08 MEI 2015

Corné van Willigen is met Hi-Fi Corner genomineerd voor JOP

De Groningse ondernemers Corné van Willigen van Hi-Fi Corner BV is genomineerd voor de Jonge Ondernemers Prijs (JOP) 2015. De jonge ondernemer gaat in de finale de strijd aan met twee Friese ondernemers: Grytsje de Jong van Morris Solutions en Jelmer Spijksma van Or-Quest. De winnaar van de veertiende editie van deze prestigieuze noordelijke prijs zal in de finale in de Week van de Ondernemer op 10 juni bekend worden gemaakt.

Uit twaalf uiteenlopende presentaties in de voorrondes heeft de jury van de Jonge Ondernemersprijs gisteravond deze finalisten gekozen. De kandidaten werden kritisch onder de loep genomen, waarna er een weloverwogen, unanieme beslissing kwam. “Er zijn veel goede kandidaten, maar deze drie ondernemers springen er echt uit,”  aldus juryvoorzitter Eise van der Sluis.

Er is beoordeeld op het volle bereik van het ondernemerschap, waar onder meer innovatie, visie, strategie, creativiteit, daadkracht en ambitie als kernpunten gelden. Hierbij ligt de nadruk logischerwijs  vooral op de ondernemer en in mindere mate op de onderneming. Bij elk van de drie finalisten kwam naar voren dat ze –op hun manier- onderscheidend zijn.

Bij de finalisten zal er op 21 mei een bedrijfsbezoek plaatsvinden, waar zij zich zullen presenteren en hun visiestuk moeten verdedigen. Ook worden zij onderworpen aan een financiële scan. Hiermee hoopt de jury zich te verdiepen in het bedrijf en de ondernemer en nieuwe inzichten te krijgen, om zo tot een terechte winnaar te komen.

Finale en Prijs
De finale vindt plaats tijdens de Week van de Ondernemer, op woensdag 10 juni in de MartiniPlaza te Groningen. Hier presenteren de ondernemers zich en is er een vragenronde. De winnaar krijgt een mediacheque van €10.000,-, een ondernemerscoach, een financiële scan en erkenning als ondernemerstalent. Dit stelt hem/haar in staat zich te onderscheiden van andere ondernemers.

Gerelateerd
Corné van Willigen is met Hi-Fi Corner genomineerd voor JOP
Corné van Willigen is met Hi-Fi Corner genomineerd voor JOP