09 FEBRUARI 2015

Donar speelt tegen Beatrix Kinderziekenhuis; wedstrijd met hulp Groningen City Club

A.s. woensdag 11 februari vanaf 14.00 uur speelt Donar zijn belangrijkste wedstrijd van het jaar. En wel in het UMCG tegen het Beatrix Kinderziekenhuis.

Vanaf 14.00 uur staat het eerste basketbalteam van Groningen onder leiding van coach Ivica Skelin tegenover de patiëntjes en verpleging van de kinderafdeling. De kinderen hebben een streepje voor aangezien zij een eigen basket in het ziekenhuis hebben. Met de bijgeleverde vijftien basketballen kunnen patiëntjes op een speelse manier bewegen. Na de clinic nemen de spelers alle tijd voor de afdelingen, om zo de kinderen die niet naar beneden kunnen of mogen komen extra in het zonnetje te zetten.

 

De basket en ballen zijn in 2013 geschonken door de leden en spelers van de BBC Basketball Business Club. De clinic van 11 februari biedt ze nog meer vaardigheden, die ze ook dagen en weken na de clinic zelf kunnen toepassen.

 

Beatrix Kinderziekenhuis, Donar en Groningen City Club 

In het Beatrix Kinderziekenhuis worden ernstig zieke kinderen behandeld. Om de zinnen van deze kinderen te verzetten en hen zich even niet ziek te laten voelen hebben het Beatrix Kinderziekenhuis, Donar en de Groningen City Club de handen ineengeslagen en een leuke middag voor de kinderen bedacht.

 

Voor Donar is het de zesde keer dat zij zich op deze manier aan kinderen presenteert. In 2011 hebben Beatrix Kinderziekenhuis, GasTerra Flames / Donar en Groningen City Club voor het eerst de handen ineengeslagen om de zinnen van de zieke patientjes in het Beatrix Kinderziekenhuis te verzetten.

Gerelateerd
Donar speelt tegen Beatrix Kinderziekenhuis; wedstrijd met hulp Groningen City Club
Donar speelt tegen Beatrix Kinderziekenhuis; wedstrijd met hulp Groningen City Club