• Innovatie Campus Groningen

  17 NOVEMBER 2018

  Mediaprimeur Groningen: RUG en Northern Times.nl maken podcast over noordelijke economie

  Podcasts raken steeds populairder als middel om verhalen te vertellen. Dat hebben ze ook onderkend bij de Rijksuniversiteit Groningen en The NorthernTimes.nl, de Engelstalige noordelijke nieuwsvoorziening voor expats en internationale studenten. Vrijdagmiddag lanceerden ze samen de Podcast Econ 050, ingesproken door journaliste Traci White (foto).

 • Campus Groningen

  16 NOVEMBER 2018

  Eerste studenten vergapen zich aan bijzonder gebouw Bytesnet op Zernike

  De verf was nog nat, de champagnekurken lagen nog in de hoek en minister Ingrid van Engelshoven had amper de hielen gelicht. Maar Bytesnet - het opmerkelijke nieuwe datacenter op de Zernike Campus - wilde studenten zo snel mogelijk binnen halen en daar maakten ze nieuwsgierig en snel na de officiële opening gebruik van.

 • Campus Groningen

  02 NOVEMBER 2018

  Bijzonder nieuw datacenter op Zernike Campus

  Opnieuw is de Zernike Campus Groningen een opmerkelijk kantoorgebouw rijker, waarbij voorbijgangers zich zullen afvragen waar het voor bestemd is. In dit geval gaat het om een kantoorgebouw voor het data-centrum van Bytesnet, dat op 14 november officieel geopend wordt in aanwezigheid van minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. Het gebouw luistert naar de naam d’Root.  

 • Campus Groningen

  03 OKTOBER 2018

  OOG Radio en TV gastheer van het Campus Café Zernike op donderdag 4 oktober

  Het eerste Campus Café Zernike na de zomer vindt plaats bij OOG Radio en TV. Omroep Organisatie Groningen is vlak voor de zomer verhuisd naar haar nieuwe onderkomen op de Zernike Campus. Het Campus Café is een mooie gelegenheid om eens binnen te kijken in het pand aan de Kadijk 4 en de studio te bezoeken.