• Campus Groningen

  16 JULI 2019

  Voorproefje van compleet nieuwe route van de Campus Trail door ruim 20 gebouwen op 20 september

  De Campus Trail op 20 september, het hardloopevent dwars door bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria op de Zernike Campus, heeft dit jaar een compleet nieuwe route. De teaser geeft alvast een indruk van dit bijzondere evenement, dat dit jaar start en finish heeft in het fonkelnieuwe Avebe Innovatiecentrum.

 • Campus Groningen

  26 JUNI 2019

  Fikse impuls voor Zernike: mooiere, gastvrije en aansprekender entree van de Campus

  De gemeente Groningen, de Hanzehogeschool Groningen en de Rijksuniversiteit Groningen gaven vanmiddag in de Smitsborg op Zernike Campus een symbolisch startschot voor de werkzaamheden aan de Zernikelaan en Zernike Campus. Zij investeren fors in de verblijfskwaliteit en de verkeersveiligheid waarmee de sfeer en uitstraling van de Zernike Campus een boost krijgen. Oosterhof Holman is de aannemer die deze klus in de komende drie jaar gaat klaren.

 • Economie Innovatie Campus Groningen

  19 JUNI 2019

  UMCG gaat samenwerken met groot bedrijf bij onderzoek naar ontstaan allergie of astma

  Het UMCG en MIcompany, een AI-&data bedrijf uit Amsterdam, gaan samenwerken op het gebied van astma- en allergieonderzoek. De samenwerking met een groot particulier bedrijf past in het thema ‘healthy ageing’, een van de speerpunten van het UMCG. Chronische longziekten als astma, de meeste allergieën en COPD waar het onderzoek zich op richt, behoren tot de meest voorkomende ziekten in de wereld

 • Campus Groningen

  15 JUNI 2019

  Duits Candidum neemt intrek in Innolab Agrifood op Campus Groningen

  Het Duitse bedrijf Candidum heeft zijn intrek genomen in het Innolab Agrifood, gevestigd in het Avebe Innovatiecentrum op Campus Groningen. Deze internationale speler op het gebied van enzymontwikkeling is een spin-off van de universiteit van Stuttgart. Hun keuze voor Innolab Agrifood werd onder andere gemotiveerd door de state of the art laboratoriumfaciliteiten.

 • Campus Groningen

  29 MEI 2019

  Inschrijving van start voor derde editie Campus Trail op vrijdag 20 september

  Het fonkelnieuwe Avebe Innovatiecentrum op de Zernike Campus is de start- en finishlocatie van de Campus Trail 2019 op vrijdag 20 september. Campus Groningen en partners organiseren voor het derde jaar op rij deze belevingsrun, met het parcours dwars door sportfaciliteiten, bedrijven, onderwijsfaciliteiten en laboratoria. Inschrijven kan vanaf vandaag op de website van Campus Groningen.