29 JANUARI 2015

Boekhandel Van der Velde verplaatst grote winkel van Guldenstraat naar Waagplein

De grote boekenzaak van Van der Velde in Groningen, die eerder bekend stond onder de naam Polare en daarvoor als Scholtens Wristers, gaat haar enorme pand in de Guldenstraat verlaten. Het bedrijf verhuist naar de overkant in de Waagstraat. Daar wordt een pand in gebruik genomen dat straks van alle kanten goed zichtbaar is en in feite één grote etalage wordt.

Algemeen directeur Ad Peek van Van der Velde bevestigt een artikel van donderdag in het Dagblad van het Noorden dat de boekwinkel snel gaat verhuizen.

De winkel gaat naar de overkant, waar tot voor kort de damesmodezaak Mexx was gevestigd. Deze zaak is failliet gegaan, waardoor het winkelpand te huur kwam. Het winkelpand is aantrekkelijk voor Van der Velde omdat het met achthonderd vierkante meter aanzienlijk kleiner is dan het huidige pand in de Guldenstraat, dat drieduizend vierkante meter telt.

Maar vooral ook het feit dat de huur lager is is een belangrijk argument voor de verhuizing.

De boekwinkel van Van der Velde krijgt na de verhuizing twee ingangen en twee verdiepingen en is volgens de heer Peek zeer transparant. Volgens Peek is de nieuwe winkel straks in feite één grote etalage, en kan  iedereen van buiten zien dat mensen binnen boeken aan het kopen zijn. In de nieuwe winkel komen 20.000 tot 25.000 boeken te liggen.

De ombouw tot boekwinkel start morgen, vrijdag. De opening van de winkel  is gepland op donderdag 9 april. Overigens is de nieuwe winkel ingericht door het Groningse retail-designbedrijf NOMNOM uit Usquert ,dat bijstaande impressies maakte.

Gerelateerd
Boekhandel Van der Velde verplaatst grote winkel van Guldenstraat naar Waagplein
Boekhandel Van der Velde verplaatst grote winkel van Guldenstraat naar Waagplein