Bereikbaarheid

28 FEBRUARI 2019

Onderhoud aan westelijke ringweg (N370) vanaf eind april

In de meivakantie, vanaf 28 april, begint de provincie met de onderhoudswerkzaamheden aan de westelijke ringweg. Rond half juni moeten de werkzaamheden afgerond zijn. De meeste hinder voor het doorgaand verkeer wordt in de eerste paar dagen verwacht: dan is een deel van de westelijke ringweg in beide richtingen gestremd, ter hoogte van het kruispunt Pleiadenbrug. Tijdens de overige werkzaamheden is er in beide richtingen minstens één rijstrook beschikbaar.

Exacte data van alle werkzaamheden, de stremmingen en de eventuele omleidingsroutes worden binnenkort gepubliceerd op de website van Groningen Bereikbaar.

Bereikbaarheid bedrijven
Om de hinder voor het verkeer zoveel mogelijk te beperken, wordt in de meivakantie en met name in de weekenden gewerkt. De werkzaamheden hebben ook gevolgen voor de bereikbaarheid van de bedrijven in de directe omgeving. Voor ondernemers en omwonenden organiseerde de provincie daarom gisteren een inloopbijeenkomst bij EM2 op het Suikerunieterrein. Bart Bouma, projectleider namens de provincie: “Van 10 tot 13 mei werken we tussen bedrijventerrein Peizerweg en de kruising met de Leonard Springerlaan. In dat weekend is de afslag naar onder meer de Meubelboulevard Peizerweg dicht. De omleidingsroute moeten we nog nader uitwerken, maar die zal waarschijnlijk via Hoogkerk gaan.”

Ook voor de bedrijven aan de parallelweg Friesestraatweg hebben de werkzaamheden gevolgen. Half juni is de afslag naar het tankstation en de Ommelanden een weekend dicht, omdat dan gewerkt wordt op de oostelijke helft van de Ring West. De bedrijven, het tankstation en de Stadskerk zijn dan bereikbaar via de afslag Hoogeweg. Aan de parallelweg wordt ook druk gebouwd, onder meer op de voormalige Woldringlocatie. Bart Bouma: “We hebben al contacten met de bouwer om de routes te bespreken. Dat is ook de reden dat we deze inloopbijeenkomst nu al organiseren, zodat we een en ander mede op basis van reacties en vragen van ondernemers kunnen finetunen.”

Verlichting en stil asfalt
Het onderhoud vindt plaats tussen knooppunt Reitdiep en de Leonard Springerlaan, met uitzondering van het gedeelte ter hoogte van het bedrijventerrein Hoendiep, dat een paar jaar geleden al aangepakt is. Bij dit groot onderhoud wordt de verlichting vervangen en krijgt de weg vanaf Lijnco richting de aansluiting met de ring noord stil asfalt. Het laatste deel van de westelijke ringweg, bij de aansluiting op het Vrijheidsplein, maakt deel uit van de ombouw van de zuidelijke ringweg.
Omdat die werkzaamheden zoals bekend vertraging hebben opgelopen, is besloten het groot onderhoud van de westelijke ringweg naar voren te halen, zodat de weg straks klaar is om als omleidingsroute te fungeren bij de aanpak van de ring zuid.

Ook twee weekenden in mei onderhoud Ring Oost
In mei wordt ook onderhoud gepleegd aan de oostelijke ringweg, tussen de aansluiting Lewenborg en de aansluiting Driebond. Ook deze werkzaamheden vinden plaats in twee weekenden, waarin er niet gewerkt wordt aan de westelijke ringweg. Het doorgaand verkeer kan gebruik blijven maken van de oostelijke ringweg, met enige (snelheids)beperkingen.

Vragen?
Ondernemers die vragen hebben over bereikbaarheid of willen overleggen in verband met bijvoorbeeld omleidingsroutes voor vrachtverkeer, kunnen contact opnemen met Bart Bouma, via info@provinciegroningen.nl of (050) 316 4667.

Gerelateerd Bereikbaarheid
Onderhoud aan westelijke ringweg (N370) vanaf eind april
Onderhoud aan westelijke ringweg (N370) vanaf eind april