Leefbaarheid

04 JULI 2014

Burgemeester Vreeman hoopt op goede zaken voor horecaondernemers tijdens Oranje-Costa Rica

Burgemeester Vreeman verwacht dat alle horecaondernemers aan en rond de Grote Markt in Groningen zaterdagavond goede zaken doen. Dan is de wedstrijd Costa Rica – Oranje te volgen op een groot scherm op de Grote Markt. Terrassen zijn toegestaan zolang de veiligheid van de Oranjefans gewaarborgd is. Vreeman: "Het wordt hier in Groningen zaterdag een fantastisch voetbalfeest. Met een hele mooie uitslag, natuurlijk."
Zaterdag 5 juli is de voetbalwedstrijd van Nederland tegen Costa Rica op een megascherm te zien op de Grote Markt. Burgemeester Vreeman heeft daar op woensdag 2 juli zijn goedkeuring aan gegeven. De horeca in de binnenstad staat klaar voor de ontvangst van enthousiaste oranjefans. De burgemeester verwacht dat iedereen er een mooi, feestelijk en veilig voetbalfeest van maakt.

De Grote Markt wordt net als zondag 29 juni een afgesloten evenemententerrein waar maximaal 4.500 bezoekers welkom zijn. Het tv-scherm komt voor het Stadhuis. De organisatoren zorgen voor beveiliging en toegang. Dit om grip te houden op het aantal bezoekers. Het megascherm op de Grote Markt is een initiatief van een aantal horecaondernemers aan de zuidzijde van de Grote Markt, verenigd in de Horeca Combinatie Groningen. Het evenement is gratis toegankelijk.

Kom op tijd, want vol is vol
Er worden veel mensen verwacht in de binnenstad van Groningen, omdat de wedstrijd op zaterdag gespeeld wordt, de drukste stapavond van de week. Voetballiefhebbers die een plekje willen op de Grote Markt krijgen het advies: Kom op tijd, want vol is vol. Voor mensen die de wedstrijd in de binnenstad willen zien, geldt: kies je kroeg op tijd. Gemeente en politie gaan tijdig communiceren wanneer het erg druk wordt in de binnenstad. Hierdoor is er nog voldoende tijd om een plek te kiezen waar een tv-scherm staat.

Extra fietsenrekken op Vismarkt
Het evenemententerrein op de Grote Markt is vanaf circa 19.30 uur open voor publiek tot een uur na de wedstrijd. In samenwerking met de gemeente worden extra fietsenrekken geplaatst op de Vismarkt. De warenmarkt op de Grote Markt is gewoon open tot 17.00 uur.
Gerelateerd Leefbaarheid
Burgemeester Vreeman hoopt op goede zaken voor horecaondernemers tijdens Oranje-Costa Rica
Burgemeester Vreeman hoopt op goede zaken voor horecaondernemers tijdens Oranje-Costa Rica