30 APRIL 2015

BusinessWise: college voor ondernemers in Martiniplaza over innovatiekracht MKB

In Martiniplaza in Groningen geeft de Groningse hoogleraar prof. dr. Dries Faems op 2 juni in het kader van BusinessWise een college over succesvol innoveren in het MKB. Dries Faems (38) is hoogleraar Innovatie & Organisatie aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de Rijksuniversiteit Groningen.

BusinessWise is het beste te omschrijven als een kennis- en netwerkconcept waarbij science en business met elkaar worden verbonden, door middel van periodieke praktijkcolleges. BusinessWise is een initiatief van MartiniPlaza en wordt is met ondersteuning van een aantal publieke en private partners in 2013 met succes geïntroduceerd. Voor meer info zie http://www.businesswise050.nl/

 

Innovatie wordt gezien als een belangrijke bouwsteen voor succesvolle MKB-bedrijven. Tegelijkertijd is innovatie een complex gegeven dat zowel het continu verbeteren van bestaande producten en diensten als het ontwikkelen van nieuwe producten en diensten omvat. Welke uitdagingen levert dat op? Verschillende soorten van innovatie vereisen bovendien verschillende soorten van werknemers, teamstructuren en organisatiemodellen.

 

Tijdens het praktijkcollege BusinessWise zal Prof. Dr. Dries Faems een antwoord formuleren op onderstaande prangende vragen. Bovendien zal hij gebruik maken van de resultaten van een recent onderzoek naar de Innovatiekracht van het Noord Nederlandse MKB om te illustreren welke innovatie-uitdagingen Noord Nederlandse MKB-bedrijven vandaag de dag ervaren en hoe ze hiermee omgaan.

 

  • Hoe kunnen MKB bedrijven op een succesvolle manier radicaal innoveren?
  • In welke mate en onder welke condities kan een open innovatiemodel, waarbij intensief wordt samengewerkt met externe partners, een meerwaarde betekenen voor de innovatiekracht van MKB bedrijven?

Hoe kunnen MKB bedrijven de creativiteit van werknemers maximaal benutten?

Gerelateerd
BusinessWise: college voor ondernemers in Martiniplaza over innovatiekracht MKB
BusinessWise: college voor ondernemers in Martiniplaza over innovatiekracht MKB