• Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2018

  Provincie Groningen: 25 miljoen voor energiebesparende maatregelen bedrijven

  De provincie Groningen stelt 25 miljoen euro extra ter beschikking voor het energiedeel van Fonds Nieuwe Doen (FND). Het gaat om investeringen in energiebesparende maatregelen, het opwekken van duurzame energie of energiezuiniger  produceren. Het geld komt, via FND, beschikbaar als leningen voor, bedrijven, maatschappelijke organisaties en gemeenten.

 • Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2018

  Oude banners van Promotiedagen worden hergebruikt door Mooie Boel

  Wat doe je met reclame banners als je ze niet meer nodig hebt? Vaak belanden ze in de container of komen ze onder een laag stof te liggen in een opslagruimte. Maar wist je dat je het ook kunt recyclen? Bedrijvenvereniging West en het OTP hebben hun banners van de Promotiedagen en OpenStad geschonken aan naaiatelier Mooie Boel 050. Zij kunnen het materiaal hergebruiken en maken er de leukste producten van.

 • Verenigingsnieuws Duurzaamheid

  04 DECEMBER 2018

  Bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’

  De gemeente Groningen en bedrijvenvereniging Zuidoost (ZO) organiseren volgende week donderdag 13 december 2018 een bijeenkomst voor ondernemers op Driebond: ‘Driebond Aardgasvrij’. De bijeenkomst is in de nieuwe garage van Terwolde Renault Dacia aan de Osloweg 147  Groningen en is behalve voor leden ook voor belangstellenden en niet-leden. Aanmelden kan door een mailtje te sturen aan het secretariaat van Bedrijvenvereniging Zuidoost (info@bedrijvenvereniging-zo.nl). (Lees verder voor meer informatie over de bijeenkomst).

 • Bereikbaarheid Duurzaamheid

  21 NOVEMBER 2018

  Nieuw systeem van auto-delen in Groningen: MyWheels in tien straten

  Groningen krijgt er een nieuw systeem van auto-delen bij: My Wheels. Sinds kort staan op tien plekken in Stad de zogeheten deelauto’s. Even online reserveren en je kunt de auto openen met je smartphone. Geen abonnementskosten en borg; voor minder dan tien euro ben je onderweg.

   

 • Economie Innovatie Duurzaamheid

  15 NOVEMBER 2018

  Unieke duurzame Betoncentrale in Groningen volgende week officieel open

  De stad Groningen is een nieuwe, duurzame, betoncentrale rijker. Volgende week vrijdag gaat deze centrale aan de Gdanskweg van afvalverwerker Theo Pouw BV, officieel open. Het bijzondere van deze centrale is dat er oud beton wordt verwerkt tot een hoogwaardige grind- en zandvervanger.

 • Duurzaamheid

  08 NOVEMBER 2018

  Europa wijst Groningen aan als koploper energietransitie

  De Groningse aanpak van de energietransitie is een voorbeeld voor andere Europese steden, vindt de Europese Commissie. Deze erkenning levert Groningen een subsidie van 7,6 miljoen euro op om haar koploperspositie verder uit te bouwen en aan de rest van Europa te demonstreren. Gemeente, bedrijfsleven, kennisinstellingen, woningcorporaties en bewoners gaan samen aan de slag om de wijk van de toekomst te maken met daarin energie-opwekkende gebouwen en slimme ICT-toepassingen.  

 • Duurzaamheid

  29 OKTOBER 2018

  Uniek convenant voor duurzamer Stadslogistiek en vervoer binnenstad Groningen

  Het transporteren van goederen naar winkels in de binnenstad van Groningen kan én moet nog veel milieuvriendelijker. Dat is de inzet van een convenant Stadslogistiek dat woensdag in Groningen officieel wordt ondertekend. In dit convenant is vastgelegd hoe er in Groningen tot 2025 wordt samengewerkt aan de verduurzaming van stadslogistiek in Groningen.

 • Duurzaamheid

  26 OKTOBER 2018

  Groningen wint de Stookjerijk Trofee 2018

  Groningen is de trotse winnaar van de Stookjerijk Trofee 2018, de prijs voor de groenste prestatieafspraken op het gebied van energiebesparing in de huursector. Deze prestatieafspraken worden gemaakt tussen de gemeente, woningcorporaties en huurdersverenigingen. Groningen heeft de prijs uit handen van Paulus Jansen (directeur Woonbond) ontvangen. Arnhem en Lelystad zijn beiden op de tweede plaats geëindigd. 

 • Duurzaamheid

  24 OKTOBER 2018

  Drie Gezusters blijft pionieren op gebied van duurzaamheid

  De Drie Gezusters op de Grote Markt pioniert verder in verduurzaming door mee te doen in het project Groningen Vergroent. Het horecabedrijf wil op die manier meer inzicht en adviezen krijgen over de manier waarop ze energie kunnen besparen. De eventuele besparingen kunnen ze vervolgens investeren in verdere verduurzaming.