Verenigingsnieuws Leefbaarheid

06 DECEMBER 2018

Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie

De opvang voor dakloze vreemdelingen in het voormalig Formule 1 hotel in de Helsinkistraat blijft voorlopig in gebruik. Deze vorm van opvang staat bekend als de ‘bed bad brood-voorziening’. Weliswaar was door het kabinet afgesproken dat dergelijke voorzieningen in Nederland zullen worden beëindigd, maar daarvoor in de plaats komen zogenoemde ‘LVV’s’: de Landelijke Voorziening voor Vreemdelingen. Een en ander blijkt uit een brief van de gemeente Groningen die is terug te lezen op de website van de Bedrijvenvereniging ZO.

Nergens in Nederland bestaan nog dergelijke LVV’s, en daarom zullen er eerst pilots worden gedaan met de inrichting er van. En één zo’n pilot-LVV komt dan in de plaats van de ‘bed bad brood-voorziening’ in de Helsinkistraat.

Dat geldt ook voor de slaapboot aan het Eemskanaal Noordzijde, iets ten oosten van de Berlagebrug: ook daar is nu een ‘bed bad brood-voorziening’, en ook daar komt straks een pilot-LVV. Er worden in Nederland in eerste instantie vijf pilot-LVV’s ingericht.

De afspraak met het Rijk is dat de LVV’s stap voor stap tot stand worden gebracht op basis van de bestaande bed bad brood-voorziening.

Wilt u meer weten: hier vindt u de brief van de gemeente Groningen.

Gerelateerd Verenigingsnieuws Leefbaarheid Bedrijvenvereniging Zuidoost
Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie
Daklozenopvang Helsinkistraat in Formule 1 hotel krijgt pilot-functie