• Duurzaamheid

  23 JUNI 2017

  Ondergrondse waterbron gaat Zernike Campus Groningen verwarmen

  Maandag 3 juli start in Groningen de aanleg van een uniek warmtenet. Op de Zernike Campus Groningen zal, als dat net klaar is, dan gebruik gemaakt kunnen worden van een ondergrondse warmwaterbron. In Groningen kunnen dan 10.000 woningen worden verwarmd met deze nieuwe energiebron, zo meldt de website van WarmteStad

 • Duurzaamheid

  23 JUNI 2017

  Platform duurzame energie breidt uit

  Tijdens het TransFuture Festival hebben achttien nieuwe partijen, waaronder de vier stad-Groningse bedrijvenverenigingen, de routekaart ‘Groningen Energieneutraal’ ondertekend. De 39 Groninger organisaties en bedrijven van deze routekaart staan samen voor 8,1% hernieuwbare energie in 2020. Zij leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de gemeentelijke doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn. 

 • Duurzaamheid

  15 JUNI 2017

  Snellaadpaal voor taxi’s onthuld bij Hoofdstation

  Deze week is bij het Hoofdstation de allereerste snellaadpaal geplaatst, speciaal voor 100% elektrische taxi’s. Volgens de gemeente is het de eerste snellader op openbare grond.

   

   

   

   

 • Duurzaamheid

  13 JUNI 2017

  Groningen krijgt groot vijfdaags duurzaamheidsfestival

  Groningen krijgt in juni 2018 een groot meerdaags duurzaamheidsfestival. Maar komende donderdag 15 juni zal tijdens een voorbereidend festival-congres in Martiniplaza al de kick-off worden gegeven voor dit nieuwe en unieke festival op het gebied van duurzaamheid, dat gerealiseerd wordt met steun van ondernemers. 

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  01 JUNI 2017

  Netwerkbijeenkomst in Groningen over verduurzaming bedrijventerreinen

  Donderdag 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt u geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag. U kunt zich aanmelden tot en met 6 juni.

 • Duurzaamheid

  29 MEI 2017

  Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie

  Lokale energiecoöperatie Grunneger Power start vandaag met een gouden (chocolade)wikkel actie. Medewerkers van het UMCG, het Alfa-college en de Gemeente Groningen maken kans op een zonnepaneel in het coöperatieve Zonnepark Vierverlaten bij aankoop van een Tony’s Chocolonely chocoladereep. Er worden 4.000 chocoladerepen verkocht. Eén op de honderd repen vertegenwoordigt vijftien jaar lang zelf opgewekte, groene stroom in Zonnepark Vierverlaten.

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2017

  Uniek festival voor Groningse ondernemers rond energie en innovatie: 'Transfuture'

  Donderdag 22 en vrijdag 23 juni a.s. wordt op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe voor de derde keer het TransFuture Festival gehouden. Een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. 

   

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2017

  Cycloon Post, het sociale en duurzame alternatief, bestaat 5 jaar

  Cycloon Post viert zijn eerste jubileum. In mei 2012 neemt Cycloon Post & Fietskoeriers de postafdeling van sociale werkplaats Wezo in Zwolle over. Vijf jaar later telt Cycloon bijna 800 collega’s, 21 postvestigingen en zijn postvestiging 22 (Almere) en 23 (Beverwijk/Heemskerk) in aantocht. Zo goed als alle werkzaamheden op postgebied worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Netwerkbijeenkomst over marktkansen verduurzaming van bedrijventerreinen

  Op 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt je geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Gezocht: het meest maatschappelijk betrokken bedrijf van Groningen voor de Goed Ontmoet Award 2017!

  Ben jij de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de gemeente Groningen? Of ken je een bedrijf dat deze eretitel verdient? Dan kun je jezelf of een ander tot uiterlijk zondag 28 mei 2017 voordragen voor de Goed Ontmoet Award 2017! Op dinsdag 27 juni wordt de eerste Goed ontmoet Award tijdens het evenement Goed Geregeld Groningen feestelijk uitgereikt.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Proef met inzameling elektrische apparaten in Groningen via PostNL succesvol

  In een deel van de stad Groningen zijn pakjes bezórgers van PostNL sinds kort ook pakjes hálers. Dat komt omdat er in Groningen een proef is gestart om de pakjesbezorgers van PostNL in te schakelen bij het ophalen van oude elektrische apparaten bij particulieren. Het gaat om een proef van recyclingorganisatie Weee Nederland.

 • Duurzaamheid

  08 MEI 2017

  Grootste offshore windpark ter wereld in provincie Groningen

  Groningen heeft weer iets om trots op te zijn: het grootste windpark te wereld! Het Windpark Gemini ligt weliswaar deels ten noorden van Schiermonnikoog, maar dit windpark wordt bevoorraad vanuit de Eemshaven en werd maandagmiddag dan ook in de Eemshaven officieel geopend. Dat gebeurde onder meer met de overhandiging van een cheque voor goede doelen aan burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  04 MEI 2017

  'Bie de Buuf': buurtrestaurant met groente uit ‘Toentje’ in Oosterparkwijk in Groningen

  Vrijdag 12 mei a.s. om 16.00 uur opent wethouder Matthias Gijsbertsen(GroenLinks) de nieuwe tuin van Toentje & buurtrestaurant Bie de Buuf.  Dat is een buurtrestaurant in de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk in Groningen, met lokaal en seizoensgebonden gerechten, afkomstig uit de stadstuin Toentje.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Grootste festival van duurzame mode naar Groningen: "superleuk, maar ook eerlijk"

  Groningen krijgt het grootste festival van modemerken die uitsluitend met stoffen die onder eerlijke arbeids- en milieuomstandigheden zijn geproduceerd. Tijdens dit festival, op 13 mei in Het Paleis, is er niet alleen eerlijke kleding maar ook schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires.

 • Economie Duurzaamheid

  31 JANUARI 2017

  TNO komt Zernike Campus Groningen versterken

  Op de Zernike Campus Groningen, om precies te zijn op het terrein van EnTranCe, is dinsdagmiddag een nieuw onderzoekscentrum van TNO op het gebied van duurzame energie geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid commissaris der koning René Paas.  In het nieuwe centrum richt TNO zich op vraagstukken die een belangrijke rol spelen in de versnelling van de overgang naar duurzame energie. De transitie van het elektriciteits-, warmte- en gassysteem worden hier in relatie tot elkaar onderzocht.

 • Duurzaamheid

  17 JANUARI 2017

  Hanzehogeschool doet als eerste onderwijsorganisatie mee met The Green Quest

  De Hanzehogeschool Groningen gaat op zoek naar duurzaamheid en doet dit jaar mee met The Green Quest. Dit meld de Zernike Campus op haar website. Een team van bekende duurzaamheidsexperts en een technisch team gaan met behulp van studenten, medewerkers en het Nederlandse publiek aan de slag met de duurzaamheidsambities van de Hanzehogeschool. Het is de eerste onderwijsorganisatie die meedoet.

 • Duurzaamheid

  03 JANUARI 2017

  Informatiemiddag Energy Venture Lab op 13 januari in de Energy Barn

  De energietransitie zoekt dringend nieuwe ideeën en toepassingen. Heb je een plan en ben je op zoek naar een verdienmodel? Of een vernieuwing in je bedrijf die vermarkt kan worden? Dan brengt Energy Venture Lab je verder. Energy Venture Lab is er voor nieuwe én bestaande bedrijven met ambitie om verder en sneller te groeien. Op 13 januari is er een informatiemiddag in de Energy Barn bij EnTranCe over dit programma.

 • Duurzaamheid

  04 NOVEMBER 2016

  Mijlpaal samenwerking GAMMA en NOVO Hout: 1000ste doos houtbriketten in het schap

  Jan Baas, bouwmarktmanager van de GAMMA aan de Peizerweg, mocht deze week een taart in ontvangst nemen van Jorn en Johan namens NOVO Hout. Dit om te vieren dat GAMMA de 1000ste doos houtbriketten van NOVO Hout ter verkoop aanbiedt. Omdat de cliënten trots zijn op de samenwerking en deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, brachten zij een taart langs als blijk van waardering.

 • Innovatie Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 OKTOBER 2016

  Suikerunieterrein wordt ‘stadsdeel van de toekomst’

  Een zelfvoorzienende nederzetting waar plek is voor wonen, onderwijs, ondernemen en recreëren. Het Suikerunieterrein moet het stadsdeel van de toekomst worden. De gemeente heeft vrijdag de eerste plannen voor het terrein gepresenteerd.

 • Duurzaamheid

  27 OKTOBER 2016

  Wie wordt de Social Impact Onderneming van 2016? Aanmelden kan tot en met vrijdag!

  Jolijn Creutzberg, Van Hulley, daagt je uit: word jij de Social Impact Onderneming van 2016? Of ken je iemand die deze titel verdient? Geef hem of haar dan op voor de Social Impact Award: dat kan nog tot en met morgen! Tijdens Social Impact Day Groningen op 9 november in het Groninger Forum wordt de Social Impact Award 2016 uitgereikt aan een jong bedrijf dat economische en maatschappelijke meerwaarde creëert, of hier een veelbelovend plan voor heeft dat al deels gerealiseerd wordt.
   

 • Duurzaamheid

  14 OKTOBER 2016

  Social Impact Day Groningen op 9 november in Groninger Forum: maatschappelijk en financieel rendement

  Social Impact Day Groningen is hét evenement over social impact in Noord-Nederland. Op 9 november spreken toonaangevende ondernemers in het Groninger Forum over hoe zij maatschappelijk met financieel rendement combineren. Keynote speakers zijn Ben Cohen (oprichter Ben & Jerry’s), Jan Rotmans (hoogleraar Transitiekunde) en Willemijn Verloop (Warchild, Social Enterprise NL). Groningse ondernemers vertellen hoe zij succesvol invulling geven aan hun maatschappelijke betrokkenheid, onder wie Marco Agema (Friet van Piet), Jolijn Creutzberg (Van Hulley), Roelof de Vries (Schilders De Vries) en Stefan Wobben (Concept7).

 • Duurzaamheid

  02 OKTOBER 2016

  Bewoners The Rock - nieuw bedrijfsverzamelgebouw aan Atoomweg - doen mee aan Low Car Diet

  Een oud KPN-pand aan de Atoomweg 6b in Groningen is aan een tweede jeugd begonnen. Het pand is omgetoverd tot een modern bedrijfsverzamelgebouw. Dat lijkt een schot in de roos want in korte tijd hebben zich er tal van nieuwe bedrijven en bedrijfjes in gevestigd. Ook vestigingsmanagers van de Groningse bedrijvenverenigingen VBZO en VBNO maken er gebruik van. zo meldt de website van de VBNO  Een aantal van de gebruikers doet mee aan de wedstrijd Low Car Diet en komt met de fiets naar het werk, in plaats van met de auto..

 • Duurzaamheid

  20 SEPTEMBER 2016

  Stad wil in 2018 meer dan 100.000 zonnepanelen

  De gemeente streeft ernaar dat de stad in 2018 ruim 100.000 zonnepanelen telt. Volgens de gemeente zijn het steeds vaker bedrijven die besluiten zonnepanelen te laten plaatsen.

 • Duurzaamheid

  16 SEPTEMBER 2016

  ‘Sweatshop’ opent zaterdag op Grote Markt in Groningen

  Zaterdag 24 september opent er een heuse sweatshop aan de Grote Markt in Groningen. Maar wel een hele bijzondere.

 • Duurzaamheid

  11 AUGUSTUS 2016

  Netwerkbijeenkomst tijdens Grachtenfestijn over duurzaamheid op en met het water

  Op 26, 27 en 28 augustus vindt voor de vierde keer het Grachtenfestijn plaats, met de bekende Grachtenparade op zondag 28 augustus. Onderdeel van het 3-daagse programma is een netwerkbijeenkomst voor ondernemers op vrijdag 26 augustus rond het thema duurzaam recreatief gebruik van het water in Stad en Ommeland.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  25 JULI 2016

  Snel van Stad naar Wad

  De WadloopExpress gaat vanaf komende vrijdag acht keer rijden tussen de Grote Markt en de Waddenzee. De tours brengen je van en naar het Werelderfgoed en zijn ook inclusief een twee of drie uur durende wadlooptocht onder begeleiding van gediplomeerde wadloopgidsen.

 • Duurzaamheid

  11 JULI 2016

  Najaarsronde SDE-subsidie zonnepanelen start in oktober

  Dit najaar kunnen ondernemers opnieuw een SDE-subsidie aanvragen voor het realiseren van zonnepanelen op hun pand. De VBNO meldt op haar website dat ondernemers net als afgelopen voorjaar hierbij ondersteuning kunnen krijgen van Sweco, voorheen Grontmij. De gemeente draagt bij in de kosten die Sweco maakt voor het doorlopen van de administratieve procedure voor de subsidieaanvraag. Voorlopig is hiervoor voor 20 deelnemers budget beschikbaar.

 • Duurzaamheid

  01 JULI 2016

  Energysense zoekt 10.000 huishoudens: wetenschappelijk onderzoek als basis voor energietransitie

  Energysense is een grootschalig, meerjarig onderzoek van de Energy Academy Europe, uitgevoerd door de RUG. De onderzoekers bouwen aan een enorme databank die het energieverbruik, gekoppeld aan houding en gedrag, van 10.000 Nederlandse huishoudens in kaart brengt. Dit meldt de Zernike Campus op zijn website.

 • Duurzaamheid

  22 JUNI 2016

  8.000 zonnepanelen extra op daken van bedrijven

  Dankzij een rijkssubsidie kunnen 25 bedrijven in de komende drie jaar in totaal ongeveer 8.000 extra zonnepanelen plaatsen op hun daken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) kende 25 van de 28 ingediende subsidieaanvragen toe. Hiermee is een bedrag van ongeveer 2,1 miljoen euro gemoeid.

 • Duurzaamheid

  09 JUNI 2016

  Gemeenteraad akkoord met plannen voor aardwarmte

  De gemeente Groningen gaat heet water uit de grond pompen om daarmee huizen en gebouwen in de stad te verwarmen. De gemeenteraad heeft woensdagavond groen licht gegeven voor dit aardwarmteproject.

 • Innovatie Duurzaamheid

  01 JUNI 2016

  WarmteStad kan los na overeenkomst met woningcorporaties

  Het project Warmtenet Noordwest in Groningen kan worden gestart nadat vier grote woningcorporaties een overeenkomst hebben gesloten met WarmteStad. Er zijn straks voldoende woningen aangesloten op aardwarmte om het project rendabel te kunnen maken.

 • Duurzaamheid

  19 MEI 2016

  Energy Academy Europe op Zernike Campus open voor publiek tijdens Dag van de Bouw

  Op 4 juni, de Dag van de Bouw, is iedereen van harte welkom om de nieuwbouw van de Energy Academy Europe van dichtbij te bekijken, meldt de Zernike Campus op zijn website. Op de Zernike Campus wordt door bouwcombinatie Friso Bouwgroep en Koopmans Bouwgroep in samenwerking met technisch dienstverlener ENGIE (voorheen Cofely) hard gewerkt aan de Energy Academy Europe. Het gebouw waar bedrijfsleven, onderwijs en wetenschap samen komen is sinds kort gecertificeerd met de hoogste beoordeling op duurzaamheidsprestaties. Het bereikt daarmee de BREEAM Outstanding-klasse met de meeste punten op de energiebesparende maatregelen. De lat ligt zelfs zo hoog dat er in Nederland geen gelijk onderwijsgebouw te vinden is.

 • Innovatie Duurzaamheid

  19 MEI 2016

  Subsidie beschikbaar voor programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen

  Groninger mkb'ers met een duurzaam project kunnen een beroep doen op het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen van de provincie Groningen. Het gaat om projecten die gebruikmaken van vernieuwende technologie en bijdragen aan de economische ontwikkeling van Groningen. De provincie heeft hiervoor nog ruim één miljoen euro beschikbaar.

 • Duurzaamheid

  02 MEI 2016

  Ondernemers in noord-oosten van Stad: hulp van ‘Recycleplan’ bij duurzamer ondernemen

  Ondernemers in het noord-oosten van de stad Groningen die op een praktische, zakelijke en nuchtere manier hun bedrijfsactiviteiten willen verduurzamen, kunnen een beroep doen op het stad-Groningse bedrijf ‘Recycleplan’. Dat meldt de Vereniging Bedrijven Noord Oost (VBNO). Deze vereniging organiseerde onlangs een bijeenkomst waar  twee ondernemers en eigenaren van het stad-Groningse Recycleplan uitlegden hoe je volgens hen praktisch, pragmatisch en zakelijk kunt werken aan een duurzamere onderneming. 

 • Duurzaamheid

  29 APRIL 2016

  Stadsbestuur wil ‘Warmtenet Noordwest’: duurzame en betaalbare aardwarmte voor gebouwen

  Het college van B en W vraagt de gemeenteraad 7 miljoen euro beschikbaar te stellen om het geothermieproject ‘Warmtenet Noordwest’ te realiseren. Het is de bedoeling dat er van een bron kilometersdiep onder Zernike Campus heet water opgepompt wordt, waarvan de warmte benut wordt om uiteindelijk zo’n 10.000 gebouwen te verwarmen. “Hiermee verdubbelen we onze duurzame energieopwekking en het is een enorme sprong in het realiseren van onze ambitie om uiteindelijk zo’n 40.000 woningen met duurzame warmte te verwarmen”, aldus verantwoordelijk wethouder Mattias Gijsbertsen. Het gebruik van aardwarmte bespaart jaarlijks 19.800 ton CO2 en leidt bovendien tot lagere energielasten voor de afnemers.

 • Duurzaamheid

  27 APRIL 2016

  Opnieuw modefestival in Groningen: Fair Fashion in mei (Video)

  Groningen begint zich steeds meer te ontwikkelen tot modestad. Al enkele jaren is er in het najaar een mode-festival, waar alle modewinkels zich presenteren, maar daar komt dit voorjaar een tweede festival bij: het Fair Fashion Festival.

 • Duurzaamheid

  10 APRIL 2016

  Nieuwe stap in duurzame afvalverwerking voor Groningse bedrijven

  Duurzaam besparen op afvalkosten, welke ondernemer wil dat niet? De Bedrijvenvereniging VBGW, Virol en de Milieudienst gemeente Groningen zetten zich in voor het milieu én de portemonnee met het nieuwe afvalverwerkingscontract dat afgelopen week werd getekend. Freerk Potze, commercieel directeur van Virol, Mark Offens, commercieel manager Millieudienst en Klaas Holtman, voorzitter van VBGW zetten hun handtekening tijdens een ondernemersbijeenkomst van VBGW in de Euroborg.

 • Duurzaamheid

  01 APRIL 2016

  Solving the Energy Puzzle: Massive Online Open Course (MOOC) vanaf 25 april

  Blijf je graag op de hoogte van het energiedebat? Doe dan vanaf maandag 25 april mee met de MOOC ‘Solving the Energy Puzzle’, zo nodigt Zernike Campus Groningen alle belangstellenden uit op zijn website. De Rijksuniversiteit Groningen en de Energy Academy Europe organiseren deze tweede editie van de Massive Online Open Course (MOOC), voor iedereen die geïnteresseerd is in het onderwerp. De eerste editie, van oktober vorig jaar, trok wereldwijd maar liefst 4000 volgers.

 • Duurzaamheid

  30 MAART 2016

  Low Car Diet aankomende vrijdag van start

  De Groningse editie van het Low Car Diet gaat aankomende vrijdag, 1 april, van start. In deze wedstrijd van Urgenda en Groningen Bereikbaar gaan bedrijven en medewerkers een maand lang met elkaar de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden.

 • Duurzaamheid

  18 MAART 2016

  Wethouder geeft startsein voor ‘Energiecommunity’ bedrijventerrein Zuidoost

  Wethouder Joost van Keulen heeft vrijdag officieel de ‘Zo Bright Energiecommunity’ geopend.  Deze community richt zich op ondernemers en bedrijven op het bedrijventerrein Zuidoost ,en heeft als doel het stimuleren en aanjagen van ander- en nieuw energiegebruik, het verzamelen van ideeën van ondernemers over vernieuwend energieverbruik en het geven van informatie over energie-ontwikkelingen. Het bedrijventerrein zet in op een forse CO2-besparing.

 • Duurzaamheid

  17 MAART 2016

  Groningen start energiecommunity voor bedrijven op VBZO-terrein

  De stad Groningen start een energiecommunity voor bedrijven. De community richt zich op ondernemers en bedrijven op het bedrijventerrein Zuidoost en heeft als doel het stimuleren aanjagen van ander en nieuw energiegebruik, het verzamelen van ideeën van ondernemers over vernieuwend energieverbruik en het geven van informatie over energie-ontwikkelingen.

 • Duurzaamheid

  03 MAART 2016

  Extra tijd voor subsidieaanvraag zonnepanelen

  De eerste ronde van de SDE+ subsidie is vertraagd (drie weken) en loopt nu van 22 maart t/m 28 april. U heeft dus meer tijd om de subsidie voor zonnepanelen aan te vragen! De Grontmij kan u helpen om uw aanvraag in te dienen. De rol van de Grontmij is die van ontzorging van de ondernemers bij het doorlopen van de administratieve procedure voor de subsidieaanvraag. Aan het eind van de procedure is het aan de ondernemer een finale beslissing te nemen over aanschaf zonnepanelen in combinatie met het gebruik maken van de subsidie. De Grontmij ontvangt uw aanvraag graag uiterlijk 16 maart.

 • Duurzaamheid

  29 FEBRUARI 2016

  Low Car Diet 2016: Groningse bedrijven uitgedaagd om meeste duurzame kilometers te maken; opgeven kan tot 10 maart

  Bedrijven en medewerkers kunnen in april met elkaar de strijd aangaan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. Urgenda en Groningen Bereikbaar houden dan de Groningse editie van het Low Car Diet: een wedstrijd om 30 dagen lang de reis van en naar het werk zo duurzaam mogelijk af te leggen. Zo besparen bedrijven op hun reiskosten, is er minder CO2-uitstoot en krijgen medewerkers meer beweging. Bedrijven kunnen zich tot 10 maart 2016 aanmelden op www.groningenbereikbaar.nl

 • Duurzaamheid

  26 FEBRUARI 2016

  Project geothermie met bron onder Zernike Campus vertraagd: investeerders gezocht

  Het plan van de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen om het warme water in de geothermiebron onder de grond van de Zernike Campus te gebruiken voor het verwarmen van gebouwen in de Noordwestelijke stadswijken heeft vertraging opgelopen. Dat meldt de gemeente Groningen.