzamen van start. Op vrijdag 27 september 2019, tijdens de nationale Burendag, organiseren we een bijeenkomst voor alle ondernemers en pandeigenaren van bedrijventerrein Het Witte Lam. Om de start van dit project te markeren en nader kennis met elkaar te maken.