30 SEPTEMBER 2014

Buslijn Groningen – Bremen gered door Gerdes Reisen

Gerdes Riesen uit het Duitse Westerstede-Ocholt neemt de lijndienst tussen Groningen, Oldenburg en Bremen over. Publicexpress voerde die lijndiensten tot voorheen uit, maar moest twee weken geleden uitstel van betaling aanvragen. Door de overname is de buslijn nu gered. Alle geboekte tickets blijven geldig en het is weer mogelijk om nieuwe reserveringen te doen.

Publicexpress is al tien jaar actief in het grensoverschrijdende busverkeer tussen Noord-Nederland en Duitsland. Als gevolg van financiële problemen bij mede-eigenaar MET Deutschland moest het bedrijf uit Oldenburg twee weken geleden surseance aanvragen. In de tussentijd werkten busmaatschappij Gerdes samen met het personeel van Publicexpress en de curator Dr Rueffert een oplossing uit.

Gerdes Reisen was in het verleden al een belangrijke samenwerkingspartner voor Publicexpress. De maatschappij zal de ritten onder het vertrouwde merk Publicexpress blijven aanbieden. Voor passagiers en zakelijke partners zal er daarom nauwelijks iets veranderen.

Gerdes kijkt met visie naar de toekomst: er zijn plannen om in samenwerking met meerdere aanbieders aan een netwerk van buslijnen te bouwen.

Gerelateerd
Buslijn Groningen – Bremen gered door Gerdes Reisen
Buslijn Groningen – Bremen gered door Gerdes Reisen