• Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • Duurzaamheid

  27 NOVEMBER 2019

  Alles over Sociaal Ondernemen tijdens ‘Impact Café’ in Floreshuis Groningen

  Steeds meer ondernemers, ook in Groningen, zien de waarde van sociaal ondernemen, oftewel: ondernemen met impact. Donderdagavond 28 november is er een bijeenkomst in het Floreshuis waar men informatie kan opdoen en contacten leggen tijdens een ‘impact café’.

 • Duurzaamheid

  30 OKTOBER 2019

  Groot warmtenet voor Paddepoel en Selwerd dichterbij: bankfinanciering vandaag ondertekend

  De realisatie van een uniek ‘warmtenet’ waarmee grote delen van Paddepoel en Selwerd straks van warmte kunnen worden voorzien, is een stuk dichterbij gekomen. Er is namelijk financiering gevonden voor de ambitieuzen plannen. Vandaag, woensdag 30 oktober ondertekenen WarmteStad, haar aandeelhouders de gemeente Groningen en Waterbedrijf Groningen en de Nederlandse Waterschapsbank de bankfinanciering voor Warmtenet Noordwest.

 • Duurzaamheid

  29 OKTOBER 2019

  Steeds meer bedrijven gaan duurzaam/verantwoord ondernemen; Koploperproject Groningen gestart

  Bedrijven uit Groningen uit de meest uiteenlopende sectoren en branches en in alle maten voeren aspecten in van duurzaam of verantwoord ondernemen. Dat daarvoor steeds meer belangstelling bestaat bleek dinsdagmorgen ook bij de start van het ‘Koploperproject Groningen’. Dat is een project waarin elf Groningse bedrijven tien maanden lang ervaringen opdoen met aspecten van duurzaam of verantwoord ondernemen.

 • Duurzaamheid

  24 OKTOBER 2019

  TechTalks050 in DOT op 28 oktober: heeft waterstof de toekomst?

  De TechTalks050 op 28 oktober staat helemaal in het teken van waterstof. De aardgaswinning heeft de afgelopen decennia veel kennis over gebruik en transport van gassen gebracht. Hoe kunnen we deze kennis inzetten om het gebruik van waterstof te stimuleren? Kan het Noorden hiermee voorop lopen in Nederland? Stefan Holthausen en Ton Schoot Uiterkamp gaan uitgebreid in op deze vragen  tijdens TechTalks050 over energietransitie op 28 oktober om 19.00 uur in DOT aan de Vrydemalaan.

 • Duurzaamheid

  23 OKTOBER 2019

  Groningen Ontwerpt: ondernemers en designers aan de slag met ‘gastvrijheid’

  Vijf winkeliers in de binnenstad en vijf designers gaan samen aan de slag met het thema ‘gastvrijheid’ in combinatie met duurzaamheid. Op zondag 3 november presenteren zij in de etalages hun gezamenlijke idee over hoe je in de winter warme gastvrijheid uitstraalt als winkel en toch de deuren dicht houdt met het oog op energiebesparing. Het gaat om de tweede editie van Groningen ontwerpt, van House of Design, zo meldt de GIC.

 • Economie Bereikbaarheid Duurzaamheid

  11 OKTOBER 2019

  Groningen Bereikbaar biedt Campus Groningen nieuwe deelfietsen aan

  Tijdens de Dag van de Duurzaamheid heeft Community Manager Annet de Vree van Campus Groningen samen met Ciska Bakema - Hanzehogeschool Groningen, drie Campus deelfietsen in ontvangst mogen nemen van Groningen Bereikbaar.

 • Duurzaamheid

  09 OKTOBER 2019

  Wasaweg goed op weg om meest energieneutrale straat op een bedrijventerrein van Groningen te worden

  Ondernemers aan de Wasaweg in het industriegebied zuidoost zijn goed onderweg met het realiseren van hun ambitie om zo energieneutraal mogelijk te worden. Het betreft een voor Noord-Nederland uniek project, omdat veel ondernemers samen de schouders zetten onder ambities op het gebied van duurzaam ondernemen, zo meldt Bedrijvenvereniging ZO op haar website.

 • Duurzaamheid

  07 OKTOBER 2019

  Kinderopvang SKSG: hele week lang activiteiten in kader van Healthy Aging, voor kinderen én ouders

  De Healthy Ageing Week t/m 13 oktober staat dit jaar in het teken van mentale gezondheid. Een onderwerp dat deze week ook bij Stichting Kinderopvang Stad Groningen (SKSG) veel aandacht krijgt, met onder andere een bezoek aan de knuffeldokter en damles van een wereldkampioen. Samen met partners HANNN, Hanzehogeschool, GGD en UMCG organiseert de kinderopvangorganisatie een week bomvol activiteiten voor kinderen en hun ouders. Alle activiteiten zijn onderdeel van de ‘Healthy Ageing Week: Pluk Geluk.’ Informatie over de activiteiten is te vinden op haweek.nl  

 • Duurzaamheid

  03 OKTOBER 2019

  Ondernemers Zuidoost: Bijeenkomst over ‘toekomstbesteding ondernemen’ via Koploperproject (20 nov).

  Ondernemers op het Bedrijventerrein Zuidoost, die iets meer willen doen aan duurzaam of toekomstbestendig ondernemen, kunnen zich daarover laten informeren tijdens een bijzondere bijeenkomst op woensdagmiddag 20 november. Dan is er in My Office, Winschoterdiep 50, Groningen in een bijeenkomst over het Koploperproject. Dit ‘Koploperproject’ over toekomstbesteding ondernemen richt zich op bedrijven met minimaal 10 fte, die zich willen onderscheiden door duurzamer te ondernemen. Meer dan 350 bedrijven in het Noorden hebben hier al aan meegedaan.