Economie

14 SEPTEMBER 2018

Ondernemers op ontdekkingstocht in München

Een groep van elf ondernemers is afgelopen weer voor een flitsbezoek naar Munchen gegaan. Ze waren daar om de mogelijkheden in de Duitse stad te verkennen. De Groninger Internet Courant maakte er een videoverslag van. 

De Groningse luchthaven had ondernemers uit onder andere de reisbranche, marketing en de GIC uitgenodigd voor een flitsbezoek aan München. Binnen anderhalve dag kregen ze een mooie impressie van wat München te bieden heeft, bijvoorbeeld als citytrip. De stad staat vooral bekend om de drie B’s: BMW, Bayern München en Bier. En dat was ook precies wat de ondernemers voorgeschoteld kregen tijdens hun ontdekkingstocht. 

Luchthaven als verbinding naar de rest van de wereld
Een van de hoofdredenen waarom er een verbinding tussen Eelde en München is, is dat je vanuit de Duitse stad over de hele wereld kunt vliegen. Jaarlijks verwerkt de enorme luchthaven – ze staan in de top-10 van Europa – zo’n 45 miljoen passagiers, die vliegen op meer dan 250 bestemmingen in 75 landen. Met de korte vliegtijd vanaf Eelde – iets meer dan een uurtje – is een intercontinentale vlucht in veel gevallen zelfs sneller dan een directe vlucht vanaf Schiphol. Bovendien is Flughafen München efficiënt ingericht en hanteert het vliegveld een overstaptijd van dertig minuten, hoewel een extra kwartiertje aan te raden is. 

Volgens Groningen Airport Eelde stijgt het aantal (inter)continentale, maar weten nog steeds veel reizigers niet de voordelen van de hub-verbindingen via Eelde. De ondernemers die mee waren met het flitsbezoek zijn nu in ieder geval helemaal op de hoogte. De conclusie was dan ook eensluidend: München is een prima stad voor de citytrip, maar vormt ook een perfecte verbinding met bestemmingen over de hele wereld. 

Klik hier voor meer informatie over de lijndienst tussen Groningen Airport Eelde en de luchthaven van München. 

Gerelateerd Economie
Ondernemers op ontdekkingstocht in München
Ondernemers op ontdekkingstocht in München