• Campus Groningen

  10 JANUARI 2019

  Campus TV Slim in Stad neemt kijkje bij d’Root van Bytesnet

  In de vijfde uitzending van de serie Slim in Stad biedt Campus TV een bijzonder kijkje achter de schermen van het datacenter van Bytesnet op de Zernike Campus, d’Root. Presentator Suzan de Grijs wordt door Michael Arbman van Bytesnet ontvangen in dit bijzondere gebouw met z’n markante groene gevelbekleding. Hij legt de kijker uit wat er zoal gebeurt achter de schermen van d’Root, onder het motto ‘Data is het nieuwe goud’.

 • Duurzaamheid Campus Groningen

  18 DECEMBER 2018

  WarmteStad en de Hanzehogeschool Groningen nemen warmtenet in gebruik

  Woensdag nemen de Hanzehogeschool Groningen en WarmteStad officieel het warmtenet op Zernike in gebruik. Het warmtenet gaat de komende jaren de wijken Paddepoel, Selwerd en Vinkhuizen duurzame warmte leveren als vervanging voor aardgas. 

 • Campus Groningen

  12 DECEMBER 2018

  Campus Carol met Zonneauto, het Pezy Product Creation Center en startup EV Biotech in Innolab Agrifood

  De traditionele kerstborrel van Campus Groningen stond gisteren in het teken van de geesten van the past, the present maar toch vooral die van yet to come. In het gloednieuwe datacenter van Bytesnet gaven de inspirerende pitches over de zonne-auto van het Top Dutch Solar Racing Team, het Product Creation Center van Pezy en de startup EV Biotech een paar voorbeelden van alle bedrijvigheid op de Campus Groningen.

 • Campus Groningen

  10 DECEMBER 2018

  Dinsdag: Campus Café presenteert ...‘A Christmas Carol’

  Voor ondernemers, medewerkers en belangstellenden organiseert  Campus Groningen dinsdag 11 december een sfeervol eindejaars-event. ‘A Christmas Carol’, is de naam van deze bijeenkomst in het fonkelnieuwe gebouw van Bytesnet, waar op gepaste wijze wordt stil gestaan bij de hoogte- en dieptepunten van het nu snel aflopende jaar 2018. Aanmelding is nog mogelijk via deze link.

 • Campus Groningen

  06 DECEMBER 2018

  Wadapartja Campus in tweede aflevering Campus TV op OOG

  Het leven op de Campus Groningen draait uiteraard om meer dan honger naar kennis alleen. In de tweede aflevering van Campus TV op OOG staat deze keer daarom Wadapartja centraal, het aparte horeca-concept gevestigd in de Van Doorenveste. Een gezellige ontmoetingsplek waar je terecht kunt voor ontbijt, lunch, koffie al dan niet to-go en thee, maar ook voor de lampen, de stoel waar je op zit of het bestek waar je mee eet.

 • Innovatie Campus Groningen

  04 DECEMBER 2018

  Rijksuniversiteit Groningen (RUG) laat studenten kennis testen bij Philips Drachten

  Theorie in de collegebanken opdoen is één ding. Maar die theorie toepassen, dat is soms iets anders. Om opgedane kennis te toetsen in de praktijk organiseerde het Groningen Digital Business Centre (GDBC) gisteren een bezoek van studenten van twee faculteiten aan Philips in Drachten.

 • Campus Groningen

  28 NOVEMBER 2018

  CampusTV lanceert eerste serie Slim in Stad over het wel en wee op Campus Groningen

  De eerste uitzending van Campus TV is online gelanceerd en zal vanaf half 6 vanavond eveneens op OOGTV te zien zijn. In CampusTV laten de makers door middel van video-items zien wat er zoal op Campus Groningen te beleven valt. In de eerste uitzending staat het bedrijf BioBTX op Zernike Campus centraal. In deze eerste serie onder de naam ‘Slim in Stad’ doorkruist Suzan de Grijs, studente van de Hanzehogeschool, de komende maanden Campus Groningen en laat ze zien wat er allemaal gebeurt bij de circa 200 bedrijven die samen met de Rijksuniversiteit, de Hanzehogeschool en het UMCG het bruisende leven op de Campus vormen.