Economie Innovatie

29 JULI 2019

Droomstart My Jewellery in Groningen: enorme rij meiden in Folkingestraat

De vestiging van My Jewellery in Groningen beleefde zaterdag een droomstart in Groningen. Voorafgaande aan de officiële start had zich al een lange rij, voornamelijk meiden, gevormd in de Folkingestraat. De jonge dames trotseerden de hitte in afwachting van een goodybag en nieuwsgierig naar de producten. Een video op de Groninger Ondernemers Courant ging zaterdag viral op Facebook. (Foto: Grace Bregman, Groningen City Club)

My Jewellery is een keten van sieradenwinkels van Sharon Hilgers (30). Zij begon al op haar dertiende met het maken en verkopen van sieraden en juwelen. Sharon is een expert in marketing via social media en voelt de tijdgeest duidelijk goed aan.

Sieraden vormen de basis van het bedrijf, maar My Jewellery staat inmiddels ook voor kleding, schoenen, accessoires, cadeauartikelen, een eigen parfum en geurkaarsen. Tegenwoordig zijn er zelfs schoolspullen van het merk te koop. Dit alles heeft Sharon Hilgers in 7 jaar tijd voor elkaar gekregen.

De vestiging in de Folkingestraat in Groningen is haar elfde boutique in Nederland

De boutiques van My Jewellery, waarvan de eerste vestiging zeven jaar geleden werd geopend, bevinden zich door heel Nederland. De enige plek die nog écht ontbrak op het lijstje was een winkel in het noorden.

Het pand bevindt zich aan de Folkingestraat 15; een van de populairste straten in de binnenstad van Groningen, met veel bijzondere winkeltjes en verborgen juweeltjes. Eerdere store-openingen van My Jewellery werden ook altijd al druk bezocht, en zaterdag dus ook de opening in Groningen.

Sharon

Als 13-jarige organiseerde Sharon al workshops sieraden maken voor kinderfeestjes en vrijgezellenparty’s, vanuit haar atelier in Wijchen. Ze bewaarde de mailadressen van de deelnemers en stuurde hen pdf’jes met foto’s van nieuwe creaties, met de prijzen en bestelnummers erbij. Via de mail kreeg ze vervolgens haar eerste bestellingen binnen.

Wat begon als een hobby is inmiddels uitgegroeid tot een sterk merk met een landelijke dekking. Ondernemen is voor haar net zo vanzelfsprekend als ademhalen.

Boutique strategie My Jewellery

Bijna vier jaar geleden opende My Jewellery haar eerste boutique in Den Bosch. Meiden vanuit het hele land kwamen hierheen om de nieuwste My Jewellery-items te shoppen. Door dit grote succes werden er steeds meer winkels geopend door heel Nederland, waaronder in Amsterdam, Utrecht en Maastricht.

 

Gerelateerd Economie Innovatie GCC
Droomstart My Jewellery in Groningen: enorme rij meiden in Folkingestraat
Droomstart My Jewellery in Groningen: enorme rij meiden in Folkingestraat