11 AUGUSTUS 2014

Binnenstadsondernemers met mooie plannen: wellicht steun van Fonds Ondernemend Groningen

Binnenstadondernemers uit het verenigingsgebied van de Groningen City Club die ideeën hebben voor bijzondere initiatieven in 2015, kunnen daarvoor mogelijk steun krijgen van het Fonds Ondernemend Groningen. Tot 30 september kunnen ze een aanvrage indienen voor een bijdrage.

Het Fonds Ondernemend Groningen is speciaal in het leven geroepen om projecten mogelijk te maken met een positief effect op de Groningse economie. Tot nu toe zijn al zeer uiteenlopende projecten mogelijk gemaakt dankzij dit Fonds. Variërend van het evenement Zienemaan en Sterren, tot uitbreiding van de Zernike Campus. En van Feestverlichting in Helpman tot Goodwill acties in Paddepoel.

 

Alle informatie over dit bijzondere Fonds is te vinden op de website www.hetfondsgroningen.nl

 

Groningen City Club

 

Ondernemers aangesloten bij, of actief in het gebied van een van de bedrijvenverenigingen, kunnen aanvragen indienen via hun eigen vereniging.

 

Zo kunnen ondernemers in de binnenstad in het gebied van de Groningen City Club tot 30 september 2015 aanvragen indienen voor activiteiten die in 2015 worden georganiseerd. De aanvragen moeten wel voldoen aan algemene voorwaarden, zoals het feit dat de aanvraag een collectief ondernemersbelang moet dienen.

 

Informatie voor ondernemers, instellingen en organisaties uit het gebied van de Groningen City Club kunnen alle informatie vinden over de mogelijkheden van Het Fonds Ondernemend Groningen op de website van de Groningen City Club: www.groningencityclub.nl, kopje 'Het Fonds.'

 

Voorbeeld: etalagegedicht

 

Samen met Marketing Groningen bedacht de GCC eerder het project "Etalagegedichten"

In de binnenstad staan veel winkelpanden leeg. Het project Etalagegedichten zorgde voor een culturele en vriendelijke invulling van die donkere plekken in het straatbeeld. Vijfentwintig Groningse dichters leverden ieder twee gedichten die op banieren op de etalageramen worden gehangen.

Bezoekers van de binnenstad werden op deze manier getrakteerd op in totaal 50 stemmige gedichten, die qua vorm en inhoud waren afgestemd met GCC en Marketing Groningen.

Het Fonds kende ook aan dit initiatief een bijdrage toe.

 

 

 

 

Gerelateerd
Binnenstadsondernemers met mooie plannen: wellicht steun van Fonds Ondernemend Groningen
Binnenstadsondernemers met mooie plannen: wellicht steun van Fonds Ondernemend Groningen