Economie

04 JUNI 2019

Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten

Groningen is vanaf woensdag een nieuwe publiekstrekker rijker: een grote sportwinkel van Decathlon.

Sportretailer Decathlon opent woensdag een vestiging aan het Sontplein in Groningen. Het is alweer de 17e Decathlon-vestiging in Nederland en de eerste in de provincie Groningen. Decathlon Groningen is gevestigd in de voormalige Praxis.

De vestiging toont de grote ambitie aan die Decathlon heeft voor de regio Groningen om samen met partners uit de sport- en maatschappelijke wereld sport toegankelijk te maken voor alle Groningers en nog meer Groningers aan het sporten te krijgen.


De nieuwe winkel heeft een winkeloppervlak van 4400 m² en biedt ruimte aan sportartikelen voor meer dan 65 verschillende sporten. De opening van de winkel zal werk bieden aan 57 mensen, in leeftijd variërend van 16 tot 50 jaar.


Bij de opening zijn de vele sportieve en maatschappelijke partners aanwezig waarmee Decathlon al vergevorderde plannen heeft voor sportieve samenwerking na de opening.


De winkel wordt geopend door Emma Kuipers, vestigingsdirecteur Decathlon Groningen.


’s Middags kunnen bezoekers meedoen aan sportactiviteiten zoals basketbal, voetbal, handbal, dans, yoga en bootcamp in en rondom de winkel. Er zullen ook enkele demo’s zijn van partners van Decathlon zoals Honkbalclub Caribe die met een slagmeter komt. Ook komt KV Groningen een turndemo doen. Groningen Atletiek zal ook aanwezig en meer partners van Decathlon Groningen zullen bijdragen aan het aanbod van sport en spel die middag.

 

Gerelateerd Economie Bedrijvenvereniging Zuidoost
Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten
Decathlon opent woensdag aan Sontplein: artikelen voor 65 verschillende sporten