05 JULI 2014

Autobedrijf Noordlease B.V. zelfstandig verder; management buy out door Robert Nienhuis en Gert Veenstra

Het management van Noordlease B.V. in Groningen heeft overenstemming bereikt met BMW, Daardoor is dit bedrijf nu eigendom van Robert Nienhuis en Gert Veenstra en kan het zelfstandig verder.

De management buy-out brengt voor de organisatie  geen veranderingen met zich mee. De nieuwe eigenaren zijn de laatste 20 jaar zelf verantwoordelijk geweest bij de bepaling en dagelijkse uitvoering van de strategie van Noordlease.

 

Robert Nienhuis: “Noordlease is de afgelopen jaren flink gegroeid, waarbij in het bijzonder het opzetten van Privé Lease een grote stap is geweest in een nieuwe richting. De komende jaren willen we deze groei blijven doorzetten. Niet om de grootste te worden, wel om gezien te worden als het meest innoverende en transparante auto leasebedrijf in Nederland”. Gert Veenstra is ervan overtuigd dat de ingeslagen weg succesvol wordt voortgezet: “ik kijk met trots en genoegen terug op alles wat we tot nu toe gerealiseerd hebben. De management buy-out geeft ons een uitstekende mogelijkheid om het bedrijf verder uit te bouwen”.

 

Noordlease B.V. is in 1982 opgericht en is gevestigd in Groningen. Het bedrijf heeft circa 50 werknemers in dienst en beheert daarmee 10.000 auto’s. Naast het aanbieden van bedrijfsmatige oplossingen is Noordlease ook een van de meest vooruitstrevende privé lease aanbieders. Door middel van het “House of Mobility”, Autoborg, biedt Noordlease haar klanten een geïntegreerd business model aan.

 

Doordat er geen organisatorische veranderingen optreden wordt de unieke serviceverlening aan klanten geborgd. Daarnaast is ook de werkgelegenheid  voor alle werknemers gegarandeerd en biedt het kansen voor nieuwe banen in de toekomst.

 

De management buy-out wordt mogelijk gemaakt door de ondersteuning van NIBC Bank N.V. (‘NIBC’) en N.V. Nom (Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland).

 

NIBC heeft als strategie om familie bedrijven, sterke management teams en entrepreneurs te ondersteunen om hun groei ambities mogelijk te maken. NIBC investeert in de vorm van risicodragend kapitaal waarbij de vorm van een achtergestelde lening de voorkeur geniet. NIBC richt zich hierbij op lange termijn partnerships en investeringen om succesvolle bedrijven verder te helpen met hun groei mogelijkheden.

 

De NOM, Investerings- en Ontwikkelingsmaatschappij voor Noord-Nederland is een onafhankelijke NV die middels financiering, acquisitie en business development, de noordelijke economie versterkt. De NOM stimuleert bedrijvigheid en ontwikkeling van werkgelegenheid in Noord-Nederland. Het accent ligt hierbij op innovatieve ondernemingen met een regio-overschrijdende uitstraling.

 

Gerelateerd
Autobedrijf Noordlease B.V. zelfstandig verder; management buy out door Robert Nienhuis en Gert Veenstra
Autobedrijf Noordlease B.V. zelfstandig verder; management buy out door Robert Nienhuis en Gert Veenstra