• Duurzaamheid

  09 AUGUSTUS 2017

  VPRO Tegenlicht Meet Up op Campus Groningen op 18 augustus: ‘Doorbraak van Duurzaam’

  Op vrijdag 18 augustus van 18.30 tot 20.00 uur organiseert de Rijksuniversiteit een Groningse editie van VPRO’s Tegenlicht Meet Up in het Energy Academy gebouw op Campus Groningen. De uitzending ‘De Doorbraak van Duurzaam’ wordt vertoond in een van de collegezalen van het nieuwe, duurzame en veel bekroonde Energy Academy-gebouw. Dit meldt Campus Groningen op zijn website.

 • Economie Duurzaamheid

  04 JULI 2017

  Gronings energiebedrijf Enie.nl biedt gratis zonnepanelen

  Het in Groningen gevestigde zonne-energiebedrijf Enie.nl komt met een opmerkelijk aanbod. Consumenten, bedrijven en verenigingen kunnen gratis zonnepanelen op hun dak krijgen.

 • Duurzaamheid

  30 JUNI 2017

  Eerste elektrische laadpaal voor taxi's geopend in Groningen

  Vanochtend is de eerste elektrische snellaadpaal voor taxi’s aangesloten op de taxistandplaats bij het Hoofdstation van Groningen. 100% elektrische taxi’s uit Groningen kunnen vanaf vandaag volledig rijden op lokaal opgewekte zonnestroom.

 • Duurzaamheid

  23 JUNI 2017

  Ondergrondse waterbron gaat Zernike Campus Groningen verwarmen

  Maandag 3 juli start in Groningen de aanleg van een uniek warmtenet. Op de Zernike Campus Groningen zal, als dat net klaar is, dan gebruik gemaakt kunnen worden van een ondergrondse warmwaterbron. In Groningen kunnen dan 10.000 woningen worden verwarmd met deze nieuwe energiebron, zo meldt de website van WarmteStad

 • Duurzaamheid

  23 JUNI 2017

  Platform duurzame energie breidt uit

  Tijdens het TransFuture Festival hebben achttien nieuwe partijen, waaronder de vier stad-Groningse bedrijvenverenigingen, de routekaart ‘Groningen Energieneutraal’ ondertekend. De 39 Groninger organisaties en bedrijven van deze routekaart staan samen voor 8,1% hernieuwbare energie in 2020. Zij leveren hiermee een belangrijke bijdrage aan de gemeentelijke doelstelling om in 2035 energieneutraal te zijn. 

 • Duurzaamheid

  15 JUNI 2017

  Snellaadpaal voor taxi’s onthuld bij Hoofdstation

  Deze week is bij het Hoofdstation de allereerste snellaadpaal geplaatst, speciaal voor 100% elektrische taxi’s. Volgens de gemeente is het de eerste snellader op openbare grond.

   

   

   

   

 • Duurzaamheid

  13 JUNI 2017

  Groningen krijgt groot vijfdaags duurzaamheidsfestival

  Groningen krijgt in juni 2018 een groot meerdaags duurzaamheidsfestival. Maar komende donderdag 15 juni zal tijdens een voorbereidend festival-congres in Martiniplaza al de kick-off worden gegeven voor dit nieuwe en unieke festival op het gebied van duurzaamheid, dat gerealiseerd wordt met steun van ondernemers. 

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  01 JUNI 2017

  Netwerkbijeenkomst in Groningen over verduurzaming bedrijventerreinen

  Donderdag 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt u geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag. U kunt zich aanmelden tot en met 6 juni.

 • Duurzaamheid

  29 MEI 2017

  Grunneger Power start gouden (chocolade)wikkel actie

  Lokale energiecoöperatie Grunneger Power start vandaag met een gouden (chocolade)wikkel actie. Medewerkers van het UMCG, het Alfa-college en de Gemeente Groningen maken kans op een zonnepaneel in het coöperatieve Zonnepark Vierverlaten bij aankoop van een Tony’s Chocolonely chocoladereep. Er worden 4.000 chocoladerepen verkocht. Eén op de honderd repen vertegenwoordigt vijftien jaar lang zelf opgewekte, groene stroom in Zonnepark Vierverlaten.

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2017

  Uniek festival voor Groningse ondernemers rond energie en innovatie: 'Transfuture'

  Donderdag 22 en vrijdag 23 juni a.s. wordt op EnTranCe, de energieproeftuin van de Hanzehogeschool Groningen en Energy Academy Europe voor de derde keer het TransFuture Festival gehouden. Een festival voor professionals, ondernemers, bedrijven, overheden en belangstellenden rondom nieuwe energie en innovatie. 

   

 • Duurzaamheid

  24 MEI 2017

  Cycloon Post, het sociale en duurzame alternatief, bestaat 5 jaar

  Cycloon Post viert zijn eerste jubileum. In mei 2012 neemt Cycloon Post & Fietskoeriers de postafdeling van sociale werkplaats Wezo in Zwolle over. Vijf jaar later telt Cycloon bijna 800 collega’s, 21 postvestigingen en zijn postvestiging 22 (Almere) en 23 (Beverwijk/Heemskerk) in aantocht. Zo goed als alle werkzaamheden op postgebied worden uitgevoerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Netwerkbijeenkomst over marktkansen verduurzaming van bedrijventerreinen

  Op 8 juni 2017 organiseren Energy Valley, de Gemeente Groningen en EnTranCe een netwerkbijeenkomst voor de New Energy Business Community (NEBC) in de Energy Barn bij energieproeftuin Energy Transition Centre te Groningen. Tijdens de bijeenkomst staat het thema verduurzaming van bedrijventerreinen centraal. Zo wordt je geïnformeerd over interessante ontwikkelingen, welke bottlenecks er bestaan op zowel technisch als juridisch vlak en worden er diverse pitches gegeven door innovatieve ondernemers met een goed idee of juist een vraag.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Gezocht: het meest maatschappelijk betrokken bedrijf van Groningen voor de Goed Ontmoet Award 2017!

  Ben jij de meest maatschappelijk betrokken ondernemer van de gemeente Groningen? Of ken je een bedrijf dat deze eretitel verdient? Dan kun je jezelf of een ander tot uiterlijk zondag 28 mei 2017 voordragen voor de Goed Ontmoet Award 2017! Op dinsdag 27 juni wordt de eerste Goed ontmoet Award tijdens het evenement Goed Geregeld Groningen feestelijk uitgereikt.

 • Duurzaamheid

  22 MEI 2017

  Proef met inzameling elektrische apparaten in Groningen via PostNL succesvol

  In een deel van de stad Groningen zijn pakjes bezórgers van PostNL sinds kort ook pakjes hálers. Dat komt omdat er in Groningen een proef is gestart om de pakjesbezorgers van PostNL in te schakelen bij het ophalen van oude elektrische apparaten bij particulieren. Het gaat om een proef van recyclingorganisatie Weee Nederland.

 • Duurzaamheid

  08 MEI 2017

  Grootste offshore windpark ter wereld in provincie Groningen

  Groningen heeft weer iets om trots op te zijn: het grootste windpark te wereld! Het Windpark Gemini ligt weliswaar deels ten noorden van Schiermonnikoog, maar dit windpark wordt bevoorraad vanuit de Eemshaven en werd maandagmiddag dan ook in de Eemshaven officieel geopend. Dat gebeurde onder meer met de overhandiging van een cheque voor goede doelen aan burgemeester Marijke van Beek van Eemsmond.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  04 MEI 2017

  'Bie de Buuf': buurtrestaurant met groente uit ‘Toentje’ in Oosterparkwijk in Groningen

  Vrijdag 12 mei a.s. om 16.00 uur opent wethouder Matthias Gijsbertsen(GroenLinks) de nieuwe tuin van Toentje & buurtrestaurant Bie de Buuf.  Dat is een buurtrestaurant in de Paradijsvogelstraat in de Oosterparkwijk in Groningen, met lokaal en seizoensgebonden gerechten, afkomstig uit de stadstuin Toentje.

 • Duurzaamheid Leefbaarheid

  28 APRIL 2017

  Grootste festival van duurzame mode naar Groningen: "superleuk, maar ook eerlijk"

  Groningen krijgt het grootste festival van modemerken die uitsluitend met stoffen die onder eerlijke arbeids- en milieuomstandigheden zijn geproduceerd. Tijdens dit festival, op 13 mei in Het Paleis, is er niet alleen eerlijke kleding maar ook schoenen, tassen, sieraden en andere accessoires.

 • Economie Duurzaamheid

  31 JANUARI 2017

  TNO komt Zernike Campus Groningen versterken

  Op de Zernike Campus Groningen, om precies te zijn op het terrein van EnTranCe, is dinsdagmiddag een nieuw onderzoekscentrum van TNO op het gebied van duurzame energie geopend. Dat gebeurde in aanwezigheid commissaris der koning René Paas.  In het nieuwe centrum richt TNO zich op vraagstukken die een belangrijke rol spelen in de versnelling van de overgang naar duurzame energie. De transitie van het elektriciteits-, warmte- en gassysteem worden hier in relatie tot elkaar onderzocht.

 • Duurzaamheid

  17 JANUARI 2017

  Hanzehogeschool doet als eerste onderwijsorganisatie mee met The Green Quest

  De Hanzehogeschool Groningen gaat op zoek naar duurzaamheid en doet dit jaar mee met The Green Quest. Dit meld de Zernike Campus op haar website. Een team van bekende duurzaamheidsexperts en een technisch team gaan met behulp van studenten, medewerkers en het Nederlandse publiek aan de slag met de duurzaamheidsambities van de Hanzehogeschool. Het is de eerste onderwijsorganisatie die meedoet.

 • Duurzaamheid

  03 JANUARI 2017

  Informatiemiddag Energy Venture Lab op 13 januari in de Energy Barn

  De energietransitie zoekt dringend nieuwe ideeën en toepassingen. Heb je een plan en ben je op zoek naar een verdienmodel? Of een vernieuwing in je bedrijf die vermarkt kan worden? Dan brengt Energy Venture Lab je verder. Energy Venture Lab is er voor nieuwe én bestaande bedrijven met ambitie om verder en sneller te groeien. Op 13 januari is er een informatiemiddag in de Energy Barn bij EnTranCe over dit programma.

 • Duurzaamheid

  04 NOVEMBER 2016

  Mijlpaal samenwerking GAMMA en NOVO Hout: 1000ste doos houtbriketten in het schap

  Jan Baas, bouwmarktmanager van de GAMMA aan de Peizerweg, mocht deze week een taart in ontvangst nemen van Jorn en Johan namens NOVO Hout. Dit om te vieren dat GAMMA de 1000ste doos houtbriketten van NOVO Hout ter verkoop aanbiedt. Omdat de cliënten trots zijn op de samenwerking en deze mijlpaal niet onopgemerkt voorbij willen laten gaan, brachten zij een taart langs als blijk van waardering.