Bereikbaarheid

13 JUNI 2019

Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid

Tijdens de Dag van de Bouw, aanstaande zaterdag 15 juni, kan iedereen een kijkje nemen op de bouwplaats van de zuidelijke ringweg. Vanaf tien uur ’s morgens is men welkom bij het bezoekerscentrum aan de Muntinglaan, waar men een wandelroute af kan halen.

Altijd al een kijkje willen nemen bij de maquette van de zuidelijke ringweg in het bezoekerscentrum? Benieuwd hoe de sloop van een viaduct eigenlijk in zijn werk gaat? Op zaterdag 15 juni doen Aanpak Ring Zuid en Combinatie Herepoort mee met de Dag van de Bouw. Bezoekers zijn tussen 10:00 en 16:00 uur welkom in Paviljoen Ring Zuid.

Geïnteresseerden kunnen op de dag een kijkje nemen bij de sloop van het viaduct aan de Hereweg. Ook voor kinderen is er van alles te doen. Begin- en eindpunt van het programma is bezoekerscentrum Paviljoen Ring Zuid, Muntinglaan 2 in Groningen.

Programma


In Paviljoen Ring Zuid is de maquette van de zuidelijke ringweg te bewonderen onder het genot van een kopje koffie, thee of limonade. Kinderen kunnen schatgraven in een grote zandberg. Voor de beste gravers is er een klein prijsje. Gastheren en –vrouwen zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en het project verder toe te lichten. Vanaf het bezoekerscentrum vertrekken daarnaast wandelroutes en rondleidingen over het tracé. 

Rondleidingen


Bezoekers van de Dag van de Bouw kunnen in Paviljoen Ring Zuid een wandelroute afhalen. De route voert naar de Hereweg. Hier sloopt Combinatie Herepoort dit weekend het zuidelijke deel van het viaduct van de oude ringweg. Geïnteresseerden kunnen de werkzaamheden volgen vanaf een publiekstribune. In de informatiekeet serveren we wat drinken en is informatie over de werkzaamheden te krijgen.

Op een aantal momenten op de dag vertrekken er vanaf Paviljoen Ring Zuid ook fietsrondleidingen met gids. Bezoekers komen zelf op de fiets en de route voert langs verschillende hoogtepunten van het project, waaronder de Hereweg. Vooraf inschrijven is wel nodig en kan viawww.aanpakringzuid.nl/aanmelden

 

Aanpak Ring Zuid; Brailleweg - Foto: Rijkswaterstaat

 

 

Gerelateerd Bereikbaarheid
Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid
Dag van de Bouw: bezoekers zaterdag welkom bij Aanpak Ring Zuid