Economie

08 APRIL 2019

Directeur Groninger Museum: ‘Zóveel belangstelling: dat hadden we niet durven dromen!’

Het Groninger Museum heeft een grote economische betekenis voor Groningen. Dan is het verheugend dat de belangstelling voor de laatste tentoonstelling over  glasblazer CHIHULY zó groot is, dat directeur Andreas Blühm spreekt van een succes waar hij 'niet van durfde te dromen'.

De glascreaties van de wereldberoemde Amerikaanse kunstenaar Dale Chihuly zijn nog slechts een maand, tot en met 5 mei, te zien in het Groninger Museum. Daarna gaan de 16 installaties weer terug naar Seattle. Een verlenging is helaas niet mogelijk.

Drie maanden na de opening in december, hebben al meer dan 100.000 bezoekers de bijzondere tentoonstelling bezocht. CHIHULY werd speciaal voor het Groninger Museum samengesteld en is de grootste museale expositie van de kunstenaar in Europa van de laatste 20 jaar. De reacties zijn zeer positief: bezoekers zijn enthousiast en ook in recensies worden de glassculpturen geprezen. Andreas Blühm, directeur van het Groninger Museum, zegt: “Voordat zijn werk hier te zien was, kenden niet veel mensen in Nederland Chihuly. We hoopten natuurlijk wel de kunstenaar op de kaart te zetten maar dat de tentoonstelling zo goed ontvangen zou worden, hadden we niet durven dromen.”

Open tijdens vakantie- en feestdagen
Het museum is op Goede Vrijdag (19 april), eerste en tweede paasdag (zondag 21 en maandag 22 april) en op Koningsdag (zaterdag 27 april) gewoon te bezoeken. Tijdens de meivakantie is het museum extra open op maandag 29 april.

 

Gerelateerd Economie
Directeur Groninger Museum: ‘Zóveel belangstelling: dat hadden we niet durven dromen!’
Directeur Groninger Museum: ‘Zóveel belangstelling: dat hadden we niet durven dromen!’