10 APRIL 2019

Bossers & Cnossen neemt belang in 3D print bedrijf; Impuls voor ontwikkeling 3d technologie in Groningen

ICT bedrijf Bossers & Cnossen uit Groningen neemt een belang in Citoforma BV, een snelgroeiende startup in de markt voor ‘additive manufacturing’, het maken van producten door ze op te bouwen met 3D-technieken.

In 2017 is de Groninger ondernemer Rolf Meijer gestart met de distributie van verbruiksartikelen voor een nieuwe generatie 3D-printers. Deze lcd-printers produceren objecten door het belichten van kunsthars. Deze objecten zijn gedetailleerder en nauwkeuriger dan bestaande 3D-methodieken zoals extrusie en zijn daarom populair bij tandartsen en juweliers.

De onderneming bestaat uit drie onderdelen: een webshop voor 3D-printers en consumables, een handelsbedrijf voor de distributie van 3D-producten, en een onderzoekslab voor de ontwikkeling van eigen 3D-technologie. De webshop is actief onder de naam FEPshop.com.

Ambities Rolf Meijer: “Hoewel veel technologie voor additive manufacturing in het Verre Oosten ontwikkeld wordt, liggen er grote kansen voor specialisten in Europa en Nederland. Ik zie een grote kloof tussen de eisen aan de klantzijde in de VS en Europa en de beschikbare gebruiksvriendelijkheid. Dáár zit de speelruimte voor ons bedrijf.”

Meijers visie is dat het gebruik van 3D-technieken in productiebedrijven de toekomst heeft maar nog in de kinderschoenen staat: “Nederland kan daar een voortrekkersrol in nemen. En ik nodig studenten, opleiders én overheden in Nederland uit om daar samen met ons op in te spelen.”

Investering

De investering is een logische stap voor Bossers & Cnossen. Jeroen Bos: “Deze ontwikkeling past precies bij ons doel een innovatieve partner te zijn die ervoor zorgt dat klanten een stap voorlopen. Daarnaast ondersteunen wij graag lokale startups omdat dit goed is voor innovatie van de regionale economie. Groningen is niet voor niets Start-up City”. Kansen ziet Jeroen Bos voor het boosten van product development van B&C en het samen gebruik kunnen maken van logistieke processen.

Het noordelijke ICT bedrijf heeft als missie de meest betrouwbare ICT partner te zijn voor organisaties. Citoforma trekt medio april in het pand van Bossers & Cnossen aan de Wasaweg 3 te Groningen.

 

Gerelateerd
Bossers & Cnossen neemt belang in 3D print bedrijf; Impuls voor ontwikkeling 3d technologie in Groningen
Bossers & Cnossen neemt belang in 3D print bedrijf; Impuls voor ontwikkeling 3d technologie in Groningen