Economie

20 SEPTEMBER 2019

Crebas in Steentilstraat: oudste bakkerswinkel van Groningen (1880)

Rijk gevulde botercake met gekonfijte vruchtjes en amandelen, of een met crème gevuld boltaartje, omzoomd met hazelnootstukjes: ouderwetse lekkernijen verkrijgbaar in de oudste bakkerswinkel van Groningen. Dat is bakkerij Crebas aan de Steentilstraat 7 in Groningen.

De website visit.groningen.nl heeft uitgezocht dat dit niet alleen een van de oudste winkels is in de binnenstad maar zeker wel de oudste bakkerswinkel. 

Bakkerij Crebas heeft sinds twee jaar geen inpandige bakkerij meer, maar de bakkerswinkel zelf is wel blijven bestaan. Het brood en banket worden dus niet meer in de Steentilstraat gebakken, maar door bakkerij Marinus in Loppersum, en nog altijd op ambachtelijke wijze.

De zaak heet nu officieel: ‘Bakkerij Marinus, Crebas & Meindertsma’.

Bakkerij Marinus is sinds 1985 gevestigd in Loppersum en in de loop der jaren uitgebreid met drie filialen in Uithuizen, Appingedam en Delfzijl. Sinds enkele jaren hoort ook bakkerij Crebas in de stad Groningen erbij. Bakkerij Crebas bestaat al sinds 1880 en voert met trots het Koninklijk Wapen en de titel ‘Bij Koninklijke Beschikking Hofleverancier’.

In november 2016 werd ook bakkerij Teun Meinderstma overgenomen, gevestigd in Lewenborg en Beijum. Bakkerij Meindertsma is ook al jaren een begrip in de stad Groningen.

Meer informatie over oude winkels in Groningen op visit.groningen.nl en op: bakkerijmarinus.nl

 

Gerelateerd Economie GCC
Crebas in Steentilstraat: oudste bakkerswinkel van Groningen (1880)
Crebas in Steentilstraat: oudste bakkerswinkel van Groningen (1880)