• Duurzaamheid

  06 OKTOBER 2017

  Cycloon Post & Fietskoeriers bestaat 15 jaar: open dag op 14 oktober

  Cycloon Post & Fietskoeriers bestaat 15 jaar en daarom zetten ze zaterdag 14 oktober de deuren open voor het publiek. Iedereen is welkom tussen 15:00 en 17:00 uur op de postvestiging aan de Energieweg 12. Door de jaren heen is Cycloon steeds zichtbaarder geworden in het straatbeeld. Dagelijks bezorgt een peloton van bijna 900 fietskoeriers en postbezorgers in meer dan 23 steden en dorpen post en pakketten. Daar zijn ze trots op en dat willen ze graag laten zien.

 • Duurzaamheid

  28 SEPTEMBER 2017

  Bedrijvenvereniging WEST geeft boost aan elektrisch rijden (VIDEO)

  Bedrijvenvereniging WEST is de samenwerking aangegaan met Fudura om de groei van (semi) publieke laadinfrastructuur voor elektrische voertuigen in de stad Groningen bij ondernemers te verbeteren. Tevens stellen zij de data aan de hogeschool beschikking voor verder onderzoek.

 • Duurzaamheid

  27 SEPTEMBER 2017

  Groningen Airport Eelde krijgt zonnepark en ‘Energielandgoed’

  Groningen Airport Eelde krijgt een groot zonnepark van twintig hectare. Met de opbrengst kunnen 5500 huishoudens van stroom worden voorzien. Dat is mogelijk dankzij een subsidie uit de regeling Stimulering Duurzame Energie aan de organisatie ‘GroenLeven’ .

 • Duurzaamheid

  15 SEPTEMBER 2017

  Social Impact Day Noord op 1 november: voor een betere wereld én een betere onderneming

  Woensdag 1 november vindt de tweede editie plaats van de Social Impact Day Noord. In het Groninger Forum aan het Hereplein spreken toonaangevende ondernemers en maatschappelijke organisaties over het realiseren van social impact en hoe zij dat bereiken middels het verdienen van geld en de groei van hun organisatie. Keynote speakers op 1 november zijn onder andere groene innovator Ruud Koornstra en Camilla Marcus-Dew, oprichter van The Soap Co. en voorvechter van Conscious Consumerism.