16 MAART 2015

Directeur V&D Groningen Eric Bos Bedrijfsleider van het Jaar

Directeur Eric Bos van de vestiging van V&D in Groningen is afgelopen vrijdag verkozen tot Bedrijfsleider van het Jaar bij het landelijke V&D concern. In heel Nederland heeft V&D 64 vestigingen, en Eric Bos bleek in de ogen van de directie de beste bedrijfsleider van al deze vestigingen. De V&D-vestiging in Groningen had in 2014 ook het beste resultaat van alle V&D vestigingen.

 

Eric Bos kwam onlangs landelijk in het nieuws toen hij door het NOS journaal werd geïnterviewd naar aanleiding van de problemen bij V&D. Bos maakte toen duidelijk dat hij alle vertrouwen houdt in de toekomst van het warenhuis. Hij baseerde dat ook op de nog steeds grote belangstelling van de consument voor de vestiging in Groningen.

Bij V&D in Groningen komen 40.000 tot 50.000 bezoekers per week, oftewel twee miljoen per jaar. De vestiging is een belangrijke trekpleister voor consumenten uit het hele Noorden, en is daarom ook voor de binnenstad van Groningen van enorme betekenis.

‘Ik ben zeer optimistisch over de toekomst van V&D. Dat baseer ik niet alleen op de resultaten – wij hebben in 2014 weer winst gemaakt – maar ook op de visie van de nieuwe directie. Daar heb ik vrijdag kennis mee gemaakt. Ik heb aan dat gesprek een uitstekend gevoel over gehouden. Als de plannen worden uitgevoerd zal dat zeker leiden tot duurzaam herstel van V&D’, aldus Eric Bos.

Volgens Bos speelt V&D Groningen sterk in op de smaak en wensen van de regionale consument. Daarom ook werkt V&D Groningen aan een Groningen Shop, met louter Groningse streekproducten, inclusief een shop van FC Groningen. Ook voor concurrentie met webshops is Bos niet bang. ‘Bij V&D kun je ook on-line bestellen. Maar wij hebben ook een paskamer op de vijfde verdieping, zodat mensen de kleren, die ze bij ons kunnen afhalen als ze die online hebben besteld, meteen even kunnen passen. Vaak kijken ze daarna dan ook nog even in onze winkel om iets bijpassends te kopen. E zo werkt dit voor ons veel beter dan bij pure on-line winkels die geen fysieke vestiging hebben, waar mensen heel vaak datgene wat ze bestelden, weer terug sturen en die dan ook nauwelijks of geen winst maken.'

Koopzondag groot succes

V&D in Groningen is nu al zeer te spreken over de invoering van de koopzondag. ‘De winkelopening op zondag heeft bij ons geleid tot een stijging van de omzet met tien procent. Op de zondag verkopen we nu al even veel als op een doordeweekse dag als dinsdag of woensdag. En dan hebben we alleen nog maar de maanden januari en februari gehad, meestal de minst aantrekkelijke maanden qua omzet. Dus ik ben erg blij met de koopzondagen!’.

Dat hij nu verkozen is tot Bedrijfsleider van het Jaar beschouwt Eric Bos als een bekroning van het streven naar een zo sterk mogelijke verankering in de regio. ‘Maar vooral zie ik het als een erkenning voor de geweldige inzet van ons personeel. In 2013 was onze vestiging al Winkel van het Jaar, en daar komt de nieuwe onderscheiding nu dan nog weer bij: dat lukt je alleen maar als je enthousiaste en gemotiveerde medewerkers hebt. En daar ben ik dan ook het meest trots op!’, aldus Eric Bos.

Gerelateerd
Directeur V&D Groningen Eric Bos Bedrijfsleider van het Jaar
Directeur V&D Groningen Eric Bos Bedrijfsleider van het Jaar