• Innovatie Duurzaamheid

  17 OKTOBER 2018

  Opening Klimaatcentrum door Ban Ki-moon: kroon op het werk voor duurzaamheids-ambities Groningen

  Groningen is zéer ingenomen met de komst van het zogenaamde Global Center on Adaptation op de Zernike Campus. Dat werd vanmorgen officieel geopend door de vroegere secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, nadat hij eerder in de Martinikerk een ere-doctoraat had aanvaard. Groningen is samen met Rotterdam de vestigingsplaats voor dit wereld-centrum over klimaatverandering. De komst van het centrum is ook een mooie beloning voor alle energie die de afgelopen jaren is gestoken in centra als Energy Valley. Groningen is nu echt een toonaangevende ‘klimaatstad’ geworden.

   

 • Duurzaamheid

  13 OKTOBER 2018

  ‘Groeningen’: nieuw netwerk voor ondernemerschap en natuur

  “Groeningen”: dat is de naam van een nieuw netwerk voor ondernemerschap en natuur. Het Groeningen Netwerk is opgezet door de Hanzehogeschool in samenwerking met Staatsbosbeheer en gaat op zoek naar kansen voor ondernemen, gezond leven, recreatie en natuurbelevenissen. Op 23 november is er een groot festival. Lees er hieronder alles over.

 • Duurzaamheid

  10 OKTOBER 2018

  Hanze en Al Gore slaan handen ineen: in 2030 volledig duurzaam

  De Hanzehogeschool maakt op woensdag, de Dag van de Duurzaamheid, als eerste organisatie in Nederland een afspraak met Al Gore en zijn Climate Reality Project. Ze spreken af dat de Hanzehogeschool in 2030 alleen nog maar gebruik maakt van duurzame energie.

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  10 OKTOBER 2018

  Stad-Groningse bedrijven genomineerd voor Social Impact Award

  Twee ondernemingen uit de stad Groningen en twee uit de provincie zijn genomineerd voor de Social Impact Award 2018. Dat is een onderscheiding voor startende bedrijven die niet alleen winst maken, maar die ook van grote sociale en maatschappelijke betekenis kunnen zijn. De prijs wordt woensdag 17 oktober uitgereikt. Welke Groninger bedrijven zijn genomineerd?

 • Duurzaamheid

  09 OKTOBER 2018

  Groningse studenten krijgen ton voor zonne-auto

  De technologie in Groningen over zonne-auto’s krijgt een nieuwe impuls. Daardoor kan Groningen nog beter concurreren met (andere) technische universiteiten en hogescholen. Dat is te danken aan een subsidie van honderdduizend euro door de provincie Groningen voor de door-ontwikkelling van een zonne-auto

 • Duurzaamheid

  09 OKTOBER 2018

  Aantal Groningse zonnepanelen in één jaar verdubbeld tot 230.000

  Het aantal zonnepalen in de stad Groningen is afgelopen jaar met 114.000 stuks toegenomen tot ruim 230.000. Daarmee is het aantal zonnepanelen in de stad in één jaar verdubbeld.

 • Duurzaamheid

  03 OKTOBER 2018

  Bedrijven en gemeente zetten in op energietransitie; 'Tijd voor daden!' (VIDEO)

  ‘Heel Nederland staat voor een grote opgave als het om duurzame energie gaat. Het is onze gezamenlijke verantwoordelijkheid om juist hier in Groningen te laten zien dat we deze energietransitie willen maken. Laten we elkaar daarin scherp houden en concrete deals sluiten.’ Deze oproep deed Mattias Gijsbertsen, wethouder Duurzaamheid, woensdag 3 oktober tijdens een bijeenkomst met ruim 50 vertegenwoordigers van Groninger bedrijven en instellingen. Daar werd de routekaart gepresenteerd, die tijdens de energietransitie als handleiding dient voor Stadjers en bedrijven. Want ook al is Groningen een aardig eind op weg, het wordt nu wel tijd dat er minder gepraat wordt en meer partijen ook echt aan de slag gaan, aldus de aanwezigen. 

 • Duurzaamheid

  28 SEPTEMBER 2018

  Hulp voor Groningse bedrijven die willen verduurzamen

  Tal van Groningse bedrijven willen hun panden verduurzamen, of zijn daar zelfs binnenkort wettelijk toe verplicht. Wanneer zij niet precies weten wat ze moeten doen, of niet weten wat de subsidiemogelijkheden en kosten zijn, kunnen ze hulp krijgen van de zogenaamde ‘Clean Campagne’ die deze week officieel werd afgetrapt. (Zie foto).

 • Duurzaamheid

  27 SEPTEMBER 2018

  Opnieuw groot offshore wind project naar Groninger Eemshaven

  In windenergie-technologie in de provincie Groningen krijgt een nieuwe impuls. Er komt namelijk een nieuw groot offshore wind project naar de Eemshaven, zo meldt Groningen Seaports. In de Eemshaven zullen grote windmolens in elkaar worden gezet die later worden geplaatst in de Noordzee bij Borkum.

 • Duurzaamheid

  26 SEPTEMBER 2018

  Kick Off CleanCampagne donderdag 27 september om 15.30 uur in de EnergyBarn

  De Kick Off van de CleanCampagne morgen in de EnergyBarn begint om 15.30 uur, een uur later dan eerst was aangekondigd. De CleanCampagne is gericht op grootverbruikers, bedrijven die meer dan 50.000 kWh of 25.000 m3 gas verbruiken, en die daarmee onder de Wet milieubeheer vallen.

 • Duurzaamheid

  17 SEPTEMBER 2018

  Clean Campagne: alles over energiebesparingsverplichting voor Groninger ondernemers

  Groningse ondernemingen die vallen onder de energiebesparingsverplichting uit de Wet milieubeheer, kunnen zich donderdag 27 september uitvoerig laten informeren over alle isolatiemogelijkheden en financieringsmogelijkheden daarvoor. Dat kan tijdens de ‘Kickoff’ van de zogenaamde Clean Campagne op donderdag 27 september in de EnergyBarn van EnTranCe op de Zernike Campus in Groningen.

 • Duurzaamheid

  17 SEPTEMBER 2018

  Afvalglas van HOLTBAR conceptstore als grondstof voor bijzondere vazen in het kader van Groningen Ontwerpt

  Afval van winkels benutten en hergebruiken om er mooie producten van te maken, die verkocht kunnen worden in diezelfde winkels. Dit is heel in het kort het project Groningen Ontwerpt, een idee van House of Design, waarin winkeliers en ontwerpers samen een bijdrage leveren aan de circulaire economie. Een van de deelnemende winkeliers is Jacobien Mansholt. Zij is eigenaar van de HOLTBAR conceptstore in de Oude Kijk in ’t Jatstraat. Deze koffiebar annex woonwinkel combineert eerlijke en lokale producten met duurzame merken in de winkel.