• Duurzaamheid

  23 FEBRUARI 2018

  Waterstof begint van de grond te komen in provincie Groningen

  Het begin is er, wat betreft het gebruik van waterstof als energiebron voor het gemotoriseerd vervoer in de provincie Groningen. In Delfzijl is een station geopend waar twee bussen van Qbuzz voortaan waterstof kunnen tanken.

 • Duurzaamheid

  19 FEBRUARI 2018

  Voor uw agenda: Campus Café Energy Academy Europe (15 maart)

  Alvast even voor uw agenda: donderdag 15 maart is er weer een Campus Café in de Energy Academy Europe, op de Zernike Campus Groningen dus. Het programma en de spreker zijn nog niet bekend gemaakt, maar het zal ongetwijfeld te maken hebben met innovatie, nieuwe energie en duurzaamheid. Het tijdstip is wel bekend: van ’s middags vier tot ’s avonds half zes.

 • Duurzaamheid

  10 FEBRUARI 2018

  Steeds meer Stadjers naar Voedselbank Ulgersmaweg

  Raadsleden van de Groningse gemeenteraad hebben een werkbezoek gebracht aan de Groningse Voedselbank aan de Ulgersmaweg. Daar bleek dat er voor komend jaar een groei wordt verwacht van het aantal Stadjers dat er gebruik van maakt: van 2500 naar 3000.

 • Duurzaamheid

  05 FEBRUARI 2018

  'Groningen wil aan de slag met sociaal ondernemerschap'

  De gemeente Groningen wil met een actieprogramma een leidende rol nemen in het stimuleren van sociaal ondernemerschap, zo bleek woensdag 24 januari in de vergadering van de raadscommissie Werk & Inkomen. 

 • Duurzaamheid

  31 JANUARI 2018

  VBZO en SUEZ samen voor grondstoffenrevolutie: kosteloze afvalscan voor alle leden

  Bedrijfsafval voorkomen en afval hergebruiken als grondstof: dat is de essentie van de afvalscan die alle leden van VBZO krijgen aangeboden door de bedrijvenvereniging en SUEZ. Gistermiddag kregen zo’n 30 ondernemers tijdens het bedrijfsbezoek aan SUEZ uitleg over dit bijzondere aanbod. “We brengen per individueel bedrijf in kaart waar afval ontstaat, hoe dat verminderd of voorkomen kan worden, wat direct hergebruikt kan worden als grondstof en waar afval bewerkt kan worden om weer als grondstof te dienen. Efficiënt, duurzaam en kostenbesparend en volledig toegesneden op uw specifieke bedrijf,” zo legde Louis Huisman van SUEZ uit.

 • Duurzaamheid

  25 JANUARI 2018

  Nog enkele Groningse ondernemers gezocht voor proef met lagere energielasten

  De Groningen City Club is nog op zoek naar nog een aantal Groningse ondernemers die mee willen werken aan een proef, in samenwerking met Grunneger Power en de gemeente Groningen, om te onderzoeken hoe er aanzienlijk bespaard kan worden op de energielasten en hoe de duurzaamheid van Groningen daarmee bevorderd kan worden

 • Duurzaamheid

  24 JANUARI 2018

  Korting voor leden VBZO bij collectieve afval-inzameling

  Ondernemersvereniging VBZO heeft onlangs een overeenkomst gesloten met afvalverwerker SUEZ. Dankzij die nieuwe overeenkomst kan aan de deelnemende ondernemers van de VBZO aanzienlijke voordelen van collectieve inzameling worden geboden. Dat meldt de nieuwsbrief van de VBZO. Ook kunnen leden van de VBZO een gratis afvalscan uit laten voeren.

 • Duurzaamheid

  24 JANUARI 2018

  Barn Talk over energietransitie met Wouter van Dieren; ‘Voor altijd een dilemma: het klimaat’

  EnTranCe op de Zernike Campus organiseert maandelijks terugkerende Barn Talks over de energietransitie in Noord-Nederland. De allereerste Barn Talk vindt plaats op 7 februari 2018. Wouter van Dieren, de patriarch van het Nederlandse duurzame milieu, trapt af met een interessante lezing over de dilemma’s die klimaatverandering met zich meebrengen. De Barn Talks worden geleid door Marcel Nieuwenweg, bekend als presentator bij RTV Noord.

 • Duurzaamheid

  23 JANUARI 2018

  Energieverbruik Groningse bedrijven ‘moet vijftig procent omlaag’

  Het college van B en W van Groningen heeft een ‘Actieplan Energiebesparing voor bedrijven’ ontwikkeld, dat deze week nog niet door de gemeenteraad, maar al wel in een raadscommissie Beheer en Verkeer zal worden besproken. Volgens dat plan zal het energieverbruik van bedrijven zeer fors naar beneden moeten.

 • Duurzaamheid

  18 JANUARI 2018

  Noord-Nederland met New Energy Coalition koploper energietransitie

  New Energy Coalition is hét kennis- en expertisecentrum voor energietransitie en komt voort uit de samenvoeging van drie organisaties die hun sporen op dit terrein al vele jaren hebben verdiend – de stichtingen Energy Valley, Energy Academy Europe en Energy Delta Institute. Gisteren presenteerde New Energy Coalition zich voor het eerst officieel aan het publiek. Dat gebeurde tijdens de nieuwjaarsreceptie in het Energy Academy-gebouw op de Zernike Campus Groningen met de onthulling van het nieuwe logo.

 • Economie Duurzaamheid

  15 JANUARI 2018

  Bloemenatelier "In de Roos" uit Groningen eerste gecertificeerd duurzame bloemist

  Bloemenatelier "In de Roos"- met vestigingen aan het Overwinningsplein en aan de Vismarkt - is de eerste gecertificeerd duurzame bloemist in Groningen en Friesland. Van het voorjaar startte de eigenaren Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek met het behalen van het erkende certificaat Barometer Duurzame Bloemist van Stichting Milieukeur. Woensdag 10 januari sleepte In de Roos het zilveren keurmerklabel binnen.

 • Innovatie Duurzaamheid

  05 JANUARI 2018

  Pand ABN AMRO Grote Markt compleet verduurzaamd

  Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen verricht donderdag 1 februari de officiële opening van het volledig gerenoveerde pand van ABN AMRO aan de Grote Markt 22 in Groningen.