Innovatie

27 FEBRUARI 2015

‘Django Girls’ op 21 maart: meer vrouwen in de IT!

Programmeren is leuk! Met die boodschap organiseert het OTP op 21 maart a.s. in samenwerking met Reindert-Jan Ekker van Django Girls Groningen een workshop programmeren voor vrouwen en meisjes.  Django Girls-workshops vinden over de hele wereld plaats en nu voor de tweede keer in Groningen.

Er is een grote behoefte aan een nieuwe stroom van meisjes die uit de voeten kunnen met ICT, oftewel ‘Django Girls’. De workshop is gratis en vindt plaats aan het Schuitendiep in Groningen bij Goldmund, Wyldebeast & Wunderliebe, samen met Voys en het OTP sponsors van dit initiatief.

Irma Noorbergen van het OTP: “‘Django Girls’ is een project dat is opgezet door twee Poolse vrouwen in Berlijn, die het belangrijk vinden dat er meer meiden kiezen voor een loopbaan in de IT. Programmeren is nog steeds vooral het domein van jongens en mannen en daar wil Django Girls verandering in brengen. Door meiden en vrouwen zelf te laten ervaren hoe leuk het is, willen we meer vrouwen en meiden motiveren om te kiezen voor deze groeiende  sector. Ik heb zelf vorig jaar tijdens Let’s Gro meegedaan en ik vond het fantastisch! Met programmeren (coderen in dit geval) leer je iets te bouwen en creëren  op het internet en dat is super  tof! Ik kan het alle vrouwen en meisjes aanraden! Daarom gaan we dit zeker vaker organiseren en ik hoop dat de workshop  van 21 maart de eerste van een hele serie  gaat worden.

Meer informatie en aanmelden: www.djangogirls.org/groningen

 

Gerelateerd Innovatie
‘Django Girls’ op 21 maart: meer vrouwen in de IT!
‘Django Girls’ op 21 maart: meer vrouwen in de IT!