• Duurzaamheid

  18 FEBRUARI 2019

  Uitnodiging ondernemers bedrijventerrein Zuidoost voor bijeenkomst Zon op Daken op 28 februari

  Op bedrijventerrein Zuidoost is een proef gestart om zoveel mogelijk bedrijfsdaken te voorzien van zonnepanelen. Ondernemers op Zuidoost kunnen hier voor een kosteloos advies krijgen door ingenieursbureau Ohpen. Donderdag 28 februari organiseren Bedrijvenvereniging ZO en de gemeente een informatiebijeenkomst over deze pilot ‘Zon op Daken’. De bijeenkomst begint om 16.00 uur, in het Grand Café van Noorderpoort Euroborg aan de Boumaboulevard.

 • Duurzaamheid

  12 FEBRUARI 2019

  Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) organiseert energiesymposium op 7 maart

  Op donderdag 7 maart organiseert VIEN ter ere van haar 1-jarig bestaan het energiesymposium ‘Op Gelijkstroom: hoe krijgen we de energietransitie op stroom?’ Vrouwen in Energie Noord-Nederland (VIEN) is een onafhankelijk netwerk van vrouwen werkzaam in de energiesector van Noord-Nederland. Het symposium vindt plaats in de Energy Barn op de Zernike Campus en iedereen is welkom.

 • Duurzaamheid

  08 FEBRUARI 2019

  Nieuw subsidieprogramma voor duurzamer midden- en kleinbedrijf Groningen

  Groninger midden- en kleinbedrijven (mkb) die aan de slag willen met vernieuwende en duurzame projecten kunnen weer subsidie aanvragen. De provincie Groningen stelt in totaal 1,6 miljoen euro beschikbaar, zo meldt de provincie Groningen op haar website. Het subsidieprogramma is een vervolg op eerdere succesvolle programma's 'Innovatief en Duurzaam MKB Groningen' uit 2013 en 2015.

 • Economie Duurzaamheid

  31 JANUARI 2019

  KOKOTOKO uit Groningen wint Retail Storytelling Award

  Op de modebeurs ‘Modefabriek’ zijn onlangs de ‘Dutch Retail Storytelling Awards’ uitgereikt. Zeven modezaken uit heel Nederland vielen in de prijzen. Daaronder KOKOTOKO uit de Oosterstraat in Groningen. De Dutch Retail Storytelling Award is dé prijs voor kledingwinkels die ‘het meest succesvol zijn in het toelichten van de achtergrond van de modemerken in de winkel’. Dat meldt de website www.textilia.nl

 • Duurzaamheid

  19 DECEMBER 2018

  Stadjers positief over zonneparken: 77 % vindt plaatsing een goed idee

  Er lijkt een ruim draagvlak aanwezig te zijn voor het plaatsen van zonneparken in de stad Groningen. Volgens een nieuwe enquête staan veel Stadjers er zeer positief tegenover.

 • Duurzaamheid Campus Groningen

  18 DECEMBER 2018

  WarmteStad en de Hanzehogeschool Groningen nemen warmtenet in gebruik

  Woensdag nemen de Hanzehogeschool Groningen en WarmteStad officieel het warmtenet op Zernike in gebruik. Het warmtenet gaat de komende jaren de wijken Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen duurzame warmte leveren als vervanging voor aardgas. 

 • Verenigingsnieuws Bereikbaarheid Duurzaamheid

  17 DECEMBER 2018

  Ondernemers op bres voor Stads-havens Groningen

  Ondernemers gevestigd op het bedrijventerrein zuidoost vinden dat Groningen optimaal bereikbaar moet blijven voor vrachtschepen en daarom moeten de Scandinavische havens niet plaats maken voor woningbouw. ‘Eén vrachtschip vervoert net zo veel als 120 vrachtauto’s. Het is onbestaanbaar wanneer Groningen straks geen haven voor vrachtschepen meer zou hebben. Een goede aanlegsteiger voor bulkgoederen is cruciaal voor Groningen!’. Dat zei maandagavond voorzitter Harry Marissen van Bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO).