Bereikbaarheid

13 JANUARI 2020

Bedrijventerrein Eemspoort/Driebond: betere aansluiting ringweg

Er komt in het kader van de aanpak van de zuidelijke ringweg ook een betere aansluiting van de ringweg op bedrijventerrein Eemspoort/Driebond. Bedrijven in het oosten van de stad worden in het project Aanpak Ring Zuid daardoor beter bereikbaar.

Bedrijventerrein Eemspoort/Driebond krijgt een eigen op- en afrit (bij de Kieler Bocht). Wat er allemaal gaat gebeuren is te vinden op de website over de aanpak van de zuidelijke ringweg.

Vanuit westelijke richting zijn deze bedrijventerreinen op dit moment alleen te bereiken via een omslachtige route. Dat is lastig voor klanten en leveranciers. Het verkeer moet via de afrit Europaweg en dan parallel aan de zuidelijke ringweg, via drie rotondes. In de nieuwe situatie kun je vanuit het westen langer op de ringweg blijven rijden. Pas ‘voor de deur’ ga je van de ringweg af. Ook op de terugweg kun je sneller weer op de ringweg komen, via opritten in beide richtingen.

Combinatie Herepoort is inmiddels al met de eerste stappen begonnen voor de nieuwe op- en afritten Eemspoort/Driebond. In december is ter voorbereiding een faunapassage aangelegd bij de Kieler Bocht. Aan de andere kant van de ringweg (Osloweg/Stettinweg) is in mei 2018 al een grondlichaam aangebracht. Momenteel werkt Combinatie Herepoort verder met het aanbrengen van grond. Dit is de eerste stap in het maken van de aansluiting. De grondlichamen vormen de basis van de op- en afrit. Nadat deze grond is ingeklonken, gaat de aannemer verder met het afbouwen van de op- en afrit Osloweg/Stettinweg.

Wat gaat er verder gebeuren in dit gebied: lees het hier.

Gerelateerd Bereikbaarheid Bedrijvenvereniging Zuidoost VBNO
Bedrijventerrein Eemspoort/Driebond: betere aansluiting ringweg
Bedrijventerrein Eemspoort/Driebond: betere aansluiting ringweg