Economie

17 NOVEMBER 2018

‘Dag van de Ondernemer’ van Metaalunie in Groningen succesvol verlopen

De Dag van de Ondernemer, die vrijdag in Groningen werd gehouden en waarin aandacht werd gevraagd voor de maak-industrie, is succesvol verlopen. De dag werd georganiseerd door Koninklijke Metaalunie, met 14.000 leden de grootste ondernemersorganisatie voor het MKB-metaal.

 

“Ondernemen is samenwerken”. Dit zei Patrick Brouns, gedeputeerde EZ van de provincie Groningen, tijdens de derde Dag van de Ondernemer die dit jaar op vrijdag 16 november plaatsvond.

Patrick Brouns bezocht, samen met onder meer Tweede Kamerlid Anne Kuik (CDA) op uitnodiging van Koninklijke Metaalunie, het Metaalunie-lidbedrijf GroeNoord bv in Groningen. GroeNoord bv is leverancier van onder meer landbouwmachines en zit in het hoge segment van belangrijke merken. GroeNoord bv heeft een dekkend netwerk van vestigingen over Noord-Nederland en Flevoland en de Noordoostpolder met in totaal meer dan 200 werknemers.

“Wat een prachtige bedrijvigheid met veel innovatie in de precisielandbouw en een dienstverlening die meer en meer aan het veranderen is in deze sector. Klanten worden steeds groter, machines ook” vond Brouns na afloop van het bezoek waarbij hij nog een ritje maakte in een van de modernste en grootste tractoren. Ook Anne Kuik was onder de indruk van het bedrijf. “Met name de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven, de waardering van het ondernemerschap en haar personeel is van groot belang om zo de continuïteit van de maakindustrie te borgen”, aldus Kuik.

Dag van de Ondernemer

Op de door MKB-Nederland in het leven geroepen Dag van de Ondernemer wordt jaarlijks elke derde vrijdag van november het ondernemerschap gevierd. Met tal van activiteiten door het land worden ondernemers, waaronder die uit het MKB-metaal en hun bedrijven extra waardering gegeven. Ondernemers zijn van ongekende waarde voor ons land. Ze opereren voor eigen rekening en risico, creëren groei, banen en dragen in hoge mate bij aan onze welvaart.

Kijk op www.dagvandeondernemer.nl voor een impressie van alle activiteiten.

 

(Foto: Alex Wiersma).

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging Zuidoost
‘Dag van de Ondernemer’ van Metaalunie in Groningen succesvol verlopen
‘Dag van de Ondernemer’ van Metaalunie in Groningen succesvol verlopen