Economie

04 FEBRUARI 2019

ABN AMRO: beeldbankieren en internet leiden tot sluiting filiaal Eikenlaan

Steeds meer klanten gebruiken een app om te banken, en ook het Beeldbankieren neemt nu snel toe. Deze ontwikkelingen hebben er toe bijgedragen dat ABN AMRO heeft besloten haar filiaal aan de Eikenlaan per 17 mei te sluiten.

De medewerkers van het kantoor Groningen Eikenlaan werken voortaan in een ander ABN AMRO kantoor. De huur van het pand is opgezegd. Voor momenten dat klanten toch een kantoor willen bezoeken, kunnen zij terecht in het kantoor in Groningen aan de Grote Markt 22 of één van de andere kantoren in Nederland.

Financiële zorgcoach
Oudere en minder mobiele klanten die extra ondersteuning nodig hebben bij hun bankzaken kunnen terecht bij de financiële zorgcoach. Die helpt onder andere bij het in de eigen omgeving leren omgaan met Internet en Mobiel Bankieren. Bovendien kan de financiële zorgcoach helpen op momenten dat oudere en minder mobiele klanten behoefte hebben aan ondersteuning bij het nemen en praktisch organiseren van financiële beslissingen. Dat is bijvoorbeeld bij het op orde brengen van rekeningen of advies tegen financieel misbruik. De financiële zorgcoach van ABN AMRO in Groningen en omgeving is te bereiken via het algemene nummer van ABN AMRO.

Beeldbankieren 
ABN AMRO investeert de komende tijd in verdere optimalisatie van de online dienstverlening, zoals Beeldbankieren. De bank ervaart dat klanten van alle leeftijden het prettig vinden om via een online videoverbinding waar en wanneer zij het wensen een persoonlijk adviesgesprek met een expert van ABN AMRO te voeren. Voor een hypotheekgesprek kiest bijvoorbeeld 60 procent van de klanten al voor Beeldbankieren. De bank verwacht dat het aantal adviesgesprekken via Beeldbankieren de komende jaren verder toeneemt. 

Gerelateerd Economie
 ABN AMRO: beeldbankieren en internet leiden tot sluiting filiaal Eikenlaan
 ABN AMRO: beeldbankieren en internet leiden tot sluiting filiaal Eikenlaan