Bereikbaarheid

09 NOVEMBER 2018

Aanleg nieuwe P+R Leek begonnen

Leek krijgt een P+R langs de A7 met 200 parkeerplaatsen, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen. Vandaag, vrijdag 9 november, gaven gedeputeerde Fleur Gräper, wethouder Karin Dekker (Leek) en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt het startsein voor de aanleg. In juni 2019 moet de P+R klaar zijn. 

De P+R moet een volwaardig vervoerknooppunt worden, oftewel een hub, als onderdeel van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek, de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen. Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Verder komen er fietskluizen en een oplaadpunt voor de fiets en auto. Deze voorzieningen dragen eraan bij dat reizigers er op een prettige manier kunnen wachten en overstappen.

Ook wordt de weg naar de P+R anders ingericht en worden er onder meer werkzaamheden uitgevoerd bij de rotondes van de provinciale weg N372. Deze weg blijft de komende periode tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. Het verkeer moet dan rekening houden met enige verkeershinder. Door al deze aanpassingen rijdt de bus sneller en comfortabeler van Leek naar Groningen. Dit maakt de bus een aantrekkelijk alternatief voor de auto.

(Foto Provincie Groningen)

Gerelateerd Bereikbaarheid
Aanleg nieuwe P+R Leek begonnen
Aanleg nieuwe P+R Leek begonnen