• Duurzaamheid

  07 AUGUSTUS 2019

  Laat morgen gratis banden op de juiste spanning brengen op P+R Kardinge, veiliger, schoner en goedkoper rijden

  Donderdag 8 augustus staat het team van Band op Spanning vanaf 8.00 uur klaar op de P+R Kardinge. Iedereen die daar zijn of haar auto parkeert, kan gratis de banden op de juiste spanning laten brengen. Goed idee, want met de juiste bandenspanning heb je beter grip op de weg en dus rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten. De medewerkers van Band op Spanning staan van 08.00 tot 15.00 uur op het P+R-terrein.

 • Economie Duurzaamheid

  29 JULI 2019

  Groningen City Club zoekt modezaken die mee willen doen aan nieuwe editie 050&Mode

  De Groningen City Club is op zoek naar mode-ondernemers die mee willen doen aan het evenement 050&Mode. Dit heeft zich ontwikkeld tot een belangrijke nieuwe traditie en een uniek podium waar ondernemers kunnen laten zien wat Groningen op mode-gebied allemaal in huis heeft. Het evenement is dit jaar op 28 september en staat in het teken van duurzaamheid. Dat meldt de Groningen City Club in onderstaande oproep, gedaan in haar nieuwsbrief. Wie mee wil doen kan snel een mailtje sturen naar: info@groningencityclub.nl

 • Duurzaamheid

  29 JULI 2019

  Al bijna 30.000 zonnepanelen geplaatst op zonnepark Groningen Airport Eelde

  De bouw van het zonnepark op Groningen Airport Eelde loopt voorspoedig. Inmiddels zijn er al bijna 30.000 zonnepanelen geplaatst tussen de start- en taxibaan en het platform. Daarmee is bijna de helft van de zonnepanelen van dit unieke project geïnstalleerd.

 • Duurzaamheid

  11 JULI 2019

  Band op Spanning gratis op P+R: rij veiliger, schoner en goedkoper met de juiste bandenspanning

  P+R Haren is zaterdag 13 juli als eerste aan de beurt voor de actie Band op Spanning. Met deze actie kun je gratis je autobanden op de juiste spanning laten brengen bij het parkeren op de P+R. De medewerkers van Band op Spanning staan van 08.00 tot 15.00 uur op het P+R-terrein. Met de juiste bandenspanning rij je veiliger, stoot je minder CO2 uit en bespaar je kosten.

 • Duurzaamheid

  11 JULI 2019

  Zonneparken in de gemeente Groningen moeten zoveel mogelijk in lokaal eigendom komen

  “De energietransitie is een grote opgave en een kans. Door inwoners en bedrijven, maar ook de gemeente zelf een rol te geven in de ontwikkeling van zonneparken, houden we de opbrengsten ervan in de gemeente. Deze opbrengsten willen we investeren in het CO2-neutraal en aardgasvrij maken van onze wijken en dorpen,” zegt Philip Broeksma, wethouder Energietransitie.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  02 JULI 2019

  Holtman: ‘Groningen kán en móet voorop lopen met zonne-energie!’

  ‘Groningen is dé energiestad van Nederland, niet alleen omdat Groningen de gashoofdstad van Europa is, maar ook omdat de industrie en wetenschap zeer actief zijn op het gebied van de energietransitie. Ook zijn er in de Gemeente Groningen de nodige en goede initiatieven. Instituten als Hanzehogeschool en RUG horen qua realiseren van duurzaamheidsdoelstellingen bij de top van hun sector, de gemeente heeft een energiedoelstelling voor eigen gebouwen en de nodige pand- en woningbezitters nemen hun verantwoordelijkheid. Maar om van het Gronings gas af te komen zou de invoering van zonne-energie wel wat ambitieuzer mogen. Groningse bedrijvenverenigingen en de Gemeente Groningen willen in elk geval graag helpen om samen met de overheid en burgers zonne-energie verder van de grond te tillen, zodat Groningen óok op het gebied van zonne-energie voorop loopt.’

 • Duurzaamheid

  01 JULI 2019

  MKB Event Ondernemen met betekenis, met oa Arjen Boekhold van Tony’s Chocolony

  Woensdag 3 juli organiseren Impact Noord en Erwin Mulder Events in de Mediacentrale het MKB event Ondernemen met Betekenis, over sociaal en duurzaam ondernemen en de groei die dit kan betekenen voor een bedrijf. Keynote-speaker is Arjen Boekhold, ruim 7 jaar lid van het kernteam van Tony’s Chocolonely. Hij heeft Tony’s mogen helpen opbouwen van een klein bedrijfje met een grote mond tot impact frontrunner en marktleider. Nu prikkelt, inspireert en assisteert hij bedrijven en organisaties met zijn bedrijf Game Changer Unltd. om social impact een vast onderdeel te maken in hun business case.

 • Economie Duurzaamheid

  26 JUNI 2019

  Energietransitie: kostenpost of kans? Lezing in Hanzehogeschool ( 5 juli)

  De Hanzehogeschool en de Innovatiespotter organiseren in de ochtend van vrijdag 5 juli een event dat gaat over ‘verbinden in het noorden en de energietransitie’. Sprekers op de bijeenkomst zijn onder andere Nienke Homan (Gedeputeerde Provincie Groningen) en Pier Baarmsa (CEO Noordelijke Dagblad Combinatie). Het thema is: “Verbind wat er al is”.

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Jansen en Heuning druk bezig met Actieplan duurzaamheid, uit eigen overtuiging

  Jansen en Heuning bulk handling systems, sinds 1977 gevestigd aan de Duinkerkenstraat, heeft al voldaan aan de Informatieplicht energiebesparing per 1 juli. Jansen&Heuning is net als veel andere bedrijven verplicht energiemaatregelen te nemen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden en moest daar uiterlijk 1 juli over rapporteren. Directeur Jur Lommerts: “We waren samen met KNN Advies al druk bezig met ons Actieplan duurzaamheid. De wettelijke verplichting om voor 1 juli de rapportage aan te leveren was hiervoor niet de directe aanleiding; mijn filosofie is dat je uit overtuiging bezig bent met duurzaamheid en energiebesparing, vanuit je maatschappelijke verantwoordelijkheid als bedrijf, niet omdat de overheid dat eist.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Hotel Miss Blanche voldeed vroegtijdig aan Informatieplicht energiebesparing

  Al in mei leverde Hotel Miss Blanche, gevestigd aan en rond het Hoge der A in de stad, zijn rapportage in over energiebesparing. Daarmee voldeed het hotel als één van de allereerste ondernemingen aan de nieuwe wettelijke Informatieplicht energiebesparing. Hotelmanager Pim Boxem: “Uit die rapportage bleek dat wij momenteel niet hoefden te investeren in extra maatregelen, misschien maakte dat de rapportage voor ons wat eenvoudiger dan voor andere bedrijven.”

 • Duurzaamheid

  05 JUNI 2019

  Informatieplicht energiebesparing per 1 juli 2019

  Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen al jaren om energie te besparen. Zij moeten alle energiebesparende maatregelen treffen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden. Dat is de energiebesparingsplicht. Nieuw is dat er in 2019 een informatieplicht bij is gekomen. Verbruikt uw bedrijf of instelling per vestiging (‘inrichting’ onder de Wet milieubeheer) 50.000 kWh elektriciteit en/of 25.000 m3 aardgas(equivalent) of meer per jaar? Dan geldt de informatieplicht energiebesparing ook voor u.