• Innovatie Duurzaamheid

  09 APRIL 2019

  Groninger Ondernemers Academy: Masterclass over Sociaal Ondernemen ( 17 april)

  De Groninger Ondernemers Academy organiseert woensdag 17 april een gratis masterclass Sociaal Ondernemen. Opgave voor deze masterclass is nog mogelijk. Bijzonder is dat volgens de sprekers sociaal ondernemen niet alleen een mooie doelstelling is, maar dat het ook groeikansen biedt voor je onderneming.

 • Duurzaamheid

  22 MAART 2019

  Brailleweg zaterdag en zondag afgesloten

  De Brailleweg is vanaf zaterdagmorgen 23 maart afgesloten van 6.00 uur tot maandagmorgen 25 maart 6.00 uur. Dit in verband met de sloopwerkzaamheden door Combinatie Herepoort van een deel van het oude viaduct.

 • Duurzaamheid

  05 MAART 2019

  Zun op ’t Dak, Goud veur Grunn uitgelezen kans voor ondernemers Zuidoost

  Bedrijvenvereniging Zuidoost en de gemeente Groningen bieden alle ondernemers gevestigd op de bedrijventerreinen Zuidoost een volledige inventarisatie aan van de mogelijkheden voor zonnepanelen op hun bedrijfsdak. Zonder kosten krijgen de ondernemers een volledige individuele businesscase, uitgevoerd door bureau Ohpen uit Leek, helemaal toegesneden op hun specifieke bedrijf.

 • Duurzaamheid

  27 FEBRUARI 2019

  Verdubbeling van aantal Groninger bedrijven actief met energiebesparing

  Steeds meer bedrijven in de gemeente Groningen beginnen serieus werk te maken van energiebesparing.

 • Duurzaamheid

  18 FEBRUARI 2019

  Uitnodiging ondernemers bedrijventerrein Zuidoost voor bijeenkomst Zon op Daken op 28 februari

  Op bedrijventerrein Zuidoost is een proef gestart om zoveel mogelijk bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen. Ondernemers op Zuidoost kunnen hier voor een kosteloos advies krijgen door ingenieursbureau Ohpen. Donderdag 28 februari organiseren Bedrijvenvereniging ZO en de gemeente een informatiebijeenkomst over deze pilot ‘Zon op Daken’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, in het Grand Café van Noorderpoort Euroborg aan de Boumaboulevard.

 • Duurzaamheid

  12 FEBRUARI 2019

  Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) organiseert energiesymposium op 7 maart

  Op donderdag 7 maart organiseert VIEN ter ere van haar 1-jarig bestaan het energiesymposium ‘Op Gelijkstroom: hoe krijgen we de energietransitie op stroom?’ Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) is een onafhankelijk netwerk van vrouwen werkzaam in de energiesector van Noord-Nederland. Het symposium vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en iedereen is welkom.