Verenigingsnieuws

12 FEBRUARI 2019

Bedrijventerrein Corpus den Hoorn heeft visie nodig; WEST praat leden bij

Het bedrijventerrein Corpus den Hoorn  wordt steeds intensiever gebruikt. Er komen steeds meer bedrijven, zeker rond instellingen als het Martini Ziekenhuis en andere medische instellingen. Ook komt er steeds meer (sluip-)verkeer, en het aantal woningen neemt toe. Maar er ontbreekt tot nu toe een duidelijke visie op hoe het gebied zich zou kunnen ontwikkelen tot omstreeks het jaar 2025, en het zou goed zijn  wanneer gemeente en ondernemers daar samen een visie voor zouden kunnen ontwikkelen.

Dat was een van de conclusies tijdens een bijzondere Lunchbijeenkomst van Bedrijvenvereniging WEST. Deze werd dinsdagmiddag gehouden in het nieuwe Topsportcentrum van FC Groningen aan de Laan Corpus den Hoorn.

Bedrijvenvereniging WEST organiseert enkele keren per jaar dergelijke bijeenkomsten. ‘Wij hopen tijdens Lunchbijeenkomsten te vertellen wat jullie nog niet weten, en wij hopen van jullie zaken te horen die wij nog niet weten’, zo vatte voorzitter Klaas Holtman van WEST het doel van de bijeenkomst samen.

De leden kregen eerst een uitvoerige toelichting op  zaken die te maken hebben met de bereikbaarheid van Groningen in het algemeen, en van Corpus den Hoorn in het bijzonder. Senior-verkeersadviseur en verkeerskundige Hans Vissers van Groningen Bereikbaar gaf een toelichting op wat er dit jaar, 2019 nog allemaal staat te gebeuren.

Helma Krekels van Groningen Bereikbaar zette uiteen welke alternatieve mogelijkheden er voor bedrijven zijn om bereikbaar te blijven, maar vooral om verkeersgedrag op een positieve manier te beïnvloeden. Ze verwees onder meer naar een ‘toolkit’ van Groningen Bereikbaar die bedrijven daarvoor kunnen gebruiken: www.groningenbereikbaar.nl/toolkit

Corpus den Hoorn

Monique Koolman, accountmanager economische zaken gemeente Groningen, gespecialiseerd in bedrijvigheid rondom Healthy Ageing, vertelde dat het gonst van de activiteiten en nieuwe bedrijvigheid op Corpus den Hoorn. ‘Er gebeurt veel in Corpus den Hoorn. Niet alleen rondom het Martini Ziekenhuis, maar er zijn ook studies voor initiatieven op de “ALO-locatie”, bij de Boerhaaverotonde die wordt her-ontwikkeld’. Met het Martini Ziekenhuis wordt gesproken over een tweede uitgang voor de parkeergarage.'

‘Ik doe graag een oproep aan ondernemers en bedrijven: laten we met elkaar in gesprek gaan over wat dit allemaal voor gevolgen kan hebben en hoe we dat regelen. We moeten dan niet aan postzegel-oplossingen denken, maar op het niveau van het hele gebied’, zo betoogde ze.

Klaas Holtman liet weten dat een goed idee te vinden. ‘Het is één van de oudste bedrijventerreinen van Groningen. Ik maak me grote zorgen over de bereikbaarheid er van. Je kunt bijna niet eens bij een bekend advocatenkantoor komen, er is veel sluipverkeer, er zijn steeds meer bewoners, en mensen die van uit Roden of Ter Borch deze wijk inrijden. We moeten samen werken aan een visie op dit gebied tot het jaar 2025.'

 

Hans Vissers van Groningen bereikbaar
Hans Vissers van Groningen bereikbaar
Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging WEST
Bedrijventerrein Corpus den Hoorn heeft visie nodig; WEST praat leden bij
Bedrijventerrein Corpus den Hoorn heeft visie nodig; WEST praat leden bij