08 JANUARI 2015

Naam Bioscoop Wolff Groningen Euroborg verandert dit jaar in Kinepolis

Bioscoop Wolff Groningen in de Euroborg heeft een matig 2014 achter de rug. Na een redelijke start van het jaar volgde een bijzonder rustige periode. De opgelopen achterstand werd enigszins goedgemaakt door een sterke laatste maand, maar uiteindelijk kwamen er minder bezoekers in vergelijking met 2013. Om de dalende trend een halt toe te roepen, wordt een naamswijziging doorgevoerd.

Dalend bezoekersaantal

268.654 bezoekers passeerden in 2014 de kassa. Een jaar eerder waren dit er nog 286.945. Het dalende aantal bezoekers is vergelijkbaar met veel andere bioscopen. Vooral dankzij de opening van enkele nieuwe theaters bleef het totale bioscoopbezoek in Nederland toch nog ongeveer gelijk.

Oorzaken

Na een sterk begin met de succesvolle film 'The Wolf of Wall Street' namen de bezoekersaantallen in het voorjaar sterk af. Naast het tegenvallende filmaanbod gooiden de warme zomer en het WK-voetbal roet in het eten. Pas in de slotfase van 2014 werd het weer echt druk met kaskrakers als Gooische Vrouwen 2 en The Hobbit.

2015

Wat betreft 2015 zijn de verwachtingen positief. Voor kinderen staan er veel leuke animatiefilms op het programma, waaronder 'Minions' en 'Paddington'. Topfilms voor volwassenen zijn er ook genoeg, met titels als 'Fifty Shades of Grey', 'Fast & Furious 7', 'Michiel de Ruyter' en de nieuwe Bond-film: 'Spectre'.

Kinepolis

Wolff Bioscopen is vorig jaar overgenomen door het Belgische Kinepolis. In de loop van dit jaar zal de naam Wolff dan ook van de gevel verdwijnen en plaatsmaken voor Kinepolis. Bezoekers mogen daarbij rekening houden met verbeteringen op het gebied van beeld, geluid, service en comfort. Naast de overname van de negen Nederlandse Wolff theaters is Kinepolis nieuwbouwprojecten gestart in Breda, Dordrecht en Utrecht. In de Domstad wordt de grootste bioscoop van het land gebouwd.

 

Gerelateerd
Naam Bioscoop Wolff Groningen Euroborg verandert dit jaar in Kinepolis
Naam Bioscoop Wolff Groningen Euroborg verandert dit jaar in Kinepolis