01 JUNI 2015

Damsterplein: Groningse variant op Waterlooplein met levendige vlooienmarkt

Het Damsterplein – het nieuwe plein aan het begin van het Damsterdiep boven de parkeergarage – kan zich ontwikkelen tot een eigen ‘Waterlooplein’. Want dat plein in Amsterdam is bekend vanwege de vlooienmarkten. Afgelopen zaterdag werd op het Damsterplein voor de eerste keer een vlooienmarkt gehouden, en de redactie van de Groninger Ondernemers Courant stelde zelf vast dat dat een zeer gezellige sfeer opleverde!

Het was echter helaas geen geweldig weer. Maar ondanks de druilerigheid ’s morgens kwamen er veel mensen een kijkje nemen aan het Damsterplein. Dit plein is overigens ook omzoomd met leuke winkels en horecavoorzieningen, dus wie genoeg heeft van het snuffelen kan even op adem komen op een van de terrassen.

 

Het wordt al met al steeds drukker en gezelliger op dit nieuwste stadsplein van Groningen, waar met name aan de oost- en westzijde veel terrassen zijn. Aan de lange zijde vestigen zich steeds meer aparte winkels en andere bedrijven. Dankzij de parkeergarage is het plein ook een belangrijk ‘bronpunt’ voor de binnenstad: vanuit de parkeergarage loop je zo via de Steentilstraat de binnenstad in.

 

Organisator van de markt afgelopen zaterdag was het bureau Vitalis, dat ook al vlooienmarkten heeft gepland op het Damsterdiep op de zaterdagen 27 juni, 25 juli en 22 augustus.

 

 Wie in de toekomst met een stand op deze nieuwe markten wil staan kan voor meer informatie hier terecht.

 

Gerelateerd
Damsterplein: Groningse variant op Waterlooplein met levendige vlooienmarkt
Damsterplein: Groningse variant op Waterlooplein met levendige vlooienmarkt