• Duurzaamheid

  22 JUNI 2018

  Wasaweg: dertig ondernemers voorop met slim delen van duurzame energie

  Ondernemers aan de Wasaweg op het industrieterrein zuid-oost hebben software ontwikkeld om duurzame energie die in de bedrijfspanden wordt opgewekt, met elkaar te delen. De Wasaweg zet daarmee een belangrijke stap in de ambitie om energieneutraal te worden, en loopt daarmee ook voorop. Wethouder van Duurzaamheid Mattias Gijsbertsen loste gisteren het startschot voor dit bijzondere project. Er doen dertig bedrijven aan mee.

 • Duurzaamheid

  20 JUNI 2018

  Hulp voor Groningse bedrijven bij (wettelijke!) energiebesparing

  Veel bedrijven in Groningen krijgen binnenkort te maken met wettelijke verplichtingen om energie te besparen. Om maatregelen te nemen en om daar financiering voor te vinden is soms een lastige kwestie. Maar de bedrijven krijgen nu hulp van een Groningse ‘Clean Campagne’.

 • Duurzaamheid

  12 JUNI 2018

  Gemeente helpt Groninger bedrijven bij energiebesparing

  Groningse ondernemers kunnen op tal van manieren steun krijgen bij het invoeren van energiebesparingsmaatregelen. Ook de gemeente Groningen heeft mensen vrij gemaakt om Groningse bedrijven te adviseren over de vraag hoe ze zo voordelig mogelijk en met zoveel mogelijk rendement kunnen investeren in energiebesparing. Op de website van de VBNO een interview van de onlangs afgetreden secretaris Bert Oost met Peter Spaak van de gemeente Groningen

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  08 JUNI 2018

  VBNO bijgepraat over energiebesparing bedrijfspanden

  Welke energiebesparingsmaatregelen kunnen ondernemers nemen? Zijn daar subsidiemogelijkheden voor? Waar kunnen ze terecht voor vragen aan de gemeente? Deze en vele andere vragen over energiebesparing kwamen vorige week aan de orde tijdens de algemene ledenvergadering van ondernemersvereniging VBNO. Deze werd gehouden in het bezoekerscentrum Reitdiep van het Groninger Landschap in Noordwolde.

 • Duurzaamheid

  19 MEI 2018

  Ondernemers helpen met plastic kleedjes Noorderplantsoen schoon houden

  Winkeliers in Groningen zijn een bijzondere actie gestart om het Noorderplantsoen schoon te houden.

 • Economie Duurzaamheid

  14 MEI 2018

  Groningse ondernemers bijgepraat bij New Energy Coalition

  Groningse ondernemers aangesloten bij netwerkvereniging Commercieele Club Groningen weten sinds maandagmiddag álles over energietransitie. Nou ja: niet alles, maar wel veel, want ze brachten tijdens de lunch een oriëntatiebezoek aan het gebouw van de New Energy Coalition, op het terrein van de Zernike Campus Groningen. Dat gebouw is de Energy Academy Building, momenteel het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland.