Verenigingsnieuws

13 MEI 2019

Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje

Bedrijvenvereniging Zuidoost heeft maandagavond afscheid genomen van bestuurslid Helmer Zweep. In totaal 22 jaar is Zweep betrokken geweest bij deze vereniging of haar voorgangers. Bij zijn afscheid kreeg Zweep lof toegezwaaid van voorzitter Harrie Marissen.

‘Helmer heeft het hard op de tong én op de goede plaats. Maar hij laat zich niet met een kluitje in het riet sturen’, aldus Marissen.

Volgens hem kon Zweep ‘’ongezouten kritisch zijn”, een feit dat hij zeer in hem waardeerde. Volgens Marissen neemt Helmer Zweep afscheid omdat hij het om gezondheidsredenen wat rustiger aan wil doen. Maar gelukkig blijft hij als adviseur actief voor de vereniging.

Helmer Zweep zei in een reactie dat hij zijn bestuursfuncties steeds met veel plezier heeft gedaan. Hij gaf de verenigingsleden mee dat je altijd met zorgen voor ‘een stip aan de horizon’ waar je naar toe kunt werken. ‘Zo hebben we ook de verpaupering waar ooit sprake van leek te zijn tegen kunnen houden in ons gebied’, betoogde hij.

Ook was hij blij met de samenwerking, onder meer met de gemeente Groningen. ‘We hebben elkaar nu eenmaal nodig, dat moeten we vasthouden, dat is zo’n stip aan de horizon die je altijd in gedachte moet houden’, aldus Helmer Zweep.

Helmer Zweep, eigenaar van Hunze-Trans, is al sinds 1999 actief betrokken bij de bedrijvenvereniging. Jarenlang als bestuurslid Infra en als lid van de Infracommissie. Een van de grote successen van zijn portefeuille, met inzet van mede-ondernemers, was de directe ontsluiting van Driebond en Eemspoort vanaf de Ring Zuid, een grote wens van Zuidoost en overgenomen bij de ombouw van de zuidelijke ringweg. En de volledige ontsluiting van de Europaweg, waar Helmer en de zijnen hard voor gestreden hebben.

Zweep werd tijdens de vergadering opgevolgd door Onno Smid.

 

 

 

 

 

Gerelateerd Verenigingsnieuws Bedrijvenvereniging Zuidoost
Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje
Bedrijvenvereniging Zuidoost zet aftredend bestuurslid Helmer Zweep in het zonnetje