Duurzaamheid

24 OKTOBER 2018

Drie Gezusters blijft pionieren op gebied van duurzaamheid

De Drie Gezusters op de Grote Markt pioniert verder in verduurzaming door mee te doen in het project Groningen Vergroent. Het horecabedrijf wil op die manier meer inzicht en adviezen krijgen over de manier waarop ze energie kunnen besparen. De eventuele besparingen kunnen ze vervolgens investeren in verdere verduurzaming. 

“We voelen ons verantwoordelijk om als horeca-ondernemer mee te doen als pionier in verduurzaming in het Grand Café en op het terras”, zegt bedrijfsleider Sil Doeksen. “Wij zijn ons ervan bewust dat horeca vaak een energieslurper is, en dat betekent dat er ook heel veel te behalen valt op het gebied van besparing.”

Alle panden op de Grote Markt van De Drie Gezusters gaan meedoen. Daarbij gaat het om restaurants, een hotel en café’s met terrassen. Eerder investeerde De Drie Gezusters als eerste horecazaak in Groningen flink in duurzame terrasverwarming, die je zelf aan en uit kunt zetten. 

Over Groningen Vergroent

Groningen Vergroent is een project van de Groningen City Club, Gemeente Groningen en Grunneger Power.  Het project zorgt ervoor dat ondernemers zonder grote voorinvestering energie kunnen besparen. Met de tool en het advies die Groningen Vergroent biedt kunnen ze zien of de maatregelen die ze hebben getroffen werken en hoeveel ze hiermee besparen.

Een pioniersgroep van 45 Groninger ondernemers liet zich al informeren over de opties, tijdens de eerste informatiebijeenkomsten. De eerste besparingstrajecten zijn in gang gezet. Meer informatie over het project is te vinden op www.grunnegerpower.nl/energie-besparen-bedrijven.

Gerelateerd Duurzaamheid GCC
Drie Gezusters blijft pionieren op gebied van duurzaamheid
Drie Gezusters blijft pionieren op gebied van duurzaamheid