Verenigingsnieuws Innovatie Campus Groningen

10 SEPTEMBER 2019

Campus Café in fraaie nieuwbouw van Innovation Center Avebe: 20 september, na Campus Trail

De Zernike Campus is sinds kort verrijkt met een belangrijk onderzoekscentrum van Avebe. Belangstellenden die het willen bekijken krijgen daartoe een bijzondere mogelijkheid tijdens een Campus Café op vrijdag 20 september aan de Zernikelaan 8.

Welke relaties zijn er tussen voedsel en gezondheid? Dat is het thema van het komend Campus Café op vrijdag 20 september. Het thema 'Food & Health' sluit aan bij de locatie waar de bezoekers dan te gast zijn: het Innovation Center van Avebe.

Dit prachtige nieuwe gebouw is op vrijdag 20 september tevens start- en eindlocatie van de Campus Trail. Deze twee events worden dus gecombineerd op dezelfde locatie, wat tevens de reden is waarom het Café dit keer bij uitzondering op een vrijdag plaatsvindt.

Programma

16.00 uur       Inloop met drankje
16.30 uur       Welkomstwoord door Edward van der Meer, Managing Director Campus Groningen
16.35 uur       Inhoudelijke bijdrages en pitches rondom thema 'Food & Health':

  • Anne Sikkema, Site Manager en QESH Manager (Quality, Environment, Safety en Health) van het Innovation Center van Avebe, waar wordt gewerkt aan producten uit de plantaardige grondstof aardappel
  • Dr. Sahar el Aidy, Rijksuniversiteit Groningen, Kunnen darmbacteriën je stemming beïnvloeden? Over de samenhang tussen microbiota en de darm-brein verbinding. (in het Engels)            

16.50 uur       Borrel met hapjes. Er worden alleen alcoholvrije dranken geschonken
18.00 uur       Einde programma

Locatie


Het Innovation Center van Avebe is gevestigd aan de Zernikelaan 8, in het Atrium. Parkeren kan gratis op P5 en P6 (P+R aan de prof. Uilkensweg).

Avebe is op dat moment tevens het begin- en eindpunt van de Campus Trail.

 

Over het Campus Café

Het Campus Café wordt twee maal per jaar georganiseerd door het Campusmanagement, zowel op Zernike Campus als op de Healthy Ageing Campus, voor alle mensen die op de campus werken, studeren of er op een andere manier bij betrokken zijn. Je treft hier je partners uit de kennisinstellingen, het bedrijfsleven en het campusmanagement.

Aanmelden

U kunt zich van te voren aanmelden voor het Campus Cafe, liefst vóór 16 september, via deze link.

 

Gerelateerd Verenigingsnieuws Innovatie Campus Groningen Bedrijvenvereniging WEST
Campus Café in fraaie nieuwbouw van Innovation Center Avebe: 20 september, na Campus Trail
Campus Café in fraaie nieuwbouw van Innovation Center Avebe: 20 september, na Campus Trail