Bereikbaarheid

12 JULI 2019

Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!

Zoek geen sluiproutes door de binnenstad, want het loopt geheid vast: de snelste route is echt de omleiding via de ringwegen west, noord en oost. Dus volg de omleidingsborden! Dit is het dringende advies van de aannemer Combinatie Herepoort en van Groningen Bereikbaar aan alle automobilisten tijdens de stremming van de zuidelijke ringweg.

Vanaf vanavond 22.00 uur tot maandag 26 augustus 5.00 uur is de zuidelijke ringweg dicht vanaf het Julianaplein tot de Europaweg voor verkeer richting Hoogezand. De omleiding staat aangegeven op gele borden, die ook onderweg de bestemmingen in de binnenstad aangeven, zo meldt Groningen Bereikbaar op haar website. Het station bijvoorbeeld is dan bereikbaar via afrit Centrum (via het Hoendiep). Verkeer richting het UMCG rijdt door naar de noordelijke ringweg en neemt daar de afrit Bedumerweg. Mensen die naar Ikea of de Euroborg willen, worden geadviseerd over de drie ringwegen te rijden. Ook het verkeer richting Hoogezand volgt de hele ringweg om bij knooppunt Euvelgunne de normale route weer op te pakken. Dit kost ongeveer 8 minuten extra reistijd.

Situatie bij MartiniPlaza aangepast
Tijdens de zomerstremming van de zuidelijke ringweg zijn veel verkeerslichten elders in de stad anders ingeregeld, om het verkeer zo soepel mogelijk te laten doorstromen. Op de Ring West is de situatie bij MartiniPlaza aangepast. Verkeer vanuit het noorden kan niet direct linksaf vanaf de ring naar de Leonard Springerlaan, maar moet het Vrijheidsplein helemaal rond en kan dan rechts afslaan. Verkeer vanaf de Leonard Springerlaan kan niet linksaf Ring West op. Deze auto’s moeten rechtsaf en kunnen keren bij het Suikerunieterrein.

Aparte busbaan op Emmaviaduct
Op het Emmaviaduct wordt een rijstrook tijdelijk een aparte busbaan waar ook hulpdiensten gebruik van kunnen maken.

Met deze en andere maatregelen moet de hinder voor het verkeer zo beperkt mogelijk zijn.

Bron: Groningen Bereikbaar

Foto: Bouwfotografe.nl

Gerelateerd Bereikbaarheid
Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!
Dringend advies bij afsluiting zuidelijke ringweg: volg de omleidingsborden voor de snelste route!