Economie

14 FEBRUARI 2019

Baanborrel op 18 maart; Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen

Wie op zoek is naar een baan in de horeca, moet op 18 maart meedoen aan de BaanBorrel. Tijdens deze borrel kunnen werkzoekenden een Wildcard uitdelen aan de horecazaak van hun keuze. Daarmee kunnen ze een dag meelopen op de werkvloer bij wijze van praktische sollicitatie. Ook de horecaondernemers kunnen zo’n wildcard uitdelen aan de kandidaat van hun keuze. Met dit initiatief hopen Groninger horecaondernemers in contact te komen met kandidaten om de 850 openstaande vacatures in de horeca te vervullen.

Het aantal horecavacatures blijft groeien en de arbeidsmarkt wordt steeds krapper. In onze regio gaat het alleen al om 850 openstaande vacatures in de horeca.

Geen moeilijke sollicitatieprocedures, gewoon een gezellige borrel
Het werken in horeca draait om motivatie, competenties en persoonlijkheid. Dit komt niet naar voren op een duur cv of een ingewikkeld sollicitatiegesprek. Daarom is de kern van de Baanborrel een gezellige ontmoeting, waar werkzoekenden en werkgevers op informele manier met elkaar in contact komen.

Tijdens de borrel kunnen de deelnemers een Wildcard uitdelen aan de horecaonderneming. Met deze Wildcard laten zij zien dat zij graag een dagdeel meelopen op de werkvloer. Zo kunnen ze elkaar beter leren kennen. Die meeloopdag dient direct als vervanging van het sollicitatiegesprek. Mocht er na het meelopen een klik zijn, dan wordt er samen gekeken naar een passende baan. Ook de horecaondernemers krijgen een Wildcard. Deze kan de ondernemer inzetten om een werkzoekende uit te nodigen om een middag mee te draaien in zijn/haar team.

Tweede BaanBorrel
Door het grote succes van de vorige Baanborrel zijn er deze editie veel meer horecaondernemers aangesloten en daarmee zijn de kansen een stuk groter. Deze Baanborrel is direct de aftrap voor een gezamenlijke campagne met de slogan “Word jij verliefd op de horeca?” Met deze boodschap worden er dit jaar meerdere Baanborrels georganiseerd. Zo probeert de horeca in samenwerking met Werk in Zicht de krapte op de arbeidsmarkt kleiner te maken.

Aanmelden

De BaanBorrel is een gezamenlijk initiatief van Werk in Zicht, Horecagroningen.nl en de Drie Gezusters. De BaanBorrel is op 18 maart begint om 16:00 uur in De Drie Gezusters in Groningen. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.werkinzicht.nl/baanborrel

Gerelateerd Economie
Baanborrel op 18 maart; Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen
Baanborrel op 18 maart; Horeca Groningen zet wildcards in om 850 vacatures te vervullen