01 OKTOBER 2014

Boekhandel Godert Walter is overgenomen

De bij boekenliefhebbers zeer bekende Groningse boekhandel Godert Walter is per 1 oktober overgenomen. Allard Steenbergen en Erwin de Vries nemen gezamenlijk de boekhandel over van de huidige eigenaar Erik Kweksilber. Die was vanaf 1977 het bepalende gezicht van de boekwinkel, maar moet stoppen vanwege gezondheidsredenen.

De nieuwe eigenaren willen de boekhandel in zijn geest voortzetten: klantgericht, gepassioneerd en kwaliteitsbewust. Samen met de klanten, schrijvers, uitgevers en een ieder die het fysieke boek een warm hart toedraagt, willen zij aan de lange geschiedenis van deze mooie boekhandel een nieuw hoofdstuk toevoegen.

Godert Walter blijft gevestigd op de oude vertrouwde plek in de Oude Ebbingestraat 53 te Groningen.

Nieuwe eigenaren
Allard Steenbergen (41) werkte tot het faillissement meer dan vijftien jaar als boekverkoper en inkoper op de wetenschappelijke afdeling van Polare (Selexyz/Scholtens-Wristers). Zijn interesse en ervaring liggen onder andere op het gebied van natuurwetenschappen, economie, sociale wetenschappen en geschiedenis. Naast het huidige assortiment van Godert Walter zal hij zich richten op het samenstellen van een mooie collectie (populair) wetenschappelijke boeken.

Erwin de Vries (50) is parttime werkzaam als docent Duits aan het Willem Lodewijk Gymnasium in Groningen. Daarnaast is hij sinds het midden van de jaren negentig freelance werkzaam als educatief auteur voor onder andere Noordhoff Uitgevers en Coutinho en zijn eigen uitgeverij EK-Tekst. Sinds zijn studie Duits aan de Rijksuniversiteit Groningen, die hij in 1988 afsloot, is hij tevens werkzaam als vertaler. Van kindsbeen is hij een boekenliefhebber, met name van Nederlands- en Duitstalige literatuur en publicaties op het terrein van geschiedenis.

Gerelateerd
Boekhandel Godert Walter is overgenomen
Boekhandel Godert Walter is overgenomen