28 JUNI 2014

Beste winkels van Groningen van 2014 bekend - dit zijn ze:

Wat zijn de beste winkels van Groningen van 2014? Dat is sinds vrijdagavond bekend, toen de uitslag bekend werd gemaakt van de wedstrijd Winkelverkiezing050 – 2014. Aan de wedstrijd deden 20.000 mensen mee die hun stem hadden uitgebracht.

Onder het toeziend oog van bijna 160 aanwezigen werd vrijdagavond bekend gemaakt welke winkels in Groningen zich winnaar van Winkelverkiezing050 – 2014 mogen noemen. Dat gebeurde tijdens een feestelijke avond in congrescentrum Hanze Plaza. Er werden vier winnaars bekend gemaakt in de categorieën “Beste Winkelketen van Groningen”, “Beste Zelfstandige van Groningen”, “Meest Actief op Social Media” en “Publieksfavoriet”. Uiteindelijk leverde Winkelverkiezing050 de volgende winnaars op:
 

  • Beste Winkelketen van Groningen: Paris2day
  • Beste Zelfstandige van Groningen: Palazzo Woman
  • Meest Actief op Social Media: Frans Koopal Haarwerken
  • Publieksfavoriet: Boekhandel Riemer


De uitreiking was  het sluitstuk van de verkiezing die op 10 maart 2014 is gestart met de inschrijving van winkeliers. Uiteindelijk streden 109 winkels om de titel en werden in een periode van 3,5 week bijna 20.000 stemmen uitgebracht door vele consumenten. Organisator Servicepunt Detailhandel kijkt tevreden terug op een periode, waarin de deelnemende winkels op vele verschillende manieren de verkiezing onder de aandacht hebben gebracht bij hun klanten.

De professionele vakjury die bestond uit Kl.I.K Company, Alledaags, Broekhuis Rijs Advisering en TINT Project Internet, bezocht in de afgelopen weken de in totaal 14 genomineerde winkels.

 

 

Een uitgebreide winkelanalyse, waarin onder meer wordt gesproken over klantgerichtheid, omgevingsfactoren, belichting van de winkel, gebruik van social media en merkbeleving, lag ten grondslag aan de uiteindelijke keuze in de categorieën “Beste Winkelketen van Groningen”, “Beste Zelfstandige van Groningen” en “Meest Actief op Social Media”. De winnaar in de categorie “Publieksfavoriet” kwam tot stand op basis van uitsluitend stemmen.

Gerelateerd
Beste winkels van Groningen van 2014 bekend - dit zijn ze:
Beste winkels van Groningen van 2014 bekend - dit zijn ze: