Economie Innovatie

05 AUGUSTUS 2019

A Little Lovely Company weer op volle kracht vooruit met nieuwe eigenaar

A Little Lovely Company, afgelopen jaren een van de succesvolle start-ups in de Groningse detailhandel, gaat een nieuwe toekomst tegemoet met een nieuwe eigenaar aan het roer. Dankzij de overname is een dreigend faillissement afgewend.

Een en ander meldt het Dagblad van het Noorden.

Eind juli moest het faillissement worden aangevraagd door de oprichtsters Nina Hateley en Judith de Ruijter. Maar op het nippertje kon uitvoering van dit doemscenario worden voorkomen.

A Little Lovely Company werd opgericht in 2014. Op het hoogtepunt telde het 75 medewerkers en een vestiging in Groningen aan de A weg. De formule van het bedrijf was ( en is) om te zorgen voor mooi design en inspiratie ‘for making ordinairy life..Lovely!’ 

A Little Lovely Company was voornamelijk een groothandel en webwinkel die huis- en kinderkameraccessoires levert. Tot de afnemers behoren Bol.com, Wehkamp, Prenatal, Hudson's Bay, Selfrides, Galeries Lafayette en El Corte Ingles.


Onduidelijk is waardoor A Little Lovely Company, met 76.000 volgers op Facebook, precies in de problemen is gekozen. Eerder dit jaar maakte het bedrijf al bekend dat het de eigen winkel in Groningen zou sluiten, om zich volledig op de groothandel en webwinkel te kunnen richten. Dat lijkt een voorbode te zijn geweest voor nog meer slecht nieuws. Maar dat is uiteindelijk ook afgewend nu het is overgenomen door Diek Invest.

Via de eigen website kan men momenteel overigens nog geen producten kopen, maar wel via de afnemende winkels.

Gerelateerd Economie Innovatie GCC
A Little Lovely Company weer op volle kracht vooruit met nieuwe eigenaar
A Little Lovely Company weer op volle kracht vooruit met nieuwe eigenaar