Leefbaarheid

16 FEBRUARI 2015

De 7 Leukste winkels in de binnenstad van Groningen

Groningen heeft veel bijzondere winkels of andere bedrijven, en het worden er bovendien steeds meer. De Groninger Ondernemers Couant (www.groc.nl ) zet er zeven op een rij. Maar eerlijk gezegd zijn er nog veel meer dan onderstaande zeven zaken die het shoppen in Groningen zo spannend en afwisselend maken. Als u een winkel mist: voeg deze dan svp zelf aan de lijst toe. Vindt u dat Groningen ook zo’n aantrekkelijke winkel-binnenstad heeft, deel deze pagina dan op Facebook !

1. Louis XV

  1. Louis XV is een eet- en drinkgelegenheid met grootstedelijke allure, onderverdeeld in een restaurant, een wijnbar en diverse zalen. De inrichting laat zich het best omschrijven als neobarok. Adres: Oude Kijk in 't Jatstraat 49-51

2. Basarz

  1. Basarz, Vismarktr 34 in Groningen. Wie BASARZ binnen komt ruikt lekkere geuren van verre bestemmingen uit pruttelende pannen in de keuken. U wordt omgeven door verse pasta, olijven, wijnen, vleeswaren en kazen uit mediterrane landen.

3. Bellucci

Bellucci Folkingestraat16 Groningen.

Bellucci brengt een eigenwijze mix van exclusieve modelabels voor de moderne vrouw, aangevuld met schoenen en accessoires. De verrassende collectie is met veel zorg samengesteld en vertegenwoordigt labels van Barcelona tot Londen en van Brussel tot Kopenhagen.

4. BESS

Poelestraat 37 Groningen

Misschien wel de leukste winkel van Groningen. Zeker de meest bijzondere... BESS is gevestigd in een origineel pand uit 1850. In het interieur zijn de meeste details bewaard gebleven en vormen samen met de gedurfde collectie een prachtig geheel.

5 Pasveer

 

Pasveer. Oosterstraat 57 Groningen

Pasveer is een speciaalzaak in (school) tassen, koffers, portemonnees en leren jassen. Het familiebedrijf telt 5 vestigingen en bestaat sinds 1925.

Hier vindt u een uitgebreide collectie tassen en leren jassen van gerenommeerde merken als Converse, Herschel, Dakine, Oilily, Fred de la Bretonière, Berba, Secrid cardprotector, PME Legend en Nickelson. Naast deze merken heeft Pasveer het grootste assortiment Cowboysbag tassen en portemonnees van Noord-Nederland.

6 Reitsma

Damsterdiep 14 Groningen

Reitsma is de huishoudspeciaalzaak in de stad Groningen. De kwaliteit is duidelijk herkenbaar in het uitgebreide assortiment van goedkoop tot exclusief. Serviezen van o.a. Wedgwood, Villeroy-Boch, Arzberg. Bestekcassettes, edelstaal of verzilverd, van o.a. Keltum, WMF en Gero. De snelkookpannen van Fissler in alle maten voor snel en gezond koken!

7. Heksenketel

Heksenketel

Folkingestraat 12b Groningen

Heksenketel is al sinds 1978 een speciaalzaak voor dameskleding, sieraden en accessoires.

Het bijzondere van onze winkel is dat het grootste gedeelte van het verkoopassortiment door de winkel zelf gemaakt is. 'Met een aantal vrouwen zorgen wij voor een zeer gevarieerd aanbod van stijlen. Van zwierig uitbundig tot ingetogen chic. Van heftig tot deftig, exclusief, uniek en toch betaalbaar. Als aanvulling op onze zelfgemaakte collectie verkopen wij ook basic shirts in heel veel kleuren van het (Nederlandse) merk Slippely.'

 

 

8. UW SUGGESTIE!!

Gerelateerd Leefbaarheid GCC
De 7 Leukste winkels in de binnenstad van Groningen
De 7 Leukste winkels in de binnenstad van Groningen