21 OKTOBER 2014

Bijeenkomst Groningen Samen Veilig op 27 oktober in Hanze Plaza

Op maandagvond 27 oktober vindt de bijeenkomst Groningen Samen Veilig plaats in Hanze Plaza. Hoe makkelijk was het voor de ‘mystery shoplifter’ om spullen te stelen uit winkels, hoe gaat u om met agressieve klanten en welke tips geeft een ex-inbreker over preventie tegen inbraak?: ondernemers krijgen een zeer gevarieerd programma aangeboden met sprekers en praktische workshops, die volledig in het teken staan van veiligheid, preventie en informatieoverdracht. Toegang is gratis, maar bezoekers moeten zich wel vooraf aanmelden via www.groningensamenveilig.nl.

Groningen Samen Veilig is een initiatief van Servicepunt Detailhandel en wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer Politie Groningen, Groningen City Club, VBGW, VBNO, VBZO, gemeente Groningen, MKB-Nederland Noord en diverse veiligheidsplatforms. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door Het Fonds Ondernemend Groningen.

Met de donkere dagen voor de deur is ook de tijd weer aangebroken om nog alerter te zijn, bewust te zijn van de mogelijke gevaren die er op de loer liggen en eens kritisch te kijken naar de eigen onderneming. De workshops op 27 oktober geven hier praktische tips en trainingen voor.

Zoals de workshop Training Agressieve klanten, een interactieve training met echte professionele acteurs, echte situaties en echte emoties in een veilige omgeving! U leert hoe u kunt handelen bij vervelende klanten en klachten, zonder hiermee de situatie te laten escaleren.

Tijdens de workshop Winkeldiefstal en Bureau Halt laten winkelbeveiligers geprepareerde tassen zien, geven tips & trucs en delen met u hun ervaringen. Ook laten zij u zien hoe u afwijkend winkelgedrag kunt herkennen en welke werkwijze bureau Halt hanteert.

De workshop Van aangifte tot strafbepaling in 7 dagen wordt gegeven door de politie, het OM en ketenpartners en gaat over ZSM (zorgvuldig, snel en op maat.).  De politie, het OM en ketenpartners pakken met ZSM veelvoorkomende misdrijven op daadkrachtige wijze aan.

Tijdens de workhopSecret Winkelscan worden de resultaten gepresenteerd van de scan en toont de ‘mystery shoplifter’ hoe gemakkelijk is het om producten weg te nemen uit winkels. Retail Reality voerde in verschillende straten een secret winkelscan uit de resultaten zijn verbluffend.

De workshop inzichten van een ex-crimineel wordt gegeven door iemand die jarenlang actief was in het criminele circuit en zijn brood verdiende door in te breken en te stelen. Na een jarenlange celstraf heeft hij zijn leven gebeterd en geeft hij praktische informatie aan ondernemers over preventie van onder andere diefstal.

Aanmelden en meer informatie op www.groningensamenveilig.nl

 

Gerelateerd
Bijeenkomst Groningen Samen Veilig op 27 oktober in Hanze Plaza
Bijeenkomst Groningen Samen Veilig op 27 oktober in Hanze Plaza