15 MEI 2015

De Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni publiekstrekker in de binnenstad van Groningen

Het programma van De Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni in de binnenstad van Groningen is bijna bekend, met bevestigingen van onder meer muziekprofessor Leo Blokhuis, presentator en schrijver Arjen Lubach en muziek van onder andere Mozes and the Firstborn en 3FM Serious Talent Rondé. Eerder werden Teun van de Keuken, Bram Bakker, Roos Pals, Stine Jensen, Ad Vingerhoets, Peter Middendorp, Roosbeef, The Indien, traumahelikopter, Swinder en East India Youth bekendgemaakt.

‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ is onderdeel van Het Akkoord van Groningen, een structureel strategisch samenwerkingsverband tussen Rijksuniversiteit Groningen, Hanzehogeschool Groningen, Universitair Medisch Centrum Groningen en Gemeente Groningen. Onder de noemer ‘Groningen, City of Talent’ presenteren zij Groningen als dé kennis- en innovatiestad van Noord-Nederland. Tijdens het jaarlijkse festival ‘De Nacht van Kunst & Wetenschap’ bieden ze een podium aan al het (medisch)wetenschappelijke en het culturele talent dat Groningen rijk is. Vanaf 2015 is het Groninger Forum penvoerder en verantwoordelijk voor de programmering en realisatie van het festival.



Met meer dan 150 acts op elf locaties is het een programma geworden waar de organisatie trots op is en waar gemakkelijk een aantal highlights uit te benoemen zijn. Zo zal Arjen Lubach op komische wijze over het thema verandering vertellen en geeft muziekprofessor Leo Blokhuis een lezing, evenals Wim Hof (The Iceman). Ook wordt er een operatiekamer ingericht, is er een talkshow met presentator Teun van de Keuken (De Keuringsdienst van Waarde) en geeft Lucas Hamming (deelnemer De Beste Singer Songwriter van Nederland) een soloconcert.

Een nieuwe aanwinst voor De Nacht is het Waterpodium, dat zal verrijzen aan de Reitemakersrijge. Op dit muziekpodium spelen vier Nederlandse bands: The Mysterons, The Indien, Roosbeef en Rondé, spraakmakende bands die zich al hebben bewezen bij het grote (radio-)publiek of daar druk mee bezig zijn.

En dan is er nog de installatie ‘Famous Deaths’ die het mogelijk maakt om de laatste momenten van beroemde personen als John F. Kennedy of Kadhafi te herbeleven aan de hand van geur en geluiden, worden er live zwaarden en vuistbijlen gesmeed en geeft de beroemde Chinese kunstenaar Song Dong een lezing.
 

Gerelateerd
De Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni publiekstrekker in de binnenstad van Groningen
De Nacht van Kunst & Wetenschap op 6 juni publiekstrekker in de binnenstad van Groningen