Duurzaamheid

26 SEPTEMBER 2014

Biobased economy centraal bij ‘watertorengesprek’

De biobased economy staat op 6 oktober centraal tijdens een rondetafelgesprek in de Watertoren aan de Noorderbinnensingel in Groningen. Boeren, winkeliers, producenten en de overheid worden uitgenodigd om te praten over het opzetten van een waardeketen rondom natuurlijk pigment. De biobased economy richt zich op het gebruiken van natuurlijke materialen als grondstof voor materialen met nieuwe toepassingen.

De gemeente Groningen, de Hanzehogeschool en Academie Minerva organiseren het rondetafelgesprek vanuit het project Creative City Challenge Reloaded: Crealab. Een aantal internationale partners uit dat project zullen dan ook aanwezig zijn, samen met Eileen Blackmore van House of Design en Tjeerd Veenhoven van HuisVeendam als gespreksleiders.

Zij hebben veel ervaring met het bij elkaar brengen van belanghebbenden en het opzetten van waardeketens om nieuwe materialen of technieken voor het voetlicht te brengen. Doel van het gesprek is dan ook om nieuwe toepassingen te ontdekken, kennis te delen en kennis over te dragen.

Belangstellenden kunnen zich voor 2 oktober gratis aanmelden via maria.blom@groningen.nl. Het rondetafelgesprek vindt plaats in de watertoren op 6 oktober tussen 13.00 en 15.00 uur.

Gerelateerd Duurzaamheid
Biobased economy centraal bij ‘watertorengesprek’
Biobased economy centraal bij ‘watertorengesprek’