• Duurzaamheid

  20 JANUARI 2020

  Albert Heijn vestiging in Hoogkerk helemaal gasloos

  De Albert Heijn-vestiging in Hoogkerk is sinds een aantal maanden gasloos. Het gasverbruik is teruggebracht van 27.000 kubieke meter naar helemaal nul. Afgelopen vrijdag overhandigde franchisenemer Fokko Kip symbolisch zijn oude gasmeter aan wethouder Philip Broeksma. 

 • Innovatie Duurzaamheid

  04 JANUARI 2020

  Innovatief regenwaterproject op bedrijventerrein Euvelgunne, minder overlast en een prettiger werkklimaat

  Met het project Klimaatmaatregelen Euvelgunne koppelen bedrijven hun regenwaterafvoer af van de riolering en verwerken het regenwater op eigen terrein. Dit helpt mee aan het voorkomen van wateroverlast bij hevige buien, ontlast de waterzuivering én zorgt voor een prettiger werkklimaat. Aan deze landelijk unieke aanpak doen in de eerste fase vier bedrijven mee, waaronder United Care aan de Bremenweg. “Dit project biedt een duurzame oplossing voor een groot probleem. Gezien ons motto ‘Natuurlijk in beweging’ sluit deze aanpak naadloos aan op alles waar wij voor staan”, vertelt hoofd logistiek Hans Kruizinga van United Care.

 • Economie Duurzaamheid

  10 DECEMBER 2019

  Salomon's Metalen: eerste voorbeeld van maatregelen om te komen tot klimaatrobuust Euvelgunne op bedrijventerrein Zuidoost

  Ondernemers op het bedrijventerrein ZuidOost is het menens: ze zijn hard aan het werk om het bedrijvenpark Euvelgunne ‘klimaatrobuust’ te maken. Dat gebeurt in samenwerking met gemeente Groningen en Bedrijvenvereniging ZO. Ze doen dat door slim om te gaan met riool, regenwater en beplanting en meer. Salomon’s Metalen is een inspirerend voorbeeld van een consequent streven naar duurzaam ondernemen op een duurzaam bedrijventerrein, zo is te lezen op de website van ZO.

 • Duurzaamheid

  27 NOVEMBER 2019

  Alles over Sociaal Ondernemen tijdens ‘Impact Café’ in Floreshuis Groningen

  Steeds meer ondernemers, ook in Groningen, zien de waarde van sociaal ondernemen, oftewel: ondernemen met impact. Donderdagavond 28 november is er een bijeenkomst in het Floreshuis waar men informatie kan opdoen en contacten leggen tijdens een ‘impact café’.